|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 |
Rozeznanie
|
AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Słuchajcie, wyczytałam w internecie, że jak się ma ochotę na owoce cytrusowe to będzie dziewczynka a jak na mięso to chłopak.
Co o tym myślicie? Może coś się sprawdziło u dziewczyn, które już są mamusiami? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2792 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Filupka włóż wróżbę między bajki
![]() ![]() Idę do lekarza dzisiaj. Jestem przejęta. Dziewczyny trzymajcie kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
Zakorzenienie
|
ja nei chodzilam do żadnej szkoly rodzenia, bo u nas płatne same
bryk ja rodziłam na lutyckiej |
![]() ![]() |
![]() |
#2795 |
Rozeznanie
|
AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Hahhaa ...
A już sie cieszylam, że może dojdę jakoś do tego kto w moim brzuszku sobie rosnie wczesniej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tymi zachciankami to zabobony. Jak pisały dziewczyny nie ma to raczej wpływu na płeć. Dla mnie słodycze mogłyby w ogóle nie istnieć. Mimo że wcześniej nie mogłam bez niż żyć. Wczoraj na rodzinnej imprezie zjadłam tylko pół kawałka torciku gdzie do tej pory byłoby to nie do pomyślenia! Jak na razie głównym składnikiem mojej diety są słone krakersy zjadane w ilościach hurtowych. Boję się na wagę stanąć, ale dobrze raczej nie jest ![]()
![]() |
#2797 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jak się cieszyłam, że nie jem słodyczy to się nagle przestawiło i pochłaniam wszystko co jest w domu:/ z wagą też wolę się nie widzieć ![]()
![]() |
#2798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() straszne ![]()
![]() |
#2799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Do szkoły rodzenia nie chodziłam rodziłam sama bez tż-ta bo go nie chciałam ![]() Ja się zastanawiam jak młodego przygotować na przyjści bobasa bo jest już spory dużo rozumie nie chce żeby czuł się gorszy a na początku moze tak być bo wiadomo jak to przy małym dziecku mnóstwo roboty nie wiem czytałam gdzieś że dzidziuś rodzeństwu przynosi prezent macie jakieś pomysły?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak urodziło się najmłodsze dziecię to ten średni (miał wtedy 1,5roku) nie był zazdrosny, był w nim wręcz zakochany. Cyrki zaczynają się teraz jak ten najmłodszy zaczyna mu wyrywać zabawki z rąk.
![]() |
#2801 | ||
Moderator
|
Cytat:
Nigdy nie miałam styczności z niemowlakami i na prawdę nie mam pojęcia jak zadbać o takie maleństwo, więc chyba lepiej jak chociaż w teorii się dowiem ![]() Cytat:
![]() To jesteśmy w praktycznie identycznej sytuacji ![]() Ja też do 3.09 czekam z niecierpliwością... Będzie dobrze ![]() ![]() Ja dzisiaj w pracy po urlopie - powiem Wam, że trochę mi z tym lepiej, bo w domu czułam się taka rozlazła i bezużyteczna, po prostu świrowałam z nudów ![]() Kierownik już poinformowany, jeszcze tylko główna Dyrektorka została ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do prezentu to myślę, że to super pomysł. Polubi brata/siostrę za prezent ![]() Na początku można dziecko brać do pomocy np. przy kąpieli, karmieniu. Dzieci małe na początku też dużo śpią więc wolną chwilę będziesz poświęcać młodemu ![]() Co do płci to my z tżtem zagraliśmy w "papier, kamień, nożyczki" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- A ja dzisiaj mam 12 tydzień i 0 dzień ![]()
![]() |
#2803 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki i czekam na relację ![]() Cytat:
Brzmi śmiesznie, ale ze 2 miesiące była katorga. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2804 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=bebe97;42453925]Filupka włóż wróżbę między bajki
![]() ![]() Idę do lekarza dzisiaj. Jestem przejęta. Dziewczyny trzymajcie kciuki![/zQUOTE] Trzymam mocno kciuki ![]() ![]() Cytat:
![]() Jestem dzisiaj po wizycie bez usg. Usg zrobi mi gin 11.09 będziemy podpatrywac czy maluszek to ona czy on ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2805 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Też słyszałam o tym, aby maluszek po urodzeniu dał prezent starszemu rodzeństwu. Myślę, że to całkiem pomysł i chyba sami zastosujemy. A ja się chwalę! Zjadłam wczoraj naleśnika, zupę i kanapkę z dżemem. To więcej niż przez cały ostatni tydzień. Prawie nie miałam też mdłości, może w końcu przechodzą ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2013-08-26 o 09:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2806 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ale mam ciemna cere wiec nie jestem jeszcze trupio blada bo bym wygladala ja zombie. Wlasnie zaliczyłam placz. Bo wszystkie kolezanki sie na mnie wypiely..a ja leze i gapie sie w sufit. Mam teraz tylko TZ i mame tak naprawde. Prawdziwych przyjaciol poznajemy w biedzie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2807 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2808 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ale przepraszam, jak mam cieszyc sie kiedy wlasnie zycie mojego dziecka jest zagrozone? Mam czerpać radosc z lezenia u gapienia sie majtki czy mi krew nie leci?! Wolałabym normalnie funkcjonowac w ciazy, spac spokojnie, cieszac sie ciaza. Nie boje sie wstawać w nocy do dziecka, bo nigdy nie bylam spiochem. Wnerwia mnie taka gadka. A najwięcej maja do powiedzenia te ktore nie maja dzieci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2809 | |||
Zakorzenienie
|
U mnie też... ale chyba powinna być bezpłatna szkoła rodzenia w każdej poradni. Kuzynka mi tak gadała, ona dowiedziała się 'pocztą pantoflową' bo nigdzie nie ma informacji
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2810 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ciezko mi znalezc jakies pozytywny. Oczywiscie ciesze sie ze bede mama i ze tam rosnie maluszek ale ta sytuacja mocno mnie wybila z rytmu. Mam nadzieje ze to minie. Ja nie jestem typem beksy a e ciazy wychodza ze mnie jakies nieznane mi cechy:banghead: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie mialam jak napisac bylam na genetycznym w zeszla srode 21.08 i najpiekniejsza rzecz jaka nam dr powiedzial na koniec to ze bedzie dziewczynka ![]() ![]() ![]() Po wizycie zrobilismy male zakupy dla kruszynki i kupilismy pierwszy rozowy kaftanik i body ![]() Nastepna wizyte mamy 10.09 ciekawe jaka bedzie nasza kruszynka. Trzymam kciuki za wszytskie wizyty! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze a jesteś miesiąc dłużej w ciąży niż ja. Ja mam jakieś takie dziwne że wszystkie ciąże na około szybko lecą a moja się ciągnie i u wszystkich zachodzą duże zmiany a u mnie nic... Na razie zarodek to zarodek, ale jak usłyszę konkretnie płeć to pewnie mocno mi się zmieni. O ile będzie mi dane ją poznać. jeśli mój dzieć będzie taki złośliwy i uparty jak ja to myślę że może mnie przetrzymać ![]()
![]() |
#2814 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
Daj koniecznie znac co na to Twoj lekarz, ok? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, gratuluję! Moja znajoma ostatnio rodziła i w tym samym czasie rodziła inna dziewczyna z sali u której okazało się, że zamiast chłopca urodziła dziewczynkę... załamana bo pokój i wszystko właściwie na niebiesko, imię wybrane od kilku miesięcy itp ![]() ![]() Słyszałam o pomyłkach w drugą stronę ale żeby tak... ![]()
![]() |
#2816 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- mi sie ewentualnie sprawdzila wrozba z obrączka-tyle ze z niej mi wychodzi ze bede miec czworke dzieci:p |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2817 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2818 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Chociaz mój brat jak się urodził to dostał różowy wózek ![]() ![]() Jak ja będę miała dziewczynkę, to na pewno nic różowego nie kupię nie lubię ![]()
![]() |
#2819 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja własnie próbuję obczaić, jak to wygląda we Francji z opieką ciążową, rodzeniem, gdize co muszę zgłaszać itd... No nie ogarniam jeszcze ![]() Odnośnie szkoły rodzenia. U nas nie było jakoś wspaniale, wiele rzeczy i tak wiedzieliśmy już ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Od dwóch dni czuje jak mój bobasek się rusza. Wczesniej było tylko takie bulgotanie, gilgotanie a teraz juz jestem pewna że to ruchy maleństwa. Super uczucie. Jestem w 14 tc. Czy któras z Was już tez czuje ruchy? Trzymam kciuki za wizyty! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.