|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
wiesz, jeszcze zależy co chcecie kupować
![]() tak wygląda moja kuchnia-pokój po lewej stronie 3 pary drzwi, po prawej nasz materac i materc do łóżeczka no a po środku jak widać i to jeszcze nie jest wszystko, bo jeszcze łazienka przyszła jest zawalona cała :Pi w tle Ukryta prawda
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-27 o 14:03 |
|
|
|
#2343 |
|
Wtajemniczenie
|
ktosiula-moj maz jest inzynierem,wiecznie w rozjazdach. Nie moze wziac urlopu, juz sobie zarezerwowal na czas po porodzie. Pomoc jeszcze nie przyznana.I jezeli juz to tylko na 4 tygodnie. Bedzie cos wiadomo moze na poczatku przyszlego tygodnia.
Przed pierwszym porodem tez sie nie balam.Baa, jak odeszly mi wody, spokojnie sie ogolilam, wykapalam,zrobilam sniadanie mi i mezowi. Dalam mu pospac do czasu jak juz nie moglam wytrzymac, czyli 5 godzin. No a potem wszytko przeszlo moje oczekiwania i do 16 byl horror.Od 2 w nocy. Mam nadzieje, ze sytuacja sie nie powtorzy. Przepraszam dziewczyny, ze nie cytuje i tylko o sobie, ale zle sie czuje. |
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Wykładzinę, meble do sypialni (komoda pod telewizor, łóżko, szuflady, szafka nocna i szafa przesuwana ale tym zajmie się mój tatuśko, zamówi nam płyty i szafę zrobi sam
|
|
|
|
#2345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
fakt kolor jest śliczny
i do tego na ścianie co leżą materace mam tapetę z welurowymi liśćmi
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2349 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo super to musi wyglądać, cyknij kiedyś ten fragment z welurkiem
|
|
|
|
#2350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może to jakaś cisza przed burzą ![]() Cytat:
![]() Nie przepuściłaś,dobrze spożytkowałaś ![]() Ktosiula Biodra mnie jeszcze nie bolą Jeszcze w H&m jak się zapiszesz do newslettera to masz zniżkę na 1 produkt -25 % |
||
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
U mnie bez rewelacji . Chcialam sie bić ale polozna miła to sie nie dało. Pierwszy raz widziałam ze ktos wie co robi I jak sie obchodzic z brzuchem. Serduszko bije, brzuch w ich centymetrowej normie, mocz taki jak ma byc , wyniki z krwi po srodku norm. Cisnienie 120/70 wiec przyczepic sie nie mogla . A wysypka ? No poprostu ciazowa wysypka, moge isc do lekarza który mi I tak nie da nic bo wiekszosc masci jest na sterydach . I to tyle .. W moczu nie ma bialka , jakies proby watrobowe byly robione I sa ok wiec cholestaza wykluczona UFff Nastepna wizyta 16.09 a pozniej 30.09 w razie przeterminowania oby nie )Wpisala porod naturalny - cc tylko I wylacznie emergency. PEPPER - moze mały jeszcze fiknie koziolka. A jakie jest jego ulozenie teraz,? Posladkowe? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Domi Ty mi nic nie mów o wydawaniu pieniądzorów ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Strasznie się bałam drugiego porodu, a okazało się że drugi to była bajka. Mimo że nie miałam znieczulenia nie bolało aż tak bardzo nie miałam krzyżowych i w ogóle, nie krzyczałam. Jak położna powiedziała ze zaraz rodzimy bo byłam w szoku że to już, mały wstawił się wzorowo w kanał i przeszedł bez problemu. Tak to ja mogę rodzić. Nawet mąż był w szoku że to już bo przy pierwszym porodzie nie wytrzymał i uciekł. Tak więc nic się nie martw bo szlaki masz już przetarte jak to mówiła moja położna przy porodzie i pójdzie gładko. |
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może Wy wiecie co to takiego... wcześniej bolał mnie kręgosłup do tego stopnia że się nie raz ruszyć nie mogłam a teraz non stop boli mnie dół pleców ale już nie kręgosłup tylko nad lewym półdupkiem
|
|
|
|
#2355 |
|
Wtajemniczenie
|
Domii-a jakie macie schody?Drewniane?Zwierzat nie macie?Ja mam takie dywaniki i musze osobno odkurzac dywaniki (elektroszczotka bo zbiera klaki) i osobno drewniane schody, by sie nie porysowaly. Trzeba bardzo zwracac uwage na jakosc-lepiej wybrac drozsze.My mamy Vorwerka.Po dwoch latach nic sie z nimi nie dzieje. Poprzedni wlasciciele mieli z aldi bodajze, to byly juz po 3 latach przetarte na krawedziach i do wymiany.I zwracaj uwage na latwosc odkurzania-sa takie dywaniki ze co chwile sie ich cos czepia i sie zajezdzisz-ciezko poza tym zebrac odkurzaczem.Nie wiem, jaka w Polsce jest dobra firma,musisz popytac.
dziewczyny-dzieki new trend-pocieszylas mnie.U mnie podobno problemem byla podobno chrzastka przy kosci ogonowe, ktora dziecko lamie przy porodzie. I u mnie nie mogl jej zlamac. Mam nadzieje, ze powodem nie byl waski kanal rodny. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-08-27 o 14:47 |
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
proszę, fotki w załączniku :P tapetę kupiła jeszcze moja mama ponad 30 lat temu i się doczekała użycia, i już u mnie wisi chyba ze 4 lata albo 3 :P tylko niestety jedna rolka była
![]() Nemosku, no już kupiliśmy wszystko, jeszcze w sobotę odbieramy panele do sypialni, musimy kupić 2 małe grzejniki, a to krzyżaki do płytek, a to kleje, baterię do umywalki, progi i profile do sufitów podwieszanych w sypialni i pokoju małej i tyle ![]() chcieliśy jeszcze wysłupłać na zmywarkę i zrobienie samochodu bo się na przeglądzie okazało że nam tylnie koło hamuje w 5% tylko czyli w cale i mi się ABS załącza na suchej nawierzchni a no i pralkę chciwliśmy kupić a starczy nam moze tylko na pralkę
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dziecko przy porodzie jakąś chrząstkę łamie?! ![]() ja nie chcę rodzić
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-27 o 14:40 |
|
|
|
|
#2358 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mojego Tymka generalnie naprawde nie mam na co narzekac,dzidzius zdrowy,50 centyl jesli chodzi o wage (przy cukrzycy podobno ryzyko grubaskow,wiec ciesze sie),ja sie czuje dobrze,wiekszych dolegliwosci nie mam,wiec naprawde ok.a dzis w poploch wpadlam,ze juz tak malo czasu,a maluch musi cierpliwie poczekac,az mamusia wszystko kupi i urzadzi Cytat:
za wizyte i za to,ze trafilas na odpowiednia osobe nikomu sie nie oberwaloa z tym ulozeniem to dokladnie nie wiem. ciagle slyszalam posladkowe,na usg lekarz jak opowiadal to tez pokazywal,ze nozki niziutko (moze powinnam go posmyrac w stopke ) glowka w gorze,czasem troche przekreci w prawa strone (chyba juz glowke umiem rozpoznawac,albo mi sie tylko wydaje). Na opisie USG generlanie mam wpisane polozenie podluzne miednicowenie ma co sie zastanawiac,fiknie kozla to fiknie,nie to nie...bo juz slysze milion rad co powinnam robic,jakie cwiczenia,jakie czynnosci...ech,chyba to mnie meczy bardziej,niz sama mysl wentualnej cc |
||
|
|
|
#2359 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi raz też kurier chciał zostawić paczkę u sąsiadów i to w dodatku u tych co mamy z Nimi kosę wiec zaraz mu zaznaczyłam,że broń Boże nie ma tam paczki zostawiać...,poszedł do innej sąsiadki ale jej nie bylo więc kazałam mu zawieść paczkę kawałek dalej do rodziców do firmy, na szczęście tak zrobił Cytat:
Weroniskiek,Lineczka ale zakuuupy zrobiłyście ![]() za wizyty i tygodnie!Dzień Dobry ![]() Ja dziś od rana biegałam po mieście,byłam z Zusie,później w Rossmannie i na końcu wylądowałam w Lumpku Niedawno zlądowalam do domu. Dziewczyny, mam pytanie odnośnie majtek poporodowych, ile sztuk kupujecie?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||
|
|
|
#2360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lineczka- nie chcialam cie przestraszyc,sorry Dziecko musi odgiac te chrzastke (tak mi lopatycznie tlumaczono) albo zlamac,ale to chrzastka, wiec sie nie czuje.Moj sie przez to podobno zablokowal.
|
|
|
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te koszule na prawdę warto zamówić co kupiłaś w lumpku? ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
mam nadzieję że tego nie czuć ![]() wiecie, czasami wolałabym wielu rzeczy nie wiedzieć co mnie czeka
||
|
|
|
#2362 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie koszulę do porodu dawają w szpitalu ale mimo to chyba zamówię 2 sztuki? A w lumpku kupiłam kilka ciuszków dla Małego,jak zawsze nie mogłam się oprzeć... ![]() Były fajne spodenki w kratkę i ogrodniczki na lato (akurat rozmiar 74) więc wzięłam już na zaś,wszystko wyprane póki co się suszy
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Melduję, że jutro stuknie nam 30 tydzień Powoli ogarnia mnie przerażenie, bo poza ubrankami, które naszykowała nam siostra nie mamy kompletnie NIC ![]() Brzuszek Rozebrany i ubrany
|
|
|
|
#2364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dokonałam heroicznego wysiłku, wstałam, pozmywałam naczynia i poszłam do sklepu, teraz należy mi się dłuższy odpoczynek
|
|
#2365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to w takim razie jak nic nie dostałaś to faktycznie wyjdzie Ci dużo więcej niż mi Cytat:
wysłali mi tapetę, więc we czwartek powinnam ją mieć u siebie, no chyba że jutro
||
|
|
|
#2366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się czy takie dywaniki dużo kosztują Cytat:
ból niesamowity ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Moje ruchliwe dziecko właśnie przemieściło się w okolice moich żeber i ciska mnie w nie
Kurcze nie wiedziałam że to aż tak boli
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo te z Ikei co zamówiłam wczoraj, tu któraś tu pisała że są bardzo kiepskie i z nich zrezygnowałam i zamówiłam te co pokazałam
|
|
|
|
#2370 | ||
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Dziewczyny jeszcze a propos koszul to wszyscy piszą że tą z porodu się wyrzuca, czy naprawdę ona jest w taki złym stanie? No bo przecież chyba się ma ją jakoś podwiniętą do góry raczej więc co tam się może zniszczyć? Zastanawiam się nad tym bo nie chcę iść w jakiejś starej i wyglądać jak kocmołuch, no a z drugiej strony jak by się miała tak bardzo zniszczyć to sama nie wiem.
"If your dreams don't scare you they're not big enough".... Edytowane przez Taszanta Czas edycji: 2013-08-27 o 15:11 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

aż boję się o tym pomyśleć

i to jeszcze nie jest wszystko, bo jeszcze łazienka przyszła jest zawalona cała :P

KCIUKI DLA ANI

mojego Tymka