Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-25, 22:13   #4681
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Malinka - super musiał być taki dzień pełen relaksu

Patsz - witaj,
ja bym w te 90% tak nie wierzyła, widzisz ile tu nas jest takich co się starało/stara i pomimo, że wstrzelisz się w owu, to chyba że jedynie w około 20% przypadków dochodzi do zapłodnienia... to nie jest takie hop siup
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 22:17   #4682
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patisz1 Pokaż wiadomość
witam was dziewczyny. Jestem tu nowa ale myślę że przyjmiecie mnie tutaj i pomożecie w oczekiwaniach. otóż przez pare lat brałam tabletki antykoncepcyjne.. zrobiłam sobie kilkumiesięczną przerwę i ponowiłam branie. po 4 miesiącach dosłownie 3-4 dni przed ślubem odstawiłam je. było to dokładnie koło 10 lipca. zaczęłam brac kwas foliowy ale jednak ten odtęp od odstawienia trwał dopiero ok 1,5 miesiąca. dzisiaj po przewertowaniu internetu wywnioskowałam że wczoraj doszło do owulacji więc pewnie na 90 % doszło do zapłodnienia. Z mężem chcieliśmy bardzo bejbika ale czy nie za wcześnie to się potoczyło? po tych wszystkich opiniach na necie troszkę pobudziłam się tym że dziewczyny pisały że duże prawdopodobieństwo jest na ciąże mnogą z racji tego że może wystąpić więcej niż jedna owulacja w miesiącu. Chociaż okres miałam regularny zaraz po odstawieniu. najchętniej zrobiłabym już test....żeby wiedzieć na 100%
ja chyba jestem zbyt juz zmeczona zeby zrozumiec;p kochalas sie w owulacje i jestes na 90% pewna ze ejstes w ciazy ;p?? ja tez sie kocham 3 mies w owulacje i w ciazy nie ejstem :Pi niejedna dziewczyna kocha sie w owulacje i tez nie jest ale zycze jak najlepiej oby sie udalo szanse sa zawsze

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
wpaula cichutko bo korzystaliśmy ze słonecznej niedzieli.My z męż i kotem spędziliśmy cały dzień na działce u mojej siostry teściów,piękny las, cisza, spokój tylko stukanie w drzewo dzięcioła rozpraszało czasami relax.Ogólnie powiem Wam że czuje spokój, błogi spokój, stan ogólnego relaxu.Wczoraj przeczytałam taki artykul http://http://www.prenatale.pl/dziec...anowanie-ciazy i mam zamiar się do niego stosować.W sumie podsumowując moje dotychczasowe życie zawsze wierzylam w siebie, w to że pewne rzeczy sie uda zrealizwać pomimo przeciwności losu i teraz też wierzę,wierzę że doczekam się na Nasz mały cud który myślę że już niedługo sie stanie jawą a nie tylko snem.
Ps. Właśnie odkryłam jak urzywać polskich znaków na Ipad po 2 mieś. użytkowania geniusz- he he
to milutko spedzony czas my tez milo , nawet na koalcje sobie wyszlismy a we wt idziemy z koelzanka do spa na relaks ja bede zaraz po gine moze przyda sie odrobiona relaksu tylko sie zastanawiam czy sauny gorace i lodowate temperatury nie zaszkodza owulacji i nie rozreguluja mi cyklu ale to nic mam to gdzies w sumie bedziemy sie dobrze bawic)
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 22:30   #4683
malinka1984
Zakorzenienie

Patisz1 daj Ci Boże jak Ty to piszesz "bejbika" ale tak jak dziewczyny piszą czasami kochanie się w owu nie skutkuje i nie jest to takie hop siup jak pisze Małgoś_12

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Zmykam spać dziewczęta bo mój mąż już się na czwarty bok przekręca a ja na necie siedzę, a jutro pobudka o 6:00, spokojnej nocy babeczki.
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015

Edytowane przez malinka1984
Czas edycji: 2013-08-26 o 06:14
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 22:44   #4684
Malgos_12
Zakorzenienie

Wpaula - nie sądzę, że sauna może ci coś rozregulować, chyba że jesteś strasznie wrażliwa na zmiany temp, ale to taki jednorazowy wyskok, więc relaksuj się ile możesz....
Stary 2013-08-26, 06:18   #4685
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez sylwusia0411 Pokaż wiadomość
koziemleko moim zdaniem musisz bardzo powaznie porozmawiac z siostrą bo później mogą byc problemy np. ze spłata tego kredytu co chca wziasc ale jak chlopak siostry dopiero podja prace to musi miec 3 wyplaty zeby dostac kredyt
Wiesz, jej się nie da przetłumaczyć. Mój Tż pracuje od kilku lat w tej branży co Tż mojej siostry. Tłumaczyłam jej, że jest to praca sezonowa (hydraulika) i na jesień jest dużo pracy a wiosną i latem wcale. Będą mieć więc problemy ze spłatami kredytu.
Przyniosło to odwrotny skutek, bo młoda zaczęła krzyczeć, że zawsze życzymy jej źle itp.
Więcej się nie odzywam.

Cytat:
Patisz1 daj Ci Boże jak Ty to piszesz "bejbika" ale tak jak dziewczyny piszą czasami kochanie się w owu nie skutkuje i nie jest to takie hop siup jak pisze Małgoś_12
Zgadzam się z tym
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:35   #4686
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Oczywiście przesyłam zdjęcie mojego 68 mm skarba

cześć,
dawno mnie nie było. moje teraz by takie było :-( przykro mi z powodu toxoplazmozy ale bądź dobrej myśli, gdzieś na forum czytałam wypowiedź dziewczyny że też się zaraziła a dziecko urodziło się zdrowe

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 09:55   #4687
Malgos_12
Zakorzenienie

Koziemleko - no widocznie ona sama musi się przekonać na własnej skórze... wiesz to też ten wiek, że już się człowiekowi wydaje, że jest pełnoletni i taki "strasznie dorosły"

Benetta - hej jak tm samopoczucie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 10:02   #4688
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Koziemleko - no widocznie ona sama musi się przekonać na własnej skórze... wiesz to też ten wiek, że już się człowiekowi wydaje, że jest pełnoletni i taki "strasznie dorosły"

Benetta - hej jak tm samopoczucie?

dobrze oswoiłam się z sytuacją. żałuje że musze teraz odczekać 3 miesiące, wolałabym to zostawić same sobie a tak to teraz 3 miesiące zabezpieczenia a potem po odstawieniu pewnie automatycznie załączy mi się nakrecanie.. :-(

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 11:12   #4689
Gegee
Rozeznanie

Hej dziewczyny
trochę mnie nie było, ale przez weekend mężu mi chorował, więc nie miałam czasu wpadać na wizaż Pierwszy raz od dawna też w ogóle nie pracowałam. Ale niestety mąż mnie zaraził i dzisiaj ja dogorywam Zła jestem, bo nie dawno też byłam chora, a poza tym w czwartek wyjeżdżamy

Benetta - fajnie, że do nas wpadłaś dobrze też, że psychicznie lepiej się czujesz A 3 miesiące szybko miną i zaraz będziecie mogli znowu się starać

Patrcyjjja - witaj super, że wszystko u Was ok a co do mieszkania, szkoda że tak wyszło z domem, ale tak jak mówisz, w końcu to dziadka, więc ma prawo tam bywać. Dobrze jednak, że macie perspektywę na coś innego. Daleko, ale zawsze to jednak na własnym i bez innych. Ja też teraz nie wyobrażam sobie mieszkać z rodzicami, a już tym bardziej z teściami Sama mieszkam już od 9 lat, tzn. teraz od prawie 4 z tżetem. Jak robiłam remont swojego m i musiałam zdać wynajmowane to mieszkałam przez 4 miesiące u Mamy i powiem tak... było ok, ale z niecierpliwością czekałam aż remont się skończy i będę mogła pójść do siebie. Dłuższe wspólne mieszkanie mogłoby doprowadzić do pogorszenia naszych relacji

Koziemleko - trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę daj znać co Ci tam powiedzą.

Pradip - jak tam u Ciebie? już się szykujesz na wyjazd?

wpaula - Ty się tam nie zamartwiaj na zapas, tylko korzystaj z czasu i relaksuj się w spa. Potem z maluszkiem to już tak dużo czasu na takie wypady nie będzie

No i już nie pamiętam co komu jeszcze miałam napisać.... Ale wszystkie serdecznie pozdrawiam

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Malinka- link nie działa... a widzę po tytule, że dobre i dla mnie podasz jeszcze raz?
Stary 2013-08-26, 11:49   #4690
malinka1984
Zakorzenienie

Witaj Gegee mam nadzieję że jednak choroba się za bardzo nie roziwinie i szybko ją zwalczysz co do linku to proszę bardzo. http://www.prenatale.pl/dziecko-rodz...anowanie-ciazy, gdyby nie poszło z linka to www.prenatale.pl/dziecko-rodzi-sie-w-glowie,porady,planowanie-ciazy
Tp 31.03.2015

Edytowane przez malinka1984
Czas edycji: 2013-08-26 o 11:51
Stary 2013-08-26, 12:31   #4691
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - ty sobie żartujesz hahahah normalnie takie przypadki to chyba tylko w Polsce
niestety nie żartowałam...
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Nie widzi mi sie jechac 50km do mojego szpitala, albo 30 do najblizszego gdyby sie cos dzialo. Tym bardziej ze maz cale dnie, a czasem i noce w pracy. Kiedy bedzie mial wolne, bedziemy tam. Ale jak wypadna mu zmiany (w tym tygodniu chodzil na 5 zostawal do 18) calodzienne to balabym sie zostawac sama tak daleko. Wiec troche 'domieszkamy' u rodzicow.
Poza tym moja mama wyjezdza do anglii na stale, wiec nie bardzo mi sie widzi zostawiac siostre z wejscia sama. Niby ma 18 lat, ale zawsze to mlodsza siostra

Wiec ten koniec roku szykuje się nam trochę zakręcony
oj to dużo się u Was dzieje ale pamiętaj że najważniejsza jesteś teraz Ty z maluszkiem. Nie dziwię Ci się że chcesz zamieszkać z siostrą i swoją drogą to zazdraszczam Ci jej i dobrych z nią k0ontaktów. Jest w takim wieku ze wielu rzeczy już jej nie przetłumaczysz ale rozmawiaj z nią żeby wiedziała że zawsze ma do kogo przyjść
Cytat:
Ta toksoplazmoza tak mnie stresuje, że nie potrafię cieszyć się ciążą Ciągle chodzę po lekarzach i tak naprawdę nikt nie jest w stanie mi pomóc. Obym dostała się do tego szpitala

Co do płci nie mam żadnych przeczuć. Kompletnie nic
Nie zamartwiaj się maleństwo będzie zdrowe
skoro nie ma przeczuć to może jakieś preferencje
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Właśnie usłyszałam na TVN że zginął na misji w Afganistanie kolejny żołnierz... brak mojego kolegi. Miał 38 lat, żonę i syna...
też słyszałam ale zawsze się wydaje że to anonimowa osoba nie myśląc że dla kogoś to ktoś bliski... przykro mi...
Cytat:
Napisane przez sylwusia0411 Pokaż wiadomość
malinka1984 ja też mialam cykle bezowulacyjne i od lekarza dostalam clo i w czwartek bylam na usg i przez clo mam pecherzyk 13,5 mm i w poniedzialek jade na usg znowu i zobaczyc czy peknie i lekarz powie kiedy mamy sie starac i teraz kazal celibat .Wiec mam nadzieje ze w koncu sie uda dziś moj Tż ma ur i moze dostanie spozniony prezent ahh.... fajnie by było , kiedys musi sie udać
Mam nadzieje że pęcherzyk pięknie rośnie i na dniach pęknie spóźnione sto lat dla Tża
Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
witam sie niedzielnie moj pierwszy wykres temperaturowy jakis taki ulozony nie szalony :P czekam na jakis duzy skok denerwuje sie tez 1 monitoringiem wtorkowym ale bedzie dobrze musi byc juz tak bardzo chcey maluszka i caly czas mowimy jak bedzie z nami na przyszle wakacje spedzimy tak wiec wiara jest nadzieja tez i milosc :P nie moze byc inaczej musi sie udac

a co u was tak cichutko???
Trzymam kciuki za jutro i udanego relaksu
Cytat:
wpaula cichutko bo korzystaliśmy ze słonecznej niedzieli.My z męż i kotem spędziliśmy cały dzień na działce u mojej siostry teściów,piękny las, cisza, spokój tylko stukanie w drzewo dzięcioła rozpraszało czasami relax.Ogólnie powiem Wam że czuje spokój, błogi spokój, stan ogólnego relaxu.Wczoraj przeczytałam taki artykul http://http://www.prenatale.pl/dziec...anowanie-ciazy i mam zamiar się do niego stosować.W sumie podsumowując moje dotychczasowe życie zawsze wierzylam w siebie, w to że pewne rzeczy sie uda zrealizwać pomimo przeciwności losu i teraz też wierzę,wierzę że doczekam się na Nasz mały cud który myślę że już niedługo sie stanie jawą a nie tylko snem.
Ps. Właśnie odkryłam jak urzywać polskich znaków na Ipad po 2 mieś. użytkowania geniusz- he he
jak ja lubie takie dni jak opisujesz... cisza spokój bark ludzi tylko ptaki
Fajny artykuł No i za opanowanie Ipada
Cytat:
Napisane przez patisz1 Pokaż wiadomość
witam was dziewczyny. Jestem tu nowa ale myślę że przyjmiecie mnie tutaj i pomożecie w oczekiwaniach. otóż przez pare lat brałam tabletki antykoncepcyjne.. zrobiłam sobie kilkumiesięczną przerwę i ponowiłam branie. po 4 miesiącach dosłownie 3-4 dni przed ślubem odstawiłam je. było to dokładnie koło 10 lipca. zaczęłam brac kwas foliowy ale jednak ten odtęp od odstawienia trwał dopiero ok 1,5 miesiąca. dzisiaj po przewertowaniu internetu wywnioskowałam że wczoraj doszło do owulacji więc pewnie na 90 % doszło do zapłodnienia. Z mężem chcieliśmy bardzo bejbika ale czy nie za wcześnie to się potoczyło? po tych wszystkich opiniach na necie troszkę pobudziłam się tym że dziewczyny pisały że duże prawdopodobieństwo jest na ciąże mnogą z racji tego że może wystąpić więcej niż jedna owulacja w miesiącu. Chociaż okres miałam regularny zaraz po odstawieniu. najchętniej zrobiłabym już test....żeby wiedzieć na 100%
Witaj
Trzymam kciuki ze Wam się uda chociaż jak dziewczyny pisały statystyki i rzeczywistość jest trochę mniej kolorowa....
Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
cześć,
dawno mnie nie było. moje teraz by takie było :-( przykro mi z powodu toxoplazmozy ale bądź dobrej myśli, gdzieś na forum czytałam wypowiedź dziewczyny że też się zaraziła a dziecko urodziło się zdrowe
cieszę sie ze u Ciebie już lepiej
Co do odczekania 3 miesięcy to różne są opinie i wiele dziewczyn zaczyna się starać od razu ale to musi być wasza dobrze przemyślana decyzja
Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
trochę mnie nie było, ale przez weekend mężu mi chorował, więc nie miałam czasu wpadać na wizaż Pierwszy raz od dawna też w ogóle nie pracowałam. Ale niestety mąż mnie zaraził i dzisiaj ja dogorywam Zła jestem, bo nie dawno też byłam chora, a poza tym w czwartek wyjeżdżamy

Pradip - jak tam u Ciebie? już się szykujesz na wyjazd?
I Ciebie też dopadło? mam nadzieje ze już jest lepiej a do czwartku zapomnicie całkiem o chorobie

Wracam już do żywych po weselu i poprawinach wiec spokojnie mogę zacząć przygotowania do wyjazdu
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 13:58   #4692
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Witaj Gegee mam nadzieję że jednak choroba się za bardzo nie roziwinie i szybko ją zwalczysz co do linku to proszę bardzo. http://www.prenatale.pl/dziecko-rodz...anowanie-ciazy, gdyby nie poszło z linka to www.prenatale.pl/dziecko-rodzi-sie-w-glowie,porady,planowanie-ciazy
Dziękuję tym razem zadziałało Ciekawy artykuł.
A ja znalazłam coś takiego dzisiaj - dla wszystkich przyszłych mamusiek odnośnie opieki porodowej: http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...ie-prawo/n78f7

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Pradip - a jak wesele wypadło? Bo Ty chyba świadkowałaś, co?
Może i nam będzie dane iść na weselicho, bo się dowiedzieliśmy, że przyjaciel tż się zaręczył. Ale znając nasze szczęście do wesel, to pewnie będą robić akurat jak będę miała rodzić, albo zaraz po Ale powiem tak - nawet nie obraziłabym się za bardzo
Stary 2013-08-26, 15:28   #4693
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
cześć,
Super, że wróciłaś
Widzę, że nadrobiłaś też wszystko, dzielna z ciebie pannica
Też mam nadzieję, że dziecko będzie zdrowe w końcu nie na darmo latam po lekarzach, świecę tyłkiem i łykam antybiotyki

Miałam dzisiaj jechać do tego szpitala i akurat jak siedziałam już w samochodzie, a nawet pokonałam kilka km, zadzwoniła lekarka (czy ktoś) i powiadomiła mnie, że mam powtórzyć badania tokso i przyjechać dopiero jak będę mieć wyniki.
Zaoszczędziłam więc sporo czasu i paliwa. W końcu zrobiłam bigos

Cytat:
Pewnie masz racje. Ale wiesz jak to jest, człowiek chce uchronić młodsze rodzeństwo przed popełnianiem głupot

Cytat:

Koziemleko - trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę daj znać co Ci tam powiedzą
Obyś szybko wyzdrowiała

Wizyta okazała się tylko wypisaniem recepty. Ale to dlatego, że na czwartek mam jeszcze jedną wizytę i mam mieć wtedy dokładne USG z mierzeniem dziecka.
Muszę więc cierpliwie poczekać

Cytat:

Może i nam będzie dane iść na weselicho, bo się dowiedzieliśmy, że przyjaciel tż się zaręczył. Ale znając nasze szczęście do wesel, to pewnie będą robić akurat jak będę miała rodzić, albo zaraz po Ale powiem tak - nawet nie obraziłabym się za bardzo
Ty to masz szczęście Ciekawe czy mają już termin. Ja z moim tż jestem już zaręczona od 9 miesięcy i narazie nic w tym kierunku nie robimy.
Chcemy zrobić wesele jak dziecko podrośnie - za kilka lat
Stary 2013-08-26, 15:35   #4694
asiulka_22
Zakorzenienie

hej kobitki
właśnie przeczytałam to co pisałyście wczesniej, że przytulanki były w owu. i nic z tego ... hmm, jak to było?? >>" to nie jest koncert życzeń...zamawiasz i masz, ehhhh :/
wg, kalandarzyka jutro przypada mi owu, test robiłam wczoraj i nadal jedna krecha :/
/poczatek cyklu 15.08/ jesli chodzi o obserwacje śluzu : kremowy> zero rozciągliwości i przejrzystości
Miłego popołudnia

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-08-26 o 15:39
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 16:04   #4695
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Nie świadkową tylko druhną i wbrew moim przewidywaniom wyglądało to bardzo fajnie Bawiliśmy się bardzo dobrze bo była nas duża grupa znajomych
Od zaręczyn to czasem jeszcze daleka droga do ślubu ale mam nadzieje że u znajomych pójdzie szybko i się pobawicie.
Cytat:
Miałam dzisiaj jechać do tego szpitala i akurat jak siedziałam już w samochodzie, a nawet pokonałam kilka km, zadzwoniła lekarka (czy ktoś) i powiadomiła mnie, że mam powtórzyć badania tokso i przyjechać dopiero jak będę mieć wyniki.

Wizyta okazała się tylko wypisaniem recepty. Ale to dlatego, że na czwartek mam jeszcze jedną wizytę i mam mieć wtedy dokładne USG z mierzeniem dziecka.

Ty to masz szczęście Ciekawe czy mają już termin. Ja z moim tż jestem już zaręczona od 9 miesięcy i narazie nic w tym kierunku nie robimy.
Dobrze że tym razem ktoś sie pofatygował i dał Ci znać wcześniej a nie jak już byłaś na miejscu
W takim razie trzymam kciuki za czwartek
O kurcze ale Wy staż macie
Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
hej kobitki
właśnie przeczytałam to co pisałyście wczesniej, że przytulanki były w owu. i nic z tego ... hmm, jak to było?? >>" to nie jest koncert życzeń...zamawiasz i masz, ehhhh :/
wg, kalandarzyka jutro przypada mi owu, test robiłam wczoraj i nadal jedna krecha :/
/poczatek cyklu 15.08/ jesli chodzi o obserwacje śluzu : kremowy> zero rozciągliwości i przejrzystości
Miłego popołudnia
to chyba będziesz musiałą poczekać jeszcze na owulacje ale rozruszajcie plemniki dla przyjemności
Stary 2013-08-26, 17:00   #4696
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
to chyba będziesz musiałą poczekać jeszcze na owulacje ale rozruszajcie plemniki dla przyjemności
myśle że to dobry pomysł hehe
Stary 2013-08-26, 17:35   #4697
malinka1984
Zakorzenienie

asiulka_22 obserwacja obserwacja le jk macie ochote na przytulanki to ie przytuljcie i tyle.
Tp 31.03.2015
Stary 2013-08-26, 20:36   #4698
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze oswoiłam się z sytuacją. żałuje że musze teraz odczekać 3 miesiące, wolałabym to zostawić same sobie a tak to teraz 3 miesiące zabezpieczenia a potem po odstawieniu pewnie automatycznie załączy mi się nakrecanie.. :-(
po prostu trzeba przeczekać i jakoś przetrwać ten czas ... ale cieszę się, że się nie załamałaś i znów niedługo podejmiecie próby

Cytat:
Hej dziewczyny
mam nadzieję, że pogoda wam dopisze i zdrowiejcie szybko!

Cytat:

Wracam już do żywych po weselu i poprawinach wiec spokojnie mogę zacząć przygotowania do wyjazdu
uuu to już niedługo będziesz wygrzewać dupsko na plaży ale ci fajnie i pamiętaj rób duuuuużo zdjęć

Cytat:

Pewnie masz racje. Ale wiesz jak to jest, człowiek chce uchronić młodsze rodzeństwo przed popełnianiem głupot
dobrze, że tym razem nie jechałaś na darmo...
a co do rodzeństwa to dokładnie wiem co masz na myśli, bo ja mam 8 lat młodszego brata i czasem jak mama nie może mu czegoś przegadać to dzwoni do mnie i prosi, żebym z nim pogadała... i muszę przyznać, że chyba jestem dla niego dużym autorytetem, bo przeważnie działa

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
hej kobitki
Miłego popołudnia
kalendarzyki pokazują umowną owu, ja akurat mam wcześniejszą... więc dobrze jakbyś mierzyła temp to by ci wiele powiedziało i rozjaśniło. A i dziewczyny dobrze radzą żeby rozruszać "towar" hahah
Stary 2013-08-26, 21:06   #4699
wpaula
Wtajemniczenie

no w koncu wracam z pracy i mozna cos tu poczytac ;p a nie tak cicho:P ja mam dzis 14dc ale mam tak slisko ze szok ze nawet ciezko sie podetrzec ze tak powiem bo zjezdza papier ;p pomecze troche meza jak wroci chyba :P akurat jutro to usg pasuje dzien po sliskosci to albo peklo albo dopiero bedzie ;p swoja droga wolalabym zeby juz peklo dzis ;p bo sil brakuje na staranka :P wieczorami:p a ostatnie dnie nie proznowalismy w sumie
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 21:11   #4700
Malgos_12
Zakorzenienie

dziewczyny powoli musimy myśleć nad nowym tytułem wątku!
Stary 2013-08-26, 21:18   #4701
malinka1984
Zakorzenienie

Zmykam spać dziewczęta, jeszcze trzeba się pomodlić i lulu a jutro kłucie z rana, idę robić sobie testowo w 20 dc progesteron żeby se upewnić czy cykl był rzeczywiście bezowulacyjny.
Tp 31.03.2015
Stary 2013-08-26, 21:35   #4702
Malgos_12
Zakorzenienie

Malinka - aż jestem ciekawa twojego wyniku, a nie za wcześnie troszkę? kiedy mniej więcej masz owu? tzn w którym dniu cyklu?
Stary 2013-08-26, 21:44   #4703
kkasienka
Raczkowanie

Cytat:
no w koncu wracam z pracy i mozna cos tu poczytac ;p a nie tak cicho:P ja mam dzis 14dc ale mam tak slisko ze szok ze nawet ciezko sie podetrzec ze tak powiem bo zjezdza papier ;p pomecze troche meza jak wroci chyba :P akurat jutro to usg pasuje dzien po sliskosci to albo peklo albo dopiero bedzie ;p swoja droga wolalabym zeby juz peklo dzis ;p bo sil brakuje na staranka :P wieczorami:p a ostatnie dnie nie proznowalismy w sumie
no to dzisiaj nie próżnujcie, tylko działajcie! idealne warunki dla plemników

Staranka z OvuFriend

Mój wykres:
http://ovufriend.pl/thumb/c68b76157f...fd34c38436.png
kkasienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 06:40   #4704
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ale zasuwamy
Ile musi być wiadomości, żeby zamknąć wątek?

Cytat:
Zmykam spać dziewczęta, jeszcze trzeba się pomodlić i lulu a jutro kłucie z rana, idę robić sobie testowo w 20 dc progesteron żeby se upewnić czy cykl był rzeczywiście bezowulacyjny.
Dobry pomysł. Będziesz wiedziałam na czym stoisz.
Kiedy wyniki?

Cytat:
Nooo to działajcie
Ja podczas starań nigdy nie miałam tyle śluzu, nawet po wiesiołku

Za to teraz mam go wiele

Cytat:

dobrze, że tym razem nie jechałaś na darmo...
a co do rodzeństwa to dokładnie wiem co masz na myśli, bo ja mam 8 lat młodszego brata i czasem jak mama nie może mu czegoś przegadać to dzwoni do mnie i prosi, żebym z nim pogadała... i muszę przyznać, że chyba jestem dla niego dużym autorytetem, bo przeważnie działa
No też się ucieszyłam jak ta babka zadzwoniła. W przyszłym tygodniu będę robić wynik więc nie wiem kiedy pójdę na tą konsultację do nich
Zajmie to jeszcze całe wieki.

A z siostrą, no cóż, mam wrażenie, że ona nie ma żadnych autorytetów.
Po za tym ona myśli, że zaplanuje sobie ciążę na konkretny miesiąc i już od razu w nią zajdzie. Mam nadzieję, że nie będą się starać tak długo jak my, ale chciałabym żeby zajeło jej to z 2- 3 cykle. Musi nauczyć się trochę pokory przed dzieckiem
Stary 2013-08-27, 07:08   #4705
malinka1984
Zakorzenienie

Malgos_12 ja mam cykle 26 dniowe, owu jeśli była to w 12/13dc,bo w 14dc jak byłam na USG to nic już nie było widać oprócz śladowych ilości płynu w Zatoce Douglasa a dziś jest 20dc więc akurat Jutro wynik.

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
...A z siostrą, no cóż, mam wrażenie, że ona nie ma żadnych autorytetów.
Po za tym ona myśli, że zaplanuje sobie ciążę na konkretny miesiąc i już od razu w nią zajdzie. Mam nadzieję, że nie będą się starać tak długo jak my, ale chciałabym żeby zajeło jej to z 2- 3 cykle. Musi nauczyć się trochę pokory przed dzieckiem
Życie ją nauczy pokory jak nie oczekując na ciąże to już potem dzidziuś.
Tp 31.03.2015
Stary 2013-08-27, 07:33   #4706
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zasuwamy
Ile musi być wiadomości, żeby zamknąć wątek?
jak jest 5000
Stary 2013-08-27, 10:06   #4707
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Malgos_12 ja mam cykle 26 dniowe, owu jeśli była to w 12/13dc,bo w 14dc jak byłam na USG to nic już nie było widać oprócz śladowych ilości płynu w Zatoce Douglasa a dziś jest 20dc więc akurat Jutro wynik.

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Życie ją nauczy pokory jak nie oczekując na ciąże to już potem dzidziuś.
no tak, przy takich cyklach to rzeczywiście dobry czas na pomiar

Cytat:
Nooo to działajcie
Ja podczas starań nigdy nie miałam tyle śluzu, nawet po wiesiołku

Za to teraz mam go wiele

No też się ucieszyłam jak ta babka zadzwoniła. W przyszłym tygodniu będę robić wynik więc nie wiem kiedy pójdę na tą konsultację do nich
Zajmie to jeszcze całe wieki.

A z siostrą, no cóż, mam wrażenie, że ona nie ma żadnych autorytetów.
no ja też mam teraz duuużo śluzu choć raczej nie miałam ogólnie z nim problemów

Co do siostry to widocznie musi sama się o wszystkim przekonać... rzeczywiście nie ma innej rady ...
Stary 2013-08-27, 10:15   #4708
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
uuu to już niedługo będziesz wygrzewać dupsko na plaży ale ci fajnie i pamiętaj rób duuuuużo zdjęć
raczej nad basenem niz nad możem chociaż tym razem dzieki mojej mamie będziemy częściej chodzić na plażę bo ona ja uwielbia a od ostatniego razu kiedy wyciągnęłam Tza na takie prądy ze ledwo z życiem uszliśmy to nie chce ze mną nad morze chodzić
Ja tam zdjęć nie lubię robić ale znając partnera teściowej to będzie ich trochę
Cytat:
Widziałam właśnie ze działacie intensywnie Pisz szybko jak pęcherzyk
Cytat:
Właśnie patrzyłam ze zbliżamy się do końca
Cytat:
za wyniki
Stary 2013-08-27, 10:44   #4709
malinka1984
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za kciuki, ciekawa jestem wyniku.
wpaula jak tam po wizycie ?
Pradip najważniejsze że wypoczniesz
Tp 31.03.2015
Stary 2013-08-27, 10:57   #4710
Gegee
Rozeznanie

Hello
Dziękuję Wam za wszystkie pozdrowienia, chyba działają, bo dzisiaj czuję się o niebo lepiej i nie mogę się już doczekać wyjazdu

Cytat:

Obyś szybko wyzdrowiała

Lucky you Chociaż zapewne chciałabyś mieć to już za sobą i wszystko wiedzieć

Znając narzeczoną naszego kolegi to pewnie będzie chciała szybko zaciągnąć go przez ołtarz Spodziewamy się więc, że zapewne zrobią w przyszłe wakacje No ale jak wyjdzie to się okaże. My byliśmy zaręczeni trochę ponad rok... Ale ja to się śmiałam, że w naszym wieku to już trzeba szybko się decydować i tyle, a nie chodzić w narzeczeństwie nie wiadomo ile

Cytat:
Nie świadkową tylko druhną i wbrew moim przewidywaniom wyglądało to bardzo fajnie Bawiliśmy się bardzo dobrze bo była nas duża grupa znajomych
Od zaręczyn to czasem jeszcze daleka droga do ślubu ale mam nadzieje że u znajomych pójdzie szybko i się pobawicie.
Fajnie, że zabawa się udała. Druhny to tak w amerykańskim stylu A cała reszta też była taka elegancka i stylowa? i miałyście wszystkie takie same sukienki?

Cytat:
Działać, działać dzisiaj też

Cytat:
To ja mam propozycję: Są już z nami przyszłe mamy, o więcej brzuszków się staramy. Starania o pierwsze dziecko 2013

albo z małą modyfikacją:

Są już z nami przyszłe mamy, na więcej brzuszków czekamy. Starania o pierwsze dziecko 2013

albo tak po prostu: Starania o pierwsze dziecko 2013

i pytanie, kto ma prowadzić ten nowy wątek?

Cytat:
raczej nad basenem niz nad możem chociaż tym razem dzieki mojej mamie będziemy częściej chodzić na plażę bo ona ja uwielbia a od ostatniego razu kiedy wyciągnęłam Tza na takie prądy ze ledwo z życiem uszliśmy to nie chce ze mną nad morze chodzić
Ja tam zdjęć nie lubię robić ale znając partnera teściowej to będzie ich trochę
Zdjęcia mają być i basta co nam będziesz pokazywać?

Cytat:
Dzięki dziewczyny za kciuki, ciekawa jestem wyniku.
wpaula jak tam po wizycie ?
Pradip najważniejsze że wypoczniesz
Przyłączam się do kciuków Daj znać jak tylko będziesz miała wyniki.

A ja dziewczyny zrobiłam małą rewolucję i zmieniłam kolor włosów Trochę szok, bo przez tyle lat miałam ciemne, a teraz wróciłam do zbliżonych do naturalnych (czyli jasnych)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości