|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
ja mam taki zamiar. mamy dosyć dobrą drukarkę, ale coś ostatnio szwankuje i trochę się boję, czy dobrze wyjdzie. ale spróbuję wydrukować jedną sztukę i ocenię, czy lepiej iść do drukarni czy nie
|
|
#3182 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
madzia orkiestra jest z rypina
|
#3183 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Alucior - trochę bym się bała. Dużo masz ich? Ja przy 170 gościach ryzykować nie będę. Miałam robić nie kupowac
ale jak wszystko policze to kupi się taniej i roboty mniej. A jak chcesz projekt swój to lepiej skorzystaj z pomocy drukarni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3184 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
kasia1201 ja właśnie w ramach oszczędności chciałam projektować z allegro za 1 zł boję się zamawiać. gdybym projektowała sama to kosztem byłby papier i tusz, żadnych cekinów, wstązeczek itp nie przewiduję
Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2013-08-28 o 09:11 |
|
|
|
|
#3185 |
|
Rozeznanie
|
moje gratulacje alucior ja tez chcialam skonczyc z paleniem ale tyle strsu i nerwow nie dam rady
|
#3186 |
|
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie, pytanie!
Babki z fryz & make up zaproponowały mi fryzurę na 9 i od razu makijaż. Nie za wcześnie skoro ślub mam na 16? Inne godziny mają zajęte i np. czekałabym tam 2 godz na make up. Nie wiem teraz czy się wpisywać czy szukać innej?
|
#3187 |
|
Konto usunięte
|
justynkie - ja szukałabym dalej, 9 trochę chyba za wcześnie, a czekać 2 godziny - toż to strata czasu
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zadomowienie
|
Brawo!!! i życzę wytrwałości
mi we wrześiu minie rok jak nie palę ![]() Cytat:
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-08-28 o 09:18 |
|
|
|
|
#3189 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Justynkie- Ja też mam na 16 slub i sama chce fryz na 9. Taka fryz powinna wytrzymać do rana. A makijaż niekiedy wytrzymuje do poprawin. Zanim ci zrobią fryz będzie 10-11, zanim makijaż po 12 i masz czas na ubranie się spokojne i ok. 15 błogosławienstwo itp. Poco zostawiać na ostatnie 5 minut. Tylko musi to być pozadnie zrobione
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę wcześnie. Ja umówić na około 10 tylko nie wiem czy najpierw fryzura czy makijaż, bo obydwie rzeczy w innych miejscach. Makijaż i fryzura zajmie około 2 godz w tym dojazdy, w moim przypadku, kolejną godzinę. Potem chwilę usiąść, odpocząć, ubrać się, godzinę musze liczyć na dojazd na salę a jeszcze nie wiem czy będziemy robili jakieś zdjęcia przed ślubem czy dopiero po.
|
|
|
|
#3191 |
|
Konto usunięte
|
ejjj poważnie z tymi godzinami jak ślub o 16?
to na którą chodzą do fryzjera te, które o 13 mają ślub?
|
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
a co sądzicie o tej makijażystce? http://studiomakeup.com.pl/makijaz/
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- jeśli będziemy mieli ślub na 16, to chcę fryzjerkę mieć umówioną na 10, a zaraz po tym makijażystkę.
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam na 13 ;D fryzjer o 8 jakos tak
Wysłane z aplijkacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę, ze jednak powinnam zacząć już o 9tej anie 10tej. Bo jednak to trochę zejdzie i dojazdy do tego. A nie chcę w pośpiechu się ubierać tylko chcę się nacieszać tą chwilą, no i żeby foto miał trochę czasu na zdjęcia.
|
|
|
|
#3195 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za pomoc
![]() Jednak zdecydowałam się na tą 9. Poczytałam relacje PM2013 i one też tak rano miały, a nawet na 8. Ja mam fryz i make up w jednym miejscu, do domu 15 min samochodem. wyjdę ok 12 i spokojnie pojadę do domu, może zajadę na salę jeszcze spr jak to wygląda. Poza tym słyszałam że często są opóźnienia i stres czy zdążę na czas. Te śluby na 13 to pewnie fryz na 8 ale wszystko jest szybko, bez czasu na spokojne wypicie kawy.
|
#3196 |
|
Konto usunięte
|
Może macie racje... zapisuję, że malowanie i czesanie rano
![]() nie wiem czy było, ale patrzcie co znalazłam u PM 2012 opinie o zaproszeniach z allegro https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=115 |
|
|
|
#3197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jeśli ci zależy na tym salonie to dobrze że wzięłaś
|
||
|
|
|
#3198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę że błogosławieństwo to tak z 15 min ale jakby nie było, o 15 powinnam stać w całym ekwipunku Poza tym TŻ jedzie 150 km więc pewnie ja odbiorę kwiaty, podejdę do kościoła spr dekor, może będzie trzeba odebrać kogoś i pokierować do hoteliku...
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbyś miała o 7 rano to by było wcześnie a jak na spokojnie będzie
|
|
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio takie widziałam w mojej ![]() Dziś: 380 DDŚ! Ehh. Pisałam do salonu gdzie mają tą śliczną sukienkę. Pani mi napisała, że one są tylko w rozmiarze 36. Jak napisałam jaki potrzebowałabym rozmiar to mi napisała, że mają dużo innych sukienek. które mogłabym zmierzyć, ale nie są to krótkie
|
|
|
|
|
#3201 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam też o tyle dobrze, że makijaż zrobi mi kobitka w domu. Fryz. Chcę mieć na 9 żeby koło 11 zdążyć bo makijazystka przyszlaby tak na 12-12:30 ( maluje też moją mamę) ale nadal żadna z was nie powiedziała ile przed ślubem przymierza pierwsze suknie
|
|
|
|
#3202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam wybraną wirtualnie jedną sukienkę, podjadę do Madonny zmierzyć a jak jej nie będzie to jakiś podobny model. Nie rozumiem pytań "kiedy ślub" i że to jeszcze kawał czasu. Ja nie mam tyle wolnego żeby codziennie chodzić po salonach. Idę teraz, jak od razu wybiore to podpisuję umowę, jak nie to zostaje jeszcze sporo czasu na szukanie. Wtedy raz na 2-3 tyg będę mogła odwiedzić jakiś salon.
|
|
#3203 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie w Kościele w dekoracjach pomoże teściowa bo zna się z księdzem i mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów. Mają tam panią organistkę i chyba ona zostanie bo po co szukać czegoś specjalnego na te pół godziny
|
|
#3204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie rozumiem takiego podejścia że jak krótka to tylko dla szparagów ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() To bardzo dobry lokal, jeden z lepszych w mieście. Każda z sal jest wygłuszona, ma osobne wejście, osobną kuchnię i obsługę, oddzielny taras. Parking jest zamykany ogromną drewnianą bramę więc nie ma szans żeby goście się mieszali. Chyba że zamek puści albo przepłyną jeziorem pod tarasem
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o makijażach.
Napisałam do kilku dziewczyn, ale jak słyszę, że ktoś maluje Astorem albo Lorealem to ja dziękuję |
|
|
|
#3206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3207 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() ja byłam na przymiarkach 1-2 sierpnia, ślub na koniec kwietnia. Niby byłam sporo przed, ale w większości salony chcą żeby już PMka wybrała suknię 4-5 m-cy przed ślubem. Jeden nawet znalazłam, że najpóźniej 7 m-cy przed ślubem już trzeba mieć, żeby zdążyła dotrzeć na czas
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Ja aktualnie mam tę wizażystkę http://www.beautyway.pl/
Po nowym roku się ze mną skontaktuje i się umówimy. Będzie też malowała moją mamę, chyba teściową i świadkową (chociaż jeszcze jej nie mam ) no i mnie :PBędzie malowała u mnie w domu bo przyjedzie do mnie Ale muszę czekać do nowego roku bo ona jeszcze nie wie czy będzie w PL w tym czasie ale mówiła, że jakby co może mi zaproponować godne zastępstwo. Zobaczymy
|
#3209 |
|
Rozeznanie
|
Justynkie no właśnie Ja też mam mało czasu, bo praca, dziecko i jeszcze w weekendy studia więc zadko mam czas lazic po salonach. Poza tym muszę do salonu jechać 30-40 km bo u mnie jest jeden mały...i jaki to już pisałam ;-) a mimo to wszędzie pytają kiedy slub i jak daleko to olewaja totalnie i wręcz prowokują do opuszczenia salonu:banghead:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3210 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
na pytanie o date odpowiadałam wiosna przyszłego roku, lub że poczatek przyszłego roku, raz powiedziałam szczerze to usłyszałam dosłownie "łeeee.... szkoda Pani i mojego czasu dzisiaj" także podziękowałam temu salonowi. Jestem klientką, świadomą konsumentką i mam prawo wybrać sobie moment na przymierzanie sukien taki jaki najbardziej mi odpowiada także jak chcesz to idź już
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2013-08-28 o 10:30 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

ja mam taki zamiar. mamy dosyć dobrą drukarkę, ale coś ostatnio szwankuje i trochę się boję, czy dobrze wyjdzie. ale spróbuję wydrukować jedną sztukę i ocenię, czy lepiej iść do drukarni czy nie 

od wczoraj nie palę
mi we wrześiu minie rok jak nie palę 
to na którą chodzą do fryzjera te, które o 13 mają ślub?

kosmetyki na ktorych pracuje są bardzo dobre, sama górna półka!