|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
|
0 | 0% |
| Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi |
|
2 | 3,51% |
| Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody |
|
1 | 1,75% |
| Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe |
|
13 | 22,81% |
| Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi |
|
5 | 8,77% |
| Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita |
|
0 | 0% |
| Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy |
|
1 | 1,75% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku |
|
25 | 43,86% |
| Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny |
|
9 | 15,79% |
| Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Cze!
Graty! ![]() Cytat:
![]() Czekamy z niecierpliwością na opis ![]() Cytat:
![]() Graty Czyli już bezpiecznie jest? ![]() Cytat:
![]() co do pogrubionego: za odwagę, Ladan! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mam
Cytat:
szcegolnie ze dostalam takie ubranka batystowe bardzo przewiewne na pierwszy tydzien zycia dziecka zeby skorka oddychala i podobno szybciej schodza te łuski ale sie nie znam w bawelnie pewnie jest tak samo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
tassia świetne te ubranka, te dwa ciepłe sweterki na zimę będą super
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzi
Cytat:
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
madziuchna jaki laktator kupilas.?
ja dostalam tego recznego aventa ale jakby trzeba bylo wiecej odciagac to chyba musze ta medele mini electric zakupic i zastanawiam sie czy sa jakies alternatywy dwa miesiace temu w h&m widzialam w dwupaku chyba ok 40lub 50 pln bawelniane doscdlugie takie ze nawet jeszcze teraz ciazowy brzuch by zakryly i zodpinanym cycem ale nie pamietam czy posluzylyby jako stanik, w sensie czy daloby sie tam wkladki wsadzic tak zeby nie wypadaly ale chyba tak rozwiazanie chyba dobre mi sie wydaje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
jakoś dziś bez humoru się obudziłam
jakieś durnowate sny mnie męczyły o świcie....dziś idę do fryzjera, ale nawet się nie cieszę mam trochę ciuszków do prasowania plus w szafie z pościelą i ręcznikami muszę zwolnić jedną półkę dla Julka, w końcu! bo planuję zrobić to już od tygodnia
|
#1717 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzi
tassia- super ubranka !!!!
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można c
co to za seria jest?
jakas noworodkowa czy w ogole maja takie cos dla dzieciakow? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Ja może napiszę, co tam mam
(od dołu torby Główna kieszeń:
Boczne kieszenie: 1:
Brakuje dokumentów.
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-08-26 o 10:08 |
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Cytat:
A laktator kupiłam właśnie aventa ręczny. Chciałam coś mieć w razie czego, a szkoda mi było bulić 300 zł za medelę póki co ![]() Tak w ogóle mam pytanie: wkładki laktacyjne przykleja się do stanika, prawda?
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można c
dziekuje, dziekuje I'm so exited!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- matal wrzuc ta liste na pierwsza strone bo jest za☠☠☠ista chyba zawiera wszystko co trzeba ja mam jeszcze avilin masc i kosmetyczke a opakowanie podkladow to ile to sztuk? bo ja mam pojedyncze sztuki kupione Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
jak sa z naklejka to tak niektore sa bez Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- ah matal ale wkladki.ale.opakowanie wladowalas czy troche sztuk luzem? duzo tego pewnie moze zejsc jak nawal przyjdzie, nie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki, ładnie się pourlopowo witam
Przede wszystkim gratulacje dla MAM
![]() Susanna, Natalko, karolson, boja, bajka super, że szkraby już z Wami Niech się grzecznie chowają, ładnie rosną i pozwolą mamusi czasem na Wizaż zajrzeć ![]() No to teraz dwa słowa o nas... ciągle w dwupaku ![]() Nad morzem było bosko! Poza dwoma pochmurnymi dniami, które wykorzystaliśmy na zwiedzanie okolicy, było słonko, plaża i książeczka. Fakt, że próbowało też głowę urwać, ale od czego jest parawan Poza tym gdzie wiatr, tam i fale, a że Bałtyk jak na siebie był całkiem ciepły (w okolicy 19 st) poskakaliśmy sobie przez fale Aaaa... no i obżarłam się pysznej, świeżej rybki Jak zrzucimy zdjęcia z aparatów, to cosik pokażę Nadrabiam tylko dzień dzisiejszy, bo muszę jeszcze się rozpakować i chałupkę trochę odkurzyć, wiec prośba, o hmm.. trochę mniej lapidarny skrót niż ten motyla ![]() Ah, no i witam się (z lekkim poślizgiem) w 36 tc, a więc i w 9 miesiącu rubinko, gorgulku, LaLoca, jo_asiek gratuluje tygodni ![]() motylku mi się śniło, że goniła mnie wielka frytka ![]() Natalko, super, że już w domku tassia, ale fajnie, że się Twoje rzeczy ostały Wyprawka też wygląda niczego sobie ![]() Tassia, a przejdzie Ci kaszka przez ten smoczek? Ja bym obstawiała herbatkę albo po prostu mleko - termos trzyma temperaturę, więc może chodzi o to, że wlewasz podgrzane mleko, zabierasz z dzieciem w teren i możesz cieple podać ![]() Sweterki ladan, nie wkręcamy sobie złych rzeczy misia, poleż sobie spokojnie Asiek, mój też do brzuch gada i całuje ![]() passion ![]() matal, o kurcze, strasznie dużo tych rzeczy w torbie. Mi powiedzieli, że mam mieć tylko pampki, jeśli chce i ciuchy dla mnie ![]() Tak patrzę i się zastanawiam, czy takie rzeczy jak octenispet czy linomag na prawdę użyję - w końcu w szpitalu powinni chyba takie rzeczy mieć ![]() Na mi miniprodukty z Rossa idę dzisiaj zapolować ![]() Aha, miałam się pochwalić, ale przed wyjazdem nie zdążyłam - dostaliśmy od znajomych bujaczek-leżaczek FP, karuzelkę i matę - Bartek zachwycony, bo wszystko z motywem safari, czyli żyrafki są ![]() |
|
|
|
#1723 | |
|
Rozeznanie
|
tassia Extra ubranka!!!
A sweterki już w ogóle BOOskie!!! Cytat:
|
|
#1724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Avilin to na co? Kosmetyczka jest na liście W opakowaniu jest 5 chyba. Ostatnio w ogóle nie miałam i dało radę ![]() Wkładek mam całe opakowanie j&j, ale spakowane w woreczki śniadaniowe, bo mi się opakowanie nie zmieściło Poprzednio miałam pół opakowania i zabrakło.
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
vea witaj powakacyjnie
|
|
|
|
#1726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co- patrząc na dzisiejszą pogodę zazdraszczam wyjazdu nad morze. Też bym chciała troszeczkę po piasku pochodzić. Ekstra, że Wam się udał wyjazd. Podziwiam kompania się w Bałtyku- ja zawsze kojarzę go z zimną wodą. Dziewczyny- też tak macie, że apetyt was opuścił? Mi się jamochłon wyłączył od 4 dni i potrzebuję jeść tyle co przed ciążą .
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
vea wstałam i wcale mi do śmiechu nie jest, istne pobojowisko zostało. Biała ściana w salonie cała umazana, myślicie, że zetre ta wilgotną tetrą ?
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 9 miesiąc ![]() Wiesz co, mi w szpitalu ich nie dali, więc wolę wziąć. Octeniseptem psikały położne dziewczynom po CC, ale to słownie raz dziennie No i pępuszek same ogarniały przy kąpieli. Natomiast Linomag (czy inną maść do pupy) trzeba było mieć swoje.
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia super rzeczy
Leżę i leżę, bo czuję się fatalnie.Jak dobrze,że w weekend coś posprzątałam... Dzisiaj mam jechać na rzęsy, mam nadzieję,że nie skończy się to dla mnie jak dla Bajki, tzn. nie urodzę jutro Tfu tfu tfu tfu tfu tfu tfu...W sumie brat w środę dowiezie wkładkę dla noworodka do fotelika,ale trochę lipka z tym rodzeniem, bo ja mam jeszcze 4 siatki do poprania i poprasowania, w tym pokrowiec z materacyka. A tak w ogóle to muszę wytrzymać do tego 13stego, bo wszyscy gdzieś jadą i akurat pomiędzy 11-14 września wszyscy wracają (przyjaciele, rodzice, mój brat...). Także mam nadzieję,że to przepowiadacze z 2,5 tygodniowym wyprzedzeniem.
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna po porodzie, tylko trzeba uwazac na kark lub w pozycji lezacej zamotac. moje dziecko jedno nosdełkowe a drugie chustowe - zadne z wozkiem nei mialo problemu. chyba ze byl to czas przesiadki z gondoli do spacerowki - zwyczajnie dzieci mi zaczely podnosic glowe i chcialy cos juz widziec. zmiana na spacerowke (lub podwyzszenie glwy - w niektorych gondolach mozna) rozwiazala sprawe. jeszcze dodam ze syn dlugo jezdzil w spacerowce na brzuchy bo bylo mu zwyczajnie wygodniej (kolki) |
|
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim nowym tygodni!!!!
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zależy jaka farba, są takie, co zejdą razem z brudem, a są takie, co można gąbką szorować.
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
misia powinno zejsc na mokro
|
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
spróbuję chociaż.
|
#1735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Vea, witaj!
Cytat:
wiedząc, jak się czujesz?![]() z tą ścinaą zrobiłabym pokazuwę i przy nich bym ostentacyjnie ścierała ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))hehe ![]() ja po wizycie, mala waży 2100 wszystko cudnie tyle,że łożysko mam stare II/III stopień, jak u Was z tym?
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nieraz zmywałam białą ściereczką wilgotną i schodziło, także spróbuj
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Edi spał, to ja nie mogłam, a teraz bym poszła spać
![]() Połknęłam wiesiołka i wypiłam herbatkę. Niezła jest, mogą ją te 4 razy dziennie pić W tych, co kupiłam jest nawet łyżeczka do odmierzania i napisane, że 2 takie łyżeczki na 150 ml wody Także będę pić 4 razy dziennie do niedzieli, potem tydzień przerwy, a od 9 znów
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia - super rzeczy, wyobrażam sobie jak się musisz cieszyć
![]() Matal - niesamowicie uporządkowana ta twoja zawartość torby i też jestem w szoku, że to wszystko ci się zmieściło. Ale jakoś mnie ta ilośc rzeczy poitrzebnych przeraziła. Nie mam jakoś m ocy, żeby to pakować
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To dopiszę wagę ![]() Ja miałam łożysko II stopnia, ale to w 32 tc, teraz nie wiem, bo dopiero 6.09 idę na USG, a na wizycie mi takich rzeczy nie sprawdza.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

ale już jest ok.
Marysia zafascynowana siostrą, choć trochę zbyt napastliwa, trzeba jej pilnować 

[/RIGHT]

jakieś durnowate sny mnie męczyły o świcie....

wiedząc, jak się czujesz?