|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
i za to też mógłby być wdzięczny ![]() Cytat:
tylko przemyślcie to sobie raz jeszcze
|
||
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
ja też mam cudownych rodziców, którzy TŻ traktują lepiej niż jego rodzice. i Oboje chcemy im serdecznie podziekowac za troske, za pomoc, za wsparcie psychiczne i finansowe, za to ze zawsze byli po naszej stronie, ze pomagali ze wszystkim co sie dalo i dalej pomagaja, ze zawsze mozemy przyjsc z probleme i spotkac sie z zainteresowaniem i checia pomocy. Za to ze oddali by wszystko, żeby nam pomoc.
i rozumiem, to że bronisz kwesti rodzicelstwa- ja moich tez bym broniła. Ale sa różni rodzice z roznym podejsciem... nie kazdy jest cudowny i dobry |
|
|
|
#2643 |
|
Wtajemniczenie
|
misia880 Uważam że KaEs ma rację. Bez względu na to jaka była sytuacja,rodzice są na weselu, podziękowania to tradycja więc mogą poczuć się urażeni. Nie trzeba robić super filmików, udawać najlepszej rodziny na świecie.
Moja znajoma miała podobną sytuację jak Ty, podziękowali słowami "dziękujemy za wszystko co dla nas zrobiliście, bez was nie byłoby nas dzisiaj w tym miejscu". I poszła piosenka z dedykacją.
|
#2644 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny,
dawno mnie nie było, ale praca i praca i chodziłam tak padnięta, że niedawno wstałam. Misia, czy ja też mogę prosić o zaproszenie do prywatnego wątku? Nas też nie stać na wyjazd dla rodziców ale jak tak Was czytam to w naszym przypadku nie byłby to głupi pomysł na takie zestawy- kosze. A po ślubie oczywiście rodzice ( jedni i drudzy) dostaną album ze zdjęciami. Kosze zaproponuję tżowi ale sądzę, że jemu się spodobają i zrobię je na pewno sama, bo wiem co lubią moi rodzice a co lubię przyszli teściowie to na pewno się dowiem. Oczywiście postaram się aby każdy kosz był mniej więcej tej samej wartości. A świadkom też dziękujecie? |
|
|
|
#2645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
mam wrazenie, że Ty widzisz wszystko w rozowych barwach. Oni niczego go nie uczyli... w kwestii wychowania postawili na samorozwoj wydarzen bo im sie nie chcialo, woleli inne rozrywki,,,
TZ skonczyl studia ma prace i ok... ale jego siostra nie robila i nie robi nic... jest 4 razy taka jak TZ :P no i rok zostala w liceum z 10 przedmiot bo wolala imprezki na ktore rodzice pozwalaja.. no cos jest nie tak
|
|
|
|
#2647 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurcze, to wielka szkoda, bo Twój brat by mogł zrobić Wam rewelacyjny filmik... może jeszcze jakoś Go namówisz
|
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
czytam o tych waszych kosztach i nie mogę uwierzyć, że nam wyszło aż 55 tys za 80 osób... a wcale nie robimy jakiegoś fancy przyjęcia, z krewetkami i owocami morza, z bardzo drogimi usługodawcami itp...
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-08-26 o 12:40 |
|
|
|
#2649 |
|
Zadomowienie
|
ja nie widzę konieczności dziękowania chrzestnym.. nie wychowywali mnie przez 21 lat więc za co im dziękować ?
za czekoladki na gwiazdkę ? Chyba, że w przypadku Twojego tż jest inaczej i chrzestna rzeczywiście udzielała się w jego życiu, to można coś tam zrobić, ale ja ogólnie jestem na nie Także mam ten problem, że teściowa porównuje nasze wesele do siostry tż (było w ubiegłą sobotę). Co bym nie powiedziała to ona na to " u XX tego nie było i jakoś żyjemy " A mnie szlag trafia bo ja XX nie jestem ! ![]() co do noclegu to ja zorganizuję swoim przyjezdnym gościom nocleg u rodziny, jeśli nim pogardzą - droga wolna.. u nas na sali są pokoje 35 zł/os niech sobie wynajmują co do dzieci ja już swoje zdanie powiedziałam dzieci będą, co więcej to jest na 1 stronie, nie chce zaczynać tematu tabu ![]() co do kosztów chciałam zamknąć się w 35 tys, zobaczymy jak to będzie wesele na max 120 os. Dużo robię sama, więc zaoszczędzi się trochę $$co do podziękowań będzie nagranie w całości stworzone przez nas + zwykłe podziękowania od nas podczas których orkiestra zagra jakiś refren piosenki dla rodziców żeby goście nie słyszeli co tam gadamy żadnych tańców nie będzie, ewentualnie 100 lat. Moim rodzicom należą się podziękowania, użerali się ze mną tyle lat U tż już nie jest tak mega kolorowo, ale należą im się podziękowania chociażby za to, że płacą za wesele no i jednak zrobili fajnego chłopaka
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nie poczuje sie urazony, a my nie bedzieny sztucznie gadac bzdur :P |
|
|
|
|
#2651 |
|
Wtajemniczenie
|
misia podczas wesela poprosicie tylko Twoich rodziców na środek, im zadedykujecie piosenkę i wręczycie kwiaty? Rodzice Tż będą obecni na weselu?
|
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jeszcze nie wiadomo czy na pewno za nie zaplaca a znowu czegos nie wymysla. z tego co wiem to moj tata juz ma kase na cale wesele w razie gdyby tescie znowu cos odstawili |
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale myslę, że nie NAM oceniać zachowanie Misi i jej TŻta.
Syty głodnego nie zrozumie Dla mnie to byłaby straszna szopka dziękować komuś, kto dla mnie NIC nie zrobił. Urodzić może każdy. A wychowanie? jeżeli włożyli w nie całych siebie, swoje serce, emocje, to jasne, podziękowałabym. Ale tutaj z tego, co czytaj to tak nie było A o mnóstwie sytuacji przecież i tak nie wiemy, bo Misia nie będzie pisać o wszystkim, co spotkało jej TŻta. Dlatego nie ma co oceniać i decydować za nich, czy POWINNI, czy nie. Moim zdaniem nic nie powinni, ponad to, że powinni zrobić to, co czują Ja mojego ojca nie zapraszam na wesele, bo nie jest tego wart. I co, też wg niektórych z Was powinnam go zaprosić, bo WYPADA, bo 'jaki by nie był, to mój ojciec'? No niestety, ale nie, bo na miano ojca nie zasługuje i tyle, ale przecież nie będę opisywać tu połowy mojego życia, żeby Was przekonać
|
|
|
|
#2656 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w różowych barwach? Nie... ja tylko uważam, że podziękowanie należy się obojgu rodzicom, chociażby za fakt wychowania. Poza tym dalej się nie będę wypowiadać, bo to właściwie nie moja brocha. Wiem tylko, że zawsze człwoeik widzi to co najgorsze, a to co dobre pomija.
|
|
|
|
#2657 |
|
Wtajemniczenie
|
To zmienia postać rzeczy. W ostatnich postach pisałaś że nie macie za co dziękować rodzicom TŻ więc myślałam że nie będzie żadnych podziękowań.
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() beda, dostana kwiatki zostana poproszeni na srode. Mowie tylko ze nie bedzie sztuczny slow... a moim rodzica WIECEJ podziekujemy po wesellu na weselu moi i jego rodzice dostana kwiaty i piosenke ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- pozatym to juz robi sie temat off topowy :P wiec zapraszam do klubu jak co
|
|
|
|
|
#2659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to trochę inna sytuacja. Ja bym wówczas powiedziała tak jak Justynka napisała, a rodzicom Twoim albo przed, albo po. Myślę, że to dobre rozwiązanie skoro jesteście tak na NIE dla rodziców Tżta. Tylko, żeby ta sytuacja nie doszła do rodziców Tzta.
|
|
|
|
|
#2660 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie tak
|
#2661 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się zgadzam z KaEs. Nie chodzi o licytowanie się kto ile dostał od rodziców, któ był otoczony większą miłością itd.
Też nie mam zamiaru oceniać teściów Misi i tego czy robią dobrze czy źle. Moim zdaniem, jeśli ma się kontakt z rodzicami (pomijam sytuacje gdy rodzice kompletnie mają dziecko w d..., nie utrzymują kontaktu) to JAKIEŚ podziękowania być powinny. Chociażby za to że to dzięki nim macie swojego TŻ a TŻ Was, że doszliście do tego punktu w którym jesteście. Nie trzeba odstawiać cyrku z udawaniem kochającej się rodziny, puszczanie filmów o miłości itp.
|
#2662 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() co do dzieci to u nas zaprasza sie rodziny z dziecmi. a czy wezma je ze soba to juz od nich zalezy
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
mysle, że oni zdaja sobie sprawe z tego co to moi rodzice są dla nas bardziej pomocni. Zreszta, zobaczymy. Moi rodzice wyjda z zalożenia ze oni nic nie chca, mamy kase zostawic dla siebie.
coś wymyślimy ! na razie modle sie zeby tata mój dał rade pochytać TŻ tą prace -
|
|
|
|
#2664 |
|
Wtajemniczenie
|
nikt nie napisał, że Misia jest zła bo robi takk i tak, a na zasadzie przekonania by się upewnili, czy dobrze robią. To ich życie, nikt tutaj nei ma zamiaru się wtrącać i oceniać. Wielokrotnie dzisiaj napisałam, że nie powinnam się wymądrzać bo nie znam sytuacji, tylko zasuderowałam aby to przemyśleli... więc gdzie tu ocena
|
|
|
|
#2665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. lubię twój nick bo mogę go napisać zawsze z głowy bez pomyłki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dotka fajny taki zestaw z kawką/herbatą i filiżankami Mi się marzy wysłać gdzieś rodziców, nawet na weekend. Zobaczymy jak będziemy stali z pieniędzmi. To główna determinanta do wyboru prezentu. Do tego chciałabym może jakieś zdjęcie na płótnie? Rodzicom tż bardzo się taki spodobał- nasz 'portret' ![]() Miałam jeszcze coś pisać w kwestii dziękowania, ale gryzę się w język. Podobnie jak w przypadku dzieci na weselu ![]() Każda z nas robi tak jak uważa. I dla mnie nie do pomyślenia jest, że mogłoby w tym dniu zabraknąć wszystkich dzieciaków, które kocham, tak dla innego to zbędny 'mebel', który wrzeszczy i może się plątać pod nogami. |
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mówiłam o tym ,że nie mamy za co im dziękowac. NIE MAMY ALE PODZIEKUJEMY ZEBY GLUPIO NIE BYLO ![]() mysle, że ten temat dalej nie ma sensu
|
|
|
|
|
#2668 |
|
Wtajemniczenie
|
to trzymam kciukasy! Dobrze by było, bo to byłby promyk nadziei na lepsze jutro, na wspólne życie
![]() nie ma co się kłócić i najlepiej zakończyć ten temat. |
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio ktoś się zastanawiał nad ciastami na weselu - podsyłam ciekawy link http://weddblog.pl/2012/04/25/ciasta-weselne/
|
|
|
|
#2670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja wypowiedź którą zacytowałaś byłą ogólnie do tematu podziękowań.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

a zalozenie naczyn do zmywarki jest dla niego bardzo meczace i musi po tym odpaczac 
i za to też mógłby być wdzięczny 

za czekoladki na gwiazdkę ?
Chyba, że w przypadku Twojego tż jest inaczej i chrzestna rzeczywiście udzielała się w jego życiu, to można coś tam zrobić, ale ja ogólnie jestem na nie 
dzieci będą, co więcej to jest na 1 stronie, nie chce zaczynać tematu tabu