|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- ja fanka sowek nie jestem i nie wlaczalam sie w wasze zachwyty sowkami az tak...ale tapetka faktycznie sliczna !!! |
|
|
|
|
#2822 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
W ogóle tak pomyślałam, że skoro dzisiaj stuknął 27 tydzień to pokażę jeszcze brzucha (dla porównania 10 tydz )
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-08-28 o 19:50 |
|
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
Anulka, a najlepsze jest to, że jedyne co mi wychodzi to pieczywo
I naprawdę podstawowe ciasta, czyli np. szarlotka na kruchym spodzie. Uznałam, że skoro siedzę w domu będę się podszkalać z pieczenia Póki co, żyjemy. Ryba, żyjesz? |
|
|
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
!!
|
||
|
|
|
#2825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spodnie choć jeszcze pasują i tak poszły do wymiany, bo nie mogłam znieść uczucia, że ściskają mi brzuch ;p Ale np. płaszczy już nie dopinam i bluzek na guziki, bo raz, że biust mi się bardzo powiększył, a dwa już brzuch jednak trochę przeszkadza... Ja zawsze miałam odstający brzuszek, ale teraz przynajmniej trochę jest bardziej okrągły
|
|
#2828 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma kobitka oko to prawie za bezcen. mój brzucho był maleńki, prawie żaden w 10 tygodniu. taki brzucho zaczynałam mieć dopiero w 14-15 tygodniu. ostatnie 4 tygodnie temu "wybebeszyło" mnie dosyć sporo i nagle. kupiłam sobie poduszkę, taka dmuchana do spania między nogi. ciężko z nogami mi było, a poza tym te nieszczęsne skurcze dały o sobie znać. pregni pillow się zwie ta poduszka, o taka: http://www.pregnipillow.co.uk/ a to, co się stało z ta poduszką po napompowaniu i doslownie przesunięciu po niej stopy i to po niecałych 7 godzinach od jej posiadania.krew myślałam że mnie zaleje wczoraj, szlag mnie trafił, miałam ochote to rozszarpać na strzępy, ale cudem się powtrzymałam. ![]() teraz bój z reklamacją i ide po normalny rogal, w żadnym wypadku dmuchany. odradzam!!!
|
|
#2830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ZOstałam dostrzeżona , hehe czytam Was, jestem na bieżąco, podkradam pomysły co do karmienia czy smarowania pupki maleństw, ale jakoś weny nie ma na pisanie. Nie mam w sumie się czym chwalić, an razie kącik maluszków pomalowany, czekamy aż wychnie. Dodam nieskromnie, że sama ściane pomalowałam Zajęło mi to raptem kilka godzin, ale w ogole nie byłam zmęczona ani nic sie nie działo. Jakby miala czekać na męża aż to zrobi, to chyba maluszki roczek by skończyły ![]() Pisałam Wam o tych misiach, me to you, Pan za namalowanie jednego chce 350 zł,a ja chce dwa i dupa blada, bo nie dam tyle, nie szkoda mi pieniędzy, ale za to mogę prezecież kupic mnóstwo rzeczy dla maluszków, a te misie to w końcu mój kaprys ![]() Pytam mojego męża o to jak przewinie maluszki mówi: M: Ściagne pieluszke Ja: Co dalej? M: Wytre chusteczkami, jak bedzie kupka Ja: A skąd chustecczki? M: No jak to skąd, bbedą leżały obok ![]() Ja: A skąd chusteczki? M: A to sie kupi, jeszcze czas Ja: A dalej? M: Sypne pudrem i zaloże nową Jakie to było slowo " fising"? co się dlonie wkłada? nie umiem znależć a chce mojego meża zapytać ![]()
|
|
|
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki kochane, żegnam się na dłuuuugi weeekend, jutro rano jadę do Władysławowa a czuję, że śpię nad klawiaturą. Nie wiem czemu tak się dzisiaj ze mną dzieje, mam nadzieje, że to jednak nie jest wpływ dużej ilości cukru w moim organiźmie.
![]() Trzymajcie się dwupaczki, proszę nie rozrabiać i grzecznie sobie ciążować. Miłych miłych snów. A i zapomniałabym tapeta w sówki fantastyczna, brzuszek genialny, zgrabny i powabny. Genialny wręcz!!!! |
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobione
![]() babku - super wyprawka! Szwagierkę powinnaś po nogach całować! ![]() domii - zemeldować kogoś może tylko właściciel nieruchomości Ale nie musisz się wcale przemeldowywać ktosiula - ja zamówiłam osłonki TT ![]() maomami - dziewczyny na pewno chciały dobrze, ale nie dziwię się, bo i pewnie ja bym tę sytuację tak odebrała Dziś już lepiej?dzidzia - skurcze przeszły? ![]() domii - ja mam rozstępy na tyłku i lewym udzie jeszcze sprzed ciąży, teraz doszły nowe na udzie ![]() ktosiula - widzę, że zamówiłaś przewijak, ale ten drugi jest boski! dzidzia - ciężki przypadek z Twojej siostry Myślę, że moja będzie taka sama - o ile w końcu kiedyś zdecyduje się na dziecko... Na pewno trudniej Ci na to patrzeć dlatego, że to Twoja siostra ![]() lineczka - jak sowia tapeta na żywo? edit: Doczytałam. Boska jest! weronisiek - strasznie mi przykro z powodu kociaka ![]() dzidzia - ale aparatka z Twojej córy! A jaka ona śliczna! nasturcja - nie zazdroszczę przeżyć Antibia - L4 jest przerywany w momencie porodu lubieolowki - jakie cuda! I ten potworowy pajac Mya - super, że jesteś zadowolona z wizyty i że wszystko ok olenka - boskie bodziaki Kociak - śliczna sukienka dla Małej anka - jakie łupy aventowe! To się nazywa promocja ![]() lubieolowki - to na pewno 27 tydzień?! Ja takiego brzucha w 7 tygodniu nie miałam
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję zakupów i brzuszków
wiecie, rozpakowaliśmy to łóżko i ono jest w paru miejscach poobcierane ale stwierdziliśmy że to jest w takich miejscach że nie odsyłamy, no chyba że przy skręcaniu się połamie czy coś w tym stylu ale skręcać będziemy za jakieś 2 tygodnie dopiero najmarnieji w ogóle zauważyliśmy z TŻ że te płytki któe dzisiaj wymienialiśmy wyglądają identycznie jak drzwi do sypialni i łazienki co kupiliśmy tylko płytki są ciut jaśniejsze ![]() nie mogę się doczekać jak już będzie efekt końcowy wyglądał
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Co do liczenia ruchów: mi gin o liczeniu nic nie mówił
![]() Co do kontroli z ZUS, to ja mam L4 chodzące - ciekawe, czy będzie jakaś kontrola. Choć jak kiedyś z kadrową rozmawiałam o tych kontrolach, to ona coś rzuciła "Przecież i tak ewentualnie to ja bym Cię kontrolowała" Może w dużych firmach to firma kontroluje, nie ZUS? Bo w sumie ja z ZUSem nie mam kompletnie kontaktu, wszystko załatwia firma Maila z Bezpiecznego Malucha też dostałam ![]() Dziewczyny - macie gdzieś w okolicy aptekę DOZ? Znów jest dostępny Oilatum w promocji: http://www.d oz.pl/apt eka/p66518-Oilatum_Baby_emulsja_do_k apieli_500_ml_x_2 (dwie spacje w adresie, bo inaczej mi gwiazdkuje). Co prawda to nie ten soft, ale myślę, że się opłaca (na all bez przesyłki jest koło 40-45zł za butelkę).
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-08-28 o 21:03 |
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
A widzisz, to może już nie pamiętam
![]() Weszłam teraz na formularz: BM.jpg I nic o osobie towarzyszącej nie ma ![]()
|
#2837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja zamówiłam na allegro http://allegro.pl/oilatum-baby-emuls...tml#tabsAnchor Chociaż to już jakis czas temu, a teraz bym kupiła Ziajke, bo tak zachwalacie, no i tansze. Doczytałam o spacji ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Dziewczyny, a może mi doardzicie?! Jak bede kapać jedno maleństwo, to potem wylać wodę z wanienki i nalać świeżą, czy można w tej samej? Jak Wy byście zrobiły? Edytowane przez Basiaaaaaaaaa Czas edycji: 2013-08-28 o 21:11 |
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że Ziajka polecana, ale po dyskusji z mężem uznaliśmy, że na początek kupimy Oilatum. Jakoś się Ziajki boję, nie wiem czemu... Może i Oilatum to też nie idealne rozwiązanie, że może przyzwyczaję skórę dziecka do dobrego, ale tak jak pisałam ja trochę problemów skórnych mam i nie chcę ryzykować. Zamówiłam ten zestaw na DOZ Co do Twojego pytania... Kurczę, faktycznie, nie zastanawiałam się jak to jest ![]() Ja pewnie na początku kąpałabym w jednej wodzie. Dzieciaki są czyste, ta kąpiel to bardziej odświeżenie... Ale jednego dnia kąpałabym w danej kolejności i następnego odwrotnie - żeby było sprawiedliwie
|
|
#2840 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2841 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy to normalne że mały od conajmniej miesiąca siedzi tylko w jednym miejscu?bo powiem że juz zaczynam sie martwic....
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
ale to w tych drugich warsztatach, Mamo to ja.
w bezpiecznym maluchu nic nie było; Aaby, nie wiem. Może jeszcze będzie można coś doklikać? edit: skurcze wczoraj jeszcze trochę trzymały. dzisiaj też były bolesne. jutro wizyta, to będę dyskutować. Mój też. Ale u mnie to już tak ma być.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-08-28 o 21:35 |
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle to w niedziele się ważyłam i od 1 sierpnia przytyłam 3 kg czyli jestem 10 kg na plusie
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anka_85 dziękuję za życzenia Wzięłam się tak ostro za układanie po swojemu że teraz padam na ryjek, zapytałam grzecznie teściową czy mogę cokolwiek poprzekładać, powkładać swoje rzeczy itd to zaczęła się śmiać i mi mówi "nie pytaj tylko rób, przecież to też Twój dom" tego się nie spodziewałam . Ogólnie chciałam wstawić pranie "po swojemu" ale nie mogłam sobie poradzić a teściowej akurat nie było więc zostawiłam, jak wróciła to poprosiłam ją żeby mi wytłumaczyła co i jak i mówię że jutro jadę z mamą do pracy ale jak wrócę to nastawie pranie a ona mi na to że ona mi wypierze i powiesi .A ja jako przykładna synowa zrobiłam dzisiaj SAMA obiad, ogarnęłam trochę podwórko, pościągałam i poskładałam pranie teściowej - wróciła to stwierdziła że widać że gospodyni w domu jest bo jej syn raczej by nie wpadł na to żeby cokolwiek ogarnąć |
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mój do tego jeszcze stwierdził, że weźmie tą starą pieluszkę mocno zawinie żeby nie śmierdziało i ją wyrzuci
|
|
#2846 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2847 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ja musze swojego zapytac czy wie jak przebrac malucha
![]() Jutro chyba musze z Ryskiem do weterynarza jechac.. Ehh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2849 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.google.de/imgres?safe=off...r:30,s:0,i:178 cos podobnego http://csimg.choozen.de/srv/DE/29057...arche-noah.jpg ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
Odebralam dzis drugiego kota po usuniecia zeba. To az niemozliwe-mialy oba zakazenie tego samego zeba i musialy byc wyrwane. Wyniki nerkowe i watrobowe.....identyczne myslalam, ze padne. Az sie ich spytalam czy nie podmienili i place za oba a zrobili badania jednemu. Oni tez nie mogli uwierzyc.Gorna norma, ale jeszcze ok. Moje staruszki jeszcze troche sniete, choc mialy narkoze wziewna, to jeszcze nie doszly calkiem do siebie. Ale pierwsze co zrobily po wyskoczeniu z bagaznika to pod drzwi i zaczely mruczec, ze sa juz w domu. Nie powiem, przy placeniu rachunku dostalam prawie zawalu.360 euro Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-08-28 o 22:03 |
|||
|
|
|
#2850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- A ja dziś wieczorem zaliczyłam wizytę u chirurga naczyniowego, pooglądał moje tętnice w brzuchu na usg i stwierdził że wszystko w normie a tętnienie które odczuwałam w brzuchu to normalna rzecz bo jestem chuda i nie mam tłuszczu - ha jasne. Musiałam iść prywatnie bo lekarz rodzinny mówił że ze skierowaniem to się za pół roku może gdzieś dostane jak już będzie po porodzie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

I naprawdę podstawowe ciasta, czyli np. szarlotka na kruchym spodzie. Uznałam, że skoro siedzę w domu będę się podszkalać z pieczenia
!!

i to po niecałych 7 godzinach od jej posiadania.
Dobrze że się odezwałaś .. 

Dziś już lepiej?
Myślę, że moja będzie taka sama - o ile w końcu kiedyś zdecyduje się na dziecko... Na pewno trudniej Ci na to patrzeć dlatego, że to Twoja siostra 
Może w dużych firmach to firma kontroluje, nie ZUS? Bo w sumie ja z ZUSem nie mam kompletnie kontaktu, wszystko załatwia firma