|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Ja uwielbiam wczesna jesien i wszystkie jej kolory |
|
|
|
|
#1052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze ![]() Mam tak samo.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 1 dc.
Tak w sumie to jakoś poumykały mi Wasze pytania Mamy jeszcze jednego mrożaka, więc jak najszybciej po niego chcemy wrócić ale o KD nie myślimy - wykluczamy tą opcję. Nie znoszę zimna!!! Mogłabym się wynieść z tej zimnej pl do jakiegoś południowego kraju... hiszpania nawet już szukaliśmy jakiejś hawiry ale ceny jak na razie nas powalają - jeszcze kilka lat przyjdzie nam poczekać ![]() Trzyma za was kciukasy i myślę o was intensywnie
|
#1054 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A żelki były właśnie kwaśne. Ja na początku ciąży też bym wiecznie słone jadła. Od słokiego mnie odrzucało. Teraz czasem mam ochotę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witam ![]() Dziś znów mi słabo. Ledwo do pracy dojechałam. Coś mi tu pachnie jakąś anemią. Jutro rano wyruszam do labu na morfologię. Muszę sprawdzić co się święci.
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Santom ją też tak długo szukałam kiecki, a mam problem z rozmiarem zawsze. Aż tu mi jedną wpadła w oko, i jeszcze 120zł! Rewelacją
Ruda proszę się tu do nas odzywać ciągle! ![]() Kwicia my też o Tobie myślimy. Jeszcze 3 godz i mam wolne do wtorku
|
#1058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana inseminacja wcale tak dużo czasu nie zabiera jak się wydaje. Pójdziesz do gina da Ci leki na stymulkę owu i tyle będziesz łykać. Później monitoring jak tam jajeczka rosną wyznaczy termin kiedy na IUI macie się zgłosić a wcześniej zastrzyk na pęknięcie pęchola. A W dniu IUI narzeczony swą robote wykona to później gin i trza czekać. Przynajmniej u mnie tak było także głowa do góry. A co mi się przypomniało. Jesteśmy tydzień temu w czwartek w poradni czekamy na lekarza który ma wykonac IUI i nagle mama dzwoni. I pyta jak tam czy już po no to ja mówię że nie. A ona do mnie z pytaniem, ale sama jesteś u lekarza. A ja w śmiech i mówię nie no mamo złapał pierwszego lepszego gościa z ulicy i mu mówię chcę mieć dziecko potrzebne mi tylko Twoje nasionka ![]() . Moja mama jak coś czasami powie to śmiech na saliCytat:
A ja zaraz mykam do pracy niestety dopiję kawkę ciacho zjem a co .Pozdrawiam i całuję Was wszystkie i Wasze kruszynki |
||
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Mrau to przykre, że tak wam się poukładało. mam nadzieję, że teraz będzie ok.
Co do pór roku: ja lubię jesień, ale jak jest cieplutko, pachnąco i słonecznie. Nie cierpię zimy
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1061 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale ogólnie to jej nie znoszę, ubóstwiam wiosnę,lato,ciepełko,opal anie,wodę i wgl![]() eee, on masuje ale krótko i bez efktów ![]() Przydał by mi się masaż z prawdziwego zdarzenia ![]() Kwicia, to 3mamy kciuki za 3 podejście! Dziś rano miałam kontrolę z Zus-u, mam L4 leżące ale na szczęście byłam w domu... kazał się tylko podpisać, nawet dowodu nie chciał i poszedł
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1062 | ||||
|
Zadomowienie
|
a w sumie chetnie,,, tylko nie obiecuje, ze jak juz cos to bede pamietac dac znac w miare na czasie :P
Cytat:
Zobaczysz![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja kocham lato, uwielbiam cieplo, sukienki lekkie, sandalki,,, i nie luuuuubie na cebulke :Pchoc w tym roku, podobnie jak dzastin czekalam az lato minie... ![]() Cytat:
cos mi chyba nie wszystko pocytowalo .... Dzien dober ![]() sasiad od rana pilowal drzewo az mnie glowa rozbolala .. bylam ww sklepi po ziemniory i kupilam drozdzowke.... musialam az wziac gryza...mam nadzieje, ze takie gryzy nie zadzialaja jakos nie tak na moja cukrzyce... juz mi sie tak teskni za slodkim... Ide chyba pokrecic sie po podworku..... Edytowane przez magbes Czas edycji: 2013-08-28 o 13:14 |
||||
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
☠☠☠☠a wodna znowu boli! a miało nie boleć!
|
|
|
|
#1064 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() troche sobie poczytałam, ale sie nieco przeraziłam, bo ja mam taka pracę, że czasem nie mogę wyjść ot tak, a narzeczony to już w ogóle. A do tego zlecenie na książkę, więc będe uziemiona nieźle, pewnie nie będe mieć czasu zjeść kolacji nawet, a co dopiero gdzieś jechac coś robić w ciagu dnia.. Ale czego się nie robi! Jaki mialas zastrzyk? Ja raz miałam ovitrelle, trudno go dostać. Cytat:
![]() Cytat:
Pierwsza moze bolec - wszystko sie goi, a flaczki sie dluzej goją niz skora. Mnie bolalo, inaczej niz przed, ale bolalo. |
|||
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1066 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
już nie mogę się doczekać!! dopiero po wizycie chyba wszystkim powiemy chociaz moj mąż już musiał powiedzieć swojemu bratu bo nie wytrzymał ![]() a tak w ogóle to dzień dobry ![]() ![]() mnie dziś wzieło na sprzątanie,normalnie chata do góry nogami ![]() ale korzystam z okazji bo dziś mam wolne więc szkoda dnia
|
||
|
|
|
#1067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tak mialam. Choc powiem, ze minelo juz pol roku, ale moj lewy jajnik, ten, na ktorym byla torbiel endo, boli mnie co miesiac podczas @. Chyba mocno ucierpial podczas zabiegu.
|
|
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[osobiście w 1 i 2 dc dosłownie umierałam z bólu, nawet kodeina mi nie pomagała, mdlałam lub miałam czarno przed oczami. Teraz biorę czasem 1 ibuprom i jest ok.] Będzie lepiej! |
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbowałam nie raz bo biore ją na migreny które występują przy @ i uśnieżała głowe w brzucha nawet w 1% nie
|
|
|
|
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
Współczuję Wam tych bóli.... ja aż takich to niet
![]() Ale nic mi się nie chce
|
#1072 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że w domu byłaś, bo byś się musiała tłumaczyć. Już niedługo Madzia i będziesz mogła słodkie zjeść.
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Marudo hop hop gdzie jesteś??? czy po laparo może nadal krzyż boleć i wszystko boleć typowo jak przy endometriozie?? mimo ze skoagulowane?? identycznie , takie samo nasilenie , te same miejsca jak przed zabiegiem? troszke mnie to zmartwiło..
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam się i ja |
|
|
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- jak się czujesz?
|
|
|
|
#1076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po operacji nie ma mowy o takich bolach, ale tez czuje kregoslup przed @, kłucie i rwanie w 1 i 2 dzien nadal odczuwam. Ale zwykle leki pomagaja. Lekarz z poradni endo twierdzi jednak, ze mozna bylo mocniej mnie pociac, bo zostaly ogniska na pecherzu i wiezadlach. Na razie operacja to ostatnia rzecz, na jaka sie pisze. Najpierw inseminacja. |
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie akurat po laparo ból przeszedł jak ręką odjął, ale może dlatego, że ja nie miałam jej (w sensie tej paskudy endo) dużo, wszystko raczej wypalili laserkiem, no i zaraz po laparo jadłam Danazol, który mi zasuszył ogniska jeśli jakiekolwiek zostaly. I do tej pory jest w miarę ok, chociaż zdarzają się bardziej bolące @ i mniej (ostatnio w ogóle, co mnie mocno zdziwiło), ale bóle typowo rwące, rozdzierające i te podczas grubszej sprawy w kibelku podczas @ przeszły, został tylko taki typowo skurczowy. Myślę, że każda inaczej przechodzi laparo i ten okres zaraz po. Jeśli coś Ci tam zostało to może nadal dawać znać o sobie, jednak z cyklu na cykl powinno chyba być lepiej. A i nie pamiętam, będziesz coś brała na zasuszenie czy od razu starania? Są różne szkoły, jedni mówią, że zaraz po laparo są największe szanse, ale inni, że lepiej zasuszyć paskudę. Pewnie zależy to od tego co i ile zostało .. Z jednej strony może dobrze by było, gdybyś brała Visanne przez np 6 miesięcy, z zdrugiej nie dziwi mnie brak cierpliwości .. poza tym Visanne też nie gwarantuje chyba zasuszenia choróbska, w sumie nie orientuję się jak z jej skutecznością .. Linka, byłaś może na forum endo endometrioza.aid.pl? tam jest skarbnica wiedzy i kobitki, które mają taką wiedzę, że ja przy nich wysiadam, może tam poczytaj/poradź się?
|
|
#1078 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a to od kiedy jestes na zwolnieniu? i po jakim czasie mozna sie spodziewać takiej kontroli? bo nie wiedziałam że bedąc na zwolnieniu w ciąży trzeba siedzieć w domu? ja juz oznajmiłam w pracy dziś że na zwolnienie idę od 16 września, to bedzie 33 tc i powiem szczerze że juz troche czekam, bo odczuwam że juz jestem zmęczona i potrzebuje juz troszke wiecej relaksu, i spowolnienia tempa - wtedy napewno będe zaglądać często na wizaz ![]() ![]() bo teraz troche mam na to mało czasu, a jak mam czas to nie mam już siły... :/biedna ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() Monini Wam też sie uda, zobaczysz u mnie podobnie Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- kwitka jesteś taka dzielna, trzymam kciuki
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2013-08-28 o 21:57 |
|||||
|
|
|
#1079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A czy mówimy o problemach no nie wiem ciężko mi powiedzieć z rodzinki wie tylko mama siostra, babcia i nikt poza tym. Mój kochane teśc nie wiem i się nie dowie bo po co ma wiedzieć . A ze znajomych wiedzą tylko Ci najblizsi. Nie obnosimy się z tym jakoś specjalnie i nie rozgłaszamy na prawo i lewo ![]() Cytat:
A ja też kocham lato i japonki za które mogłabym ostatnie pieniądze oddać nie ma lepszych butów niż te. Chodzę w nich do oporu nawet czasami do połowy września. Kocham wczesne poranki ciepłe i długie letnie wieczory
|
||
|
|
|
#1080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a opis porodu bardzo motywujący! ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() wczoraj byłam na wizycie u gina. Z usg termin porodu wychodzi na 27 październik -coraz to wcześniej Maluszek waży 1600g i zastanawiam sie czy to dużo czy mało. Jest to 30 tc, choć według tego pierwszego obliczania z kalendarza, co termin porodu wyliczył na 10 listopada.Ogolnie jest ok. Badał szyjke,że rozwarcia brak, przejrzał wyniki badań no i to zwolnienie... miałam troche wyrzuty sumienia powiedziec w pracy, ale z drugiej strony naprawde juz mi troche ciezko i czuje że potrzebuje juz wiecej odpoczynku. Poza tym chciałabym mieć troche czasu żeby przygotować dom na przyjście Synka. W końcu jak bede szla na to zwolnienie prawie za 3 tyg, no 2 i pół, to bede juz w polowie 8mc. bo tez nie chciałam odejść takz dnia na dzień, tylko mieć troche czasu żeby zakończyć tam różne sprawy, poprzekazywać itd...
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2013-08-28 o 22:46 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

Wszystko mnie drażni.

nawet już szukaliśmy jakiejś hawiry ale ceny jak na razie nas powalają - jeszcze kilka lat przyjdzie nam poczekać 
ale oboje podchodzimy do tego z dystansem ze względu na wcześniejsze 'przejścia'