|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- A co zamówiłaś?
|
|
#2132 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gorzej, jak z M cycki mi wypłyną Cytat:
![]() Ja jeszcze myślałam o takiej http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...498157846.html ale nie wiem, czy zdałaby egzamin ![]() Cytat:
aby tym razem się udało! Koleżanka ma tupet ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, gaziki do pępuszka, podkłady poporodowe, wanienka zwykła, termoopakowanie na butelkę, skarpetunie bo nie mogłam się powstrzymać pomimo tego że mam całą reklamówkę , szczotkę do butelek i chyba tyle Tak niewiele a jak cieszy
|
|
|
|
|
#2134 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A drugą kupiłam taką http://margot.krakow.pl/sklep?page=s...category_id=18 , szwagierka mi poleciła że w nocy jest super bo nie trzeba szukać guzików, szwagierka jest w rozmiarze 44/46 i nic jej nie uciekało, a teraz ją normalnie po ciąży też używa ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
My byliśmy dzisiaj z mężem w lidlu i było termoopakowanie do butelek, samochodowe do gniazdka podpinane samochodowego, zastanawialiśmy się bo w sumie my dużo jeździmy Kraków-Nowy Sącz, Kraków-Zawoja, ale nie wiedziałam czy butelka z aventa mi się tam zmieści
|
|
#2135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szczepień - ja skłaniam się ku refundowanym, mąż ku skojarzonym (ale sam mówi, że musi poczytać, po prostu do tej pory słyszał od wszystkich o skojarzonych i to stąd). Chciałabym jakieś rzetelne artykuły na ten temat... Cytat:
Bez wózka ![]() Cytat:
|
|
#2136 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dzieciątko się wypina, czuje twarde coś ale nie umiem określić co to, czy to jakieś kolanko, czy dupcia czy co
|
#2137 |
|
Zadomowienie
|
Ale mnie siekło...w 25 minut od 37.5 doszło do 38,0, chwilę potem 38,2 a chwilkę później 38,7 więc wzięłam ibuprom [na paracetamol jestem uczulona] i po 30 minutach spadło do 37,6. Mąż już chciał na IP jechać, bo leciało w górę jak Małysz w zakopanem...
|
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wiem,ze szlag mnie trafi jak tylko z guzikami będę mieć![]() a tą z zakładkami na noc bym chciala |
|
|
|
|
#2139 |
|
Wtajemniczenie
|
no wkońcu rozmowa się rozkręca![]() Pojechałam z bratem na zakupy do Tesco i jak mi się ciężko chodziło znów brzuch stwardniał no ale trzeba było wytrzymać.A wogóle chciałam kupić płyn do płukania ubrań i mówie do brata że nie widzę tego Carefour'owsiego płynu, a on do mnie że nie widzę bo my w TESCO jesteśmy |
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby to cholerstwo przeszło !Noo dobra po podliczeniu wszystkiego na spokojnie wyszło mi jednak 150zł, nie 120 tak jak pisałam. I tak super bo ja liczyłam tak 200zł około
|
|
|
|
|
#2141 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasturcja jak dalej się tak będzie dziać to biegiem na IP, nie ma żartów
|
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że po tym ibupromie się uspokoi. Musiało mnie gdzieś przewiać pewnie. Nie sądziłam, że temperatura może iść tak szybko w górę. Jestem tak słaba, że piszę na leżąco, normalnie po godzinie walki z gorączką czuję sie jak po wojnie 30letniej.
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
mi też coś w ten deseń
![]() właśnie się pokłóciłam z Tż, mam wrażenie że ta przeprowadzka nigdy się nie skończy Edytowane przez Lilith890502 Czas edycji: 2013-08-26 o 20:07 |
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Hejka a ja jadę do szpitala
![]() Cały dzień mnie głowa boli i mi niedobrze....byłam u GP i ciśnienie znowu wysokie mierzył mi 2 razy i za drugim razem wyszło 150/90 na szczęście mocz ok i nie puchnę, więc zatrucie pokarmowe wykluczone. Pewnie od tego ciśnienia mnie głowa boli, bo tak pulsuje w skroniach. Odezwę się później, bo pewnie mnie zostawią. Buziaki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2146 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
oby to nic poważnego
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
zeby wszystko bylo w porzadku |
|
|
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
PaulinaIzabela
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
W końcu podłączyli nam Internet Widzę, że pisałyście o koszulach. Mi mama kupiła, nie wiem czy nada się do karmienia. Pewnie będę musiała kupić jeszcze ze 2 sztuki. Póki co wzięła na wszelki wypadek jakby chciała mnie wcześniej położyć. Wyglądam w niej jak pokraka Czemu te wszystkie koszule są takie długie? Na moje 158 cm sięga mi do kolan, nie cierpię takiej długości Jedyna nadzieja, że wraz z rosnącym brzuchem będzie się skracać
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Nasturcja zbierz soe do szpitala-może to nie przeziębienie. Przy przeziebieniu przecież tak szybko nie rośnie.
Paula trzymaj się tam. Ja jestem zdania jak Trele i Lineczka co do fotelikow tylko mam kilka dodatkowych argumentow. Nawet w bezwypadkowych fotelikach powstaja mikropekniecia które tragicznie oslabiaja bezpieczeństwo dziecka. A drugie-mimo ze fotelik nie jest wizualnie uszkodzony, to jeśli ktos tak umiejętnie go wpina jak ex mojej sis, to ja bym w nim nawet lalki przewozic nie chciała. Nie wszystko widac gołym okiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2151 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=xxxMikixxx;42467067]Cześć
W końcu podłączyli nam Internet Widzę, że pisałyście o koszulach. Mi mama kupiła, nie wiem czy nada się do karmienia. Pewnie będę musiała kupić jeszcze ze 2 sztuki. Póki co wzięła na wszelki wypadek jakby chciała mnie wcześniej położyć. Wyglądam w niej jak pokraka Czemu te wszystkie koszule są takie długie? Na moje 158 cm sięga mi do kolan, nie cierpię takiej długości [QUOTE]amsz 158 ja teżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżż żżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżż żżżczyli ja się czaić nie będę i pewnie swoją skróce, chyba ze faktycznie brzuszek mi wywali w ciągu 2 msc Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-08-26 o 20:17 |
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka wit d podajesz tak czy siak (choć słyszałam ze jeśli tylko mm to trzeba sprawdzić policzyc ile mleka wypija żeby sprawdzić pokrycie) a wit k jeśli dziecko jest karmione piersia. A jeśli karmione mieszanie to wtedy musisz przeliczyc ile wypija mm i jakie sa normy spozycia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2153 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczęta z dołu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CZemu nie piszecie ??????? tyle was tam jest!
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
89Beatka tez już miałam myśli żeby ją skracać
Póki co się wstrzymam, bo faktycznie może pójdzie w górę jak brzuszek jeszcze urośnie
|
|
|
|
#2155 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A maluch przy 22 stopniach na pewno się nie przeziębi.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś przeszłam samą siebie tj. umyłam okna, lodówkę, łazienkę, ugotowałam obiad, zrobiłam sałatkę pieczarkową, następnie wstawiłam dwa prania, zmieniłam pościel i dopieściłam salon. A rano jeszcze z mężem na zakupach byłam w biedrze i upolowałam stolik na laptopa, albo na romantyczne śniadania w łóżku. Właśnie z niego korzystam ![]() Jutro jadę nareszcie po rzeczy do szwagierki, dla mojego Janka Ze dwa dni zajmie mi segregacja wszystkiego, popatrzę czego mi brakuje i biorę się za zakupy
|
||||||
|
|
|
#2156 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
paulina, oby się wszystko unormowało w tym szpitalu i żebyś nie musiała tam długo siedzieć
![]() Co do szczepionek - ja na pewno będę wykupywać skojarzone + cały zestaw zalecanych (rotawirusy, pneumokoki, meningokoki). Zastanawiałam się nad nimi, ale jako że moje dziecię po macierzyńskim pójdzie do żłobka to wolę zabezpieczyć je przez zakażeniem. Dziadki na pewno się dołożą a i pieniądze z ubezpieczenia najwyżej się przeznaczy na to. I becikowe, o ile dostaniemy. A ja jutro na glukozę chyba sobie pójdę. Idę właśnie zjeść jakąś kolację, żeby wytrzymać później jakoś.
|
#2157 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2158 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do koleżanki ... szkoda słów. Tupet to ona ma.. Cytat:
albo faktycznie ze zeby prywatnie robisz to Ci nie liczy tego znieczulenia.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ehh... jakis taki dzisiaj dzien mam...
|
|
#2159 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby szybko gorączka spadla i zebys szybko doszla do siebie! Cytat:
![]() trzymam kciuki żeby to nic poważnego nie było! a mi się zachciało na kolacje zrobić grzanki, takie z piekarnika (cebulka, kielbasa, ser zolty i na to mozarella![]() :brzy dal:---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() koniecznie się pochwal jak już posegregujesz ![]() mój M. komode zlozyl i nareszcie mogę spokojnie ciuszki poprzekladac ![]() do tej pory mielismy jedną kupiona,ale szybko się zapelnila ![]() teraz nareszcie mam same szuflady tylko, jest ich 5 i są długie wiec spokojnie wszystko poukładam
|
||||
|
|
|
#2160 |
|
Rozeznanie
|
Hello wzięłam się za papierkową robotę i tylko podczytuję. Po wypłacie wrześniowej biorę się za konkretniejsze zakupy, też potrzebuje dla mnie jakąś koszulę, Mam nową piżamkę i dwie stare koszule nocne. Kupiłam też zestaw pastelowych skarpetek dla mnie do szpitala. Potrzebuję też jakiś cieńszy nowy szlafrok bo mam polarowy ale w szpitalu na noworodkach jest gorąco i nie da się w takim grubym.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

I to cały dzbanek 1.5l....
. Zawsze chodziłam w rozmiarze S, urósł mi tylko brzuch więc stwierdziłam że S/M będą w sam raz bo L/XL będą już za duże
, też zamawiam te z żyrafkami, misiami itd... Prawdopodobnie te z guziczkami po bokach 

aby tym razem się udało! 
, gaziki do pępuszka, podkłady poporodowe, wanienka zwykła, termoopakowanie na butelkę, skarpetunie bo nie mogłam się powstrzymać pomimo tego że mam całą reklamówkę
znów brzuch stwardniał no ale trzeba było wytrzymać.