|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
ps. plamienie i krwawienie NIE zawsze oznacza poronienie!w poprzedneij ciąży krwawilam, w tej tez i chyba musialabym sie juz załamać a jestem dobrej myśli Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-08-25 o 10:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2762 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Ja dzisiaj wstalam zla i zdolowana tak bez powodu :-( nawet zaczęłam sie wyżywac na tż. Biedny poszedł mi robić śniadanie a misie chce wyc bez konkretnego powodu. Podobno w drugim trymestrze nie ma sie takich humorow, a mi sie już to drugi raz zdarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ani razu nie miałam mdłości, ani razu nie wymiotowałam, piersi mnie nie bolą. Poza szybkim męczeniem się, powiększonymi piersiami i wydatnym brzuchem - nic, zero objawów. Koleżanka w pracy też nie miała żadnych objawów, a jest już w 5 mcu.
05.03.2014. - Gabryś ![]() Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2013-08-26 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2764 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=czarnamadonna1982;4 2440733]taaaa ja widzialam..myslalam ze walnę...ja myslalam ze one przyjda mi pokażą jak dziecko umyć bo nie miałam doswiadczenia ale dajcie spokoj
![]() ![]() ![]() to u mnie inaczej... tez byłam w szoku, chciałam wam zdjęcie załadować ale nie wchodzi generalnie bierze się dziecko jak kota i pod kran, woda się leje po całym ciałku, po głowie a maluch wrzeszczy ze strachu ![]() z tym, że zawsze się pytają, czy matka chce aby dziecko wykąpać, wtedy chciałam zresztą nie miałam wyboru byliśmy w szpitalu 2 tygodnie wczoraj bolał mnie brzuch do późnej nocy i się zamartwiałam, ale dzisiaj jest lepiej - oby do jutra! |
![]() ![]() |
![]() |
#2765 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety wszystko sie moze zdarzyc, ale po co sie tak nakrecac ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() No ja sie tez pocieszam tym ze sporo kobiet miewalo bezobiawowe ciaze i urodzily zdrowe maluszki - licze ze i ja do nich dolacze w marcu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2767 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie po raz drugi
![]() Wróciliśmy z wakacji w Polsce, więc teraz pewnie się będe pojawiać częsciej ![]() Mdłości mi złagodniały, cieszę się, bo bywało kiepsko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2768 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
estera85 tak jak inne dziewczyny ja pierwszą ciąże też znosiłam super i mam zdrową dziewczynkę. Nie nakręcaj się i poczekaj do wizyty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy od metrażu i od człowieka. Ja mam wanne w domu, więc wanienka mi się nie przyda
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- ojej właśnie sprawdziłam ile kosztuje takie wiaderko ![]() wole wanienkę ![]()
#2770 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() az mi sie wierzyc nie chce, ze takie rzeczy jeszcze sie praktykuje ![]() nie pozwolilabym, aby moje dziecko ktos taki dotykal ![]()
![]() |
#2771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby się pielęgniarki miały pieścić z kilkunastoma bobasami, to jedna musiałaby być dodatkowo zatrudniona na samo kąpanie ![]()
![]() |
#2772 |
Moderator
|
Pewnie nie, ale moze dla spokoju matek powinny gdzies na uboczu takie rzeczy praktykowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwazam, ze pokazanie mamom, jak kapac/pielegnowac noworodka nalezy do obowiazku poloznej/pielegniarki. Tez mamy kilkanascie nowowrodkow na oddziale i jakos dajemy rade normalnie wykapac dzieci ![]() Dodam, ze mamy oddzial polozniczy polaczony z porodowka, wiec obsada na dyzurze jest ruchoma (3 polozne + koordynator + pomoc pielegniarska).
![]() |
#2774 | |
Moderator
|
Cytat:
A w szpitalu nikt sie nie piesci, taka praca na akord troche... Podejrzewam ze w calym kraju tak jest, ale moge sie mylic. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-08-25 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas jest możliwość by położna po porodzie przychodziła do domu i wtedy uczyła karmienia i kąpania i takie tam. Położna chodzi chyba 3 razy w tyg. za darmo.
![]() |
#2776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2777 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
jedyne co to jedna fajna babka mi pokazała jak przewijać , akurat byla na zmianie wiec chociaz to mialam obcykane ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- wiesz co mi sie to wtedy nie wydalo jakos przerażające,po prostu bylam w szoku że bez wody tak, natomaist ogolnie to te babki tam pracują po 30 lat wiec pewnie działają już automatycznie . Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-08-25 o 19:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Witajcie ![]() wysłane z fona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Raczkowanie
|
a mi się strasznie nie podoba kąpanie pod kranem maluszków jak kota, mojego 2-latka tak wykąpali (w Poznaniu, w Raszei) i do tej pory wody nie lubi, darł się w niebogłosy i tak mu zostało. Nie podoba mi się taka forma, uważam że można to zrobić bardziej po ludzku, dlatego też następnego maluszka w ogóle nie będę kąpać w szpitalu, tylko dopiero w domu (oczywiście jesli wyjdziemy bez żadnych komplikacji, żółtaczek itd)
#2780 | |
Moderator
|
U mnie 3 stowki
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2782 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mi się śnią sny pochrzanione całkiem. Dzisiaj śniło mi się, że u bratowej w rodzinie osierocone jakieś 4-miesięczne niemowlę i ja je chciałam zaadoptować, tylko że ja w ciąży jestem i jak sobie poradzę z dwoma maluszkami... No ludzie... ![]() Cytat:
Z tym, że u mnie ostatnio małe zawirowania były z powodu rozmiarów małego i tym się trochę martwię. We wtorek się wyjaśni. Cytat:
![]() Oj też mi się zdarzają takie dni... Sama na siebie nawet jestem wtedy zła. Z tą szkołą rodzenia to w ogóle polecacie dziewczyny? Bo ja jakoś nie zastanawiałam się do tej pory. Nie szukałam żadnych informacji. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na pewno nie kąpali jej we wrzątku lub lodowatej wodzie, krzywdy położne nie chcą zrobić, bez przesady,nie dajmy się zwariować ![]() Cytat:
![]() ![]() zreszta miałam cc,od 3 mies tak czułam.............nie musiałam uczyc sie przeć ![]()
![]() |
#2784 | |||
Rozeznanie
|
Witajcie!
Cytat:
![]() Wystający pępek też mi się przytrafił ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
pralinko a dokładniej skad bo moze moje strony jestes ?
![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
nie wiem ale ja bym tego nie kupiła bałabym sie kąpac tak malenkie dziecko to raz a po drugie dzidzia rosnie wiec potem moze byc jej ciasno , jestem zwolenniczka zwyklej wanienki przynajmniej tam sie popluska ... ale wiesz mnie nie pasuje tobie akurat spasowac może ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- ano widziałam u nas w szpitalu kazdego wieczora przed wizyta pielegniarki kapały maluchy i przebierały w czyste ubranka kladły dzieciaka na swojej rece na brzuchu i pod wode (ciepła) druga reka umyły raz dwa [potem do recznika wysmarowały oliwka i gotowe ... sama jak chciałam tez mogłam bo w pokoj jest przewijak wanienka po połozna sie dzwoni jak chce sie nowe ubrania dla malenstwa badz mleko
![]() |
#2786 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziękuję dziewczynki za wyrażone opinie ![]() koniec wakacji, czas do szkoły :P wstałam rano się 'doprowadzić do ludzi', ale o mało nie zeszłam na zawał, jak w łazience zobaczyłam pająka giganta - już tam moja noga nie postanie! no dobra, będzie musiała, ale to straszne jakie to było wielkie
![]() |
#2787 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cześć dziewczyny.
Ja leze. Przewalam sie tylko z boku na bok. Nie mam apetytu i jem male porcje ale czesciej. Moja mama mowi ze to dobrze bo moze tak strasznie nie przytyje. Ale ja i tak jestem gruba. Dobrze mi wchodza wszelkie owoce i pomidory. Plamienia mam niewielkie, brazowe. Lekarz mnie uprzedzal ze moga byc jeszcze schodzi po krawieniu. Ale jak beda zbyt dlugo trwac bede sie martwic. TZ ma przerabane. Mam straszne jazdy. Wyzywam sie na nim biedaku. Kazalam sobie kupic melise. Zaczal mi sie 11 tydzien. Wizyte mam 3 wrzesnia. Zle znosze ta ciaze. Nie tyle fizycznie co psychicznie. Niby sie mowi ze ciaza to nie choroba ale ja wcale sie nie czuje dobrze. Dla mnie to stan bardziej wymagający niz choroba... Placze i sie doluje. I wyzywam sie na bogu ducha winnym TZcie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2788 |
Raczkowanie
|
#2789 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Co do braków objawów ciąży to nie popadajmy w paranoje ja od dwóch dni się czuję dobrze i nie zapeszam oby tak dalej w pierwszej ciąży mi nic kompletnie nie było i ta ciąża to dla mnie coś zupełnie nowego nie wiedziałam że może być tak źle Napisane przez trihomonas ![]() U mnie 11t3d rety jak ten czas leci... Pytanie do mamus,ktore maja juz dzidziusia ![]() ![]() ![]() Ja miałam taką kreskę ale pojawiła się dość późno nawet nie pamiętam w 18-20 tygodniu jakoś tak zaraz jak poczułam pierwsze ruchy ![]() Napisane przez Ela87 ![]() Jak myśle, ze tym dzieciom się krzywda nie dzieje ![]() Jakby się pielęgniarki miały pieścić z kilkunastoma bobasami, to jedna musiałaby być dodatkowo zatrudniona na samo kąpanie ![]() też tak myślę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() nie miałam co prawda ciąży zagrożonej ale wiem co czujesz, jeśli chodzi o twój stan psychiczny w ciąży ![]() a Tż -towi krzywda się nie stanie jak sobie po nim pojeździsz, musi to znieść dzielnie jak facet, w końcu na kim się wyżyjesz jak nigdzie nie wychodzisz ![]() Dziewczyny co do tego sposobu kąpania noworodków w szpitalu mnie się tez to nie podoba. Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-09-17 o 18:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.