|
|
#2281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Jestem, podczytuję w wolnej chwili po kawałku, piąte przez dziesiąte ale doszłam właśnie do końca. Jeszcze muszę lecieć na blog Debrah bo czytałam dopiero pierwszy wpis no i do klubu.
U nas dalej kiepsko ale cały czas mam nadzieję że się młoda odtruje z alergenu i będzie znowu ok. Obstawiam że winowajcą jest teściowa która zrobiła na ubiegłotygodniowe imieniny tyle pysznego żarcia że po prostu musiałam zgrzeszyć i się najeść tego czego mi nie wolno No i teraz dzieć musi cierpieć przez głupotę mamusi ). A po reszcie się drapie, na szczęście umiarkowanie, nie do krwi bo i tak przy azs bywa. AGrześ się wywalił koło domu, rozbił dość brzydko oba kolana i teraz się maże że on nie chce chodzić jak pingwin i że zaraz umrze bo go tak straszliwie boli. Tak że mam drugiego delikwenta do opieki i tulenia
|
|
|
|
#2282 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42446102]Nawijko, pomyśl, że to tylko 3 dni Mika, wiadomo, jak badania? Ja jutro do pracy ![]() Cytat:
![]() 2- raczej twardy ma nocny a ten w dzień płytszy ![]() Cytat:
a tak w ogóle to współczuje, Ty usypiasz przez godzinę a potem przez czyjeś lenistwo (bo jak to inaczej nazwać ewentualnie złośliwość) masz robotę na kolejną godzinę ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2283 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odnośnie pytań, to ja nie myję codziennie główki - co drugi dzień. A jak będzie jeszcze chłodniej a jeszcze się sezon grzewczy u teściowej nie zacznie to i rzadziej pewnie główkę będę myła Maja też ma taki płytki sen niestety, jak w nocy z boku na bok się odwracam to już się przebudza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale tak jakoś nie mogę przestać. I wiem, ze tak jest dużo lepiej, ale też mogę sie domyślać (tylko domyślać) przez co przechodzisz... |
||||
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
szaja jesteś boska
dawno się tak nie uchichrałam dobrze, że dziecia nie zbudziłam
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymajcie się |
|
|
|
|
#2286 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42446102]? Ja jutro do pracy Dzieciaki cudne obydwa A Tobie ślicznie w tym kolorze włosów Cytat:
Jeśli śpi snem nocnym to nic nie jest w stanie go obudzić a były sytuacje gdzie dzwonił telefon, spadła z blatu blacha od ciasta albo u sąsiadów nad nami była bardzo głośna impreza z tańcami więc muzyka i dudnienie w sufit. W dzień często się zdarza że wybudza się np. dźwiękiem zapalanego silnika za oknem czy telefonem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja przecieram przez metalowe sitko bo inaczej rzygał na potęgę.
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Wasze dzieci też biorą do buźki jakieś przedmioty mając przy tym wolne rączki? (to wygląda jakby pies niósł kość w pysku
).Oskar czasem się bawi czymś tam,bierze np grzechotke do buźki i rękoma dalej przebiera w zabawkach śmiesznie to wygląda
|
#2288 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj dałam Igusiowi makaron pełnoziarnisty ugotowany - rurkę penne. Wziął w rączkę i szamał jak szalony. A jak się skończyło to aż palce wylizywał i cmoktał. No to dałam jeszcze dwie i też zjadł.
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dziewczyny podczytuje Was od jakiegos czasu czasami pisze do Was z porada i teraz mam pytanie.Czy to mozliwe zeby dziecko zaczelo ulewac od 5 miesiaca moja coreczka od kilku dni bardzo mi ulewa po posilku jak odbija to chlusta mleczkiem czy to mozliwe,ze przez to ze zaczelam jej powoli wprowadzac marchewke i nestle sinlac?Karmie ja mm bebilon pepti 1 od samego poczatku,kiedys miala biegunki czy to ulewanie moze miec zwiazek z mlekiem,ze za dlugo go pije? ![]() Bede wdzieczna za pomoc |
|
|
|
#2290 |
|
Konto usunięte
|
Illusion, ja kilka dni temu też zaczęłam gluten dawać w końcu, bo kurde boję się, że jak młóda u teściowej będzie, to ona i tak jej poda. Nie, nie ze złośliwości, z niewiedzy i tyle.
Tak więc zjadła 3 makaroniki, skórkę od chleba (ludzie! w życiu nie widziałam dziecka TAK POTWORNIE SIĘ WYRYWAJĄCEGO do chleba! jadłam kawałek na ulicy, bo mama świeży kupiła, to myślałam, że ona mi z wózka wyskoczy!), dzisiaj rosół u teściowej (tyle, że na drobiu tylko i warzywach i kompletnie bez przypraw, bo teść nie może więc każdy przyprawia na talerzu, litościwie na wywar spuszczam zasłonę milczenia :/ ). |
|
|
|
#2291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe czy jej zasmakuje. Dziś tz miał wolne i byliśmy w parku, fajnie było potem zrobił nam obiad padam ze zmęczenia...Debrah też bym chciała te teksty.... Sylwia tulę ![]() Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2292 |
|
Konto usunięte
|
Po sinlacu prawdopodobnie ulewa, tam jest ryż który może uczulić. A sinlac nie jest całkowicie bezpieczny dla alergików mimo wszystko.
|
|
|
|
#2293 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42450159]Po sinlacu prawdopodobnie ulewa, tam jest ryż który może uczulić. A sinlac nie jest całkowicie bezpieczny dla alergików mimo wszystko.[/QUOTE]
Tez tak mi sie wydaje a moze mogly byscie mi polecic cos bezglutonowego na poczatek jaka kaszke?Dopiero rozszerzam malej diete i jestem kompletnie zielona. Ale dzis np nie jadla sinlacu i ulewala mozliwe,ze przez to ze wczoraj jadla cos sobie podraznila? |
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Ooo spróbuje z makaronem, ale ona sobie poradzi z jedzeniem go? Nie udlawi się? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2295 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Wybacz kochana, wiem, ze to nie Ty tylko tel. ale oplulam monitor jak to przeczytalam
Kija przylaczam sie do buziakow dla Twoich skarbow Szaja powodzenia jutro Tez musze jutro sprobowac z makaronem Sylwus trzymaj sie slonce
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
hej
TŻ już niestety pojechał, a tak się cieszyłam, że do jutra zostanie, a tu dupa, musiał wracać, bo terminy maja no i dlatego też nie poszliśmy na poprawiny, ale w sumie nie żałuję, bo padnięta byłam po tym weselu; i tak mi dziwnie było wrócić w nocy do domu i tam puste łóżeczko (mały spał jednak u teściowej) ![]() spóźnione życzenia dla Nawijki ![]() ![]() nadrabiam dalej
|
#2297 |
|
Wtajemniczenie
|
Nawijko powodzenia w szpitalu, mam nadzieję ze bedzie wszystko dobrze !
Znowu co ja z moją córką przeżyłam to szok Rozpłakała się przez sen, musiałam ją obudzić, a ona jeszcze bardziej, tak bardzo krzyczała jak za czasów noworodka przy kolce, nogi przy tym tak kopały mocno. Daliśmy jej ibum, nosiliśmy na zmianę z tż , dopiero po jakimś czasie się trochę uspokiła, daliśmy ciepłe mleczko i śpi mój krokodylek kochanyI teraz pytanie: -banan, gluten, kasza gryczana czy etap,skok, zęby ??? |
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
A moja dziś zaliczyła pobudkę z płaczem - pędzę do sypialni a tam widzę dziecko w pozycji na czworakach, buja się "przód-tył" , z oczkami kompletnie zamkniętymi (!) płacze żałosnym głosikiem i łzy się leją jak grochy.
Biedna. W ogóle teraz jeśli się budzi to natychmiast półsiada ( w sensie podpiera się na jednym łokciu bo moja nie siedzi) albo jeśli jest na brzuszku to próbuje na czworaka stanąć (wychodzi jak się zaprze stopami, inaczej jeszcze jej nogi odjeżdżają), działa trochę jak automat. I też mamy problemy ze spaniem, bardzo częste pobudki i płaczki. Ja myślę Lenova, że może są przeładowane wrażeniami, doszły nowe umiejętności? No albo te zęby, ale na nie to wszystko zwalić można.. |
|
|
|
#2299 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hope, świetny ten nowy kolor włosów, super wyglądasz; aż mnie wzięło na farbowanie
TŻ chce blondynę ![]() a co do zdjęcia "dzieci", to tak się wpatruję i wpatruję i widzę tam coś, co nie wiem czy jest tym, czym myślę, że jest ![]() aaaaaaa, już wiem, pasek od obroży to jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42446102] Ja jutro do pracy brrrrrrrr; pewnie kiedyś też to napiszę Cytat:
Filip zrobił przed chwilą to samo; jak się przebudzi czasem w nocy, to od razu jest na czworakach, ale w sumie to spi nadal i jak tylko odwrócę na boczek i dam smoka, to pomamara coś pod nosem, odwróci się na brzuch i dlaej spi
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2013-08-25 o 23:11 |
||||
|
|
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
Debrah przeczytałam, pięknie piszesz...
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam, Kija, buziaki dla Ani, oby szybko zniknęło to cholerstwo; i Ty się ciesz, że oprócz Grzesia mąż Ci jeszcze nie umiera, bo to już byłby sajgon
![]() słowniczek klubowy mnie rozwalił
|
#2302 | |
|
Zadomowienie
|
A ja w tamtym tygodniu straszną mokrzycę miałam pierwszy raz od porodu i co? I dziś ciotka przyjechała
Tym samym pomniejsza się grono mam kp które jeszcze nie miały okresu. Ale i tak dobrze że nie dostałam tak szybko jak przy Grzesiu - po 3 miesiącach mimo wyłącznego karmienia piersią i to maksymalnie co 3 godziny... Na razie idę jak burza, gdybym przypadkiem nie poszła do łazienki to nie wiedziałabym że się okresuję, dobrze że nie byłam gdzieś na mieście bo chodziłabym z piękną plamą na jasnych spodniach ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
Dwie sztuki młodsze poszły spać, Ania się trochę wierci ale na razie śpi, dopiero koło piątej rano zaczyna ją chyba bardziej swędzić albo może po prostu ma wtedy lżejszy sen, w każdym razie przez ostatnie trzy noce wtedy bardziej się kręci, popLakuje, drapie, wszystko przez sen. Muszę jej przytrzymywać ręce i wcisnąć cyca to na trochę pomaga. Aż chyba korzystając z chwili spokoju obejrzę sobie kolejny odcinek Serca Clarity bo utknęłam na 40 odcinku przez to wszystko
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Kija : rozwalasz mnie z tym Sercem Klarity!
|
|
|
|
#2304 |
|
Zadomowienie
|
No co, to jak powrót do lat dziecięcych
Przypominam sobie rodzinne oglądanie Jeszcze była Panna dziedziczka ale byłam trochę za mała żeby oglądać, za to trochę oglądałam W kamiennym kręgu, kojarzy któraś? No i oczywiście Dynastia, to był hicior, chyba wszystkie odcinki oglądałam W tym czasie gdy szła Dynastia musiałam wyjechać na prawie trzy miesiące do sanatorium, za dobre sprawowanie nam pozwalali oglądać bo i tak prawie cały personel zasiadał na świetlicy. I panie dyrygowały kiedy mamy zamknąć oczy bo się będą całować ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- [/COLOR]A nie, przypomniałam sobie że raz się pobiłam z bratem i za karę dostaliśmy zakaz oglądania jednego odcinka Dynastii. A to był taki ważny odcinek w którym był pożar
Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2013-08-26 o 00:00 |
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam odcinek z pożarem
Popisałam, czas na prysznic. Laski, co wy? śpią już wszystkie? |
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Hej lale, my już po imprezie.
![]() Takie jesteśmy skapceniałe dziady, że z wesela poszliśmy o 2, a z poprawin o północy... Kto to widział o takiej godzinie się zwijać. Gdzie te czasy, co się do 6 siedziało.![]() W sobotę zostawiliśmi Polę w domu tż, po południu dzwonią, że marudna, rozgrzana... I zęby ma. ![]() Ale jednak widać, że za domem tęskniła, bo tylko wsadziliśmy ją do fotelika, to się uspokoiła, a jak zajechaliśmy pod dom, to śmiała się w głos! ![]() Dziś (wczoraj) została już w domu z moją siostrą, a teraz sobie śpi. ![]() Aha, zdjęć teraz nie wrzucę na pewno, bo nie mam żadnych , muszę liczyć na to, że państwo młodzi użyczą. Ale na weselu miałam kieckę z naszych poprawin, więc nie ma co pokazywać w sumie.![]() Evel, a wiesz, że to był ślub Magdy O. z Twojej rodzinnej miejscowości? ---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- Śpio, kurde. ![]() Idę więc, a jutro też trochę mniej mnie będzie, gdyż małżonek wziął sobie wolne. ![]() Babuszka zaliczyła właśnie jedną pobudkę łkającą i dalej coś tam patusia przez sen, więc trzeba zawinąć. |
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Slyszalam o Bubbleology, ale jeszcze nie widzialam nigdzie. Z zelazkiem sie nie oszukuj. Jak ciasto? Nadrabiam, pewnie gdzies dalej napiszesz... Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-08-26 o 05:59 |
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
My już nie śpimy.
poradźcie zuzia po kąpieli wczoraj miała całą gałkę oczną czerwono ,nie wiem czy przed kąpielą już to miała czy nie. Bo wróciła z mężem ze spaceru i mówił ze mu ryczala z 10 minut więc nie zwróciłam uwagi na oczka. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka.ja juz po sniadaniu, mlody uskutecznia sobie drzemke
![]() nie pytajcie o ktorej wstal ![]() Cytat:
eh, a mnie to mega wk.rwia takie gadanie - przyzwyczajaj go do tego zeby bylo glosno a czlowiek dorosly jak jest zmeczony to nie chce w spokoju i ciszy sie kimnac???? Wrrrrrr tym bardziej ze ta gadaja osoby trzecie ktore patrza na dziecko z boku ale jakby przyszlo im siedziec caly dzen z dzieckiem i taka drzemka bylaby jedyna chwila odpoczynkudla nich to by fruwali co by tylko go nie obudzic Cytat:
pol zoltka co drugi dzien. i nie zdziw sie jak bedzie haftowac dziecie przy najmniejszym zołtkowym paproszku ![]() Cytat:
usprawiedliwiala sie w klubie |
|||
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Hej Kochane!
Szaja udanego powrotu do pracy ![]() Sylwia dla mnie jesteś mistrz! Do pary z Charliz! A właśnie,Charliz będziesz w środę? Nawijko trzymamy kciuki za szpital,Odezwij się do nas jak będziesz mogła ![]() Neti czekamy na więcej zdjęć ![]() Mika na Twoja relacje również. Debrah ja kąpię codziennie,główkę myje codziennie. Bokeh jak aparat? Kija mnóstwo Zdrówka dla Ani! Niech Jej szybko przejdzie! Illusion Igi to jest taki super gość! Cała jak noc? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

No i teraz dzieć musi cierpieć przez głupotę mamusi
). A po reszcie się drapie, na szczęście umiarkowanie, nie do krwi bo i tak przy azs bywa. AGrześ się wywalił koło domu, rozbił dość brzydko oba kolana i teraz się maże że on nie chce chodzić jak pingwin i że zaraz umrze bo go tak straszliwie boli. Tak że mam drugiego delikwenta do opieki i tulenia 

Męczy się biedulek mój 
) to śpi bardzo płytkim snem. Dlatego mam mega wqrw jak mi uda się go uspać (co ostatnio jest bardzo trudne) a przyjdzie ktoś do pokoju obok i kaszle/kicha/gada/ogląda głośno tv (a to u nas się często zdarza
dobrze, że dziecia nie zbudziłam

A Tobie ślicznie w tym kolorze włosów