Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz. XVIII - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 0 0%
Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi 2 3,51%
Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody 1 1,75%
Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe 13 22,81%
Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi 5 8,77%
Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita 0 0%
Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy 1 1,75%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku 25 43,86%
Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny 9 15,79%
Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 09:42   #3391
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Cześć laseczki

Widziałam, że kolejny dzidziuś nam się urodził :jupi;

Policzanka Gratuluję śliczności w sumie to wykrakałaś sobie to przenoszenie

U nas dni lecą jak szalone!
Ostatnie 2 dni to uczyłyśmy się jeść z piersi z racji tego, że od początku musiałam odciągać mleko, bo małej trzeba było podawać proszek poprawiający kaloryczność mojego mleka, to do piersi przystawiałam ją sporadycznie. Przedwczoraj to była masakra bo Ala wisiała mi na piersi cały dzień i całą noc...karmiłam ją co godzinę praktycznie...więc ledwie zdążyłam ją odstawić, a ona zaraz znowu chciała

Łatwe to nie było, ale jakoś dałam radę, TŻ mi baaaardzo dużo pomaga Dzisiaj mała już budzi się co 2-3 godziny na jedzonko jeszcze trochę przysypia przy karmieniu, ale jest o niebo lepiej niż było w szpitalu...bo tam piersi praktycznie wcale nie chciała.

Sutki bolą mnie jak diabli ale czego tu się było spodziewać, skoro laktator mi je wytarmosił jak nie wiem co a teraz Ala ciągnie jak szalona

powoli się ogarniam z wykonywaniem jakichkolwiek czynności w domu, chociaż często łapię się na tym, że wolę popatrzeć na małą niż coś robić w domu, ale

Powiem Wam, że powoli rzygam już wizytami a dopiero sama rodzina była....poza tym wiem, że i znajomi się wybierają....

tak poza wszystkim to sexu mi się chce jak cholera TŻ mi wcale nie pomaga, bo ciągle mnie zaczepia i nie wiem czym to spowodowane, tym że byłam tyle w szpitalu, czy tym że od maja sexu nie było - ale TŻ leci na mnie jak za czasów kiedy sie poznaliśmy

a jeszcze Wam polecę laktator elektryczny, który musiałam kupić bo bym sie zajechała ręcznym...tani, dobry i wygodny bo się przy nim nie zasypia (trzeba przyciskać guzik żeby sutka nie wessało na amen ) http://allegro.pl/laktator-elektrycz...488526788.html polecam !!!

Matall ja mam prośbę czy można by przy nowym wątku, na pierwszej stronie zaraz pod pierwszym postem, dać post z opisami porodów bo jak wchodzę na wizaz z telefonu (zazwyczaj w nocy podczas karmienia ) to czas mi ucieka na przewijaniu strony w poszukiwaniu opisów porodów

Ladan - gratuluję donoszonej ciąży

co tam u Was tak poza tym? mogę liczyć na jakiś mini streszczenie? sorry, że tak chaotycznie piszę
dzieki za laktator

post jest na pierwszej stronie

fajnie ze udalo ci sie nauczyc mala z piersi
gratulacje

a z meza to bym sie cieszyla ze cie podrywa
ja sie boje ze bede wygladala masakrycznie i nie bedzie chcial sie do mnie zblizyc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:43   #3392
t_89
Zakorzenienie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
nie konsultowałaś tego do tej pory z żadnym neurologiem? to dosyć poważna sprawa
Ja z tym naczyniakiem jezdzilam do lekarza jak bylam mala, oni powiedzieli ze sie chchlonie. Wszytsko jest ok, nic mnie nie boli.... pytalam sie lekarza o to powiedzial, ze moge normalnie rodzic dlatego nigdzie nie chodzilam, jutro powiem jeszcze w szpitau. Ale on jest malutki tyle, ze jest bo w ogole go nie widac ani nie czuc.
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:43   #3393
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Cześć laseczki

Widziałam, że kolejny dzidziuś nam się urodził :jupi;

Policzanka Gratuluję śliczności w sumie to wykrakałaś sobie to przenoszenie

U nas dni lecą jak szalone!
Ostatnie 2 dni to uczyłyśmy się jeść z piersi z racji tego, że od początku musiałam odciągać mleko, bo małej trzeba było podawać proszek poprawiający kaloryczność mojego mleka, to do piersi przystawiałam ją sporadycznie. Przedwczoraj to była masakra bo Ala wisiała mi na piersi cały dzień i całą noc...karmiłam ją co godzinę praktycznie...więc ledwie zdążyłam ją odstawić, a ona zaraz znowu chciała

Łatwe to nie było, ale jakoś dałam radę, TŻ mi baaaardzo dużo pomaga Dzisiaj mała już budzi się co 2-3 godziny na jedzonko jeszcze trochę przysypia przy karmieniu, ale jest o niebo lepiej niż było w szpitalu...bo tam piersi praktycznie wcale nie chciała.

Sutki bolą mnie jak diabli ale czego tu się było spodziewać, skoro laktator mi je wytarmosił jak nie wiem co a teraz Ala ciągnie jak szalona

powoli się ogarniam z wykonywaniem jakichkolwiek czynności w domu, chociaż często łapię się na tym, że wolę popatrzeć na małą niż coś robić w domu, ale

Powiem Wam, że powoli rzygam już wizytami a dopiero sama rodzina była....poza tym wiem, że i znajomi się wybierają....

tak poza wszystkim to sexu mi się chce jak cholera TŻ mi wcale nie pomaga, bo ciągle mnie zaczepia i nie wiem czym to spowodowane, tym że byłam tyle w szpitalu, czy tym że od maja sexu nie było - ale TŻ leci na mnie jak za czasów kiedy sie poznaliśmy

a jeszcze Wam polecę laktator elektryczny, który musiałam kupić bo bym sie zajechała ręcznym...tani, dobry i wygodny bo się przy nim nie zasypia (trzeba przyciskać guzik żeby sutka nie wessało na amen ) http://allegro.pl/laktator-elektrycz...488526788.html polecam !!!

Matall ja mam prośbę czy można by przy nowym wątku, na pierwszej stronie zaraz pod pierwszym postem, dać post z opisami porodów bo jak wchodzę na wizaz z telefonu (zazwyczaj w nocy podczas karmienia ) to czas mi ucieka na przewijaniu strony w poszukiwaniu opisów porodów

Ladan - gratuluję donoszonej ciąży

co tam u Was tak poza tym? mogę liczyć na jakiś mini streszczenie? sorry, że tak chaotycznie piszę
Specjalnie dla Ciebie przenoszę opisy do 2 posta pod mamusie zaginione :0

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-08-28 o 09:46
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:45   #3394
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

Czesc foczki
Czy te dokumenty potwierdzajace wysokosc dochodow do becikowego bedziecie same wypelniac czy to ksiegowa wypelnia ?? Bo dla mnie to maly kosmos :/ z wypelnieniem wniosku nie powinno byc zas problemu z tego co przelecialam to wzrokowo...
aaa i w jakim terminie oni mniej wiecej wyplacaja to becikowe? Wie ktos?

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:46   #3395
tassia
Zakorzenienie

Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

SZYKUJCIE TORBY DZIEWCZYNY, BO NIE ZNACIE DNIA ANI GODZINY

[/RIGHT]
Stary 2013-08-28, 09:47   #3396
ladanseuse14
Zakorzenienie

mam lekkie wyrzuty sumienia ale kupiłam: http://allegro.pl/next-kombinezon-mi...495468572.html
Stary 2013-08-28, 09:48   #3397
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Kropla fajnie że u was wszystko ok ni i gratuluję wytrwałości w karmieniu

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-28, 09:48   #3398
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki Dopiero wstałam ale dzidziol mi dał popalić w nocy i w sumie zasnęłam tak dobrze, jak mąż wstał o 6. Moja córcia tak mnie kopała po pipce całą noc, że myślałam, że padnę. I w ogóle jakaś ruchliwa była bardzo. Idę zrobić sobie kawkę, chwilę posiedzę, a potem muszę iść na zakupy i zrobić jakiś obiad, bo dzisiaij znowu mamy gości. Jakiś najazd ostatnio - chyba wszyscy chcą zobaczyć jak wyglądam
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

I ile to trwa?Bo jak leżałam w łóżku to zdarzało się,że bolało krócej, a jak się połozyłam to mnie chwycił mocny ból i tak bez przerwy z 15 minut. potem postanowiłam,że wezmę no-spę (chociaż bałam się bo już wczoraj tyle apapów) i przeszło.
Motyl, ja tak mam od jakiegoś tygodnia, zwłaszcza wieczorami i w nocy i generalnie z dnia na dzień się nasila i nie wiem, czy to młoda głowę wciska coraz niżej, czy po prostu jest to normalne na tym etapie
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
i witam się poranną porą
dzieci odprawione i znowu brzuchem do góry

i witam się w 34 tygodniu

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
[I]
Wczoraj miałam wizytę no i Szymon nadal pozostaje chłopcem (właściwie to jedyna część ciała, którą było widać ). Waży 2240g, więc przez 4 tyg. przypakował 920g Lekarz po badaniu stwierdził: "dziecko przygotowane do porodu, główka wciśnięta bardzo bardzo nisko jak na ten tydzień ciąży". Mały jest tak ułożony, że nic na usg nie było praktycznie widać, lekarzowi ciężko było w ogóle główkę rzetelnie wymierzyć, bo tak jest wciśnięta. Na dolegliwości bólowe (pleców i kości ogonowej) polecił paracetamol, a w razie bolesnych twardnień brzucha czy skurczy kazał brać nospę, co by mały jeszcze w brzuchu trochę posiedział. Stwierdził też, że "na jego oko" urodzę przed terminem, a nie przenoszę. Pobrał też materiał do badania GBS (nie wiem, czy 34 tc to nie za wcześnie, ale stwierdził, że lepiej teraz, bo następna wizyta za 3 tyg, więc moglibyśmy nie zdążyć z badaniem i wynikiem przed porodem ). Podumowując - wizyta udana i cieszę się bardzo z wagi maluszka
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
vei

dziękuję jeszcze raz
przemyślę to jeszcze na spokojnie, ale post vei dał mi do myślenia

Co GBS moj gin mówił mi że pobierze na następnej wizycie, a to tez będzie 34 tc
Rusałka, ja tak miałam w kardiologiem, 2 przeciwstawne diagnozy, z czego druga była po konsultacji w szpitalu wojkskowym na bardzo dobrym sprzęcie i tej się trzymam i też zamierzam rodzić SN

A GBSa mi nie chciała ginka pobrać w 34 tc, bo mówiła, że za wcześnie i teraz idę w poniedziałek, to pobierze, mam nhadzieję, że zdąży, bo to będzie koniec 37 tc

Ladan - gratuluję donoszonej ciąży i super, że się udało dociągnąć do tego etapu mimo wszystkich twoich problemów

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:49   #3399
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ja z tym naczyniakiem jezdzilam do lekarza jak bylam mala, oni powiedzieli ze sie chchlonie. Wszytsko jest ok, nic mnie nie boli.... pytalam sie lekarza o to powiedzial, ze moge normalnie rodzic dlatego nigdzie nie chodzilam, jutro powiem jeszcze w szpitau. Ale on jest malutki tyle, ze jest bo w ogole go nie widac ani nie czuc.
powiedz w szpitalu, ale teraz to już raczej nic nie zmieni. Gin powinien zlecić badania szczegółowe zeby mieć pewność ze wszystko jest ok.
Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Czesc foczki
Czy te dokumenty potwierdzajace wysokosc dochodow do becikowego bedziecie same wypelniac czy to ksiegowa wypelnia ?? Bo dla mnie to maly kosmos :/ z wypelnieniem wniosku nie powinno byc zas problemu z tego co przelecialam to wzrokowo...

ja musiałam czekać najpierw na pesel Ani zeby złożyć o becikowe. Na sam pesel czeka się do 30 dni, na becikowe tez maksymalnie 30 dni
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:50   #3400
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

Ja to w niczym nie tonę
Ja niestety też nie ale nie smutaj porodzimy i z powrotem pochudniemy
Chociaż przyznaję,że zaczęłam się czuć dosyć nieatrakcyjnie Raz ,że przytyłam już 17kg i czuję się spora... Przedwczoraj akcja przytulankowa -zmiana pozycji a ja zaczynam jęczeć bynajmniej nie z przyjemności ale z powodu bólu pleców. No mega to sexy

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
wczoraj już pojechaliśmy z Fifim i załatwiłam tą straż miejską - dobra gadka = brak mandatu = przejęty pan strażnik i jaki wyrozumiały jeszcze uprzedził żeby nieparkować mniej niż 10 metrów od skrzyżowania, bo teraz mają na to ciśnienie na mandaty i to 300 pln,
później do medicovera po wyniki badań, zaświadczenie do becikowego i czekoladki zostawić dla połóżnych i ginka bo już tam niebęde chodzić ( Pani połozna w szoku, że ja byłam u niej w środe, w czwratek urodziałam, tu wtorek a ja "wpadam jak atom" i u teściów.. foty w klubie z pierwszych wojazy będa

a no póki co grzeczny

a co robisz na obiad?? bo mi pomysłów brak.. w sumie ja to na diecie krupnik, kurczak w marchewce z ryżem - mamcia mi nagotowała, ale TŻ miesożerca musi coś jeść..
Bardzo cieszy,że u Was tak pozytywnie
A kasa fajna sprawa -ja tam bym się ucieszyła

Przed chwilką dzwoniłam do kliniki mojego gina umówić kolejną wizytę a tu zonk - ma urlop między 1-16 IX. Więc jeśli urodzę przed 16tym to Go nawet nie będzie w szpitalu. Ale doopa. Jakiegoś pecha mamy do Niego. W 2007 jak rodziłam Natalcię to nie mogłam na Jaczewskiego bo wstrzymali przyjęcia- kawałek sufitu się Im urwał i robili remont teraz ten urlop ...
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:50   #3401
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ladan - gratuluję donoszonej ciąży i super, że się udało dociągnąć do tego etapu mimo wszystkich twoich problemów
Stary 2013-08-28, 09:51   #3402
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
I przypomniało mi się. Pani kasjerka w H&M bez mrugnięcia okiem przyjęła mój wielki kupon rabatowy, złożyła sobie w kostkę i schowała do szuflady. Ale mnie i tak było głupio jak jej podawałam A dla bąbla kupiłam to:
Super ciuszki. Też patrzałam na te kolorowe spodnie, ale na czerwone. Nie kupiłam ich jednak, bo mój mąż raczej jest za klasycznymi strojami i pewnie wkurzyłby się na mnie za takie dizajnerskie wdzianka. Już sweterek w romby to dla niego szaleństwo. Oczywiście ja i tak będę synka stroić, tylko będę to robić ostrożnie powoli. Tak, że mąż nawet nie zauważy.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:52   #3403
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jeszcze gdzieś są jakieś bezpieczniki do sprawdzenia, ale nie chce tam sama grzebać.
Jakby była wina dostawcy to by chyba w całym domu nie było więc nie sądzę
maharet tak mi przyszło do głowy,że może macie 2 czy 3 fazowy prąd i jedna faza Wam zdechła. Ja na pewno bym to zgłosiła do elektrowni.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:52   #3404
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
J

Przed chwilką dzwoniłam do kliniki mojego gina umówić kolejną wizytę a tu zonk - ma urlop między 1-16 IX. Więc jeśli urodzę przed 16tym to Go nawet nie będzie w szpitalu. Ale doopa. Jakiegoś pecha mamy do Niego. W 2007 jak rodziłam Natalcię to nie mogłam na Jaczewskiego bo wstrzymali przyjęcia- kawałek sufitu się Im urwał i robili remont teraz ten urlop ...
Diorisha, moja ginka też idzie na urlop od 4-18 września i też już mówię, że sobie głupio ten termin wybrała No chyba że doczekam do pełni 19.09 albo i dłużej, kto wie. W każdym razie mówiłą ostatnio, że 2 września będzie prawdopodobnie ostatnia wizyta

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:52   #3405
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Super ciuszki. Też patrzałam na te kolorowe spodnie, ale na czerwone. Nie kupiłam ich jednak, bo mój mąż raczej jest za klasycznymi strojami i pewnie wkurzyłby się na mnie za takie dizajnerskie wdzianka. Już sweterek w romby to dla niego szaleństwo. Oczywiście ja i tak będę synka stroić, tylko będę to robić ostrożnie powoli. Tak, że mąż nawet nie zauważy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-28, 09:53   #3406
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Czesc foczki

No zaświadczenie o dochodach to raczej z Urzędu Skarbowego się bierze
A na becikowe ok. 2 miesięcy czekałam w 2011

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
mam lekkie wyrzuty sumienia ale kupiłam: http://allegro.pl/next-kombinezon-mi...495468572.html
Nie miej wyrzutów

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:53   #3407
Snow_White1
Wtajemniczenie

jo-asiek - gratuluję udanej wizyty.

kropla - cieszę się, że u Was wszystko dobrze. Dzięki za namiar na laktator, bo ja raczej na bank będę korzystać, ale jeszcze nie kupowałam. Mam z tej firmy podgrzewacz i zastanawiałam się, czy warto kupić laktator, bo ogólnie ma dość tanie rzeczy (w porównaniu z innymi producentami).
Stary 2013-08-28, 09:54   #3408
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
SZYKUJCIE TORBY DZIEWCZYNY, BO NIE ZNACIE DNIA ANI GODZINY

Podoba mi się

Cytat:
Śliczny

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:54   #3409
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie miej wyrzutów
dzięki matall
spoko, minie mi do wieczora

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-28, 09:55   #3410
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
przesłodki
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:55   #3411
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
a po o wyrzuty?
sweet jest tylko jak bedzie dosc ciepo to moze sie nie przydac w tym.rozmiarze

[/RIGHT]
Stary 2013-08-28, 09:57   #3412
Snow_White1
Wtajemniczenie

A jak któraś ma nadal problemy z zaparciami, to polecam olej rycynowy, o czym dowiedziałam się przypadkiem w aptece.
Kupowałam lactulosum i ten olej, przy czym olej w celach kosmetycznych - do paznokci i rzęs, a pani aptekarka do mnie - żebym nie stosowała wszystkiego naraz
Stary 2013-08-28, 09:57   #3413
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a po o wyrzuty?
sweet jest tylko jak bedzie dosc ciepo to moze sie nie przydac w tym.rozmiarze

myślisz, że wrzesień i październik będzie na tyle ciepły, że będzie za gruby?
poza tym młoda nie zapowiada się duża więc mam nadzieję, że z 2 miechy pochodzi w nim
aaa i mierzyłam gruby pajac z 5 10 15 rozm. 56 i ma 46 cm a ten kombinezon ma 53 cm więc może posłuży nieco dłużej
Stary 2013-08-28, 09:58   #3414
Larysa88
Zakorzenienie

Ladan gratki za tydzień! dałaś radę!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,które skarżyły się na ból jak na @-wy go miałyście z przerwami, tak jak skurcze?Bo ja czuję taki ból i jak mnie chwyci to jest silny, ale długotrwały. I wcale mi się nie kojarzy z żadnymi skurczami,to pewne No i na dole pi... też mnie boli, tak kłuje...
mnie bolało z przerwami wsumie non stop dzień i noc, a dzisiaj już nie boli

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
idę szykować się do ginka i na zakupy więc do później miłego dnia!

i wszystkim, które mają dzisiaj wizyty życzę powodzenia
powodzenia i kciuki

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam wizytę no i Szymon nadal pozostaje chłopcem (właściwie to jedyna część ciała, którą było widać ). Waży 2240g, więc przez 4 tyg. przypakował 920g Lekarz po badaniu stwierdził: "dziecko przygotowane do porodu, główka wciśnięta bardzo bardzo nisko jak na ten tydzień ciąży". Mały jest tak ułożony, że nic na usg nie było praktycznie widać, lekarzowi ciężko było w ogóle główkę rzetelnie wymierzyć, bo tak jest wciśnięta. Na dolegliwości bólowe (pleców i kości ogonowej) polecił paracetamol, a w razie bolesnych twardnień brzucha czy skurczy kazał brać nospę, co by mały jeszcze w brzuchu trochę posiedział. Stwierdził też, że "na jego oko" urodzę przed terminem, a nie przenoszę. Pobrał też materiał do badania GBS (nie wiem, czy 34 tc to nie za wcześnie, ale stwierdził, że lepiej teraz, bo następna wizyta za 3 tyg, więc moglibyśmy nie zdążyć z badaniem i wynikiem przed porodem ). Podumowując - wizyta udana i cieszę się bardzo z wagi maluszka
Stary 2013-08-28, 09:58   #3415
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-

Hej
Witam przy kawusi

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:59   #3416
tassia
Zakorzenienie

kiedys byla rozmowa z czego kupowac przescieradla
ja dostalam uzywane od siostry tz to wam.opowiem.o ich stanie:
1. frotte- wszystkie siostra tz wywalila bo wstydzilaby sie dac w takim stanie
2.jersey - dosc podniszczone, tez porobily sie takie kuleczki malutkie na nim, ale zdatne do uzycia
3. 100%bawelna - wygladaja jak nowki z opakowania prosto

o wlasnie znalazlam frotte jeszcze i kurcze stan bardzo dobry, ale moze malo uzywane, ciezko ocenic

[/RIGHT]
Stary 2013-08-28, 09:59   #3417
87czarna
Zakorzenienie

Ale fajne tytuły wymyśliłyście..będzie problem z wyborem :P

ladan WOW,jak dumnie brzmi 38 tydzień! GRATULACJE!!!

Stary 2013-08-28, 10:00   #3418
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hej
Witam przy kawusi
Stary 2013-08-28, 10:00   #3419
87czarna
Zakorzenienie

Za 2 godziny mam wizytę u położnej. Pewnie żadnych nowości się nie dowiem,ale zawsze fajnie posłuchać serduszka małej

Stary 2013-08-28, 10:01   #3420
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mam

Cytat:
myślisz, że wrzesień i październik będzie na tyle ciepły, że będzie za gruby?
poza tym młoda nie zapowiada się duża więc mam nadzieję, że z 2 miechy pochodzi w nim
aaa i mierzyłam gruby pajac z 5 10 15 rozm. 56 i ma 46 cm a ten kombinezon ma 53 cm więc może posłuży nieco dłużej
no wlasnie problem z tymi rozmiarowkami jest bo nic nie jest rowne sobie

ja trzymam kciuki za piekna ciepla jesien
licze w ciagu dnia na 16stopni
ale kciuki moga nie pomoc
a wtedy napewno pomoze cieply kombinezonik

[/RIGHT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości