Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 09:03   #2221
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Dzień dobry wtorkowo, ja niestety ten tydzień będę się mniej udzielała, ale napewno będę się starała czytać w miarę na bieżąco i będę nadrabiać.

Nasturcja jak tam??? Gorączka nie zaszalała w nocy, przespałaś spokojnie???

za dzisiejsze wizyty

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:03   #2222
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Witam Dwupaki

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
witam w 28 tyg! -7 miesiacu!!!

czujemy sie swietnie i poza problemami rodzinnymi jest super! rosniemy!...
za kolejny trymestr

Nasturcja? jak zdrowie?

PaulinaIzabela czekamy na wieści
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:06   #2223
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

niunia - wszystkiego naj z okazji rocznicy
ktosiula - co kupiłaś w ikei?

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
A wogóle chciałam kupić płyn do płukania ubrań i mówie do brata że nie widzę tego Carefour'owsiego płynu, a on do mnie że nie widzę bo my w TESCO jesteśmyi zrozum mnie.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka a ja jadę do szpitala
Cały dzień mnie głowa boli i mi niedobrze....byłam u GP i ciśnienie znowu wysokie mierzył mi 2 razy i za drugim razem wyszło 150/90 na szczęście mocz ok i nie puchnę, więc zatrucie pokarmowe wykluczone. Pewnie od tego ciśnienia mnie głowa boli, bo tak pulsuje w skroniach. Odezwę się później, bo pewnie mnie zostawią.
Buziaki
Trzymajcie się mocno!

nasturcja, jak u Ciebie? Jak się dziś czujecie?

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Właśnie zastanawiam się, bo znalazłam takiego do karmienia za 40 zł, a za tego do spania jak patrzyłam to ponad 150 musiałabym dać. A wy jakie i za ile macie te rogale?
Ja mam taką małą fasolkę do karmienia, dostałam od przyjaciółki. Poduchy do spania nie kupuję

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
co do szczepionek, my z małżem doszliśmy do wniosku, ze skoro my byliśmy szczepieni zwykłymi szczepionkami i nie chorujemy ani nic więc szczepimy na NFZ, poza tym... nasze dziecko nie idzie do żłobka więc nie widzę sensu wydawać pieniędzy, mimo że uważam że zdrowie dziecka jest najważniejsze
No ja też jestem tego zdania. Ale chcę, żeby mąż sam poczytał i do jakiegoś wniosku doszedł. To ma być nasza decyzja (nie ukrywam że mam nadzieję, że będzie taka jak moja )

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
powiedzcie mi jeszcze,kupilam wlasnie w lidlu proszek lovela 2,8kg. za 22,22...dobra to cena,czy raczej normalnabyl napis promocja to wzielam,ale czasem to wiadomo jak to z tymi promocjami jestkupilam do bialego,jest jeszcze do kolorow.jak to jest jakas super oferta,to wezme i ten drugi,ale jak cena normalna to moze pozniej.

i jeszcze jedno,cala wyprawke dla siebie do szpitala (tzn.te podklady poporodowe,majtki jednorazowe/siateczkowe, podpachy itp.)-kupujecie to na allegro czy w sklepach normalnie?
Wydaje mi się, że bardzo dobra Szkoda, że nie mam teraz kasy, też bym kupiła

Co do wyprawki szpitalnej, to to, co będzie na allegro u sprzedawcy, u którego robię duże zakupy, kupuję. A to, co mi będzie na koniec brakować, kupię w aptece

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Aaby Jeśli będzie coś na Sr o szczepieniach to napiszę.Może babeczki przygotują info na ten temat bo domagaliśmy się Była dyskusja.

Dzień dobry!
Ja rano byłam na badaniu krwi. Jutro wyniki. Pojutrze wizyta.
Ciekawe, co tam u Niny

Co do obrócenia to mój gin mówił, że ma czas do 34tc. Nie wiem czemu ale mam przeczucie, że Młoda się nie obróci

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:09   #2224
89Beatka
Wtajemniczenie

Nasturcja za 3 trymestr

dziś mam jakąś ochotę na sprzątanie, ale czeka mnie lepienie pierogów więc nie sprzątam, spakuje jeszcze jakieś rzeczy dziecięce do pudeł i może w końcu ktoś je na stryszek wyniesie
Stary 2013-08-27, 09:12   #2225
aaby
Zakorzenienie

nasturcja, oby już temperatura nie szalała
za kolejny tydzień, miesiąc i trymestr!

Pytanie do mamusiek (lub oczytanych przyszłych mamusiek ): czy polecacie/odradzacie jakieś konkretne wkładki laktacyjne? Chciałabym jakieś sprawdzone, z dobrymi opiniami, chłonne, ale żeby nie dodawały mi optycznie dwóch rozmiarów
Wybór spory, a może a nóż któraś z Was już się w tym temacie orientowała...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-08-27, 09:18   #2226
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Aaby odradzam johnsona. Siepią się, jakby watą i przyklejają do wilgotnych piersi a potem zasychają przyklejone kłaczki.
Tomme tippie ma genialne ale bardzo drogo wychodzą .

My z czasem używaliśmy po prostu babydream.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:19   #2227
89Beatka
Wtajemniczenie

A tak wogóle się zorientowałam że od dziś zostało mi tylko 8 tygodni do porodu. Robi się gorącoooooooooooo.
A ja to niby mam coś ale dalej w proszku jestem
Muszę męża uświadomić ile mi zostało to może dojdziemy do jednomyślnego wniosku jak dać dziecku na imię.
Stary 2013-08-27, 09:19   #2228
nasturcja7667
Zadomowienie

Dziewczyny, tak, już lepiej. W nocy gorączki nie miałam Póki co, liczę na to, że nie wróci i, że mój gin w czwartek powie, ze to tylko od tej infekcji w drogach moczowych.

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-08-27 o 09:21
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:23   #2229
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Pytanie do mamusiek (lub oczytanych przyszłych mamusiek ): czy polecacie/odradzacie jakieś konkretne wkładki laktacyjne? Chciałabym jakieś sprawdzone, z dobrymi opiniami, chłonne, ale żeby nie dodawały mi optycznie dwóch rozmiarów

[/FONT]
dziekuje za zyczenia

co do wkładek, to ja miałam najtansze kupione w realu jakies heidi cos tam, czy jakos tak... nie narzekałam na nie

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

za tyg i trymestry
coraz blizej do porodów

u mnie na liczniku 101dni

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:24   #2230
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Aaby odradzam johnsona. Siepią się, jakby watą i przyklejają do wilgotnych piersi a potem zasychają przyklejone kłaczki.
Tomme tippie ma genialne ale bardzo drogo wychodzą .
Dziękuję
Dokopałam się też do wielu pozytywnych opinii nt. BabyOno (ale cena podobna do TT ).

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-08-27, 09:25   #2231
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Niunia udanej rocznicy

Nasturcja dobrze że już lepiej się czujesz

Co raz więcej mamuś w 3cim trymestrze gratuluję, mi jeszcze trochę brakuje

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:27   #2232
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Co raz więcej mamuś w 3cim trymestrze gratuluję, mi jeszcze trochę brakuje
Nim się obejrzysz i też będziesz

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-08-27, 09:29   #2233
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Nasturcja - dobrze ze juz lepiej. Postrachałas nas wszystkie
Jeszcze tylko zeby Paula sie odezwala ja zaraz wyruszam na boj z polozna, ale obawiam sie ze jak ona taka rewelacyjna , jak ja tu zachwalaja to moze mnie tez w szpitalu usadzic ..
No oby nie

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:30   #2234
issia88
Zakorzenienie

Witam się z kanapką z nutellą

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Issia a ta hurtownia to w Krk? ;> Bo ja to zbieram info o takich miejscach i wpisuję na swoja listę "Zmusić TZ, byśmy tam pojechali".
Podaje linka do stronki http://www.semma.pl/

Cytat:
Nooo, taki już na odparzenia to tak. Ale chodzi mi o takie dziecinne - np.
http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...iw-odparzeniom
http://www.rossnet.pl/Produkt/JOHNSO...rzeniom,103881
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...hutzcreme.html
itp.
Bo ja po prostu wciąż się zastanawiam czym smarować: czy takim drogeryjnym zwykłym, czy Bepanthenem/Alantanem, czy Linomagiem

Kochana, polecam podkładanie poduszek jak leżysz
1) jak leżysz na plecach: poduszka (gruuuuba) pod zgięte kolana + poduszka/wałek pod kark + poduszka/wałek (cienki) pod lędźwia (żeby wypełnić naturalne wygięcie pleców (lordoza )
2) jak leżysz na boku: poducha między kolana i kostki (żeby nogi były na szerokości bioder) + cienka poduszka pod bok (na wysokości brzucha, tam, gdzie masz wcięcie w talii) + wałek pod kark
Tak podparty kręgosłup układa się naturalnie i jest maksymalnie odciążony, nie ma żadnych napięć. Oczywiście musisz wyczuć jak jest Ci najwygodniej, jakie grube poduszki itp. Ja np. w ogóle nie mogę leżeć na plecach, bo potem nie jestem w stanie kroku zrobić, ale na boku poduszki baaardzo pomagają (zwłaszcza ta w talii)
To mi pokazała rehabilitantka
Oj to muszę sobie to gdzieś zapisać. Dziękuje. Zastanawiam się nad kupnem tego rogala Tylko jak ja takiego wielkoluda do łóżka wniosę ale chyba są mniejsze - muszę poszukać

Mnie koleżanka mówiła, że Nivea to podobno jest totalne nieporozumienie dla dzieci ze względu na skład
Bardzo chwali sobie te kosmetyki z BabyDream, więc chyba też w nie zainwestuje

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
ISSIA - Ty weź wstrząśnij tym Twoim chłopem , bo ja bym się bała że jak mi wyruszy opijac narodziny dziecka , to za szybko nie dojdziesz z nim do ładu .
Moja znajoma tak miała . Facet dostal tacierzynskiego dwa tygodnie . Jak poszedł z kolegami na pępkowe piwo to wrócił po 10 dniach , akurat jak mu się wolne kończyło

Widziałam dziś Sudocrem Baby w sprayu WIecie cos o tym ? Różni się od tego zwykłego w słoiczku ? Może tak nie wysusza ?
Coś Ty, aż taki nie jest Szczerze to ja mu powiedziałam, żeby sobie pępkówkę zrobił w dniu narodzin, bo w domu to ja już chce żeby był ze mną A wątpie pewnie żebym na drugi dzień po porodzie wyszła ze szpitala. Obiecał, że taki wyskok miał pierwszy i ostatni raz, sam na siebie był zły. Nawet rodzice mi mówili żebym się tak nie złościła na niego Więc chyba wziął sobie wszystko do serca Dziś to nawet do kina chce mnie zabrać

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Koleżance napisałam że też nie mamy wyprawki skompletowanej i że ustaliliśmy że teraz się za to zabierzemy bo jakby nie patrzeć też niedługo rodzę a mam niewiele dla Jaśka i że nie stać nas na pożyczki bo też chcielibyśmy jakiś drobny remont zrobić przed narodzinami naszego dziecka...
I dobrze odpisałaś. Powinna wcześniej pomyśleć. A to, że dostaliście pieniądze z wesela to nie znaczy, że macie je wszystkim teraz pożyczać

Cytat:
Ale mnie siekło...w 25 minut od 37.5 doszło do 38,0, chwilę potem 38,2 a chwilkę później 38,7 więc wzięłam ibuprom [na paracetamol jestem uczulona] i po 30 minutach spadło do 37,6. Mąż już chciał na IP jechać, bo leciało w górę jak Małysz w zakopanem...
Wracaj szybko do zdrówka

Cytat:
Hejka a ja jadę do szpitala
Cały dzień mnie głowa boli i mi niedobrze....byłam u GP i ciśnienie znowu wysokie mierzył mi 2 razy i za drugim razem wyszło 150/90 na szczęście mocz ok i nie puchnę, więc zatrucie pokarmowe wykluczone. Pewnie od tego ciśnienia mnie głowa boli, bo tak pulsuje w skroniach. Odezwę się później, bo pewnie mnie zostawią.
Buziaki

Oj daj znać co Ci powiedzieli!! Oby wszystko szybko wróciło do normy

Cytat:
Dziewczęta z dołu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CZemu nie piszecie ??????? tyle was tam jest!
Hehe... ja to czasami jestem na wizażu 24/24 bo ja nie zamykam stronki, zamykam lapka, ale strona jest aktywna

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Już padam na głowę ze zmęczenia ale na szybko Wam odpiszę.
Byłam w tej Ikei i w sumie jechałam, żeby kupić pokrowce na przewijak i tak połazić. Wróciłam z wypchaną torbą, rachunek 200 zł, a o pokrowcach zapomniałam
Ta ciąża mi się rzuciła na mózg hehe

No to brawa za zakupy! Niezle tam zaszalałaś. Ceny przystępne?
Jest coś nowego w Ikei? Bo teraz wprowadzili nowy katalog
Wszystko kupiłam i za cały wór zapłaciłam 500zł także wydaje mi się, że ceny są okej, a szczerze to nie brałam jakiś tanich rzeczy nie które rzeczy razy 2, płyny do prania...
do całej wyprawki brakuje:
- rożka
- stojaka pod wanienkę
- koszuli do porodu
- bujaczka
- kosmetyków (sudocrem już mam)
i elektrycznej niani, bo to raczej u nas niezbędne w piętrowym domu.

Jej, nie wiem co dziś robic :/
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:30   #2235
Trele_Morele
Zakorzenienie

Wiecie co? A ja teraz kukłam na pierwsza strone I co?u mnie juz 9 miesiac a ja zaspałam ;D

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-27, 09:33   #2236
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
nasturcja, oby już temperatura nie szalała
za kolejny tydzień, miesiąc i trymestr!

Mnie koleżanka dała z Pampersa - są takie wyrzeźbione na sutki i bardziej mają kształt piersi i drugie mam z Babydream - oba używała i była zadowolona
Stary 2013-08-27, 09:33   #2237
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Paulina, Nasturcja jak tam dzisiaj u Was??

Mamy dzisiaj rocznicę ślubu i z tej okazji wytną nam dzisiaj nieużywany kaloryfer w kuchni

prawdopodobnie pójdziemy na obiadek gdzieś

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

ja córę do dzisiaj układam na boku, teraz czasem na plecach, zależy jak mi wygodniej ją położyć...
ale jak była maluchem to raz na prawy raz na lewy bok. na brzuszku leżała przy mnie, w nocy się bałam by tak spała

a teraz?? bardzo często śpi na brzuchu, z dupką w górze
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy !

Cytat:

za 7 miesiąc
Co się dzieje ?

Cytat:
A tak wogóle się zorientowałam że od dziś zostało mi tylko 8 tygodni do porodu. Robi się gorącoooooooooooo.
Muszę męża uświadomić ile mi zostało to może dojdziemy do jednomyślnego wniosku jak dać dziecku na imię.
Czyli nadal pomysłu na imię nie macie ?

Cytat:
Dziewczyny, tak, już lepiej. W nocy gorączki nie miałam Póki co, liczę na to, że nie wróci i, że mój gin w czwartek powie, ze to tylko od tej infekcji w drogach moczowych.
za to żeby wszystko już było dobrze

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
oooj Domi, co jest?

za tygodnie, a co się dzieje?

dzień dobry w 31/33 tygodniu
za tydzień

U mnie dzisiaj już zdecydowanie lepiej. Mąż rano stwierdził że to że zostałam jego żoną nie do końca było dobrym rozwiązaniem bo mu ciężko z łóżka wyjść, stwierdził że najchętniej by z nami został i się z nami poprzytulał przez cały dzień
Przed wyjściem do pracy włożył mi na największy palec swoją obrączkę (żeby sobie nie zniszczyć ani nie zgubić) i jakoś dziwnie mi się zrobiło , jak nosiliśmy srebrne obrączki to 2 razy w życiu mi tą obrączkę oddał... wtedy jak mieliśmy się raz na zawsze rozstać dlatego dzisiaj rano jak mi obrączkę na palec włożył trochę mnie to przeraziło

W ogóle to rozmawiałam z teściową... Rozpłakała mi się i przyznała że nie raz coś głupio powie albo się obrazi ale MUSIMY dojść do jakiegoś porozumienia i starać się ze sobą nie kłócić. Powiedziałam jej w prost że nie raz mnie wkurza swoimi tekstami, choć być może robi to nieświadomie... przeprosiła i powiedziała że ma taki charakter że najpierw coś powie a później się nad tym zastanawia i w nocy spać nie może bo się martwi że może się ktoś obraził czy coś Ogólnie jest w porządku
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:47   #2238
Asist22
Rozeznanie

Cześć Mamuśki. Witam się w 27 tyg. Jak ten czas szybko leci

Domi wszystkiego najlepszego na tej Waszej wspólnej drodze. Zyczę Wam dużo miłości, szczęścia, a także cichych dni, abyście mogli docenić siebie nawzajem.

U mnie już czwarty tydzień remonting. Ale w czwartek ma już być koniec więc byle do czwartku. Ale mam już dość tego wiercenie bez przerwy
A teraz spróbuję trochę nadrobić.
Stary 2013-08-27, 09:57   #2239
Kabriela
Zadomowienie

Do zobaczenia później dziewczyny ja teraz uciekam sobie połazić, bo słoneczko świeci ale jest przyjemnie chłodno. Musze korzystać.
Trzymajcie się i leniuchujcie ile wlezie.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:57   #2240
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam w 29 tc
Ja już po śniadanku, leżę i czekam na obchód. Czuję się lepiej choć trochę zaczyna mnie głowa ćmić. Najważniejsze, że ciśnienie spada, przed chwilą mi mierzyli i górne jest 128 położna twierdzi, że chyba mi skacze jak idę na wizytę do lekarza no ale wcześniej nigdy tak nie było...
Teraz jestem w sali 3-osobowej i nocka w miarę minęła. Na oddział trafiłam dopiero koło 23.30, bo najpierw czekałam na IP, potem mnie tam badali i godzinę trzymali pod ktg.
Dam znać po obchodzie

Stary 2013-08-27, 09:59   #2241
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość

.
za chwile będzie już 37 tydz.
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Czyli nadal pomysłu na imię nie macie ?

imiona mamy ale swoje typy i nikt odpuscić nie chce
Stary 2013-08-27, 10:03   #2242
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość

Domi wszystkiego najlepszego na tej Waszej wspólnej drodze. Zyczę Wam dużo miłości, szczęścia, a także cichych dni, abyście mogli docenić siebie nawzajem.

U mnie już czwarty tydzień remonting. Ale w czwartek ma już być koniec więc byle do czwartku. Ale mam już dość tego wiercenie bez przerwy
A teraz spróbuję trochę nadrobić.
Dziękujemy

Cytat:
Witam w 29 tc
Ja już po śniadanku, leżę i czekam na obchód. Czuję się lepiej choć trochę zaczyna mnie głowa ćmić. Najważniejsze, że ciśnienie spada, przed chwilą mi mierzyli i górne jest 128 położna twierdzi, że chyba mi skacze jak idę na wizytę do lekarza no ale wcześniej nigdy tak nie było...
Teraz jestem w sali 3-osobowej i nocka w miarę minęła. Na oddział trafiłam dopiero koło 23.30, bo najpierw czekałam na IP, potem mnie tam badali i godzinę trzymali pod ktg.
Dam znać po obchodzie

Dobrze że już jest lepiej

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
za chwile będzie już 37 tydz.

imiona mamy ale swoje typy i nikt odpuscić nie chce
To trzymam żebyście doszli do porozumienia
Stary 2013-08-27, 10:11   #2243
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Czuje się dziś jakby mnie ktos walcem przejechał. Ciężko oddychac, ciężko leżeć. Spać się chce. Nerwowo w środku. Jakieś mam złe przeczucia. Mlody mocno wariuje.
Trace cierpliwosc i siły. Chciałabym już być bliżej końca. A tu jeszcze wszystkie przygotowania...
To co dla większości z Was jest czysta przyjemnością (zakupy, plany) mnie meczu po nocach i spać nie daje a za dnia brak mi czasu i sił.

No właśnie Nemosek mówiła że może się przekręca maleństwo. Ja tak miałam w zeszłym tygodniu kilka dni przed wizytą, nawet się zastanawiałam czy jej nie przyśpieszyć. Mała szalała a mnie brzuch bolał masakrycznie. Na wizycie okazało się że mała się przekręciła główką w dół. No kilka dni na to pracowała ale się udało. Teraz wszystko ustąpiło i nawet brzuszek mi przestał twardnieć.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 10:12   #2244
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w 29 tc
Dam znać po obchodzie

Super, że ciśnienie wraca Ci do normy
Oby Cię szybciutko wypuścili do domu
Stary 2013-08-27, 10:18   #2245
nasturcja7667
Zadomowienie

Paulina, super!! Odpoczywaj, nie stresuj się. A co do stresu związanego z wizytą u lekarza i w związku z tym ze skokami ciśnienia- na trzy dni przed wizytą zacznij sobie wyobrażać, że lekarze i położna są nadzy Nie ma szans na stres świadomy czy nie wtedy

Byłam umyć włosy i rzekomo był w tym czasie kurier. Rzekomo, gdyż nie słyszałam dzwonka a mamy cholernie głośny. Napisał mi smsa [!] ze zostawił paczkę pod nr 7, czyli na parterze. Nie chciało mu się wychodzić do mnie na III piętro, więc znalazł wymówkę Teraz muszę zlokalizować suszarkę do włosów , wysuszyć i zleźć na ten parter.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:22   #2246
domii29
Zakorzenienie

Właśnie sobie zdałam sprawę że już jutro podglądnę mojego Jasia
Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej panicznie się boję że okaże się że Jaś to jednak nie Jaś

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Paulina, super!! Odpoczywaj, nie stresuj się. A co do stresu związanego z wizytą u lekarza i w związku z tym ze skokami ciśnienia- na trzy dni przed wizytą zacznij sobie wyobrażać, że lekarze i położna są nadzy Nie ma szans na stres świadomy czy nie wtedy

Byłam umyć włosy i rzekomo był w tym czasie kurier. Rzekomo, gdyż nie słyszałam dzwonka a mamy cholernie głośny. Napisał mi smsa [!] ze zostawił paczkę pod nr 7, czyli na parterze. Nie chciało mu się wychodzić do mnie na III piętro, więc znalazł wymówkę Teraz muszę zlokalizować suszarkę do włosów , wysuszyć i zleźć na ten parter.
Widzę że każdy kurier i listonosz tak samo leniwy. Do mnie na 4 piętro też nigdy nie wchodzi tylko zostawia przesyłkę u wujka na parterze albo zostawia w skrzynce informacje że nie zastał nikogo w domu i że przesyłkę należy odebrać na poczcie
Stary 2013-08-27, 10:26   #2247
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no tak.. że od początku tak sie dzieje ze brzuch ogólnie rośnie i twardnieje bo nie może po prostu rosnąć ( jej chyba chodziło o to że osoby jak są otyle i mają duże brzuchy to im ten tłuszcz skacze.. wiec ze niby w ciązy też rośnie i musi byc twardszy) i być flakiem wiec twardnieje by dzieckiem niepotrząsać przy chodzeniu itd.. ale jak jej zwróciłam uwagę że jestem z tego powodu na lekach to mi powiedziała- no tak, bo kiedyś nie było, a teraz wymyślaja.

Owszem kiedys nie było USG, leków itd. ale to było kiedyś. Uważam ze jak mi lekarz zalecił brać tyle leków- łącznie na dobe mam 12 tabl. - to że wcale nie jest to jakiś wymysł ........
nie ma to jak się zaczynają mądrzyć ludzie co w temacie pojęcia jak widać nie mają

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Paulina, Nasturcja jak tam dzisiaj u Was??

Mamy dzisiaj rocznicę ślubu i z tej okazji wytną nam dzisiaj nieużywany kaloryfer w kuchni

prawdopodobnie pójdziemy na obiadek gdzieś

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

ja córę do dzisiaj układam na boku, teraz czasem na plecach, zależy jak mi wygodniej ją położyć...
ale jak była maluchem to raz na prawy raz na lewy bok. na brzuszku leżała przy mnie, w nocy się bałam by tak spała

a teraz?? bardzo często śpi na brzuchu, z dupką w górze
najlepszego

Cytat:

a problemy niech szybko mijają

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć, dawno mnie tu nie było, ale sporo się działo u mnie w domu więc po prostu nie dawałam rady...mamy stół, krzesła, narożnik i nawet mamy firanki w całym domu.
Jak dobrze pójdzie to może jeszcze uda nam się zakupić żyrandol do pokoju dziennego i kuchni i pokoju Agatki.
Jeżeli to będzie Agatka, bo ostatnio śni mi się cały czas, że rodzi mi się chłopak a ja mam tyle różowych ciuszków.

A propo ciuszków...w sobotę w gimnazjum był kiermasz rzeczy niemowlęcych do 5 r.ż 50% i zakupiłam Agacie prześliczny różowy ocieplacz- kombinezon....gdyby jednak nie udało mi się zakupić kombinezonu. Ocieplacz jest cudowny, na kapturku ma dwa śliczne wystające uszka więc się dzieje.

Pokój małej stoi nadal nietknięty i nie wiem jak to będzie, może się bardziej zmobilizuje jak już przyjdzie łóżeczko.

A w ten czwartek na cały weekend wyjeżdżamy nad morze. W sobotę mamy pierwszą rocznicę ślubu więc będzie ciekawie. (poznaliśmy się nad morzem, więc będzie fajne nawiązanie)

Poczytałam Was trochę, mam nadzieje, że Paulinko już lepiej u Ciebie i u Ciebie Nasturcjo.

Co do diet, to u mnie położna powiedziała że ważne są pierwsze miesiące, by jednak pilnować diety...bo dziecko się oswaja, przyzwyczaja, jego żołądek też jeszcze inaczej działa...ale ja już zgłupiałam...co człowiek to inna opinia i inne rewelacyjne historie....
miłego odpoczynku i gratulację z okazji rocznicy

Cytat:
Ryba, mnie moja ciotka, jak przyszło mi plackiem leżeć, to zadzwoniła i powiedziała, że powinnam chodzić, spacerować a nie słuchać lekarzy, bo "kiedyś to kobiety w polu rodziły, nikt się nad nimi nie trząsł". Ze spokojem odpowiedziałam "Tak, ciociu, masz rację. I przez to, że takie nieodpowiedzialne były, 3/4 dzieciaków umierało nie dożywszy 3 roku życia". Następnym razem powiedz tak T.

Paulina jak tam??

Dzwoniłam do mojej przychodni gin, mojego gina nie ma i rozmawiałam z położną i z jakimś innym ginem. Jak mi się dziś powtórzy taka akcja z temp, to mam na IP jechać. Ogólnie to może być przeziębienie, tylko przy takiej ilości leków organizm ciężarnej czasem dziwnie reaguje. Tym bardziej, że ciągle borykam się z infekcją dróg moczowych. Chociaż w ostatnim posiewie z piątku to czyściutko było. Ogólnie mam podskoczyć w czwartek do poradni, bo mój gin będzie i on mnie wtedy zbada i pewnie da skierowanko na jakieś badania tak profilaktycznie [Moja położna, powiedziała, że jak zna życie, to pewnie coś złapałam w szpitalu jak leżałam w rzeszowie i ustrojstwo nie chce odejść].

I zaczynamy dziś 28tydzień [27t1d]!! III trymestr!!
i cieszę się,że już lepiej

Cytat:
i trzymam kciuki, żeby jedyne słuszne imiona (czyt. Twoje typy ) przeszły bez oporów

Cytat:
Witam w 29 tc
Dam znać po obchodzie

dobrze, ż sytuacja się ustabilizowała, lepiej niech Cię chwilę poobserwują i zobaczą czy to tylko chwilowy strs przed wizytami

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:33   #2248
issia88
Zakorzenienie

Dziewczyny a słyszałyście opinie o wózkach CHICCO??
Coś wiecie na ich temat??
Stary 2013-08-27, 10:43   #2249
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Czuje się dziś jakby mnie ktos walcem przejechał. Ciężko oddychac, ciężko leżeć. Spać się chce. Nerwowo w środku. Jakieś mam złe przeczucia. Mlody mocno wariuje.
Trace cierpliwosc i siły. Chciałabym już być bliżej końca. A tu jeszcze wszystkie przygotowania...
To co dla większości z Was jest czysta przyjemnością (zakupy, plany) mnie meczu po nocach i spać nie daje a za dnia brak mi czasu i sił.

Ja mam to samo ciagle chce mi sie spac a ze mam synka w domu ktory mi to uniemozliwia, ciagle gada, chce sie bawic, to chodze caly dzien zdenerwowana. Dzis wstal lewa noga i od rana maruda, a ja ostatnio nie mam cierpliwosci. Chcialabym sie moc polozyc na chwile i pospac a nie mam jak boli mnie glowa, w nocy wstaje po 5 razy na siku, budze sie,bo maly kopie i nie pozwala zasnac.Do tego klucia w szyjce i strach przed porodem.Im czesciej lapia mnie skurcze, tym bardziej sie boje.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:45   #2250
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w 29 tc
Dam znać po obchodzie

Uff ale mnie wystraszylas .. Najedz sie dobrze I do domu , ja jeszcze czekam na wizyte .. Jak zwykle wszyscy maja czas

KCIUKI DLA ANI

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości