Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 00:35   #3901
linka_12
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
O, moja mama ma tak jak ty Wszystkich znajomych mi na poczatku straszy.
Moja mama ma to samo. Wystarczy, że spojrzy na jakieś małe dziecko (tylko rzuci okiem przez sekundę) i ono to zauważy to zaraz jest ryk. Bez wyjątku

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 00:36   #3902
Bela03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Też mnie słodziutkie grzeczniutkie kobietki nie lubią, koleżanka twierdzi, że po prostu je odstraszam I dobrze, bo ja nie lubię ich :P
A ja takie niesłodziutkie lubię a one mnie nie
Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Mnie się przy takich włącza opiekuńczość tak długo, jak są faktycznie grzeczniutkie i takie lekko nieśmiałe czy coś. Ale mam alergię na dziewczyny (i one w sumie mnie dziwią, żeby było nieofftopowo), które są drobnej aparycji i robią z siebie w towarzystwie takie słodkie idiotki mimo, że prywatnie są całkiem ogarnięte. Znam taką dziewczynę, która prywatnie jest super, ale w towarzystwie - hihi, hoho, jestem taka pijana, niech mi ktoś pomoże z pójściem do kibla, bleble. Nie wiem na kogo to działa, serio.
Ja się zachowuję często tak jak to się ode mnie oczekuje, tzn. ktoś mi powie komplement, typu durnowatego - robię się słodka idiotka, ktoś mnie traktuje z góry - robię się cicha itd. I nei wiem kiedy mi się to w życiu włączyło, bo zawsze byłam pewna siebie i zdecydowana, a teraz jak mnie facet klepnął po tyłku na ulicy to stanęłąm jak wryta i nie trzasnęłam go ani nic Jedyne kiedy to ma zastosowanie, to wśród starszych i pań z dziekanatu
Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
to może być o mnie. Po prostu staram się dostosowywać do rozmówcy i później jak ktoś mnie za bardzo nie zna to myśli, że jestem jakaś pusta albo przytępa. Tzn nie wiem w niektórych kręgach pewnie jestem, no ale ogólnie to chyba nie jakoś specjalnie
Z resztą zauważyłam plusy takiego zachowania. No i nie zachowuję się tak caly czas tylko przy konkretnych osobach np w szkole. Wiecie - nie lubię ich, ale z kimś gadać trzeba :P
Do tego wygląd...
To też. I potem ktoś mnie posłucha na korytarzu uczelni jak gadam tylko o serialach i już ma o mnie zdanie wyrobione. Ale to jest chyba najbezpieczniejszy temat na uczelni technicznej

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ja zawsze ryczę na filmach ze zwierzętami, zwłaszcza kiedy dzieje im się krzywda.
Nie wiem jak się naywał, ale był film o niedźwiadku, który matkę tracił. Jak byłam mała nie potrafiłam przebrnąć przez początek
Bela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 00:37   #3903
Kretka666
Zakorzenienie

Mnie bardziej rozełzawia śmierć człowieka, ale takiego, do którego się w czasie filmu / serialu przywiązałam. Płakałam jak umarł Mike (choć to bardziej z tytułu tego jak to się stało i ja to dotknęło Susan i MJ'a) i pani McCluskey w Gotowych na wszystko, na przykład.
Stary 2013-08-28, 00:37   #3904
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Widzicie, Wy jesteście takie słodkie i urocze z wyglądu, a pod spodem zupełnie inne, to jest spoko. A mnie jak się pozna to już strach mija - tylko na początku, jak ludzie mnie widzą, jak się do nich po raz pierwszy odzywam. No cholera wie. Według mnie aż taka straszna nie jestem.
Moja mama jest taka sama, wszyscy się jej boją, znajomi z liceum nie chcieli do mnie wchodzić, bo była moja mama. A ona nic się nie odzywała nawet, ona za ludźmi szczególnie nie przepada i nie spoufala się. Po prostu spojrzała i odpowiedziała "dzień dobry". A jak się ją pozna to w ogóle aż taka straszna nie jest.
Podobno ludzie też się mnie boją nie wiem i nie rozumiem czemu
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 00:39   #3905
chwast
Zakorzenienie

Jak kogoś wzruszają zwierzęta to polecę film co prawda niby dokumentalny, ale ja tak nie uważam. Ostatnie lwy.
Ale naprawdę, mnie osobiście zmiażdżył i cały czas powtarzałam na głos "co za po**** film", wyłam tak głośno, że musiałam wciskać twarz w poduszkę

No i cóż wszystko tam zdarzyło się naprawdę. I to jest jeszcze okropniejsze

Nie ma tam jakiejś masakry spokojnie. Jest piękny, dziki. A natura jest przecież brutalna
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 00:40   #3906
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Moja mama ma to samo. Wystarczy, że spojrzy na jakieś małe dziecko (tylko rzuci okiem przez sekundę) i ono to zauważy to zaraz jest ryk. Bez wyjątku
Wiesz jaką ja mam radochę, jak jakieś dziecko na ulicy się do mnie uśmiechnie lub odmacha, a nie spuści szybko głowy lub nie ucieknie? Kiedyś w sklepie dziecko powiedziało do mnie "hej" i pomachało, samo z siebie, chyba było chore psychicznie.
Stary 2013-08-28, 00:40   #3907
Paratrophy
TrustMe, I'mApsychologist

Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Też słyszałam to o sobie wiele razy!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Jeśli oszukasz mnie raz, to twoja wina. Jeśli oszukasz mnie dwa razy, to moja wina. Jeśli oszukasz mnie trzy razy, to wina nas obu.

Paratrophy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 00:43   #3908
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Ale mnie zawsze wzruszają filmy ze zwierzętami. Źle mi jak im się krzywda dzieje. Ludzie na filmach mogą ginąc , ale jak jakiemuś pieskowi coś się dzieje, to ojej, od razu mi się na płacz zbiera.
Mam dokładnie tak samo

Cytat:
Napisane przez Bela03 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak się naywał, ale był film o niedźwiadku, który matkę tracił. Jak byłam mała nie potrafiłam przebrnąć przez początek
Chyba wiem o jakim filmie mówisz, ale też nie pamiętam tytułu.

Co do filmów, na których wyłam, to między innymi ten z mojego podpisu - wiem, że jest tego 10 części i wszystkie są o zwierzętach, ja ledwo byłam w stanie przebrnąć przez tę jedną...
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 00:45   #3909
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie masz straszną minę i chodzisz z zakrwawionym tasakiem w dłoni? To może dlatego.
Są ludzie po prostu straszni, których się ludzie obawiają i cholera wie czemu.
Stary 2013-08-28, 00:46   #3910
201604181004
Konto usunięte

Dobra, ale to jest totalnie bez sensu ja, straszna? no wai

Edytowane przez 201604181004
Czas edycji: 2013-08-28 o 00:48
Stary 2013-08-28, 00:52   #3911
Kretka666
Zakorzenienie

Pewnie tylko udajesz
Stary 2013-08-28, 00:53   #3912
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, ale to jest totalnie bez sensu ja, straszna? no wai
no nie wiem, ja się czasem ciebie nawet tu boję
Stary 2013-08-28, 00:54   #3913
201604250941
Konto usunięte

Z tym robieniem z siebie idiotki- tez myslalam, ze w towarzystwie mozna byc madra i to takie fajne, ze sie ma hobby i sie cos wie. Duzo czasu mi to zajelo, ale w koncu zrozumialam, ze facetow naprawde nie obchodzi co ja mam do powiedzenia, ze cos wiem o polityce, o mechanice, komputerach. Oni rozmawiaja bo chca porozmawiac ze soba, a mnie mogloby tam nie byc rownie dobrze. Czasem z grzecznosci mi tego nie pokaza, ale wiekszosc czasu po prostu ignoruja wszelkie wypowiedzi dziewczyn. Im szybciej sie to zrozumie tym szybciej mozna sobie darowac, ale wtedy pozostaje oh jej zaniescie mnie do kibla.
Dlatego jak mam ochote na ynteligentna rozmowe wybieram towarzystwo czysto damskie, moge sobie pogadac o samochodach, pilce noznej, polityce, wypic browara i beknac, nikt mnie nie ignoruje, nie przekrzykuje, do tego nawet patrza mi sie w oczy
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 00:55   #3914
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
no nie wiem, ja się czasem ciebie nawet tu boję
no co ty godosz
Stary 2013-08-28, 00:57   #3915
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Z tym robieniem z siebie idiotki- tez myslalam, ze w towarzystwie mozna byc madra i to takie fajne, ze sie ma hobby i sie cos wie. Duzo czasu mi to zajelo, ale w koncu zrozumialam, ze facetow naprawde nie obchodzi co ja mam do powiedzenia, ze cos wiem o polityce, o mechanice, komputerach. Oni rozmawiaja bo chca porozmawiac ze soba, a mnie mogloby tam nie byc rownie dobrze. Czasem z grzecznosci mi tego nie pokaza, ale wiekszosc czasu po prostu ignoruja wszelkie wypowiedzi dziewczyn. Im szybciej sie to zrozumie tym szybciej mozna sobie darowac, ale wtedy pozostaje oh jej zaniescie mnie do kibla.
Dlatego jak mam ochote na ynteligentna rozmowe wybieram towarzystwo czysto damskie, moge sobie pogadac o samochodach, pilce noznej, polityce, wypic browara i beknac, nikt mnie nie ignoruje, nie przekrzykuje, do tego nawet patrza mi sie w oczy
a to ja mam na odwrót. Jak chcę pogadać na różne normalne tematy wymagające jakiegoś tam obycia jednak to zawsze faceci. Ale fakt - bardziej zainteresują się tobą jako kobietą jak nie będziesz się wymądrzać. Nie wiem dlaczego tak jest. Tzn nie dla każdego faceta, ogólnie piszę.

Z dziewczynami to właśnie gadam o rzeczach, które mnie tak naprawde nie interesują. Często starałam się podsłuchać bo może na złe momenty trafiam ale nie.
Może w moim mieście nie ma inteligentnych kobiet. ?!
Stary 2013-08-28, 00:58   #3916
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę? Nigdy się z czymś takim nie spotkałam Raczej z wprost przeciwną postawą.
Stary 2013-08-28, 00:58   #3917
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
no co ty godosz

Ale swojej przyjaciółce powiedziałam to samo, jak ją poznałam w szkole to myslałam, że taka hetera z niej, całą klasę za mordę trzyma i pewnie mi kiedyś w****
Jak jej to powiedziałam po paru latach to do dziś mi to wypomina
Stary 2013-08-28, 01:00   #3918
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
No to może złych znajomych wybierasz w moim towarzystwie tak się traktuje tylko kobiety, które właśnie robią z siebie słodkie idiotki. Ja wręcz mam "posłuch" lepszy niż niejeden mężczyzna z naszej grupy, bo jestem asertywna i nie mam problemu, żeby komuś dosrać jak mi się wcina w zdanie albo usiłuje je bagatelizować.

I do momentu studiów też, chociaż zawsze miałam jakąś przyjaciółkę, trzymałam się raczej w męskim gronie. Ale w trakcie studiów poznałam tak wdechę dziewczyny, że teraz łaknę jak powietrza naszych babskich spotkań jedną grupę poznałam na studiach a drugą tu, na wizażu. Przyjaźnimy się już kilka lat i nie zamieniłabym ich na żadną grupę facetów, nawet takich przystojnych i wpatrzonych we mnie jak w obrazek

Edytowane przez cholernarejestracja
Czas edycji: 2013-08-28 o 01:04
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 01:03   #3919
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
a to ja mam na odwrót. Jak chcę pogadać na różne normalne tematy wymagające jakiegoś tam obycia jednak to zawsze faceci. Ale fakt - bardziej zainteresują się tobą jako kobietą jak nie będziesz się wymądrzać. Nie wiem dlaczego tak jest. Tzn nie dla każdego faceta, ogólnie piszę.

Z dziewczynami to właśnie gadam o rzeczach, które mnie tak naprawde nie interesują. Często starałam się podsłuchać bo może na złe momenty trafiam ale nie.
Chyba chodzi tutaj tylko o pierwsze chwile znajomości, gdzie nikt nie chce, aby druga strona się wymądrzała Przemądrzałych facetów kobiety nie lubią, przemądrzałych kobiet nie lubią faceci, a ludzie nie lubią mieć przemądrzałych znajomych. Jak już się kogoś bliżej zna to można sobie pomądrzyć Ja z takiego założenia wychodzę.

A mnie najbardziej zadziwia, że choć moje zainteresowania kręcą się wokół niemęskich rzeczy, to wolę towarzystwo męskie, a to też z tego powodu, że wszystkie znajome mi kobiety mają na tematy związane z moimi zainteresowaniami takie samo pojęcie jak Ci mężczyźni No może odrobinę większe, ale to dla mnie i tak nul, nie do głębszej dyskusji. Już mój TŻ poprzez przebywanie ze mną wie więcej, o wieeele więcej niż te wszystkie kobiety. Razem wzięte. A sam w tym nie siedzi przecież, przypadkiem wszystkiego się dowiaduje, a bystry jest, to łapie szybko. Co za baby, ani pogadać o byle czym się nie da, ani o czymś babskim. Wolę moje "męskie" wieczory.
Stary 2013-08-28, 01:04   #3920
201604181004
Konto usunięte

No, na żywo niektórzy też tak reagują. Ale w środku jestem wrażliwa i mięciutka jak tkanka miękka zęba.
Stary 2013-08-28, 01:04   #3921
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
No to może złych znajomych wybierasz w moim towarzystwie tak się traktuje tylko kobiety, które właśnie robią z siebie słodkie idiotki. Ja wręcz mam "posłuch" lepszy niż niejeden mężczyzna z naszej grupy, bo jestem asertywna i nie mam problemu, żeby komuś dosrać jak mi się wcina w zdanie albo usiłuje je bagatelizować.
Stary 2013-08-28, 01:05   #3922
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Naprawdę? Nigdy się z czymś takim nie spotkałam Raczej z wprost przeciwną postawą.
Cytat:

Wiadomo, zalezy na kogo sie wpadnie. Wiekszosc moich kolezanek jednak nie umie policzyc sredniej arytmetycznej, takze tu nie ma zasady. I czesto po facetach nawet widac zainteresowanie, ale po chwili okazuje sie, ze w ogole nie pamietaja o czym sie do nich mowilo. A jeszcze czesciej nie staraja sie nawet zrozumiec, co sie do nich mowi, skupiaja sie tylko na tym, co sami mowia.
Jakos tak jak chce porozmawiac o czyms innym nic d Maryni to wole damskie towarzystwo (wyselekcjonowane), jest to wygodniejsze.

Ja: ale ja nie jem szynki
On: znalazlem tu z szynka, zjemy
Ja: ja nie jem szynki!
On: no tak, znalazlem z szynka
Ja: czlowieku, jestem wege, nie jem miesa
On: to co, idziemy do kasy (bierze dwie pizze z szynka)
Stary 2013-08-28, 01:06   #3923
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:

No, na żywo niektórzy też tak reagują. Ale w środku jestem wrażliwa i mięciutka jak tkanka miękka zęba.
Jeśli jesteś wrażliwa jak moje zęby to naprawdę tylko Cię przytulać i głaskać, a nie się bać
Stary 2013-08-28, 01:06   #3924
chwast
Zakorzenienie

Kretka nie chodziło mi o takie wymądrzanie, źle słowo użyłam powinno być w cudzysłowie. Po prostu ja zauważyłam, że w towarzystwie (nie znajomi tylko tacy np poznani gdzieś tam i sobie gadamy ) jak nie wypowiadam się dużo na różne tematy tylko w sumie tylko słucham, podpytuję albo się śmieję to faceci jakoś tak... reagują lepiej bo myslą "ah kobietka taka głupia, słodka" i może wtedy im się jakiś instynkt ojcowski włącza czy co

tylko tylko tylko

idę spać a przedtem romans z dexiem bo mój tż 250 km dalej dodatkowo pies śpi ze mną w kołnierzu i dzisiaj rozciął mi nim polik

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2013-08-28 o 01:07
Stary 2013-08-28, 01:10   #3925
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo, zalezy na kogo sie wpadnie. Wiekszosc moich kolezanek jednak nie umie policzyc sredniej arytmetycznej, takze tu nie ma zasady. I czesto po facetach nawet widac zainteresowanie, ale po chwili okazuje sie, ze w ogole nie pamietaja o czym sie do nich mowilo. A jeszcze czesciej nie staraja sie nawet zrozumiec, co sie do nich mowi, skupiaja sie tylko na tym, co sami mowia.
Jakos tak jak chce porozmawiac o czyms innym nic d Maryni to wole damskie towarzystwo (wyselekcjonowane), jest to wygodniejsze.

Ja: ale ja nie jem szynki
On: znalazlem tu z szynka, zjemy
Ja: ja nie jem szynki!
On: no tak, znalazlem z szynka
Ja: czlowieku, jestem wege, nie jem miesa
On: to co, idziemy do kasy (bierze dwie pizze z szynka)
To są Twoi kumple czy jacyś znajomi znajomych?

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

Cytat:
Kretka nie chodziło mi o takie wymądrzanie, źle słowo użyłam powinno być w cudzysłowie. Po prostu ja zauważyłam, że w towarzystwie (nie znajomi tylko tacy np poznani gdzieś tam i sobie gadamy ) jak nie wypowiadam się dużo na różne tematy tylko w sumie tylko słucham, podpytuję albo się śmieję to faceci jakoś tak... reagują lepiej bo myslą "ah kobietka taka głupia, słodka" i może wtedy im się jakiś instynkt ojcowski włącza czy co
W sumie to prawda. Na szczęście nie każdy facet tak ma.

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

Cytat:
idę spać a przedtem romans z dexiem bo mój tż 250 km dalej dodatkowo pies śpi ze mną w kołnierzu i dzisiaj rozciął mi nim polik
Dexter? Co za odcinek, no...
Stary 2013-08-28, 01:11   #3926
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
To są Twoi kumple czy jacyś znajomi znajomych?
Moi znajomi, raczej bliscy ale nie przyjaciele
Moi mescy przyjaciele sa gejami takze tutaj jest inna sprawa zupelnie tematy mamy idealnie dopasowane

chwast jak najbardziej cos w tym jest, ale ja takich unikam, jak sie udaje idiotke to niestety bardzo wchodzi w krew, i potem jak sie chce znowu byc mgr inż to juz nie jest tak latwo i tez nie tak latwo Ci uwierza XD

Edytowane przez 201604250941
Czas edycji: 2013-08-28 o 01:12
Stary 2013-08-28, 01:12   #3927
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

A mnie najbardziej zadziwia, że choć moje zainteresowania kręcą się wokół niemęskich rzeczy, to wolę towarzystwo męskie, a to też z tego powodu, że wszystkie znajome mi kobiety mają na tematy związane z moimi zainteresowaniami takie samo pojęcie jak Ci mężczyźni No może odrobinę większe, ale to dla mnie i tak nul, nie do głębszej dyskusji. Już mój TŻ poprzez przebywanie ze mną wie więcej, o wieeele więcej niż te wszystkie kobiety. Razem wzięte. A sam w tym nie siedzi przecież, przypadkiem wszystkiego się dowiaduje, a bystry jest, to łapie szybko. Co za baby, ani pogadać o byle czym się nie da, ani o czymś babskim. Wolę moje "męskie" wieczory.
ja też wolę męskie towarzystwo, mam fajnych kumpli, zwykle jak idę na jakąś posiadówę w akademiku, to zazwyczaj jestem ja, max dwie dziewczyny a reszta to faceci :P
Stary 2013-08-28, 01:16   #3928
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Moi znajomi, raczej bliscy ale nie przyjaciele
Moi mescy przyjaciele sa gejami takze tutaj jest inna sprawa zupelnie tematy mamy idealnie dopasowane
Nie chciałabym mieć takich znajomych, zero szacunku
Stary 2013-08-28, 01:25   #3929
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Nie chciałabym mieć takich znajomych, zero szacunku
Moze dlatego nie mam zbyt wielu kumpli, bo wybrzydzam na takich

Obejrzalam sobie koncowke krola lwa, poryczalam sie, jutro rano jak wstane bede taka piekna
Stary 2013-08-28, 01:26   #3930
201604181004
Konto usunięte

Też wolę męskie towarzystwo przed wieloma kobietami się nie otworzę, bo wiem, że będą przekładać moje problemy na siebie, tj porównywać . Faceci jakoś tak bardziej na to leją i potrafią się zdystansować, kobiety jeśli jest jakiś problem np w relacji damsko męskiej, często próbują przenieść własne doświadczenia na mój związek, albo działa u nich mechanizm samoobronny i zaczyna się "bo wiesz, rozumiem, u mnie jest zupełnie inaczej" (jakby mnie to interesowało )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości