|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
dobrze,ze postawiłaś się trochę tżtowi jak jest taki mądry to niech sam stosuje tetrę a co do kup... to my mamy z tym non stop problem i tak jak napisała mysia jeśli się nie pręży itp to nic nie rób i tylko czekaj na kupkę ja już chyba przerobiłam wszystko windi- to wiadomo- pomaga głównie na gazy, a kupa to tylko- "efekt uboczny", ale lepiej za często nie stosować... od wczoraj daję Młodemu jabłuszko... wcina pięknie, ale jak po tym też nie będzie efektu to chyba dam sobie z tym na razie spokój... d*u*p*a blada ![]() on ma takie mega gęste te kupy.... cholera wie po czym... jem tak samo jak jadłam ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
na mojego to nie działa ![]() ![]() aaa czopek glicerynowy też nic u nas nie daje |
||
|
|
|
#2642 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Hej
![]() Ja się tylko witam i wklejam zdjęcie Mateuszka ![]() Buziaki |
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2644 |
|
Raczkowanie
|
mi lekarka gadała że jak robi co 3 dni a przy tym nie płacze to jest oki mój też robi co 3 choć wczoraj robił i dziś tez ale wczoraj zjadł cały słóiczek marchewki z ziemniaczkami.
![]() klaski:
|
|
|
|
#2645 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś z ciekawości sprawdziłam mojego przed i po karmieniu. Pił 5-6 minut przy czym na początku jak mi mleczko tryskało to się kilkakrotnie odsuwał bo było mu za szybko. I co? I wypił przez ten krótki czas 100 ml. Więc nie jest tak źle. Cytat:
Mleko jest zawsze dostosowane do potrzeb dziecka Cytat:
Raczej wydaje mi się, że wszystko z tym ok Cytat:
Jestem dziś nieco zła, bo pojechaliśmy do okulisty w związku z ciągłym ropieniem oczek Darusia i dał nam skierowanie do współpracującej z nimi Kliniki. I najlepsze, że tzw. Konsultację mamy dopiero 10.09, a ewentualne przetkanie kanalików cholera wie kiedy bo czekać można 2-3 mies. Zła jestem, poszłabym gdzieś prywatnie, ale nie widzę nigdzie w Poznaniu okulisty, który się tym zajmuje. A odnośnie trybu dzieci, zauważyłam, że u nas zwykle jest tak karmienie- godzina do 1,5h jakiejś aktywności lub marudzenia- 30 min do godziny snu. I tak większość dnia choć czasami coś tam się poprzesuwa albo wypadnie.
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupka przy kp może być różnie, wiec jak mala się dobrze czuje to się nie martw i tetrę zostaw mężowi - niech się babra sam w tym
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie, nuna, ta informacja na koprze wloskim to jakies jajca sa, w kazdej herbatce laktacyjnej znajdziesz koper wloski
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Widze ze na horyzoncie temat kupbu nas dalej zielone konsystencja balsamu takiego bardziej lejacego sie i raczej codziennie
![]() Aas widzialam ze bylas dostepna 2 dni temu co u Was jak dziewczyny?? Czemu sie nie odzywasz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie prężyła się, ale usnęła... Tylko dziś się darła dość mocno ale purka co po chwilkę... dziś 3 dzień, jak nie zrobiła, jak nie zrobi jutro, to pójdzie w ruch rurka... Tylko choinka... Mam wrażenie, że się do niej przyzwyczaiła
To jutro próbuję pić koper włoski i zobaczymy... ![]() Cycuchy zaś mnie bolą, tym razem od pokarmu i ,,a ku".
|
#2650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M
wielki mezczyzna z tego Wiktorka Nelcia jutro chyba konczy 14 tygodni (jeśli dobrze licze). wole opcje miesieczna hehe.spodenki za cale 2zl w lumpku fajne i duże, może w nich non stop być w pozycji zaby hehe. kolejna rzecz, która będzie rosla razem z nia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cześć ponownie,
Coś dzisiaj mało piszecie Byliśmy w centrum odebrać paszport W. ![]() Dziś do Karolka i Stefanka dołączył Leon tzn. jeszcze na 1000% nie wiemy czy samiec, bo jest malutki ale jak będzie jednak samiczka to imię się jakoś przerobi Foto w załączniku
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-08-27 o 21:07 |
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
używa ktoras kosmetykow z musteli? dostałam dwie dość duze probki (50ml zel do mycia i krem na odparzenia) matko jak to smierdzi
jakies takie kwiatki...jak perfumy sprzed wojny. czasem się tak babcie do kościoła wypsikaja fuuuj, po pierwszej kapieli mamy dość (tz tez hehe). stwierdził, cytuje "jeśli nelcia będzie pachniała tymi fiolkami z cmentarza to już jej w tym nie kapiemy"
|
|
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. M
Cytat:
Leci ten czas Cytat:
![]() Kurde muszę się w końcu kiedyś wybrać do BB
|
||
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
cześć dziewczyny. witam się wieczornie jak zwykle podłączona pod mojego ssaka
![]() chciałam się odnieść do kilku tematów i jak Zwykle nie pamiętam... ach. Happy nie wiem co Ci poradzić poza zaakceptowaniem rytmu Helenki. co ci przeszkadza w wieczorach? jest marudna,wyraźnie zmęczona? czy po prostu nie chce jej się spać? powiem ci, że totalnie.nie widzę takiej zależności, że mniej snu w dzień to lepszy sen w nocy. powiedziałbym nawet że jest wręcz przeciwnie. u nas jak Sofia kiepsko śpi w dzień to i noc jest zazwyczaj gorsza. tak jakby przemeczenie powodowało, że sen jest bardziej niespokojny... prodiamant jak dawno Cię u nas nie było! Pies co słychać u Juli Co kolderki to nie pomogę bo jeszcze nie kupowalam... z ciekawostek u nas: 1. w zeszłym tygodniu miało być szczepienie ale przeniosłam że względu na.basen (ustaliła to z polona podczas wazenia i ustaliliśmy nowa data) i właśnie dostałam list z przychodni, że nie stawilismy się na szczepienie i kolejne zostało wyznaczone na zupełnie inna datę niż ta umówiona z polozna 2. właśnie jutro mamy drugie podejście do baseuu-trzymajcie kciuki ![]() 3. byłam dziś wreszcie u dentysty. założył mi tymczasowe wypełnienie w tym zębie w którym mi plomba wypadła i zrobił rtg zębów i mam 5 do leczenia... ciąży mnie trochę zdewastowala... umówiłam na pon na pierwsze starcie na szczęście mam leczenie za free że względu na niedawną ciążę 4. tz zupełnie niespodziewanie dostał zwrot podatku za pracę w UK w 2011 roku więc jesteśmy £300 do przodu 5. skok u nas nie mija. dziś ksiezniczka akceptowala tylko noszenie. nawet jedzenie nie stanowiło atrakcji... w ogóle od kilku dni jak je to ciągle przerywa, żeby się do matki pośmiać i pogadać. po czym łapie za pierś ssie 10sek i znów zaczepia do rozmowy oczywiście w skutek tego całe jesteśmy w mleku ![]() 6. Cloche Ty pisała, że Flo śpiewa, prawda? To mogą z Sofia występować w duecie ![]() jak mi się cos jeszcze przypomni to napisze. a Justi, Ty nam.pisalas czemu jesteś teraz z nami w takim ograniczonym wymiarze? bo nie pamiętam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Jenny widzę, że wasza rodzinka bardzo się powiększa
A kiedy jakaś siostra dla W??O i takie pytanie: Czy któraś z was planuje rodzeństwo dla maleństw w niedalekiej przyszłości?? ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Ashy to za tą kaskę coś zaplanujcie ![]() Cholender, zanim sprzątać, czy cokolwiek to sobie na wizazu siedze:P ALe studiuję ważne info:P NP czy mogę koperek Jesteście lepsze, jak wikipedia
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co znaczy niedalekiej przyszłości ?? Bo my planujemy, ale że ja jestem po cc to najprędzej zaczniemy na wiosnę przyszłego roku, bo chciałabym dziecko znowu w terminie kwiecień-maj
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-08-27 o 21:17 |
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
veronic u nas jest to samo. tylko rączki pada na ryj pisałam czy jesteście jutro napisz mi na prv swój nr bo t na tel ciężko ogarnac
|
#2658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też piję koper włoski, mimo że widziałam ten zapis
|
|
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() ja mam ogromną ochotę na kolejne bobo ale tz nie.podziela mojego zapału w tej kwestii :bzydal: i.chyba cieszy go fakt, że miałam cc bo ma argument na czekanie tych 2 lat ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie się zastanawiałam, czy ktoś jeszcze chce niezbyt dużą różnicę wieku... Ja to bym chciała zacząć się starać też tak za rok
|
#2661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to sa chyba te wytyczne sprzed lat - karmic co 4 godz. i w nocy nic. do rana musi wytrzymać. no to wracaj a nie western i kolejki! jeszcze masz czas żeby synowi pokazac te wszystkie atrakcje ![]() Cytat:
nie musisz cycem swiecic na prawo i lewo. znajdz zapomniana lawke w parku, usiadz sobie tylem do innych, nakryj siebie i dziecko pieluszka...to naprawdę nic zlego. ja ostatnio miałam male opory jak tu mloda nakarmić nad jeziorem, byliśmy z całym stadem kolegow tzta wolalabym wyciagac cyca przy obcych :P ale tez znalazł się taki moment, ze było latwiej. czesc poszla do wody, jeden widzac, ze się pokracznie do tego zabieram polozyl się na kocu i skupil na opalaniu mloda lezala na materacyku, wiec tak go podwinelam, ze nie było szans na prezentacje :P mala przykryta pieluszka, zjadla i już. następnym razem będzie latwiej.na Rownicy (taka gora w Ustroniu) tez schowałam się w kaciku schroniska, tylkiem do wszystkim. mala zjadla i już. cyca nikomu kolo talerza nie wyciągam, choć i tu uważam, ze nie jest to jakies niesmaczne... Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-08-27 o 23:01 |
||
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
My trochę myślimy nad tym tematem bo byłoby dobrze zdążyć nim skończę 35 lat, ale kiedy nie wiem i czy na pewno też nie wiem...ale jeśli tak to myślimy by gdzieś pod koniec macierzyńskiego się starać, a przynajmniej w drugiej połowie, więc do czerwca 2014.
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2666 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja niestety mało mobilna jestem :/ dziś byliśmy w ZUSie w centrum, to Młody dzielnie zniósł jazdę tam, załatwianie na miejscu spraw, ale z powrotem już zaczynał marudzić. a że byłam z przyjaciółką która do nas przyjechała to stwierdziłam że wykorzystam i podejdziemy do MOPSu jeszcze, bo tam ciężko z wózkiem, to z powrotem już była awantura, no w sumie po 3 h w wózku to się Młodemu nie dziwię, marudny był potem po południu strasznie. chociaż poszłyśmy na szybkie lody w centrum, tam go wyciągnęłam z wózka to miał pełnie szczęścia jak oglądał świat Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u nas tak było przez ponad tydzień ostatnio, ciągłe marudzenie, smok w buzi i nic mu nie pasowało, ciągle nie wiedział czego chce. przeszło na szczęście. Cytat:
http://allegro.pl/kolderka-dziecieca...460131807.html na pewno są lepsze ale ta była rozsądna cenowo i nie wygląda na najgorszą słodziaczek Przemek ma ostatnio odchyły w obie strony. dziś piszczał z radości jak jechaliśmy do miasta i na lodach jak tylko mówiłam do niego i się uśmiechałam. w domu śmiał się do miśka, po raz pierwszy. a potem nagle zaczął robić podkówkę i płakać, uspokoiłam go, nadal był nieswój, potem przyszedł mój tata, Młody już się zaczął uśmiechać, tata podszedł przywitać się z wnukiem a Młody wpadł w histerię
|
||||||
|
|
|
#2667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
boje się, ze jej uszkodze glowe jeszcze to ciemiączko tak pulsuje brrrrr. może my jej tylko zle glowe splukalismy? jaka szczotke kupilas? myslalam, ze ta nasza za twarda i szukałam jakiejś miękkiej http://allegro.pl/babylove-szczotka-...481855348.html myslalam o takiej z kozy, ale koza tez twarda IDE JUTRO W KONCU DO FRYZJERA zrobie wywiad jak sobie radzic z tym syfem ![]() ![]() slodka ta Twoja cora i nie dynia, a wyrosnieta klusunia
|
||
|
|
|
#2668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jussti ma gości- szwagierka lub siostra (?) przywiało nam szkocką pogodę! myślę, że ze szczepieniem się uda, widać się rozminęli informacyjnie jakoś w ośrodku. za basen będą kciuki! no i fajnie, że wpadły niespodziewanie pieniążki co do tego, że nie ma zależności między snem dziennym a nocnym, tzn jego ilością to już wyczytałam w jednym artykule (do tego co ciekawego tam napisali? samodzielne zasypianie niemowląt jest bardzo rzadkie i oczekiwać można go od przedszkolaka ), teraz czytałam też Zawitkowskiego artykuł na ten sam temat, ogólnie magluję. Helenka śpi od 21, dziś było fajne zasypianie, minimalnie na rękach. Cytat:
Nuna, u nas też był problem, użyliśmy windi, raz. Następnym razem pomógł litr soku jabłkowego. A jeszcze dziś poszła niespodziewanie kupka, po trzech dniach, ale nie wiem po czym, bo podejrzewam trzy rzeczy z mojego jadłospisu: suszone śliwki, sok pomarańczowy, szpinak. Lekarka mówiła mi, żeby oprócz wcinania śliwek (suszonych lub tych gerberowskich) ograniczyć mączne rzeczy i ryż oraz gotowaną marchew. Banka- mówisz, że nie ma co już kupować leżaczka? to do kiedy dzieci w nich są? ja właśnie myślałam, że dopiero jest sens...? a jakie macie zdanie dziewczyny co do karuzelek, też już nie ma sensu? |
||
|
|
|
#2669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym chciała mieć różnicę 3 lata ale z racji tego, że budujemy dom. Wypadałoby mi iść od czerwca do pracy bo kredyt chcę brać. A poza tym po studiach, bez żadnego doświadczenia i po 5 latach siedzenia w domu z dziećmi nie będę miała szans na rynku pracy niestety.
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
ciągle jestem opóźniona.. ale już spoko bo teraz jestem już 6 dni do tylu a nie 3 tygodnie...
Mam pytanko.. Jakbym chciała coś sprzedawać na allegro, to kiedy mogę sobie sprzedawać tak po prostu a kiedy muszę mieć działalność gospodarczą?? to od kwoty zależy czy jak?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

Mała nie robi kupki 3 dzień... nie wiem, czy zastosować u niej windi, czy czopek... ale na czopkach pisze, że u dzieci poniżej roku skonsultować z lekarzem. Mam też koper włoski do zaparzania w saszetkach, ale na nim z kolei pisze, że kobiety karmiące i w ciązy nie powinny stosować. A ja chciałam to pić, żeby coś małej z kupką ruszyło. Czy nic nie stosować i czekać na kupe??
dobrze,ze postawiłaś się trochę tżtowi 

Storczykomaniaczka : 25

klaski:

07.07.2012 

fajne i duże, może w nich non stop być w pozycji zaby hehe. kolejna rzecz, która będzie rosla razem z nia
chyba lunatykował

Pewnie moja ma mniejszą głowę, bo ona w ogole małą głowę ma od urodzenia
u nas tak było przez ponad tydzień ostatnio, ciągłe marudzenie, smok w buzi i nic mu nie pasowało, ciągle nie wiedział czego chce. przeszło na szczęście.