Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 23:08   #4471
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
A tak wogóle to zapomniałam sie pochwalić ze wyszły nam na raz 2 dolne jedynki

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Chrzciny czaaaaddd. Mój ojciec zachwycony wnukiem, bo Histeriusz pokazał na co go stać mój kościółkowy chłop mówi: WIEJ. Ja mu na to, że chyba dopiero początek celebry, a on: "wiej!" no to zwiałam... żebyście widziały minę ludzi, księdza, mojej matki jak biegła za mną i krzyczała - "jeszcze niieeeee" mój brat miał taką polewkę, że wybaczył "funkcyjność". W końcu go ochrzczono (dziadek twierdzi, że nie jest bierną owieczką, że nie poddał się bez walki) a ja poszłam karmić do zakrystii. Syn tylko dotkną cyca - odpłynął na 3 (siccc!!!!) godziny...

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Dziś kończymy 4 miesiące ciągle i wyłącznie na cycuszkach
P

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
poza tym mamy dziś 2 rocznicę ślubu

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Waga: 9900g

Cytat:
no i wstawiam fotkę, zostawiłam Karola na chwile u Julki w pokoju i jak wróciłam zastałam taki widok
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa
bossko

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
no to tyle, a z dobrych informacji dziś kończymy 5miesięcy

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Pojechałam z Krzysiem do przychodni na ważenie i mierzenie. Krzyś waży 7360 gr i ma 67 cm Dlatego już ciuszki nie pasują na Niego, nawet rozm. 68 przymały był

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
My dziś po pierwszej domowej zupce- smakowała

Cytat:
Uwaga! Chwalę się - Krzyś w pozycji na brzuszku klęka Tak fajnie podnosi pupę i podciąga kolanka

nadrobilam

sto lat dla Michasia za pół roczku

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 07:03   #4472
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry U nas dalej pobudki w nocy dzisiaj jak w zegarku co 3h (23,2,5) no i pobudka przed 7 ale na razie sobie grzecznie leży.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Mi też strasznie włosy się sypią... Od 2 tyg. robię maseczkę z żółtka, cytryny i nafty kosmetycznej - ładne są, błyszczące, ale fryzjerka mi powiedziała, że na wypadanie to nie pomoże. Trzeba przeczekać.
Moje też lecą, choć na razie mi to nie przeszkadza jakoś bardzo bo miałam ich zawsze za dużo. Gorzej bo często nachodzi mnie ścięcie a jeszcze nigdy nie miałam takich długich do 3/4 pleców Zetnę chyba jak będę wracać do pracy żeby szybciej umyć, wysuszyć.

Cytat:
Ale jaką kartę? A bez karty nie ma takiej promocji?
Tak, trzeba mieć ich kartę Life Styl. Bo to jest promocja z kartą. Jeżeli nie masz na miejscu można szybko założyć.

Dziewczyny jak myślicie lepiej użyć mrożonek na zupe czy sklepowe warzywa? Chodzi mi o takiego brokuła, kalafiora, szpinak? Bo swoje mam tylko marchewkę, ziemniaki, seler, por, dynia.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 08:28   #4473
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
jeszcze ja jeszcze ja- wszystkiego najlepszego, niech Wam się szczęści!

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

aa LiwkaO..
ja jestem na tym etapie- zgolić się na łyso
dzięki kochana!

hehe przeczekaj nie gol się!

Cytat:
Ale jaką kartę? A bez karty nie ma takiej promocji?

Uwaga! Chwalę się - Krzyś w pozycji na brzuszku klęka Tak fajnie podnosi pupę i podciąga kolanka

I jeszcze jedna rzecz z dziś: jedziemy do przychodni, staję na przejściu dla pieszych, jakiś samochód zatrzymuje się i mnie przepuszcza. No to idę. Jeszcze nie doszłam na drugą stronę ulicy, a drzwi pasażera otwierają się i wypada z nich jakaś baba i do nas leci Do tego krzyczy moje imię Patrzę - moja psiapsióła z czasów podstawówki! Nie widziałyśmy się furę czasu, ma dwójkę dzieci (już 12 i 9 lat ), czasem wpada w te okolice do swojej mamy - wymieniłyśmy się nr tel i będziemy się umawiać na pogaduchy
Moje życie towarzyskie ostatnio kwitnie, bujniejsze jest, niż przed ciążą
u nas też Miska klęka i pełza ale mysle ze do raczkowania jeszcze dłuuuuuuuuuuga droga hehe.

Fajne to spotkanie koleżanki! ale ma już duże dzieci!!!!

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

mam nadzieję, że nadrobi teraz jak wcina słoiczki
bo dziś zjadł cały duży z hippa - dynia z indykiem po 5 miesiącu
i cały deserek z gerbera

łooo to dużo zjada
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 09:01   #4474
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
Kuzynka mnie dalej wkurza, na spacery moge z nią chodzić ale jak przychodzi to mnie szlak trafia.. wszystko rozwalone, zabawki Kamilka tolają się po ziemi ( jak mi raz zabawka na ziemie spadnie to nie panikuje ale jak są szurane po ziemi to już musze przemyć). Wczoraj pożyczyła grzechotkę na "pole" a na polu dała dziewczynce, dziewczynka nią kopała w piasku i oddała mi nie wiem czy ją wogóle doszoruje
zresztą brudne ma to dziecko, ciuchy nie wyprane a ona mi go wkłada do łóżeczka. No szkurde Puki moje dziecko nie raczkuje itp to łózeczko jest nieskazitelne i tak chce żeby zostało.
a szkoda gadać.

Cytat:
dzis wlozylam mu spiochy na ktore czekalam od jego urodzenia (ze Stonsami) i sa ledwie, ledwie na styk aaaa! dziecko mi na studia idzie
bez Paniki

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny - bardzo mi milo ze pamietacie o mnie ,
podczytuje Was bo tesknie
ale pisac nie mam kiedy jak na razie i checi nie mam tez ....
u nas wszystko dobrze ,bylismy jeszcze na wakacjach a teraz tz jezdzi na pare dni na ryby do znajomych nad jeziorko i dojezdzamy do niego na dzien a na noc spi pod namiotem a my wracamy . wiec jako rekonpesate za "samotne "noce dostalam zabiegi w spa czekoladowe .... cudo ,najchetniej bym wylizala sie cala
dzien mi mija na masazach ,zabawach z dziecmi albo na sprawach budowlanych -tam duzo pracy mam.
Nie pisze tez dlatego ze czuje smutek i zal z powodu Ptaszyska - jej decyzja o usunieciu sie z nawet z naszej listy mamus mna wstrzasnela .
Bardzo sie z nia zwiazalam, a doszlo do tego ze dziewczyna z takimi ciezkimi przejsciami zamiast wsparcia poczula ze nie chce z nami miec chyba nic wspolnego . I jestem pewna ze to nie z powodu glupiego tematu o zarciu . Bardzo mi przykro i miewam poniekad kaca jakby choc mysle ze osobiscie nie wplynelam na jej decyzje ale jednak grupowo sie przyczynilysmy ......
Jak ogarne u mnie wszystko i jak mi przejdzie wspomniany kac to wracam na forum .

a! malpka - widzialam fote Karolka i do tego info o staniu - szok jednym slowem !!!! on ma dopiero 5 miesiecy ???

buziaki Dziewczyny
kochana pamiętaj że wszystkie tu cenimy sobie dobre rady. I o ile nie jest to narzucanie i negowanie innych poglądów to wszystko jest ok. Także wypocznij i wracaj

Cytat:
Napisane przez ewelinkka20 Pokaż wiadomość
Hej
Dziewczyny podczytuje Was od jakiegos czasu czasami pisze do Was z porada i teraz mam pytanie.Czy to mozliwe zeby dziecko zaczelo ulewac od 5 miesiaca moja coreczka od kilku dni bardzo mi ulewa po posilku jak odbija to chlusta mleczkiem czy to mozliwe,ze przez to ze zaczelam jej powoli wprowadzac marchewke i nestle sinlac?Karmie ja mm bebilon pepti 1 od samego poczatku,kiedys miala biegunki czy to ulewanie moze miec zwiazek z mlekiem,ze za dlugo go pije?
Bede wdzieczna za pomoc
Mój zaczął ulewać od 5 miesiąca, ale to dlatego że jest dużo bardziej ruchliwy i często w pozycji siedzącej więc uciska sobie brzuszek

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:

My już na wschodzie. Podróż była emocjonująca, bo syn walnął kupę roku
Chrzciny czaaaaddd. Mój ojciec zachwycony wnukiem, bo Histeriusz pokazał na co go stać mój kościółkowy chłop mówi: WIEJ. Ja mu na to, że chyba dopiero początek celebry, a on: "wiej!" no to zwiałam... żebyście widziały minę ludzi, księdza, mojej matki jak biegła za mną i krzyczała - "jeszcze niieeeee" mój brat miał taką polewkę, że wybaczył "funkcyjność". W końcu go ochrzczono (dziadek twierdzi, że nie jest bierną owieczką, że nie poddał się bez walki) a ja poszłam karmić do zakrystii. Syn tylko dotkną cyca - odpłynął na 3 (siccc!!!!) godziny...
i na taką historię właśnie liczyłam

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Witam nasze cudne Mamusie

WRÓCIŁAM!!!!
Jeszcze tydzień w domu z trójką dzieci, a później luz - blues - szkoła/przedszkole. Jupiii!!!!!!
Po wyjeździe jestem wykończona. Igor rozpuszczony jak dziadowski bicz - cokolwiek to znaczy, ale rozpuszczony strasznie. Puszek, jak to Puszek -słodycz i spokój.
Troszkę Was nadrobię i powracam do żywych.
Super, zostaniesz sama z Puszkiem do odpoczniesz

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 09:21   #4475
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny po jakim czasie miałyście 3 szczepionkę na wzw? Bo ja mam zapisane 5 wrzesien a to będzie 5,5 miesiąca a podobna ma być po 6 miesiącach

Cytat:
to teraz będziesz musiała cały czas mieć na niego oko, by nie wstawał

Michałek dopiero przekręca się na boki. Ani razu nie przekręcił się z plecków na brzuszek, tylko na odwrót. Na brzuchu nie poleży 5 min bo histeria. Do siadania długa droga.
W ogóle nie wyobrażam tego sobie, on dalej taki niemowlaczek. Malutki jest. Ma pół roku, a waży 6,7kg
Ojej, super mieć taką kruszynkę
myślałam że u nas komentarze "wygląda na pół roku" skończą się jak mały będzie w tych okolicach, ale teraz zaczęło się "wygląda na 8 miesięcy"

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
LunaO - łączę się w bólu, moje dziecko od wczoraj samo nie wie czego chce, jęczy non stop, w dodatku z wielką zapalczywością gryzie wszystko a jak sobie źle ugryzie to ryk. Obstawiam więc zęby, ale sama nie wiem bo dziś raz tak ulał, że nie wiem czy nie zwymiotował, gorączki brak, apety aż za nadto, ciastko mi z dłoni wyrywał dziś:P Ale jak jeszcze się powtórzy ten żyguś to podjadę do lekarza, bo nerwowo nie wytrzymam.
Mój ulewa bo się wierci. Jeszcze ma teraz faze żeby co chwila się przewracać na brzuch tylko po to żeby na nim krzyczeć a tak uwielbiał się bawić na brzuchu... u nas to chyba ząbkowanie połączone ze skokiem bo normalnie jest niemożliwy. Z mega grzecznego dziecka zrobił się Maruda świata

Cytat:
Lunka a Kamil jakoś domaga się więcej jedzenia, ze chcesz jeszcze mu kaszki dodatkowo serwowac??? ja bym na siłe nie pchała.

Co do dentinoxa to ja w nocy smaruje i jakoś wyjdzie właśnie ze 3 razy. Ale nie liczyłam i nie patrze na to. Jak posmaruje 4 to chyba nic się nie stanie za bardzo zresztą ja tego nie biorę dużo na palca.
Ja już sama nie wiem, bo czasami by jadł co godzine a czasami co 2,5h. Jako że je mieszanie to trudno mi dojść do ładu. Kaszkę podaje żeby miał ten gluten a przy okazji jakiś inny posiłek niż samo mleko, bo przygode ze słoiczkami dopiero zaczynamy i to bardzo powolutku żeby nie podrażnić mu brzuszka.
a i kaszkę nie je na siłę tylko poprostu nie lubi nic oprócz mleka, więc tak samo pluje bananem, kaszką czy brokułami

ja dentinoxem też smaruje tylko odrobinkę

Cytat:
woooow

Cytat:
dziewczyny pytanie mam jeszcze.. może głupie trochę.. czy można się zarazić skazą białkową??
nie

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-08-28, 10:01   #4476
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
aa zapomniałam napisać, że u nas zmiany od wczoraj jesteśmy na pampkach 4kach trochę w nich tonie ale dwójki już trochę maławe..
też miałam zapytać czemu nie 3-ki ale widze sie już wyjasniło

Cytat:
heh.współczuję.
no mój dał popis w trakcie chrztu. mam nadzieję, że Twój da radę!

dzika modyfikacja sernika z ostatniego Twojego Stylu (w sumie dałam mascarpone, philadelphię i ser jakiś gotowy, laskę wanilii, śmietanę 36%, szklankę cukru pudru i dwie galaretki cytrynowe + polewa z białej czekolady + mus z owoców leśnych - zmiksowana mrożonka). totalny eksperyment
.
to zrób jeszcze raz sernik na spokojnie i pozapisuj proporcje

Cytat:

Cytat:
dziewczyny pytanie mam jeszcze.. może głupie trochę.. czy można się zarazić skazą białkową??
jak juz pisały dziewczyny nie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 11:11   #4477
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Pani- byłaś u Palczewskiej? Wprowadzacie gluten?
byliśmy i wprowadzmy
wczoraj było pierwsze jabłuszko z kaszą manną (słoik) ale pluł. myślałam, że będzie lubił jabłko...
potem mu dałam w kidsme i bosko memlał. dzieeeelnie. a krzywił się jak diabli
dziś gotuję kaszę mannę i do słoiczka mięsnego dodam.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
myślałam że u nas komentarze "wygląda na pół roku" skończą się jak mały będzie w tych okolicach, ale teraz zaczęło się "wygląda na 8 miesięcy" )

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 14:16   #4478
Malpka
Zakorzenienie

dokńczyłam nadrabiać to co byłam na wakacjach i jeszcze to mi się w oczy rzuciło więc dorzuce swoje 3 grosze
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
]Jeszcze w kontekście dzieci które niby nie chcą pić wody...a co jak pojawią się zęby i będziecie dawać wodę z czymś słodkim w nocy.. planujecie potem je rozbudzać i mu zęby myć czy jak planujecie je chronić przed próchnicą ?
wszystko jest do wyuczenia u dziecka u nas soki robimy sami z owoców i takie pijemy albo wodę i w domu jest na zmiane sok lub woda (mowie tu o Julce obecnie Karol za mały ) na spacerach w trasie woda bo to wozimy w wózku samochodzie a po umyciu zębów wieczoram i w nocy jest woda, tak jest nauczona ze jak ząbki umyte w nocy woda i jak prosi to prosi o wodę a nie jak w dzień o soczek. Tak więc myślę że spokojnie da się dziecko nauczyć co kiedy pijemy
Stary 2013-08-28, 14:29   #4479
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

Michałek dopiero przekręca się na boki. Ani razu nie przekręcił się z plecków na brzuszek, tylko na odwrót. Na brzuchu nie poleży 5 min bo histeria. Do siadania długa droga.
W ogóle nie wyobrażam tego sobie, on dalej taki niemowlaczek. Malutki jest. Ma pół roku, a waży 6,7kg
ja to samo pomyślałam o moim, że taki niemowlaczek. Ale przyjdzie czas i nasze dzieci się zmienią

Cytat:
hej dziewczyny!

my już po urlopie'
było cudnie! dużo by opowiadać ale tak w skrócie- chrzciny się udały super, Ewa była grzeczna, przez całą mszę leżała spokojnie i przyglądała się raz mnie raz tacie uroczystość też udana!
później pogoda dopisała więc wieczorem grillowaliśmy

podróż bardzo dłuuuga, trochę męcząca.. jechaliśmy po ok. 14h w jedną

mam tragedię z włosami
nie wiedziałam, że mogą aż tak wypadać!
wczoraj zrobiłam maskę z siemienia lnianego.. są miękkie i lśniące ale czy mocniejsze- jeszcze nie wiem..
zacznę chyba kurację Merz Special..
fajnie że podróż się udała i Ewcia dzielnie zniosła.
za chrzciny i próbowanie nowych rzeczy

ja też będę łysa i niedługo się okaże że mój syn ma więcej włosów niż ja

Cytat:
Witam się w jednym z ostatnich dni lata
Pojechałam z Krzysiem do przychodni na ważenie i mierzenie. Krzyś waży 7360 gr i ma 67 cm Dlatego już ciuszki nie pasują na Niego, nawet rozm. 68 przymały był

Potem poszliśmy jeszcze do parku - nowy sposób jeżdżenia mamy: na brzuszku i podziwiamy świat przed sobą
u lala ładna waga

Cytat:
Ale lipa z tym szczepieniem. Mogli jakoś uprzedzić, że ich nie będzie;///

brawo za 5 miesięcy

Cytat:

ps. gUpio z tym szczepieniem

Cytat:
cho cho siłacz

Cytat:
za nieudane szczepienie
I za 5 mcy

U mnie też tak jest, że jak są szczepionki to są, jak nie ma to nie ma i tyle... Raz były, drugi raz kupowałam w aptece (o 100zł drożej ). Mają oczywiście zapisane, ile szczepień i kiedy, ale takie kierownictwo... Pielęgniarka też narzekała na organizację

100 zł szok

Cytat:
Dzień dobry
Kuzynka mnie dalej wkurza, na spacery moge z nią chodzić ale jak przychodzi to mnie szlak trafia.. wszystko rozwalone, zabawki Kamilka tolają się po ziemi ( jak mi raz zabawka na ziemie spadnie to nie panikuje ale jak są szurane po ziemi to już musze przemyć). Wczoraj pożyczyła grzechotkę na "pole" a na polu dała dziewczynce, dziewczynka nią kopała w piasku i oddała mi nie wiem czy ją wogóle doszoruje
zresztą brudne ma to dziecko, ciuchy nie wyprane a ona mi go wkłada do łóżeczka. No szkurde Puki moje dziecko nie raczkuje itp to łózeczko jest nieskazitelne i tak chce żeby zostało.
a szkoda gadać.
No ja bym zwróciła kuzynce uwagę, nie szanuje swoich rzeczy ale twoje by mogła

Co do szczepienia, to ja nie wiem jak oni mogli takiej sytuacji dopuścić przecież nie ja jedna chciałam szczepić tą szczepionką(znajoma też dzień wcześniej była) i nie rozumiem ja można jeszcze mówić że nie wiadomo kiedy będzie przecież to absurd, ja w ogóle w tym ośrodku to nie wiem co z ludzie tam pracują (znaczy się wiem ale jak można tak kierować placówką )

A w ogóle dzień dobry!
byliśmy dziś u kumpeli co ma córcię 2 miesięczną i jestem w szoku mała waży 6 kg gdzie mój starszy o 3 miesiące syn waży 7kg
no nic każde dziecko ma swój rytm , myślę że zaczniemy jeść inne jedzonko i pójdziemy w górę...
Stary 2013-08-28, 17:38   #4480
monnagiovanna
Raczkowanie

Witam się i ja
Gratuluję wszystkim dzieciakom skończonych miesięcy i postępów (Karolek... jestem normalnie w szoku...)

My już po chrzcinach, mały był grzeczny w kościele, na szczęście syreny nie było, czego najbardziej się obawiałam. Za to urobiłam się po pachy, bo imprezę mieliśmy w domu, a na dodatek teściowie byli przez tydzień

ewelinkka moje dziecko też zaczęło ulewać po 4 miesiącu, a już jak leży na brzuszku to na bank coś zawsze poleci. Tak jak dziewczyny pisały, to chyba kwestia uciśnięcia brzuszka.

Myślałam, że po kilku dniach nieobecności będzie tyyyle stron do nadrobienia, a tu niespodzianka, za jednym posiedzeniem przeczytałam
Stary 2013-08-28, 18:50   #4481
anika_s
Wtajemniczenie

dzień dobry
byłyśmy dzis na szczepieniu - Oliwcia waży 6500 i mierzy 68cm (tekst teściowej: "nie ma nadwagi??? ...)
Dziewczyny autentycznie myślałam że mi się nóż w kieszeni otworzy
kretynka... miałam już taka wiazanke na końcu języka, ale się powstrzymałam.
Olcia zdrowa i robi duże postępy. Z racji tego że nie ma żadnych przeciwwskazań zapisuję nas na basen od 8 września

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2013-08-28 o 18:57
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 18:56   #4482
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny po jakim czasie miałyście 3 szczepionkę na wzw? Bo ja mam zapisane 5 wrzesien a to będzie 5,5 miesiąca a podobna ma być po 6 miesiącach
My mieliśmy 1. wszpitalu, potem na WZW była w tej 6w1, którą już mieliśmy 2 razy, no ale to jest jakoś inaczej w tym przypadku... A teraz jeszcze 4. raz będzie miał

To cytat jeszcze z porannego czytania Widzę, że mam z dziś zaległość, to potem doczytam, ale na szybko mam pytanie - co sądzicie o tym nosidełku: http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html ?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 19:19   #4483
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Gratuluję wszystkim dzieciakom skończonych miesięcy i postępów (Karolek... jestem normalnie w szoku...)

My już po chrzcinach, mały był grzeczny w kościele, na szczęście syreny nie było, czego najbardziej się obawiałam. Za to urobiłam się po pachy, bo imprezę mieliśmy w domu, a na dodatek teściowie byli przez tydzień

ewelinkka moje dziecko też zaczęło ulewać po 4 miesiącu, a już jak leży na brzuszku to na bank coś zawsze poleci. Tak jak dziewczyny pisały, to chyba kwestia uciśnięcia brzuszka.

Myślałam, że po kilku dniach nieobecności będzie tyyyle stron do nadrobienia, a tu niespodzianka, za jednym posiedzeniem przeczytałam
gratki za chrzciny!!! i fajna długa wizyta teściów haha

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
dzień dobry
byłyśmy dzis na szczepieniu - Oliwcia waży 6500 i mierzy 68cm (tekst teściowej: "nie ma nadwagi??? ...)
Olcia zdrowa i robi duże postępy. Z racji tego że nie ma żadnych przeciwwskazań zapisuję nas na basen od 8 września
hehe a to teściowa
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 19:58   #4484
soczewka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, mam do Was pytanie odnośnie urlopu rodzicielskiego, czyli tych dodatkowych 26 tygodni, które wprowadzono.
Czy orientujecie się jak one są płatne jeśli chcę wziąć tylko połowę przysługującego mi urlopu? Czyli kończę macierzyński płatny 100% i chcę dobrać tylko połowę urlopu rodzicielskiego. Wiem, że ten urlop wtedy jest płatny 60%, ale z drugiej strony nie biorę całego okresu więc może nalicza się proporcjonalnie?
soczewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 20:01   #4485
Agnjeska
Zadomowienie

Re: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Hej dziewczyny! My wczoraj w nocy wróciliśmy do domu. Urlop zakończyliśmy wcześniej. Powiedzenie że z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu jest chyba prawdziwe.
Średnio się wyjazd udał. Jaśminka była marudna i źle spala... ale za to zostala obkupiona przeze mnie i przez babcię (;
Dwa worki ciuszków, zabawki i kon na biegunach :p
Została też ochrzczona ( nie polepszylo jej się po tym :p za to super ksiądz. .. powinien dawać przykład innym) i mieliśmy sesję zdjęciową (;

Nie dam rady was nadrobić ale znowu będę na bieżąco (;

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 20:14   #4486
klementyna1
Zakorzenienie

Gratuluje chrzcin i udanych wyjazdów!
Z tego, co wiem, to pol roku jeat 100%, a potem niezaleznie ile będziesz na urlopie (w sensie, czy pół roku czy mniej)to 60%.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 20:27   #4487
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

za udane chrzciny

Cytat:
dzień dobry
byłyśmy dzis na szczepieniu - Oliwcia waży 6500 i mierzy 68cm
za szczepienie i ładną wagę

Cytat:
Napisane przez soczewka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mam do Was pytanie odnośnie urlopu rodzicielskiego, czyli tych dodatkowych 26 tygodni, które wprowadzono.
Czy orientujecie się jak one są płatne jeśli chcę wziąć tylko połowę przysługującego mi urlopu? Czyli kończę macierzyński płatny 100% i chcę dobrać tylko połowę urlopu rodzicielskiego. Wiem, że ten urlop wtedy jest płatny 60%, ale z drugiej strony nie biorę całego okresu więc może nalicza się proporcjonalnie?
ja mam powiedziane ze 60% też nie biorę całego tylko 2 miesiace

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! My wczoraj w nocy wróciliśmy do domu. Urlop zakończyliśmy wcześniej. Powiedzenie że z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu jest chyba prawdziwe.
Średnio się wyjazd udał. Jaśminka była marudna i źle spala... ale za to zostala obkupiona przeze mnie i przez babcię (;
Została też ochrzczona ( nie polepszylo jej się po tym :p za to super ksiądz. .. powinien dawać przykład innym) i mieliśmy sesję zdjęciową (;

jednak u siebie najlepiej
super ze Jaśminka taka obkupiona
Stary 2013-08-28, 21:30   #4488
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Została też ochrzczona ( nie polepszylo jej się po tym :p

Dziewczyny BLW - Alliw, OC, Moderna (ktoś jeszcze?) - trafiłyście na jakieś publikacje, że to szkodzi dzieciom? Czytam teraz o tym dużo i trochę obawiam się tego, że za duże kawałki na początku nie będą trawione, tylko wydalane w takiej samej postaci, w jakiej trafią do buzi. Nie wiąże się to z problemami z żołądkiem, trzustką itd. w przyszłości? Czy po prostu to, co niestawione jest wydalane bez żadnych szkód dla układu trawiennego?

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 21:39   #4489
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
byliśmy i wprowadzmy
wczoraj było pierwsze jabłuszko z kaszą manną (słoik) ale pluł. myślałam, że będzie lubił jabłko...
potem mu dałam w kidsme i bosko memlał. dzieeeelnie. a krzywił się jak diabli
dziś gotuję kaszę mannę i do słoiczka mięsnego dodam.

o to ja do zupki dodam- dzis do warzyw doszła cukinia

Cytat:
60%
nie jest proporcjonalnie rozliczany
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 23:06   #4490
ytre
Raczkowanie

Cytat:
Hej, nie nalicza się proporcjonalnie, nie miałyśmy okazji (I kw) na wcześniejszą decyzję co do skorzystania z rodzicielskiego, więc tak czy siak mamy płatne 60%, nie ważne ile na nim jesteś.
ytre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 08:12   #4491
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry ale noc:ziewa m: moje dziecię Kochane wstawało 3 razy a za czwartym po 4 postanowił wstać na dobre! Usnął na 10min i obudził się z płaczem, pierwszy raz płakał w nocy posmarowałam dziąsła i cisza, oczywiście tylko na chwilę, bo jak się rozgadał to tak do rana na zmianę z pluciem i cycusiem. Jestem niewyspana jak nigdy

Cytat:
60% nie ważne ile weźmiesz urlopu

Cytat:

Witaj spowrotem szkoda, że urlop nie do końca udany.

Panika co do jabłka to mój sklepowe ze słoiczka zjadł z chęcią a zrobiłam mu wczoraj w domu to krzywił się i zjadł minimalną ilość, chyba za kwaśne było
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 08:32   #4492
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Jestem cała w skowronkach, otóż moje dziecko dziś znów jak dawniej zasnęło w łóżeczku mam nadzieje że to nie przypadek a kosmici mi zwrócili dziecko

Pani mój jabłka też nie lubi, po każdym kęsie otrzepuje się jak pies po kąpieli, no i ciągle go naciąga już brokuły lepiej wchodzą

Cytat:
ja też będę łysa i niedługo się okaże że mój syn ma więcej włosów niż ja

A w ogóle dzień dobry!
byliśmy dziś u kumpeli co ma córcię 2 miesięczną i jestem w szoku mała waży 6 kg gdzie mój starszy o 3 miesiące syn waży 7kg
no nic każde dziecko ma swój rytm , myślę że zaczniemy jeść inne jedzonko i pójdziemy w górę...
ja też będę łysa, mimo że włosy mi nie wypadają... poprostu mój syn wyrywa mi średnio 10 garści włosów dziennie nawet nogami potrafi i wszyscy stwierdzili że żadne dziecko "aż tak" nie ciągnie

A na ile mała sie urodziła? Bo moj w 8tyg miał 6,5kg - ale mi tęskno za tym

Cytat:
dzień dobry
rośnie malizna a teściowa to takim żartem sypła że tylko się śmiać

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-08-29, 08:42   #4493
Malpka
Zakorzenienie

hej
nie ma co nadrabiać nawet

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 08:46   #4494
bzinka
Zadomowienie

Hej hej ! No nie ma Malpka. Smutno tu jakoś. Aż się nie chce pisać nic.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 09:23   #4495
kmagg81
Raczkowanie

Cześć Kobietki

Może pomału uda mi się do Was wrócić
Poidczytuję Was w wolnych chwilach, ale cos ostatnimi czasy to nawet nie bardzo jest co podczytywać smutno tak
Cosik się porobiło że jest nie tak jak powinno a i zauważyłam, że takl jakby formum się przetransportowało na facebooka
no ale nikogo do niczego się nie przymusi.

A co u nas:
wczoraj zaliczyliśmy 3 szczepienie - Maksiu trochę płakał ale i tak był bardzo dzielny.
Ważymy już 6900 Pani doktor od szczepień bardzo synusia pochwaliła
Pisałam niedawno o tym monitorze oddechu do Was, więc powiem Wam że czasami Maksiu w ciągu snu ma jakby takie bezdechy niby nie trwa to długo ale tak wtedy trudno mu załapać powietrze strasznie się martwię i spać ciężko, dlatego tak bardzo potrzebny był mi monitor.
Wprawdzie mój tż twierdzi, że pewnie trochę panikuję i przesadzam, ale wolę żeby faktycznie wyszło że panikuję niż żeby coś się miało stać niedobrego.

Dobra lecę teraz do mojego Szkraba - później coś jescze nastukam.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png

Edytowane przez kmagg81
Czas edycji: 2013-08-29 o 09:49
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 09:55   #4496
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hej hej ! No nie ma Malpka. Smutno tu jakoś. Aż się nie chce pisać nic.
witajcie
co się właściwie dzieje że takie pustki powstały

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki

Może pomału uda mi się do Was wrócić
Poidczytuję Was w wolnych chwilach, ale cos ostatnimi czasy to nawet nie bardzo jest co podczytywać smutno tak
Cosik się porobiło że jest nie tak jak powinno a i zauważyłam, że takl jakby formum się przetransportowało na facebooka
no ale nikogo do niczego się nie przymusi.

A co u nas:
wczoraj zaliczyliśmy 3 szczepienie - Maksiu trochę płakał ale i tak był bardzo dzielny.
Pisałam niedawno o tym monitorze oddechu do Was, więc powiem Wam że czasami Maksiu w ciągu snu ma jakby takie bezdechy niby nie trwa to długo ale tak wtedy trudno mu załapać powietrze strasznie się martwię i spać ciężko, dlatego tak bardzo potrzebny był mi monitor.
Wprawdzie mój tż twierdzi, że pewnie trochę panikuję i przesadzam, ale wolę żeby faktycznie wyszło że panikuję niż żeby coś się miało stać niedobrego.

za szczepienie i wagę
co do bezdechów - oby to nic poważnego
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 09:55   #4497
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
łooo to dużo zjada
no dużo dużo aż jestem tym przerażona no ale jak chce to co mu będę bronić, zwłaszcza że on taki szczypiorek

Cytat:
Dzień dobry
a szkoda gadać.
o matko

Cytat:
Ojej, super mieć taką kruszynkę
myślałam że u nas komentarze "wygląda na pół roku" skończą się jak mały będzie w tych okolicach, ale teraz zaczęło się "wygląda na 8 miesięcy"
on nie dość że wygląda jak klon Julki, to tak samo ważą - sprawdzałam w książeczkach

Cytat:

wszystko jest do wyuczenia u dziecka u nas soki robimy sami z owoców i takie pijemy albo wodę i w domu jest na zmiane sok lub woda (mowie tu o Julce obecnie Karol za mały ) na spacerach w trasie woda bo to wozimy w wózku samochodzie a po umyciu zębów wieczoram i w nocy jest woda, tak jest nauczona ze jak ząbki umyte w nocy woda i jak prosi to prosi o wodę a nie jak w dzień o soczek. Tak więc myślę że spokojnie da się dziecko nauczyć co kiedy pijemy
u nas Jula ma to samo

Cytat:
ja to samo pomyślałam o moim, że taki niemowlaczek. Ale przyjdzie czas i nasze dzieci się zmienią

A w ogóle dzień dobry!
dokładnie tak

Michaś od niedawna je inne jedzonko i też mam nadzieję, że nabierze ciałka

Cytat:
za chrzciny

Cytat:
dzień dobry

a teściowej tekst

Cytat:

za urlop, zakupy i chrzciny
pochwal się fotkami

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Dziewczyny BLW - Alliw, OC, Moderna (ktoś jeszcze?) - trafiłyście na jakieś publikacje, że to szkodzi dzieciom? Czytam teraz o tym dużo i trochę obawiam się tego, że za duże kawałki na początku nie będą trawione, tylko wydalane w takiej samej postaci, w jakiej trafią do buzi. Nie wiąże się to z problemami z żołądkiem, trzustką itd. w przyszłości? Czy po prostu to, co niestawione jest wydalane bez żadnych szkód dla układu trawiennego?
jest większa możliwość zadławienia

Cytat:

za wagę
mam nadzieję, że przejdą te bezdechy i rozumiem Cię że martwisz się
Stary 2013-08-29, 10:07   #4498
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

A co u nas:

za wagę i też trzymam kciuki aby te bezdechy mineły
Stary 2013-08-29, 10:20   #4499
kmagg81
Raczkowanie

dziękujemy za kciuki - też mam nadzieję, że minie szybciutko i wszytsko będzie dobrze.

Dziewczyny takie pytanko:
jemy już marchewkę i ziemniaczka - jakie kolejne warzywo wprowadzać ?? brokół ? pietruszkę ? dynie ?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 10:35   #4500
Moderna
Zakorzenienie

AW: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:

jest większa możliwość zadławienia
No wlasnie mozliwosc zadlawienia przy blw wcale nie jest wieksza niz w przypadku zmiksowanych produktow. Jestem w trakcie lektury o blw, wiecej napisze po powrocie z urlopu.

Gesendet von meinem GT-I9001 mit Tapatalk 2

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
dziękujemy za kciuki - też mam nadzieję, że minie szybciutko i wszytsko będzie dobrze.

Dziewczyny takie pytanko:
jemy już marchewkę i ziemniaczka - jakie kolejne warzywo wprowadzać ?? brokół ? pietruszkę ? dynie ?
Wybralabym dynie, cukinie lub pasternak .. Ale to nie gra wiekszej roli, mysle ze i tak dziecko zadecyduje . Ahh i marchewka ma dzialanie zestalajace na stolec, wiec trzeba obserwowac.

Gesendet von meinem GT-I9001 mit Tapatalk 2

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości