|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
. tak przy okazji moi rodzice kiedyś dostali zaproszenie gdzie nasz nazwisko było z błędem ortograficznym
|
|
|
|
|
#2762 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
chyba jednak pozostaje mi się śmiać z tego, bo nie dam rady wytłumaczyć aj nie lubie czegoś takiego ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Tak źle i tak niedobrze. Wszystkim nie da się dogodzić. |
|
|
|
|
#2763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2765 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio byliśmy na naszej sali zobaczyć ją przystrojoną i młodzi na winietkach pisali tak jak się zwracają, a do młodych osób nawet ksywkami
|
||
|
|
|
#2766 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też tradycja, że daję się gościom paczkę z ciastem
na sali mamy ciasta w cenie. a te dla gości będziemy piec sami, chętni z rodziny pomogą
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
karoolecka A propo nazwisk
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/arti...RTAZ/860225492
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
moje nazwisko sie nie odmienia
wiem bo 3 polonistów mi to powiedziało :P kończy sie no "o"
|
|
|
|
#2770 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Taka "osobista personalizacja" to fajna sprawa zwłaszcza dla znajomych ale ja postawię na standard
|
|
#2771 |
|
Konto usunięte
|
Z tymi nazwiskami to mnie zaskoczyłyście teraz, myślałam, że moje w liczbie męskiej i w mnogiej się nie odmienia, a tu zonk
bo w żeńskiej nie da się odmienić - tu wątpliwości nie miałam ![]() |
|
|
|
#2772 |
|
Rozeznanie
|
witam się po 3-dniowej nieobecności. Nadrobiłam od 75 strony a i tak nadrabianie powinnam zacząć jeszcze jakieś 35 stron wcześniej :P Nie cytuję, bo post byłby mega długi, odniosę się tylko do bieżących spraw:- na wesele zapraszamy z dziećmi i rodzicom pozostawiamy wybór czy zabierają je ze sobą czy nie. Chcę uniknąć ewentualnego obrażania się i sytuacji, że jak to bez dzieci, to my nie przychodzimy - będziemy dziękować raczej tylko rodzicom. Myślałam właśnie o albumie z sesji narzeczeńskiej gdzie byłoby też miejsce na późniejsze zdjęcia ślubne + kosz ze smakołykami i alko. Ewentualnie zamiast tego (jeśli budżet nam pozwoli) to może jakiś weekend nad morzem czy coś. Nie podobają mi się żadne "kurzozbieracze" - figurki, statuetki, ect. - u nas również nie ma podziału na "moje i Twoje wydatki weselne", wesele jest wspólne więc i wydatki również. Na ten cel odkładamy z Tż na wspólne konto oszczędnościowe. ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- A, no i jeszcze widziałam przewinęła się kwestia jak liczyć alkohol. Na wesele brata Tż jest on liczony jako 0,5l. na osobę. Wesele z poprawinami i polterabend. Do tego będą jeszcze wina. Za 3 tygodnie przekonamy się jak się sprawdza ten przelicznik... ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Oczywiście witam Nowe PM-ki Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-08-27 o 19:14 |
|
|
|
#2773 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oczywiscie xzamiast jakas konstruktywna pomoc to najpierw objazd ze jak to bez dzieci |
|
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mam do was pytanie. Czy do zawieszek, które robię (w załączniku) będą pasowały jeszcze takie różyczki? Czy będzie już przesadzone wtedy? http://allegro.pl/roze-z-listkiem-sa...478154300.html http://allegro.pl/roze-z-listkiem-sa...478137386.html |
|
|
|
#2775 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolejna porcja moich odnośników tym razem do dzisiejszych tematów
![]() Podziękowania - widziałam, że strasznie wałkowałyście temat Otóż ja najbardziej chcę podziękować moim dziadkom, bo to oni mnie wychowali i im najwięcej zawdzięczam, ale oni będą bardzo krótko na weselu i nie chcą "szopek" (jak to nazywa mój TŻ ) na sali, więc podziękujemy im po błogosławieństwie w postaci kwiatów (nie ma sensu kupować niczego więcej, nie mogą jeść słodyczy ani pić alkoholu, więc wszelkie kosze odpadają, wyjechać też nigdzie nie wyjadą, biżu babcia też nie założy). Na sali natomiast będzie szopka dla rodziców Bo moja mama bardzo chce, kiedyś coś wspominałam o innej formie podziękowania to mama z oczami kota ze Shreka "To nie będzie kółeczka i wspólnego tańca?", teściowie też lubią takie akcje, więc jak mogłabym im tego odmówić? :P Będzie wspólny taniec i podczas tańca będą się na rzutniku wyświetlać nasze zdjęcia z dzieciństwa i z rodzicami. W formie prezentu dajemy im kwiaty, kartkę i płytkę z prezentacją. Natomiast po ślubie otrzymają album z naszymi zdjęciami ślubnymi. Dziękujemy tak tylko moim dziadkom i naszym rodzicom, nikomu więcej. Chociaż myślę, żeby świadkowej wręczyć taki mini kuferek z naszymi zdjęciami wspólnymi Ale to po weselu, nie jakieś big podziękowania na sali, nie, nie Chrzestnego bardzo lubię, ale dziękować mu to nie sądzę, żeby jakoś bardzo było za co Btw. odnośnie do rodziców i tego czy zasługują na podziękowania czy też nie. Ja np. nie mam z moją mamą jakiś super kontaktów, są poprawne raczej niż jakieś bardzo przyjacielskie, ale wiem, że mama bardzo mnie kocha, nawet jak coś robi nie tak to nie ma złych intencji, chce dla mnie dobrze, zawsze o mnie pamięta, czasem jest nadopiekuńcza (co mnie wnerwia nieziemsko), ale to z troski i dlatego uważam, że mimo iż często się kłócimy, mamy odmienne zdania i nierzadko bardzo trudno nam się porozumieć to jednak mam jej za co dziękować, właśnie chociażby za to, że zawsze jej tak na mnie zależało, potrafiła (i do dziś tak ma) sobie czegoś nie kupić, zaniedbać siebie, żeby mi coś dać... Wiem, że mnie kocha. Poradnia rodzinna i konieczność zdobywania info na temat NPR - ja mam zamiar stosować npr po ślubie, więc z miłą chęcią dowiem się od pań wszystkiego na ten temat! Zresztą już teraz bardzo obserwuję swój organizm, mogę nawet zaryzykować stwierdzenie, że znam swój cykl i bardzo dobrze mi z tym Nie chcę się truć chemią w postaci tabletek anty, poza tym dużo to dla mnie znaczy, że wg kościoła jest to grzech. Nie mówię, że jestem świętą dziewicą, ale chcę, aby po ślubie moje życie w tej kwestii naprawdę bardzo się zmieniło, nie chcę już więcej grzeszyć i dlatego też nie będę stosować antykoncepcji tylko npr.
|
|
#2776 |
|
Rozeznanie
|
kroliczek moim zdaniem bedzie za duzo
monikadd A moze dla babci jakis fajny krem do ciala? Moja babcia np. w siebie nie inwestuje najczesciej kupuje przecenione kremy w biedronce. Ja od zeszlego roku zaczelam na rozne okazje kupowac jej rozne balsamy itp i bardzo sobie to babcia chwali
|
#2777 |
|
Rozeznanie
|
ja troche nie rozumiem tego trendu z wymyslaniem czegos na sile w ramach podziekowan - byle nie kwiaty. W calym zyciu jest mnostwo okazji do dawania innych prezentow - rocznice, urodziny, imieniny, dzien mamy/taty/babci/dziadka.... mysle, ze to jest odpowiedni moment na dawanie kremow, bizu czy nawet super wyjazdow.
Slub to wzruszajaca i piekna chwila. Kwiaty to jednoczesnie piekny, elegancki i niepowtarzalny prezent. Nie czesto jest okazja ofiarowac ogromny bukiet roz ( to tylko przyklad ). Ja wiem, ze zaraz sie oburzycie, ze po co wydawac kase na "cos takiego", ale zastanowcie sie, czy najprostsze gesty nie sa jednak najpiekniejsze? |
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Owszem kwiaty sa piekne, sama chetnie je otrzymuje i sie cisze z pieknego bukietu, jednak dam rodzicom kwiaty i po 2 dniach zdechna, wiec wole wydac na jakies kosze z kawami, herbatami bo wiem, ze to zuzyja
![]() tymbardziej, gdzie tesciowa by jechala 300km z bukietem kwiatow, jak na dodatek moze byc gorąco.
|
#2779 | |
|
Rozeznanie
|
czekooczekolada chodziło raczej o sytuację jakby Tż o coś uderzył palec albo złamał (odpukać) i byłopy trudno zdjąć obrączkę itp.
Cytat:
Mamy umowę z salą Tyle było tematów że nie wiem co pisać żeby nie odgrzebywać... Powiem tylko że ja nawet jeszcze nie wiem jak zaproszenia będą wyglądać a co dopiero myśleć o odmianie nazwisk (to będzie ciężkie )
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
Cytat:
ale przynajmniej bedziemy wiedziec, kiedy mozna zaszalec bez prezerwatyw Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie kalendarzyk w ogole nie interesuje, tymbardziej ze od 2 lat uzywam plastrow anty i jestem z nich bardzo zadowolona, zreszta 2 sprawa to mam w planie zajsc w ciaze kolo kwietnia, a slub w maju, bo lata gonia
a niby pierwsze dziecko jest dobrze urodzic przed 30.
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! P
Aaaaa, dziewczyny! Szalejecie!
![]() Właśnie pojawiły się niepochlebne komentarze na temat jedzenia w naszym lokalu na forum Gazety ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() Zgadzam się z powyższym
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#2783 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
a powiedzcie kiedy wypada dac zaproszenia ? ja akurat rodzine rzadko widuje, bo mieszkam dosc daleko dlatego pomyslalam, ze dam im zaproszenia jak pojade na wigilie do rodzicow. Wiec chce aby kazdy juz mial zaproszeniw grudniu, poniewaz ilosc osob nocujacych musze podac juz do polowy stycznia.
|
#2785 |
|
Zadomowienie
|
witam po weekendzie
więc tak: co do kosztorysu to jeszcze takowego nie robiliśmy, ale mniej więcej 40-45 tys. na 120 osób wydaje mi się, że wyjdzie co do podziękowań na weselu dziękujemy tylko rodzicom, na pewno piosenką i jakimś upominkiem, co to będzie jeszcze nie wiemy )podziękuje też pewnie świadkom ale pewnie jakimś drobnym upominkiem i po imprezie co do dzieci na weselu w naszych rodzinach nie ma dużej ilości maluchów, będzie roczny maluszek brata TŻ, 1,5 roczny brata ciotecznego TŻ i 1,5 roczny mojego brata ciotecznego, i 2 letni mojej siostry ciotecznej będzie pokój wolny więc będą mogli z niego skorzystać, wszyscy pozostali goście pełnoletni był poruszany temat napoi i soków, nie mamy ich w cenie i będziemy kupować na pewno soki, napoje są zbyt słodkie, zresztą będą gazowane misia880 mój TŻ ma dokładnie taki garnitur chyba, kupowaliśmy w czerwcu na wyprzedażach w Vistuli i zapłaciliśmy 800zł (50% taniej), chodzi w nim codziennie do pracy na ślub chcemy bardzo ciemny granat weekend udany ![]() sobota wesele, niedziela poprawiny, wróciliśmy do Warszawy o 23 i padłam, dziś praca nadrabianie Was i dopiero teraz jestem ![]() co do wesela, było cudownie PM piękni, sala bardzo ładna, zespół super grał (bez zabaw z podtekstem erotycznym) jedyne go czego mogę się przyczepić to ksiądz bo gonił tak z mszą, że ledwo dało się zrozumieć co mówi były winietki (jak na każdym weselu na którym byłam w ciągu ostatnich 3 lat i utwierdzam się w przekonaniu, że to dobre wyjście), PMka miała suknię szytą i własnego pomysłu (jak będę miała zdjęcia to pokażę 1szy taniec do "będziesz moją Panią" Grechuty piosenka dla rodziców "kochani moi rodzice" dostaliśmy na pożegnanie ciasto (co u mnie w regionie jest standardem jak winietki aaa jeszcze jedno co mi się nie podobało, dania podawane na półmiskach, nie lubię tej formy, wiem, że komuś innemu nie będzie podobało się na talerzu, ale ja zdecydowanie wybiorę tą opcję
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-08-26 o 19:22 |
|
|
|
#2786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
KasiaK my tez kupilismy go w tej promocji i kosztowal 1200 od poszatku tej wyprzedazy wiec pewnie macie troszke inny
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Jezeli chodzi o mesie garnitury to moge polecic firme Pawis, maja bardzo dobre gatunkowo garnitury a ceny dosc niskie, wiadomo jezeli szyte na miare to troszke wiecej bedzie kosztowalo, ale moj brat kupil spodnie plus marynarke i koszule za 700 zl
|
#2789 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
A i jeszcze chciałam poruszyć temat zwyczaju rozdawania ciasta i wódki gościom na odchodne. Bardzo mi się to podoba, uważam, że to dużo fajniejszy pomysł niż upominki. Gość zje sobie kawałek ciacha i przynajmniej ma z tego chwilę przyjemności, a gipsowego aniołka postawi na półce i się kurzy.
My jednak mamy ciasta w cenie sali bez ograniczeń przez całe wesele, ale nie możemy wynosić. Dlatego tego nie będzie. I będą drobne upominki w postaci kruchego ciasteczka i karteczką "dziękujemy" dla każdego gościa i każdej osoby, która była też na ślubie, bo zamierzamy to rozdawać przy składaniu życzeń pod kościołem. Na pewno nam trochę tego zostanie to sobie potem sami zjemy :PP
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mimo to, i tak stosujemy prezerwatywy, w razie w (przezorny zawsze ubezpieczony) biorę ślub Kościelny, więc zgadzam się i akceptuje wszystko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

. tak przy okazji moi rodzice kiedyś dostali zaproszenie gdzie nasz nazwisko było z błędem ortograficznym

uparciuch i już, nie przemówiła jej do rozumu więc pewnie i Ty nie przemówisz niestety.. taka jest nasza polska mentalność - zawsze mamy racje 

Wiem co mówię, już jedne nauki przedmałżeńskie miałam....ale do ślubu nie doszła młody się rozmyślił ...I DOBRZE

bo w żeńskiej nie da się odmienić - tu wątpliwości nie miałam 

)