Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 11:12   #2941
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

KAES - swietnie wygladasz! SUknia nie w moim stylu, ale Tobie bardzo pasuje!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:12   #2942
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
tiul na ramiona taki komin ślubny czy coś jak tu

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Wg mnie żadne bolerko nie pasuje, jedynie jakiś tiulowy szal

czyli chyba zdecydowane
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:13   #2943
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
kurcze, nie obraź się ale coś mi nie pasuje w niej - chyba przez ten pas trochę w niefortunnym miejscu jest -po pierwsze on Cię "odcina" i później w pasie jak się rozszerza. Zaburza Ci sylwetkę.
Mo właśnie też mi coś w tym nie pasuje.. nie wiem co.. Świat Katarzyny jest na prawdę śliczna a ta sukienka jakoś nie eksponuje mi tej urody tego czegoś...

Co do welonów to tak jak mówiłam do rzucania kupię drugi krótki - to taki symbol a ten długaśny zostawię sobie na sesję

Say - hello chyba zostaje ci tylko szal na ramiona... ale sama wiem że nie są jakoś zbyt komfortowe w noszeniu i ma się wrażenie że sporo ma się na ramionach. Polecam wątek co zamiast bolerka - fajne inspiracje czasem można znaleźć

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:13   #2944
Paulina170
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
U nas będą tylko zawieszki, ewentualnie kilka śmiesznych nalepek na butelki, które będziemy rozdawać po weselu (mojemu K. bardzo się takie podobają ). Moim zdaniem i zawieszka, i etykietka na butelce wódki to już za dużo.

Jeśli chodzi o ręcznie robione zaproszenia, to też jestem w kropce na pewno po przeliczeniu nie wychodzi to taniej, raczej drożej - ładne, gotowe zaproszenia z wydrukiem widziałam już za 2-3 zł/szt. Wydruk na mojej przedpotopowej drukarce na pewno wyjdzie gorzej, a drukarnia swoje policzy (szczególnie, że to nie projekt masowy - będziemy potrzebować ok. 45 sztuk, każde z innym nazwiskiem). Do tego koszt ozdobnego papieru, różnych ozdób (wstążeczek, kokardek, różyczek, cyrkonii, koronek...), kopert i oczywiście czasu...

Ręcznie zrobię chyba tylko kilka zaproszeń - m.in. dla naszych rodziców i świadków, a resztę zamówimy gotową.
Nie no chodziło mi czy etykietki czy zawieszki a nie jedno i drugie. z jednej strony zawieszki łatwiejsze, tańsze itd. ale z drugiej kurcze jak ktoś dostanie taka wódkę ( będziemy rozdawać wódkę weselna po weselu) a zgubi zawieszkę to już nie będzie jak wódka weselna... Więc zastanawiam się nad tym czy na wódkę do rozdania nie nalepić etykiet a na tą na stole zawieszek nie zrobić i tyle.
No właśnie z zaproszeniami to spory dylemat, też nie mam super drukarki ale znowuż robiąc sama nic mnie nie ogranicza mogę robić jakie tylko chcę. Tylko kwestia tego czy naprawdę wyjdą taniej i ile czasu by mi to zajęło.
Paulina170 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:13   #2945
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
kurcze, przez Ciebie naprawdę się na nią zdecyduję
a szal z jakiego materiału? takiego muślinowego, jak suknia?

welon jest bez żadnych ozdób, delikatna mgiełka. do rzucania na pewno kupię coś tańszego na allegro swój welon zostawię na pamiątkę, bo suknię jednak sprzedam po weselu (a na początku chciałam zostawić na pamiątkę )
tak.. wydaje mi się, że z tego muślinowego tak jak masz dół... bo tiulowy niezbyt u mnie będzie tiulowy tylko tak delikatnie, nie za dużo go żeby lekko otulał ramiona

z tym welonem chyba zrobie tak samo, bo jak mi któraś mój pikny zabierze!!!

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:14   #2946
martucha0205
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
dla tych które nie załapały się na fotkę ostatnio

i jak?

lecę was nadrabiać choć troszkę
sukienka sliczna i slicznie w niej wygladasz

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:15   #2947
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
ja w kościele źle bym się czuła z takim dekoltem i ramionami odsłoniętymi
Bede miala zalozony welon na ramiona. O tak http://4.bp.blogspot.com/-fX7uhMqAea...94019810_n.jpg
Stary 2013-08-27, 11:15   #2948
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Kolejne pytanie - jak cenowo w salonach mniej-więcej stoją welony? I ponawiam pytanie o pasy/szarfy

A ja się zakochałam w biżu, jaką widziałam w salonie... Śni mi się po nocach i chyba na nią naodkładam pieniędzy... Choć komplet kolczyki i bransoletka wyjdą chyba ponad 300zł
Co do pasów to nie za bardzo się orientuję - na pewo etsy.com i znalazłam przed chwilą jeszcze coś takiego:
http://pl.dawanda.com/category/12753...ele-Pasy-lubne
Welony w salonach są dość drogie - moja siostra kupowała, tylko nie pamiętam już ceny. Ja będę szukać czegos na all. Nie wiem jeszcze jaką będę miała suknię, chciałabym bez trenu i wtedy długi welon do kościoła, a krótki na wesele.
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
tak, dół jest dość puszysty.. bardzo dużo warstw ma i może stąd to wrażenie.
Jestem dość szupła, ale inna kwestia to wzrost-mam 162 i się zastanawiam czy do mojego wzrostu taka rozłożysta suknia byłaby ok, czy właśnie nie pogrubia i nie skraca. Obcas będzie ok 10 cm ale nie wiem czy to robi różnicę jakąs
mierzyłam po niej też proste i coś a'la rybkę ale nie podobały mi się za bardzo;/
Naprawdę masz tylko 162 cm?? Ja mam 160 i zastanawiałam się jak będę wyglądać w takiej sukni tylko tak jak dziewczyny pisały - uwypukla troszkę biodra - i tu u mnie może być problem bo mam szerokie, a z kolei ramiona mam wąskie.
Stary 2013-08-27, 11:16   #2949
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
aa, to dobrze myślałam, że ta suknia już na Ciebie szyta

a ten szal na ramiona to nie będzie za dużo w połączeniu z welonem?
moim zdaniem bedzie za duzo... ja mierzac mierzylam z szalem i z welonem nie widze polaczenia ich

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:16   #2950
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
KAES - swietnie wygladasz! SUknia nie w moim stylu, ale Tobie bardzo pasuje!
dzięki w moim też nie, ale i tak ją już pokochałam i nie zmieniłabym jej już na żadną inną! tyle pochwał co się naczytałam zgrzeszyłabym gdybym zmieniła zdanie

nie patrzcie na stylistykę moich zdań nigdy z polskiego dobra nie byłam!

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-08-27 o 11:19 Powód: dopisanie informacji
KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:19   #2951
anannke
Zakorzenienie

Podsyłam inspirację jaką mam dot. szalu na ramiona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bolerko (2).jpg (66,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pronovias Wedding Jackets - Style CHAQUETA LA 120 - Copy.jpg (45,8 KB, 16 załadowań)

Stary 2013-08-27, 11:19   #2952
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
tak, dół jest dość puszysty.. bardzo dużo warstw ma i może stąd to wrażenie.
Jestem dość szupła, ale inna kwestia to wzrost-mam 162 i się zastanawiam czy do mojego wzrostu taka rozłożysta suknia byłaby ok, czy właśnie nie pogrubia i nie skraca. Obcas będzie ok 10 cm ale nie wiem czy to robi różnicę jakąs

mierzyłam po niej też proste i coś a'la rybkę ale nie podobały mi się za bardzo;/
wydaje mi się, że nie skraca, suknia ogólnie jest bardzo ładna i ładnie leży ( i to ramiączko tez mi się bardzo podoba!), tylko ten dol mi nie gra konkretniej właśnie odcięcie, może gdyby było jakieś delikatniejsze i by się stopniowo rozchodzilo, a nie takie "bach" od razu

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-27, 11:21   #2953
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Isusia91 Pokaż wiadomość
Witam

Byłam wczoraj na mieście z przyjaciółką(świadkową) i zaszłyśmy do 3 salonów sukien w 2 kompletnie żadna mi się nie podobała( w jednym dziewczyna lat ok.22 ubrana w szorty, że pół dupy jej było widać, t-shirt, siedziała na sofie, jadła bułkę, przeglądała fejsa i pyta się w czym nam pomóc ) w tym 3 spodobała mi się jedna suknia - mam jej zdjęcie ale nie wyraźne środa- czwartek będzie dla mnie rozmiar, bo w salonie miała tylko rozmiar 32 cena, aż w szoku byłam 2400 kupno, 1500 wypożyczenie.. I jeśli suknię kupię to dostanę do sukni bolerko i welon gratis
Faaajna!

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! chciałbym wam pokazać nasze zaproszenia.
jestem ciekawa waszych opinii.
Do zmiany są wierszyki o winach i pieniążkach (muszą się lepiej "uzupełniać")
chciałam pokazać projekt.
Nie w moim guście, ale ładnie wykonane

Cytat:
ta moja rybka którą mierzyłam też nie była aż tak bardzo przylegająca, ale ta tafta (?) była strasznie ciężka i zmęczyłam się po 10 minutach w przymierzalni

z kolei moja mama mnie strasznie na te pióra namawia mówi, że są subtelne i jednocześnie oryginalne
do tego babeczka wpięła mi we włosy taką ozdobę z piórami i to wyglądało bosko
będę jechać jeszcze raz przymierzyć tą suknię ze świadkową i może jej się uda jakieś zdjęcie zrobić (oby ), to będę wam mogła w końcu pokazać.
Pięknie będzie Ci w tych piórach !

Cytat:

poznaliśmy się w sierpniu w zeszłym roku i to taka miłość od pierwszego wejrzenia
w kwietniu w moje urodziny miałam niespodziankowy wyjazd w góry i wieczorem w pięknej restauracji z widokiem na Nosal dostałam pierścionek hehe zaskoczył mnie totalnie, przez całą drogę jechał z nami w aucie bukiet w bagażniku i R. się bał, że poczuję kwiaty zgadał się z panią z hotelu i stolik był już przygotowany, kwiaty, świece etc i jak kelnerka podała menu, to ja zamiast niego dostałam taką fajną książkę o uczuciach, którą kiedyś oglądaliśmy w empiku i strasznie mi się podobała.. otwieram a tam pierścionek ahhh no miło powspominać

co do ślubu to w zeszłym tyg wpłaciliśmy zaliczkę na salę, mamy zaklepaną orkiestrę, teraz jesteśmy w trakcie spotkań z fotografami i mam nadzieję, że w miarę szybko ten temat się rozwiąże.
Mam zdjęcie sukienki! zrobiłam sobie w przymierzalni, bo weszłam do tego salonu przypadkowo przejeżdżając obok

co myślicie???
Jakby dekolt był w serduszko to byłoby mega!

Szybką parą jesteście

Ale przy moich 9 latach chodzenia, to wszystko wydaje mi się szybko
\
Cytat:
suknia bardzo ładna, ale mam dwie uwagi nie chciałabyś obniżyć trochę gorsetu? mam na myśli górną krawedź - według mnie jest za wysoko, mogłaby być niżej o jeden 'pasek' drapowania i nie wiem, czy suknia nie wyglądałaby lepiej bez tego paska w talii - bo w ten sposób tnie cię w dwóch miejscach: w pasie i w biodrach, gdzie gorset przechodzi w falbany.
To samo mi się nasunęło

Cześć!
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:22   #2954
martucha0205
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja będę prawdopodobnie zamawiać z tej strony:
http://decorisus.pl/
z tym, że przejedziemy się tam z TŻ, dobierzemy wtedy winietki i zawieszki na alko, wszystko będzie takie samo, a nie od czapy. TŻ chciał już zamawiać zapro, nie myślicie, że za wcześnie?
dzoeki za strone ciekawe propozycje ale nie moj typ ja tez juz za miesiac bede zamawiac moje zaproszenia tylko ja potrzebuje puste mam pomysl zeby wypisac je wlasnorecznie pisakiem kaligraficznym uczylam sie przez pewien czas powinno byc ladnie

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
Stary 2013-08-27, 11:22   #2955
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina170 Pokaż wiadomość
Nie no chodziło mi czy etykietki czy zawieszki a nie jedno i drugie. z jednej strony zawieszki łatwiejsze, tańsze itd. ale z drugiej kurcze jak ktoś dostanie taka wódkę ( będziemy rozdawać wódkę weselna po weselu) a zgubi zawieszkę to już nie będzie jak wódka weselna... Więc zastanawiam się nad tym czy na wódkę do rozdania nie nalepić etykiet a na tą na stole zawieszek nie zrobić i tyle.
A, myślałam że chcecie oba na raz u nas najprawdopodobniej będzie właśnie tak, jak piszesz - na weselu wódka z zawieszkami, dla gości wódka z etykietką.

Ja na pewno nie będę rzucać welonem napaliłam się na pomysł rzucenia "bukietem" z pojedynczych róż, tak, żeby każda z panien miała szansę. Tylko ciągle szukam pomysłu na to, czym mógłby rzucać mój K., w sumie na allegro znalazłam tanie krawaty, więc najwyżej kupię kilka
Stary 2013-08-27, 11:24   #2956
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
A dziewczyny, a propos, wiecie, gdzie można kupić takie pasy-szarfy ozdobne do sukni? Bo ja chyba będę sobie dobierać, prawdopodobnie będzie szyty na zamówienie, ale najpierw chciałabym sobie różne inspiracje pooglądać i zastanawiam się, czy może jakiś sklep on-line ma je w swoim asortymencie?
Ja szukałam na etsy tylko, że teraz raczej uszyję w salonie w którym kupiłam suknię, bo mam taką możliwość, ja chce prostą szarfę w kolorze delikatnego różu, do tego babeczka zrobi muchę/krawat dla mojego TŻ

Cytat:
dobra dziewczyny, a jakie bolerko / coś na ramiona do tej sukni? zawsze podobały mi się te koronkowe z dekoltem w łódkę i rękawkami, ale tutaj nie będzie to chyba pasować. takiego 'tradycyjnego' bolerka nie chcę, nie podobają mi się takie. ewentualnie jakiś tiul na ramiona? macie jakieś pomysły?
Albo szal albo welonem możesz zasłonić ramiona (mi tak babka proponowała ale do mojej sukni pasuje też takie bolerko z dekoltem w łódkę i zapinane z tyłu na guziczki), nic innego tu pasować nie będzie, nawet nie wiem czy ten szal będzie pasował

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:25   #2957
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
A, myślałam że chcecie oba na raz u nas najprawdopodobniej będzie właśnie tak, jak piszesz - na weselu wódka z zawieszkami, dla gości wódka z etykietką.

Ja na pewno nie będę rzucać welonem napaliłam się na pomysł rzucenia "bukietem" z pojedynczych róż, tak, żeby każda z panien miała szansę. Tylko ciągle szukam pomysłu na to, czym mógłby rzucać mój K., w sumie na allegro znalazłam tanie krawaty, więc najwyżej kupię kilka
A nie boisz się że panny nie obczają? i nie wezmą tych róż tylko one tak się rozsypią na ziemi?

Stary 2013-08-27, 11:26   #2958
docik10
Zakorzenienie

Wrzucam parę inspiracji. Zaczęły mi się podobać podobać paczuszki w podziękowaniu dla gości... a może i ja zrobię cytrusowe wesele
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2013-09-09 o 08:47
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:26   #2959
Opiumalfa
Zakorzenienie

Tutaj jest Barima i szal, malo mi sie to podoba.... http://www.kacperolejnik.com/2012/11...sko-belgijski/
Stary 2013-08-27, 11:27   #2960
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość

Właśnie pojawiły się niepochlebne komentarze na temat jedzenia w naszym lokalu na forum Gazety
nie czytaj!czesto konkurencja pisze takie komentarze!

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość

aaa jeszcze jedno co mi się nie podobało, dania podawane na półmiskach, nie lubię tej formy, wiem, że komuś innemu nie będzie podobało się na talerzu, ale ja zdecydowanie wybiorę tą opcję
kurcze jeszcze nie byłam na weselu gdzie dania byłyby podawane na talerzach... a co w sytuacji gdy mężczyzna chce zjeśc 2 mięsa?

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
wierszyka zamiast kwiatów też nie będę miała(nie podobają mi się ), jeśli już to dodamy zdanie: "zamiast kwiatów z przyjemnością napijemy się Waszego ulubionego wina"
fajne zdanie! super kradnę

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja w pazdzierniku zamawiam zaproszenia, napiszcie mi czy warto zabrac na zapas jakies puste w razie co ? fakt, faktem nie planujemy nikogo juz z poza listy zapraszac na sile, jak nam ktos inny odmowi, ale z opowiesci kolezanek wiem, ze niby warto te 10 miec w zapasie.
ehh zreszta nie moge sie zdecydowac ktore chce :P
zawsze trzeba miec kilka pustych - ja planuje 10, nigdy nic nie wiadomo co sie wydarzy....

Cytat:
Ja na swoją cerę też nie narzekam, ale jednak makijażem się mocno interesuję i bardzo ważne dla mnie jest odpowiednie roztarcie cieni, dopasowanie ich do kształtu oka, odpowiednie konturowanie twarzy... dlatego boję się oddać w ręce "pierwszej lepszej" kosmetyczki. Jak szukałam cen u kilku krakowskich wizażystek to najniżej znalazłam pakiety po ok. 200zł próbny+ślub, dla picu weszłam na stronę naszej sąsiadki, która ma salon kosmetyczny - makijaż ślubny 70zł, próbny - 30zł! Szok normalnie... szkoda, że się z tą sąsiadką nie trawimy, bo aż mnie korci sprawdzić co i jak tam :P
ja tez od makijażystki wymagam bardzo dużo i obawiam się że żadna w moim rejonie nie spełni moich oczekiwań
Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
jestem zalamana wizazystkami. Nie wiem jak szukac, gdzie i kogo....
ja też! wszystkie strony ktore odwiedzam są przerażające! przecież ja taki poziom miałam w liceum jesli chodzi o makijaż.... naprawde nie spotkałam żadnej jesczez ktoaą bym sie zachwyciła...
najgorsze ejst to, ze u mnie w rejonie takich prywatnych wizazystek jest niewiele, wszystkie są w salonach kosmetycznych, ktore nie mają żadnego portofolio, tylko siada się na fotel i nie wiadomo co cię czeka

Cytat:

Mam zdjęcie sukienki! zrobiłam sobie w przymierzalni, bo weszłam do tego salonu przypadkowo przejeżdżając obok

co myślicie???
witam cię serdecznie
nie wiem jaką masz figure ale suknia strasznie dodaje ci kg w biodrach.... a tak to piękna

Cytat:
aa, to dobrze myślałam, że ta suknia już na Ciebie szyta

a ten szal na ramiona to nie będzie za dużo w połączeniu z welonem?
jeżeli planujesz welon to nie dodawaj już nic...

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
sukienka sliczna i slicznie w niej wygladasz
dziękuję
Cytat:
Bede miala zalozony welon na ramiona. O tak http://4.bp.blogspot.com/-fX7uhMqAea...94019810_n.jpg
prawie moja suknia i moja wizja welonu
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:28   #2961
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

ja bede rzucac moim bukietem
Stary 2013-08-27, 11:31   #2962
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
A nie boisz się że panny nie obczają? i nie wezmą tych róż tylko one tak się rozsypią na ziemi?
też bym nie wiedziała jak ma się zachowac
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:32   #2963
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Wierzę w nie u mnie w rodzinie jest prawie wojna o welon panny młodej, więc myślę, że kwiatki prędzej będą sobie wyrywać z rąk
No, i oczywiście orkiestra będzie uprzedzona - ja to generalnie widzę tak, że te róże i krawaty będą w różnym kolorze, oni się potem dobiorą parami według koloru i coś tam w parach zatańczą
Stary 2013-08-27, 11:34   #2964
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Say - hello chyba zostaje ci tylko szal na ramiona... ale sama wiem że nie są jakoś zbyt komfortowe w noszeniu i ma się wrażenie że sporo ma się na ramionach. Polecam wątek co zamiast bolerka - fajne inspiracje czasem można znaleźć
zaraz poszukam tego wątku

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
tak.. wydaje mi się, że z tego muślinowego tak jak masz dół... bo tiulowy niezbyt u mnie będzie tiulowy tylko tak delikatnie, nie za dużo go żeby lekko otulał ramiona

z tym welonem chyba zrobie tak samo, bo jak mi któraś mój pikny zabierze!!!
no jasne że tak, szkoda swojego pięknego welonu
Cytat:
aha, to też jest jakieś rozwiązanie
Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
moim zdaniem bedzie za duzo... ja mierzac mierzylam z szalem i z welonem nie widze polaczenia ich
będę musiała po prostu przymierzyć i zobaczyć
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:34   #2965
Yellow Me
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
My dajemy zaproszenia i rodzicom swiadkom, z tego wzgledu ze moim swiadkiem tak czy siak bedzie brat, mojego TZ przyjaciel, a rodzice TZ sa po rozwodzie wiec wypada dac
dzięki za odpowiedź, ja chyba też dam, będzie pamiątka
Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
gratulacje

a z pozytywów TZ dostał w tym roku drugą podwyzkje, co prawda o 40zł tym razem, ale ostatnio o 100zł, wiec w ciagu roku o 140 to nie mało... w tym tygodniu powinien podpisac umowe na stałe, trzymajcie kciuki.
dziękuję za gratki wreszcie mogę odetchnąć mając już najważniejszą chyba rzecz czyli salę
i trzymam kciuki za umowe na stałe Tżta
Cytat:
Relacja z przymiarek. Niestety w żadnym salonie nie można było robić zdjęć.
Mi sie z tych najbardziej podoba ta: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,17709.html
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Gratulacje!
Zrobiłam wczoraj ostateczną listę gości. Z planowanych 80 osób wyszło... 127 + 9 dzieci za 50% ceny
dzięki za gratki
to trochę się plany różniły od stanu faktycznego
Cytat:
Hej Dziewczyny
można dołączyć do grona PM 2014? nasz dzień to 3.05.2014
wczoraj byłam pierwszy raz w salonie obejrzeć suknie i mam już jedną faworytkę
cześć suknia ładna, a jeśli chodzi o krótki czas znajomości z Tż to mnie chyba już nic nie zdziwi, po tym jak siostra zaręczyła się po pół roku znajomości - czasem tak się dzieje, że szybko się czuje że to TEN (TA) i chcemy z nim być na zawsze
zaproszenia chcę zamawiać na allegro, czemu myślicie że to zły pomysł? (ja czytałam złe opinie tu na wizażu np. o ameliiwed. i bym się tam bardziej bała...)
Mój Tż koniecznie chce iść na kurs tańca i to on mnie namawia, oboje raczej kiepsko tańczymy
Nie daję rady z tym nadrabianiem, tyle tematów
Stary 2013-08-27, 11:36   #2966
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
kurcze jeszcze nie byłam na weselu gdzie dania byłyby podawane na talerzach... a co w sytuacji gdy mężczyzna chce zjeśc 2 mięsa?

fajne zdanie! super kradnę

kradnij śmiało

a co do podawania dań na talerzach (personalnie) to nad ilością mięsa dla mężczyzn się jeszcze nie zastanawiałam ale na pewno da się to jakoś rozwiązać
po porstu nie chcę podawanych dań na półmiskach na wesleu lubię być obsłużona jak w restauracji

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-08-27 o 11:37
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:38   #2967
anannke
Zakorzenienie

Erlosa a jak nie będzie do pary osób? może lepiej żeby razem w kółeczku zatańczyli czy tam coś ślubowali śmiesznego?

Cytat:
Tutaj jest Barima i szal, malo mi sie to podoba.... http://www.kacperolejnik.com/2012/11...sko-belgijski/
To fakt suknia ładniej prezentuje się bez szala ale myślę że warto pamiętać że szal pełni funkcję nie dekoracyjną a ma okryć ramiona w kościele - niektóre PM nie lubią iść tak goło do kościoła a dwa niektórzy księża lubią sobie to skomentować na głos... do tego może się zdarzyć mimo że wierzę w polskie lato że będzie chłodny dzień i w samej sukni będzie po prostu zimno..

Stary 2013-08-27, 11:40   #2968
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
tam tez sa i srebrne, tylko trzeba dobrze poszukac!

Niestety nie mam zdjecia.

Mysle, ze ja tez i welon i ozdobe do kosciola, a potem tylko ozdobe.

Na stronie madonny jest kilka ozdob do wlosow http://www.madonna.pl/pl1/dodatki.php?d=ozdoby
nawet ta moja nieszczesna opaska
fajny pomysł, podoba mi się
do tej pory myślałam nad długim welonem do kościoła i krótkim na salę ale z ozdobą super rozwiązanie

Cytat:
W grudniu będzie 5 lat, ślub we wrześniu następnego roku Zaręczyny były w styczniu tego roku Jesteśmy razem odkąd skończyłam 17 lat, a za 2 miesiące stuknie mi 22

Kolejne pytanie - jak cenowo w salonach mniej-więcej stoją welony? I ponawiam pytanie o pasy/szarfy

A ja się zakochałam w biżu, jaką widziałam w salonie... Śni mi się po nocach i chyba na nią naodkładam pieniędzy... Choć komplet kolczyki i bransoletka wyjdą chyba ponad 300zł
to faktycznie młodziutka jesteś i jak długo jesteście razem w moim otoczeniu rzadko się spotyka takie młode osoby, które decydują się już na poważne kroki, zwykle na końcówce studiów/tuż po. Brawa dla Was
Ok 250-350 zł widziałam wczoraj welony, a taki zwykły krótki 150. ale b.ładny.

Cytat:
dobra dziewczyny, a jakie bolerko / coś na ramiona do tej sukni? zawsze podobały mi się te koronkowe z dekoltem w łódkę i rękawkami, ale tutaj nie będzie to chyba pasować. takiego 'tradycyjnego' bolerka nie chcę, nie podobają mi się takie. ewentualnie jakiś tiul na ramiona? macie jakieś pomysły?
piękna jest ta suknia masz zdjęcie siebie w niej?
bolerko nie pasuje, bo by zakrywało śliczny gorset, tiul/szal na ramiona i najlepiej!

Cytat:
Witam nową Pm
Barbate jest cudowna tylko jej cena już nie do końca
cześć

Cytat:
To źle... Myślałam, że może jednak taniej... no ale nic, będę szukać okazji
Ja mam 164cm, a mam suknię princeskę i mnie nie skraca, wręcz przeciwnie - wg mamy i przyjaciółki

Wg mnie żadne bolerko nie pasuje, jedynie jakiś tiulowy szal
oo a pokazywałaś już fotkę to bym podejrzała

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Naprawdę masz tylko 162 cm?? Ja mam 160 i zastanawiałam się jak będę wyglądać w takiej sukni tylko tak jak dziewczyny pisały - uwypukla troszkę biodra - i tu u mnie może być problem bo mam szerokie, a z kolei ramiona mam wąskie.
taaak na fotce jestem w szpilach to nie widać
princesska dzięki rozłożystemu dołowi optycznie zwęża ramiona, tak przynajmniej u mnie było, bo jestem typową klepsydrą i jak założyłam prostą wąską suknię to dół był taki 'chudziutki' a ramiona.. aż pani mnie spytała czy pływałam a pływałam to fakt, ale bez przesady nie mam takich barów
Cytat:
Podsyłam inspirację jaką mam dot. szalu na ramiona
bardzo mi się podoba
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że nie skraca, suknia ogólnie jest bardzo ładna i ładnie leży ( i to ramiączko tez mi się bardzo podoba!), tylko ten dol mi nie gra konkretniej właśnie odcięcie, może gdyby było jakieś delikatniejsze i by się stopniowo rozchodzilo, a nie takie "bach" od razu
masz rację, teraz się przypatrzyłam, że jest właśnie takie "bach"
z tego co pamiętam to ten dól był raczej sztywny, jak przejechałam ręką to za nic nie dało się tego przygładzić
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:43   #2969
di94
Raczkowanie

Witam wszystkie PM

Cytat:

poznaliśmy się w sierpniu w zeszłym roku i to taka miłość od pierwszego wejrzenia
w kwietniu w moje urodziny miałam niespodziankowy wyjazd w góry i wieczorem w pięknej restauracji z widokiem na Nosal dostałam pierścionek hehe zaskoczył mnie totalnie, przez całą drogę jechał z nami w aucie bukiet w bagażniku i R. się bał, że poczuję kwiaty zgadał się z panią z hotelu i stolik był już przygotowany, kwiaty, świece etc i jak kelnerka podała menu, to ja zamiast niego dostałam taką fajną książkę o uczuciach, którą kiedyś oglądaliśmy w empiku i strasznie mi się podobała.. otwieram a tam pierścionek ahhh no miło powspominać

co do ślubu to w zeszłym tyg wpłaciliśmy zaliczkę na salę, mamy zaklepaną orkiestrę, teraz jesteśmy w trakcie spotkań z fotografami i mam nadzieję, że w miarę szybko ten temat się rozwiąże.

co myślicie???
Bardzi ładnie wygladasz. Z tym jednym ramienie napewno wygodniej i sukienki nie trzeba co chwila poprawiać ale.. fakt ładne ramiona warto odkryć więc jak radzą dziewczyny spróbuj bez
di94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:44   #2970
martucha0205
Rozeznanie

ja chce zeby moj slub byl tradycyjny czyli rzucam welonem, na stole bedzie stalo caly czas jedzenie i kazdy moze jesc ile chce a na wodce beda naklejki z wierszykiem i naszymi imionami mysle ze to fajna pamiatka, dla gosci mam robione specjalne zdjecia z kazdym z kolei i z wygrawerowanymi podziekowaniami na dole dla rodzicow na podziekowanie mam kwiaty poczytalam troche o mowie kwiatow i bede zamawiac to dla mam a dla taty i tescia jeszcze sie zastanawiamy, nasze wesele jest na 120 osob na sale musze tylko kupic alkohol,napoje,tort reszta jest wliczona a nasz kosztorys to 25-30 tys.....

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości