|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Ona po prostu bardzo rzadko czuła Małą i lekarz wiedział,że jest pępowiną owinięta wokół szyji.Gdyby w czwartek kiedy była na wizycie wysłał ją do szpitala na monitoring,Mała by żyła...na tym etapie ciązy można normalnie uratować dzieckoMiała jeszcze jakieś inne objawy,ale nie chce o tym mówić,więc ja nie pytam...Głównie nie czuła ruchów od jakiegoś czasu,a jak już to rzadko.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-08-28 o 08:04 |
|
|
|
|
#2582 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilkę i uciekam... Rano mąż obudził mnie przykra wiadomością... Nasz kociaczek odszedł
Niby jestem dorosła baba i mogłam się spodziewać, że skoro odrzuciła go matka, ważył 10dag i był schorowany to może być źle, ale po raz kolejny wierzyłam, że uda mi się zwierzakowi pomóc.. Wczoraj jeszcze byliśmy u weterynarza, dostał antybiotyk i było dużo lepiej. Dziś już leżał w łazience i jeszcze tylko miauknął cichutko na mój widok... Gdyby nie to, że nie chcę by Ola widziała to ryczałabym jak bóbr... Ale jej nie powiedziałam co się stało, dopytuje, ale powiedziałam, że poszedł do mamy- wydaje mi się, że Olcia by to bardzo przeżyła... Ech... kiepski początek dnia. |
|
|
|
#2583 |
|
Rozeznanie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Jakies takie smutne te wasze wiesci poranne
Ja wlasnie po sniadaniuz,niewielkiem w sumie jakims,bo jedna zwykla bulka...a jak troche sie przygarbie to czuje jakby mi maly glowe wpychal pod zoladek ![]() Mam pytanko jeszcze do Was madre glowy moje...jak to jest z tymi herbatkmi na laktacje,dla koniet karmiacych itp.takie w puszkach do rozpuszczania? Bylam czoraj w sklepie i tak na nie zerknelam,bo przypomnialo mi sie,ze jak szwagierka rodzila to babka z jej sali to miala na stole....kiedy sie je stosuje,w przypadku malej laktacji,czy profilaktycznie jakos.nie orientuje sie zupelnie.kupujecie cos takiego na zapas? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Nemosku nigdy nie miałyśmy z siostra dobrego kontaktu. To jest egzemplarz pasożytniczy, który umiejętnie jednym uchem wpuszcza a drugim wypuszcza, nawet jeśli chodzi o dobro dziecka.
Kiedy Oliwia się urodziła, byłam u Mamy. Nie słuchała jak mówiłam, że dziecko za mało siusia i zapach moczu jest za ostry; i jeszcze nie oddało porządnej kupy mimo wyłącznego karmienia piersią, nie słuchała też jak mówiłam, że cycuszki jej za bardzo wystają a pepek sie babrze. Zadzwoniła do przychodni umówić wizytę i jak piguła zapytała czy cos się dzieje, to powiedziała, że nie wiec dali jej wizytę za 4 tygodnie a ona bez spiny. Po tygodniu mojego marudzenia poszla. Okazało się, że doszło do skrajnego ubytku wagi, wyczerpania, niedożywienia i odwodnienia a dziecko z miejsca do szpitala na granicy śmierci. Nie usłyszałam głupiego Dziękuję czy Przepraszam. O obecnym stanie to nawet nie zaczynam, bo jej dziecko nie wie, że można się bawić w gonianego wokół krzesła. Raz Alisa ją złapała jak sobie krążyła i ta zaczęła ją nic, bo nie wiedziała że tak można. Żal mi tego dziecka. Nie matki. Bo jedno to próbować wychować i może nie iść, a drugie to być skrajnie niedojrzałym i nieodpowiedzialnym człowiekiem. Siostra jest starsza ode mnie o 5 lat. Nie będę nawet mówić o tym jak "dyma" moją Mamę. Chodzi o tego kolegę od trzustki? Lineczko najpierw do tego pediatry trzeba chodzić i się domagać. Pomijam kompetencje wielu dzisiejszych lekarzy "rodzinnych". Powodzenia w Obi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-08-28 o 08:39 |
|
|
|
#2585 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak po 7 mcach kończył mi się pokarm to mi lekarka kazała popijać żeby jeszcze dłużej karmić, ale nie zrobiłam tego i już się przestawiłyśmy na butlę. |
|
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Pepper herbatki na laktacje można ale nie trzeba. Ja miałam manię na produkcję, bo chciałam robić zapasy na czas studiów. Jeśli nie masz nadmiernych potrzeb i mleko jest to nie musisz.
Ale jak już to polecam ekspresowe a nie te granulowane, bo to sam cukier. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2587 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2589 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidzia-a skad te wyczerpanie i ubytek wagi??Dziecko nie plakalo?? Oj znam takie osoby, ktorymi nic nie mozna powiedziec.Moja siostra tez taka jest. I tez sobie urobila moich rodzicow.Wykorzystuje ich na medal.
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
De dziecko spalo przy piersi. A potem z wyczerpania spalo "grzecznie" prawie cały dzień. Ona nie miała nawet sily kwilic.
Lineczko oczywiście ze cos będzie nie tak. Już ma krzywe nogi. (Jeszcze nie były na kontroli chodu a chodzi ponad rok). Ale przestałam sie wtracac, bo i tak nie słucha. Jak coś to pretensje to Matki będzie mieć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
gdyby to była obca osoba to myślę że jakiś MOPS mógłby się tym zainteresować, ale wiadomo to rodzina...
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Moglabym tak godzinami, ale tylko będzie sie Wam ciśnienie podnosic. Jak i mnie.
Glodna jestem. Jakieś pomysly na śniadanko ? Zjadlabym cos niestandardowego.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2593 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamusiom
![]() Ja dzisiaj znowu niestety nie będę miała za dużo czasu, dopiero wieczorem zapewne będę nadrabiać. Lineczka powodzenia w OBI Kabriela, Domi za wizytyNemosek czekamy na fotki
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zbieramy się właśnie na USG i mam okropnego stresa że Jasiek okaże się jednak Julką ![]() Trzymajcie kciuki żeby wszystko było u mojego maleństwa w porządku ![]() Do później
|
|
|
|
#2595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziwne że siostra nie martwi się o to bo ja to pewien czas spać w nocy nie mogłam bo się martwiłam. Małemu zrobiłam badania i wyszło że nawet anemii małej nie ma, pasożytów też. |
|
|
|
|
#2596 | |
|
Rozeznanie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Newtrend ale coś w tym kierunku robiłaś. I jeśli wyjdzie, że wszystko ok, to rozumiem. Nie każdy musi być sredniakiem czy pultasem. Ja z moja przeszłam szereg badan bo też było slabo z wagą i miała potworne zaparcia. Tysiąc sesji u gastrologa/alergologa. Szpitalne leki na zamówienie na pobudzenie apetytu itd. Nic nie działało, wiec uznalismy zgodnie ze tak ma być. Po dłuższym czasie urosla, przybrala.
Ale mam czyste sumienie i serce, bo wiem ze jest zdrowa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Domi, Kabriela. Kciuki są oczywscie. Pepper no też nieciekawie :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2598 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- A w ogóle to witam się z rana w 26t7d więc jutro będzie 27t1d czyli 7 miesiąc? Dobrze rozumuje? ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Anoula dopisz mi wizytę na 12,09 godzina 17 ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witamy się z córcią w 26 tygodniu |
||
|
|
|
#2600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne uczucie, ale da się wytrzymać ![]() Cytat:
U mnie też cała duża szuflada w komodzie zapełniona, już nie mam gdzie tego wszystkiego chować :PCytat:
Na pewno wszystko będzie w porządku ![]() Witam się z rana ![]() A ja idę powoli się ogarniać, bo oczywiście dostałam wczoraj list z ZUSu, że każą mi donieść jakieś dokument, w którym na każde pytanie odpowiadałam "nie" Co 2 miesiące się do czegoś przywalają. Chyba się nudzą w tym burdelu i co chwila wymyślają różne rzeczy :/Ale koło ZUSu mam 2,3 lumpki więc przynajmniej się rozerwę Wczorajszy dzień zaliczyłam do najbardziej nudnych dni w moim życiu i oby takich już nie było. Mąż wrócił dopiero o 20, więc się wynudziłam.Aaaa byłam w Super Pharm tzn zatrzymałam się przed samym wejściem, bo widok kolejki do kasy na cały sklep i tłum ludzi jakby dawali coś za darmo mnie powstrzymał od wchodzenia Paranoja!
|
|||
|
|
|
#2601 |
|
Wtajemniczenie
|
new trend-4,5 roku?Kurcze-moj dwa lata mlodszy a wazy wiecej i jest wyzszy
Jak sie u tego dziecka objawil autyzm- wyobcowaniem? Jasne, ze powinno sie sprawdzic, wyjasnic. My tak mielismy z mowieniem-Daniel jest dwujezyczny-kazdy nam mowil, rozgada sie, spokojnie, a on tez do dwoch latek mowil w swoim jezyku. Po dwoch latach wiecej, a dopiero niedawno poprostu zaczal mowil calymi zdaniami, po niemiecku i po polsku. Z alergiami bylo tak, ze juz w 3 tygodniu po alergologach jezdzilismy,to kazdy mowil nam ze za wczesnie. A w 6 tygodniu w koncu zdiagnozowano alergie. Poszlam dzis o 7 45 z malym na rowerek. I z samego rana maruda nie dogodzisz.A wykorzystalam chwile, ze nie mialam zadnych boli, za to teraz sie pojawiaja, bo jednak tak dlugo spacer juz mi nie sluzy.A musze jeszcze pojechac z nim do miasta, kupic mu jesienne buty. No i na plac zabaw tez by sie przydalo skoczyc, bo mi maly dzis dom do gory nogami wywroci.
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
De Oliwia nie mówi w ogóle. Tzn. mowi mama, lala, oć. Na resztę pokazuje palcem i gestykuluje. Wasz dwujezyczny, to trudniej zacząć.
Matko, o 7.45 to my jeszcze spalydmy w najlepsze. A teraz się klocimy o sprzątanie zabawek :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-08-28 o 09:41 |
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całe szczeście, że z tej rady do tej pory korzystać nie musiałam i mam nadzieję że korzystać nie będę musiała ![]() przy okazji wyjazdu do OBI wpadnę do sklepu Ziaji kupie krem do pupy na odparzenia i zobaczę czy jest ta maść na brodawki, bo na stronie ich sklepu internetowego nie ma i może kupięc coś jeszcze z serii Mamma mia jakiś żel dfo higieny intymnej czy coś bo zauważyłam ze sporo taniej jest niż kupować rzeczy Ziajkowe w drogerii czy aptece
|
|
|
|
#2604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2605 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Drugi jakoś bardziej mi się podoba. ![]() Dziewczyny,3mam kciuki za wizyty! ![]() Gratuluję rozpoczętych tygodni ![]() Dzień Dobryyy, dzis zaczynamy 32 tydzień czyli jeszcze 2 miesiące do porodu
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#2607 |
|
Konto usunięte
|
Wyszłam na dwór a tam zimno i wilgotno i zastanawiam się w co ja będę się teraz ubierała? Kurcze z Olką to w zimie nie miałam brzucha, potem na wiosne jeszcze miałam płaszczyk, a latem urodziłam. A teraz w nic się już nie wbiję.
Dziś chodzę w bluzie męża, ale w czyn jutro pojadę do lekarza jak będzie tak chłodno to nie wiem... |
|
|
|
#2608 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie !
Witamy się z Wami w 30 tygodniu ! Do porodu zostało nam 73 dni ![]() Lecę Was teraz ponadrabiać co by być na bieżąco
|
|
|
|
#2609 | ||
|
Raczkowanie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42494241]Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilkę i uciekam... Rano mąż obudził mnie przykra wiadomością... Nasz kociaczek odszedł
Niby jestem dorosła baba i mogłam się spodziewać, że skoro odrzuciła go matka, ważył 10dag i był schorowany to może być źle, ale po raz kolejny wierzyłam, że uda mi się zwierzakowi pomóc.. Wczoraj jeszcze byliśmy u weterynarza, dostał antybiotyk i było dużo lepiej. Dziś już leżał w łazience i jeszcze tylko miauknął cichutko na mój widok... Gdyby nie to, że nie chcę by Ola widziała to ryczałabym jak bóbr... Ale jej nie powiedziałam co się stało, dopytuje, ale powiedziałam, że poszedł do mamy- wydaje mi się, że Olcia by to bardzo przeżyła... Ech... kiepski początek dnia.[/QUOTE] Ojej.. moja kicia co prawda jest już duża (i niestety po ślubie zostawiłam ją u rodziców...), ale i tak jakbym się dowiedziała, że coś jej się stało to bym strasznie przeżywała... A co dopiero taki maluszek? ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też wolałabym żeby Kubuś nie okazał się jednak dziewczynką, ale już tyle zapewnień i tyle zdjęć dostaliśmy z potwierdzeniem, że byłoby ciężko ![]() Cytat:
Każdy rośnie w swoim tempie. Ja np. miałam mega dużo problemów jak byłam mała, bo byłam na diecie bezglutenowej prawie 7 lat. Ponoć chuda jak patyk, cera ziemista, ale cały czas zadowolona i energii jak 5 dzieci xD Później jak już mogłam jeść normalnie wszystko poszłoooo i przybierałam na wadze ładnie i rosłam też lepiej. Może mały też będzie miał taki moment, że potem wystrzeli? ![]() A my witamy się w 27 tygodniu Humor dzisiaj dopisuje, ale praca mi się zbiera na dzisiaj. Ostatnio znalazłam super płaszczyk na jesień w lumpku i tylko teraz muszę trochę dalej guziki przeszyć, bo miejsce dla Kubusia trzeba zrobić Po porodzie myślę, że na wiosnę i jesień będę miała fajny płaszczyk (tylko guziki z powrotem będę przesuwać ^^). Zaraz polecę i porobię fotki moich zbiorów! Już nie mogę się doczekać żeby się pochwalić
|
|
#2610 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Rybko odpiszę tutaj na Twoje pytanie o samopoczucie: a więc czuje się dobrze, brakuje mi troche ludzi, pracy bo siedzę w domku sama. Do pracy mam wrócic koło 23 września więc jeszcze trochę. Mąż ze mna wariuje bo ciągle mu jęczę że nudy i siedzę sama... Tak bardzo chciałabym zacząć juz starania o dzidziusia ale to jeszcze ze 2 miesiące. W piątek ide na wizytę i mam nadzieję że gin zobaczy jakieś dojrzałe jajeczko i z moją owulką jest ok. Miałam juz pierwszy okres i akurat w piątek (mniej wiecej) bedzie połowa cyklu. Czasem zdaża mi się myśleć (za duzo myśleć) o tym co mnie spotkało i polecą łezki ale staram się trzymać. Czas to najlepsze lekarstwo ![]() Nie moge się powstrzymac od zaglądania tutaj na wątek i mam nadzieję że Wam to nie przeszkadza. Jakaś czastka mnie ciągnie mnie tutaj. Pozdrawiam wszystkie mamusie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

Niby jestem dorosła baba i mogłam się spodziewać, że skoro odrzuciła go matka, ważył 10dag i był schorowany to może być źle, ale po raz kolejny wierzyłam, że uda mi się zwierzakowi pomóc.. Wczoraj jeszcze byliśmy u weterynarza, dostał antybiotyk i było dużo lepiej. Dziś już leżał w łazience i jeszcze tylko miauknął cichutko na mój widok... 

? Zjadlabym cos niestandardowego.
za wizyty

moja kicia co prawda jest już duża (i niestety po ślubie zostawiłam ją u rodziców...), ale i tak jakbym się dowiedziała, że coś jej się stało to bym strasznie przeżywała... A co dopiero taki maluszek?