|
|
#61 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Zaczynam czuć się dziwnie w związku
Cytat:
Cytat:
Skaczesz koło misiaczka Autorko, ja rozumiem że masz ciśnienie na ustatkowanie się do pewnego momentu w życiu ( ), ale nie przesadzaj, bo już lepiej być singlem, niż służącą jaśnie pana alkomata. To jest facet, istota dorosła, w dodatku płci męskiej. Weź go zacznij traktować jak należy, a nie jak Księcia z Bajki, bo jak na razie to on Księcia z Bajki to tego ze Shreka przypomina.
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko, czy kolejnym sygnałem ostrzegawczym nie jest dla Ciebie ilość piwa, jaką wypija Twój facet? Serio, 2 piwa i jeszcze cheć na kolejne dwa...? Dla mnie coś jest nie tak. I to bardzo.
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Napisałaś,że facet pracuje,chociaż zarabia niewiele. Mieszka z matką,więc na co wydaje te pieniądze? (jeżeli przeoczyłam tą informację to przepraszam,ale wydaje mi się,że ta kwestia może być niepokojąca,zwłaszcza,że wspominałaś o używkach).
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 |
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż, ja tam "miętkiego" serducha nie mam i nie ogarniam takiego poziomu pasożytnictwa, jakie pan lat 28 uprawia- nawet wliczając usługi informatyczne (to nie jest coś, z czego korzysta się codziennie, prawda?) . A kupowanie panu lat 28 papierochów i piwska- żałosne po wielokroć. A dodając do tego to, co dziewczyna pisała wcześniej- w zadku miałabym taki "związek".
Bo jak podkreślam- tu nie mówi się o młodym chłopaczku, który jeszcze "dojrzewa", tu mowa o 28-letnim koniu. |
|
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zarabia 1800 złotych. Jakieś 600 daje mamie (jest na emeryturze). Zostaje mu 1200. Kolejne 600 to koszt szkoły. zostaje mu już 600. do tego niecałe 100 internet, czyli 500 zlotych w przybliżeniu, do tego bilet miesięczny do jego miasta to 100 złotych i bilet miesięczny w moim to też 100 zł. Zostaje więc jakieś 300 zł jakimi dysponuje miesięcznie. A jeszcze rachunek za komórkę. Czyli z 200 zostaje.... No a te 200 to właśnie piwko z kolegami, czy jakies nowe spodnie czy cos do roweru.... I ni ma... Do wczesniejszych postów. Będę tak robić. Będe mówiła że nie mam i że musze mieć na nasz obiad i tyle.... Niestety to tak jest jak ludzie mnie postrzegają (znajomi, dalsza rodzina itp). Nawet wczoraj mi jakiś kuzyn piata woda po kisielu napisał że ja śpię na pieniądzach. Co nie jest prawdą. Bo po pierwsze moi rodzice okropnie pracują ciężko. Po drugie większość kasy to spłacają kredyty. A po trzecie to jest ICH kasa, więc ja nie śpię na pieniądzach. Jestem wychowana w szacunku do pieniądza i pracy i mimo że rodzice mają duży ładny dom, samochody itp. to ja wynajmuję malutka kawalerkę, bo uważam że dach nad głową mi zapewnili (mogę mieszkać z nimi), a robią ukłon dla mnie że coś mi wynajmują.... i to samodzielnego. |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wiesz, jak on ma 200 (czy nawet ponad, bo myślę, że za komórkę płaci mniej niż 100zł), a nic a nic Ci nie potrafi dorzucić to jednak trochę dziwne jest.
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego daje mamie 600zł, skoro w domu tak naprawdę nie mieszka? 2 dni w tygodniu to nie jest mieszkanie. Jeśli płaci za internet 100zł miesiecznie, to niech poszuka tańszej oferty. Jeśli płaci 100zł za telefon miesiecznie, to niech poszuka tańszej oferty. Po co ma miesięczny w swoim mieście, skoro jak rozumiem bywa tam 8 dni w miesiącu? Dlaczego uczy się prywatnie na studiach dziennych? Może skoro tak czy siak musi płacić niech idzie na zaoczne? A wtedy bedzie czas na pracę. Jak dla mnie gość nie umie gospodarować kasą. 1800zł to nie jest mało, ja myslałam że on faktycznie jakaś śmieszną kasę dostaje....
|
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
600 zł dla matki? To on jej opłaca cały czynsz czy co? Te kwoty za internet i telefon to już całkiem jakaś masakra,skąd od te oferty wziął?
Ja bym mu powiedziała coś w stylu : na obiad zrobię X,idź do sklepu po produkty,bo dzisiaj Twoja kolej by kupić jedzenie i tyle. Masz mu wyżywienie i noclegi sponsorować,bez żartów.
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 |
|
|
|
|
#69 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem on chciałby się dołożyć ale nie ma z czego , być może też mu jest głupio z tego powodu . |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() bez przesady z tym oburzeniem, że daje 6 stów matce; w dalszym ciągu oficjalnie u niej mieszka, zjezdża na łikendy, zwozi pranie i też się stołuje, korzysta z wody czy prądu; razem z jej emeryturą to jest 1400zl na 2 osoby. Żaden znowu dziki szał. |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
wręcz przeciwnie nawet
swoją droga przydrogie te studia 600 zł miesięcznie, w wakacje za szkołę się chyba nie płaci ;-) Więc w wakacje chyba raczej powinien coś odłożyć żeby mniej płacić w ciągu roku akademickiego... tak się robiło zawsze. |
|
|
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś tez byłam w relacji gdzie facet lubił, gdy ja kupowałam produkty na obiad i inne rzeczy (jednak nie była to tak skrajna sytuacja jak u Ciebie). Ja jednak szybko postawiłam granicę, dokładnie tak jak już napisały dziewczyny
"dzisiaj twoja kolej na zakupy". Nie rozumiem dlaczego jesteś az tak uległa. I tak, facet przesadza i to porządnie. Rozumiem przenocowanie od czasu do czasu, zrobienie obiadu. Ale nie ZAWSZE. To już jest pasożytnictwo. I zgadzam się z Klempą. Facet wywala bez sensu kasę. 100 zł za net, 100 za telefon?? Ja płacę po 30 za jedno i drugie. Da się znaleźć tańsze oferty, tylko trzeba myśleć. A mamie to chyba normalne, że się dokłada. Przypuszczam, ze to ona dba o jedzenie w domu. (?)
Daidai konjou ajisai... Edytowane przez GhostInTheFog Czas edycji: 2013-08-26 o 18:16 |
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Agu.fisiu, nie obraź się, ale wiesz co, Twój chłopak średnio zarządzą pieniędźmi. Mój zarabia 1200- 1300 zł, czyli niedużo (co się niedługo zmieni
), daje rodzicom 500 zł na dom (przy czym on tam serio mieszka, a u mnie często nie nocuje, więc ma co dokładać, a Twój przecież większość czasu jest u Ciebie, u mnie na odwrót). No i spokojnie na wszystko mu starcza, czyli bilety, picie do pracy, a zaznaczam, że dojeżdża do Warszawy gdzie bilety tanie nie są, komórkę też sobie opłaca, ale ma na kartę, to jest lepiej opłacalne niż 100 zł na miesiąc wydawać na telefon. A jak ma naprawdę krucho z kasą to najwyżej jakiś czas nie ma na karcie, ale to rzadko się zdarza.Serio, jak mówiłaś, że mało zarabia, to myślałam, że z 1000 zł czy coś koło tego, a 1800zł to jak dla mnie (bo dla kogoś może być inaczej) ładna sumka.Internet też można taniej załatwić. Poza tym to nie jest taka też najważniejsza potrzeba, jakby chłopakowi zależało na zaoszczędzeniu, to po prostu by kombinował i oszczędzał Kombinował w sensie wyszukiwał tańsze oferty itp.Wiesz, ja uważam, że co innego jak mój chłopak płaci mamie, bo z nimi mieszka serio, a u mnie rzadko nocuje, to jej płaci 500, a co innego Twój jak on w większości jest u Ciebie. To już przesada dla mnie. A studia 600 zł miesięcznie to drogo, ale wysokość opłat pewnie zależy od kierunku.. no nie wiem... Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-08-26 o 18:25 |
|
|
|
|
#74 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teoretycznie z nią mieszka, poza tym ma niską emeryturę - to raczej normalne że się partycypuje w kosztach utrzymania (lub pomaga rodzicom w takiej sytuacji). Ale gość autorkę ewidentnie naciąga (pominę nadużywanie alkoholu i to za jej pieniądze) |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
A i te piwko by mnie też zaniepokoiło.. bo tyle piwek naraz jak czuje ciągle potrzebę pić to dla mnie przegięcie. Zwłaszcza, że Ty idziesz na zakupy, kupujesz 2 piwa jak pisałaś i jemu nadal mało. Jak dla mnie, to on słabo gospodaruje kasą, być może jego mama też to widzi, to on wykorzystuje okazję, by zjeść u Ciebie, przy okazji ma piwka itp. No bo chłopak widać woli np na piwka wydać niż na jedzenie...A to jest według mnie mało dojrzałe jak na 28 letniego faceta.
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze mam znajomych którzy wysyłają do domu kilka stów miesięcznie (np. mają rodzinę w miejscowości gdzie nie ma pracy i jest bardzo ciężko z kasą) i zarabiają mniej (no ale już się nie uczą) i jakoś i na piwo jest i na spodnie i na mieszkanie. I nie naciągają nikogo.
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu pan z 1800 i ma problem.. Ba, w naszym związku to facet więcej kupi czy stawi, a jak pisałam mało zarabia. Z tym, że ja ja mam to już postępuję oszczędnie i nie wykorzystuję go, by kupował mi to i tamto.. no i nie jestem takim leniem, by na dół nie zejść po zakupy, jakbym już tak pomieszkiwała, to bym więcej pomagała
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-08-26 o 18:40 |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
4 browary jednego dnia siedząc w domu z dziewczyną? O.o
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
- i tak wobec tego, o czym pisała wcześniej odnośnie pana- to i tak mały pikuś.
![]() Do tego panisko: za telefon 100 zł., za internet 100 zł. - a co, stać go; dziewczyna utrzyma, fajki kupi, piwo też. I nie czaję tego, że mowa o 28-latku, a nie o nierozgarniętym studenciaku z 1 roku. |
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
i jak to taki informatyk (co to może policzyć kosmiczne sumy za usługi) to czemu nie dorabia na zleceniach? Znam branżę, sama kończyłam informatykę, znam mnóstwo ludzi z branży IT i zawsze mają możliwość dorobienia. 1800 to nie jest mało dla jednej osoby nawet jak się odliczy szkołę i dokładanie się do domu. A kupowanie komuś fajek i piwa za własną kasę to już przesada.
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- a i żeby nie było, że jestem jakimś dusigroszem - ja bardzo lubię za kogoś płacić ale jak to wychodzi z mojej strony a nie, że facet mi mówi kup mi szlugi i ze dwa piwa, możesz jeszcze zrobić obiad ;-) szanujmy się :P |
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Autorko, musisz mieć mocno rozwinięty instynkt macierzyński, skoro wzięłaś sobie takiego dzieciaczka do niańczenia
![]() 1800 zł dochodu na jedną osobę to nie jest mało. Przez kilka lat żyłam za taką kwotę nie mieszkając z rodzicami i jakoś nikt nie musiał mi piwa sponsorować. No, ale internetu za 100 zł i komórki za 100 zł to nie miałam... Twój facet pomimo swoich 28 lat na karku jest kompletnie nie przystosowany do życia i zarządzania finansami. Pewnie chętnie przeszedłby z utrzymania mamy na Twoje. Naciąga Cię na swoje zachcianki bez skrupułów. |
|
|
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
Mnie tam kasa, a właściwie jej brak aż tak nie martwi jak to,że
FACET JĄ OLEWA JAK JEST W DOMU! cytat: Druga sprawa to niezmiernie mnie irytuje jak jedzie do siebie (te 30km). Jak jest u mnie kontakt jest ok. Ale jak jedzie do siebie, to praktycznie przepada. Podam przykład z dzisiaj (ale tak jest w 90%) przypadków. Rano o 6 pojechał do domu. O 12 napisałam do niego w sprawie komputera coś (mial mi coś sprawdzić w domu), nie odpisał. Napisałam o 20 kolejnego smsa, że nie dostałam odpowiedzi. I zapytałam co u niego. Odpisał, że ok wszystko i ogląda serial. Więc zapytałam czy będzie na gmailu, bo chcę pogadać chwilę. Odpisał, że będzie niebawem. Nie wszedł. Napisałam jeszcze jedną wiadomość-nie odpisał. I znów jutro zapewne oleje temat, a jak zapytam to powie że zasnął. Tak jest 90% razy jak wraca do domu. Czy faktycznie tak się zachowuje facet PO KILKU MIESIĄCACH ZWIĄZKU?! To nie kilka lat,tylko MIESIĘCY - powinien do niej pisać SAM Z SIEBIE co najmniej 1-2 smsy dziennie a nie łaskawie odpisać na którąś z kolei wiadomość od autorki... Autorko Ty nie masz pojęcia co on tak naprawde robi - może Ci powiedzieć że zasnął a tak naprawde palić ziołko [jak możesz mieć 100% skoro z nim nie rozmawiasz gdy jest w domu? ],może chlać czy coś innego robić. Facet nie przepada bo odpisze Ci raz dziennie na smsa po kilku Twoich? Olał Cie i sie tłumaczy ze zasnął? - przyjrzyj się czy faktycznie ma problem z odebraniem smsa jak uśnie u Ciebie,a jeśli faktycznie ma to każ mu głośniejszy dzwonek na wiadomości od Ciebie ustawić... Facet żeruje jak jest u niej,a jak wraca do domu to zapomina o dziewczynie - świetny facet nie ma co
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda by mi było czasu na takiego faceta. Przecież to obibok i pasożyt.
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co czytam, to pranie zostaje i u dziewczyny ![]() i rozumiem, że matce (mimo, ze to znacznie mniejszy koszt) dorzucać się 600zł powinien, a dziewczynie już ani grosza? ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
No pewnie ona. Tylko on je głównie u Autorki przypominam: 5 na 7 dni w tygodniu.
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
z dorzucaniem się matce to taka delikatna sprawa, jakby twoja mama żyła samotnie i miała 800 zł emerytury nie dorzuciłabyś paru stów, żeby jej łatwiej było? Dla mnie to akurat w pełni zrozumiałe i wręcz normalne/godne pochwały. Ale nie zmienia to faktu, że na autorce żeruje (piwo i fajki za jej pieniądze? O losie...)
|
|
|
|
|
#88 | |
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
Też mnie to zastanowiło, dlaczego nie łapie dodatkowych zleceń. To ja zarabiam 760 zł miesięcznie pracując na pół etatu. Za wynajem pokoju płaci mi ojciec w ramach alimentów, z mojej wypłaty idą pieniądze na rachunki (50-70 zł miesięcznie) oraz internet (50 zł - dużo, więc zmieniamy dostawcę neta). Reszta zostaje mi na życie. Czasem bywa ciężko, ale nie odmawiam sobie 1 kawy na mieście w miesiącu, albo ulubionej pizzy, czy innych pierdół. Chłopak autorki wątku zarabia o 1000 zł więcej ode mnie. O losie, co ja bym zrobiła z tymi pieniędzmi
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, zapewne dorzucałabym się. Ale wtedy mieszkałabym z mamą, a nie żerowała na partnerze (oczywiście mówię tu o takiej sytuacji jak tu - zero wspólnych ustaleń + partner również nie ma kasy) finansowo i nie tylko.
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
nie no to nic nie zmienia tak naprawdę, fakt jest taki że ciągnie kasę na używki. Nie na jedzenie jak nie wraca do domu tylko na zbędne używki.
Swoją droga ja mam mocny net, bo gram nieraz i płacę 70 zł... A mam drogą opcję. ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Swoją droga, osoba z która jestem blisko jak nie miała pracy przez prawie rok, robiła wszystko abym nie płaciła za nią (a jak już płaciłam to mi się odwdzięczała zrobieniem czegoś dla mnie, w różnych kwestiach) a podkreślam, zarobki były wtedy zerowe. Bliska koleżanka tak samo, głupio jej było żebym za piwo jej zapłaciła czy żebym ja kupiła fajki idąc na imprezę bo ona nie miała mi jak postawić w zamian. A gość zarabia 1800 zł. To nawet ze szkołą i pomaganiu mamie (czy tam dorzucaniu się do domu, zwał jak zwał) nie jest na tyle głodowe żeby objadać/opijać/opalać/pomieszkiwać za free u dziewczyny. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

), ale nie przesadzaj, bo już lepiej być singlem, niż służącą jaśnie pana alkomata. To jest facet, istota dorosła, w dodatku płci męskiej. Weź go zacznij traktować jak należy, a nie jak Księcia z Bajki, bo jak na razie to on Księcia z Bajki to tego ze Shreka przypomina.

Zapraszam