|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Trele z Alisą była zhoda bo miała być Magdą. Ale ja chciałam Magdalenę a Ł. Magdę
. Alisa jak przyszła tak bez wahania została. No i u nas to tak nie działa-musi być zgoda. Choćby nie wiem co wszystkie ważne i ważniejsze decyzje są wspólne, wiec to jeszcze nie pewniak. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2793 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dziwczyny, dużo z Was ma problem ze skurczami.Dostałam taką książeczkę co mam jeść i tu jest napisana taka ciekawostka:
BANANY- Doskonałe źródło wit.z gr.B. Zawierają dużą ilość wit. B6 , która zmnejsza nudności oraz magnez i potas, które warunkują prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Ich niedobór powoduje skurcze łydek, drżenie rąk i nerwowość. Może to Wam pomoże?
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się
![]() Więc .... u mnie i małego huligana Gabriela jest bezproblemowo Gabriel jest coraz większy, co bardzo wyraźnie czuje. Jutro zaczynamy 28 tydzień ![]() Młode kopie mocniej, mam wrażenie, że łapkami kopie jak mały króliczek w środku mnie, obraca się bardzo dużo i widać przez skórę jak rozpycha się, ale szczerze, to nie wiem czy to nóżka wypycha skórę, czy może łapka. Czasem mam wrażenie że to główka wystaje albo tyłek .Wczoraj TŻ przyłożył głowe do brzucha i uslyszał bicie jego serca (spróbujcie posluchać jak się martwicie jak dziecko długo milczy) szkoda że ja go nie moge usłyszeć ![]() wyraz jego twarzy po usłyszeniu serduszka po prostu bezcenny. to wszystko jest już takie prawdziwe. wyprawka (z wyjątkiem kosmetyków) skompletowana w całości, mam aż nadto wszystkiego, cały pokój jest zawalony dzidziusiowymi akcesoriami, masa pudeł, doslownie labirynt zrobił się, wypełniony ubrankami, zabawkami, mam nawet 2 wanienki, ach ciężko to wszystko wymienić, a ja sama straciłam rachube w tym wszystkim, co mam. Czeka mnie przemeblowanie pokoju, ogolnie musze wywalić wsio do góry nogami i zorganować życie dla nas trzech . dużo śpię, dużo jem, obwód brzuszka równe 100cm, 26 kilo na plusie, włosy przestały wypadać, mniej sensacji żołądkowych. mam huk roboty do zrobienia i ZERO sił. TŻ ma zmiane w pracy 11-7:30 i cięęęęężko będzie poobracać przeprowadzkę (tfu, przemeblowanie) z jego godzinami pracy. zaledwie 2 dni w tygodniu wolnego i wtedy będziemy działać. ja palcem, on mięśniami ![]() czekam na syndrom wicia gniazda, bo czasu coraz mniej! boje się że nie zdąże! jedyne co musze mieć, to torba szpitalna i kosmetyki do malego.
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-08-28 o 19:48 |
|
|
|
#2795 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamy!
Dzisiaj zaczynamy 28 tydzień. Jeszcze 12 ![]() Nadrabiam częściami ![]() Dzisiaj byłam u koleżanki która ma 3,5 miesięcznego synka, jest boski Taki już obecny, uśmiechnięty Miałam okazję przewozić go w mojej bryce i się okazuje, że musiałam wyjąć półkę w bagażniku i zdjąć większe koła ze stelaża, żeby go zmieścić w środku ![]() A dzieciaczka można zapinać w foteliku tyłem do kierunku jazdy ale na przednim siedzeniu? Z wyłączoną poduszką oczywiście. Pewnie to mniej bezpiecznie niż z tyłu, ale ciężko mi będzie prowadzić i mieć dzieciaka z tyłu....hmmmm Za pół godzinki lecimy na szkołę rodzenia, ciekawe jak dzisiaj będzie. W ogóle to podliczyłam ile wydałam już na wyprawkę i mało z krzesła nie spadłam, a jeszcze dużo drogich rzeczy mi brakuje... Wy tu takie normalne kwoty podajecie i się zastanawiam czy ja taka rozrzutna jestem.... tym bardziej, że wszystkie ciuszki kupowałam na przecenach, trochę też w lumpku, kombinezony uzywane...no i wszystko sami kupujemy (dostałam tylko rożek, 3 body, 2 koszulki i czapeczkę). Jest dość głośna ale tragedii nie ma. Koleżanki synek przy tym dzwięku zasypia bo to taki jednostajny jest. [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42494241]Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilkę i uciekam... Rano mąż obudził mnie przykra wiadomością... Nasz kociaczek odszedł Niby jestem dorosła baba i mogłam się spodziewać, że skoro odrzuciła go matka, ważył 10dag i był schorowany to może być źle, ale po raz kolejny wierzyłam, że uda mi się zwierzakowi pomóc.. Wczoraj jeszcze byliśmy u weterynarza, dostał antybiotyk i było dużo lepiej. Dziś już leżał w łazience i jeszcze tylko miauknął cichutko na mój widok... [/QUOTE] Przykro mi... Cytat:
![]() Cytat:
Też bym chciała mieć małego klona hehehhe ![]() Cytat:
Obserwuj się. Mój mały też czasem się mniej rusza, a czasem bardzo szaleje. Chyba też zacznę liczyć. Zapytam dziś położnej na SR jak to robić dokładnie. Cytat:
Cytat:
A kombinezon jest świetny!
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dostalam poobijane lozko
![]() Jak odesle to kurier bedzie mnie ponad 50 zl kosztowal a TZ do mnie z tekstem ze przesadzam bo nie bede tego widziala i mnie zdenerwowal.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
#2798 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak któraś jutro zrobi zakupy w tym Realu to niech da znać jak to w końcu jest. Bo w gazetce znalazłam coś takiego jak w załączniku. To ten proszek w końcu ile kosztuje? 10 zł czy 15? Ja będę wysyłać mojego tatę po te zakupy więc chcę mu tak informację przekazać żeby wiedział czego szukać. Bo jak kosztuje 15 zł no to bardziej się opłaca tą Lovelę w Lidlu kupić.
|
#2800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dlatego chyba mi się nawet nie opłaca wysyłać, bo to kolejne 2 tygodnie, co prawda nie wiem kiedy je rozłożymya słuchajcie, jakie kupujecie podpaski? Bo tak stałam przed tą półką i się zastanawiałam i w końcu wzięłam te największe z Belli takie maxi green one mają chyba 6 kropelek na 7
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-28 o 18:32 |
||
|
|
|
#2801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakby miał być chłopak to do dziś by były cyrki . Nigdy bym się nie zgodziła na Rodżera Dobrze że się odezwałaś .. Cytat:
Ja bym dzwonila do sklepu , niech zabierają na swój koszt Mnie zaczyna bolec ząb , który miał wytrzymać do porodu tego mi teraz brakuje .. Jadę do tesco , muszę w końcu kupic jakieś kosmetyki dla małej .. Basiaaaaaa .. Co u maluszków ?
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-08-28 o 18:37 |
|||
|
|
|
#2802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co zamierzasz kupić? ja nie wiem nic póki co ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
ja zamierzam kupić cos na styl always night, bo belli green nie mamy w uk. ogólnie największe jakie będą dostepne.
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula to nic fajnego z tym klonem bo ona poza drobiazgami jest cała mną. Łącznie z charakterem. Czasem mam ochotę ją na balkon wystawić. Ale musi być ze mnie jędza
.Ooo widzisz, Nemosku zapomniałam. Tak, laktator jest dość głośny, ale tak bez przesady .Leze sobie w wannie i oczy same mi się zamykają. Dziś miałam ciut więcej energii to i polazilam trochę. No i padam :/. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja czekam aż mi chlebuś wyrośnie I upiekę, co by małż miał na rano do pracy kanapki ![]() A ja mam pytanie: jak się kupuje używany laktator, to można jakoś wymienić tę nakładkę? Bo jak można, to kupię lepszy używany, niż tańszy nowy
|
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja zależy jaki laktator. W medeli wystarczy wymienić membranę. Reszta jest rozkładana na takie części, że wszystko możesz wymyć i wyparzyć.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2806 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
narazie śliwki wcinam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w sobotę odbiorę laktatory: ręczny i elektryczny i jeszcze dostanę podgrzewacz do mleka i pokrowiec na butelkę tylko ciekawe czy moja butelka z TT będzie tam pasować ^^
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-28 o 19:08 |
|||
|
|
|
#2808 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam tak na szybko.
![]() Domi,duży chłopak już z Jaśka.. a TP przesunął Ci się aż o 2 tygodnie ![]() Anulka, fakt czas płynie nie ubłaganie, mamy wspólną przypominajkę ![]() Oleńka, świetne te bodziaki ![]() Beatka, czekamy na efekty sesji ![]() Widzę,że niektóre wywołane mamuśki się odezwały. (Dzidzia za przywołanie Iskry )Super,że u Was wszystko ok u Was ![]() I Trele też się odezwala-czyli nie urodziła jeszcze- uff ![]() za tygodnie mamusie.Spadam do Tż bo podobnie jak maż Babku później mi marudzi,że za długo siedzę przed kompem jak on jest
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
prosze bardzo, tak wygląda kawałek tapety sówkowej :P jest jeszcze ładniejsza niż na aukcji na allegro i na zdjęciu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wszystko ze zdjęcia warte jest £124.99 a ona zapłaciła £24.99 Tesco zrobiło promocję £60 off a ona miała jeszcze kupon na cashback off za £40 i tak stówka zleciała z ceny
|
|
#2811 |
|
Rozeznanie
|
zabijcie mnie ale co to jest?
http://allegro.pl/7-061-2-laktator-e...486111175.html |
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie wygląda to na marzenie mamy
|
|
#2813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Rozeznanie
|
no własnie tez tak myslałam ale kategoria wskazuje na ludzkie hehhehe
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2816 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak my się dowiedzieliśmy, że będzie synek to podsłyszałam rozmowę męża z jego bratem. Mój małż "No ale takie miał jajca, że nie ma mowy, że pomyłka!" xD Co prawda oni zawsze tak specyficznie rozmawiają, ale mnie to rozwaliło ;p Ja dzisiaj ułożyłam wszystko w komodzie, ale jak pomyślę, że i tak jeszcze raz będę wyciągać żeby wyprać to mi się odechciewa ^^ Cytat:
Od razu z mężem na IP żeby się nie stresować!Cytat:
Cytat:
Chociaż akurat z wyczuwaniem ruchów nie mam problemów, bo mi tam mały piłkarz chyba rośnie ;pCytat:
|
|
#2817 |
|
Rozeznanie
|
heheh ogladam laktatory a Piotruś do mnie ' co tam mamunia obciagacze ogladasz?" myslałąm ze spadne z kanapy ze śmiechu
|
|
|
|
#2818 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kyte albo przeoczyłam albo nie pisałaś, co o Twojej torbieli lekarz powiedział? Trzeba coś z tym robić? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a mnie dziś mamuśka wkurzyła |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

brawo
ale duży chłopak

. Alisa jak przyszła tak bez wahania została. 
.
)i pochwalić się że w poniedziałek podpisaliśmy umowę i wynajmujemy mieszkanie

KCIUKI DLA ANI 

za całe 32 zł z rabatem