Panny Młode 2015 cz. 6 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 09:20   #3601
martuha20
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
martuha naprawdę głupia sytuacja.. i w sumie ja też bym chyba nie chciała być chrzestną w takiej rodzinie gdzie rodzice niby żartem ale wspominają o prezentach..
Też bym spróbowała odmówić.. bo jednak później 2 komunie w jednym roku np? 2 18.. ;p a na to to już i później dzieci trochę patrzą (Tzn zależy jak są nauczone)..
Ja jestem chrzestną.. ale to głównie pomagam siostrze.. z tym że ona ma problemy finansowe.. więc np teraz jak idzie do pierwszej klasy to pomagałam wyprawkę do szkoły skompletować, jakiś plecak kupić.. wcześniej to też raczej rzeczy które były na bieżąco potrzebne.. i oczywiście pilnowanie, zabieranie do siebie i tym podobne..
No i mi dokładnie o taką pomoc chodzi. Zresztą i bez bycia chrzestną bym pomogła w opiece, czy jakby było coś potrzebne-jako zwykła ciocia
naprawdę ciężka sytuacja dla mnie, bo to moja przyjaciółka od zawsze, od podstawówki-nierozłączne. To ja pierwsza dowiedziałam się o ciąży ja byłam z nią u lekarza pierwszy raz. No generalnie jest to bardzo bardzo bliska więź. (

pejlin też mi to tak trochę pachnie, ale nie chce mi się w to wierzyć...
no właśnie, dwa chrzty, dwie komunie, 18stki... tymbardziej, że chłopcy urodzą się 2 miesiące różnicy tylko załamka... ale mi się trafiło.

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą

Edytowane przez martuha20
Czas edycji: 2013-08-28 o 09:24 Powód: info
martuha20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:26   #3602
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martuha20 Pokaż wiadomość
no właśnie, dwa chrzty, dwie komunie, 18stki... tymbardziej, że chłopcy urodzą się 2 miesiące różnicy tylko załamka... ale mi się trafiło.
Czasami ludzie potrafią negatywnie zaskakiwać
A z komunią to może być tak że jeszcze będzie tego samego dnia no i co wtedy zrobisz? Rzut monetą ?
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:31   #3603
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Wiadomo że są różne sytuacje i czasem trzeba jakoś wspomóc ale nie że z założenia ktoś będzie woreczkiem pieniędzy No i z tym wychowaniem to skoro już teraz sypią takimi tekstami to strach się bać czego zażyczą sobie dla dziecka na komunię.... Sorki nie zamierzam nikogo obrażać ale jakoś tak mi to pachnie trochę...
no niestety.. jak sie teraz slyszy co ludzie wymyslaja.. pamiętam że Vallotka opowiadała jak chyba jej TŻ jest chrzestnym i ojciec małej (?) zażyczył sobie telewizor? nie pamiętam czy tak to było... ale no kurde ;p
Cytat:
naprawdę ciężka sytuacja dla mnie, bo to moja przyjaciółka od zawsze, od podstawówki-nierozłączne. To ja pierwsza dowiedziałam się o ciąży ja byłam z nią u lekarza pierwszy raz. No generalnie jest to bardzo bardzo bliska więź. (

rozumiem naprawdę przywiązanie emocjonalne.. a ta 2 sytuacja to jakaś rodzina?
Cytat:
A z komunią to może być tak że jeszcze będzie tego samego dnia no i co wtedy zrobisz? Rzut monetą ?
o tym samym pomyślałam, że i taka sytuacja mogłaby się zdarzyć..
Stary 2013-08-28, 09:31   #3604
martuha20
Rozeznanie

dobra, już mi się odechciało bycia chrzestną
a tak na poważnie to postaram się wykręcić, jak tylko da radę...
smutno

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą

Edytowane przez martuha20
Czas edycji: 2013-08-28 o 09:41
Stary 2013-08-28, 09:34   #3605
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
smutno
nie chcemy Cię zniechęcać bo fajnie jest być chrzestną.. tylko naprawdę 2 dzieci w tym samym czasie to wg mnie zbyt duży obowiązek..
Stary 2013-08-28, 09:39   #3606
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
no niestety.. jak sie teraz slyszy co ludzie wymyslaja.. pamiętam że Vallotka opowiadała jak chyba jej TŻ jest chrzestnym i ojciec małej (?) zażyczył sobie telewizor? nie pamiętam czy tak to było... ale no kurde ;p
No ale i u nas była dość dziwna sytuacja syn kuzynki TŻ miał komunię kilka lat temu no i zaczęliśmy się interesować co ewentualnie mu zakupić i usłyszeliśmy że mamy dać kasę bo oni zbierają na quada dla małego No to ja niewiele myśląc wypaliłam moim niewyparzonym jęzorem" ja ręki do śmierci dziecka nie przyłożę" i kazałam się zastanowić co mały chce (TŻ mnie poparł w zasadzie w pół zdania) tym dostać od nas no i zażyczył sobie mp4 na to już mogłam przystać.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
smutno

joasia jedno dziecko to syn przyjaciółki, drugie dziecko syn brata.
Ja też nie chcę Cię zniechęcać, po prostu zapytałaś to odpowiadamy jak wygląda to z naszej perspektywy- chrzestnych Fajna sprawa ogólnie, jeśli tylko ludzie mają zdrowe podejście do tematu
Stary 2013-08-28, 09:41   #3607
joasia-a
Zakorzenienie

Nie rozumiem też tych quadów w takim wieku matko! naprawdę... dzieci nie są na tyle odpowiedzialne w tym wieku żeby quady dostawać...
Ja miałam sytuację że babcia kupiła mojemu kuzynowi na komunię zestaw różnych słowników,encyklopedii itd.. cały zestaw kosztował coś koło 300 zł.. a pamiętam jak później wpadli i jakoś coś o tych książkach niekorzystnie wspomnieli a babcia się wkurzyła i powiedziała ile za to dała..to im gały wyszły.. bo myśleli że grosze skoro książki ;P taki wiek.. ja jak na komunie dostałam 5 tom encyklopedii i encyklopedię powszechną to jednak się cieszyłam ehhe :P
Stary 2013-08-28, 09:43   #3608
martuha20
Rozeznanie

wiem dziewczyny o co Wam chodzi dzięki za wsparcie i rady
jestem podobnego zdania jak Wy, jednak cały czas mam dylemat z powodu dużej więzi z każdą z rodzin. Mam nadzieję, że jakoś to ogarnę. Dam znać jak coś się rozjaśni w tej sprawie...

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą
Stary 2013-08-28, 09:46   #3609
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie rozumiem też tych quadów w takim wieku matko! naprawdę... dzieci nie są na tyle odpowiedzialne w tym wieku żeby quady dostawać...
Ja miałam sytuację że babcia kupiła mojemu kuzynowi na komunię zestaw różnych słowników,encyklopedii itd.. cały zestaw kosztował coś koło 300 zł.. a pamiętam jak później wpadli i jakoś coś o tych książkach niekorzystnie wspomnieli a babcia się wkurzyła i powiedziała ile za to dała..to im gały wyszły.. bo myśleli że grosze skoro książki ;P taki wiek.. ja jak na komunie dostałam 5 tom encyklopedii i encyklopedię powszechną to jednak się cieszyłam ehhe :P
Ja dostałam rower i uwaga domek dla lalek takie wieeelllkiiiii ale radość była No a quady się już skończyły bo wymagane prawko, mogliby jeszcze prawko na skutery wprowadzić bo mnie szlag jasny trafia na drodze jak jedzie dziecko które nie zna przepisów....
Stary 2013-08-28, 09:50   #3610
nudnylogin
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
witajcie

mam pewien dylemat i tak pomyślałam, że napiszę do Was. Nie jest on związany ze ślubem, no ale to chyba wybaczycie
Krótko mówiąc: czy zdecydowałybyście się na bycie chrzestną dla dwójki dzieci, które urodziły się w tym samym roku?
ja bardzo długo nie byłam chrzestną dla nikogo...a teraz mam być dla dwójki malców, nie wiem czy dam radę. A najgorsze jest to, że nawet jakbym chciała wybierać to bardzo trudno bo obydwie rodziny są mi baaaardzo bliskie i nie wiem co teraz zrobić co o tym sądzicie?

Miłego dnia!! ja idę jeść śniadanko ;P
Moi rodzice mieli taka sytuacje. Dlugo nie byli chrzestnymi, a jak ich poproszono to az do dwojki zgodzili sie bo podobno tego sie nie odmawia. Dodam, ze jedno jest z listopada drugie z grudnia wiec prezent urodzinowy jeden po drugim i to ze tak powiem podwojny ze wzgledu na to, ze rodzice razem podawali. Ale daja rade
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
U nas tak bylo, wiec mama zostala z chrzesniaczka a tata pojechal do chrzesniaka

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:57   #3611
pejlin
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość

U nas tak bylo, wiec mama zostala z chrzesniaczka a tata pojechal do chrzesniaka

No ale oboje są chrzestnymi dla tych samych dzieci dobrze rozumiem? Więc to łatwiej w ten sposób rozwiązać Nie sądzę aby martuha20 dała radę się sklonować
Stary 2013-08-28, 10:02   #3612
nudnylogin
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
No ale oboje są chrzestnymi dla tych samych dzieci dobrze rozumiem? Więc to łatwiej w ten sposób rozwiązać Nie sądzę aby martuha20 dała radę się sklonować
No tak, dla tych samych wiem wiem, przeciez nie napisalam ze to rozwiazanie dla niej, napisalam tylko jak bylo w naszym przypadku

Stary 2013-08-28, 11:08   #3613
kzb1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

Ja dostałam na komunię rower wypasiony, plecak i walkmana. Rower 2 tyg. po komunii mi ukradli z piwnicy (włam był), walkmena pożyczyłam chrzestnemu swojemu i do mnie nie wrócił - pewnie go puścił przelewem. I został mi ten trójkątny plecak, który miałam do końca 6. klasy. Nawet dewocjonalia się nie uchowały, bo łańcuszek zaginął przy przeprowadzce, różaniec rozwalił mi młodszy brat, bo potrzebował koralików na plastykę (wymyślił skubany ), a obrazek wisiał dokładnie miesiąc na ścianie, bo w miesięcznicę komunii graliśmy w piłkę w domu, ktoś kopnął w obrazek, pękło szkło i ramka i sama tekturka mi została

To były czasy...
kzb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:14   #3614
iixi
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6

pejlin a mnie tak zastanawia coś - skoro do kościoła nie chodzisz to dlaczego zostałaś chrzestną? ;> W sumie jakoś mi to nie gra bo teraz moja ciotka jest w ciąży i chciała żebym była chrzestną no ale jak się dowiedziałam że musiałabym wszystkie spowiedzi, komunie i inne spotkania w kościele zaliczać i później kłamać że będę pomagać im wychowywać dziecko w wierze katolickiej to odpuściłam.
swoją drogą ostatnio gdzieś słyszałam, że osoby po ślubie cywilnym tracą "przywilej" bycia chrzestnym i teraz się tak zastanawiam czy to prawda? ;>

aaa i dziś w HIMYM był ślub i wesele i się prawie popłakałam bo takie wzruszające to było

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:24   #3615
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
pejlin a mnie tak zastanawia coś - skoro do kościoła nie chodzisz to dlaczego zostałaś chrzestną? ;> W sumie jakoś mi to nie gra bo teraz moja ciotka jest w ciąży i chciała żebym była chrzestną no ale jak się dowiedziałam że musiałabym wszystkie spowiedzi, komunie i inne spotkania w kościele zaliczać i później kłamać że będę pomagać im wychowywać dziecko w wierze katolickiej to odpuściłam.
swoją drogą ostatnio gdzieś słyszałam, że osoby po ślubie cywilnym tracą "przywilej" bycia chrzestnym i teraz się tak zastanawiam czy to prawda? ;>
Wiesz co nie wiem jak to jest z tym po ślubie a co do mojego bycia chrzestną, żadna z rodzin któa mnie o to poprosiła(czyli najpierw moja ciocia i jestem chrzestna dla kuzynki de facto) nie kładzie nacisku na to abym pomogła wychować dziecko w wierze katolickiej, co do tych nauk to no jakby to powiedzieć- na jednych słuchałam muzy a na drugich być nie musiałam. Zaświadczenie to mnie potrzebne było tylko poświadczenie że byłam bierzmowana i tyle Na 1 chrzcie normalnie byłam w kościele ale nie poszłam do komunii ani się nie modliłam byłam figurant ot co A na 2 to rodzice zagadali z księdzem i był sam obrządek bez mszy a ojcem chrzestnym jest jeszcze większy heretyk niż ja i jak to stwierdził" jak spadnie na mnie jedna kropla wody święconej to otworzę parasol" no a żeby było weselej to zabrał ten parasol z sobą Spowiedź no cóż.....nie odbyła się

Ale tak jak mówiłam obydwie rodzinki wybrały chrzestnych tak aby miał się kto zająć dzieckiem w razie gdyby ich zabrakło, albo czasem się zaopiekować nooo głównie zaufanie itp mało w tym wszystkim religii

Edytowane przez pejlin
Czas edycji: 2013-08-28 o 11:25
Stary 2013-08-28, 11:42   #3616
Kelpie
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 6

Decyzja zapadła - 22.08.2015 nasz ślub.

Sala zarezerwowana. Umowę będziemy podpisywać jakoś październik/listopad.

Zastanawiamy się czy we wrześniu iść do kościoła. Czy to już czas czy nie.

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:43   #3617
pejlin
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość

No to
Stary 2013-08-28, 11:50   #3618
existence
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Super ze spodnica spox a kolor mietowy? :p

Haha.. Ja jak ide z bagazami albo z wielkimi zakupami to na 3 pietrze czesto wymiekam hah.. A tu jeszcze jedno

tak miętowy zostawiłam ją w domu na wieszaku bo po wyciągnięciu z tej małej zawiniętej paczuchy z poczty wyglądała jakby ją coś wymemlało rozwiesiłam i zobaczę co będzie jak wrócę, najwyżej wypiorę i rozwieszę z wodą bo jakoś boję się z moim talentem prasować tiul

jeśli chodzi o chrzty to mnie chrzestna olała dawno temu a chrzestny niby jest ale nawet ze mną nie gada więc nie są dla mnie ani oparciem ani workiem pieniędzy wolałabym to pierwsze oczywiście no ale co poradzić

Cytat:
Moi rodzice mieli taka sytuacje. Dlugo nie byli chrzestnymi, a jak ich poproszono to az do dwojki zgodzili sie bo podobno tego sie nie odmawia. Dodam, ze jedno jest z listopada drugie z grudnia wiec prezent urodzinowy jeden po drugim i to ze tak powiem podwojny ze wzgledu na to, ze rodzice razem podawali. Ale daja rade

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

jakiś kolejny super przesąd to jest?
Cytat:
Napisane przez kzb1 Pokaż wiadomość
Ja dostałam na komunię rower wypasiony, plecak i walkmana. Rower 2 tyg. po komunii mi ukradli z piwnicy (włam był), walkmena pożyczyłam chrzestnemu swojemu i do mnie nie wrócił - pewnie go puścił przelewem. I został mi ten trójkątny plecak, który miałam do końca 6. klasy. Nawet dewocjonalia się nie uchowały, bo łańcuszek zaginął przy przeprowadzce, różaniec rozwalił mi młodszy brat, bo potrzebował koralików na plastykę (wymyślił skubany ), a obrazek wisiał dokładnie miesiąc na ścianie, bo w miesięcznicę komunii graliśmy w piłkę w domu, ktoś kopnął w obrazek, pękło szkło i ramka i sama tekturka mi została

To były czasy...
to w sumie przykre ale czytając nie mogłam się od smiechu powstrzymać zwłaszcza z tym obrazkiem i różańcem
Cytat:

brawo
z kościołem to ja już np. byłam, zależy czy macie dużą parafię

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2013-08-28 o 11:52
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:51   #3619
Atomoowka
Wtajemniczenie

Witam

Dziś oko syna wygląda tragicznie, aż się wystraszyłam.
Musiałam mu rano odrywać ropę,zeby mógl je otworzyć.

W fajnych info, zaraz przyjedzie do mnie ten drugi DJ, mam nadzieję,ze sie dogadamy i podpiszemy umowę.

Zanciapp witamy Ja robię wesele jednodniowe, nigdy nie chciało mi sie wstawać jako gościowi na te poprawiny, a co dopiero jako PM gdzie wyjedziemy ostatni z sali i musimy być pierwsi. A poza tym wolę tego dni nie wychodzić z łóżka z TŻ-tem

Pejlin nie no jasne,że każdy robi jak uważa. Na Waszym miejscu tez bym robiła tak jak Wy.
A masz może zdjęcia jakiś inspiracji lawendowych? Bo ja lawende też chciałam ale ponoć słabo sie trzyma

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:56   #3620
joasia-a
Zakorzenienie

Pejlin super z domkiem dla lalek!!

Cytat:

Gratulacje!!
Hm.. nie wiem co do kościoła.. ja się jeszcze chyba rok wstrzymam

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
tak miętowy zostawiłam ją w domu na wieszaku bo po wyciągnięciu z tej małej zawiniętej paczuchy z poczty wyglądała jakby ją coś wymemlało rozwiesiłam i zobaczę co będzie jak wrócę, najwyżej wypiorę i rozwieszę z wodą bo jakoś boję się z moim talentem prasować tiul
haha jak coś to ja lubię prasować!! tylko nie mam deski do prasowania w krk :P
No wyobrażam sobie tą małą koperte a tam taką tiulowąspódnice D:
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Dziś oko syna wygląda tragicznie, aż się wystraszyłam.
Musiałam mu rano odrywać ropę,zeby mógl je otworzyć.

W fajnych info, zaraz przyjedzie do mnie ten drugi DJ, mam nadzieję,ze sie dogadamy i podpiszemy umowę.

A poza tym wolę tego dni nie wychodzić z łóżka z TŻ-tem
Uu.. przykro z tym oczkiem!! a nie wybierasz się z nim do lekarza zeby go obejrzał? kurde.. jakimiś ziołami się oczko przemywało.. nie rumiankiem ;>

Super też z DJ to jest ten o 1000 zł tańszy ;>

A co do ost haha zbereźniki
Stary 2013-08-28, 11:56   #3621
nudnylogin
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
hej

jeśli chodzi o chrzty to mnie chrzestna olała dawno temu a chrzestny niby jest ale nawet ze mną nie gada więc nie są dla mnie ani oparciem ani workiem pieniędzy wolałabym to pierwsze oczywiście no ale co poradzić

jakiś kolejny super przesąd to jest?

to w sumie przykre ale czytając nie mogłam się od smiechu powstrzymać zwłaszcza z tym obrazkiem i różańcem

brawo
z kościołem to ja już np. byłam, zależy czy macie dużą parafię
W sumie ja sie nie znam, bo osobiscie malo przesadna jestem. W mojej rodzinie od zawsze bylo paplane, ze jak prosza o bycie chrzestnymi to sie nie odmawia. Ale czemu i po co to nie wiem

Stary 2013-08-28, 11:58   #3622
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Pejlin nie no jasne,że każdy robi jak uważa. Na Waszym miejscu tez bym robiła tak jak Wy.
A masz może zdjęcia jakiś inspiracji lawendowych? Bo ja lawende też chciałam ale ponoć słabo sie trzyma
Przykładowy bukiet mam na 1 stronie , a na stoły się nie zastanawiałam ale rozważam doniczki ozdobne z lawendą. Dla mnie inne kwiaty na ten dzień nie istnieją poza tym nawet wysuszona lawenda ślicznie wygląda. A co do trwałości podam taki przykład w zeszłym roku jak byłam w Chorwacji to nazbierałam sobie bukiet pokaźny a że wyspę zwiedzaliśmy skuterkiem to trzeba było wsadzić te kwiaty gdzieś no i włożyłam je w ten mini bagażniczek na skuterze , potem jeszcze 6 godzin jeździliśmy po różnych miasteczkach na wyspie, cykaliśmy fotki itp a słońce cały czas świeciło ostro . No i jak przyjechaliśmy wieczorem to wcale nie była padnięta wybitnie. No mnie to nie przeszkadza w każdym razie no i bukiet ususzony zamierzam potem dodaą do tego który teraz u Nas w domu stoi
Stary 2013-08-28, 11:59   #3623
Malwina_89
Zakorzenienie

Atomoowka miałam to samo, jak byłam dzieckiem... Niech nie trze oczu, bo mu na drugie przejdzie! Przemywaj rumiankiem Pamiętam, w jaką wpadłam panikę, bo nie mogłam oczu otworzyć rano, masakra.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 12:00   #3624
existence
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 6

Cytat:
W sumie ja sie nie znam, bo osobiscie malo przesadna jestem. W mojej rodzinie od zawsze bylo paplane, ze jak prosza o bycie chrzestnymi to sie nie odmawia. Ale czemu i po co to nie wiem

haha aż ciekawa jestem

joasia my deskę mamy jak coś! mój tż też lubi prasować ale w sumie to jest taka kieca, że jej się raczej chyba nie prasuje, ja nie wiem ona ogólnie nie jest wcale taka szeroka jak na tych zdjęciach ale jest fajna taka w moim stylu
szkoda, że już tak zimno
Stary 2013-08-28, 12:14   #3625
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
no to gratulacje tydzień przede mną

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Przemywaj rumiankiem
Tak, rumianek powinien pomóc przynajmniej mi zawsze okłady z rumianku pomagały na takie rzeczy

BLOG

Stary 2013-08-28, 12:17   #3626
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak, rumianek powinien pomóc przynajmniej mi zawsze okłady z rumianku pomagały na takie rzeczy
Bo rumianek jest dobry na wszystko Nawet jako herbatka jesienna porą
Stary 2013-08-28, 12:19   #3627
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Bo rumianek jest dobry na wszystko Nawet jako herbatka jesienna porą
mi nawet na opuchnięcie dziąsła pomagał jak mi ósemka rosła jako zwykłej herbatki nie pije bo niezbyt mi smakuje

BLOG

Stary 2013-08-28, 12:26   #3628
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Hm.. mi zawsze babcia mówiła że nie odmawia się kobiecie w ciąży bo mi coś tam myszy zjedzą xD
Cytat:
mi nawet na opuchnięcie dziąsła pomagał jak mi ósemka rosła jako zwykłej herbatki nie pije bo niezbyt mi smakuje
hehe :P a mój głupek TŻ pije codzinnie po 3-4 herbaty rumiankowe.. na początku nie mogłam się przyzwyczaić do zapachu i mi się z dziećmi kojarzyło małymi :P ale po pół roku da się przywyczaić.. co śmieszniejsze.. on ten rumianek jeszcze 3 łyżeczkami cukru słodzi :P
Stary 2013-08-28, 12:27   #3629
nudnylogin
Rozeznanie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 6

I tydzien po mnie Gratulacje!

Stary 2013-08-28, 12:29   #3630
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
hehe :P a mój głupek TŻ pije codzinnie po 3-4 herbaty rumiankowe.. na początku nie mogłam się przyzwyczaić do zapachu i mi się z dziećmi kojarzyło małymi :P ale po pół roku da się przywyczaić.. co śmieszniejsze.. on ten rumianek jeszcze 3 łyżeczkami cukru słodzi :P
Trochę bez sensu chyba słodzić herbatki ziołowe ja nigdy nie słodzę takich ale też w sumie prawie nigdy takich nie pije żeby sobie wypić

BLOG

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości