|
|
#3601 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
naprawdę ciężka sytuacja dla mnie, bo to moja przyjaciółka od zawsze, od podstawówki-nierozłączne. To ja pierwsza dowiedziałam się o ciąży ja byłam z nią u lekarza pierwszy raz. No generalnie jest to bardzo bardzo bliska więź. (pejlin też mi to tak trochę pachnie, ale nie chce mi się w to wierzyć... no właśnie, dwa chrzty, dwie komunie, 18stki... tymbardziej, że chłopcy urodzą się 2 miesiące różnicy tylko załamka... ale mi się trafiło.
![]() Edytowane przez martuha20 Czas edycji: 2013-08-28 o 09:24 Powód: info |
|
|
|
|
#3602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z komunią to może być tak że jeszcze będzie tego samego dnia no i co wtedy zrobisz? Rzut monetą ? ![]()
|
|
#3603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o tym samym pomyślałam, że i taka sytuacja mogłaby się zdarzyć.. |
||
|
|
|
#3604 |
|
Rozeznanie
|
dobra, już mi się odechciało bycia chrzestną
a tak na poważnie to postaram się wykręcić, jak tylko da radę... smutno
![]() Edytowane przez martuha20 Czas edycji: 2013-08-28 o 09:41 |
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo fajnie jest być chrzestną.. tylko naprawdę 2 dzieci w tym samym czasie to wg mnie zbyt duży obowiązek..
|
|
|
|
|
#3606 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to ja niewiele myśląc wypaliłam moim niewyparzonym jęzorem" ja ręki do śmierci dziecka nie przyłożę" i kazałam się zastanowić co mały chce (TŻ mnie poparł w zasadzie w pół zdania) tym dostać od nas no i zażyczył sobie mp4 na to już mogłam przystać.---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Fajna sprawa ogólnie, jeśli tylko ludzie mają zdrowe podejście do tematu
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem też tych quadów w takim wieku matko! naprawdę... dzieci nie są na tyle odpowiedzialne w tym wieku żeby quady dostawać...
Ja miałam sytuację że babcia kupiła mojemu kuzynowi na komunię zestaw różnych słowników,encyklopedii itd.. cały zestaw kosztował coś koło 300 zł.. a pamiętam jak później wpadli i jakoś coś o tych książkach niekorzystnie wspomnieli a babcia się wkurzyła i powiedziała ile za to dała..to im gały wyszły.. bo myśleli że grosze skoro książki ;P taki wiek.. ja jak na komunie dostałam 5 tom encyklopedii i encyklopedię powszechną to jednak się cieszyłam ehhe :P |
|
|
|
#3608 |
|
Rozeznanie
|
wiem dziewczyny o co Wam chodzi
dzięki za wsparcie i rady jestem podobnego zdania jak Wy, jednak cały czas mam dylemat z powodu dużej więzi z każdą z rodzin. Mam nadzieję, że jakoś to ogarnę. Dam znać jak coś się rozjaśni w tej sprawie...
|
|
#3609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No a quady się już skończyły bo wymagane prawko, mogliby jeszcze prawko na skutery wprowadzić bo mnie szlag jasny trafia na drodze jak jedzie dziecko które nie zna przepisów....
|
|
#3610 | ||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
zgodzili sie bo podobno tego sie nie odmawia. Dodam, ze jedno jest z listopada drugie z grudnia wiec prezent urodzinowy jeden po drugim i to ze tak powiem podwojny ze wzgledu na to, ze rodzice razem podawali. Ale daja rade Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
Nie sądzę aby martuha20 dała radę się sklonować
|
|
#3612 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
wiem wiem, przeciez nie napisalam ze to rozwiazanie dla niej, napisalam tylko jak bylo w naszym przypadku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6
Ja dostałam na komunię rower wypasiony, plecak i walkmana. Rower 2 tyg. po komunii mi ukradli z piwnicy (włam był), walkmena pożyczyłam chrzestnemu swojemu i do mnie nie wrócił - pewnie go puścił przelewem. I został mi ten trójkątny plecak, który miałam do końca 6. klasy. Nawet dewocjonalia się nie uchowały, bo łańcuszek zaginął przy przeprowadzce, różaniec rozwalił mi młodszy brat, bo potrzebował koralików na plastykę (wymyślił skubany
), a obrazek wisiał dokładnie miesiąc na ścianie, bo w miesięcznicę komunii graliśmy w piłkę w domu, ktoś kopnął w obrazek, pękło szkło i ramka i sama tekturka mi została To były czasy... |
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6
pejlin a mnie tak zastanawia coś - skoro do kościoła nie chodzisz to dlaczego zostałaś chrzestną? ;> W sumie jakoś mi to nie gra bo teraz moja ciotka jest w ciąży i chciała żebym była chrzestną no ale jak się dowiedziałam że musiałabym wszystkie spowiedzi, komunie i inne spotkania w kościele zaliczać i później kłamać że będę pomagać im wychowywać dziecko w wierze katolickiej to odpuściłam.
![]() swoją drogą ostatnio gdzieś słyszałam, że osoby po ślubie cywilnym tracą "przywilej" bycia chrzestnym i teraz się tak zastanawiam czy to prawda? ;> aaa i dziś w HIMYM był ślub i wesele ![]()
|
|
#3615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na 1 chrzcie normalnie byłam w kościele ale nie poszłam do komunii ani się nie modliłam byłam figurant ot co A na 2 to rodzice zagadali z księdzem i był sam obrządek bez mszy a ojcem chrzestnym jest jeszcze większy heretyk niż ja i jak to stwierdził" jak spadnie na mnie jedna kropla wody święconej to otworzę parasol" no a żeby było weselej to zabrał ten parasol z sobą ![]() Ale tak jak mówiłam obydwie rodzinki wybrały chrzestnych tak aby miał się kto zająć dzieckiem w razie gdyby ich zabrakło, albo czasem się zaopiekować nooo głównie zaufanie itp mało w tym wszystkim religii
Człowiek jeśli zamierza żyć bez życia i kochać bez miłości, jest szaleńcem. Edytowane przez pejlin Czas edycji: 2013-08-28 o 11:25 |
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Panny Młode 2015 cz. 6
Decyzja zapadła - 22.08.2015 nasz ślub.
Sala zarezerwowana. Umowę będziemy podpisywać jakoś październik/listopad. Zastanawiamy się czy we wrześniu iść do kościoła. Czy to już czas czy nie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
![]()
|
|
#3618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
zostawiłam ją w domu na wieszaku bo po wyciągnięciu z tej małej zawiniętej paczuchy z poczty wyglądała jakby ją coś wymemlało ![]() rozwiesiłam i zobaczę co będzie jak wrócę, najwyżej wypiorę i rozwieszę z wodą bo jakoś boję się z moim talentem prasować tiul ![]() jeśli chodzi o chrzty to mnie chrzestna olała dawno temu a chrzestny niby jest ale nawet ze mną nie gada więc nie są dla mnie ani oparciem ani workiem pieniędzy wolałabym to pierwsze oczywiście no ale co poradzić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z kościołem to ja już np. byłam, zależy czy macie dużą parafię
Edytowane przez existence Czas edycji: 2013-08-28 o 11:52 |
||||
|
|
|
#3619 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Dziś oko syna wygląda tragicznie, aż się wystraszyłam. Musiałam mu rano odrywać ropę,zeby mógl je otworzyć. W fajnych info, zaraz przyjedzie do mnie ten drugi DJ, mam nadzieję,ze sie dogadamy i podpiszemy umowę. Zanciapp witamy Ja robię wesele jednodniowe, nigdy nie chciało mi sie wstawać jako gościowi na te poprawiny, a co dopiero jako PM gdzie wyjedziemy ostatni z sali i musimy być pierwsi. A poza tym wolę tego dni nie wychodzić z łóżka z TŻ-tem Pejlin nie no jasne,że każdy robi jak uważa. Na Waszym miejscu tez bym robiła tak jak Wy. A masz może zdjęcia jakiś inspiracji lawendowych? Bo ja lawende też chciałam ale ponoć słabo sie trzyma
|
|
#3620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pejlin super z domkiem dla lalek!!
Cytat:
Hm.. nie wiem co do kościoła.. ja się jeszcze chyba rok wstrzymam ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
jak coś to ja lubię prasować!! tylko nie mam deski do prasowania w krk :P No wyobrażam sobie tą małą koperte a tam taką tiulowąspódnice D: Cytat:
Super też z DJ to jest ten o 1000 zł tańszy ;> A co do ost haha zbereźniki
|
|||
|
|
|
#3621 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Atomoowka miałam to samo, jak byłam dzieckiem... Niech nie trze oczu, bo mu na drugie przejdzie! Przemywaj rumiankiem
|
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
![]() joasia my deskę mamy jak coś! ![]() mój tż też lubi prasować ale w sumie to jest taka kieca, że jej się raczej chyba nie prasuje, ja nie wiem ![]() ona ogólnie nie jest wcale taka szeroka jak na tych zdjęciach ale jest fajna taka w moim stylu ![]() szkoda, że już tak zimno
|
|
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
no to gratulacje
tydzień przede mną ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Tak, rumianek powinien pomóc
|
|
#3626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet jako herbatka jesienna porą
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
mi nawet na opuchnięcie dziąsła pomagał jak mi ósemka rosła
jako zwykłej herbatki nie pije bo niezbyt mi smakuje
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe :P a mój głupek TŻ pije codzinnie po 3-4 herbaty rumiankowe.. na początku nie mogłam się przyzwyczaić do zapachu i mi się z dziećmi kojarzyło małymi :P ale po pół roku da się przywyczaić.. co śmieszniejsze.. on ten rumianek jeszcze 3 łyżeczkami cukru słodzi :P |
|
|
|
|
#3629 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Panny Młode 2015 cz. 6
I tydzien po mnie
Gratulacje!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

ja byłam z nią u lekarza pierwszy raz. No generalnie jest to bardzo bardzo bliska więź.
(
27.03.2016
Maniaczka Yankee Candle 

No i z tym wychowaniem to skoro już teraz sypią takimi tekstami to strach się bać czego zażyczą sobie dla dziecka na komunię.... Sorki nie zamierzam nikogo obrażać ale jakoś tak mi to pachnie trochę...
bo fajnie jest być chrzestną.. tylko naprawdę 2 dzieci w tym samym czasie to wg mnie zbyt duży obowiązek..
No to ja niewiele myśląc wypaliłam moim niewyparzonym jęzorem" ja ręki do śmierci dziecka nie przyłożę" i kazałam się zastanowić co mały chce (TŻ mnie poparł w zasadzie w pół zdania) tym dostać od nas no i zażyczył sobie mp4 na to już mogłam przystać.

zgodzili sie bo podobno tego sie nie odmawia. Dodam, ze jedno jest z listopada drugie z grudnia wiec prezent urodzinowy jeden po drugim i to ze tak powiem podwojny ze wzgledu na to, ze rodzice razem podawali. Ale daja rade 
a kolor mietowy? :p