|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
ja uciekam zarazna spotkanie z kolezanka, z ktora sie nie widzialam od poczatku ciazy...bede wieczorkiem pewnie-nie piszcie za duzo...a te wasze masaze,a wlasciwie komentarze ![]() a..jest promocja w piotrze i pawle na chusteczki nawilzane Pampersa (o dziwo w tym wlasnie sklepie wychodza taniej niz w rossmanie np.) dwupak tych zielonych chyba 10zl, 4pak-20zl. nie pamietam ceny tych sensitive. |
|
|
|
|
#2432 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Oczywiście i tak zadzwoniłam do DHL i zrobiłam raban, że widziałam jak on tę paczkę z samochodu wynosił itd
Pani powiedziała, że wyciągną konsekwencje Tylko musiałam podać numer paczki i dane itp, żeby było wiarygodnie. Rozmowa nagrywana, więc nie musi być na piśmie ![]() Racuchy już są, drożdżóweczki w piekarniku Tylko czekam na małża
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weź nie rób smaka
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Zadomowienie
|
Troszkę twardawe drożdżówki, bo za krótko wyrabiałam, ale trudno
w ciąży nie można ode mnie więcej oczekiwać w końcu jedno "Ciasto" w Piekarniku już mam od 7 miesięcy
|
|
|
|
#2435 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
straszne to musiało byc. Możesz pisać tylko o sobie, mi to nie przeszkadza, a może Tobie bedzie lepiej Poza tym Twoje schody- jakbym miała ich tyle to pewnie juz bym urodziła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Uwaga uwaga oświadczam- mam nadzieje ze ostatni raz- ze w czwartek do 16tej mają mi neta założyć. Dzwonił już jakiś technik- swoją drogą miałam wrażenie że jest nalbo pijany albo naćpany- i ma przyjść własnie w czwartek do 16tej. Jak go nie będzie to ma od męża. ![]() Poza tym jakoś dzisiaj źle sie czułam, słabo mi i w ogóle.. zrobiłam pranie, porozpakowywałam reszte rzeczy zrobiłam ostateczną listę zakupową, a teraz sie lenie. ![]() Nasturcja- tak to włąsnie z kurierami ywa Dobrze że narobiłas rabanu! A ja włąsnie zastanawiam sie nad kupnem komody- 3 szuflady szr.60,głębokość 31 , i nie wiem czy warto.. za 100 zł widziałam..
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ gdzieś przepadł... powinien skończyć pracę o 17 i pół godziny później powinien już być w domu a jeszcze go nie ma
Nasłuchuje i wyglądam przez okno już od dłuższego czasu tak się go doczekać nie mogę...
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-08-27 o 17:42 |
|
|
|
#2437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaa !!! Właśnie przyjechał !!!
|
|
|
|
#2439 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaki ekstra zakup sama muszę zacząć buszować na tym allegro ![]() Cytat:
![]() Ale jak to się stało?Urodziła malutką tak wcześnie?Bo tak się zastanawiam odnośnie krótkiej szyjki macicy jakbym teraz urodziła to co by było... |
|||||||
|
|
|
#2440 |
|
Wtajemniczenie
|
domii- tobie sie nudzi
Tez mnie interesuje, co sie stalo z Karolinka.Dlaczego w 30 tygodniu odeszla?Przepraszam, jezeli to za bardzo intymne.. kyte- wody nie byly zielone to nie panikowalam.Nie bralam tez pod uwage tgo ze zaraz urodze,w koncu porod nie trwa przewaznie 30 minut a wlecze sie godzinami.Wolalam nie stresowac sie szpitalem jak dlugo sie dalo. U nas wszystko bylo na spokojnie. |
|
|
|
#2441 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą nie wyobrażam sobie takiej rozmowy z moją teściową ![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42478394] Więc dziś dużo zdjęć i prezentacji ![]() Ubranka z ciuszków, wczorajsze zakupy- wszystko było po 3 lub 4 zł- łącznie zapłaciłam 24zł. Pani w 1 ciuszku mówiła, że miała też kombinezon zimowy za 7zł- ale zniknął w sekundzie Nie dziwię się, też na niego poluję.Dalej są zakupy kosmetyczne, dla niunia i dla mnie do porodu.[/QUOTE] Muszę rozpocząć zakupy kosmetyczne. Nie mam nic Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale Ty szczuplutka! I brzuszek śliczny! nasturcja - sytuacji z kurierem nie skomentuję Oby wyciągnęli konsekwencje ![]() domii - to mi wygląda na rwę ![]() coralady - straszna historia ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Uff...nadrobiłam
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42478394]Hej Wreszcie mam taka chwilę, że mogłam wszystko Michaśkowe poukładać, pofocić i mogę Wam pokazać co już dla niego mam.Więc dziś dużo zdjęć i prezentacji ![]() Ubranka z ciuszków, wczorajsze zakupy- wszystko było po 3 lub 4 zł- łącznie zapłaciłam 24zł. Pani w 1 ciuszku mówiła, że miała też kombinezon zimowy za 7zł- ale zniknął w sekundzie Nie dziwię się, też na niego poluję.Dalej są zakupy kosmetyczne, dla niunia i dla mnie do porodu.[/QUOTE] Super zdobycze ![]() Cytat:
![]() za szwagierkętaki mam plan Cytat:
To teraz spokojnie czekaj do wizyty albo na poród ![]() Cytat:
Z Tobą mu to na dobre nie wyjdzie ![]() świetnyDe oby się samopoczucie poprawiłoCoralady straszna tragedia ciężka atmosfera na rodzinnych spotkaniach...
|
|||
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przepraszam wiem że napewno był tutaj już nie raz podobny temat ale właśnie sprawdzam listę potrzebnych kosmetyków dla maluszka bo na czasie chcę się za to zabrać i mam napisane że potrzebuję:
- mydło lub płyn do kąpieli - oliwka - zasypka - sól fizjologiczna - octenisept - krem ochronny do buzi na zimę i właściwie tylko tyle mam zapisane. Proszę napiszcie mi czy potrzebuję czegoś jeszcze i jakie kosmetyki polecacie ![]() Pamiętam że pisałyście coś o apteczce dla maluszka jakby któraś mogła przypomnieć co do takiej apteczki jest potrzebne Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-08-27 o 18:30 |
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Zasypki nie kupuje, oliwke kupilam polecana przez Magalska z Hipp wyprobowalam i jest rewelacyjna, krem do pupy kupilam Linomag A+E krem do buzi mam z Musteli, plyn do mycia Ziaja ta natluszczajaca no i Sudocrem tez mam ale probke w razie co bede dokupowac ![]() Aaa i jeszcze mam plyn do mycia cialka i wloskow z J&J ale nie wiem czy bede go uzywac ![]() I tyle mam kosmetykow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
Domi, ja do apteczki mam zapisane:
- gaziki jałowe; -sól fizjologiczna w ampułkach; -octanisept; -witaminy K i D -czopki p/gorączkowe -maść na odparzenia [mocniejsza] |
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Aż wstyd że dopiero teraz się ocknęłam i że nie wiem jakie kosmetyki mam kupić
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Domii, spokojnie, zdazysz jeszcze kupic
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2448 |
|
Zadomowienie
|
Co tu taka cisza?
Co Wy wszystkie ciuszki prasujecie?
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ja w sumie tez dlugo nie mialam zrobionej listy na kosmetyki :P pozniej nadrobilam
![]() Nasturcja, nie ktore nie moga prasowac ciuszkow jeszcze :P np. ja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2451 |
|
Zadomowienie
|
Mam kolejną propozycję na tytuł wątku:
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają!
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Ja też nie mogę ciuszków jeszcze prasować bo po pierwsze te które są po siostrzeńcach TŻta leżą na strychu nie uprane a te które ja uskładałam są jeszcze u mnie w domu A poza tym nie mam ich gdzie upchnąć |
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
|
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi sie tak wydaje
![]() Zgaga po jogurcie mnie meczy :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2457 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak dzisiaj właśnie zrobiłam sobie dokładną listę kosmetyczno-lekarską i idę na zakupy po wypłacie we wrześniu. Tzn niektóre kosmetyki kupię przy najbliższej wizycie w domu - większość tych zakupów zrobię w Rossmannie a moja siostra ma tam na karcie już 8 czy 9 % zniżki więc pożyczę sobie od niej. Zapisałam sobie co dokładnie będę kupować.
Mam już wyniki tej glukozy - aż się zdziwiłam bo po dwóch godzinach od wypicia 75 gr wyszedł mi ciut niższy wynik niż przed wypiciem. Ale to chyba nic złego nie?
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2459 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a apteczki jako takiej jeszcze nie mam, pewnie masc majerankowa i czopki na gorączke A włąsnie, bo ja ostałam puuder, potrzebny on? jak go stosowac ? aaa i pytanie, bo mam linomag ten zielony.. ale chce też cos na te brodawki i pisałycie ze jeszcze bepanthen albo alantan, tak? oba też można stosować zamiast linomagu, prawda? i oba można "jeść" ? w sensie że maluszek nasz? czy sie myle?
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-08-27 o 19:21 |
|||
|
|
|
#2460 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu cicho, mało miałam do czytania.
Zakupy udane, wrzucam fotki zdobyczy! Kupiłam też płyn do prania Dzidziuś, po 5,80/750ml to tanio nie?? De ile schodów! Matko boska! Ja się martwiłam, że po moich kilkunastu będę musiała chodzić do kuchni i spowrotem z poszytym kroczem i małego nosić.... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nową dlatego, że nie mam żadnej koszuli, wszystkie pizamy mam ze spodniami Planuję kupić 3 sztuki w sumie plus szlafrok bawełniany, bo mam tylko gruby frotte.Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

Pani powiedziała, że wyciągną konsekwencje
w ciąży nie można ode mnie więcej oczekiwać 

od męża. 

ciagle chce mi sie spac a ze mam synka w domu ktory mi to uniemozliwia, ciagle gada, chce sie bawic, to chodze caly dzien zdenerwowana. Dzis wstal lewa noga i od rana maruda, a ja ostatnio nie mam cierpliwosci. Chcialabym sie moc polozyc na chwile i pospac a nie mam jak 
za szwagierkę