Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-26, 19:14   #2131
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Tyle się już starają że w końcu mogłoby się im udać, szwagierka byłaby przeszczęśliwa.
Jej córka ostatnio się popłakała i powiedziała że nienawidzi tego dziecka bo mama ciągle przez nie płacze... jak to usłyszałam to aż mi się płakać chciało, straszne jak to wszystko się na nich wszystkich odbija.

Koleżance napisałam że też nie mamy wyprawki skompletowanej i że ustaliliśmy że teraz się za to zabierzemy bo jakby nie patrzeć też niedługo rodzę a mam niewiele dla Jaśka i że nie stać nas na pożyczki bo też chcielibyśmy jakiś drobny remont zrobić przed narodzinami naszego dziecka...
No i bardzo dobrze jej napisałaś

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Wzięłam się ostro za Jaśkową wyprawkę i wyszło mi 120zł, zaraz zamawiam, jutro płacę i będę cierpliwie czekać aż to wszystko do mnie dotrze
Zostanie mi tylko kupić koszule do szpitala i kosmetyki
A co zamówiłaś?

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 19:25   #2132
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Chyba się przeziębiłam. Mam katar, zimno mi i mam dreszcze i 37.5 stopnia. No fajnie. A TŻ zamiast zrobić mi herbatę z cytryną i miodem, zrobił jakąś owocową, od której chce mi się I to cały dzbanek 1.5l....
Kochana, pod kołdrę migiem!

Cytat:
Też się nad tym dzisiaj zastanawiałam . Zawsze chodziłam w rozmiarze S, urósł mi tylko brzuch więc stwierdziłam że S/M będą w sam raz bo L/XL będą już za duże , też zamawiam te z żyrafkami, misiami itd... Prawdopodobnie te z guziczkami po bokach
No mi w sumie też brzuch urósł, trochę tyłek, ale niewiele... Nie tyle, żeby z M wskakiwać w XL
Gorzej, jak z M cycki mi wypłyną

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
ja zamówię którąś z tych, jak w miescie nic nie znajde:
http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...467591183.html
a drugą taką z zakładkami, nie odpinaną
Też myślałam o takiej z zakładkami tylko nie wiem, czy nie mam za dużego biustu - w sensie czy te zakładki to mi się same z siebie nie rozejdą
Ja jeszcze myślałam o takiej http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...498157846.html ale nie wiem, czy zdałaby egzamin

Cytat:
Ze szwagierką wszystko w porządku choć lekarz powiedział jej że jest duże prawdopodobieństwo że znowu poroni (rozmawiałam z nią wczoraj i powiedziałam jej że tym razem się im uda i tego się trzymam). W piątek pojechała na pogotowie, zostawili ją w szpitalu ale nie podali żadnych leków ani nic, przeleżała do dzisiaj i jak tylko wyszła rano ze szpitala od razu pojechała do Rzeszowa do swojego lekarza, niedługo pewnie będzie dzwonić i powie nam czy zostawił ją w szpitalu tam u siebie, czy puścił do domu i przepisał jakieś leki...

Dziewczyny wkurzyłam się... Napisała do mnie koleżanka, również jest w ciąży... za tydzień powinna rodzić. Kupiła sobie mieszkanie, zrobiła remont, jej mąż kupił sobie skuter i włożył w niego już na start całą masę pieniędzy a ona teraz do mnie pisze że nie ma kompletnej wyprawki i czy mogłabym jej pieniędzy pożyczyć... Ja pierwsze o czym myślę to o skompletowaniu wyprawki a z tego co zostanie obliczyć czy stać nas na remont a ta odwaliła sobie mieszkanie a teraz na dziecko nie ma Napisała mi to teraz bo wie że jestem po ślubie i wpadło mi trochę grosza... drażnią mnie tacy ludzie
Kurcze, co za lekarz To mówi jej, że prawdopodobnie poroni i nic z tym nie robi!?
aby tym razem się udało!

Koleżanka ma tupet

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Co do koszul to ja tez ta z żyrafa kupiłam .
Zawsze miałam rozmiar M wiec koszulę kupiłam L .
Wszedzie jest mi lekko wisząca do tego długa a na brzuchu mam na styk .
Wiekszej o więcej niż rozmiar od rozmiaru z przed ciąży chyba nie ma sensu brac ..A dla dziewczyny z malutkim brzuszkiem to wzięłabym chyba ten sam rozmiar .
No właśnie, nie wiem, co z tym rozmiarem

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
http://margot.krakow.pl/sklep?page=s...category_id=18
Ja mam taką i ogólnie noszę rozmiar 36/38 wiadomo różne są rozmiarówki, a koszulę wzięłam S i dobrze bo jest długości odpowiedniej i nie jest ani za luźna ani za ciasna
Ooo, i S jest ok? A ona choć ciut się rozciąga?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 19:28   #2133
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
No i bardzo dobrze jej napisałaś

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

A co zamówiłaś?
Majtki poporodowe, aspirator frida + gruszka jakby co , gaziki do pępuszka, podkłady poporodowe, wanienka zwykła, termoopakowanie na butelkę, skarpetunie bo nie mogłam się powstrzymać pomimo tego że mam całą reklamówkę , szczotkę do butelek i chyba tyle Tak niewiele a jak cieszy
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 19:40   #2134
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

No mi w sumie też brzuch urósł, trochę tyłek, ale niewiele... Nie tyle, żeby z M wskakiwać w XL

Też myślałam o takiej z zakładkami tylko nie wiem, czy nie mam za dużego biustu - w sensie czy te zakładki to mi się same z siebie nie rozejdą
Ja jeszcze myślałam o takiej http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...498157846.html ale nie wiem, czy zdałaby egzamin

Kurcze, co za lekarz To mówi jej, że prawdopodobnie poroni i nic z tym nie robi!?
aby tym razem się udało!

Koleżanka ma tupet

No niby pisze że to 100 % bawełny, możliwe chociaż takiej gorszej jakości,ciągną się nie są sztywne.
A drugą kupiłam taką http://margot.krakow.pl/sklep?page=s...category_id=18 , szwagierka mi poleciła że w nocy jest super bo nie trzeba szukać guzików, szwagierka jest w rozmiarze 44/46 i nic jej nie uciekało, a teraz ją normalnie po ciąży też używa

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Majtki poporodowe, aspirator frida + gruszka jakby co , gaziki do pępuszka, podkłady poporodowe, wanienka zwykła, termoopakowanie na butelkę, skarpetunie bo nie mogłam się powstrzymać pomimo tego że mam całą reklamówkę , szczotkę do butelek i chyba tyle Tak niewiele a jak cieszy
Wyprawka się powiększa, super
My byliśmy dzisiaj z mężem w lidlu i było termoopakowanie do butelek, samochodowe do gniazdka podpinane samochodowego, zastanawialiśmy się bo w sumie my dużo jeździmy Kraków-Nowy Sącz, Kraków-Zawoja, ale nie wiedziałam czy butelka z aventa mi się tam zmieści

Stary 2013-08-26, 19:46   #2135
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja bym chyba wolała kupić Bephanten/Alantan/ Linomag niż taki drogeryjny, ale to ja

koszule zamawiałam L/XL wcześniej nosiłam M, wolałam wziąć większe zeby się nie rozczarować albo tyłkiem nie świecić
co do szczepień, my szczepiamy te na NFZ
No ja też, tylko nie wiem który

Co do szczepień - ja skłaniam się ku refundowanym, mąż ku skojarzonym (ale sam mówi, że musi poczytać, po prostu do tej pory słyszał od wszystkich o skojarzonych i to stąd). Chciałabym jakieś rzetelne artykuły na ten temat...

Cytat:
Wzięłam się ostro za Jaśkową wyprawkę i wyszło mi 120zł, zaraz zamawiam, jutro płacę i będę cierpliwie czekać aż to wszystko do mnie dotrze
O matko... a mi wyszło o jedno zero na końcu więcej Bez wózka

Cytat:
No niby pisze że to 100 % bawełny, możliwe chociaż takiej gorszej jakości,ciągną się nie są sztywne.
A drugą kupiłam taką http://margot.krakow.pl/sklep?page=s...category_id=18 , szwagierka mi poleciła że w nocy jest super bo nie trzeba szukać guzików, szwagierka jest w rozmiarze 44/46 i nic jej nie uciekało, a teraz ją normalnie po ciąży też używa
Ooo, w sumie niegłupie... Ale jestem pewna, że biust bym miała co chwilę na wierzchu...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 19:49   #2136
maomami
Wtajemniczenie

Moje dzieciątko się wypina, czuje twarde coś ale nie umiem określić co to, czy to jakieś kolanko, czy dupcia czy co

Stary 2013-08-26, 19:55   #2137
nasturcja7667
Zadomowienie

Ale mnie siekło...w 25 minut od 37.5 doszło do 38,0, chwilę potem 38,2 a chwilkę później 38,7 więc wzięłam ibuprom [na paracetamol jestem uczulona] i po 30 minutach spadło do 37,6. Mąż już chciał na IP jechać, bo leciało w górę jak Małysz w zakopanem...
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 19:58   #2138
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

aby tym razem się udało!

Koleżanka ma tupet

hm, nie wiem szczerze mówiąc...ja mam raczej mały biust i wiem,ze szlag mnie trafi jak tylko z guzikami będę mieć
a tą z zakładkami na noc bym chciala
Stary 2013-08-26, 19:58   #2139
89Beatka
Wtajemniczenie

no wkońcu rozmowa się rozkręca

Pojechałam z bratem na zakupy do Tesco i jak mi się ciężko chodziło znów brzuch stwardniał no ale trzeba było wytrzymać.

A wogóle chciałam kupić płyn do płukania ubrań i mówie do brata że nie widzę tego Carefour'owsiego płynu, a on do mnie że nie widzę bo my w TESCO jesteśmyi zrozum mnie.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 19:58   #2140
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mnie siekło...w 25 minut od 37.5 doszło do 38,0, chwilę potem 38,2 a chwilkę później 38,7 więc wzięłam ibuprom [na paracetamol jestem uczulona] i po 30 minutach spadło do 37,6. Mąż już chciał na IP jechać, bo leciało w górę jak Małysz w zakopanem...
oby to cholerstwo przeszło !

Noo dobra po podliczeniu wszystkiego na spokojnie wyszło mi jednak 150zł, nie 120 tak jak pisałam. I tak super bo ja liczyłam tak 200zł około
Stary 2013-08-26, 19:59   #2141
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nasturcja jak dalej się tak będzie dziać to biegiem na IP, nie ma żartów
Stary 2013-08-26, 20:00   #2142
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

Pojechałam z bratem na zakupy do Tesco i jak mi się ciężko chodziło znów brzuch stwardniał no ale trzeba było wytrzymać.

A wogóle chciałam kupić płyn do płukania ubrań i mówie do brata że nie widzę tego Carefour'owsiego płynu, a on do mnie że nie widzę bo my w TESCO jesteśmyi zrozum mnie.
Stary 2013-08-26, 20:02   #2143
nasturcja7667
Zadomowienie

Mam nadzieję, że po tym ibupromie się uspokoi. Musiało mnie gdzieś przewiać pewnie. Nie sądziłam, że temperatura może iść tak szybko w górę. Jestem tak słaba, że piszę na leżąco, normalnie po godzinie walki z gorączką czuję sie jak po wojnie 30letniej.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:03   #2144
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

O matko... a mi wyszło o jedno zero na końcu więcej Bez wózka
mi też coś w ten deseń

właśnie się pokłóciłam z Tż, mam wrażenie że ta przeprowadzka nigdy się nie skończy

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel

Edytowane przez Lilith890502
Czas edycji: 2013-08-26 o 20:07
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:05   #2145
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Hejka a ja jadę do szpitala
Cały dzień mnie głowa boli i mi niedobrze....byłam u GP i ciśnienie znowu wysokie mierzył mi 2 razy i za drugim razem wyszło 150/90 na szczęście mocz ok i nie puchnę, więc zatrucie pokarmowe wykluczone. Pewnie od tego ciśnienia mnie głowa boli, bo tak pulsuje w skroniach. Odezwę się później, bo pewnie mnie zostawią.
Buziaki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-26, 20:07   #2146
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj to wygrzewaj się pod kocykiem , herbatka ciepła z cytrynką albo sokiem malinowym, a jak znowu zacznie rosnąć to na IP bo nie wiadomo co to za pieroństwo się przyplątało
Cytat:

No cóż kobieta w ciąży , dla nas nic dziwnego

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Cały dzień mnie głowa boli i mi niedobrze....byłam u GP i ciśnienie znowu wysokie mierzył mi 2 razy i za drugim razem wyszło 150/90 na szczęście mocz ok i nie puchnę, więc zatrucie pokarmowe wykluczone. Pewnie od tego ciśnienia mnie głowa boli, bo tak pulsuje w skroniach. Odezwę się później, bo pewnie mnie zostawią.
Buziaki

Ojej oby to nic poważnego

Stary 2013-08-26, 20:10   #2147
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Buziaki

zeby wszystko bylo w porzadku
Stary 2013-08-26, 20:11   #2148
89Beatka
Wtajemniczenie

PaulinaIzabela trzymamy za was kciuki i zeby ok byłoo
Stary 2013-08-26, 20:11   #2149
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

W końcu podłączyli nam Internet

Widzę, że pisałyście o koszulach. Mi mama kupiła, nie wiem czy nada się do karmienia. Pewnie będę musiała kupić jeszcze ze 2 sztuki. Póki co wzięła na wszelki wypadek jakby chciała mnie wcześniej położyć. Wyglądam w niej jak pokraka Czemu te wszystkie koszule są takie długie? Na moje 158 cm sięga mi do kolan, nie cierpię takiej długości Jedyna nadzieja, że wraz z rosnącym brzuchem będzie się skracać

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:13   #2150
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Nasturcja zbierz soe do szpitala-może to nie przeziębienie. Przy przeziebieniu przecież tak szybko nie rośnie.

Paula trzymaj się tam.

Ja jestem zdania jak Trele i Lineczka co do fotelikow tylko mam kilka dodatkowych argumentow.
Nawet w bezwypadkowych fotelikach powstaja mikropekniecia które tragicznie oslabiaja bezpieczeństwo dziecka.
A drugie-mimo ze fotelik nie jest wizualnie uszkodzony, to jeśli ktos tak umiejętnie go wpina jak ex mojej sis, to ja bym w nim nawet lalki przewozic nie chciała. Nie wszystko widac gołym okiem.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:15   #2151
89Beatka
Wtajemniczenie

[QUOTE=xxxMikixxx;42467067]Cześć

W końcu podłączyli nam Internet

Widzę, że pisałyście o koszulach. Mi mama kupiła, nie wiem czy nada się do karmienia. Pewnie będę musiała kupić jeszcze ze 2 sztuki. Póki co wzięła na wszelki wypadek jakby chciała mnie wcześniej położyć. Wyglądam w niej jak pokraka Czemu te wszystkie koszule są takie długie? Na moje 158 cm sięga mi do kolan, nie cierpię takiej długości [QUOTE]
amsz 158 ja teżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżż żżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżż żżż
czyli ja się czaić nie będę i pewnie swoją skróce, chyba ze faktycznie brzuszek mi wywali w ciągu 2 msc

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-08-26 o 20:17
Stary 2013-08-26, 20:18   #2152
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Anulka wit d podajesz tak czy siak (choć słyszałam ze jeśli tylko mm to trzeba sprawdzić policzyc ile mleka wypija żeby sprawdzić pokrycie) a wit k jeśli dziecko jest karmione piersia. A jeśli karmione mieszanie to wtedy musisz przeliczyc ile wypija mm i jakie sa normy spozycia.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:23   #2153
89Beatka
Wtajemniczenie

Dziewczęta z dołu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CZemu nie piszecie ??????? tyle was tam jest!
Stary 2013-08-26, 20:24   #2154
xxxMikixxx
Zakorzenienie

89Beatka tez już miałam myśli żeby ją skracać Póki co się wstrzymam, bo faktycznie może pójdzie w górę jak brzuszek jeszcze urośnie

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:24   #2155
babku
Zadomowienie

Cytat:
A właśnie... jak już tak piszecie o dentystach. Czy wizyta u dentysty w ciąży jest obowiązkowa ?
Mój gin wymaga nawet dwóch wizyt. Byłam na początku ciąży i muszę wybrać się jakoś na dniach, tylko zebrać się nie mogę.

Cytat:
Mam kolejne pytanie z serii "Sprawy oczywiste, w których jestem zielona":

W poradnikach napisane, że optymalna temperatura w pokoju dziecka to 21st. Podczas kąpieli wyższa. Ale kurcze.. U mnie teraz jest 22 stopnie i mi zimno Taki maluch to mi się nie przeziębi w tej temperaturze?
Podobno mamusie mają właśnie tendencje do przegrzewania pomieszczeń. Ja lubię raczej niższe temperatury w domu. Jak jest za gorąco, to potrafi mnie nawet głowa rozboleć. Mam nadzieję, że mi się to nie zmieni i nie będę przegrzewać mojego bąbla A maluch przy 22 stopniach na pewno się nie przeziębi.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Opieka ciężarnych w UK słynie z dwóch rzeczy ; a) do 12 tyg nie ma żadnej opieki
b) dentysta w okresie ciaży jest za darmo - ale w ciaży zębów w Uk się nie leczy bądź tu mądrym ..
Darmowy dentysta najlepszy

Cytat:
Jeszcze możesz kupić bo zawsze takiego rogala potem możesz wykorzystać przy karmieniu malucha, słyszałam że podobno wygodnie się karmi z poduchą rogalem
Właśnie zastanawiam się, bo znalazłam takiego do karmienia za 40 zł, a za tego do spania jak patrzyłam to ponad 150 musiałabym dać. A wy jakie i za ile macie te rogale?

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny wkurzyłam się... Napisała do mnie koleżanka, również jest w ciąży... za tydzień powinna rodzić. Kupiła sobie mieszkanie, zrobiła remont, jej mąż kupił sobie skuter i włożył w niego już na start całą masę pieniędzy a ona teraz do mnie pisze że nie ma kompletnej wyprawki i czy mogłabym jej pieniędzy pożyczyć... Ja pierwsze o czym myślę to o skompletowaniu wyprawki a z tego co zostanie obliczyć czy stać nas na remont a ta odwaliła sobie mieszkanie a teraz na dziecko nie ma Napisała mi to teraz bo wie że jestem po ślubie i wpadło mi trochę grosza... drażnią mnie tacy ludzie
No szok. Uwielbiam takich ludzi. W głowie mi się nie mieści, żeby tak do koleżanki napisać.

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Hmmm
To są jak by takie puknięcia/pulsowanie regularne w jednym miejscu przez kilka/kilkanaście minut
To chyba mój bobas nie ma czkawek

Ja dziś przeszłam samą siebie tj. umyłam okna, lodówkę, łazienkę, ugotowałam obiad, zrobiłam sałatkę pieczarkową, następnie wstawiłam dwa prania, zmieniłam pościel i dopieściłam salon. A rano jeszcze z mężem na zakupach byłam w biedrze i upolowałam stolik na laptopa, albo na romantyczne śniadania w łóżku. Właśnie z niego korzystam

Jutro jadę nareszcie po rzeczy do szwagierki, dla mojego Janka Już myślałam, że nigdy to nie nastąpi. Jak im pasowało, to nam wiecznie coś wypadało. Jutro choćbym miała na hulajnodze tam pojechać, to jadę
Ze dwa dni zajmie mi segregacja wszystkiego, popatrzę czego mi brakuje i biorę się za zakupy Oczywiście zrobię zdjęcia i pochwalę się zdobyczami
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:26   #2156
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

paulina, oby się wszystko unormowało w tym szpitalu i żebyś nie musiała tam długo siedzieć

Co do szczepionek - ja na pewno będę wykupywać skojarzone + cały zestaw zalecanych (rotawirusy, pneumokoki, meningokoki). Zastanawiałam się nad nimi, ale jako że moje dziecię po macierzyńskim pójdzie do żłobka to wolę zabezpieczyć je przez zakażeniem. Dziadki na pewno się dołożą a i pieniądze z ubezpieczenia najwyżej się przeznaczy na to. I becikowe, o ile dostaniemy.

A ja jutro na glukozę chyba sobie pójdę. Idę właśnie zjeść jakąś kolację, żeby wytrzymać później jakoś.
Stary 2013-08-26, 20:26   #2157
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
89Beatka tez już miałam myśli żeby ją skracać Póki co się wstrzymam, bo faktycznie może pójdzie w górę jak brzuszek jeszcze urośnie
bo nam króciakom faktycznie nie do twarzy w długości do kolan, musi być ciut krócej. Najwyzej przed porodem skrócimy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 20:29   #2158
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ze szwagierką wszystko w porządku choć lekarz powiedział jej że jest duże prawdopodobieństwo że znowu poroni (rozmawiałam z nią wczoraj i powiedziałam jej że tym razem się im uda i tego się trzymam). W piątek pojechała na pogotowie, zostawili ją w szpitalu ale nie podali żadnych leków ani nic, przeleżała do dzisiaj i jak tylko wyszła rano ze szpitala od razu pojechała do Rzeszowa do swojego lekarza, niedługo pewnie będzie dzwonić i powie nam czy zostawił ją w szpitalu tam u siebie, czy puścił do domu i przepisał jakieś leki...

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Dziewczyny wkurzyłam się... Napisała do mnie koleżanka, również jest w ciąży... za tydzień powinna rodzić. Kupiła sobie mieszkanie, zrobiła remont, jej mąż kupił sobie skuter i włożył w niego już na start całą masę pieniędzy a ona teraz do mnie pisze że nie ma kompletnej wyprawki i czy mogłabym jej pieniędzy pożyczyć... Ja pierwsze o czym myślę to o skompletowaniu wyprawki a z tego co zostanie obliczyć czy stać nas na remont a ta odwaliła sobie mieszkanie a teraz na dziecko nie ma Napisała mi to teraz bo wie że jestem po ślubie i wpadło mi trochę grosza... drażnią mnie tacy ludzie
loby szwagerce sie udało!

co do koleżanki ... szkoda słów. Tupet to ona ma..

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja ęż mam zamiar zamowić naklejkę... ściany mamy pomalowane właśnie Duluxem,mam nadzieje że obędzie się bez większych szkód

Hmmm
To są jak by takie puknięcia/pulsowanie regularne w jednym miejscu przez kilka/kilkanaście minut

Ja mam zamiar je właśnie zamowić...
Sama się waham nad rozmiarem..

Lineczka, fajna tapeta
Domi, kumpela ma tupet....

Ja zniknęłam bo odwiedziła mnie kuzynka z koleżanką i trochę czasu Nam zleciało na pogawędce

A propo dentysty... jak to jest z znieczuleniem??

Ja od 2 miesięcy chodzę do dentysty na NFZ, mam kilka zębów do zrobienia,zawsze robię te plomby światłoutwardzalne, białe -odpłatne.
Ostatnio daję jej 100 zł (bo tyle za nie kasuje),a ona do mnie :"ja już za te znieczulenia Pani nie liczę, bo to taki rabat"
Byłam pewna,że znieczulenia są za free?jak to jest?
Oczywiście mam te znieczulenie dla ciężarnych ale nie wiem czy jest różnica w odpłatności tych znieczuleń?
z tego co wiem to na NFZ jakieś tam zniezulenie przysługuje, a normalnie to chyba ze 20-30 zł kosztuje.. może daje Ci to darmowe, a mówi ze "gratis" bo to taka gra psychologiczna albo faktycznie ze zeby prywatnie robisz to Ci nie liczy tego znieczulenia..

Cytat:

Cytat:
do łóżka, a w razie co to IP.. w takich sytuacjach lepiej uważać

Cytat:
Buziaki

daj znac co Ci powiedzieli !

Ehh... jakis taki dzisiaj dzien mam...
Stary 2013-08-26, 20:37   #2159
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że po tym ibupromie się uspokoi. Musiało mnie gdzieś przewiać pewnie. Nie sądziłam, że temperatura może iść tak szybko w górę. Jestem tak słaba, że piszę na leżąco, normalnie po godzinie walki z gorączką czuję sie jak po wojnie 30letniej.
ojej
oby szybko gorączka spadla i zebys szybko doszla do siebie!

Cytat:
Buziaki

trzymam kciuki żeby to nic poważnego nie było!

a mi się zachciało na kolacje zrobić grzanki, takie z piekarnika (cebulka, kielbasa, ser zolty i na to mozarella), tylko na M. czekam az przyjedzie, już taka glodna jestem:brzy dal:

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Mój gin wymaga nawet dwóch wizyt. Byłam na początku ciąży i muszę wybrać się jakoś na dniach, tylko zebrać się nie mogę.

Podobno mamusie mają właśnie tendencje do przegrzewania pomieszczeń. Ja lubię raczej niższe temperatury w domu. Jak jest za gorąco, to potrafi mnie nawet głowa rozboleć. Mam nadzieję, że mi się to nie zmieni i nie będę przegrzewać mojego bąbla A maluch przy 22 stopniach na pewno się nie przeziębi.

Darmowy dentysta najlepszy

Właśnie zastanawiam się, bo znalazłam takiego do karmienia za 40 zł, a za tego do spania jak patrzyłam to ponad 150 musiałabym dać. A wy jakie i za ile macie te rogale?

No szok. Uwielbiam takich ludzi. W głowie mi się nie mieści, żeby tak do koleżanki napisać.

To chyba mój bobas nie ma czkawek

Ja dziś przeszłam samą siebie tj. umyłam okna, lodówkę, łazienkę, ugotowałam obiad, zrobiłam sałatkę pieczarkową, następnie wstawiłam dwa prania, zmieniłam pościel i dopieściłam salon. A rano jeszcze z mężem na zakupach byłam w biedrze i upolowałam stolik na laptopa, albo na romantyczne śniadania w łóżku. Właśnie z niego korzystam

Jutro jadę nareszcie po rzeczy do szwagierki, dla mojego Janka Już myślałam, że nigdy to nie nastąpi. Jak im pasowało, to nam wiecznie coś wypadało. Jutro choćbym miała na hulajnodze tam pojechać, to jadę
Ze dwa dni zajmie mi segregacja wszystkiego, popatrzę czego mi brakuje i biorę się za zakupy Oczywiście zrobię zdjęcia i pochwalę się zdobyczami
mój nic o dentyście nie mówił, ale musze się w końcu wybrać

koniecznie się pochwal jak już posegregujesz

mój M. komode zlozyl i nareszcie mogę spokojnie ciuszki poprzekladac

do tej pory mielismy jedną kupiona,ale szybko się zapelnila

teraz nareszcie mam same szuflady tylko, jest ich 5 i są długie wiec spokojnie wszystko poukładam
Stary 2013-08-26, 20:38   #2160
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

Hello wzięłam się za papierkową robotę i tylko podczytuję. Po wypłacie wrześniowej biorę się za konkretniejsze zakupy, też potrzebuje dla mnie jakąś koszulę, Mam nową piżamkę i dwie stare koszule nocne. Kupiłam też zestaw pastelowych skarpetek dla mnie do szpitala. Potrzebuję też jakiś cieńszy nowy szlafrok bo mam polarowy ale w szpitalu na noworodkach jest gorąco i nie da się w takim grubym.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości