|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
mojemu generalnie też nie przeszkadza
jeden raz był taki ryk tak samo przy mikserze raz mi się poryczał |
|
|
|
#2252 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Czarus zasnal i obudzil sie z placzem po 5 minutach jak zdazylam wejsc pod prysznic
![]() jak mnie zobaczyl z recznikiem na glowie to zaczal zacieszac a teraz w lozeczku lezy i krzyczy "mamamama" Cytat:
ten niecaly rok stal i dobry |
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokrzywka za raczkowanie ![]() Sola moja dzis uciekala przed odkurzaczem jak oparzona, a do tej pory go uwielbiala i tez mysle ze duzy kawalek jedzenia Izie przeszkadzal Happy zdowka dla Tymka, dobrze ze to nic powaznego Dzika i co ta Twoja stronka z kolczykami ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- w moim albumie sa fotki gołej Judki na trampolinie!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! ![]() tzn jest trampolina, Judka z biustem na wierzchu i fryz z artystycznym nieladem, |
|
|
|
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Julcia jaka juz duza i sliczna panienka Mateuszek słodziaczek ![]() mam nadzieje, ze jak skoncze karmic to ze 3 rozmiary zejda... ale no fote chcialy to dostaly ![]() |
|
|
|
|
#2256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak była malutka to normalnie zasypiała jak odkurzałam ![]() Cytat:
Cytat:
Miało być co prawda to o czym napisałaś 3 w 1, a nie 1 w 3, ale ok
|
|||
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie zimno w domu, szczególnie rano zanim w piecu napalę, więc nawet córka tak chodzi, że ma koszulkę z krótkim a na to bluzkę z długim, nieraz nawet z rana zakada rajstopy pod spodnie, jak cieplej to zdejmuje, stary w swetrze siedzi to trudno żeby dzieciak w samym body
|
|
#2258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2259 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety nie nigdy bo Anię trzeba będzie wydać na swiat moim zdaniem w ogóle nie mozesz kupic wiecej,tylko nie wiem jak oni to sprawdzają ,czy na kartę jak wbijasz to cos tam blokują nie wiem, nigdy nie sprawdzałam.Cytat:
![]() Cytat:
![]() dajesz czadu z tymi cycami ![]() fryz Ci pasuje |
|||
|
|
|
#2260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Judka, super fotki
|
|
#2262 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wyspałam się
Zasnęła koło 21, pierwsza pobudka koło 1:30 a potem koło 5 i spała do 7:30 mniej więcej Cytat:
Cytat:
O fajnie, to jak zrobię do zimy powinno spokojnie doczekać. Cytat:
![]() Judka golasie ![]() Ale ten Tomuś czaruś Anbyliwybyl, taka stara wyga a nie zaprzyjaźniona z Judkiem
|
|||
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Judka-super wyglądasz, swietna rodzinka
![]() Witam dziewczynki
|
|
|
|
#2265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niczego sobie ten biust ![]() Cytat:
u mnie z rana to pewnie koło 20 zimą będzie ![]() Cytat:
ja muszę chyba coś Janowi innego ubierać bo go znajduję po 5 całego odkrytego ![]() tak się wczoraj zastanawiałam jak kładłam Jana spać o 20 czy mu mleka nie zrobić trochę bo jadł butlę u mojej babci po 18 czyli dość wcześnie ale ostatecznie zrezygnowałam a spał i tak do 5.30 ![]() czyli wychodzi że te 5 posiłków mu styka (3 butle, obiad i śniadanie) |
|||
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
ale wazne, że jest
słowa dotrzymałam to znaczy jak?? oświeć mnie ![]() niestety nie nigdy bo Anię trzeba będzie wydać na swiat [/QUOTE]ja juz nie chce nikogo na swiat wydawac ![]() mam problem ze tak powiem ![]() dajesz czadu z tymi cycami ![]() fryz Ci pasuje ![]() juz ![]() Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-08-28 o 09:14 |
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle to wg mnie tuszy nigdy za wiele, idź se kup! Ja sama mam kilka i tusz do rzęs to w zasadzie jedyny kosmetyk, którego używam codziennie, w sensie kolorowy, bo pielęgnacyjnych używam jeszcze paru ![]() A w ogóle laski to jakich tuszy do rzęs używacie? Jakie polecacie? Może bym se coś dokupiła ![]() Kupiłam jeszcze wczoraj balsam ujędrniający Palmers
|
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Judka- a jaki Ty masz problem z wydawaniem kolejnych dzieci?
:brzydal :Goba- w ciąży jesteś ![]() Dzika-tez uwielbiam kosmetyki z pompką Choć balsamu rzadko używam-przeważnie jak muszę, bo i tak późno chodze spać, to czasem szkoda mi czasu na jeszcze balsamowanie się
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-08-28 o 09:16 |
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
A na to śniadanie to Jan wcina kaszkę? I jak z owockami? Wliczasz jako deser do obiadu? Dzwoni mi, że temat niemiłosiernie był wałkowany ale mi umknęło
![]() Bo ja mam ciągle problem kaszka a owocki. Niby daję radę wcisnąć w ciągu dnia wszystko ale teraz mam dylematy moralne, że ta kaszka tak do końca nie jest jej potrzebna. Nie wiem jaką kaszkę dawać. Teraz miałam Bobovity wielozbożową mleczną i dawałam do tego zdrowy brzuszek (łyżka jednej i łyżka drugiej plus owocki). Wielozbożowa mi się skończyła i coś bym chciała nabyć mlecznego, żeby mieszać ze zdrowym brzuszkiem ale wszystkie mają cukier. No a Ewka raczej z tych okrąglejszych dzieci więc nie chcę jej faszerować. Za to jakbym nie dawała jej teraz kaszki to nie wiem czym mogłabym to zastąpić, żeby mi się młoda najadała. Kuźwa dlaczego tż się tym nie przejmuje tylko ja Judzia oj weź... takie ładne dzieci Wam przecież wychodzą
|
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do smyka, to zaczynam się skłąniać do opinii dzikiej, że to szit lepsze są te z F&F nawet ![]() co ty mówisz ![]() wyborny dżołk ![]() a Evcia to mi kogoś przypomina, ale się boje powiedzieć kogo, bo nie wiem czy nie dostane w ![]() na razie nigdzie, bo sie wymiguje ![]()
|
|
#2271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic o tym nie wiem ![]() eee tam.... jeszcze jedno małe Judziątko nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
#2272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dość długie więc tylko na pogrubieniu mi zależy po drodze miałam manhattan, bourjois,max factor, astor, maybelline ale i tak zawsze wracam do l'oreala Cytat:
tylko kaszki na śniadanie póki co dostaje (będzie większy to można to będzie zastąpić jajkiem czy kanapkami ale póki co innego pomysłu nie mam) jak dosypiemy świeżych owoców to mu nie podchodzi niestety więc dostaje same ![]() kupuję normalnie takie ogólnodostępne na rynku z tym że wybieram wszystkie bez cukru - czyli bobovity bez cukru lub nestle zdrowy brzuszek styka mu to na 3,5-4h w sumie powinnam napisać 5 posiłków plus owoce/ciasteczko/wafel ryżowy i tu jest różnie - czasem po prostu ja jem owoce i mu daję do buzi lub rączki kawałki czasem dostaje ciasteczko zgniecione z owocami, czasami deserek w słoiczku (to raczej u babci bo mnie nie stać ), ewentualnie jaglaną z owocami mu robię (ale to gorzej wchodzi )do tego daję na spróbowanie różnych rzeczy które ja jem - naleśniki ostatnio na przykład a wczoraj to nawet na kawałek ciasta się u prababci załapał
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2013-08-28 o 09:36 |
||
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raz wystarczy i juz pociecha jest w drodze, a juz wiecej nie chce no ![]() poki tabsow nie zaczne brac to jednak wiesz ![]() a do wkladki no nie moge sie przekonac i juz a gumki no nie dzialaja w moim przypadku ![]() Tobie tez ![]() i co widze tylko jedno jak na razie ![]() oj malo spostrzegawcza dzis jestes
|
|
|
|
|
#2274 | ||
|
Zadomowienie
|
U nas też ostatnio 5: 3 butle, obiad i kaszka. A co dajesz na śniadanie? Dziś pierwsza butla o 6
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
o wlasnie kupilam ten milion lashes to jest z silikonowa szczoteczka, i mi nie lezy za bardzo...natomiast ten loreal mega vol.colagen jest b.dobry
|
|
|
|
#2276 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też, mi też! Ale też nie powiem, bo to nie najlepsze konotacje skojarzeniowe są ![]() Cytat:
![]() 1000kalorii tyż miałam - dobry! A teraz wałkuję po kolei wszystkie Maybelline i też są mega. Cytat:
![]() A jaka bobovita jest bez cukru? Jakoś nie znalazłam albo może mały wybór był. |
|||
|
|
|
#2277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2278 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie silikonowa też średnio podeszła Cytat:
![]() https:// www. bobovita. pl/ home/ bobovita/ aktualnosci/ nowa-jakosc-bez-dodatku-cukru/ (musisz sobie spacje zlikwidować) w moim rossmannie są tylko 3 ale zawsze coś ![]() bo np w carrefourze to ani jednej nie widziałam ![]() Cytat:
a teraz u babci to i spokojnie wciągnie taki 190 jak my jemy obiad to nie ma opcji - Jan musi cokolwiek dostać bo ostatnio potrafi aż krzyczeć żeby mu dać
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2013-08-28 o 09:55 |
||||
|
|
|
#2279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spoko loko drugie se zrobie bankowo ale myślę, że najwcześniej za rok Cytat:
Za to wcześniej stosowałam namiętnie Push up Eveline i był rewelacyjny. Na pewno do niego wrócę. O ile będzie po co Właśnie dzisiaj rano tżtowi mówiłam, że moje cycki po karmieniu będą się nadawały do 2 rzeczy: albo do podciągania chirurgicznego albo do zarzucenia na plecy A co do smyka to ostatnio się wkurzyłam jak sobie uświadomiłam jaką tam mają przebitkę na zabawkach. Weźmy np. ten telefonik fp, który kupiłam Ewie. Cena z allegro 39, cena z Kerfura 59, cena ze smyka 79 ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Idę dziś na łowy, dziękować dobra kobieto
|
|||
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wylicytowałam wczoraj Janowi pianinko na all używane ![]() nie ma za co dostałam kiedyś próbkę kaszki bobovita z cukrem - masakra jakie to było słodkie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

Albo coś jeszcze innego 

Klaudia 16.10.2009