Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-26, 13:43   #2701
anannke
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
I tu się z Tobą zgadzam Mi te pomiary w niczym nie przeszkadzają.
Miło serio strasznie mnie już męczą te wywody że jak to, kto to wymyślił, że to głupie, że bez sensu, że co to kogo obchodzi. Nigdy nie wiadomo co się komu przyda w przyszłości. Są różne przypadki, ktoś może nie móc stosować innej metody albo uzna że idea tej jest słuszna, albo spodoba mu się to że jest taka ekologiczna.. i zamiast po prostu poszerzyć swoją wiedzę z zakresu fizjologii tym sposobem to jest jeden wielki opór mimo że każdy wie że inna antykoncepcja w KK jest grzechem.. nie wiem czego ludzie się spodziewają. Że w poradni powiedzą co innego niż uczy kościół katolicki?

Można po prostu sobie byle co wpisać w tym kalendarzyku - byle sensownie i pójść z tym. Przecież chodzi głównie o to by z tą metodą się zapoznać a potem umieć ją zinterpretować... teraz wiele osób jest przeciw a jak są problemy z zajściem w ciąże to taka kontrola czy owulacja już była czy nie jest przydatna i metoda może pomóc w zajściu w ciążę a nie w uniknięciu jej...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-08-26 o 13:46
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 13:45   #2702
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Dla mnie: bezpłciowy kurzołap w stylu: "nie wiem co wymyśleć więc kupię gotowe podziękowanie". Nie podobają mi sie ŻADNE figurki, tabliczki, flakoniki.
Mnie w sumie tak samo chce żebyśmy sami coś wymyślili, może jakiś filmik nagramy
Stary 2013-08-26, 13:46   #2703
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
nie słyszałam o dziękowaniu rodzicom chrzestnym... ja swoją chrzestna widziałam dwa razy w życiu tak że nie mam po co jej dziękować
To odpowiedź do tego bo napisałaś, że nie słyszałaś o dziękowaniu rodzicom chrzestnym więc napisałam, że taki zwyczaj mają hanysi Ja nie jestem hanyską więc dla mnie też jest to dziwne ale chciałam waszej rady, czy nie zostanie to źle odebrane jeśli nie podziękujemy chrzestnej tż
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 13:47   #2704
gornek
Zakorzenienie

Ja z mama własnie obgadalam kwestie drobnego upominku dla gosciu, wiec kazdy znajdzie u siebie na talerzu ot takie cos :P
https://sphotos-b-ams.xx.fbcdn.net/h...43661053_n.png
kupie je luzem, a folie i wstazeczke osobe, sama porobie ladne paczuszki :p
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 13:50   #2705
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
To odpowiedź do tego bo napisałaś, że nie słyszałaś o dziękowaniu rodzicom chrzestnym więc napisałam, że taki zwyczaj mają hanysi Ja nie jestem hanyską więc dla mnie też jest to dziwne ale chciałam waszej rady, czy nie zostanie to źle odebrane jeśli nie podziękujemy chrzestnej tż

aha ja jestem z podkarpacia i w naszych stronach z czymś takim się nie spotkałam nawet jeśli byłby taki zwyczaj, a nie miałabym za co dziękować to nie robiłabym tego
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 13:51   #2706
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja z mama własnie obgadalam kwestie drobnego upominku dla gosciu, wiec kazdy znajdzie u siebie na talerzu ot takie cos :P
Już mi się bardziej podobają winietki na bazie muffinek albo rafarello

Stary 2013-08-26, 13:54   #2707
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie: bezpłciowy kurzołap w stylu: "nie wiem co wymyśleć więc kupię gotowe podziękowanie". Nie podobają mi sie ŻADNE figurki, tabliczki, flakoniki.
Podziękowanie tylko gotowe wizualnie ale wygląd podziekowań i słowa podziękowań w nim zawarte nasze własne wymyślone przez nas więc nie takie bezpłuciowe.

W takim razie jaki Ty masz pomysł?

Edytowane przez kuli1986
Czas edycji: 2013-08-26 o 13:57
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 13:56   #2708
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
http://allegro.pl/krowki-slubne-5kg-...479642471.html
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 13:57   #2709
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Say - hello ja tam się waszemu kosztorysowi nie dziwię nic a nic po prostu ceny zależą od regionu dużo i widać u was jest drożej po prostu

PS. lubię twój nick bo mogę go napisać zawsze z głowy bez pomyłki
jedyne, na co więcej wydajemy i pozwoliliśmy sobie zaszaleć, to zespół. ale zależało nam na dobrej muzyce, bez disco polo itp. a bawiliśmy się już na jednym weselu z nimi i byli mega super!
ale faktycznie, nasze miasteczko jest bardzo drogie pod wieloma względami. prawie jak Warszawka

dziękuję
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 13:58   #2710
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
Podziękowanie tylko gotowe wizualnie ale wygląd podziekowań i słowa podziękowań w nim zawarte nasze własne wymyślone przez nas więc nie takie bezpłuciowe.

W takim razie jaki Ty masz pomysł?
Jeśli uważasz że to fajny prezent i rodzice będą zadowoleni to Twój pomysł jest dobry. Mi się to nie podoba, moi rodzice mają już wystarczająco zagracone mieszkanie, rodzice TŻ też, więc kolejna rzecz na półkę nie jest im potrzebna.

My kupujemy kosze z ulubionymi smakołykami rodziców. Moim zdaniem te podziękowania to ma być gest a nie "kto da więcej". Na większości wesel były kwiaty, dla mnie kwiaty to spory wydatek który wyląduje w śmietniku. Stąd kosze.

Prezent dopasowuje się do charakteru osoby obdarowywanej a nie do opinii osób trzecich.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 13:59   #2711
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Bo An, jak i ja, nie bierze ślubu w USC, tylko w innym miejscu (Willa Decjusza), a tam opłata za ślub wynosi 400zł
zdecydowałas się jednak na Willę? była moim faworytem ale byłam w mniejszości jak głosowanie przeprowadzałaś

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
A to nie za wcześnie na poradnię? U nas trzeba mieć skierowanie z parafi, a skierowanie dają jak idziesz spisać protokół..czyli 3 miesiące wczesniej.. Chyba, że mi się coś pomieszało...
nie do końca ja dostałam karteczkę jak rezerwowałam godzinę w kościele - rok przed ślubem- i zrobiliśmy od razu bo kwitek nie traci wazności i tym sposobem kurs i poradnię mamy już z głowy

Cytat:
aha ja jestem z podkarpacia i w naszych stronach z czymś takim się nie spotkałam nawet jeśli byłby taki zwyczaj, a nie miałabym za co dziękować to nie robiłabym tego
serio?
ja pochodzę z podkarpacia (właściwie z pogranicza ) i u nas się dziękuje rodzicom na weselu
my obojgu rodzicom mamy za co dziękować i zrobimy to z wielką radością
a w prezencie dostaną od nas karnet na 2-3 dniowy pobyt w hotelu w górach j uż wliczyliśmy to w koszty

Cytat:
Już mi się bardziej podobają winietki na bazie muffinek albo rafarello
fajna myśl

u nas jednak będzie jedna kartka z numerem stołu i na odwrocie lista osób siedzących a konkretne miejsce wybiorą sobie sami

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 13:59   #2712
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
nie sądzę żeby temperatura ciała o była aż taka informacja poufna... gorzej tylko z odpowiednim termometrem do tego celu z resztą skoro wg tej religii jest to jedyna metoda regulowania poczęć to chyba dobrze że chcą przekazać młodym na czym polega i nauczyć? moje panie decydując się na ślub w kościele katolickim trzeba przyjąć wszystko z całym dobytkiem inwentarza...
Jak juz wczesniej pisalam, ja nie chcialam koscielnego. W poradni zamierzam szczerze powiedziec, ze biore pigulki, nie lubie klamac. A, ze z moim cyklem sa niezle jazdy to kalendarzyk nic nam nie da.. bo z tego co wiem okresu raz na rok nie bierze pod uwage.

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 13:59   #2713
gornek
Zakorzenienie

Własnie tez, widzialam to na allegro, 5 kg troche duzo, ale krowi zawsze sie chetnie zje
Winietki odpadaja, bo jakos nie chce mi sie tez ich presonalizowac,a krowki po prostu beda na talerzu bez zbednego opisywania imion, bo winietki niestety juz wypada opisac chociazby z imienia
Stary 2013-08-26, 14:00   #2714
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
nie słyszałam o dziękowaniu rodzicom chrzestnym... ja swoją chrzestna widziałam dwa razy w życiu tak że nie mam po co jej dziękować
ja mam podobnie my dziękujemy rodzicom i naszym dwóm babciom, seniorkom rodów
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja chrzestną TŻ na "podziekowanie" moge kopnac w dupe, tak mocno ze na kanary poleci :P

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
chodzi mi raczej o miejsce dla takich maluchów? normalnie robicie im miejsca przy stole? czy maja jakiś osobny stolik, czy jak inaczej, mają koczować na kolanach u rodziców? generalnie jak mają mieć osobne miejsca to nie wiem gdzie bym miała te wszystkie dzieci pomieścić ;/

ale dlatego że nie masz ich w rodzinie czy nie zapraszasz?

Normalnie piszesz w zaproszeniach ze zapraszasz pana tego i tą panią np tak? a co jeśli nie zrozumieją aluzji i przyjdą z dziećmi?

Generalnie uważam podobnie jak Ty, ale pół rodziny TŻ może sie poobrażać;/
każde z dzieci u nas będzie miało swoje krzesło przy rodzicach chyba że będzie takie całkiem malutkie, jak mojego brata - półroczne, to wiadomo że wózek i rodzicielskie kolanka
Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Tak, jak napisała Dotka - bierzemy ślub w Willi Decjusza, za to opłata wynosi 400zł.
Masakra, czemu to takie drogie... Korciło mnie, żeby malować się samej, ale stwierdziłam, że na kosmetyki dobrej jakości wydam więcej, niż na makijaż, a tak to przynajmniej będę miała pewność, że ja nie zawalę np. ze względu na trzęsące się ręce :P Ale ceny dobijają...

Dzięki, za rady, chyba jakoś tak to rozwiążemy
Super, dziękuję za rady U nas będzie chyba tak samo, skoro wszyscy jadą mniej-więcej do tej samej miejscowości to nie będziemy się bawić w noclegi.
dokładnie, za profesjonalne kosmetyki zapłacisz majątek, a i nie ma pewności że akurat wszystko wyjdzie super w stresie to też dla ciebie chwila relaksu, uważam że w tym jednym dniu warto sobie na coś takiego pozwolić
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Hej!

Gadacie o dzieciach na weseleu, u nas to jest po czesci problem. Nie zapraszamy z dziecmi, ale juz moje dwie kuzynki stweirdzily, ze jak bez dzieci to one wcale nie przyjada.
Problem jest taki, ze beda jechac z Polski do Belgii, ponad 1500km, bedzie dla nich (wszystkich gosci) oplacony autobus. Ja nie wiem jak one sobie wyobrazaja jazde z rocznym i dwuletnim dzieckiem w takich warunkach. Oczywiscie byl plan, ze moze samolotem, ale my nie bedziemy mieli kiedy kazdego z osobna odbierac z lotniska!
Argumenty o wymeczeniu siebie i dziecka przez droge a potem zabawa na pol gwizdka jakos do nich nie dociera.

Nie wiem co z tym fantem zrobic. Boje sie wrzeszczacych i krzyczacych dzieci, paletajacych sie podczas waznych momentow, czy to w kosciele czy na sali. :/

Macie jakies rady? Wszystko bylo przeprowadzone w kulturalny sposob. Po prostu zostalam przyparta do muru, ze bez dzieci to one nie przyjezdzaja w ogole.
ciężka sprawa.. gdyby to było w Pl, to nie problem, rodzice nie panują nad dziećmi, zwijają się i jadą do domu a poza krajem... cięzka sprawa. ale ja też myślę jak inne dziewczyny, niech przyjadą z dziećmi, podejrzewam że szybko pożałują decyzji roczne dziecko już spokojnie 4 dni może zostac z dziadkami naprzykłąd

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 14:02   #2715
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość

serio?
ja pochodzę z podkarpacia (właściwie z pogranicza ) i u nas się dziękuje rodzicom na weselu
my obojgu rodzicom mamy za co dziękować i zrobimy to z wielką radością
a w prezencie dostaną od nas karnet na 2-3 dniowy pobyt w hotelu w górach j uż wliczyliśmy to w koszty

ojj chodziło mi o rodziców chrzestnych- nie spotkałam tego, własnym rodzicom jak najbardziej
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 14:05   #2716
aniuska18032
Zakorzenienie

Ja zdecydowałam z moją znajomą, która jest dekoratorką, że winietki będą w stylu papierowych torebek z koronką, nadrukuje się na nich imiona lub napisze a dodatkowo coś w stylu "dziękujemy za przybycie" i wrzuci się tam np. migdały w czekoladzie lub jakieś cukieraski. Tym sposobem załatwię dwie rzeczy w jednej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PaperBagWeddingFavors600px.jpg (15,7 KB, 28 załadowań)

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 14:05   #2717
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
jedyne, na co więcej wydajemy i pozwoliliśmy sobie zaszaleć, to zespół. ale zależało nam na dobrej muzyce, bez disco polo itp. a bawiliśmy się już na jednym weselu z nimi i byli mega super!
ale faktycznie, nasze miasteczko jest bardzo drogie pod wieloma względami. prawie jak Warszawka

dziękuję
kochana ja Cię też rozumiem bo u nas koszt wesela też około 45-50 tys wyjdzie
za sam lokal mam 120osób x 195zł = 23400zł
a gdzie cała reszta jak suknia, foto, video itp

2015 - 38
Stary 2013-08-26, 14:06   #2718
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Własnie tez, widzialam to na allegro, 5 kg troche duzo, ale krowi zawsze sie chetnie zje
Winietki odpadaja, bo jakos nie chce mi sie tez ich presonalizowac,a krowki po prostu beda na talerzu bez zbednego opisywania imion, bo winietki niestety juz wypada opisac chociazby z imienia
ten sprzedawca po 2 kg też ma.
Stary 2013-08-26, 14:07   #2719
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Ja zdecydowałam z moją znajomą, która jest dekoratorką, że winietki będą w stylu papierowych torebek z koronką, nadrukuje się na nich imiona lub napisze a dodatkowo coś w stylu "dziękujemy za przybycie" i wrzuci się tam np. migdały w czekoladzie lub jakieś cukieraski. Tym sposobem załatwię dwie rzeczy w jednej
Bardzo fajny pomysl. Taka znajoma to skarb Jestem za migdalami w czekoladzie bo sa pyyycha

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 14:09   #2720
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Bardzo fajny pomysl. Taka znajoma to skarb Jestem za migdalami w czekoladzie bo sa pyyycha
Ona będzie u mnie robiła dekorację, zrobi też zaproszenia płacę jej oczywiście normalnie, będzie umowa itd
Ma bardzo fajne pomysły a ja nawet jakbym chciała to sama dekoracji nie zrobię bo w pt przed naszym weselem jest jakaś impreza w tym namiocie, możliwe, że ktoś ma wesele no i ja w sobotę nie będę miała kiedy dekorować salę
Kwiaty będę miała polne raczej, dzięki czemu będzie też taniej

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2013-08-26, 14:10   #2721
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
My z racji tego, że nie robimy poprawin w ramach podziękowania rozdamy ciasto oraz wódkę. Na 1 parę pudełeczko czegoś słodkiego i 0,5 l wódki.
Stary 2013-08-26, 14:10   #2722
gornek
Zakorzenienie

Tak widze, ze ma rowniez po 2 kg, jednak wchodzac na strone krowek z milanowka, wychodzi taniej zamowic u nich, bo tam 1 kg kosztuje niecale 25 zl :P
Stary 2013-08-26, 14:10   #2723
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
dokładnie, za profesjonalne kosmetyki zapłacisz majątek, a i nie ma pewności że akurat wszystko wyjdzie super w stresie to też dla ciebie chwila relaksu, uważam że w tym jednym dniu warto sobie na coś takiego pozwolić
Dokładnie

Co do sprawy podziękowań, po prostu nie będę się wypowiadać, bo wg mnie to kwestia bardzo indywidualna i osobista.

Te całe poradnie i kalendarzyki z kolei to jeden z powodów, dla których stwierdziłam, że ślub kościelny jest nie dla mnie... tak jak ktoś napisał - jak się decyduje na ślub kościelny, to razem z całą otoczką, jakiej KK wymaga. Ja wielu zasad jakie nakazuje Kościół nie podzielam, więc wolę nie brać ślubu kościelnego, nie mówiąc o TŻ. Kwestia wiary a Kościoła to jednak dwie różne sprawy.

Nad podarkami dla gości też się zastanawiałam. Mnie osobiście spodobały się magnesy, dość tanie rozwiązanie, ale TŻtowi już się mniej podobają. Koniec końców nie wiem, czy po prostu nie zrezygnujemy z upominka dla gości, w ramach oszczędności.

Cytat:
Super pomysł, bardzo ładne i podoba mi się to rozwiązanie 2w1!

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-26 o 14:12
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 14:13   #2724
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
ojj chodziło mi o rodziców chrzestnych- nie spotkałam tego, własnym rodzicom jak najbardziej
aha aha, źle zrozumiałam

jeśli chodzi o zapraszanie dzieci to mi to kompletnie nie przeszkadza. Dzieci będą z rodzicami i to oni zadecydują czy chcą sie swobodnie bawić i zostawią dzieci z kimś w domu czy wezmą je ze sobą i będą za nimi biegać. Uważam, że goście mogą uznać zapraszanie bez dzieci za lekko nietaktowne więc pozostawię im tą decyzję.

2015 - 38
Stary 2013-08-26, 14:13   #2725
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Jak juz wczesniej pisalam, ja nie chcialam koscielnego. W poradni zamierzam szczerze powiedziec, ze biore pigulki, nie lubie klamac. A, ze z moim cyklem sa niezle jazdy to kalendarzyk nic nam nie da.. bo z tego co wiem okresu raz na rok nie bierze pod uwage.
No to może trzeba wziąć ślub jako osoba niewierząca? mieszany? to że ktoś nie chce i nie zgadza się z tymi rzeczami i ma je gdzieś ale bierze kościelny bo rodzice/narzeczony/babcia/rodzina chce nie jest usprawiedliwieniem moim zdaniem. A już na pewno nie można mieć ale że są takie zasady. Przecież nikt nikogo nie zmusza. Ja tam uważam że dobrze że wychodzą z taką propozycją do młodych bo zwyczajnie można się czegoś nauczyć i poszerzyć swoją wiedzę.

Cytat:
Bardziej podobają mi się takie małe pudełeczka - też można samemu zrobić a jakoś to bardziej elegancko wygląda moim zdaniem klik

Stary 2013-08-26, 14:13   #2726
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
My z racji tego, że nie robimy poprawin w ramach podziękowania rozdamy ciasto oraz wódkę. Na 1 parę pudełeczko czegoś słodkiego i 0,5 l wódki.
Ja też nie mam poprawin. Ciasta aż tyle raczej mieć nie będę żeby rozdawać bo pieczemy sami, trochę znajome teściowej itd zawsze jak zostanie to można rozdać, kupie jakieś pojemniki na wypadek

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2013-08-26, 14:13   #2727
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
bardzo fajny pomysł! chyba Ci go ukradne!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 14:16   #2728
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale myslę, że nie NAM oceniać zachowanie Misi i jej TŻta.

Syty głodnego nie zrozumie i te, które mają świetne rodziny nie zrozumieją, że ktoś ma beznadziejną i nie chce im dziękować.

Dla mnie to byłaby straszna szopka dziękować komuś, kto dla mnie NIC nie zrobił.

Urodzić może każdy. A wychowanie? jeżeli włożyli w nie całych siebie, swoje serce, emocje, to jasne, podziękowałabym. Ale tutaj z tego, co czytaj to tak nie było

A o mnóstwie sytuacji przecież i tak nie wiemy, bo Misia nie będzie pisać o wszystkim, co spotkało jej TŻta.

Dlatego nie ma co oceniać i decydować za nich, czy POWINNI, czy nie.
Moim zdaniem nic nie powinni, ponad to, że powinni zrobić to, co czują

Ja mojego ojca nie zapraszam na wesele, bo nie jest tego wart.
I co, też wg niektórych z Was powinnam go zaprosić, bo WYPADA, bo 'jaki by nie był, to mój ojciec'?
No niestety, ale nie, bo na miano ojca nie zasługuje i tyle, ale przecież nie będę opisywać tu połowy mojego życia, żeby Was przekonać
zgadzam się absolutnie, ciężko patrzeć na czyjaś rodzinę mając swoją własna cudowną. ja moich rodziców kocham strasznie, ale jestem w stanie zrozumieć tych którzy nie mają za co rodzicom podziękować.. bo urodzić dziecko to nie sztuka. rodzic to ten który wychował a nie urodził
Cytat:
zgadzam się absolutnie żadnych kurzołapów. my może dla mam jakieś fajne doniczkowe kwiaty bo uwielbiają, a dla tatusiów dobrą flaszkę dla babć bukiety

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
ej.. fajne! może też na coś takiego się zdecydujemy

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 14:17   #2729
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
No to może trzeba wziąć ślub jako osoba niewierząca? mieszany? to że ktoś nie chce i nie zgadza się z tymi rzeczami i ma je gdzieś ale bierze kościelny bo rodzice/narzeczony/babcia/rodzina chce nie jest usprawiedliwieniem moim zdaniem. A już na pewno nie można mieć ale że są takie zasady. Przecież nikt nikogo nie zmusza. Ja tam uważam że dobrze że wychodzą z taką propozycją do młodych bo zwyczajnie można się czegoś nauczyć i poszerzyć swoją wiedzę.
też nie chciałam kościelnego. ale Tż zawsze taki chcial, to jest jego marzenie wiec zamierzam taki wziac
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 14:19   #2730
anannke
Zakorzenienie

ha ha teraz ja będę top spamerką bo mam dziś luźny dzień to siedzę z wami ale zaraz zmykam

Cytat:
Ja też nie mam poprawin. Ciasta aż tyle raczej mieć nie będę żeby rozdawać bo pieczemy sami, trochę znajome teściowej itd zawsze jak zostanie to można rozdać, kupie jakieś pojemniki na wypadek
u mnie rozdawanie ciasta na koniec to zwyczaj więc u mnie nie może tego braknąć ale był wątek na wizażu że jedna dziewczyna na weselu właśnie jednym coś dawała a innym nie i potem goście byli zdezorientowani i nie czuli się miło bo jedni dostali paczkę z mięsem i czymś a inni wino a inni nic.. nie fajnie to wyglądało i bałabym się że przy takim rozwiązaniu może zaistnieć taka sytuacja

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości