|
|
#1531 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
Cytat:
nie przejmuj się jakimś idiotą. Wiem, że to trudne, ale najważniejsze żebyśmy same ze sobą czuły się dobrze.
|
|
|
|
|
|
#1532 |
|
Wtajemniczenie
|
tlko gdyby mi powiedzial miesiac temu kiedy naprawde mialam swoja wage w nosie, ale teraz? teraz gdy juz 2 os powiedzialy mi ze widac ze chudne? to mnie najbardziej zabolalo...
|
|
|
#1533 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za rady.
ZObaczę czy mi się uda ... Jak robicie owsiankę? Czy menu na jutro mogłoby być takie: 7.00- owsianka (jak zrobię) lub wasa żytnia z twarogiem i pomidor 10.00 - sałatka - lodowa, pomidor, papryka,ogórek, pierś kurczaka 14.00 - twaróg , pomidor, gotowane brokuły 18.00 - klops z mielonego (gotowany) plus fasolka szparagowa gotowana |
|
|
|
|
#1534 | |
|
Raczkowanie
|
Ja zalewam płatki mlekiem i włączam na chwilę w mikrofali.
Cytat:
I coś mi się kojarzy, ze nabiału też nie powinno się jeść za dużo (a masz już rano) i chyba raczej przed południem. |
|
|
|
|
|
#1535 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odp. Czyli np o 14tej mogłabym zjeść makaron i gotowane brokuły zamiast twarogu?
|
|
|
|
|
#1536 | |
|
Raczkowanie
|
mloda_to_glupia bardzo mi przykro - czasem nawet jeśli ktoś ma dobre intencje - którymi piekło wybrukowane - to trafi jak kulą w płot
Anusia1584 swoich miałam trochę więc kisiłam na słodko kwaśno kupiłam ![]() Cytat:
z czego ten klops?---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- ja górskie zalewam zimnym mlekiem/kefirem/dodaję twaróg ( do 1,5% ), wkrawam morele suszone, daję łyżeczkę dżemu bez cukru. Lubie takie twarde. Płatki tylko górskie, nie błyskawiczne. menu 10,00 po porażce z naleśnikami zostałam przy górskich, morelkach i dżemie i tarogu 14,00 http://www.makecookingeasier.pl/prze...liwa-z-oliwek/ polecam, kawałek ugotowanej karkówki cielęcej, fasolka i brokuł gotowany na parze 18 sałatka ogórek małosolny, makaron ( kilka świderków ), tuńczyk, zielona ciecierzyca, musztarda
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Wtajemniczenie
|
pisalysmy ostatnio o lubelli i jej makaronach i mace,.
w makaronach maja napisane ze z maki durum to chyba sa ok nie? jak mozecie to podajcie mi nazwy makaronow z lidla ktore sie nadaja to sobie kupie, bo sie wybieram
|
|
|
#1538 |
|
Raczkowanie
|
Ale to skomplikowane...
Wasę kupiłam żytnią tę z czerwoną naklejką. Dalej nie bardzo rozumiem o co chodzi w tym posiłku o 14tej. Mogę zjeść: - twaróg chudy, warzywa plus nie wiem ryż , makaron - tylko wtedy co to za posiłek? w sensie atrakcyjności i smaku albo: - twaróg tłusty, ryba plus warzywa albo - makaron z warzywami czy tak jest ok? Klops jest z mięsa wieprzowego (szynka zmielona samodzielnie)plus jajko i przyprawy, oczywiście bez sosu A dzisiaj zjadłam: rano jabłko po ok godzinie ok. godz12.tej (wiem trochę za późno)- jajecznicę na szynce plus sałatka (lodowa, pomidor, papryka, pierś kurczaka) teraz o 15.30 - makaron (ten właściwy z mąki durum) ze szpinakiem i twarogiem w środku czy ok. 19tej mogę zjeść np. śledzie i jakieś warzywa? I czy owoce można też jeść w ciągu dnia? np. nektarynki, winogrona, jabłka? Edytowane przez Izulek72 Czas edycji: 2013-08-25 o 15:26 |
|
|
|
|
#1539 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zazwyczaj na sniadanie jem bialy ser z warzywami i chlebem,
na obiad mieso z warzywami i na kolacje makaron z warzywami... wiec nie wiem jak jest z tym Twoim posilkiem o 14
|
|
|
#1540 |
|
Raczkowanie
|
O młoda
i to jest nieskomplikowane ![]() chleb (wasa) i twaróg i warzywa warzywa plus mięso makaron/ryż plus warzywa I działa? Chudniesz? |
|
|
|
|
#1541 |
|
Wtajemniczenie
|
chudne!
caly czas chudne
|
|
|
#1542 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wygląda bardzo smakowicie. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Na pewno jest napisane, że z mąki durum? Ja mam świdry z Lubelli i w składzie jest "mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista". Natomiast w makaronie z Biedronki jest "mąka pełnoziarnista z pszenicy durum". Ale jeśli w tym Twoim jest właśnie pszenica durum, to chyba może być. Tylko, żeby jeszcze jajek nie było. |
||||
|
|
|
|
#1543 |
|
Wtajemniczenie
|
w sklepie czytalam i bylo durum, nie wiem :O
popatrze jutro
|
|
|
#1544 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
A owoce tylko rano, pól godziny przed śniadaniem. Ewentualnie jagodowe można jeść później, ale nie pamiętam czy w każdym posiłku. Bo przekąsek między posiłkami na mm nie ma. |
||
|
|
|
|
#1545 |
|
Raczkowanie
|
Izulek czytałaś książki M. Montignaca?
filozofia jedzenia owoców jest związana z ich fermentacją. Owoce takie jak maliny, jeżyny, jagody są owocami niefermentującymi można je więc dodawać do śniadania. Owoce fermentujące z IG do 35 powinno się jeść pół godz przed posiłkiem żeby organizm miał czas je strawić i by nie pomieszały się z innym posiłkiem i nie powodowały wzdęć. Same w sobie nie mają wpływu na dietę ale MM przykazuje by nie jeść ich więcej niż 40 dkg - wiadomo wszystko w nadmiarze szkodzi. Czyli wydaje mi się, że można w ciągu dnia, byleby pół godz przed posiłkiem, z niskim IG oraz by nie szaleć z ilościami. Masz tak skomponować posiłki by się nimi najeść. ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Anusia no właśnie czekam aż Palomeetka się wynurzy z odmętów rozpusty czy też przepracowania i rozstrzygnie ten dylemat. ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- twarogowy rzecz jasna ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- naleśnikowa porażka bo przywarły mi do patelni na amen, chyba za bardzo wzięłam sobie do serca rady o minimalizacji tłuszczu i nie wyczułam mąki. Nie zdołałam odwrócić na drugą stronę.---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- izulek http://dietamm.com/indeks-glikemiczn...ks-glikemiczny poczytaj sobie ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Anusia a pro po ten nieszczęsny twaróg do tłuszczy to nie jest zresztą za częsta kompozycja - no chyba, że do szpinaku w razie wątpliwości lepiej się obejść.Izulek jak mnie Palomeetka pogoniła to jem grzecznie śniadanie jak tylko zrobię si, umyję zęby i się zważę jedno w tygodniu można tłuszczowe, węgle dają kopa z rana - są potrzebne. Podobno można już słodkich śniadań typu owsianka, dzemor itp nie równoważyć warzywem Dla mnie posiłek węlowy to makaron/ryż/kasza plus strączki ( strączki to nie warzywo, to węgle ) plus warzywa plus ryba wędzona/tuńczyk - tak jem najczęściej Posiłek tłuszczowy to sery ( bez lakotzy, twarde, plesniaki ), mięso/kabanos/jajo całe, warzywa/sos vinegre/majonez Może Ci pomogłam Wiesz my też się dopiero uczymy
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2013-08-25 o 18:07 |
|
|
|
|
#1546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Książki nie czytałam na razie całą wiedzę czerpię z forum. Więc Wasze rady są cenne dla mnie. Powiem szczerze, że łączenie makaronu z rybą wędzoną i warzywami nie bardzo mi pasuje. Tak samo jak makaron/twaróg/warzywa Bardzo mi się podoba to co napisała młoda spróbuję tak jak ona na razie.A możesz powiedzieć w jakim tempie chudniesz? Bo ja generalnie dużo nie chcę - jakieś 5-6 kg. Mam nadzieję, że w 2 miesiące dałabym radę. Edytowane przez Izulek72 Czas edycji: 2013-08-25 o 21:58 |
|
|
|
|
|
#1547 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|||
|
|
|
|
#1548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiejsze menu Ś - jajecznica i sałatka z pomidorów z cebulą i odrobiną śmietany O - pieczona noga z kalafiorem i wymyśliłam sobie dzisiaj deser (mam nadzieję, że dozwolony) - z herbaty owocowej, żelatyny i odrobiny słodzika zrobiłam galaretkę, dodałam kilka malin, a na wierzch jajko ubite ze słodzikiem i kakao - bardzo mi się chciało czegoś słodkiego K - (też wymyśliłam) placki z soczewicy z odrobiną płatków, 2 łyżkami mąki, białkiem jajka i odrobina mleka, posmarowane dżemem, ogórek zielony. Ta kolacja nie do końca taka jak powinna być, ale chciałam coś dzisiaj odmienić. |
|
|
|
|
|
#1549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1551 |
|
Raczkowanie
|
Młoda gratuluję
i życzę dalszych sukcesów i wytrwałości, a takimi komentarzami się nie przejmuj, wiem to trudne, ale przecież sama dobrze wiesz co robisz dla siebie.Dziewczyny a mogę książkę mailem prosić? Któraś z Was miała chyba? Moje dzisiejsze menu: już zjadłam: rano przed śniadaniem - jabłko 7.00 - chleb wasa (3 kromki - nie za dużo?) z twarogiem, sałatą i pomidorem w planie: ok. 10.00- sałatka (lodowa, pomidor, papryka, pierś kurczaka) ok.14.00 - pomidory z mozarellą, szynka drobiowa, kabanos drobiowy po powrocie z pracy ok. 18.00 - klops gotowany z fasolką Pewnie coś w tym jadłospisie jest nie tak, ale może nie do końca. I jeszcze mam jedno pytanie: makaron można łączyć z warzywami tak? to czy można pomidorową zjeść z makaronem? |
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kochane
Mloda - mnie sie ciagle ktos pyta czy w ciazy jestem (a temat drazliwy jest i dla mnie ale nie chce o tym pisac), mimo, ze sama czuje luzy na ciuszkach, to wiem, ze czesc osob nie ma porownania, nie wiedza, ze wazylam jeszcze wiecej ![]() z moich 46-50kg zrobilo sie 75kg teraz ok 70 przestalam sie tym zamartwiac, wiem, ze wiekszosc osob nie chce mi zrobic przykrosci, postanowilam wiec nie brac tego do siebie, zaciskam zeby i jestem grzeczna na MM ![]() Dawaj, glowa do gory
|
|
#1553 |
|
Wtajemniczenie
|
tak, tzn ja tak jadlam wywar z rosolu/ krem pomidorowy z makaronem z durum
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- heh ja niestety mam taki charakter ze wszystko biore do siebie ![]() ale tez placzliwa jestem - tzn latwo sie wzruszam, bo nawet na bajkach placze
|
|
|
#1554 |
|
Raczkowanie
|
Proszę podajcie jakiś fajny przepis na ciecierzycę albo soczewicę, coś co nadawałoby się na kolację, albo do pracy
|
|
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama mam zamiar zabrac sie za ten przepis jutro http://pyszneizdrowe.blogspot.be/201...-wedzonym.html
|
|
|
#1556 |
|
Raczkowanie
|
a mi się wydaje, że zupa pomidorowa nie może być z makaronem. Zupa jest na wywarze a to tłuszcz, nawet jeśli jest na kostce rosołowej ( dobrej ! ) to też mają zawartość tłuszczu - chyba, że kostka wyłącznie warzywna ale ja nie wiem jakby to smakowało. Mogłabyś zjeść zupkę z makaronem sojowym ale uważaj żeby był z fasolki mung
|
|
|
|
#1557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Izulek nie wiem czy to fajny przepis, ale ja z soczewicy czy ciecierzycy robię sałatkę. Dodaję w zależności od tego co mam i jakie kombinacje kto lubi (ogórka kiszonego, paprykę, zielonego ogórka, pomidora) odrobinę majonezu, albo jogurtu, albo oliwy. Doprawiam do smaku i dla mnie jest pyyychaaa. A mąż kiedyś spróbował i stwierdził, że mogłabym taką sałatkę zrobić na imprezę. |
|
|
|
|
|
#1558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja dziś byłam z nowym pieskiem u lekarza i jest dramat, na jedno oko nie widzi, drugie ratujemy, przepuklina, fatalny stan skóry, krzywica i zagłodzony. Wiedziałam, że jest w złej formie ale się nie spodziewałam, że aż tak menu 5 górskie, maliny, mleko 0%, 9 pomidor, gotowana karkówka cielęca, brokuł na parze, cebula 14 fasolka szparagowa, kabanos, pół pleśniaka, plaster żółtego sera 19 sałatka: zielona soczewica, tuńczyk, kilka świderków makaronu,papryka czerwona, kawałek ogórka w ogóle to zielona soczewica jest pyszna ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Figarro
|
|
|
|
|
#1559 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za rady.
A ciecierzycę do tej sałatki to dajesz z puszki czy gotowaną? Na jutro plan taki: rano jabłko 7.00 śniad - owsianka, twaróg kilka rzodkiewek 10.00 w pracy - sałatka (lodowa, ogorek, jajko, tuńczyk wsw, fasola czerwona z puszki bez cukru) 14,00 w pracy - pierś w przyprawach smażona gotowane brokuły 18.00-19.00 - ryż z warzywami (mieszanka chińska), rzodkiewki Może być? Edytowane przez Izulek72 Czas edycji: 2013-08-27 o 08:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.

ale juz nikt nie widzial
nie przejmuj się jakimś idiotą. Wiem, że to trudne, ale najważniejsze żebyśmy same ze sobą czuły się dobrze.

z czego ten klops?

ale nie chce o tym pisac), mimo, ze sama czuje luzy na ciuszkach, to wiem, ze czesc osob nie ma porownania, nie wiedza, ze wazylam jeszcze wiecej