Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz. XVIII - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 0 0%
Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi 2 3,51%
Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody 1 1,75%
Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe 13 22,81%
Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi 5 8,77%
Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita 0 0%
Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy 1 1,75%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku 25 43,86%
Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny 9 15,79%
Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 09:10   #3361
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
wczoraj ktoś wspomniał o herbacie z pokrzywy...mmm uwielbiam ją właśnie zaserwowałam sobie zamiast earl grey'a
Dla mnie ta herbata jest ohydna, zawsze ją mieszm z jakąś owocową.Dobry patent na niedobre ziółka.Ostatnio kupiłam jakąś pokrzywa plus jeżyna, lukrecja i koper włoski.Ta już znośna.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:10   #3362
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

vei
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
albo pojscdo trzeciego z wynikami tych dwoch i zapytac komu wierzyc?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dziękuję jeszcze raz
przemyślę to jeszcze na spokojnie, ale post vei dał mi do myślenia

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
wczoraj już pojechaliśmy z Fifim i załatwiłam tą straż miejską - dobra gadka = brak mandatu = przejęty pan strażnik i jaki wyrozumiały jeszcze uprzedził żeby nieparkować mniej niż 10 metrów od skrzyżowania, bo teraz mają na to ciśnienie na mandaty i to 300 pln,
później do medicovera po wyniki badań, zaświadczenie do becikowego i czekoladki zostawić dla połóżnych i ginka bo już tam niebęde chodzić ( Pani połozna w szoku, że ja byłam u niej w środe, w czwratek urodziałam, tu wtorek a ja "wpadam jak atom" i u teściów.. foty w klubie z pierwszych wojazy będa

a no póki co grzeczny

a co robisz na obiad?? bo mi pomysłów brak.. w sumie ja to na diecie krupnik, kurczak w marchewce z ryżem - mamcia mi nagotowała, ale TŻ miesożerca musi coś jeść..
karlson twoje opisy brzmią tak radośnie i lekko i masz czas dla nas - cudownie!

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam wizytę no i Szymon nadal pozostaje chłopcem (właściwie to jedyna część ciała, którą było widać ). Waży 2240g, więc przez 4 tyg. przypakował 920g Lekarz po badaniu stwierdził: "dziecko przygotowane do porodu, główka wciśnięta bardzo bardzo nisko jak na ten tydzień ciąży". Mały jest tak ułożony, że nic na usg nie było praktycznie widać, lekarzowi ciężko było w ogóle główkę rzetelnie wymierzyć, bo tak jest wciśnięta. Na dolegliwości bólowe (pleców i kości ogonowej) polecił paracetamol, a w razie bolesnych twardnień brzucha czy skurczy kazał brać nospę, co by mały jeszcze w brzuchu trochę posiedział. Stwierdził też, że "na jego oko" urodzę przed terminem, a nie przenoszę. Pobrał też materiał do badania GBS (nie wiem, czy 34 tc to nie za wcześnie, ale stwierdził, że lepiej teraz, bo następna wizyta za 3 tyg, więc moglibyśmy nie zdążyć z badaniem i wynikiem przed porodem ). Podumowując - wizyta udana i cieszę się bardzo z wagi maluszka

gratulacje!!klask i:

Co GBS moj gin mówił mi że pobierze na następnej wizycie, a to tez będzie 34 tc

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:11   #3363
ladanseuse14
Zakorzenienie

jo_asiek piękna waga!!!!
Stary 2013-08-28, 09:12   #3364
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
LADAN graty
MAHARET może to wina dostawcy
.
Jeszcze gdzieś są jakieś bezpieczniki do sprawdzenia, ale nie chce tam sama grzebać.
Jakby była wina dostawcy to by chyba w całym domu nie było więc nie sądzę

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
U mnie pochmurno,ale o wiele lepiej niż wczoraj
U mnie pochmurno i tylko 15 stopni.Raczej dziecka w śpiochach nie zabiorę ze szpitala.
Stary 2013-08-28, 09:14   #3365
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj już pojechaliśmy z Fifim i załatwiłam tą straż miejską - dobra gadka = brak mandatu = przejęty pan strażnik i jaki wyrozumiały jeszcze uprzedził żeby nieparkować mniej niż 10 metrów od skrzyżowania, bo teraz mają na to ciśnienie na mandaty i to 300 pln,
później do medicovera po wyniki badań, zaświadczenie do becikowego i czekoladki zostawić dla połóżnych i ginka bo już tam niebęde chodzić ( Pani połozna w szoku, że ja byłam u niej w środe, w czwratek urodziałam, tu wtorek a ja "wpadam jak atom" i u teściów.. foty w klubie z pierwszych wojazy będa

a no póki co grzeczny

a co robisz na obiad?? bo mi pomysłów brak.. w sumie ja to na diecie krupnik, kurczak w marchewce z ryżem - mamcia mi nagotowała, ale TŻ miesożerca musi coś jeść..
[/QUOTE]

schobowe zrobie z ziemniakami i kapuste kiszoną do tego.

Ja mam taki jak Kaśka kombinezon tylko biały, a drugi mam taką pandę i on jest troszkę cieńszy jeszcze ( ale to z lumpa, więc mi nie szkoda 10 zł było) te mam na 56 -60 cm.

A na zimę mam kurtki dwie z Mothercare.

Idę umyć włosy i do sklepu.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:15   #3366
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
a

[
dziękuje za opinię
wiesz ja mam termin na koniec października więc wydaje mi się ze cieńszego potrzebować nie będę. Mam już zdobyczny typowo zimowy na 68, i chciałam coś przejściowego zanim zima się nie rozhula.
No ja mam w 56- 2 lekkie, jeden całkiem zimowy i kurteczkę.
W 62 to do wyboru do koloru, ale za to w 68 jeden zimowy i jeden lżejszy.Pewnie wszystkiego nie użyję, ale podostawałam.Oddam koleżankom najwyżej, jedna rodzi w styczniu druga w lutym
Stary 2013-08-28, 09:16   #3367
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

a no póki co grzeczny

kurcze, mamuśka, ty naprawdę dobrze się trzymasz uważaj tylko na szwy cieszę się że z mandatem sie udało
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-28, 09:16   #3368
kaska87
Zakorzenienie

Angel fajna pościel

Motylek to i Ciebie przepowiadacze dopadły? u mnie dalej spokój ale pewnie mnie sieknie nagle jak moją mamę

już położyłam małżowi ten misiowy kombinezonik na foteliku

dzisiaj ma na 14:00 do pracy ale ja już mam plan- umyję te 2 ostatnie okna, odkurzę i będzie w domu błysk

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:17   #3369
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
witam w donoszonej ciąży - w 38 tc

Cytat:
wczoraj pytalam o to czy ktos wie gdzie kupic kombinezonik dla dziecia taki jesienny ale nie widzialam odpowiedzi

bylabym wdzieczna
Cytat:
ale bardziej chodzilo mi o konkret
czy gdzies ktos widzial jakies promocje czy cos?
Cytat:
ja też jeszcze nie mam takiego jesiennego kombinezonu. Chcę coś kupić na rom. 62 myślałam o którymś z tych (żeby wykorzystać kupon z H&M), widziała je któraś z Was na żywo? czy one są właśnie takie na październik, listopad??

http://www.hm.com/pl/product/10670?article=10670-A
http://www.hm.com/pl/product/10667?article=10667-A

Ja byłam w poniedziałek w H&M i właśnie zastanawiałam się nad tym drugim
http://www.hm.com/pl/product/10667?article=10667-A

Jest milusi i dość ciepły. Nie wzięłam póki co ze względu na to, że na razie jeden taki jesienny mam i nie byłam pewna czy ten będzie mi jeszcze potrzebny.

Teraz Wam napiszę jak mi się pięknie dzień zaczął.

Pierwszy raz od jakiegoś czasu udało mi się pospać do 9. Ostatnio wstawałam o 7 a w tygodniu razem z mężem o 6 i już mi się spać nie chciało. Dziś szczęśliwa budzę się przed 9 i co? 9 nieodebranych połączeń, w tym 8 od jednego numeru (na noc wyłączam dźwięki, żeby mnie nikt nie obudził ). No i dzwonię pod ten nr i pytam o co kaman. I co? Okazuje się,że to kurier z moim parawanem nawannowym dobijał się na komórkę, dzwonił domofonem, a nawet pukał w drzwi!!! Paczkę zostawił u dozorcy i już się z nim skontaktowałam w tej sprawie. Odbiorę paczkę po 17.
Ale martwi mnie ten mój sen. Jak to możliwe, że nie słyszałam domofonu i pukania???? Skoro ja rano takich rzeczy nie słyszę, nie są w stanie mnie obudzić to jak ja będę słyszeć płacz dziecka??????

Przecież ja rano spać nie mogę jak mąż się po mieszkaniu kręci, dlatego nie może mi się w głowie pomieścić, że mogłabym domofonu czy pukania nie słyszeć. Nie raz przecież budził mnie listonosz rano o 8 domofonem...
Łudzę się jeszcze, że kurier pomylił klatki i dobijał się do innego mieszkania. Dopytam o to później dozorcę. I mam nadzieję, że okaże się, że faktycznie pomylił klatki... bo inaczej się załamię.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:18   #3370
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
a dziękuje czuje się bardzo dobrze, trochę szew ciągnie a tak po za tym fizycznie super, Fifi śpi i dziś w nocy obudził się na dobrą sprawę raz po 4 godzinach na cyca i później znów po 4 to już była 7 i TŻ do pracy wstawal więc wyspana jestem

To ślicznie Ci śpi!

Cytat:

Też dobry pomysł

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:19   #3371
logoasia
Zakorzenienie

a ja z nudów namodziłam tematy, tylko bez śmichów proszę nie wiem czy nie plagiatuję, wszystkie te rymy są już tak podobne

Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe
Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi
Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-28, 09:20   #3372
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
Tassia, niestety tak się nie da
U oczologa rzadko dostaje się wynik "cyferkowy", zazwyczaj jest opisowy, więc jeśli jeden napisał, że np. jest rozrzedzenie, a drugi napisała, że nie ma, to ten trzeci i tak musi sam sprawdzić - zbadać, bo monetą przecie nie rzuci komu uwierzyć

Cytat:
Wczoraj miałam wizytę no i Szymon nadal pozostaje chłopcem (właściwie to jedyna część ciała, którą było widać ). Waży 2240g, więc przez 4 tyg. przypakował 920g Lekarz po badaniu stwierdził: "dziecko przygotowane do porodu, główka wciśnięta bardzo bardzo nisko jak na ten tydzień ciąży". Mały jest tak ułożony, że nic na usg nie było praktycznie widać, lekarzowi ciężko było w ogóle główkę rzetelnie wymierzyć, bo tak jest wciśnięta. Na dolegliwości bólowe (pleców i kości ogonowej) polecił paracetamol, a w razie bolesnych twardnień brzucha czy skurczy kazał brać nospę, co by mały jeszcze w brzuchu trochę posiedział. Stwierdził też, że "na jego oko" urodzę przed terminem, a nie przenoszę. Pobrał też materiał do badania GBS (nie wiem, czy 34 tc to nie za wcześnie, ale stwierdził, że lepiej teraz, bo następna wizyta za 3 tyg, więc moglibyśmy nie zdążyć z badaniem i wynikiem przed porodem ). Podumowując - wizyta udana i cieszę się bardzo z wagi maluszka
Gratulacje klask i:

Cytat:
dziękuję jeszcze raz
przemyślę to jeszcze na spokojnie, ale post vei dał mi do myślenia

Co GBS moj gin mówił mi że pobierze na następnej wizycie, a to tez będzie 34 tc

Ja będę miała we wtorek i tak się zastanawiam, czy to nie będzie ostatnia wizyta, bo w 37 tc Swoją drogą nie zleciła mi morfologii - zleci teraz, ale jest opcja, że wyników już nie obejrzy.
A w ogóle muszę powtórzyć część badań do ewentualnego porodu w wodzie i jestem ciekawa, czy nie będzie problemów ze skierowaniem na nie.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jeszcze gdzieś są jakieś bezpieczniki do sprawdzenia, ale nie chce tam sama grzebać.
Jakby była wina dostawcy to by chyba w całym domu nie było więc nie sądzę

U mnie pochmurno i tylko 15 stopni.Raczej dziecka w śpiochach nie zabiorę ze szpitala.
O matulu, sama absolutnie nie grzeb

Heh, też rozkminiam w co Młodego opatulić... ale chyba stanie na śpiochach i w zależności od pogody cieplejszym kombinezonie albo lżejszym i kocyku w nosidełku.

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:21   #3373
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Angel fajna pościel

Motylek to i Ciebie przepowiadacze dopadły? u mnie dalej spokój ale pewnie mnie sieknie nagle jak moją mamę

już położyłam małżowi ten misiowy kombinezonik na foteliku

dzisiaj ma na 14:00 do pracy ale ja już mam plan- umyję te 2 ostatnie okna, odkurzę i będzie w domu błysk
kochana a jakis rozm. masz misiowego?

ale Cię dopadło wicie gniazda
Stary 2013-08-28, 09:22   #3374
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Normalnie szok. Wyspałam się. Wstałam dopiero o 8 rano i tylko jedno wstanie nocne do WC. Huraaa

Cytat:
Gratki
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
U mnie pochmurno,ale o wiele lepiej niż wczoraj
miałam pytać jak dziś samopoczucie ale widzę że chyba o niebo lepiej

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Witam się i ja!i od razu proszę o kciuki, bo moja Ada dziś ma adaptację w przedszkolu, modlę się, żeby jej się spodobało i żeby nie było żadnych wrednych dzieciaków, a może bardziej wrednych rodziców...

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

U mnie pranie już wstawione, muszę dziś podjechać do tego super pharmu, ciekawe czy zastanę jeszcze pampki, mam jedną paczkę 1- Premium Care i zastanawiam się ile jeszcze mi potrzeba 1,ile Wy macie?

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
i witam się poranną porą
dzieci odprawione i znowu brzuchem do góry

i witam się w 34 tygodniu

Cytat:

dobrze, że wizyty udane mam nadzieję że serducho mocne i wszystko przetrzyma
Przetrzymało trzech facetów (czyt. męża i dwóch synów) to przetrzyma wszystko
A tak swoją drogą to bardzo wam dziewczyny dziękuję za miłe słowa
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
idę szykować się do ginka i na zakupy więc do później miłego dnia!

i wszystkim, które mają dzisiaj wizyty życzę powodzenia
Powodzenia na wizycie

Cytat:
Byłam wczoraj na tej drugiej konsultacji okulistycznej. Dla przypomnienia pierwsza okulistka dojrzała w mych oczach jakieś straszne zwyrodnienia i dała mi bezwzględnie skierowanie na cc.
Ja jednak miałam wątpliwości i umówiłam się na jeszcze jedną wizytę.
Co się okazuje, drugi specjalista, wydał mi zupełnie odmienną opinię.
Zero zwyrodnień, bezpieczna siatkówka i brak przeciwwskazań do sn.
Pytam jak możliwe są tak zupełnie odmienne diagnozy
Wierzyć wolę bardziej w druga opinię, bo wolałabym rodzić sn, ale zastanawiam się czy przy takich rozbieżnościach powinnam zasięgnąć trzeciej opinii???
Ja niestety jestem panikara co do odmiennych diagnoz i na pewno bym poszła dla świętego spokoju własnego

I przypomniało mi się. Pani kasjerka w H&M bez mrugnięcia okiem przyjęła mój wielki kupon rabatowy, złożyła sobie w kostkę i schowała do szuflady. Ale mnie i tak było głupio jak jej podawałam A dla bąbla kupiłam to:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmprod.jpg (21,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (33,5 KB, 4 załadowań)

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:22   #3375
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
a ja się zastanawiam nad kombinezonem w rozm 56 skoro moja młoda ma być mała no bo 62 mam śpiworek typowo zimowy, na 68 mam kombinezon typowo zimowy i przydałoby się coś przejściowego ciepłego na jesień i myślę właśnie o rozm. 56...
No myślę żeby się przydało
Stary 2013-08-28, 09:27   #3376
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć! Na początek ogromne gratulacje dla Policzanki

ladan - gratuluję 38 tc, czyli donoszonej ciąży

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:27   #3377
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość

Teraz Wam napiszę jak mi się pięknie dzień zaczął.

Pierwszy raz od jakiegoś czasu udało mi się pospać do 9. Ostatnio wstawałam o 7 a w tygodniu razem z mężem o 6 i już mi się spać nie chciało. Dziś szczęśliwa budzę się przed 9 i co? 9 nieodebranych połączeń, w tym 8 od jednego numeru (na noc wyłączam dźwięki, żeby mnie nikt nie obudził ). No i dzwonię pod ten nr i pytam o co kaman. I co? Okazuje się,że to kurier z moim parawanem nawannowym dobijał się na komórkę, dzwonił domofonem, a nawet pukał w drzwi!!! Paczkę zostawił u dozorcy i już się z nim skontaktowałam w tej sprawie. Odbiorę paczkę po 17.
Ale martwi mnie ten mój sen. Jak to możliwe, że nie słyszałam domofonu i pukania???? Skoro ja rano takich rzeczy nie słyszę, nie są w stanie mnie obudzić to jak ja będę słyszeć płacz dziecka??????

Przecież ja rano spać nie mogę jak mąż się po mieszkaniu kręci, dlatego nie może mi się w głowie pomieścić, że mogłabym domofonu czy pukania nie słyszeć. Nie raz przecież budził mnie listonosz rano o 8 domofonem...
Łudzę się jeszcze, że kurier pomylił klatki i dobijał się do innego mieszkania. Dopytam o to później dozorcę. I mam nadzieję, że okaże się, że faktycznie pomylił klatki... bo inaczej się załamię.
myślę, ze jak dziecko się urodzi to nie będzie już takiego spania nie powinnaś się martwić
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

I przypomniało mi się. Pani kasjerka w H&M bez mrugnięcia okiem przyjęła mój wielki kupon rabatowy, złożyła sobie w kostkę i schowała do szuflady. Ale mnie i tak było głupio jak jej podawałam A dla bąbla kupiłam to:
fajne ciuszki
Stary 2013-08-28, 09:29   #3378
rusałka_1
Zakorzenienie

vea przypomnij mi na który szpital się zdecydowałaś??

Cytat:

jakie fajne! będzie modny chłopak

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:30   #3379
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Witam z rana

Też poszukuję ciepłego koca na zimę do wózka :/ myślicie, że taki będzie ciepły? http://allegro.pl/motherhood-kocyk-d...484001073.html ma któraś? w opisie niby jest napisane, że cieplutki, ale czy faktycznie?

Ja od maja
Ja od kwietnia

A co do koca to wg mnie na zimę za cienki.Ja uzywałam małej kołderki albo rożka, a jak byłi bardzo zimno, tak poniżej -5 stopni to normalnego pancernego śpiwora

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-28, 09:31   #3380
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kaśka, buziaczki dla Was z rańca - KLIK
genialne
Stary 2013-08-28, 09:31   #3381
t_89
Zakorzenienie

Hej to znowu ja jutro jade do szpitala. Teraz ide podlac kwiatki.
Sliczne zakupy z H&M
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:31   #3382
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cześć laseczki

Widziałam, że kolejny dzidziuś nam się urodził :jupi;

Policzanka Gratuluję śliczności w sumie to wykrakałaś sobie to przenoszenie

U nas dni lecą jak szalone!
Ostatnie 2 dni to uczyłyśmy się jeść z piersi z racji tego, że od początku musiałam odciągać mleko, bo małej trzeba było podawać proszek poprawiający kaloryczność mojego mleka, to do piersi przystawiałam ją sporadycznie. Przedwczoraj to była masakra bo Ala wisiała mi na piersi cały dzień i całą noc...karmiłam ją co godzinę praktycznie...więc ledwie zdążyłam ją odstawić, a ona zaraz znowu chciała

Łatwe to nie było, ale jakoś dałam radę, TŻ mi baaaardzo dużo pomaga Dzisiaj mała już budzi się co 2-3 godziny na jedzonko jeszcze trochę przysypia przy karmieniu, ale jest o niebo lepiej niż było w szpitalu...bo tam piersi praktycznie wcale nie chciała.

Sutki bolą mnie jak diabli ale czego tu się było spodziewać, skoro laktator mi je wytarmosił jak nie wiem co a teraz Ala ciągnie jak szalona

powoli się ogarniam z wykonywaniem jakichkolwiek czynności w domu, chociaż często łapię się na tym, że wolę popatrzeć na małą niż coś robić w domu, ale

Powiem Wam, że powoli rzygam już wizytami a dopiero sama rodzina była....poza tym wiem, że i znajomi się wybierają....

tak poza wszystkim to sexu mi się chce jak cholera TŻ mi wcale nie pomaga, bo ciągle mnie zaczepia i nie wiem czym to spowodowane, tym że byłam tyle w szpitalu, czy tym że od maja sexu nie było - ale TŻ leci na mnie jak za czasów kiedy sie poznaliśmy

a jeszcze Wam polecę laktator elektryczny, który musiałam kupić bo bym sie zajechała ręcznym...tani, dobry i wygodny bo się przy nim nie zasypia (trzeba przyciskać guzik żeby sutka nie wessało na amen ) http://allegro.pl/laktator-elektrycz...488526788.html polecam !!!

Matall ja mam prośbę czy można by przy nowym wątku, na pierwszej stronie zaraz pod pierwszym postem, dać post z opisami porodów bo jak wchodzę na wizaz z telefonu (zazwyczaj w nocy podczas karmienia ) to czas mi ucieka na przewijaniu strony w poszukiwaniu opisów porodów

Ladan - gratuluję donoszonej ciąży

co tam u Was tak poza tym? mogę liczyć na jakiś mini streszczenie? sorry, że tak chaotycznie piszę
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:32   #3383
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
W temacie tych cienkich kombinezonów: w czym macie zamiar odbierać dziecko ze szpitala? Trzeba taki kombinezon czy body z długim rękawem i pajac welurowy wystarczą? plus kocyk oczywiście do opatulenia
Wszystko zależy jaka pogoda.
We wrześniu może być zarówno 20 pare stopni jak i 5.Ja spakowałam bawełniany pajac, spodnie, bluzę, kurteczkę, kombinezon jesienny, kocyk z mikrofibry o rożek
Stary 2013-08-28, 09:34   #3384
misia332
Zakorzenienie

idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:34   #3385
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
vea przypomnij mi na który szpital się zdecydowałaś??
Ha, dobre pytanie
Jeśli wszystko będzie ok, to Olawa.

Jeśli coś nie będzie ok, albo wyjdzie jednak cc, albo trzeba się będzie spieszyć, to miał być Kamieńskiego, ale go zamykają 2-27.09. Więc wchodzi w grę, jeśli młody doczeka terminu (a Panowie budowlańcy nie będą mieli obsuwy) albo Chałubińskiego - ale tu chciałabym podjechać i zobaczyć "na żywo" jak wygląda, tylko nie mogę się na oddział dodzwonić i umówić
Dobra, już się dodzwoniłam... byłoby łatwiej gdyby Pani w sekretariacie podała mi dobry numer...

Cytat:
Świetne

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2013-08-28 o 09:38
vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:38   #3386
t_89
Zakorzenienie

Ja jestem ciekawa czy lekarz ten ze szpitala zgodzi sie na porod naturalny, bo mam naczyniaka na glowie co parwda on sie wchlonal i wogole go nie widac. Niby pytalam sie lekarza prowadzacego ale on powiedzial, ze nie ma pzreciwksazan jak sadzicie?
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:38   #3387
logoasia
Zakorzenienie

kropla hejo cieszę się ze u was wszystko dobrze
u nas po staremu, z dnia na dzien bardziej panikujemy ale poza tym jest super

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-28, 09:39   #3388
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-08-28 o 09:40
Stary 2013-08-28, 09:41   #3389
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ja jestem ciekawa czy lekarz ten ze szpitala zgodzi sie na porod naturalny, bo mam naczyniaka na glowie co parwda on sie wchlonal i wogole go nie widac. Niby pytalam sie lekarza prowadzacego ale on powiedzial, ze nie ma pzreciwksazan jak sadzicie?
nie konsultowałaś tego do tej pory z żadnym neurologiem? to dosyć poważna sprawa

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy
Stary 2013-08-28, 09:42   #3390
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Wczoraj zauważyłam bóle kolan.

A kiblu to mi się już nawet niewygodnie siedzi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości