Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 10:30   #2911
KaEs
Wtajemniczenie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
aha, to mi sie z takimi malymi nie podoba

Moja suknia ze zdjecia katalogowego ma taka opaske http://www.google.be/imgres?imgurl=h...9QEwAQ&dur=391
i mi sie bardzo podoba, ale ja opasek nosic nie moge, wiec moze spinka...
mierzyłam Twoją suknię ale nie dla mnie ona... jest piękna!

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:32   #2912
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość

podoba mi się ta ozdoba
dziękuję kochana jeśli zdecyduję się na tę suknię, to wezmę też ozdobę do włosów i będę miała już z głowy
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:33   #2913
Anesthesia
Wtajemniczenie

A dziewczyny, a propos, wiecie, gdzie można kupić takie pasy-szarfy ozdobne do sukni? Bo ja chyba będę sobie dobierać, prawdopodobnie będzie szyty na zamówienie, ale najpierw chciałabym sobie różne inspiracje pooglądać i zastanawiam się, czy może jakiś sklep on-line ma je w swoim asortymencie?
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:36   #2914
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina170 Pokaż wiadomość
No i zaczynam się wahać jeśli chodzi o etykietki na wódkę, czy tylko zawieszki? I czy sama nie robić zaproszeń- choć z moim "talentem" nie jestem tego pewna...
U nas będą tylko zawieszki, ewentualnie kilka śmiesznych nalepek na butelki, które będziemy rozdawać po weselu (mojemu K. bardzo się takie podobają ). Moim zdaniem i zawieszka, i etykietka na butelce wódki to już za dużo.

Jeśli chodzi o ręcznie robione zaproszenia, to też jestem w kropce na pewno po przeliczeniu nie wychodzi to taniej, raczej drożej - ładne, gotowe zaproszenia z wydrukiem widziałam już za 2-3 zł/szt. Wydruk na mojej przedpotopowej drukarce na pewno wyjdzie gorzej, a drukarnia swoje policzy (szczególnie, że to nie projekt masowy - będziemy potrzebować ok. 45 sztuk, każde z innym nazwiskiem). Do tego koszt ozdobnego papieru, różnych ozdób (wstążeczek, kokardek, różyczek, cyrkonii, koronek...), kopert i oczywiście czasu...

Ręcznie zrobię chyba tylko kilka zaproszeń - m.in. dla naszych rodziców i świadków, a resztę zamówimy gotową.
Stary 2013-08-27, 10:36   #2915
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Witam nowe PMki

swiat_katarzyny Przyznam, że nie mierzyłam tego typu sukienki, ale na Tobie nawet mi się podoba

U mnie temat ślubu stoi w miejscu, bo rozpoczął się temat PRACA i teraz to jest na pierwszym miejscu.
Zrobiłam rajd po jubilerach i nigdzie nie mogę znaleźć bransoletki do tych Apartowskich kolczyków Ostatecznie kupię jakąś z okrągłych cyrkonii i tyle, Myślałam, że to taki chodliwy wzór, a tu nic z tego. W necie też grzebałam i nic nie mogę znaleźć.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:37   #2916
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
mierzyłam Twoją suknię ale nie dla mnie ona... jest piękna!
czemu nie dla ciebie?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Witam nowe PMki

swiat_katarzyny Przyznam, że nie mierzyłam tego typu sukienki, ale na Tobie nawet mi się podoba

U mnie temat ślubu stoi w miejscu, bo rozpoczął się temat PRACA i teraz to jest na pierwszym miejscu.
Zrobiłam rajd po jubilerach i nigdzie nie mogę znaleźć bransoletki do tych Apartowskich kolczyków Ostatecznie kupię jakąś z okrągłych cyrkonii i tyle, Myślałam, że to taki chodliwy wzór, a tu nic z tego. W necie też grzebałam i nic nie mogę znaleźć.
patrzylas na etsy.com?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:39   #2917
czekooczekolada
Zakorzenienie

madzixx88
suknia sama z siebie piękna, góra bardzo ładnie lezy, ale na dole mi coś nie gra uwypukla biodra, poszerza Cie a wydaje mi się, że jesteś ogólnie szczuplutka

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-27, 10:41   #2918
KaEs
Wtajemniczenie

Opiumalfa nie wyglądałam w niej najlepiej bardzo mnie wyszczupliła - tyko pani w salonie się podobałam, os. które ze mną były powiedziały definitywnie nie... Ale jest niezwykle leciutka no piękna, więc zazdroszczę Ci bardzo, że jest Ci dana. Najlepiej mi było w tej mojej.

Stary 2013-08-27, 10:42   #2919
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Opiumalfa nie wyglądałam w niej najlepiej bardzo mnie wyszczupliła - tyko pani w salonie się podobałam, os. które ze mną były powiedziały definitywnie nie... Ale jest niezwykle leciutka no piękna, więc zazdroszczę Ci bardzo, że jest Ci dana. Najlepiej mi było w tej mojej.
to chyba dobrze, ze wyszczuplila? Lekka jest, to fakt i bardzo duza zaleta!

a jaka masz, mozesz mi przypomniec?
Stary 2013-08-27, 10:43   #2920
anannke
Zakorzenienie

Witam was dziś

Witam też nowe PM Suknia bardzo fajnie się prezentuje

Świat Katarzyny wiesz przepraszam cię ale nie zbyt mi się widzi jakoś mam wizję ciebie w innej sukni takiej lżejszej.. nie wiem jakoś wydaje mi się że w innej wyglądałabyś fajniej wg mnie...

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dziękuję kochana jeśli zdecyduję się na tę suknię, to wezmę też ozdobę do włosów i będę miała już z głowy

Say - hello
a to nie będzie welonu przy tej ozdobie czy to jedno i drugie?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:44   #2921
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Opiumalfa
Tak, patrzyłam tam na bransoletki. Na razie skupiłam się na srebrze, ale muszę też zacząć szukać w sztucznej biżuterii wzorowanej na srebrze z cyrkoniami. Może tam szybciej uda mi się znaleźć.

2014

Stary 2013-08-27, 10:46   #2922
say-hello
Zakorzenienie

Opium, a masz zdjęcie Twojej sukni na Tobie ?

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

Say - hello
a to nie będzie welonu przy tej ozdobie czy to jedno i drugie?
Chciałabym welon do kościoła, a na wesele ozdobę. a jeśli nie będzie to źle wyglądało, to do kościoła założę i ozdobę i welon (będę kombinować )
Stary 2013-08-27, 10:48   #2923
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
to chyba dobrze, ze wyszczuplila? Lekka jest, to fakt i bardzo duza zaleta!

a jaka masz, mozesz mi przypomniec?

ojjj w moim przypadku nie zbyt dobrze
spadłam bardzo z wagi i teraz nie ważę nawet 47 kilo...
leciutka, że nawet się nie czuje jej ale ona nawet wygląda na leciutką, pani z salonu się zaśmiała: "no w końcu piórko"

Zaraz wyślę Ci na priv. Ale pewnie po moich typach spodziewałabyś się czegoś innego, niż tą którą wybrałam niestety to co jest na modelkach, to co mi się podobało na mnie leżało nieciekawie

Stary 2013-08-27, 10:49   #2924
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

szybko!
ja mieszkam blisko kupiłam tam suknię!

podoba mi się ta ozdoba
ooo to fajnie a w którym salonie?

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Anka1897, wszystkie piękne, ale najbardziej podoba mi się Nabla Lidia i Lillian West 6303 Ale to wszystko zależy od tego, jak na Tobie leżą

Ładne, choć to nie moje klimaty (choć "moja" data ) Z pewnością orginalne i widać, że starannie wykonane

Zaręczyny jak z bajki, no i w ogóle jak szybko! Fajnie Ja 4 lata czekałam na pierścionek, ale to też fakt, że młoda dość jestem, u nas po roku o zaręczynach nie byłoby mowy bo przed maturą bym była

Suknia śliczna, wydaje się Ci pasować. Jedyne, co mi ciut nie gra to długość gorsetu - ja bym go odrobinę obniżyła
oj tak wyszło wspaniale, zawsze jak sobie przypomnę to się wzruszam od nowa
faktycznie wiek gra tu rolę, ja dostałam pierścionek na 25 urodziny to też inaczej a Wy ile jesteście już razem?
ona na zdjęciu może wygląda na za długą, bo i była za długa!

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Witamy bardzo romantyczne zaręczyny i faktycznie tempo macie mega
Co do sukienki - to ślicznie w niej wyglądasz! Czy to jakaś upatrzona sukienka, czy przypadkowy wybór?
Aha - napisz jeszcze skąd jesteście edit: doczytałam
dziękuję
czy upatrzona..widziałam ją na wystawie już pare razy jak przejeżdzałam obok i wciąż mi się podobała, aż wczoraj musiałam wejść i przymierzyć w końcu
w przyszłym tyg się przejdę po innych salonach, u nas jest taka ulica 'salonow slubnych' gdzie jest salon przy salonie
i mam zamiar jeszcze iść do Madonny przymierzyć słynne Barbate

jeszcze mi kiedyś w necie w oko wpadła ta z 2 załącznika-wiecie może jaki to model?? edit:w nazwie jest, właśnie się zorientowałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg barbate_p.jpg (44,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding-dresses-maggie-sottero-2014-esme.jpg (57,5 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2013-08-27 o 10:53
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:50   #2925
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Opiumalfa
Tak, patrzyłam tam na bransoletki. Na razie skupiłam się na srebrze, ale muszę też zacząć szukać w sztucznej biżuterii wzorowanej na srebrze z cyrkoniami. Może tam szybciej uda mi się znaleźć.
tam tez sa i srebrne, tylko trzeba dobrze poszukac!

Cytat:
Opium, a masz zdjęcie Twojej sukni na Tobie ?

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Chciałabym welon do kościoła, a na wesele ozdobę. a jeśli nie będzie to źle wyglądało, to do kościoła założę i ozdobę i welon (będę kombinować )
Niestety nie mam zdjecia.

Mysle, ze ja tez i welon i ozdobe do kosciola, a potem tylko ozdobe.

Na stronie madonny jest kilka ozdob do wlosow http://www.madonna.pl/pl1/dodatki.php?d=ozdoby
nawet ta moja nieszczesna opaska
Stary 2013-08-27, 10:53   #2926
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
oj tak wyszło wspaniale, zawsze jak sobie przypomnę to się wzruszam od nowa
faktycznie wiek gra tu rolę, ja dostałam pierścionek na 25 urodziny to też inaczej a Wy ile jesteście już razem?
ona na zdjęciu może wygląda na za długą, bo i była za długa!
W grudniu będzie 5 lat, ślub we wrześniu następnego roku Zaręczyny były w styczniu tego roku Jesteśmy razem odkąd skończyłam 17 lat, a za 2 miesiące stuknie mi 22

Kolejne pytanie - jak cenowo w salonach mniej-więcej stoją welony? I ponawiam pytanie o pasy/szarfy

A ja się zakochałam w biżu, jaką widziałam w salonie... Śni mi się po nocach i chyba na nią naodkładam pieniędzy... Choć komplet kolczyki i bransoletka wyjdą chyba ponad 300zł

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-27 o 10:55
Stary 2013-08-27, 10:55   #2927
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo to fajnie a w którym salonie?

?
Nadia

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
W grudniu będzie 5 lat, ślub we wrześniu następnego roku Zaręczyny były w styczniu tego roku Jesteśmy razem odkąd skończyłam 17 lat, a za 2 miesiące stuknie mi 22

Kolejne pytanie - jak cenowo w salonach mniej-więcej stoją welony? I ponawiam pytanie o pasy/szarfy
250-350 i wzwyż chyba

mój kosztował 350, ale pani mi zeszła do stówy, bo razem z suknią

Stary 2013-08-27, 10:57   #2928
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
madzixx88
suknia sama z siebie piękna, góra bardzo ładnie lezy, ale na dole mi coś nie gra uwypukla biodra, poszerza Cie a wydaje mi się, że jesteś ogólnie szczuplutka
tak, dół jest dość puszysty.. bardzo dużo warstw ma i może stąd to wrażenie.
Jestem dość szupła, ale inna kwestia to wzrost-mam 162 i się zastanawiam czy do mojego wzrostu taka rozłożysta suknia byłaby ok, czy właśnie nie pogrubia i nie skraca. Obcas będzie ok 10 cm ale nie wiem czy to robi różnicę jakąs

mierzyłam po niej też proste i coś a'la rybkę ale nie podobały mi się za bardzo;/
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:59   #2929
say-hello
Zakorzenienie

dobra dziewczyny, a jakie bolerko / coś na ramiona do tej sukni? zawsze podobały mi się te koronkowe z dekoltem w łódkę i rękawkami, ale tutaj nie będzie to chyba pasować. takiego 'tradycyjnego' bolerka nie chcę, nie podobają mi się takie. ewentualnie jakiś tiul na ramiona? macie jakieś pomysły?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pronovias_barima.jpg (22,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Brautkleid-BARIMA-A-Pronovias.jpg (42,8 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-08-27, 11:00   #2930
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
suknia bardzo ładna, ale mam dwie uwagi nie chciałabyś obniżyć trochę gorsetu? mam na myśli górną krawedź - według mnie jest za wysoko, mogłaby być niżej o jeden 'pasek' drapowania i nie wiem, czy suknia nie wyglądałaby lepiej bez tego paska w talii - bo w ten sposób tnie cię w dwóch miejscach: w pasie i w biodrach, gdzie gorset przechodzi w falbany.
ale to jest model z pracowni, na jeszcze wyższą dziewczynę niż ja był szyty, także ten gorset ejst na mnie za długi, bedzie krótszy - spokojnie
a pasek jest przepeikny - na pewno z niego nie zrezygnuje

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Wooow. Pasuje Ci ta suknia
ciesze się
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
WOW, boska
Widzę że dieta działa, wyglądasz rewelacyjnie!
nieskormnie powiem 8 kg na minusie mam
Cytat:
Napisane przez Paulina170 Pokaż wiadomość
swiat_katarzyny
Tobie pasuje, choć faktycznie bez tego paska byłby lepiej ( poza tym jego kolor też jakoś mi nie leży- może kwestia padania światła...). Mi osobiście suknia się nie podoba i nie zwróciłabym na nią nawet uwagi.
Dziś wpłacamy zaliczkę na salę i pędzimy do księdza również zaklepać termin.
No i zaczynam się wahać jeśli chodzi o etykietki na wódkę, czy tylko zawieszki? I czy sama nie robić zaproszeń- choć z moim "talentem" nie jestem tego pewna...
jak wyżej - pasek 'robi' całą suknie to moze wina kiepskiej jakości zdjecia - jest robione starym telefonem
aaaa i ja nie lubie czystych wizerunek Panien Młodych - cała na biało nigdy bym nie ystąpiła
Cytat:
Witam nowe PMki

ja zmierzyłam wszystkie typy i tylko w takiej wglądam dobrze
Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Witam was dziś

Witam też nowe PM Suknia bardzo fajnie się prezentuje

Świat Katarzyny wiesz przepraszam cię ale nie zbyt mi się widzi jakoś mam wizję ciebie w innej sukni takiej lżejszej.. nie wiem jakoś wydaje mi się że w innej wyglądałabyś fajniej wg mnie...
w księzniczkach wyglądam tragicznie (10 kg więcej) w odcinanych pod biustem jakbym była w ciązy i dupa jak stodoła, w rybkach - bez komentarza, ta suknia jest naprawde zwiewna, zdjecie nie oddaje jej lekkości i nie widac wszystkich detali

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
dobra dziewczyny, a jakie bolerko / coś na ramiona do tej sukni? zawsze podobały mi się te koronkowe z dekoltem w łódkę i rękawkami, ale tutaj nie będzie to chyba pasować. takiego 'tradycyjnego' bolerka nie chcę, nie podobają mi się takie. ewentualnie jakiś tiul na ramiona? macie jakieś pomysły?
tylko ni wyłącznie szal na ramiona

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2013-08-27 o 11:01
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:02   #2931
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:

A ja się zakochałam w biżu, jaką widziałam w salonie... Śni mi się po nocach i chyba na nią naodkładam pieniędzy... Choć komplet kolczyki i bransoletka wyjdą chyba ponad 300zł
Moje kolczyki kosztowały 189 zł. Dostałam od TŻ na imieniny i pomyślałam, że zostawię na ślub. Ja takich drogich bym nie kupiła
Do tego jest bransoletka 419 zł i TŻ chciał mi ja kupić na urodziny, ale jest pewien problem. Mają tylko rozmiar 19 i 20, a ja potrzebuję 17 i oni mi tego nie zmniejszą. Mam sobie poszukać jubilera, który to zrobi. Jasne! Zapłacimy ponad 400 zł i jeszcze mam szukać jubilera, który ją zmniejszy, a nie każdą bransoletę tak łatwo zmniejszyć. Zapłacę dodatkowo za zmniejszenie i tracę gwarancję w Aparcie, bo było coś robione nie u nich... Szukam więc podobnego wzoru gdzieś indziej.

Już nawet rozmyślaliśmy, czy nie rozglądać się za nowym kompletem (kolczyki + bransoletka), ale te są bardzo w moim guście i szkoda szukać nowych, jak tych nigdy nie założyłam nawet.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-08-27 o 11:04
Stary 2013-08-27, 11:03   #2932
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
ale to jest model z pracowni, na jeszcze wyższą dziewczynę niż ja był szyty, także ten gorset ejst na mnie za długi, bedzie krótszy - spokojnie
a pasek jest przepeikny - na pewno z niego nie zrezygnuje

tylko ni wyłącznie szal na ramiona
aa, to dobrze myślałam, że ta suknia już na Ciebie szyta

a ten szal na ramiona to nie będzie za dużo w połączeniu z welonem?
Stary 2013-08-27, 11:04   #2933
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
po pierwsze: oczyma wyobraźni już Cie widzę w niej. Przepięknie będziesz wyglądać!!!!
po drugie: do takiej sukni, żadne bolerko nie będzie pasowac... No niestety zostaje Ci (tak jak mi) szal Kiedyś wstawiałam na filmiku z YT jaki ja chcę mieć te piórka są za piękne by je ukrywac pod bolerkiem, a koronka jest "za ciężka" do tej sukni

Stary 2013-08-27, 11:04   #2934
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
na przymiarkach miałam tak z tyłu wpiętą i fajnie to wyglądało do tego długi, gładki welon
mgiełkę? czy miała ozdoby na końcu? Mnie się z ozdobą bardziej podoba. Jednak jeśli bym ją wybrała - do kościoła miałabym mgiełkę a na wesele ozdobę Tylko szkoda byłoby mi rzucać tym welonem

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
ze świętokrzyskiego, 40km od Kielc, Końskie (więc nie daleko) ale na co dzień jestem w Warszawie, w domu bywam w weekendy tylko niestety (piątek wieczór, sobota i do niedzieli wieczorem bądź po południu) , co 2 tygodnie się staramy albo zależy jak wyjdzie
więc w Kielcach byłoby ciężko
w moim przypadku tylko weekendy wchodzą w grę bo pracuję na tygodniu a do Kielc mam 60 km. Myślałam o "regionalnym" spotkaniu z Antoniną jeszcze

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
dla tych które nie załapały się na fotkę ostatnio

i jak?

lecę was nadrabiać choć troszkę
kurcze, nie obraź się ale coś mi nie pasuje w niej - chyba przez ten pas trochę w niefortunnym miejscu jest -po pierwsze on Cię "odcina" i później w pasie jak się rozszerza. Zaburza Ci sylwetkę.

Cytat:
czy upatrzona..widziałam ją na wystawie już pare razy jak przejeżdzałam obok i wciąż mi się podobała, aż wczoraj musiałam wejść i przymierzyć w końcu
w przyszłym tyg się przejdę po innych salonach, u nas jest taka ulica 'salonow slubnych' gdzie jest salon przy salonie
i mam zamiar jeszcze iść do Madonny przymierzyć słynne Barbate
Witam nową Pm
Barbate jest cudowna tylko jej cena już nie do końca

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:07   #2935
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
ja bede miec tylko welon na ramiona. nic innego do niej nie pasuje. Ani do mojej.

Fajny artykul dot dzieci na weselu! http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793....html#BoxLSTxt
Stary 2013-08-27, 11:08   #2936
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
tiul na ramiona taki komin ślubny czy coś jak tu

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:08   #2937
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
250-350 i wzwyż chyba
To źle... Myślałam, że może jednak taniej... no ale nic, będę szukać okazji
Cytat:
tak, dół jest dość puszysty.. bardzo dużo warstw ma i może stąd to wrażenie.
Jestem dość szupła, ale inna kwestia to wzrost-mam 162 i się zastanawiam czy do mojego wzrostu taka rozłożysta suknia byłaby ok, czy właśnie nie pogrubia i nie skraca. Obcas będzie ok 10 cm ale nie wiem czy to robi różnicę jakąs

mierzyłam po niej też proste i coś a'la rybkę ale nie podobały mi się za bardzo;/
Ja mam 164cm, a mam suknię princeskę i mnie nie skraca, wręcz przeciwnie - wg mamy i przyjaciółki

Cytat:
Wg mnie żadne bolerko nie pasuje, jedynie jakiś tiulowy szal
Stary 2013-08-27, 11:08   #2938
KaEs
Wtajemniczenie

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-08-27 o 11:14 Powód: zmiana informacji
Stary 2013-08-27, 11:09   #2939
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
To źle... Myślałam, że może jednak taniej... no ale nic, będę szukać okazji
Ja mam 164cm, a mam suknię princeskę i mnie nie skraca, wręcz przeciwnie - wg mamy i przyjaciółki

Wg mnie żadne bolerko nie pasuje, jedynie jakiś tiulowy szal
szukaj używanych!

Stary 2013-08-27, 11:11   #2940
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
po pierwsze: oczyma wyobraźni już Cie widzę w niej. Przepięknie będziesz wyglądać!!!!
po drugie: do takiej sukni, żadne bolerko nie będzie pasowac... No niestety zostaje Ci (tak jak mi) szal Kiedyś wstawiałam na filmiku z YT jaki ja chcę mieć te piórka są za piękne by je ukrywac pod bolerkiem, a koronka jest "za ciężka" do tej sukni
kurcze, przez Ciebie naprawdę się na nią zdecyduję
a szal z jakiego materiału? takiego muślinowego, jak suknia?

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
mgiełkę? czy miała ozdoby na końcu? Mnie się z ozdobą bardziej podoba. Jednak jeśli bym ją wybrała - do kościoła miałabym mgiełkę a na wesele ozdobę Tylko szkoda byłoby mi rzucać tym welonem
welon jest bez żadnych ozdób, delikatna mgiełka. do rzucania na pewno kupię coś tańszego na allegro swój welon zostawię na pamiątkę, bo suknię jednak sprzedam po weselu (a na początku chciałam zostawić na pamiątkę )

Cytat:
ja bede miec tylko welon na ramiona. nic innego do niej nie pasuje. Ani do mojej.

Fajny artykul dot dzieci na weselu! http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793....html#BoxLSTxt
ja w kościele źle bym się czuła z takim dekoltem i ramionami odsłoniętymi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości