|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
bossko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nadrobilam sto lat dla Michasia za pół roczku
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
U nas dalej pobudki w nocy dzisiaj jak w zegarku co 3h (23,2,5) no i pobudka przed 7 ale na razie sobie grzecznie leży.Cytat:
Zetnę chyba jak będę wracać do pracy żeby szybciej umyć, wysuszyć.Tak, trzeba mieć ich kartę Life Styl. Bo to jest promocja z kartą. Jeżeli nie masz na miejscu można szybko założyć. Dziewczyny jak myślicie lepiej użyć mrożonek na zupe czy sklepowe warzywa? Chodzi mi o takiego brokuła, kalafiora, szpinak? Bo swoje mam tylko marchewkę, ziemniaki, seler, por, dynia. |
|
|
|
|
|
#4473 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe przeczekaj nie gol się! Cytat:
u nas też Miska klęka i pełza ale mysle ze do raczkowania jeszcze dłuuuuuuuuuuga droga hehe. Fajne to spotkanie koleżanki! ale ma już duże dzieci!!!! Cytat:
|
|
|
|
#4474 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kuzynka mnie dalej wkurza, na spacery moge z nią chodzić ale jak przychodzi to mnie szlak trafia.. wszystko rozwalone, zabawki Kamilka tolają się po ziemi ( jak mi raz zabawka na ziemie spadnie to nie panikuje ale jak są szurane po ziemi to już musze przemyć). Wczoraj pożyczyła grzechotkę na "pole" a na polu dała dziewczynce, dziewczynka nią kopała w piasku i oddała mi nie wiem czy ją wogóle doszoruje zresztą brudne ma to dziecko, ciuchy nie wyprane a ona mi go wkłada do łóżeczka. No szkurde Puki moje dziecko nie raczkuje itp to łózeczko jest nieskazitelne i tak chce żeby zostało.a szkoda gadać. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#4475 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po jakim czasie miałyście 3 szczepionkę na wzw? Bo ja mam zapisane 5 wrzesien a to będzie 5,5 miesiąca a podobna ma być po 6 miesiącach
![]() Cytat:
myślałam że u nas komentarze "wygląda na pół roku" skończą się jak mały będzie w tych okolicach, ale teraz zaczęło się "wygląda na 8 miesięcy" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a i kaszkę nie je na siłę tylko poprostu nie lubi nic oprócz mleka, więc tak samo pluje bananem, kaszką czy brokułami ![]() ja dentinoxem też smaruje tylko odrobinkę Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#4476 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak juz pisały dziewczyny nie
|
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy i wprowadzmy
wczoraj było pierwsze jabłuszko z kaszą manną (słoik) ale pluł. myślałam, że będzie lubił jabłko... potem mu dałam w kidsme i bosko memlał. dzieeeelnie. a krzywił się jak diabli ![]() dziś gotuję kaszę mannę i do słoiczka mięsnego dodam. Cytat:
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
dokńczyłam nadrabiać to co byłam na wakacjach i jeszcze to mi się w oczy rzuciło więc dorzuce swoje 3 grosze
![]() Cytat:
|
|
|
#4479 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za chrzciny i próbowanie nowych rzeczyja też będę łysa i niedługo się okaże że mój syn ma więcej włosów niż ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
cho cho siłaczCytat:
100 zł szok Cytat:
![]() Co do szczepienia, to ja nie wiem jak oni mogli takiej sytuacji dopuścić przecież nie ja jedna chciałam szczepić tą szczepionką(znajoma też dzień wcześniej była) i nie rozumiem ja można jeszcze mówić że nie wiadomo kiedy będzie przecież to absurd, ja w ogóle w tym ośrodku to nie wiem co z ludzie tam pracują (znaczy się wiem ale jak można tak kierować placówką ) ![]() A w ogóle dzień dobry! byliśmy dziś u kumpeli co ma córcię 2 miesięczną i jestem w szoku mała waży 6 kg gdzie mój starszy o 3 miesiące syn waży 7kg no nic każde dziecko ma swój rytm , myślę że zaczniemy jeść inne jedzonko i pójdziemy w górę... |
|||||||
|
|
|
|
#4480 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() Gratuluję wszystkim dzieciakom skończonych miesięcy i postępów (Karolek... jestem normalnie w szoku...) ![]() My już po chrzcinach, mały był grzeczny w kościele, na szczęście syreny nie było, czego najbardziej się obawiałam. Za to urobiłam się po pachy, bo imprezę mieliśmy w domu, a na dodatek teściowie byli przez tydzień ![]() ewelinkka moje dziecko też zaczęło ulewać po 4 miesiącu, a już jak leży na brzuszku to na bank coś zawsze poleci. Tak jak dziewczyny pisały, to chyba kwestia uciśnięcia brzuszka. Myślałam, że po kilku dniach nieobecności będzie tyyyle stron do nadrobienia, a tu niespodzianka, za jednym posiedzeniem przeczytałam
|
|
|
#4481 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
byłyśmy dzis na szczepieniu - Oliwcia waży 6500 i mierzy 68cm (tekst teściowej: "nie ma nadwagi??? ...)Dziewczyny autentycznie myślałam że mi się nóż w kieszeni otworzy kretynka... miałam już taka wiazanke na końcu języka, ale się powstrzymałam. Olcia zdrowa i robi duże postępy. Z racji tego że nie ma żadnych przeciwwskazań zapisuję nas na basen od 8 września
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-08-28 o 18:57 |
|
|
|
|
#4482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To cytat jeszcze z porannego czytania Widzę, że mam z dziś zaległość, to potem doczytam, ale na szybko mam pytanie - co sądzicie o tym nosidełku: http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html ?
|
|
|
#4483 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#4484 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, mam do Was pytanie odnośnie urlopu rodzicielskiego, czyli tych dodatkowych 26 tygodni, które wprowadzono.
Czy orientujecie się jak one są płatne jeśli chcę wziąć tylko połowę przysługującego mi urlopu? Czyli kończę macierzyński płatny 100% i chcę dobrać tylko połowę urlopu rodzicielskiego. Wiem, że ten urlop wtedy jest płatny 60%, ale z drugiej strony nie biorę całego okresu więc może nalicza się proporcjonalnie? |
|
|
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
Re: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Hej dziewczyny! My wczoraj w nocy wróciliśmy do domu. Urlop zakończyliśmy wcześniej. Powiedzenie że z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu jest chyba prawdziwe.
Średnio się wyjazd udał. Jaśminka była marudna i źle spala... ale za to zostala obkupiona przeze mnie i przez babcię (; Dwa worki ciuszków, zabawki i kon na biegunach :p Została też ochrzczona ( nie polepszylo jej się po tym :p za to super ksiądz. .. powinien dawać przykład innym) i mieliśmy sesję zdjęciową (; Nie dam rady was nadrobić ale znowu będę na bieżąco (; Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje chrzcin i udanych wyjazdów!
Z tego, co wiem, to pol roku jeat 100%, a potem niezaleznie ile będziesz na urlopie (w sensie, czy pół roku czy mniej)to 60%. |
|
|
|
|
#4487 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udane chrzcinyCytat:
za szczepienie i ładną wagęCytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() super ze Jaśminka taka obkupiona
|
|
|
#4488 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Dziewczyny BLW - Alliw, OC, Moderna (ktoś jeszcze?) - trafiłyście na jakieś publikacje, że to szkodzi dzieciom? Czytam teraz o tym dużo i trochę obawiam się tego, że za duże kawałki na początku nie będą trawione, tylko wydalane w takiej samej postaci, w jakiej trafią do buzi. Nie wiąże się to z problemami z żołądkiem, trzustką itd. w przyszłości? Czy po prostu to, co niestawione jest wydalane bez żadnych szkód dla układu trawiennego?
|
|
#4489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie jest proporcjonalnie rozliczany
|
|
|
#4490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
ale noc![]() :ziewa m: moje dziecię Kochane wstawało 3 razy a za czwartym po 4 postanowił wstać na dobre! Usnął na 10min i obudził się z płaczem, pierwszy raz płakał w nocy posmarowałam dziąsła i cisza, oczywiście tylko na chwilę, bo jak się rozgadał to tak do rana na zmianę z pluciem i cycusiem. Jestem niewyspana jak nigdy![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Panika co do jabłka to mój sklepowe ze słoiczka zjadł z chęcią a zrobiłam mu wczoraj w domu to krzywił się i zjadł minimalną ilość, chyba za kwaśne było
|
||
|
|
|
|
#4492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Jestem cała w skowronkach, otóż moje dziecko dziś znów jak dawniej zasnęło w łóżeczku ![]() Pani mój jabłka też nie lubi, po każdym kęsie otrzepuje się jak pies po kąpieli, no i ciągle go naciąga już brokuły lepiej wchodzą ![]() Cytat:
i wszyscy stwierdzili że żadne dziecko "aż tak" nie ciągnie ![]() A na ile mała sie urodziła? Bo moj w 8tyg miał 6,5kg - ale mi tęskno za tym ![]() Cytat:
a teściowa to takim żartem sypła że tylko się śmiać
|
||
|
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie ma co nadrabiać nawet
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej ! No nie ma Malpka. Smutno tu jakoś. Aż się nie chce pisać nic.
|
|
#4495 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kobietki
![]() Może pomału uda mi się do Was wrócić ![]() Poidczytuję Was w wolnych chwilach, ale cos ostatnimi czasy to nawet nie bardzo jest co podczytywać smutno tak ![]() Cosik się porobiło że jest nie tak jak powinno a i zauważyłam, że takl jakby formum się przetransportowało na facebooka ![]() no ale nikogo do niczego się nie przymusi. A co u nas: wczoraj zaliczyliśmy 3 szczepienie - Maksiu trochę płakał ale i tak był bardzo dzielny. Ważymy już 6900 Pisałam niedawno o tym monitorze oddechu do Was, więc powiem Wam że czasami Maksiu w ciągu snu ma jakby takie bezdechy niby nie trwa to długo ale tak wtedy trudno mu załapać powietrze strasznie się martwię i spać ciężko, dlatego tak bardzo potrzebny był mi monitor.Wprawdzie mój tż twierdzi, że pewnie trochę panikuję i przesadzam, ale wolę żeby faktycznie wyszło że panikuję niż żeby coś się miało stać niedobrego. Dobra lecę teraz do mojego Szkraba - później coś jescze nastukam. Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-08-29 o 09:49 |
|
|
|
|
#4496 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co się właściwie dzieje że takie pustki powstały ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
za szczepienie i wagęco do bezdechów - oby to nic poważnego
|
|
|
#4497 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
no dużo dużo aż jestem tym przerażona
no ale jak chce to co mu będę bronić, zwłaszcza że on taki szczypiorek Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Michaś od niedawna je inne jedzonko i też mam nadzieję, że nabierze ciałka ![]() Cytat:
za chrzciny Cytat:
a teściowej tekst ![]() Cytat:
za urlop, zakupy i chrzcinypochwal się fotkami ![]() Cytat:
Cytat:
za wagę mam nadzieję, że przejdą te bezdechy i rozumiem Cię że martwisz się
|
|
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę i też trzymam kciuki aby te bezdechy mineły
|
|
|
#4499 |
|
Raczkowanie
|
dziękujemy za kciuki - też mam nadzieję, że minie szybciutko i wszytsko będzie dobrze.
Dziewczyny takie pytanko: jemy już marchewkę i ziemniaczka - jakie kolejne warzywo wprowadzać ?? brokół ? pietruszkę ? dynie ?
|
|
|
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
AW: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
No wlasnie mozliwosc zadlawienia przy blw wcale nie jest wieksza niz w przypadku zmiksowanych produktow. Jestem w trakcie lektury o blw, wiecej napisze po powrocie z urlopu.
Gesendet von meinem GT-I9001 mit Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
. Ahh i marchewka ma dzialanie zestalajace na stolec, wiec trzeba obserwowac.Gesendet von meinem GT-I9001 mit Tapatalk 2
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

czaaaaddd. Mój ojciec zachwycony wnukiem, bo Histeriusz pokazał na co go stać
mój kościółkowy chłop mówi: WIEJ. Ja mu na to, że chyba dopiero początek celebry, a on: "wiej!" no to zwiałam... żebyście widziały minę ludzi, księdza, mojej matki jak biegła za mną i krzyczała - "jeszcze niieeeee"

), czasem wpada w te okolice do swojej mamy - wymieniłyśmy się nr tel i będziemy się umawiać na pogaduchy 
Puki moje dziecko nie raczkuje itp to łózeczko jest nieskazitelne i tak chce żeby zostało.
dzis wlozylam mu spiochy na ktore czekalam od jego urodzenia (ze Stonsami) i sa ledwie, ledwie na styk 

05.07.2008 

gdzie mój starszy o 3 miesiące syn waży 7kg 

moje dziecię Kochane wstawało 3 razy a za czwartym po 4 postanowił wstać na dobre! Usnął na 10min i obudził się z płaczem, pierwszy raz płakał w nocy