Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 18:32   #4561
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Problem w tym ze niestety nie mam jak bo aparat mi padl miesiac temu nad jeziorem bo piachu sie do niego nasypalo A tel mam bez aparatu Ale wygladaja identycznie jak na zdjeciach Moze tz mi swoj aparacior pozyczy pokaze zakupy na dniach
ja juz upatrzyłam sobie kilka par na Allegro
jedne bezowe na koturnie zamawiam na bank mimo,że mam juz jedne bezowe koturny z tamtego roku:
https://www.google.pl/search?q=bezow...ny%3B800%3B667
Ale bola mnie w nich stopy jak gdzies w dluzsza trase sie wybieram
No i mam lity jeszcze czarne zamszowe z drewnianym słupkiem, ale jeszcze dokupić kurtke musze na jesien,bo mam tylko camelowa skórke.
I zostałam bez butów na zime,bo sztylbety poszly na reklamacje...matko ile to kasy pojdzie

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Hej kochane

Bunny Ciebie to zawsze coś spotka ale nad morze zapraszam, jest cieplutko i słonecznie

A co do włosów to wiesz, że obciąć musiałam, aby pozbyć się tych zniszczeń po ombre

W końcu spróbowałam klopsików w Ikea, Jezu jakie to smaczne już wiem co tak zachwalają.

Kupiłam swetrzysko - pelerynkę w Bershce i dwie pary grubych legginsów z zamkami na nogawkach, granatowe i czarne, ale chyba jeszcze kupię beżowe
Niestety nadal nie mam pomysłu na buty, stwierdziłam jednak, że muszę mieć płaskie, bo mnie już teraz plecy pobolewają to co to będzie później...
Klopsiki?
Ja kocham legginsy, teraz jak mam jeansy zwykle ubrac to mnie wszedzie wszystko cisnie,drapie i przeszkadza
Ja kupuje tylko czarne, bo kiedys sprobowałam bezowe to wygladałam przeokropnie w takich cielistych legginsach
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:35   #4562
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Klopsiki?
Ja kocham legginsy, teraz jak mam jeansy zwykle ubrac to mnie wszedzie wszystko cisnie,drapie i przeszkadza
Ja kupuje tylko czarne, bo kiedys sprobowałam bezowe to wygladałam przeokropnie w takich cielistych legginsach
taaak, mini kotleciki mielone, z sosem pieczeniowym i pure lub frytki do wyboru yummy

W sumie takie leggi beżowe pogrubiają, więc chyba jednak je sobie daruję
a swetrzysko takie nabyłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6617894210_1_1_3.jpg (23,6 KB, 35 załadowań)
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:39   #4563
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
taaak, mini kotleciki mielone, z sosem pieczeniowym i pure lub frytki do wyboru yummy

W sumie takie leggi beżowe pogrubiają, więc chyba jednak je sobie daruję
a swetrzysko takie nabyłam
Swetrzycho megaśne

Kitka jak ja sobie pomysle co ja musze kupic to mi słabo
W pracy mam jeszcze kilka rzeczy odlozonych
żakiet,sweter,bluzke x3, spodnie...o mamusiu
A na prawde potrzebuje kupic kilka swetrów,bo mam jeszcze takie sprzed 3 a nawet 5 lat, wiec juz lekka przeginka,bo i tak ich nie nosze ale "moze sie jeszcze przydadza"
Stary 2013-08-27, 18:44   #4564
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Swetrzycho megaśne

Kitka jak ja sobie pomysle co ja musze kupic to mi słabo
W pracy mam jeszcze kilka rzeczy odlozonych
żakiet,sweter,bluzke x3, spodnie...o mamusiu
A na prawde potrzebuje kupic kilka swetrów,bo mam jeszcze takie sprzed 3 a nawet 5 lat, wiec juz lekka przeginka,bo i tak ich nie nosze ale "moze sie jeszcze przydadza"
Ja to samo moja lista wciąż się wydłuża, chociaż mówiłam, że wiele nie potrzebuje, ale niestety jak zobaczyłam jesienne kolekcje i swetry to przepadłam, jestem swetromaniaczką no i takie basicowe bluzki z długim rękawem muszę kupić, bo ostatnio próbowałam wcisnąć się w takie sprzed ciąży no i na próbach się skończyło
Stary 2013-08-27, 18:51   #4565
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to samo moja lista wciąż się wydłuża, chociaż mówiłam, że wiele nie potrzebuje, ale niestety jak zobaczyłam jesienne kolekcje i swetry to przepadłam, jestem swetromaniaczką no i takie basicowe bluzki z długim rękawem muszę kupić, bo ostatnio próbowałam wcisnąć się w takie sprzed ciąży no i na próbach się skończyło
A wiesz co jest najbardziej przerazajace?
Moj Tż kupil ost bluze z kapturem i spodnie czarne i stwierdzial,że ma juz wszystko co potrzebuje na jesien
Szczękę 5min zbierałam z podłogi...
Ja ledwo wziełam rozped na sezon jesien/zima, a on ma juz wszystko
Stary 2013-08-27, 18:56   #4566
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Moj Tż kupil ost bluze z kapturem i spodnie czarne i stwierdzial,że ma juz wszystko co potrzebuje na jesien
kosmita jakiś! mój TŻ lubi shopping dla siebie ale jego ulubiony sklep to C&A, więc idzie szybko, czasem przez neta zamawia. Generalnie on jak wyjeżdża na te swoje konferencje za granicę to się zawsze obkupuje tam, a później otwieram jego szafę, patrzę, że ma mnóstwo nowych rzeczy, a ten tylko rzuca państwami gdzie co kupił
Stary 2013-08-27, 19:00   #4567
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
kosmita jakiś! mój TŻ lubi shopping dla siebie ale jego ulubiony sklep to C&A, więc idzie szybko, czasem przez neta zamawia. Generalnie on jak wyjeżdża na te swoje konferencje za granicę to się zawsze obkupuje tam, a później otwieram jego szafę, patrzę, że ma mnóstwo nowych rzeczy, a ten tylko rzuca państwami gdzie co kupił
moj tez w C&A sie własnie "obkupił',ze sie tak wyraze
on nigdy niczego nie potrzebuje, ale powiedziała,że wtym roku bezdyskusyjnie musi kupic kurtke na zime,bo na tamta to juz patrzec nie moge. Ja bym chciała zeby chociaz kilka kolorowych rzeczy mial w szafie. Piszac kolorowychj nie mam na mysli rózu czy takich tam,ale zawykle nawet bezowe rzeczy ale nie, on musi miec wszystko czarne,szare i po prostu ponure
Mowi,że on nie hipster i pazia z siebie nie bedzie robil
Stary 2013-08-27, 19:03   #4568
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:
jakbym mojego słyszała

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:04   #4569
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Pokaż wiadomość
jakbym mojego słyszała
I weź z takim dyskutuj
Stary 2013-08-27, 19:14   #4570
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
moj tez w C&A sie własnie "obkupił',ze sie tak wyraze
on nigdy niczego nie potrzebuje, ale powiedziała,że wtym roku bezdyskusyjnie musi kupic kurtke na zime,bo na tamta to juz patrzec nie moge. Ja bym chciała zeby chociaz kilka kolorowych rzeczy mial w szafie. Piszac kolorowychj nie mam na mysli rózu czy takich tam,ale zawykle nawet bezowe rzeczy ale nie, on musi miec wszystko czarne,szare i po prostu ponure
Mowi,że on nie hipster i pazia z siebie nie bedzie robil
aaaaaaaaahaha wyrzuć mu kurtkę albo schowaj - będzie musiał kupić

kurna dziewczyny to mój przy Waszych to fashionista bloga mu założę!!!
Stary 2013-08-27, 19:18   #4571
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Jakos ma wlosowego dołka...ale, w ogole mam znowu ciezkie dni

Tesciowa...brak słów, po prostu brak słow, nie sie zabiera i wypiernicza damessa do ciepłych krajów,Babsko paskudne
Widziała twojego dziadzia na zdjeciu, bardzo elegancki pan z niego
Na pewno byl wzruszony do granic mozliwosci.
Teraz najwazniejsze zebys doprowadziła sie do porzadku ze zdrowiem cieszyla sie nowym zyciem i szła do przodu.
Wszystko co najlepsze przed Toba
Przede wszystkim musisz zaczac cos jesc,bo tak daleko nie zajedziesz, i dobrze o tym wiesz
Narazie jakies lekkie rzeczy, po przegłodziłas sie i na dodatek jeszcze wode cisnełasWariatka

AniaAga
ciesze sie ,że kotek zostanie z Wami
Tylko mam prosbe, wrzuc mi czasem jakies zdjecie kici

Ja dopiero z łózka sie zwlekłam, miałam migrene od rana i musialam sie jakos doczolgac do apteki po painkillera
Miała jakies dreszcze, zimno mi, a to wszystko z @ jeszcze w tle
Nie wracam do tych tabletek, absolutnie
dziadzio byl wzruszony, powiedzial przy stole ze " matka cie sprzedala", ja mowie jak to? a on ze " za 40 srebrnikow" po czym sie rozplakal
dzis juz jem jak "kon"- zjadlam 2 tartoletki z owocami, kanapke, troche arbuza, powoli ide do przodu...
damesa juz pojechala do wloch, ale oczywiscie foch taki ze sie nic nie odezwala i super
najgorsze ze z tz cos sie dzieje i ciagle sie klocimy...

wspolczuje migreny.... nie bierz tych tabletek skoro tak reagujesz bo to sie moze gorzej skonczyc

jakbym wodki nie poscisnela az do lekkiego zamroczenia i kolowrotka w glowie to mialabym zmarnowna impreze... tesciowa, wszystkie inne klopoty z organizacja i niekompetencja kelnerki mnie dobily- na kelnerce sie wyzylam i w polowie imprezy przyszla inna- ta co miala byc i we 2 daly juz rade

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Niee nic nie łykam, rosna sobie Ale na dniach konce podcinam i grzywke

Matko jedyna jakbym miała taka tesciowa to bym ja chyba zatłukła z moim charakterem
Dobrze ze wszystko koniec końców sie udalo i mozecie sie teraz cieszyc soba

Moje kłaki dzisiaj maja dzien dobroci dla mnie chyba. Postanowiły byc całkiem miekkie i całkiem dac sie rozczesac Alleluja, ciekawe na ile ta przemiana
ja uzylam dzis samej isany do farbowanych i wlosy mam az przemiekczone

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
Bunny, tak Ci współczuję tego, co musiałaś przejść(( mam nadzieję, że dojdziesz szybko do siebie

w sobotę farbowałam włosy londą 12/61 i 10/1 pół na pół na oxy 12%, nałożyłam na 50 minut na odrost, do farby, która mi została dolałam 100ml wody i nałożyłam na resztę włosów na 10 minut. no i nie wiem sama, co myśleć już nie wiem czy nie lepiej ten beznadziejny garnier chwycił na oxy 9%, jak londa na 12% ;( nie wiem czy ja coś zrobiłam źle, czy oxy było do bani (Stapiz), czy może tak właśnie powinno to wyjść.. jakoś spodziewałam się większego efektu co myślicie, dziewuszki?
tak to bialoglowa, ale odrost lekko zoltawy...bardzo zle nei jest...
Cytat:
Napisane przez Eveline1000 Pokaż wiadomość
Bunny ale się nastresowałaś na ślubieAle dobrze że już to za Tobą.Najważniejsze że jesteście szczęsliwiJa jakoś na swoim ślubie się nie stresowała dopiero przy przysiędze stres dał o sobie znać.
Współczuję teściowej.Jak ona mogła na ślubie własnego syna tak się zachowaćPowinna ze względu na choćby szacunek do was normalnie się zachowaćCo za wredne babsko.Ale na szczęście dla was nie mieszka w PL i będziecie sobie spokojnie mieszkać.Tylko dbaj o siebie i jedz chociaż po trochu żebyś całkiem z sił nie opadła.Na fotkach tych co wstawiłaś na szczęście nie widać stresu.Wyglądasz na rozpromienioną i bardzo szczęśliwą.A suknia jak z bajki.Śliczny krój .Pasowała do Ciebie idealnie.

Bunny a dałoby radę u mnie uzyskać taki kolor jak na fotkach na oksy 9 na farbach z alfy?Jak tak to jakie numerki mi proponujesz?
probowalabym 11 z 11.21 albo 11 z 11.11, ale gwarancji takiego koloru nie dam, bo to rozjasniaczowo bialy blond- po rozjasniaczu silver cos takiego wychodzi.

Cytat:
Hej kochane

Bunny Ciebie to zawsze coś spotka ale nad morze zapraszam, jest cieplutko i słonecznie

A co do włosów to wiesz, że obciąć musiałam, aby pozbyć się tych zniszczeń po ombre

W końcu spróbowałam klopsików w Ikea, Jezu jakie to smaczne już wiem co tak zachwalają.

Kupiłam swetrzysko - pelerynkę w Bershce i dwie pary grubych legginsów z zamkami na nogawkach, granatowe i czarne, ale chyba jeszcze kupię beżowe
Niestety nadal nie mam pomysłu na buty, stwierdziłam jednak, że muszę mieć płaskie, bo mnie już teraz plecy pobolewają to co to będzie później...
a jakie masz te legginsy? ocieplone polarem? futerkiem? bawelniane czy sztuczne?
Stary 2013-08-27, 19:28   #4572
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
dzis juz jem jak "kon"- zjadlam 2 tartoletki z owocami, kanapke, troche arbuza, powoli ide do przodu...
damesa juz pojechala do wloch, ale oczywiscie foch taki ze sie nic nie odezwala i super

Bunny,nie, no faktycznie jesz jak koń:P
współczuję nadmiaru wrażeń, a tymi kłotniami z tż się nie przejmuj- opadają emocje i dlatego tak się dzieje.. ochłoniecie i będzie dobrze

a powiedz mi, czemu mi te włosy tak dziwnie wyszły? nie rozumiem, czemu, beznadziejny garnier z oxy 9% wyszedł jaśniej jak profesjonalna londa z 12% (wprawdzie garnier po zafarbowaniu był bardziej żółty,a po jednym myciu się rozjaśnił, natomiast po londzie umyłam wczoraj włosy i odrost wydaje mi się bardziej żółty jak od razu po farbowaniu) a tak w ogóle, to mieszanka 10.1 i 12.61 powinna wyjść taka biała czy bardziej jak odrost? i co mam z tym teraz zrobić? czy nic nie robić i czekać do następnego farbowania? tylko jak farbować następnym razem?

Edytowane przez beatusia10
Czas edycji: 2013-08-27 o 19:32
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 19:30   #4573
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaahaha wyrzuć mu kurtkę albo schowaj - będzie musiał kupić

kurna dziewczyny to mój przy Waszych to fashionista bloga mu założę!!!
załóż,załóz może moj zacznie inspiracje czerpac

Cytat:
dziadzio byl wzruszony, powiedzial przy stole ze " matka cie sprzedala", ja mowie jak to? a on ze " za 40 srebrnikow" po czym sie rozplakal

wspolczuje migreny.... nie bierz tych tabletek skoro tak reagujesz bo to sie moze gorzej skonczyc

jakbym wodki nie poscisnela az do lekkiego zamroczenia i kolowrotka w glowie to mialabym zmarnowna impreze... tesciowa, wszystkie inne klopoty z organizacja i niekompetencja kelnerki mnie dobily- na kelnerce sie wyzylam i w polowie imprezy przyszla inna- ta co miala byc i we 2 daly juz rade
Co sie dzieje z Tż-tem
przeciez teraz powinniscie byc jak dwa ptaszki na nowo zakochane
o tesciowa chodzi?

Do tabletek juz na pewno nie wracam tylko teraz pozostaje jaks inna metode wynalesc, bo ja strasznie gum nie lubie
Stary 2013-08-27, 19:42   #4574
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Bunny,nie, no faktycznie jesz jak koń:P
współczuję nadmiaru wrażeń, a tymi kłotniami z tż się nie przejmuj- opadają emocje i dlatego tak się dzieje.. ochłoniecie i będzie dobrze

a powiedz mi, czemu mi te włosy tak dziwnie wyszły? nie rozumiem, czemu, beznadziejny garnier z oxy 9% wyszedł jaśniej jak profesjonalna londa z 12% (wprawdzie garnier po zafarbowaniu był bardziej żółty,a po jednym myciu się rozjaśnił, natomiast po londzie umyłam wczoraj włosy i odrost wydaje mi się bardziej żółty jak od razu po farbowaniu) a tak w ogóle, to mieszanka 10.1 i 12.61 powinna wyjść taka biała czy bardziej jak odrost? i co mam z tym teraz zrobić? czy nic nie robić i czekać do następnego farbowania? tylko jak farbować następnym razem?
biorac pod uwage ze nieraz nie jem nic to sporo dzis zjadlam
powinno wyjsc bialo jak dlugosci...
byc moze to za slaba farba na twoje odrosty.
zostaw tak do ns farbowania... i jesli chcesz londe to bralabym 2 z 12 poziomu farby chlodne.
Cytat:
załóż,załóz może moj zacznie inspiracje czerpac

Co sie dzieje z Tż-tem
przeciez teraz powinniscie byc jak dwa ptaszki na nowo zakochane
o tesciowa chodzi?

Do tabletek juz na pewno nie wracam tylko teraz pozostaje jaks inna metode wynalesc, bo ja strasznie gum nie lubie
wiesz co juz na slubie byl dosyc niemily...
mysle ze to nerwy jakies i stres bo jednak ma problemy ze swoja rodzinka

a bym probowala plastry- zawsze mnei kusily
Stary 2013-08-27, 19:52   #4575
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:

a dałaś mu do zrozumienia,że jest Ci przykro z tego powodu?
Ja rozumiem,że nerwy i stres ale bez przesady, jestes jego żoną i ma o Ciebie dbac.
Może matka cos mu nagadała i nawet o tym nie wiesz?

Boje sie plastrów
Ja jestem taka panikara,że sie kawałek odklei,a ja juz bede w 5-tym miesiacu
Stary 2013-08-27, 20:03   #4576
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
a dałaś mu do zrozumienia,że jest Ci przykro z tego powodu?
Ja rozumiem,że nerwy i stres ale bez przesady, jestes jego żoną i ma o Ciebie dbac.
Może matka cos mu nagadała i nawet o tym nie wiesz?

Boje sie plastrów
Ja jestem taka panikara,że sie kawałek odklei,a ja juz bede w 5-tym miesiacu
Ja jesli ekhm beda mi potrzebne To bym sie zdecydowala na te plastry ale kurde 50 zl co miesiac, a mam troche do splacania a tabsy jednak połowe mniej.

Bunny kurcze, ciekawe czemu tak TŻ reaguje...bo jednak nie powinien w takim momencie odbijac tego na tobie
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:08   #4577
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Ja jesli ekhm beda mi potrzebne To bym sie zdecydowala na te plastry ale kurde 50 zl co miesiac, a mam troche do splacania a tabsy jednak połowe mniej.

Bunny kurcze, ciekawe czemu tak TŻ reaguje...bo jednak nie powinien w takim momencie odbijac tego na tobie
dokładnie

Chodzi mi po głowie zastrzyk z Depo-provery jeszcze
raz na 3 miesiace w sumie spoko i nie drogo wychodzi
Stary 2013-08-27, 20:10   #4578
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
biorac pod uwage ze nieraz nie jem nic to sporo dzis zjadlam
powinno wyjsc bialo jak dlugosci...
byc moze to za slaba farba na twoje odrosty.
zostaw tak do ns farbowania... i jesli chcesz londe to bralabym 2 z 12 poziomu farby chlodne.

jeśli tak patrzymy na Twoje odżywianie, to faktycznie

co do plastrów, to stosowałam, ale nerwowo nie wytrzymałam, bo gdzie nie nakleiłam, tam zawsze się mniej lub bardziej odklejało, a o kąpieli w wannie to nie ma mowy, bo cały plaster odchodził.. ale na pewno naklejanie raz w tygodniu jest wygodne. tyle, że nie wiem, jakie inne firmy produkują plastry, ja brałam Evrę, a ona ma identyczny skład, jak wycofany niedawno Cilest...

hmm, ale ja nie chciałam biało docelowo chciałabym mieć coś w okolicach 10.1, więc wymyśliłam, że na pierwszy raz dam 10.1 zmieszane z 12.61, żeby wyszło coś w okolicach 11, a następnym razem samo 10.1. teraz widzę, że to nie będzie takie proste no i nie mam pojęcia, co z tym wszystkim zrobić
Stary 2013-08-27, 20:13   #4579
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:

co do plastrów, to stosowałam, ale nerwowo nie wytrzymałam, bo gdzie nie nakleiłam, tam zawsze się mniej lub bardziej odklejało, a o kąpieli w wannie to nie ma mowy, bo cały plaster odchodził.. ale na pewno naklejanie raz w tygodniu jest wygodne. tyle, że nie wiem, jakie inne firmy produkują plastry, ja brałam Evrę, a ona ma identyczny skład, jak wycofany niedawno Cilest...
Czyli na bank plastry nie sa dla mnie
ja kiedys brałam Cilest i mi bardzo słuzyl

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 20:17   #4580
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli na bank plastry nie sa dla mnie
ja kiedys brałam Cilest i mi bardzo słuzyl
ja właśnie zamieniłam Evrę na Cilest i też jakoś nie narzekałam plastry są ok, ale dla osób o mocnych nerwach
Stary 2013-08-27, 20:18   #4581
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Dziewczynki uciekam sie kapac i do lozka, bo jutro mam duzo pracy z tego co sie dowiedzialam
Dobranoc moje laseczki
Stary 2013-08-27, 20:20   #4582
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczynki uciekam sie kapac i do lozka, bo jutro mam duzo pracy z tego co sie dowiedzialam
Dobranoc moje laseczki
a więc słodkich snów ja idę jeszcze poćwiczyć i też kąpać, i spać
Stary 2013-08-27, 20:23   #4583
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

O kurczę, Bunny, ale miałaś ślubne przeboje, współczuję tego cholernego stresu i problemów z ciałem Grunt, że wyglądałaś obłędnie, z mężem na pewno też się wszystko wyprostuje i będzie dobrze

Cytat:

Oj nie, nie ma odpowiedników Evry, Cilest ma zupełnie inny hormon.
Cytat:

hmm, ale ja nie chciałam biało docelowo chciałabym mieć coś w okolicach 10.1, więc wymyśliłam, że na pierwszy raz dam 10.1 zmieszane z 12.61, żeby wyszło coś w okolicach 11, a następnym razem samo 10.1. teraz widzę, że to nie będzie takie proste no i nie mam pojęcia, co z tym wszystkim zrobić
Nie znam Londy, ale generalnie nie miesza się farb z linii normalnej (10.1) i superblondów (12.61), efekt może być nieprzewidywalny, bo różnią się nie tyle jasnością, co formułą. Przynajmniej takie ostrzeżenie zwykle widziałam w ulotkach superblondów, których używałam. Jak już mieszać, to odcienie z tych samych serii, tak jest bezpiecznie.

Zwykle superblondy miesza łączy się w proporcjach 1:2, a zwykłe z mniejszą porcją utleniacza. Nie wiem jak zmieszałaś, ale to może być jakiś trop na przyszłość
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:33   #4584
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
O kurczę, Bunny, ale miałaś ślubne przeboje, współczuję tego cholernego stresu i problemów z ciałem Grunt, że wyglądałaś obłędnie, z mężem na pewno też się wszystko wyprostuje i będzie dobrze

Oj nie, nie ma odpowiedników Evry, Cilest ma zupełnie inny hormon.
Nie znam Londy, ale generalnie nie miesza się farb z linii normalnej (10.1) i superblondów (12.61), efekt może być nieprzewidywalny, bo różnią się nie tyle jasnością, co formułą. Przynajmniej takie ostrzeżenie zwykle widziałam w ulotkach superblondów, których używałam. Jak już mieszać, to odcienie z tych samych serii, tak jest bezpiecznie.

Zwykle superblondy miesza łączy się w proporcjach 1:2, a zwykłe z mniejszą porcją utleniacza. Nie wiem jak zmieszałaś, ale to może być jakiś trop na przyszłość
nie wiem, mój lekarz powiedział, że Cilest, to jest tabletkowy odpowiednik Evry.. ale nie upieram się przy tym, tak po prostu słyszałam

co do tego mieszania, to Bunny pozwoliła zmieszałam w proporcji 1:2
Stary 2013-08-27, 20:40   #4585
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, mój lekarz powiedział, że Cilest, to jest tabletkowy odpowiednik Evry.. ale nie upieram się przy tym, tak po prostu słyszałam

co do tego mieszania, to Bunny pozwoliła zmieszałam w proporcji 1:2
No to się pomylił, Cilest ma norgestimat, a Evra norelgestromin.

Na Evrę bym się nie zdecydowała, łagodniejsza dla wątroby, ale za to daje ostro popalić żyłom, bardziej niż tabletki.

xXxKYLIExXx Ty Mirenę miałaś, tak?Na nią też bym się nie zdecydowała, ale na minispiralę tak. Szkoda, że nie są popularne w Polsce i jest mało opinii To chyba najlepsza alternetywa niehormonalna dla nieródek.

Moja siostra miała to samo co Ty ostatnio- spadek hormonów w czasie przerwy, skoki ciśnienia i migrena gigant. Koszmar. Współczuję
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:28   #4586
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:

to ciekawe
ja używałam przez rok i naklejałam na bocznej części ramienia i nigdy mi się nieodkleił sam a nawet musiałam zrywać go i to fest przy wymianie na następny jedynie co to ranty lekko odchodziły , ale to jest dopuszczalne kąpałam się normalnie i zawsze po kąpieli lekko po wytarciu dociskałam całą dłonia przez ręcznik przez kilka sekund i trzymał się że hej i bardzo mi służyły za to tabletki każde jedne źle znosiłam

co do zastrzyków to może to i tanie i raz na 3 miesiące ,ale jak zareagujesz to nie wiesz , a niedaj Boże ból głowy to trzeba się liczyć ,że nie przejdzie dopóki zastrzyk nie przestanie działać czyli 3 miesiące

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 22:50   #4587
Eveline1000
Rozeznanie

Cytat:

ja uzylam dzis samej isany do farbowanych i wlosy mam az przemiekczone

probowalabym 11 z 11.21 albo 11 z 11.11, ale gwarancji takiego koloru nie dam, bo to rozjasniaczowo bialy blond- po rozjasniaczu silver cos takiego wychodzi.

a jakie masz te legginsy? ocieplone polarem? futerkiem? bawelniane czy sztuczne?
To co radzisz kochana?Rozjaśniac za nie użyję bo mam delikatne włoski i nie chcę ich dobić
A jak bym wzięła 11 z 11.11 to nie będzie mopa?Poradz kochana bo spodobał mi się ten kolor a po kolestonie mam wrażenie że wyszło teraz gorzej jak za pierwszym razemCzy próbować 11 z 11.21?I w jakich proporcjach?Na długości malaks wystarczy?

A z tż to może on odreaguje tak stres tylko że na Tobie to się odbija.Może jest mu przykro z powodu zachowania swojej matki i nie może sobie z tym poradzić.Porozmawiaj z nim i powiedz mu że jest Ci przykro w końcu jesteś już jego żoną.Mam nadzieję że szybko sobie wyjaśnicie i będzie ok

Dobranoc wszystkim
Eveline1000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-28, 08:20   #4588
exclusivee
Zakorzenienie

Bunny wspolczuje przebojow z tesciowka i tego stresu ale najwazniejsze ze wszystko skonczylo sie dobrze i bez ofiar Na zdjeciach wygladacie oblednie, cudowna z Was para A co do zachowania tz to moze tak jak mowia dziewczyny- sprobuj z nim porozmawiac?

Swoja droga, ostatnio myslalam "co by bylo gdyby..." i wiem ze jesli bede brala slub to chce byc w urzedzie tylko ja, tz, nasz synek i swiadkowie. Rodzinne wesele u nas sie nie sprawdzi- jest duzo niewyjasnionych spraw i troche spory, nie wiedzialabym kogo zaprosic a kogo nie zeby nie sprawic przykrosci a mam naprawde spora rodzine i glupio by bylo zaprosic jedna ciotke z rodzina a druga np nie. Koszty by nas przerosly poza tym Wole skromny slub bez wesela a potem wyjazd gdzies gdzie jest cieplej, zebysmy mogli sie smazyc na sloneczku Marza mi sie jakies wyspy kanaryjskie, albo turcja, egipt Jakbysmy nie robili wesela mozna by bylo dozbierac i sobie na to pozwolic

Kitka Twoj tz to naprawde fashionista Moj nosi same "sportowe" ubrania i buty, czyli pumki, nike itp. nie wiem czy kiedykolwiek bedzie mial bardziej "elegantszy" styl Jak byl u mnie w szpitalu po narodzinach synka mial na sobie koszule w krate (pierwszy raz go widzialam w takim ciuchu) i wygladal boskooo Nie wiem czemu takich nie nosi bo wyglada bardzo przystojnie

A tak w ogole to dzien dobry wszystkim

Ja od wczoraj mam zajecie, bo obstawiam zaklady Nutka hazardzisty we mnie drzemie, niestety Az tz sie na mnie dziwnie patrzy jak siedze przed laptopem i przezywam

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2013-08-28 o 08:24
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 08:27   #4589
kitkulka
Zakorzenienie

Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Ex taki strojniś mi się trafił, ale może przyszło mu z wiekiem

U mnie znowu słoneczko i błękitne niebo muszę się dzisiaj doprowadzić do porządku, bo jutro już wracam do Gd

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Aaa Bunny legginsy nie mają żadnego.futerka, po prostu są grube, taki porządny, jakby dresowy materiał, wiskoza, elastan i poliester

Stary 2013-08-28, 08:37   #4590
exclusivee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Ex taki strojniś mi się trafił, ale może przyszło mu z wiekiem

U mnie znowu słoneczko i błękitne niebo muszę się dzisiaj doprowadzić do porządku, bo jutro już wracam do Gd

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Aaa Bunny legginsy nie mają żadnego.futerka, po prostu są grube, taki porządny, jakby dresowy materiał, wiskoza, elastan i poliester

Moze mojemu z czasem tez to przyjdzie

Kurcze uswiadomilas mnie wlasnie ze nie mam tak naprawde zwyklych czarnych legginsow na jesien A to oznacza jedno... Swoja droga strasznie podobaja mi sie te dresy: http://www.mosquito-sklep.pl/pl/spod...wizaniem.html# i ciagle sie nad nimi zastanawiam W sumie sa fajne ale na all moge dostac podobne za 3-4 dyszki, dokupic tasiemke, przewlec ja przez pas i miec ten sam efekt o wiele taniej

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości