|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
ja też już bym chciała sprzątać po remoncie
we środę zaczynamy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ale cisza... czyżby wszystkie sprzątały?
|
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie ja tez juz bym chciala byc po remoncie a ciagle na meble czekamy, a gdzie skladanie ich, malowanie a potem jeszcze to cudowne sprzatanie
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
Do dziewczyn, które mają naklejki na ścianach:
Czy one bardzo niszczą ścianę? Bo w sumie chciałabym nakleić nad miejscem do przewijania coś, ale boję się, że potem mi z farbą/ tynkiem będą odchodzić.. Mieszkanie wynajmujemy i nie będzie nam się chciało go aż tak potem odnawiać... |
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak
![]() zamówiłam tapetę do małej do pokoju na jedną ścianę ![]() http://allegro.pl/e-tapety-tapeta-dz...477110677.html wzór 8563-26 oczywiście w sówki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2046 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że mąż się zdecydował być z Tobą ![]() Cytat:
Ziajkę widziałam u nas w polskim sklepie. Kapturki kupiłam bootsowe, na stronie ich nie widzę...ale tu masz z Medeli http://www.boots.com/en/Medela-Nippl...1-Case_865816/ są chyba jeszcze z Aventa, chociaz ja u siebie widziałam tylko te co kupiła, dałam 4,55 ![]() Ja Ci powiem, ze jak teraz byłam w szpitalu i już na IP mnie podpięli pod ktg, to dziewczyna za parawanem zaczynała rodzić, stękała, płakała, miała 4 cm rozwarcia ale jakoś tak to wszysto działo się obok i nie dotarło do mnie, że niedługo ja tak będę... później przecież na sali też dwie wywieźli do porodu. Jak będzie mój czas to pojadę i się urodzi ![]() Będziemy razem rodzić Powiedziałam jakie to dla mnie ważne i się zgodził, choć jest ze.srany bardziej niż ja Lineczka co za zakupy...dobrze, że da się płytki wymienić. Nie denerwuj się już Issia mąż przegiął niech sobie sam radzi a Ty spędź miło dzień z koleżanką - należy Ci się. Udanych zakupów, czekam na fotki Ale będzie noc ![]() Cytat:
Fajna bryka Domi Sporo kaski i prezentów uzbieraliście Musicie wydatki mądrze rozplaować.
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-08-26 o 14:17 |
|||
|
|
|
#2047 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leci, co? ![]() Cytat:
Ja nie mówię, żeby mu zabraniać, też jestem przeciwniczką wydzielania czy zabraniania, ale pod warunkiem że facet sam ma hamulce... Czy on nie zdaje sobie sprawy, że np. nagle byłaby potrzeba zawiezienia Cię do szpitala? Nie dziwię się, że masz focha... Mój by to solidnie odczuł ![]() Powodzenia w zakupach, zrelaksuj się A powiedz mi, odciążasz jakoś kręgosłup przy tej rwie? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I za wózek ![]() Cytat:
Podziwiam męża za cierpliwość ![]() Z Bezpiecznego Malucha nic Z tego drugiego dostałam link do aktywacji, aktywowałam... i cisza. Cytat:
Ale 500ml. lineczka - to partacze w tym OBI Natomiast ja już się niejednokrotnie przekonałam, że do OBI to naprawdę w ostateczności, tak to jeździmy do Leroy albo Castoramy Kociak - co do tej szafy, to może napisz do dwóch-trzech ikei i zobacz co Ci odpowiedzą. Bo mnóstwo produktów zmieniło swoje numery i faktycznie dla nich szafa o danym numerze może być już wycofana - a to kwestia zmiany numeru katalogowego. Tak było z naszym łóżeczkiem - na fb mi odpisali, że dostawa będzie, ale nie wiadomo kiedy, a jak napisałam maila do biura obsługi to mi odpisali, że jest zmieniony nr ale to to samo łóżeczko (dlatego wg strony www nigdzie nie było dostępne, bo tam wciąż mają stare numery), i że mają, i że mi zarezerwują. W dodatku jak odbieraliśmy z magazynu to babka mówi "Są państwo pierwsi, to nasz nowy produkt", a ja tylko powiedziałam "To stary produkt z nowym numerem tak z ciekawości". Taki mają rozsył informacji... A jak już naprawdę się okaże, że nie ma, to może allegro? Z ciekawości zerknęłam na stronę i np. szafa Hemnes 3drzwiowa ma nawet nową niższą cenę - a te nowe niższe ceny weszły wraz z nowym katalogiem - czyli dziś. Nie obniżaliby ceny czegoś, czego już nie ma
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-08-26 o 14:25 |
|||||||
|
|
|
#2048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Stawaiam na pomidora z kanapki, którą sobie kupiłam po badaniu glukozy
![]() mężowi też coś długo stało na żołądku po niej... Cytat:
Cytat:
Lece zrobić sobie tosty z dżemem
|
||
|
|
|
#2049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo tutaj któraś z dziewczyn kiedyś pisała, że odklejała i farba jej nie zeszła itd. Ale moja siostra teraz właśnie się remontuje i w dwóch pokojach miała naklejki i literki nad łóżeczkiem przyczepione taśmą dwustronną i jej farba zeszła z tych miejsc razem z odklejaniem (z tego co pamiętam to miała farby Duluxa).
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
lineczka1989 bardzo ladna tapeta,
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Jak mieszkalam w Szczecinie to nie został jeden slad po naklejkach.a tu w Bydgoszczy to miejscami nawet same sie odklejaja od ścian i nie mam śladów a sa już rok.
Ale mowa tu o tych naklejkach decor room czy jakos tak. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krem przeciw odparzeniom będę używać dopiero wtedy kiedy zobaczę że odparzenia na pupie się pokażą, bo co mam pupę dziecka męczyć tlenkie cynku, więc albo będę smarować za każdym razem w trakcie przebieraniaoooj to się jeszcze zejdzie :P
|
|
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
coś dziś ewidentnie nam pisanie nie idzie
chyba jednak wszystkie sprzątają![]() a ja dalej w trakcie, ale kolejną przerwę zrobiłam, jak chodze brzuch twardy, jak się tylko położę to mięknie. A przecież cały dzień w łóżku leżec nie będę bo nawet nie muszę. trudno trzeba przetrwać
|
|
|
|
#2055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale bym sie wkur,wiła ... dobrze że chociaż reszta poszła w miarę przyjemnie ![]() a raczej nie powinni robić problemów, wiec trzymam kciuki aby w środe dało sie wymienić
|
|
#2056 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i za wózek ![]() Cytat:
Cytat:
co do drugiego- zawsze mówie i myslę "LUBIEOLIWKI" ;D Witam popołudniowo
|
|
#2057 |
|
Zadomowienie
|
Próbowałam zrobić ptasie mleczko, ale wyszła mi raczej mleczna galaretka
Dzisiaj milczycie, a jak wyjdę na pól dnia, to 10 stron do nadrobienia
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Tunieczka gratuluje córeczki i zakupu wózka
![]() Co do zakupow, to my raczej w OBI kupujemy, ale przez to, ze tam pracuje i czadem udaje sie większy rabat zyskać niż te 15% pracownicze.. No ale nie na wszystko rabat przysługuje Ale i u mnie w markecie zdarzają sie błędy.. Nawet moim rodzicom przyszły zle płytki (zle w system wprowadzone)... Bratanica pojechała do domu... Jutri przyjedzie. A my zaczynamy remont. Konczymy kuchnie najpierw... Aaa no i jutri mamy 2 rocznicę slubu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- I glowa mnie boli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakaś bojowa się ostatnio zrobiłam i złośliwa, nawet to mój TŻ to zauważył dziewczyny, czy koktajl z bananów, nektarynek, kiwi i gruszek będzie dobry?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-26 o 16:22 |
|
|
|
|
#2060 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka- ja tez jestem ostatnio taka. Nerwus straszny.Wogole nie mam cierpliwosci i zloszcze sie o wszystko.
|
|
|
|
#2061 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Cytat:
Cytat:
Ja myślę, że wsparcie partnera w tych chwilach jest bezcenne!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę i za zakup wózka! Koleżanka go ma i sobie chwali. A jaki wzięliście kolor? Pokaż foto!Cytat:
Cytat:
A z przewijakiem dobrze postanowiłaś, szkoda kasy. Ważne że te 10e zaproponowali. Zmykam do ikei bo coś mi nudno w domu :P
|
|
#2062 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A meble może udałoby się zrobić taniej jakbyście robili na miarę? Znaleźć w sklepie takie jak Was interesują, albo samemu w domu wymierzyć dokładnie i zamówić sobie płyty gotowe docięte, później tylko skręcić. My tak zrobiliśmy ze swoją szafą, co prawda wykorzystaliśmy do tego kuzyna męża żeby powyliczał, zamówił ale wyszło nas taniej, no i jest dokładnie taka jaką chcieliśmy ( a w sumie ja chciałam bo mój mąż nie miał wizji Cytat:
A ja dzisiaj wyciągnęłam męża na wizytę do dentysty, ostatnio narzekał że go boli, a nie miał czasu iść, dzisiaj ma luźniejszy dzień więc zadzwoniłam do znajomego dentysty i udało nam się załatwić wizytę. Mój mąż dorosły facet, wczoraj 30te urodziny ale panicznie boi się dentysty, ostatnio był u niego, hmmm dawno temu, no i po przeglądnięciu ząbków dzielnego pacjenta, zrobieniu zdjęć, doktorek zrobił kosztorys leczenia i ile wyszło????!!!!! Z rabatem 15% ponad 2 tysiące!!! ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
W komodzie mam zostawione 56,62 i takie małe 68 bo to różnie bywa z tymi rozmiarówkami, ogólnie przymierzałam ciuszki do siebie, a takie duże 68 schowałam
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
TŻ pojechał, ale wcześniej przewieźliśmy już część rzeczy do docelowego mieszkania
już kombinuje jak poprzerabiać stare meble, żeby było bardziej praktycznie dla nas będzie niby to samo mieszkanie w którym mieszkam od lat ale trochę odmienione ![]() ale tu dziś spokój :x |
|
|
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
lubieolowki- mi do studniowki brakuje tylko 2 dni
)) dziś byłam na tę krzywą cukrową i jutro odbiorę wyniki ,bo dziś mi sie juz nie chce jechać do przychodni. na jedno pobranie czekałam 50 min tyle ludzi bylo a na drugie oczywiście po wypiciu glukozy po 2 godz. ale mnie cofało ale poradziłam sobie jakoś, jakie sa normy po wypiciu glukozy 75 g? i na czczo przed wypiciem jej?tunieczka- moja właśnie w 22 tyg ważyła 430 g i powiedzał mi lekarz że idealnie się miesci w przedziale wagowym.
Już jestem, Jakub, 3550, 54 cm Edytowane przez agnieszka255 Czas edycji: 2013-08-26 o 16:51 |
|
|
|
#2065 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdyby któraś z Was była zainteresowana i miała kartę do super pharm to jutro i w środę jest fajna promocja na pampersy, przynajmniej wydaje mi się że się opłaca ( o ile ktoś nie musi jeździć daleko i nie wiadomo ile, specjalnie) http://www.klublifestyle.pl/gfx-upload/S_P_ulotka_DNI_LS_210x289 ok.pdf
a bez karty http://www.superpharm.pl/promocje/index
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-08-26 o 16:53 |
|
|
|
#2066 | |||
|
Wtajemniczenie
|
wysoki
![]() Cytat:
![]() gratuluję 100dniwki Ja się lenię przyjechałam na trochę do rodziców, a oni jakoś nie umieją zrozumieć, że ciąza, to nie choroba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale fajne takie odmianki i przeróbki- kasy aż tyle nie idzie, co na wszystko nowe, a efekt super, bo masz coś innego i to dokłądnie tak jak tego chcesz Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-08-26 o 16:58 |
|||
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tez boi sie dentysty jak nikogo innego. Prędzej wszedłby w rozżarzony węgiel i stał tam 5 minut niżby usiadł na fotelu.. ale 3 miesiace ząb go bolał, dzień w dzień na ketonalu albo antidolu, kasy jak woda na to szło, jego żołądek tez nieźle ucierpiał przy tym.. w końcu ostatnio mówić nie mógł- w ub. czwartek. Musiał iśc i ząb nadawał sie tylko i wyłącznie do wyrwania. koszt- 300 zł. no ale cóż mus to mus. i spokój- aż fajnie usłyszeć : cześć kochanie! ;* , a nie : znów mnie ząb boli... :/ a teraz co? Mnie zaczął wczoraj ząb boleć- ale jakoś przy tym bólu nerki go nie odczuwałam tak bardzo. Dzisiaj co? boli tak, że mam ochote go wyrwać. Poszłam rano do dentystki i ona twierdzi ze moze mi go zrobić, ale odpłatnie i to dopiero we wrześniu bo nie mają dentystki a ona nie ma teraz jak mi tego zrobić ... ;/ fakt ze to w NFZ wiec.. ale jak nie prestanie do jutra to idę prywatnie. co zrobić?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No będziemy musieli robić te zęby pomału, najgorzej będzie na początku bo ma leczenie kanałowe jakieś trzyetapowe i to ma być koszt 550 zł
|
|
#2070 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam wizytę u dentysty na NFZ 5 września. I już się boję. Nie bólu, a tego, ile leczenie będzie kosztować. Bo NFZ to refunduje przegląd i ciemne plomby w sumie. A, no i wyrwanie. A leczenie to sobie człowieku sam płać.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.

dałam 4,55 

niech sobie sam radzi a Ty spędź miło dzień z koleżanką - należy Ci się. Udanych zakupów, czekam na fotki
jak mówie że chce się z czymś wstrzymać żeby jeszcze pooglądać, to on chce już wszystko natychmiast 

ale tak mnie mąż wku****, że się do niego nie odzywam!! Foch!

żeby glukoza wyszła ok

Masakra chyba całe jedzenie z wczoraj zwróciłam
Także zostawiamy przewijak a za te 10 euro co mi oddadzą to sobie na all kupię 2 pokrowce (po 7zł) i jeszcze starczy na przesyłkę 
przyjechałam na trochę do rodziców, a oni jakoś nie umieją zrozumieć, że ciąza, to nie choroba