|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
|
#2522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
mamy czas do 19 listopada a zaznaczylas już, ze prosisz od razu o 4 tyg. czegos tam dodatkowego?)---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
drewniane zabawki, szmaciane lale...zobaczymy czy uda mi się rodzinke przekonać, ze plastikiem się bawic nie chcemy ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2523 |
|
Wtajemniczenie
|
Happyblue- nie wiem czy bede sprzedawac te wszystkie rzeczy, bo juz sie brat zapowiedzial zeby zostawic dla ich dzidzi, ale oni jeszcze nie planuja, sie zobaczy
![]() Daj znac jak juz wezniesz sie za scrabooking Ta kurteczka genialna! Super Wam z ta Grecja Lonely- U nas od poczatku spi na plasko Ash- doczytalam o WAs dopiero.. I teraz bedzie tylko lepiej, 3 mam kciuki Spalilam chyba pierwszy raz w zyciu ziemniaki, i garnek tez!co ja gadam spalilysmy, obie :d a to cyc, a to buzi i tak wyszlo... Ehhh Ile czasu dziennie poswiecacie na kompa i wizaz? ![]() Mi jakos szkoda dluzej niz godzine.. Zawsze mam cos do roboty
|
#2524 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
30 Adi będzie miał 4 miesiące i podobno już można powoli wprowadzać nowinki kulinarne ale wole spytać się pediatry bo 4 września idziemy na szczepienie to od razu poradzi co i kiedy mu podawać
|
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/sukienka-body-moth...465799350.html http://allegro.pl/sukienkobody-3-6-m...494334080.html http://allegro.pl/hm-boska-sukienka-...493782137.html http://allegro.pl/74-6-9m-mothercare...477814773.html http://allegro.pl/zara-sliczne-elega...478219250.html wieczorem może pogrzebie dokładniej
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-08-26 o 15:21 |
|
|
|
|
#2527 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
na wizaż koło pół godziny, o ile mam wole tyle czasu ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2528 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale głównie jak P. leży koło mnie i zajmuje się sobą, tzn motylkiem lamaze, oballem albo matą ![]() Cytat:
![]() Annoxe, popróbuj pozawieszać na macie jakieś inne zabawki. Przemek się średnio matą interesował, ale zawiesiłam mu dodatkowo lewka i motylka lamaze, obok przypięłam zawieszkę krówkę, i w zasadzie tylko te zabawki łapie
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-26 o 15:31 |
||
|
|
|
#2529 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
odprezam sie za 3 mc stresu heheCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super widze ze pieluche pdkladasz moj slini sie tez na macie najbardziej hehe
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahh, mam tu w bb przedszkole, waldorfskie chyba dwa...oj marza nam się marza te slynne lale bez twarzy heheznajoma pracuje w szkole waldorfskiej i tylko czekam az zwolni się tam jakiś etacik
|
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Mała dziś pierwszy raz zasnęła ale pewnie nie na długo. Wczoraj mieliśmy wieczorem masakrę. Tak płakała z godzinę, że wszystko miała mokre od łez. Nie szło jej uspokoić, nawet termofor nie pomagał. Szybką ją wykąpaliśmy i dostała pierwszy raz czopek rozkurczowy. Po jakichś 10 minutach się uspokoiła i zasnęła. Nie mam pojęcia co to było. Albo zaszkodził jej kotlet który zjadłam na weselu do obiadu albo zmiana witamin bo ma teraz z innej firmy. Przypomniało mi się, że mama mówiła że jej koleżanki dziecko bardzo płakało po witaminie D i dziś się jej pytała i to właśnie z tej firmy ta witamina była. Koleżanka mi podrzuciła dzisiaj samą K bo dostałą ze szpitala a nie dawała,a D mam w lodówce i tak będę próbować. Tż twierdzi że to też mogło być od tego, że zrobiła tylko jedną kupę rano a zazwyczaj robi jeszcze popoludniu. A i mała ma zaliczone pierwsze w życiu wesele. Była z nami złożyć życzenia, później daliśmy ją mojej mamie bo ona ją pilnowała. Spróbuję poczytać co tam u was. ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Mnie bolą kolana i nie mam pojęcia od czego. Nie tak, że nie mogę chodzić, ale jak siadam na fotelu czy na kibelku to wtedy. O kręgosłupie już nawet nie wspomnę...a najgorsze że chyba mi coś wyskoczyło bo przy dotyku boli. Chyba czas na wizytę u fizjo...
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
cos nam się schrzaniło z netem i chodzi nam wolniej niz 10lat temu nie moge nawet poczytać co u Was, bo wszystko sie wiesza, strona laduje sie pół godziny.. dzisiaj mój plan karmienia W legł w gruzach ![]() dałam mu 1 łyżeczke jabłuszka którą zjadł ze smakiemmam nadzieje ,ze dzieki temu zacznie robic w koncu kupke ![]() w ogole ma ja taka gesta, ze az nie moze wydusic ![]() gluten chyba jednak jeszcze dłuuuugo poczeka ![]() diabli - ja dopiero dzisiaj wyslalam podanie o przedłuzenie urlopu, a to juz moj ostatni dzwonek!! takze dzieki za przypomnienie zaraz jedziemy do restauracji ustalac menu na chrzest ![]() 3majcie sie mam nadzieje,ze po powrocie naprawia nam juz ten internet
|
|
|
|
#2533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
W superpharm promocja na pieluchy, maxi paka za 30 zł, pojedziemy z młody jutro na 10 rano, bo dużo fajnych rzeczy jest na promocji
![]() laski z Krakowa, może dołączycie do mnie w środę na multibaby kino grają jeszcze większe dzieci
|
|
#2537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i my tez taka chcemy! ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rezerwujemy bilety czy się umawiamy przy kasach i ustalamy miejsca?
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeważnie sama jestem w kinie:P ale jest sens kupić wcześniej bo jakieś dziwne kolejki do kas są osttanio bo wakacje
|
|
|
#2540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2541 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewuszki! Dziękuję Wam za słowa otuchy i zrozumienia, mimo, że zachowałam się jak egzaltowana małolata
(a nawet za małolata byłam bardziej powściągliwa Dziś jest już duuużo lepiej. Podejrzewam, że ma na to wpływ również to, że me dziecie między 22 a 7 rano obudziło się raz Szok dosłownie Jeszcze noc wcześniej było 5 czy 6 pobudek... Może to światełko w tunelu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Happy, kurteczka piękna, taka happy Ja na Twoim miejscu brałabym 3--6mc. Mam ASDę po drodzę nad morze, muszę oblukać te ich rzeczy Cytat:
Cytat:
![]() Ja często czytam podczas karmienia na telefonie, ale do kompa zasiąde na max 30min dziennie ostatnio. Ale jak Sofia miała dłuższe drzemki to sobie bardziej pozwalałam (ale u mnie komp to też jedyna forma kontaktu z PL) |
||||
|
|
|
#2542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A, ja podałam cenę prania dla 40 stopni, około 1:20h w mojej dość oszczędnej pralce z użyciem dzieciowego płynu, bez płynu do płukania, namaczania. Pranie z namaczaniem i gotowaniem będzie na pewno droższe, musisz zobaczyć na parametry pralki. Jak nie wiesz co i jak liczyć to ci przeliczę jutro według mojej pralki (chyba z gotowaniem pierzesz, co?). Cytat:
![]() Nie pamiętam dokładnie, ale coś w stylu "na podstawie paragrafu ... proszę o przedłużenie urlopu macierzyńskiego, który kończy się dnia ... o dodatkowe 6 tygodni, tj, do dnia ..." Ja mam 17 listopad, bo u mnie dzień porodu był pierwszym dniem macierzyńskiego, wcześniej miałam L4 (do 19 maja dokładnie, młoda się wbiła w termin) Ładne te sukieneczki jakby któraś była w smyku i widziala stacjonarnie to dajcie znać.---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Tak doszlo do mnie że zaczyna być zimno. Jaki rozmiar kupujecie dzieciom rękawiczek? 56/68 czy 74/86. Te 68 chyba wystarczą, ale nie wiem jak z tą częścią garderoby. Skarpetki to rozmiar =cm czy jakiś inny przelicznik?
|
|
#2543 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszukać Ci? ![]() ![]() 2 razy mama chrzestna Wiktorka wzięła na spacer.. za pierwszym razem nie wiedziałam w co ręce włożyć.. latałam jak poparzona.. malowałam paznokcie, depilowałam nogi, gotowałam obiad.. znowu czułam że żyję przy dziecku jednak ciężko zaplanować dzień,... ale wiadomo jakoś trzeba to sobie zorganizować. Nie oczekuję pomocy od nikogo, ale świadomość że moja cała rodzina jest daleko i to że nie mam za bardzo na kogo liczyć jest czasem przygnębiająca..[/QUOTE] oj to ja mam zupełnie odwrotnie, jak ostatnio tz zabral mala na dlugi spacer to nie wiedziałam co z sobą zrobić. miałam odpoczywać - ksiazka, lezenie brzuchem do góry, kapiel, spa a skonczylo się na tym, ze pochodziłam od okna do okna, umylam glowe najszybciej jak umiem i poszlam ich szukac ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
jecz, narzekaj...może jeśli faktycznie zrozumie, ze jesteś zmeczona zajmowaniem się Jula, karmieniem, wstawaniem w nocy, gotowaniem, sprzątaniem to Ci te tere odpuści...powiedz, ze ten czas wolalabys spedzic z nim i mala - opowiedzieć jak Wam minal dzień, pokazac co Julcia nowego potrafi albo pojsc na jakiś spacer. na pewno znajdziesz tysiąc innych fajnych rzeczy zamiast prasowania tetry a tesciowa - ehh a jakie sa jej argumenty? szkoda, ze az tak wielkie ma znaczenie jej zdanie w Waszym związku. ona już swoje dzieci wychowala, powinna odciąć pepowine ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
to daje klin, ale raczej jeszcze go nie używamy. chyba jej wygodnie na plasko...---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
ciekawe co taki ledwo siedzący polroczniak robi na tych zajęciach? kula z rodzicami pilka? za gruba kase ![]() widziałam angielski od 3 miesiąca i myslalam, ze już nic nie może mnie zdziwić ciekawe czy jest jakiś balet albo judo dla niemowląt ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
cale 3cm większy od Nelci i 1,5kg cięższy hehe.---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
ile macie wzrostu, ze Wam chłopak tak zasuwa? ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
ale to raczej wina ciągłego schylania się do malej, noszenia, chyba niemożliwe żeby to bylo od znieczulenia? ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Ash - dobrze, ze oboje z tz jesteście tacy fajni i szybko zakopujecie topor wojenny fajnie, ze wystarczy omówienie problemu i nie ma kilkudniowych fochów! Sofia ma cudownych rodzicow! Cytat:
i jeszcze pewnie tatuś będzie musial garnek szorować? heheheCytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
ciekawe czym ten Florian nas jeszcze zaskoczy. ucz go szybko pisać, żeby autografy mogl rozdawac
|
||||||||||
|
|
|
#2544 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla karmiących wybor jest naprawdę ubogi...gdyby nie alles mama i kilka innych to bylyby tylko sportowe przepasc i te exlusive za kilka stow.---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
kurcze, jakos do mnie nie przemawia i kotlet i witaminy...chyba tz ma racje, ze problem z kupka ![]() macie jakas fajna fotke malej w weselnej kreacji? Twojej malej to ja chyba jeszcze nie widziałam ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
a gdzie fotki brudnych buzi?!Cytat:
szkoda byłoby zostać bez kasy i walczyc z zusem o kontynuacje.
|
||||
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chwilę przed tym jak zapytałaś o zdjęcie właśnie sobie uświadomiłam, że nie zrobiliśmy jej ani jednego. Jakoś nie pomyśleliśmy. Fotograf jej zrobił ale mam tylko wywołane i tam też tylko buzka i moja ręka bo wyjmowałam jej smoczek.
|
|
#2547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poszukam. myslalam, ze tak ogolnie chcesz sukienko-body.Cytat:
skarpetki 0-3 sa caly czas dobre :P
|
|||
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. skarpetki chyba mam małe, mam jakieś kolorowe z tesco, nie pamiętam rozmiaru, ale stopy to młoda ma długie i chude (po mamusi) i nawet jak się naciągnie to pofika nóżkami i spadają.
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tam się podoba, a TŻ zachwycony jak będzie wmiarę normalna cena to będą mieć chłopaki wspólne zajęcie
|
|
|
#2550 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Hejo:-*
Cytat:
Cytat:
ha ha ha witaj nałogu internetowy:-P Cytat:
Cytat:
Nie daj się!!!!:-* Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

My idziemy w ekologiczne zabawki, które niedługo zacznę robić
drewniane zabawki, szmaciane lale...zobaczymy czy uda mi się rodzinke przekonać, ze plastikiem się bawic nie chcemy 

Ślub 27. X. 2012

w każdym razie przegapila, musiala im donosić jakies zasiad. od gina, ze nie była w stanie zalatwic tego wcześniej
rezerwujemy bilety czy się umawiamy przy kasach i ustalamy miejsca?
Szok dosłownie Jeszcze noc wcześniej było 5 czy 6 pobudek... Może to światełko w tunelu
i tak od pierwszej fali upałów zostało.
A wyłazi przeważnie przynajmniej jedną dziurą