Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 14:24   #3991
201604250941
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Cytat:
Napisane przez Bela03 Pokaż wiadomość
Ja staram się jakieś zdrowe oleje dodawać do jedzenia ale i tak dużo tego nie wychodzi bo sałatek nie jem dużo. Ale ja mam niedobory witA bo marchwi jeść nie mogę Ja się odchudzam i mi dziś waga drgnęła, pół kilo po miesiącu
To chyba trochę powoli XD lepiej przykręcić tempo, bo wtedy krócej się jest na diecie i mniejsze są ryzyka braku czegoś. Mi wlepili na 20 kg nadwagi tempo 1kg/tydzien, ale osoby z dużą nadwagą mają jeszcze większe.

Co do zdradzania i znowu w temacie damsko męskim
Też się naoglądałam filmów i nasłuchałam opowieści o złych facetach. Potem poszłam do liceum i od tej pory widzę, że jednak częściej zdradzają dziewczyny. I to nie w obcym mieście, nie za plecami, tylko perfidnie na oczach 'chłopaka'.
Dlatego takie pytania, czemu faceci zdradzają są trochę kiepskie, lepiej spytać czemu ludzie zdradzają. Nie lubię takiego demonizowania jednej strony, bo obie są siebie warte. Zależy od kręgów, w jednym się widzi zdrady facetów, w drugim kobiet. Ja widziałam wielu wiernych facetów ze łzami w oczach i złamanym sercem, nigdy bym nie powiedziała, ze 'faceci zdradzają'.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 14:34   #3992
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
No ja bez bicia przyznaje ze wartosciowych kobiet w swoim gronie za wielu nie mam. I absolutnie nie chodzi o slodkie idiotki. To nie ten poziom

Nie wybieram męskiego towarzystwa dla zasady. Po prostu wybieram to towarzystwo, w którym lepiej się czuję. Wiem, że kobiety też są za***ste Ale po prostu nie spotkałam takich na razie.

Z resztą swego czasu byłam z charakteru trochę takim babo-chłopem, do dzisiaj jestem często jak chłopak, nie jak 20 letnia PANNICA Lubię gadać o samochodach, o dziewczynach, o seksie, o jedzeniu, o komputerach, o grach itd
Z resztą w takich rozmowach np o tym seksie to z dziewczynami... no nic wymieniamy się spostrzeżeniami w sumie tylko. A z facetami poznaję tę drugą stronę.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 14:35   #3993
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
No właśnie chodziło o to, że będę głodna, obiadu mi nikt nie da, to zacznę jeść wszystko. Zmieniło się na tyle, że teraz jem same rzeczy, które lubię.
rodzice czasami myślą, że ich dzieci są tak nieudolne, że bez nich zginą.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 14:35   #3994
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
To chyba trochę powoli XD lepiej przykręcić tempo, bo wtedy krócej się jest na diecie i mniejsze są ryzyka braku czegoś. Mi wlepili na 20 kg nadwagi tempo 1kg/tydzien, ale osoby z dużą nadwagą mają jeszcze większe.

Co do zdradzania i znowu w temacie damsko męskim
Też się naoglądałam filmów i nasłuchałam opowieści o złych facetach. Potem poszłam do liceum i od tej pory widzę, że jednak częściej zdradzają dziewczyny. I to nie w obcym mieście, nie za plecami, tylko perfidnie na oczach 'chłopaka'.
Dlatego takie pytania, czemu faceci zdradzają są trochę kiepskie, lepiej spytać czemu ludzie zdradzają. Nie lubię takiego demonizowania jednej strony, bo obie są siebie warte. Zależy od kręgów, w jednym się widzi zdrady facetów, w drugim kobiet. Ja widziałam wielu wiernych facetów ze łzami w oczach i złamanym sercem, nigdy bym nie powiedziała, ze 'faceci zdradzają'.
Ja nawet będąc w liceum zauwazyłam, że to raczej częściej dziewczyny były nie fair...
Stary 2013-08-28, 14:36   #3995
Bela03
Zadomowienie

Cytat:
Ja muszę schudnąć po chorobie a przyokazji wzmocnić sobie kondycję i na tym drugim się bardziej skupiam. Pod względem dietowym na nowo wywalam śmieciowe żarcie, i wracam do robienia własnego jedzenia. Nie chcę być na diecie per se, tylko zmienić na stałe to co teraz jest. W długim czasie chcę zrzucić 15 kg i wrócić do figury z liceum .
Ale narazie wyrobiłam sobie kanciaste mięśnie na nogach i naprawiłam mięśnie pleców i brzucha. I wyglądam szczuplej, 5cm w talii zniknęło magicznie
Bela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 14:40   #3996
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Z resztą w takich rozmowach np o tym seksie to z dziewczynami... no nic wymieniamy się spostrzeżeniami w sumie tylko. A z facetami poznaję tę drugą stronę.
Ja to w LO miałam felerne towarzystwo chyba, bo polowa piała z radochy, że ma błonę, druga połowa piała, że misiaczki są idealne, w ogóle bogowie seksu, nawet pożartowac się nie dało, zabiłyby mnie jakbym tylko spróbowała
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 14:41   #3997
Bela03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Ja to w LO miałam felerne towarzystwo chyba, bo polowa piała z radochy, że ma błonę, druga połowa piała, że misiaczki są idealne, w ogóle bogowie seksu, nawet pożartowac się nie dało, zabiłyby mnie jakbym tylko spróbowała
A potem w 3 klasie przyszła taka do mnie i się pyta jak się ma zabezpieczyć, bo nie wie czy druga gumka pomoże
Bela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 14:44   #3998
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
tak? Jaa to miałam szczęście my prawie na kazdej lekcji w 3 klasie (bo w 2 to jeszcze chyba połowa dziewicami była) gadałyśmy. Z koleżanką z ławki to cały czas, ona baaardzo duży temperament miała no i w sumie tylko o tym mi się z nią dobrze gadało. Kiedyś chłopacy nas podsłuchali to byli zszokowani, że dziewczyny rozmawiają na ten temat W TEN sposób : O
No i później w takich ławkach co 5 osób jest siedziałam ja, ta dziewczyna i ten nasz kumpel. Wszyscy już z partnerami i gadaliśmy
Miło wspominam haha
Stary 2013-08-28, 14:45   #3999
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Bela03 Pokaż wiadomość
Hummusu moi rodzice do dziś nie tknęli bo się go boją

Ja zżeram arbuza z pestkami Za to boję się daktyli i fig bo mają robaki
Z tego powodu od wielu lat nie ruszam czereśni, ani wiśni A arbuza też żrę razem z pestkami

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 14:47   #4000
201607231707
Konto usunięte

No, ja miałam ze szkoły tylko jedną przyjaciółkę, z którą na luzie gadałysmy, tak to nie chusteczki.
Stary 2013-08-28, 14:49   #4001
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Ja nawet będąc w liceum zauwazyłam, że to raczej częściej dziewczyny były nie fair...

teraz zmieniłam zdanie i wychodzę z założenia, że niektórzy faceci zachowują się gorzej niż rozkapryszone księżniczki. I to nie wobec swojej dziewczyny, ale kolegów. I nie mają po 17 lat a 23-29 lat.
Stary 2013-08-28, 14:54   #4002
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość

teraz zmieniłam zdanie i wychodzę z założenia, że niektórzy faceci zachowują się gorzej niż rozkapryszone księżniczki. I to nie wobec swojej dziewczyny, ale kolegów. I nie mają po 17 lat a 23-29 lat.
faceci, kobiety... po prostu ludzie.
Znam takich ludzi. Ale moi znajomi -faceci to nie sa przypadkowe osoby.

Po prostu mało teraz w porządku ludzi. Albo się ukrywają nam z tż drastycznie pomniejszyło się w ciągu 3 lat grono znajomych. Bardzo drastycznie. I nie wiemy gdzie poznać kogoś fajnego
Stary 2013-08-28, 14:59   #4003
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
faceci, kobiety... po prostu ludzie.
Znam takich ludzi. Ale moi znajomi -faceci to nie sa przypadkowe osoby.

Po prostu mało teraz w porządku ludzi. Albo się ukrywają nam z tż drastycznie pomniejszyło się w ciągu 3 lat grono znajomych. Bardzo drastycznie. I nie wiemy gdzie poznać kogoś fajnego
wiesz, to też nie były przypadkowe osoby, tylko ktoś tak bliski, że nie mogłam uwierzyć, że akurat TE osoby tak sie zachowają.

Nam też grono znajomych się zmniejszyło, kiedyś było mi z tego powodu przykro, teraz już nie.
Stary 2013-08-28, 15:07   #4004
cholernarejestracja
Copyraptor

http://crystals1986.deviantart.com/gallery/?offset=24 dziwi mnie to. I przeraża. Kliknijcie w dowolny z rysunków i przeczytajcie opis.

Wtf.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 15:10   #4005
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, to też nie były przypadkowe osoby, tylko ktoś tak bliski, że nie mogłam uwierzyć, że akurat TE osoby tak sie zachowają.

Nam też grono znajomych się zmniejszyło, kiedyś było mi z tego powodu przykro, teraz już nie.
Mnie teraz dopiero robi się przykro. Lubiłam takie wypady dużą grupą do pubu, na wakacje... Teraz już takich ludzi nie znajdziemy no bo jak

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
http://crystals1986.deviantart.com/gallery/?offset=24 dziwi mnie to. I przeraża. Kliknijcie w dowolny z rysunków i przeczytajcie opis.

Wtf.
mnie się podoba
Stary 2013-08-28, 15:15   #4006
201604181004
Konto usunięte

Cytat:

Nie wybieram męskiego towarzystwa dla zasady. Po prostu wybieram to towarzystwo, w którym lepiej się czuję. Wiem, że kobiety też są za***ste Ale po prostu nie spotkałam takich na razie.

Z resztą swego czasu byłam z charakteru trochę takim babo-chłopem, do dzisiaj jestem często jak chłopak, nie jak 20 letnia PANNICA Lubię gadać o samochodach, o dziewczynach, o seksie, o jedzeniu, o komputerach, o grach itd
No wła, w końcu sama taka jestem
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 15:21   #4007
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Mnie teraz dopiero robi się przykro. Lubiłam takie wypady dużą grupą do pubu, na wakacje... Teraz już takich ludzi nie znajdziemy no bo jak
dlaczego? zamykacie się w domu na cztery spusty?
Stary 2013-08-28, 15:31   #4008
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
Też mnie takie śmieszą i znam naprawdę mnóstwo takich dziewczyn, które nawet rozmawiając ze mną potrafiły walnąć tekstem, że faceci to są wszyscy bardziej ogarnięci niż te gupie baby Uczulona jestem na takie teksty, zwłaszcza że dużo wśród facetów przebywam i na swojej drodze niejednego kretyna spotkałam, który cechy miał jakby to powiedział szowinista 'typowo kobiece' więc wiadomo jak takie rozmowy się kończą, nieciekawie.
Również mam alergie na takie stwierdzenia.

Cytat:
To ja jak byłam na diecie
Mama: masz obiad
Ja: ale ja jestem na diecie (juz od 3 mcy)
Mama: same warzywa
Ja: to po co polewałas je maslem i bulka tarta? a ta salatka to z oliwa?
Mama: polałam olejem, to zdrowo!

a ja toczę po cichu pianę, bo dietetyczka zabroniła masla, oleju, oliwy, sera, mleka tlustego, o czym wszyscy w domu wiedzieli, jeszcze mi ciasto podsuwali
Też jestem na diecie i mam co chwilę awanturę że nie chce ciasteczka ( od jednego nie przytyjesz) lub innych słodyczy- te ciastka to suche są- czyli mają mało kalorii
No a obraza majestatu jest jak jem swój obiad mięcho z warzywami- bo jak ktos je mięcho i warzywa z tłuszczem to na bank się odchudzać nie może i musi wpier... ciasteczka jak reszta.

Cytat:
Moja matka ma tak samo.

Jeszcze mnie wkurza, jak mówiła, że wyjadę na studia to się nauczę jeść np. pomidory. Nie jem do tej pory. Tak jak innych rzeczy, których nie lubię.
Cytat:
No właśnie chodziło o to, że będę głodna, obiadu mi nikt nie da, to zacznę jeść wszystko. Zmieniło się na tyle, że teraz jem same rzeczy, które lubię.
U mnie było tak samo, na studiach jadłam tylko to co lubiłam i dzięki temu nigdy nie mu7siałam z obrzydzeniem patrzec na obiad
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 15:42   #4009
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
hehe bo ludzie z wiekiem sie ustatkowuja i dziadzieją po 25, mozna szukac nizej ale to nie to samo zadawac sie z ludzmi duzo mlodszymi
do tego wyjezdzaja
Stary 2013-08-28, 15:50   #4010
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm... no ostatnio tak
Poznaliśmy od tego czasu bardzo wielu ludzi i razem i osobno, ale te znajomości nie sprawiały nam przyjemności.

Na imprezy nie chodzimy. Więc w sumie nie wiem jak para ma poznać znajomych co znaleźć jednego, chodzić w trójkę - szukać czwartego itd?
Stary 2013-08-28, 15:53   #4011
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
hehe bo ludzie z wiekiem sie ustatkowuja i dziadzieją po 25, mozna szukac nizej ale to nie to samo zadawac sie z ludzmi duzo mlodszymi
do tego wyjezdzaja
nic, tylko robić dzieci i poznawać znajomych w przedszkolu
Cytat:
Hmm... no ostatnio tak
Poznaliśmy od tego czasu bardzo wielu ludzi i razem i osobno, ale te znajomości nie sprawiały nam przyjemności.

Na imprezy nie chodzimy. Więc w sumie nie wiem jak para ma poznać znajomych co znaleźć jednego, chodzić w trójkę - szukać czwartego itd?
napiszcie ogłoszenie "Miła para szuka przyjaciół"

aż mi się skojarzyła sytuacja z HIMYM, Lilly i Marshall też mieli podobne problemy
Stary 2013-08-28, 15:59   #4012
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
nic, tylko robić dzieci i poznawać znajomych w przedszkolu
Chyba na wywiadówkach już
Stary 2013-08-28, 16:05   #4013
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Chyba na wywiadówkach już
tyle czasu trzeba czekać, by poznać nowych znajomych ;c
Stary 2013-08-28, 16:10   #4014
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Calkiem nie jesc tluszczu to sie nie da chyba, we wszystkim troche jest. Chodzi o to, zeby nie lac na wszystko tony oliwy bo zdrowa a Włosi tacy chudzi. Jak sie chce schudnac w zdrowym tempie to lepiej zdrezygnowac z tluszczy typu oleje, smalec i masło, kupić trochę suplementów, lekarz zaleci które. W diecie jaką dostałam było pełno ryb, bo przecież wege jedzą rybę ale ją sobie czyms innym zastępowałam, podwyższyłam % mleka z 0,5 do 1,5-2%, jadłam trochę nabiału, także nie miałam problemu z witaminami ani nie byłam osłabiona.
Ale coraz grubszej rodzinie nie wyjaśnie, że oliwa jednak tuczy i źródła tłuszczów trzeba różnicować.
Wychodzę z innego założenia Oleje (głównie olej kokosowy, wcześniej także rzepakowy, za oliwą nie przepadam) jadam w ilości normalnej, masło także, do kanapek. Suplementów na odchudzanie nigdy nie brałam i nigdy bym nie wzięła, po co żołądek drażnić niepotrzebnymi środkami? Rezygnacja z tłuszczu nie jest dobrym rozwiązaniem przy redukcji, tym bardziej z wysokiej wagi
Stary 2013-08-28, 16:13   #4015
201605091007
Konto usunięte

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11

Wspominalam kiedys o tym, ze moj szef caly bozy dzien niczego ode mnie nie chce, ale im blizej 16, tym wiecej naglych i pilnych spraw do mnie ma
Dzis punkt o 16, moj komputer juz wylaczony, ja sie ubieram gotowa do wyjscia, wpada pan szef i z usmiechem na ustach poprosil mnie o przeslanie mu porannego mejla od kogostam na jego adres. No zesz krva jego mac!
I nie, nie bylo to nic pilnego, co nie mogloby zaczekac do jutra rana. Zastanawiam sie, czy jest zwyczajnie zlosliwy, czy moze jednak brak mu wyobrazni.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 16:16   #4016
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Wychodzę z innego założenia Oleje (głównie olej kokosowy, wcześniej także rzepakowy, za oliwą nie przepadam) jadam w ilości normalnej, masło także, do kanapek. Suplementów na odchudzanie nigdy nie brałam i nigdy bym nie wzięła, po co żołądek drażnić niepotrzebnymi środkami? Rezygnacja z tłuszczu nie jest dobrym rozwiązaniem przy redukcji, tym bardziej z wysokiej wagi
Mialam na mysli suplementacje witamin, a nie srodkow na odchudzanie. Moze Ty mozesz chudnac bez odstawiania tłuszczów, ja nie moge. Diete sie dobiera indywidualnie, ja akurat nie moge sobie pozwalic na taki komfort, bo tylko przytyje.
Stary 2013-08-28, 16:24   #4017
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Mialam na mysli suplementacje witamin, a nie srodkow na odchudzanie. Moze Ty mozesz chudnac bez odstawiania tłuszczów, ja nie moge. Diete sie dobiera indywidualnie, ja akurat nie moge sobie pozwalic na taki komfort, bo tylko przytyje.
Jeśli dieta jest różnorodna to suplementacja witamin nie będzie potrzebna, ale rozumiem, że w Twoim przypadku z odstawieniem tłuszczy jest konieczna Naprawdę nie możesz nic, a nic tłuszczy? Ja rozumiem, że chęć schudnięcia wymusza zastosowanie takich kroków, ale całe życie bez tłuszczy? Nie jest to najzdrowsze. Próbowałaś może olej kokosowy?
Stary 2013-08-28, 16:28   #4018
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość

Wtf.
Co ja paczę Zryta wyobraźnia, ftw.
Stary 2013-08-28, 16:30   #4019
chwast
Zakorzenienie

No to jak tż wróci to szybko musi mnie zapłodnić, wtedy na pewno kogoś poznamy
Stary 2013-08-28, 16:32   #4020
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
No to jak tż wróci to szybko musi mnie zapłodnić, wtedy na pewno kogoś poznamy
Ale weź, kogo poznacie. Same poryte psycho-mamuśki.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości