|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
ale nie dla mnie ona... jest piękna!
|
|
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
dziękuję kochana
jeśli zdecyduję się na tę suknię, to wezmę też ozdobę do włosów i będę miała już z głowy
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
A dziewczyny, a propos, wiecie, gdzie można kupić takie pasy-szarfy ozdobne do sukni? Bo ja chyba będę sobie dobierać, prawdopodobnie będzie szyty na zamówienie, ale najpierw chciałabym sobie różne inspiracje pooglądać i zastanawiam się, czy może jakiś sklep on-line ma je w swoim asortymencie?
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Moim zdaniem i zawieszka, i etykietka na butelce wódki to już za dużo.Jeśli chodzi o ręcznie robione zaproszenia, to też jestem w kropce na pewno po przeliczeniu nie wychodzi to taniej, raczej drożej - ładne, gotowe zaproszenia z wydrukiem widziałam już za 2-3 zł/szt. Wydruk na mojej przedpotopowej drukarce na pewno wyjdzie gorzej, a drukarnia swoje policzy (szczególnie, że to nie projekt masowy - będziemy potrzebować ok. 45 sztuk, każde z innym nazwiskiem). Do tego koszt ozdobnego papieru, różnych ozdób (wstążeczek, kokardek, różyczek, cyrkonii, koronek...), kopert i oczywiście czasu...Ręcznie zrobię chyba tylko kilka zaproszeń - m.in. dla naszych rodziców i świadków, a resztę zamówimy gotową.
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe PMki
swiat_katarzyny Przyznam, że nie mierzyłam tego typu sukienki, ale na Tobie nawet mi się podoba ![]() U mnie temat ślubu stoi w miejscu, bo rozpoczął się temat PRACA i teraz to jest na pierwszym miejscu. Zrobiłam rajd po jubilerach i nigdzie nie mogę znaleźć bransoletki do tych Apartowskich kolczyków Ostatecznie kupię jakąś z okrągłych cyrkonii i tyle, Myślałam, że to taki chodliwy wzór, a tu nic z tego. W necie też grzebałam i nic nie mogę znaleźć.
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
czemu nie dla ciebie?
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
madzixx88
suknia sama z siebie piękna, góra bardzo ładnie lezy, ale na dole mi coś nie gra
|
|
#2918 |
|
Wtajemniczenie
|
Opiumalfa nie wyglądałam w niej najlepiej
bardzo mnie wyszczupliła - tyko pani w salonie się podobałam, os. które ze mną były powiedziały definitywnie nie... Ale jest niezwykle leciutka no piękna, więc zazdroszczę Ci bardzo, że jest Ci dana. Najlepiej mi było w tej mojej.
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekka jest, to fakt i bardzo duza zaleta!a jaka masz, mozesz mi przypomniec? |
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam was dziś
![]() Witam też nowe PM Suknia bardzo fajnie się prezentuje![]() Świat Katarzyny wiesz przepraszam cię ale nie zbyt mi się widzi jakoś mam wizję ciebie w innej sukni takiej lżejszej.. nie wiem jakoś wydaje mi się że w innej wyglądałabyś fajniej wg mnie...Cytat:
Say - hello a to nie będzie welonu przy tej ozdobie czy to jedno i drugie? |
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Opiumalfa
Tak, patrzyłam tam na bransoletki. Na razie skupiłam się na srebrze, ale muszę też zacząć szukać w sztucznej biżuterii wzorowanej na srebrze z cyrkoniami. Może tam szybciej uda mi się znaleźć. |
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Opium, a masz zdjęcie Twojej sukni na Tobie ?
![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
)
|
|
#2923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojjj w moim przypadku nie zbyt dobrze ![]() spadłam bardzo z wagi i teraz nie ważę nawet 47 kilo... leciutka, że nawet się nie czuje jej ale ona nawet wygląda na leciutką, pani z salonu się zaśmiała: "no w końcu piórko" ![]() Zaraz wyślę Ci na priv. Ale pewnie po moich typach spodziewałabyś się czegoś innego, niż tą którą wybrałam niestety to co jest na modelkach, to co mi się podobało na mnie leżało nieciekawie
|
|
|
|
|
#2924 | ||
|
Zakorzenienie
|
ooo to fajnie
a w którym salonie? Cytat:
![]() faktycznie wiek gra tu rolę, ja dostałam pierścionek na 25 urodziny to też inaczej a Wy ile jesteście już razem?![]() ona na zdjęciu może wygląda na za długą, bo i była za długa! ![]() Cytat:
czy upatrzona..widziałam ją na wystawie już pare razy jak przejeżdzałam obok i wciąż mi się podobała, aż wczoraj musiałam wejść i przymierzyć w końcu ![]() w przyszłym tyg się przejdę po innych salonach, u nas jest taka ulica 'salonow slubnych' gdzie jest salon przy salonie ![]() i mam zamiar jeszcze iść do Madonny przymierzyć słynne Barbate ![]() jeszcze mi kiedyś w necie w oko wpadła ta z 2 załącznika-wiecie może jaki to model?? edit:w nazwie jest, właśnie się zorientowałam Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2013-08-27 o 10:53 |
||
|
|
|
#2925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mysle, ze ja tez i welon i ozdobe do kosciola, a potem tylko ozdobe. Na stronie madonny jest kilka ozdob do wlosow http://www.madonna.pl/pl1/dodatki.php?d=ozdoby nawet ta moja nieszczesna opaska
|
||
|
|
|
#2926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaręczyny były w styczniu tego roku Jesteśmy razem odkąd skończyłam 17 lat, a za 2 miesiące stuknie mi 22 ![]() Kolejne pytanie - jak cenowo w salonach mniej-więcej stoją welony? I ponawiam pytanie o pasy/szarfy ![]() A ja się zakochałam w biżu, jaką widziałam w salonie... Śni mi się po nocach i chyba na nią naodkładam pieniędzy... Choć komplet kolczyki i bransoletka wyjdą chyba ponad 300zł Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-08-27 o 10:55 |
|
|
|
|
#2927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() mój kosztował 350, ale pani mi zeszła do stówy, bo razem z suknią |
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dużo warstw ma i może stąd to wrażenie.Jestem dość szupła, ale inna kwestia to wzrost-mam 162 i się zastanawiam czy do mojego wzrostu taka rozłożysta suknia byłaby ok, czy właśnie nie pogrubia i nie skraca. Obcas będzie ok 10 cm ale nie wiem czy to robi różnicę jakąs ![]() mierzyłam po niej też proste i coś a'la rybkę ale nie podobały mi się za bardzo;/ |
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
dobra dziewczyny, a jakie bolerko / coś na ramiona do tej sukni? zawsze podobały mi się te koronkowe z dekoltem w łódkę i rękawkami, ale tutaj nie będzie to chyba pasować. takiego 'tradycyjnego' bolerka nie chcę, nie podobają mi się takie. ewentualnie jakiś tiul na ramiona? macie jakieś pomysły?
|
#2930 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a pasek jest przepeikny - na pewno z niego nie zrezygnuje ![]() ciesze się ![]() nieskormnie powiem 8 kg na minusie mam ![]() Cytat:
to moze wina kiepskiej jakości zdjecia - jest robione starym telefonem![]() aaaa i ja nie lubie czystych wizerunek Panien Młodych - cała na biało nigdy bym nie ystąpiła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2013-08-27 o 11:01 |
|||||
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do tego jest bransoletka 419 zł i TŻ chciał mi ja kupić na urodziny, ale jest pewien problem. Mają tylko rozmiar 19 i 20, a ja potrzebuję 17 i oni mi tego nie zmniejszą. Mam sobie poszukać jubilera, który to zrobi. Jasne! Zapłacimy ponad 400 zł i jeszcze mam szukać jubilera, który ją zmniejszy, a nie każdą bransoletę tak łatwo zmniejszyć. Zapłacę dodatkowo za zmniejszenie i tracę gwarancję w Aparcie, bo było coś robione nie u nich... Szukam więc podobnego wzoru gdzieś indziej. Już nawet rozmyślaliśmy, czy nie rozglądać się za nowym kompletem (kolczyki + bransoletka), ale te są bardzo w moim guście i szkoda szukać nowych, jak tych nigdy nie założyłam nawet. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-08-27 o 11:04 |
|
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że ta suknia już na Ciebie szyta a ten szal na ramiona to nie będzie za dużo w połączeniu z welonem?
|
|
#2933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po drugie: do takiej sukni, żadne bolerko nie będzie pasowac... No niestety zostaje Ci (tak jak mi) szal Kiedyś wstawiałam na filmiku z YT jaki ja chcę mieć te piórka są za piękne by je ukrywac pod bolerkiem, a koronka jest "za ciężka" do tej sukni
|
|
|
|
|
#2934 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko szkoda byłoby mi rzucać tym welonem![]() Cytat:
![]() Cytat:
trochę w niefortunnym miejscu jest -po pierwsze on Cię "odcina" i później w pasie jak się rozszerza. Zaburza Ci sylwetkę.Cytat:
Barbate jest cudowna
|
||||
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny artykul dot dzieci na weselu! http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793....html#BoxLSTxt |
|
|
|
|
#2936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taki komin ślubny czy coś jak tu
|
|
|
#2937 | ||
|
Wtajemniczenie
|
To źle...
Myślałam, że może jednak taniej... no ale nic, będę szukać okazji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, przez Ciebie naprawdę się na nią zdecyduję a szal z jakiego materiału? takiego muślinowego, jak suknia? Cytat:
swój welon zostawię na pamiątkę, bo suknię jednak sprzedam po weselu (a na początku chciałam zostawić na pamiątkę )Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

ale nie dla mnie ona... jest piękna!

Ostatecznie kupię jakąś z okrągłych cyrkonii i tyle, Myślałam, że to taki chodliwy wzór, a tu nic z tego. W necie też grzebałam i nic nie mogę znaleźć.

jakoś mam wizję ciebie w innej sukni takiej lżejszej.. nie wiem

)
Z pewnością orginalne i widać, że starannie wykonane 
trochę w niefortunnym miejscu jest -po pierwsze on Cię "odcina" i później w pasie jak się rozszerza. Zaburza Ci sylwetkę.
Myślałam, że może jednak taniej... no ale nic, będę szukać okazji