|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
i nie ważne, czy kobieta ma +35 lat. podczas normalnego badania USG sprawdza przezierność karkową. może nawet nie wiesz, czy Ci zrobił. w którym tc miałaś ostatnie usg? może jeszcze za wcześnie na taki pomiar. a jeśli nie, to zerknij na wydruku, czy nie masz nigdzie zapisanego symbolu NT. może robił, wyszło ok i nawet nic nie powiedział Cytat:
Cytat:
trzymaj się jakoś. no i koniecznie musicie jakoś zorganizować pomoc do Tymka. nie masz nikogo, kto choć na kilka godzin mógłby się nim zająć? może o jakiejś niańce pomyślicie? bo nie masz wyjścia Kochana, musisz się oszczędzać, a przy 9miesięcznym bobasie sama nie masz na to szans ![]() Cytat:
![]() tym bardziej, że sama mam tyle samo na ciążowym liczniku Cytat:
babka Cię nie zna, więc nie wie, że leżysz plackiem. teraz nie dość, że musisz leżeć, to MASZ myśleć POZYTYWNIE i przestać się stresować i myśleć o tym, że męczy Cię leżenie. Kopniak w tyłek i od jutra zaczynamy się cieszyć, że masz możliwość odpoczynku. staraj się wynajdywać pozytywy. oglądaj filmy, czytaj ksiażki, pisz pamiętnik, listy do maluszka, które pokżesz mu, jak skończy 18 lat, itp. Sorry za ostre słowa, ale pomyśl, że to dziecko jest najważniejsze i że dla niego musisz to zrobić. nie masz wyjścia. paradoksalnie musisz znaleźć siły i pogodzić się, że musisz leżeć. za kilka miesięcy poczujesz, że to poświęcenie było warte wszystko! i jeszcze więcej niż tylko leżenie mogłabyś zrobić dla dziecka! ![]()
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-08-27 o 20:18 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
![]() A co do nocki, to daję tego cyca, bo na nic innego nie mam siły. Jestem chronicznie niewyspana. Smok nie działa, może gdybym pobujała to by pomogło, albo gdyby zrobił to TŻ. W końcu trzeba się będzie do tego zabrać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jutro wreszcie mam wizytę, oby wszystko było ok, bo już tak się przywiązałam do tej myśli, że jestem w ciąży. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2974 | ||||||
Zakorzenienie
|
Mnie też
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurde, myślałam, że już wiesz jaka płeć przez ten czas, co mnie nie było ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie kochana, na wszystkich wątkach tak jest ![]() Dobry wieczór ![]() ![]() Jutro idę jeszcze do pracy, a od czwartku mam wolne do wtorku. W sobotę jedziemy na wesele do kuzynki 120 km ![]()
![]() |
#2975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
Moze TZ ma racje o zmianie? Przespij sie z tym na spokojnie ![]() Cytat:
![]() Tez jestem przerazona ![]() To ja jestem jeszcze glupsza - ja z tym kalendarzem polowalam na chlopca ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie sie boje, ze i mnie moze to spotkac, wszystko dobrze i tu nagle po wszystkim, bez zadnych wczesniejszych oznak. A moja wizyta, pierwsza, dopiero w piatek... pocieszam sie tym, ze nie mam zadnych plamien.
![]() |
#2978 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Ogolnie narazie jestesmy u moich rodzicow ktorzy bardzo mi reraz pomogli ale oni miszkaja troche jednak km od nas i maja swoje sprawy a maz ma taka prace ze wyjezdza ....bardzo mi pomaga |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |||||
Zakorzenienie
|
Oprócz tego, to jest to najlepszy gin z jakim miałam do czynienia (łącznie było ich tylko 3), ale zależy mi, żeby Tż był na USG, bo chcę żeby zobaczył maluszka, zobaczył bijące serduszko i może poczuje większą więź z dzieckiem
![]() ![]() Cytat:
![]() Też mam jutro wizytę, ale na 9,30 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W 12 tygodniu nie powinny już dziać się takie rzeczy. Trzymaj się ![]() Cytat:
A dlaczego to twoja jedyna szansa na dziecko ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Moderator
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Cytat:
Nigdy nie wiadomo na kogo się później trafi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a mi znowu wrocily mdlosci
![]() ![]() ![]()
#2984 | |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Dziewczynki
![]() Wstałam sobie zjadłam śniadanie i wybieram się do biblioteki bo marzy mi się poczytać, a wszystko w domu już przerobiłam parę razy ( taka moja natura połykam książki ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Mam też pytanie. Czy mamusie będące w 12,13 tygodniu i więcej, odczuwają jakieś pobolewanie brzuszka, kłucie w okolicach jajników? Ja od czasu do czasu takie kłucia mam, mimo zapewnień dr że to zupełnie normalne bo macica rozciąga się, trochę mnie to niepokoi ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-08-28 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale mowi ze nas kocha bardzo i wiem ze sie martwi. No właśnie, mogła delikatniej ze mna rozmawiać a nie stawiać mnie w jednej linii z 16 latka co chce biec na imprezę i na dodatek mowic ze to moze jedyna szansa bo mam 31 lat i to moje pierwsze dziecko. Nie zna mnie, mojego charakteru. Ale wiem że jest dobrym lekarzem. W szpitalu nie widzieli przyczyny krwawienia a ona dostrzegła ze to byl krwiak ktory sie oczyscil. Leze. Staram sie nie dręczyc syfem wokol mnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kochana przedwczoraj miałam wizytę i mówiła mojemu ginowi, że odczuwam właśnie pobolewania, kłucia bądź ciągniecia, a jestem w połowie 16tyg. Powiedzial, że to jak najbardziej normalne i mam się nie martwić ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem w 11 i czasem czuję jakieś kłucia, ale rzadko. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Rozeznanie
|
Ale ja też jeszcze nie mówię do swojego dziecka. Wiem że tam jest ale wlasnie podobnie jak ty nie przerobilam tego do konca. Moze jak poczuje ruchy..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie 2014
![]() Chcialabym dolaczyc do Waszego wątku, poniewaz tydz temu dowiedzialam sie ze i ja tutaj pasuje ![]() Mam do Was pytanko bo juz calkiem zgupialam jezeli chodzi o liczenie w ktorym sie jest tygodniu. Ostatni @ - 8 lipiec (dodam ze mam policystyczne jajniki i bardzo nieregularne miesiaczki od 38-55 nawet dni) Wspoolzycie "na maxa" - 24 lipiec (w inne dni stosunki przerywane) Owulacja wedlug obserwacji - 29 lipiec Test negatywny-7 sierpnia Test pozytywny-21 sierpnia Tego samego dnia Gin potwierdzil ciaze USG dopochwowym mowiac ze jest pecherzyk (widac w nim jakas kuleczke-czy to jest zarodek czy cialko zolte?) USG wyliczylo ze to 5tydz 2 dni!! Czy to jest mozliwe?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj świetnie się czułam, jeśli chodzi o mdłości niemal przez cały dzień, a wieczorem nagle zaczęłam produkować nadprogramowe ilości śliny, zemdliło mnie i tak miałam aż do pójścia spać.
Dzisiaj zaczęłam dzień od porządnego śniadania i było dobrze, a po godzinie znowu mnie naszło bleeee... migdałów nie próbowałam, ciągle żłopię herbate imbirową Jeszcze ten mój pies nie ma litości i takie wali dzisiaj gazy, że oszaleć można! z książek kończę własnie czytać czarną serię Camilii Lackberg - z tym, że tam są dosyć makabryczne zbrodnie, zwłaszcza babka upodobała sobie dzieci na ofiary, więc jak któraś bardzo przewrażliwiona to nie polecam wizytę mam 16 września, po południu ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-08-28 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieje, że liczysz się z tym, ze stosunek przerywany także może prowadzić do ciąży? To co widziałaś to pęcherzyk ciążowy i z tego co mi się wydaje z ciała żółtego powstanie Twoje maleństwo. Kiedy lekarz powiedział żebyś znowu przyszła? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |||
Moderator
|
Cytat:
Da samego końca nie jesteś w stanie przewidzieć zakończenia - ja uwielbiam takie książki ![]() Cytat:
![]() Ja się przyznam, że jeszcze nie dopisałam się do listy ze strachu ![]() Co do rozciągania, ja czasem mam takie uczucie. A dzisiaj w nocy tak strasznie brzuch mnie bolał, że aż się wystraszyłam ![]() Mam nadzieję, że to albo rozciąganie albo że coś mi z jedzenia zaszkodziło. Cytat:
![]() Co do więzi to ja szczerze mówiąc trochę zawiodłam się na TŻ. Myślałam, że bardziej będzie się angażował, a jemu wystarczy jak powiem że na badaniu wszystko ok wyszło... Jak ostatnio wieczorem miałam zachciankę, to powiedział "jutro Ci kupię" ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() jak tak mnie mega mdli, to na jedzenie zupełnie patrzeć nie mogę. jedynie wcisnę delikatnie sucharka czy piętkę chleba. wszystko inne mi śmierdzi. lodówkę otwieram z zaciśniętym nosem... no i staram się nie dopuścić do uczucia głodu, bo jak tylko robię sie głodna, to nasilają sie mdłości, ale przełknąć nic nie mogę i koło się zamyka. mam nadzieje, że w końcu nam ta "przyjemność" przejdzie. Cytat:
![]() |
#2999 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=kate1623;42495797]Witaj
![]() ![]() Mam nadzieje, że liczysz się z tym, ze stosunek przerywany także może prowadzić do ciąży? To co widziałaś to pęcherzyk ciążowy i z tego co mi się wydaje z ciała żółtego powstanie Twoje maleństwo. Kiedy lekarz powiedział żebyś znowu przyszła?/QUOTE] Dziekuje ![]() ![]() ![]() ![]() Aha, czyli jak teraz jestem wedlug USG 6t2d to jestem w 7tyg ![]() Co do objawow to przyszlo zmeczenie, tkliwosc piersi jak je dotykam, rozwolnienia rano, wieczorem wzdecia, brak apetytu i chyba mdlosci, dokladnie nie wiem bo inne mdlosci jak zawsze mialam to jak je poczulam to ledwo od razu do kibelka gnalam a teraz budze sie rano i w gardle takie dxiwne uczucie, ustach i odrzut na sama mysl o jedzeniu...a jeszcze luteine musze brac bo za malo progesteronu produkuje to juz w ogole bleee..ale zmusze sie di zjedxenia suchej kromki i za chwilke jest lepiej..Najgorzej ze do pracy na 8 h trzeba isc:p Gin powiedxial zebym porobila liste badan i przyszla za 3 tyg czyli 12 wrzesnia. Dziwne ze ten test 7 sierpnia byl negatywny.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.