|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
my też nie robimy pokoiku bo go najzwyczajniej nie mamy
![]() do naszej "sypialni" czyt. małego pokoju wstawimy łóżeczko i komode z rzeczami brzdąca i tyle. Może w kąciku gdzie będzie łóżeczko nakleimy coś na ścianę albo namaluje ale to się jeszcze okaże. Pokoik taki typowo dziecięcy planujemy zrobić jak dzieć będzie miał z 4-5 lat. (no chyba że uda się wcześniej zmienić lokum na większe) ![]() a na obiadek była pomidorowa z makaronkiem a na drugie ziemniaczki i żołta fasola ![]()
#1743 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
O dziwo - od razu.
Poszłam do właścicielki sali, która nas interesowała i mówię: "poprosze pierwszy wolny termin jaki macie, może być piątek nawet, byleby we wrześniu lub najpóżniej na początku października". Sprawdzili w terminarzu i był wolny cały weekend 27-29 września. Więc bez namysłu wzięłam sobotę 28. Udało się. Z całą resztą też poszło expresowo. Na drugi dzień mieliśmy już orkiestrę, która nam się podobała i w kolejne dni księdza, urząd i nauki przedmałżeńskie zrobione w 30 min ![]() Pierdółki zakupiłam na Allegro. Dzisiaj odebraliśmy obrączki.
#1744 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻ pewnie też się zarobił w tej robocie... Ale pociesz się tym, że lada dzień odbębnicie `szybko` swoje i później już tylko zasłużony odpoczynek i oczekiwanie na maluszka (z małżeńskiego łoża jakby nie było ![]()
![]() |
#1746 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
My wczoraj z mężem oglądaliśmy nasz film ze ślubu i zdjęcia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przed ciążą miałam co chwilę jakieś pryszcze, niektóre w liczbie mnogiej (np na plecach) a teraz przy ciąży (pomimo, że mam podejrzenie córeczki w brzucholu) wszystko zeszło. Tak więc polecam tego Garniera 3w1 tj. peeling-maseczka-żel bo naprawdę rewelacyjny jest. ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Oooo ![]() To jednak warto mieć kamerzystę na weselu.
![]() |
#1748 |
Zadomowienie
|
Super. Wspomnienia... Jednak film to film. Ja sobie wymyśliłam kamerę, żeby każdy gość coś nagrał tak swoim okiem ale koniec końców nagrywał kolega mamy a później ja wszystko montowalam i robiłam dvd dla gości.
Mieliśmy tylko fotografa na weselu i koleś był rewelacyjny. Zdjęcia są super doświetlone i naprawdę dobre. A na 1 taniec mieliśmy właśnie Beate Bartelik sen na pogodne dni. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez The light Czas edycji: 2013-08-26 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do pokoiku dla malucha: pierwszy rok będzie z nami w sypialni, potem dostanie własny pokoik. Myślę, że w między czasie Tż przerobi pokój na taką bawialnie dla dziecka, potem będzie też tam spało. Na razie myślę, że dziecko będzie za małe na własny pokój. Nad fotelem do karmienia intensywnie myślę, choć nie wiem czy jest sens kupować osobny mebel. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie zrobiłam leczo i pożarłam całą michę...wyszło pyyyyszzzne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Raczkowanie
|
Oto zdjęcie mojego brzuchola - 21/22tydz. W sobotę byliśmy na weselu i dostałam "komplement"- "Jak na 5 miesiąc masz strasznie duży brzuch"
![]() Dziś wyjątkowo dokucza mi kość łonowa i ogonowa ![]()
#1753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | |||
Konto usunięte
|
Ja nie miałam i nie żałuję, są jakieś amatorskie nagrania i to Nam wystarczy
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam ze Smyka listę potrzebnych rzeczy dla bejbika, zaraz porównam z tą na pierwszej stronie ![]() Edytowane przez d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 Czas edycji: 2013-08-26 o 18:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Zadomowienie
|
Perfuzja dzięki za artykuł
![]() Słyszałam już podobne opinie,a ten artykuł zbiera je w jedną całość. Ja jeśli będę rodzić naturalnie obejdę się bez znieczulenia. Znam swój organizm na tyle, że wiem, że nie zareaguje on najlepiej na leki wchodzące w skład znieczulenia, no i dziecię też jest narażone na sporą dawkę chemii na start. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1757 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
O ja, ale naprodukowałyście od wczoraj
![]() ![]() ![]() ![]() Nacytowałam się Was od wczoraj, ale część cytatów mi wcięło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A teściowa osiągnęła szczyt taktu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czytam Was i ślinię się jak szalona, zaraz chyba czmychnę do tesco po bułki do zapiekanek ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też!!! ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() Ja nie wierzę w to zabieranie urody. Moją siostrę tak wysypało w ciąży, że tragedia a urodziła chłopca ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1759 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- a już było za późno, żeby części nie zaprosić? ja bym chyba jednak upominała się o dotrzymanie obietnicy, bo 80 osób to naprawdę sporo! ale głowa do góry, uda się wszystko, zobaczysz ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
przy okazji dowiedziałam się, że ja się rodziłam... półtorej godziny! Jako drugie dziecko, ale pierwsze sn, bo mój brat był źle ułożony. i jednak ważyłam 3800 (a myślałam, że więcej)
![]() |
#1760 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście każda z nas podejmuje indywidualną decyzję, ale nie można tak przedstawiać zzo w czarnych barwach, znieczulenie u dentysty, czy przed operacją w szpitalu też można uznać za szkodliwe i nadmiernie ingerujące w organizm. Także nie popadajmy aż w takie skrajności koleżanki ![]() Jako wadę zzo mogę podać to, że często kobieta potrzebuje wtedy pomocy położnej, która mówi jej kiedy ma przeć, bo rzeczywiście niektóre kobiety nie czują wtedy tego ![]() A złe samopoczucie po znieczuleniu wynika tylko i wyłącznie z winy anestezjologa i nie pojawia się tylko po zzo, ale po operacjach również. Wiem z autopsji, że jak lekarz źle poda jakąkolwiek narkozę, czy znieczulenie to człowiek źle się czuję ![]() Ja okropnie znoszę ból, mdleję, wymiotuję, mam biegunkę z nerwów - więc wiem, że u mnie będzie to pomocne. Reasumując nie bronię zzo, ale i nie uważam go za coś złego. Indywidualna sprawa każdej z nas ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-08-26 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny , ja znowu z doskoku, czytam oczywiście wszystko, ale nie piszę. I nie wiem jak to jest pracowałam, nie miałam czasu. Mam jeszcze tydzień wolnego i też czasu nie mam .
![]() Ale choć mało się udzielam jestem na bieżąco ![]() Gratuluje nowych płci oraz cieszę się ze wszystkich pomyślnych badań i ,że wszyscy są cali i zdrowi, z wyjątkiem zakatarzonych, ale dziewczyny ciepła herbatka i do wyrka wygrzać dupska porządnie ![]() Ja od piątku tylko biegam z tż po urzędach , szpitalach i wszędzie gdzie możliwe, i załatwiam, melduje się i końca nie widać. Zameldowałam się już w szpitalu w którym chcę rodzić.Znalazłam położna po porodzie muszę do niej się przejść ale jeszcze trochę bo jest niedostępna chwilowo po urodzeniu własnego dzidziusia. Byłam w doradztwie dla kobiet ciężarnych, co gdzie i jak trzeba zrobić, i babeczka super nam pomogła, i już nie boję się jak mi umowy nie przedłużą bo dostanę wtedy dotację na wyprawkę, więc damy radę. Co do pokoiku maluszka, to my musimy tak czy siak mebelki kupić, gdyż my mamy tylko 4 komody w całym mieszkaniu wypełnione po brzegi i nie ma jak wcisnąć rzeczy maluszka. Więc będziemy kupować, łóżeczko, komodę do przewijania i szafę. Mam już fotel do karmienia, ale na urządzenie pokoiku pomysłu brak, trzeba jeszcze neta przeszukać. Ale dzidziuś kilka pierwszych miesięcy będzie spać i tak w sypialce, ale w koszu mojżesza , a w łóżeczku w pokoiku może będzie w dzień trochę ale później dopiero, się w praniu okaże. |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda, że nie ma takiego domowego "podglądacza" dzidziusia w brzuchu do kupienia.
Cały czas się zastanawiam co on(a) tam wyprawia w środku w danym momencie. Chciałoby się podglądać codziennie ![]()
![]() |
#1764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A dziś u doktorka podpisałam deklaracje o wyborze położnej, porozmawiałam z nią, jest bardzo miła, wytłumaczyła mi na czym będą polegać nasze spotkania, mówiła też o szkole rodzenia. Mam do niej zadzwonić po następnej wizycie czyli za miesiąc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | |
Zadomowienie
|
![]() Chyba zrobię to w weekend bo ten tydzień mam pełen zajęć... ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
Dla mnie wielkość jest nie istotna ważne zeby dzidzius był zdrowy. Jedni będą mówić, ze mały inni ze duży. A niech gadaja ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny z bolem gardla- polecam gorace mleko z miodem. Wczoraj o pierwszej w nocy wiercilam sie , bo tak strasznie sie czulam, wiec wstalam zrobilam kanapke z duuuza iloscia czosnku i wlasnie na popicie to mleko. Jakos poszlo, chociaz wcale fanka ani miodu, ani goracego mleka (najlepsze to prosto z lodowy) nie jestem. I udalo mi sie przespac cala noc. Rano powtorzylam zabieg, tylko bez czosnku i jest ok. Katar troche meczy, ale gardlo zyje, a i goraczka odpuscila.
A za chwile podpije porcje z cebulowego syropu (fu) i mam nadzieje, ze naturalnie pozbede sie cholerstwa. Aha i do azdej herbaty dodaje sok z malin. A ajeszcze podobno bardzo dobry jest na przeziebienie burak czerwony, przekrojony na pol, opalany nad ogniem do puszczenia soku. Kolezanka mi dzis tak radzila i mam nadzieje, ze za bardzo nie przekrecilam. Dzisiaj mialam isc na badania, ale przez to cholerstwo odpuscilam i caly dzien sie wygrzewalam. Mam nadzieje, ze jutro wstane zdrow jak ryba, bo bardzo chcialabym w srode isc juz na usg i do gin,a bez wynikow to nie ma po co :p Em ma pisalas juz kiedys kiedys o tym koszu mojzesza i tak sie napalilam, ze to chyba bedzie pierwszy wiekszy zakup ![]() Z pokoikiem tez poczekamy ze dwa trzy-cztery latka i dobudujemy (bo taki mamy plan) juz z zamiarem urzadzenia dla dziecka starszego, czyli wiecej mebli funkcjonalanych jakies biureczka, krzeselka, moze powoli pomyslimy juz i o normalnym lozku,a mniej powo niemowlecych ![]()
#1767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.facebook.com/photo.php?f...&type=1&ref=nf czyżby o to Ci chodziło? ![]() mąż twierdzi, że na targach usg będzie na pewno płatne, więc raczej nie pojedziemy... ale lada chwila będzie połówkowe, to doczekamy ![]() edit: i tak piszecie o tym koszu Mojżesza, czy tylko ja nie wiem, co to?
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-08-26 o 21:13 Powód: gapa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1768 | ||
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Natomiast świadomość, ze moge wziąć zzo jesli będę chciała/musiała daje mi duży komfort psychiczny. ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1769 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pisałyście wcześniej o literaturze noworodkowo-niemowlęcej. Mam dwie książki - "W oczekiwaniu na dziecko" i "Język niemowląt". Obie pożyczone i żadnej nie mogę czytać. Jakoś nie przepadam za poradnikami. Przez to, że nie czytam takich pozycji czuję się trochę jak wyrodna matka, ale mimo iż uwielbiam czytać i pochłaniam masę książek, do tych zmusić się nie mogę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | |
Zadomowienie
|
hmm, wygląda nieźle. a orientujecie się, jak to się ma cenowo do łóżeczek turystycznych? bo w sumie mogłoby stać u mamy na dole takie cudo
i w sumie sama mam google, więc się żelka ujawniła, nie pierwszy raz dziś zresztą, bo tak robiłam zapiekanki że zapomniałam o salami:/ a że wcześniej stłukłam ulubioną szklankę męża, czego nie zniósł za dobrze, więc się omal nie poryczałam ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
kiedyś uwielbiałam czytać, teraz jakoś do niczego nie mam głowy (ale podobnie jest z telewizją, jedyne co oglądam z przyjemnościa to masterchef i tym podobne, reszta mnie szybko nudzi albo irytuje)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.