|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() Ja kupuje. Lubię bodziaki, bo nie muszę sprawdzać czy jej sadła gdzieś nie zawiewa Zwłaszcza jak idzie jesień/zima.W sam raz ![]() Cytat:
![]() Dobrze pamiętam, że Ty Evcię sezonowo kolorami ubierasz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale można znaleźć o o wiele wiele taniej, ja poluję jak jest koło 30 zyli/kg. Chociaż wtedy już wszystko bardziej przebrane zwykle.Melduję, że zakupiłam 2 paki pamperów, tusz do rzęs, balsam palmersa i mydła dla tżta, żeby nie narzekał, że o nim nie myślę U mnie wybór pamperów był przeogromny i kolejka do kasy też przeogromna i każdy w tej kolejce średnio po 3 paczki pamperów brał ![]() Zauważyłam, że Ci co mają wózki z 2 rączkami oddzielnymi mają przewagę bo mogą sobie zawiesić paczki z pamperami po 2 na każdą rączkę a mi się tylko 2 do kosza na dole zmieściły
|
|||||
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
Dobrze pamiętasz - w lecie był sezon: czerwony, biały, granatowy Na sezon zimowy mała zmiana.. wyrzucam granatowy i zastępuję go czarnym i szarym (ale będzie feria barw )
|
|
#2223 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Jestem już po szkoleniach. Te dzienniki elektroniczne to jakaś porażka będzie w naszej szkole Obawiam się, że nie będę miała czasu zaglądać na wizaż codziennie Wieczorami będę musiała ten je.bany dziennik wypełniać ![]() Na 17.15 idziemy z małym do lekarza, bo nic mu nie przechodzi ten kaszel i katar. Spać nie może. Mam nadzieję, że nic poważnego mu się tam nie rozwinęło ![]() Cytat:
![]() U nas też tak było. Ale jak ogarnął dobrze raczkowanie, to i zaczął sam siadać i siedzi stabilnie ![]() Cytat:
Cytat:
Córeczka śliczna ![]() Cytat:
Było duuużo 4+, więc jakbyś Dzika potrzebowała jeszcze większych zapasów, to zapraszam do Piaseczna A 4 ani jednej paczki
|
|
#2224 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
bilety na kabarety itp połączone z pokazami garów i innych pierdół i trza wszystkie dane osobowe podać ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
a jakie macie z vulcana jak tak to spokojnie ![]() za Tymka
|
||||
|
|
|
#2225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ![]() Cytat:
![]() ----- udało nam się wczoraj złapać kupę w nocnik ![]() Co ciekawe zaczęło jej się podobać siedzenie na nim - to chyba największy sukces ![]() Ale zaczęła mi się bać odkurzacza. Nie wiem co się stało. Dzisiaj to był taki płacz, że musiałam w jednej ręce ją trzymać, a drugą odkurzałam. Niestety nie mogę przestać odkurzać, bo mamy tonę sierści psa. Miałyście taki problem? --- Wrzucałam na fb, ale nie wszystkie wchodzą. Fajny filmik o rozwoju sensorycznym: http://www.youtube.com/watch?v=AdriTrxQ6e8 |
||
|
|
|
#2226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę to włączyć sobie na swoim kompie na spokojnie, wieczorem może obczaję. Jak będę miała jakieś wątpliwości to mogę do Ciebie uderzyć?
|
|
#2227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kupę ![]() mój też się boi głośnych urządzeń, staram się nie używać przy nim, przejdzie z czasem ![]() później obejrzę, dzięki Cytat:
|
||
|
|
|
#2228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj tez jak odkurzacz slyszy to zaczyna krzyczec obejrzalam, nawet ciekawe |
|
|
|
|
#2229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Me serce krwawi
![]() Rozmroziłam dzisiaj pierwszą porcję cielęcinki a la T'ai a moje dziecko się krzywi i ma odruch wymiotny. A tak to wcina wszystko aż paszczy nie domyka Cytat:
Cytat:
![]() Kciuki za Tymusia! Teraz mam taki zapas 4+, że następne które kupię to już będą chyba 5 ![]() Cytat:
![]() Ja chyba kupię ten nocnik co macie, spoko wygląda. Idę poczytać córce Tuwima, bo coś nam dziś nie wychodzi samodzielne bawienie się
|
|||
|
|
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzis sie wkurzylam, bo swojego nie chcial jesc, to zaczelam mu dawac do buzi warzywa i miesko ze swojej zupy jarzynowej i o dziwo wcinal a jak ladnie gryzl chyba musze zaczac mu dawac bardziej "dorosle" jedzenie |
|
|
|
|
#2231 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
Bylam dziś w lumpie. Kupilam mlodej 3 pary spodni: dresowe, bojówki i dżinsy oraz spodniczke
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
aaa, dziewczyny! Czarus kombinuje jak usiasc z lezenia na brzuchu!
![]() a teraz wcina na podwieczorek chlebek z maslem i nieslodzonym musem jablkowym swojej roboty
|
|
|
|
#2233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
się właśnie zastanawiam czy jest sens jutro jechac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- I zlapalysmy sisie w nocnik :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2234 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus
Cytat:
|
|
|
|
|
#2235 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będę musiała coś wymyśleć. Cytat:
![]() Jadła i chyba nawet jej smakowało i nagle ![]() Ktoś wie może o co chodzić? Cytat:
Najlepsza jest lokomotywa ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chyba ze zupka byla calkiem papkowa to nie wiem |
|
|
|
|
#2237 | ||||||
|
Zadomowienie
|
czytam Was i wcinam kukurydzę gotowaną więc cały laptop ufajdany bo pryska we wszystkie strony....
Cytat:
tak my dalej "nic" , tzn byly ze dwa razy takie, jakby to powiedziec ładnie, "przytulanki" ale bez "tego", no wiesz czego , tak więc mozna powiedzieć ,że my dalej "nic" ![]() Cytat:
Cytat:
aaa no i u nas nie wolno bylo brac wiecej niz dwie paki pampersów na osobę tzn na kartę. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]()
|
||||||
|
|
|
#2238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak już to ostatnimi czasy woli surowe warzywa. Ale surowizna na obiad Takie surowe je przy okazji naszego śniadania czy kolacji.---- Ja kupuję bodziaki z długim rękawem, ale wolę krótki rękaw. |
|||
|
|
|
#2240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Byliśmy u lekarza z tym kaszlem. Na szczęście osłuchowo jest w porządku. Prawdopodobnie nic nie przechodzi, bo za dużo mucosolvanu dawaliśmy. Mały nie radził sobie z tą ilością wydzieliny do odkrztuszenia. Zmniejszyła nam dawkę do jednej inhalacji mucosolvanem dziennie + zwykłe inhalacje z soli + jakiś syropek. Nasz lekarz dzisiaj przyjmował rano, więc byliśmy u innej. Ale też fajna, siedzieliśmy u niej z pół godziny. Już stwierdziłam, że nie będę przedłużać i nie prosiłam o skierowanie na rtg bioderek. W czwartek pójdę do naszego lekarza w tej sprawie - albo sama albo z Tymkiem, jeśli nadal nic mu się nie będzie poprawiało.
Cytat:
Popatrzę tam, ale już chyba nie dzisiaj, nie chce mi się ![]() Tymek czasem wymiotuje z przejedzenia. Albo jak za szybko je (tu o mleko mi chodzi).
|
|
#2241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odkurzyłam chałupę i jestem tak zmachana, że najchętniej bym już poszła do wyrka ale robię takie fajne kolczyki teraz, że szkoda mi nie wykorzystać chwili, jak wreszcie mam wolną
![]() Gdzie jest Janusz ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj przyuważyłam 2 razy jak Ewka nieudolnie próbowała dupkę dźwignąć na brzuszku. A ponadto raz jak siedziała, sięgnęła za daleko po zabawkę z przodu i się przewaliła na brzuch. Myślałam, że będzie ryk ale bawiła się dalej ![]() Jaki robisz mus jabłkowy przepis ładnie proszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem wielką fanką ptasiego radia ![]() Cytat:
![]() Jednego dnia czy w ogóle? Bo zawsze można iść jutro ![]() Ale Ewka ogólnie je bardzo ładnie. I nie musi mieć gładkiej papki, wcina też kawałki. No sama nie wiem. Może dzisiaj w ogóle melodii do jedzenia nie miała, bo jak jej gruszkę starłam na podwieczorek to musiałam ją sama zjeść. A zawsze aż jej się uszy trzęsą na gruszki. Dobrze, że nic poważnego. |
||||
|
|
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
jablka kroi sie na kawalki, wrzuca do gara, (mozna podlac odrobinka wody), gotuje az rozmiekna i pozniej miksuje na papke - mus
mus do sloiczkow i do gara z gotujaca woda na jakis czas, zeby sie zawekowaly ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Czarus wykapany, lezy w lozeczku i nawija kiedy on pojdzie spac
|
|
|
|
#2243 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jedno body na długi ![]() Cytat:
![]() Jan miał jeden taki dzień że wył jak odkurzałam ![]() Cytat:
![]() bo cielęciny to u mnie w mieście nie uświadczysz ![]() Cytat:
![]() ![]() byliśmy u mojej babci bo jej stuknęło dzisiaj 80 lat ![]() bardzo sympatycznie było, i tort i świeczki i mnóstwo mnóstwo kwiatów
|
||||
|
|
|
#2244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle laski - dajcie no jakies pomysły na deserki owocowe/przetwory dla dzieciaków. Chciałabym se coś porobić na zimę i póki co mam pomrożone truskawy i maliny z jagodami tak w całości do rozmrożenia, mam mus z moreli i zrobię na pewno jabłka. Chciałabym może coś z gruszką, brzoskwinią ale nie wiem co i jak Albo coś jeszcze innego ![]() Cytat:
![]() Ucałuj babusię od koleżanek ![]() Podjęłam męską decyzję, że idę spać. Kolczyki nie zając. Pa
|
||
|
|
|
#2245 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
tak około 22 stopni Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrej nocy a ja sobie popijam redds mocno jabłkowy
|
|
|
|
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
Mój to uwielbia odkurzacz od urodzenia. Ale teraz muszę go zapinać w krzesełku do karmienia, bo inaczej biega za nim, wchodzi na niego, ciągnie za kabel itp.
|
|
|
|
#2248 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
Moje nabytki dzisiejsze, lekko pogniecione, bo z dna kosza w lumpie wygrzebane
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2249 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy widać? Bo z tel wrzucalam zdjęcia..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

Zwłaszcza jak idzie jesień/zima.

Ale można znaleźć o o wiele wiele taniej, ja poluję jak jest koło 30 zyli/kg. Chociaż wtedy już wszystko bardziej przebrane zwykle.
Wieczorami będę musiała ten je.bany dziennik wypełniać 

bilety na kabarety itp połączone z pokazami garów i innych pierdół
za Tymka