Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 19:42   #2821
peppermint patty
Rozeznanie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość

moje piersze skojarzenie tez odrazu bylo z czyms dla zwierzat....chociaz moze to cos w rodzaju akumulatora samochodowego,podpinasz sie,stoisz przy samochodzie i ciagnie

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
prosze bardzo, tak wygląda kawałek tapety sówkowej :P jest jeszcze ładniejsza niż na aukcji na allegro i na zdjęciu
ja fanka sowek nie jestem i nie wlaczalam sie w wasze zachwyty sowkami az tak...ale tapetka faktycznie sliczna !!!
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 19:43   #2822
lubieolowki
Raczkowanie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
mama tż upolowała mi okazje na Avent.
to wszystko ze zdjęcia warte jest £124.99 a ona zapłaciła £24.99

Tesco zrobiło promocję £60 off a ona miała jeszcze kupon na cashback off za £40 i tak stówka zleciała z ceny
SUPER! całą stówę?! niesamowite

W ogóle tak pomyślałam, że skoro dzisiaj stuknął 27 tydzień to pokażę jeszcze brzucha (dla porównania 10 tydz )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maluch.jpg (54,4 KB, 63 załadowań)

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Edytowane przez lubieolowki
Czas edycji: 2013-08-28 o 19:50
lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 19:44   #2823
nasturcja7667
Zadomowienie

Anulka, a najlepsze jest to, że jedyne co mi wychodzi to pieczywo I naprawdę podstawowe ciasta, czyli np. szarlotka na kruchym spodzie. Uznałam, że skoro siedzę w domu będę się podszkalać z pieczenia Póki co, żyjemy.

Ryba, żyjesz?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 19:47   #2824
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
heheh ogladam laktatory a Piotruś do mnie ' co tam mamunia obciagacze ogladasz?" myslałąm ze spadne z kanapy ze śmiechu
!!!

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość

W ogóle tak pomyślałam, że skoro dzisiaj stuknął 27 tydzień to pokażę jeszcze brzucha (dla porównania 10 tydz ) Kurczę.. nie wiem czemu drugie zdjęcie się wrzuca w poziomie :/
Jaki maluczki!!

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 19:49   #2825
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:

W ogóle tak pomyślałam, że skoro dzisiaj stuknął 27 tydzień to pokażę jeszcze brzucha (dla porównania 10 tydz ) Kurczę.. nie wiem czemu drugie zdjęcie się wrzuca w poziomie :/
Jaki mały Fajnie masz, pewnie jeszcze w ciuchy sprzed ciąży się mieścisz?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 19:51   #2826
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:

W ogóle tak pomyślałam, że skoro dzisiaj stuknął 27 tydzień to pokażę jeszcze brzucha (dla porównania 10 tydz )
Aaale malutki! Ja w 27 tygodniu miałam 10 razy taki jak Ty

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 19:52   #2827
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Jaki mały Fajnie masz, pewnie jeszcze w ciuchy sprzed ciąży się mieścisz?
W większość się mieszczę Spodnie choć jeszcze pasują i tak poszły do wymiany, bo nie mogłam znieść uczucia, że ściskają mi brzuch ;p Ale np. płaszczy już nie dopinam i bluzek na guziki, bo raz, że biust mi się bardzo powiększył, a dwa już brzuch jednak trochę przeszkadza... Ja zawsze miałam odstający brzuszek, ale teraz przynajmniej trochę jest bardziej okrągły

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 19:53   #2828
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:

jaaaaaaki maluszek super....a ja myslalam,ze mam maly brzuch
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 20:04   #2829
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

Okazja super, polowałam wiele okazji na necie dla młodego, ale tak pojechać z ceną jak ona, to na bank mi sie nie uda.
ma kobitka oko
to prawie za bezcen.

mój brzucho był maleńki, prawie żaden w 10 tygodniu.
taki brzucho zaczynałam mieć dopiero w 14-15 tygodniu.
ostatnie 4 tygodnie temu "wybebeszyło" mnie dosyć sporo i nagle.

kupiłam sobie poduszkę, taka dmuchana do spania między nogi.
ciężko z nogami mi było, a poza tym te nieszczęsne skurcze dały o sobie znać.
pregni pillow się zwie ta poduszka, o taka:
http://www.pregnipillow.co.uk/

a to, co się stało z ta poduszką po napompowaniu i doslownie przesunięciu po niej stopy i to po niecałych 7 godzinach od jej posiadania.
krew myślałam że mnie zaleje wczoraj, szlag mnie trafił, miałam ochote to rozszarpać na strzępy, ale cudem się powtrzymałam.
teraz bój z reklamacją i ide po normalny rogal, w żadnym wypadku dmuchany.
odradzam!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Canterbury-20130828-00503.jpg (115,4 KB, 24 załadowań)

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 20:24   #2830
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Nie pomyślałam żeby na allegro poszukać , ale sprobuje popisac do sprzedających czy wyślą ..

To tak jak z Majką . Przyszło i zostało ..
Jakby miał być chłopak to do dziś by były cyrki . Nigdy bym się nie zgodziła na Rodżera

Dobrze że się odezwałaś ..

Kurde , u Ciebie tez jak nie urok to sra.czka ..
Ja bym dzwonila do sklepu , niech zabierają na swój koszt

Mnie zaczyna bolec ząb , który miał wytrzymać do porodu
tego mi teraz brakuje ..

Jadę do tesco , muszę w końcu kupic jakieś kosmetyki dla małej ..

Basiaaaaaa .. Co u maluszków ?
Witam Was

ZOstałam dostrzeżona , hehe czytam Was, jestem na bieżąco, podkradam pomysły co do karmienia czy smarowania pupki maleństw, ale jakoś weny nie ma na pisanie. Nie mam w sumie się czym chwalić, an razie kącik maluszków pomalowany, czekamy aż wychnie. Dodam nieskromnie, że sama ściane pomalowałam
Zajęło mi to raptem kilka godzin, ale w ogole nie byłam zmęczona ani nic sie nie działo. Jakby miala czekać na męża aż to zrobi, to chyba maluszki roczek by skończyły
Pisałam Wam o tych misiach, me to you, Pan za namalowanie jednego chce 350 zł,a ja chce dwa i dupa blada, bo nie dam tyle, nie szkoda mi pieniędzy, ale za to mogę prezecież kupic mnóstwo rzeczy dla maluszków, a te misie to w końcu mój kaprys

Pytam mojego męża o to jak przewinie maluszki mówi:
M: Ściagne pieluszke
Ja: Co dalej?
M: Wytre chusteczkami, jak bedzie kupka
Ja: A skąd chustecczki?
M: No jak to skąd, bbedą leżały obok
Ja: A skąd chusteczki?
M: A to sie kupi, jeszcze czas
Ja: A dalej?
M: Sypne pudrem i zaloże nową

Jakie to było slowo " fising"? co się dlonie wkłada? nie umiem znależć a chce mojego meża zapytać
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 20:39   #2831
Kabriela
Zadomowienie

Dziewczynki kochane, żegnam się na dłuuuugi weeekend, jutro rano jadę do Władysławowa a czuję, że śpię nad klawiaturą. Nie wiem czemu tak się dzisiaj ze mną dzieje, mam nadzieje, że to jednak nie jest wpływ dużej ilości cukru w moim organiźmie.

Trzymajcie się dwupaczki, proszę nie rozrabiać i grzecznie sobie ciążować.
Miłych miłych snów.

A i zapomniałabym tapeta w sówki fantastyczna, brzuszek genialny, zgrabny i powabny. Genialny wręcz!!!!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 20:54   #2832
aaby
Zakorzenienie

Nadrobione

babku - super wyprawka! Szwagierkę powinnaś po nogach całować!
domii - zemeldować kogoś może tylko właściciel nieruchomości Ale u nas było np. tak, że wzięłam z UM drugi, mama podpisała, dała mi akt notarialny i ja sama poszłam zanieść te drugi.
Ale nie musisz się wcale przemeldowywać My tak mamy do dziś - ja jestem zameldowana u rodziców, mąż u teściów. Mała po urodzeniu z automatu będzie zameldowana tam gdzie ja. I pewnie przemeldujemy się dopiero, jak za parę lat będziemy zmieniać mieszkanie na większe.
ktosiula - ja zamówiłam osłonki TT Choć nie wiem, czy te moje wielkie cycki jakiekolwiek osłonki ogarną
maomami - dziewczyny na pewno chciały dobrze, ale nie dziwię się, bo i pewnie ja bym tę sytuację tak odebrała Dziś już lepiej?
dzidzia - skurcze przeszły?
domii - ja mam rozstępy na tyłku i lewym udzie jeszcze sprzed ciąży, teraz doszły nowe na udzie Na brzuchu i piersiach odpukać jeszcze nie mam i modlę się, by się nie pojawiły
ktosiula - widzę, że zamówiłaś przewijak, ale ten drugi jest boski!
dzidzia - ciężki przypadek z Twojej siostry Myślę, że moja będzie taka sama - o ile w końcu kiedyś zdecyduje się na dziecko... Na pewno trudniej Ci na to patrzeć dlatego, że to Twoja siostra
lineczka - jak sowia tapeta na żywo?
edit: Doczytałam. Boska jest!
weronisiek - strasznie mi przykro z powodu kociaka Ja kociara w ogóle bym się chyba zapłakała
dzidzia - ale aparatka z Twojej córy! A jaka ona śliczna!
nasturcja - nie zazdroszczę przeżyć Najważniejsze, że wszystko ok. Daj jutro znać jak tam na wizycie
Antibia - L4 jest przerywany w momencie porodu
lubieolowki - jakie cuda! I ten potworowy pajac
Mya - super, że jesteś zadowolona z wizyty i że wszystko ok Śliczna ta kołyska!
olenka - boskie bodziaki
Kociak - śliczna sukienka dla Małej
anka - jakie łupy aventowe! To się nazywa promocja Brawa dla teściowej
lubieolowki - to na pewno 27 tydzień?! Ja takiego brzucha w 7 tygodniu nie miałam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 20:58   #2833
lineczka1989
Zakorzenienie

gratuluję zakupów i brzuszków

wiecie, rozpakowaliśmy to łóżko i ono jest w paru miejscach poobcierane ale stwierdziliśmy że to jest w takich miejscach że nie odsyłamy, no chyba że przy skręcaniu się połamie czy coś w tym stylu ale skręcać będziemy za jakieś 2 tygodnie dopiero najmarniej

i w ogóle zauważyliśmy z TŻ że te płytki któe dzisiaj wymienialiśmy wyglądają identycznie jak drzwi do sypialni i łazienki co kupiliśmy tylko płytki są ciut jaśniejsze

nie mogę się doczekać jak już będzie efekt końcowy wyglądał
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:00   #2834
aaby
Zakorzenienie

Co do liczenia ruchów: mi gin o liczeniu nic nie mówił Jak zapytałam go, czy to normalne, że jednego dnia szaleje a drugiego praktycznie się nie rusza to powiedział, że dziecko na tym etapie śpi koło 20h na dobę i że poza tym to tak jak ja - też mam lepsze i gorsze dni. Ale mój gin ma zen i generalnie raczej niczym się nie przejmuje

Co do kontroli z ZUS, to ja mam L4 chodzące - ciekawe, czy będzie jakaś kontrola. Choć jak kiedyś z kadrową rozmawiałam o tych kontrolach, to ona coś rzuciła "Przecież i tak ewentualnie to ja bym Cię kontrolowała" Może w dużych firmach to firma kontroluje, nie ZUS? Bo w sumie ja z ZUSem nie mam kompletnie kontaktu, wszystko załatwia firma

Maila z Bezpiecznego Malucha też dostałam Ciekawa tylko jestem jak to jest teraz - bo przy poprzedniej edycji zaznaczało się czy będzie się z kimś czy samemu, a teraz nic. A chciałabym pojechać z mężem...

Dziewczyny - macie gdzieś w okolicy aptekę DOZ? Znów jest dostępny Oilatum w promocji:
http://www.d oz.pl/apt eka/p66518-Oilatum_Baby_emulsja_do_k apieli_500_ml_x_2 (dwie spacje w adresie, bo inaczej mi gwiazdkuje).
Co prawda to nie ten soft, ale myślę, że się opłaca (na all bez przesyłki jest koło 40-45zł za butelkę).

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-08-28 o 21:03
Stary 2013-08-28, 21:03   #2835
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Maila z Bezpiecznego Malucha też dostałam Ciekawa tylko jestem jak to jest teraz - bo przy poprzedniej edycji zaznaczało się czy będzie się z kimś czy samemu, a teraz nic. A chciałabym pojechać z mężem...
było bo ja zaznaczałam czy z osobą towarzyszącą czy nie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-28, 21:07   #2836
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz, to może już nie pamiętam
Weszłam teraz na formularz:

BM.jpg

I nic o osobie towarzyszącej nie ma

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-08-28, 21:13   #2837
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Co do liczenia ruchów: mi gin o liczeniu nic nie mówił Jak zapytałam go, czy to normalne, że jednego dnia szaleje a drugiego praktycznie się nie rusza to powiedział, że dziecko na tym etapie śpi koło 20h na dobę i że poza tym to tak jak ja - też mam lepsze i gorsze dni. Ale mój gin ma zen i generalnie raczej niczym się nie przejmuje

Co do kontroli z ZUS, to ja mam L4 chodzące - ciekawe, czy będzie jakaś kontrola. Choć jak kiedyś z kadrową rozmawiałam o tych kontrolach, to ona coś rzuciła "Przecież i tak ewentualnie to ja bym Cię kontrolowała" Może w dużych firmach to firma kontroluje, nie ZUS? Bo w sumie ja z ZUSem nie mam kompletnie kontaktu, wszystko załatwia firma

Dziewczyny - macie gdzieś w okolicy aptekę DOZ? Znów jest dostępny Oilatum w promocji:
http://www.d oz.pl/apt eka/p66518-Oilatum_Baby_emulsja_do_k apieli_500_ml_x_2 (dwie spacje w adresie, bo inaczej mi gwiazdkuje).
Co prawda to nie ten soft, ale myślę, że się opłaca (na all bez przesyłki jest koło 40-45zł za butelkę).
Nie umiem otworzyć linka z Oilatum

Ja zamówiłam na allegro http://allegro.pl/oilatum-baby-emuls...tml#tabsAnchor
Chociaż to już jakis czas temu, a teraz bym kupiła Ziajke, bo tak zachwalacie, no i tansze.

Doczytałam o spacji

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Dziewczyny, a może mi doardzicie?!
Jak bede kapać jedno maleństwo, to potem wylać wodę z wanienki i nalać świeżą, czy można w tej samej?
Jak Wy byście zrobiły?

Edytowane przez Basiaaaaaaaaa
Czas edycji: 2013-08-28 o 21:11
Stary 2013-08-28, 21:17   #2838
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Witam Was

ZOstałam dostrzeżona , hehe czytam Was, jestem na bieżąco, podkradam pomysły co do karmienia czy smarowania pupki maleństw, ale jakoś weny nie ma na pisanie. Nie mam w sumie się czym chwalić, an razie kącik maluszków pomalowany, czekamy aż wychnie. Dodam nieskromnie, że sama ściane pomalowałam
Zajęło mi to raptem kilka godzin, ale w ogole nie byłam zmęczona ani nic sie nie działo. Jakby miala czekać na męża aż to zrobi, to chyba maluszki roczek by skończyły
Pisałam Wam o tych misiach, me to you, Pan za namalowanie jednego chce 350 zł,a ja chce dwa i dupa blada, bo nie dam tyle, nie szkoda mi pieniędzy, ale za to mogę prezecież kupic mnóstwo rzeczy dla maluszków, a te misie to w końcu mój kaprys

Jakie to było slowo " fising"? co się dlonie wkłada? nie umiem znależć a chce mojego meża zapytać
yyy fisting?

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:17   #2839
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Nie umiem otworzyć linka z Oilatum

Ja zamówiłam na allegro http://allegro.pl/oilatum-baby-emuls...tml#tabsAnchor
Chociaż to już jakis czas temu, a teraz bym kupiła Ziajke, bo tak zachwalacie, no i tansze.

Doczytałam o spacji

Dziewczyny, a może mi doardzicie?!
Jak bede kapać jedno maleństwo, to potem wylać wodę z wanienki i nalać świeżą, czy można w tej samej?
Jak Wy byście zrobiły?
No jesteś!
Wiem, że Ziajka polecana, ale po dyskusji z mężem uznaliśmy, że na początek kupimy Oilatum. Jakoś się Ziajki boję, nie wiem czemu...
Może i Oilatum to też nie idealne rozwiązanie, że może przyzwyczaję skórę dziecka do dobrego, ale tak jak pisałam ja trochę problemów skórnych mam i nie chcę ryzykować.
Zamówiłam ten zestaw na DOZ

Co do Twojego pytania... Kurczę, faktycznie, nie zastanawiałam się jak to jest
Ja pewnie na początku kąpałabym w jednej wodzie. Dzieciaki są czyste, ta kąpiel to bardziej odświeżenie... Ale jednego dnia kąpałabym w danej kolejności i następnego odwrotnie - żeby było sprawiedliwie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-08-28, 21:18   #2840
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
yyy fisting?
Taaaa, dzięki

Mój mąż spi, ale jutro go zapytam
Stary 2013-08-28, 21:28   #2841
Antibia86
Rozeznanie

Dziewczyny czy to normalne że mały od conajmniej miesiąca siedzi tylko w jednym miejscu?bo powiem że juz zaczynam sie martwic....
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:34   #2842
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
ale to w tych drugich warsztatach, Mamo to ja.
w bezpiecznym maluchu nic nie było;
Aaby, nie wiem. Może jeszcze będzie można coś doklikać?

edit: skurcze wczoraj jeszcze trochę trzymały. dzisiaj też były bolesne. jutro wizyta, to będę dyskutować.

Cytat:
Dziewczyny czy to normalne że mały od conajmniej miesiąca siedzi tylko w jednym miejscu?bo powiem że juz zaczynam sie martwic....
Mój też. Ale u mnie to już tak ma być.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-08-28 o 21:35
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:34   #2843
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz, to może już nie pamiętam
Weszłam teraz na formularz:

Załącznik 5382000

I nic o osobie towarzyszącej nie ma

to może ja na inne warsztaty wysyłałam zgłoszenie?

w ogóle to w niedziele się ważyłam i od 1 sierpnia przytyłam 3 kg czyli jestem 10 kg na plusie

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-28, 21:37   #2844
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

27 tydzień ? Jaki malutki brzuszek

anka_85 dziękuję za życzenia

Wzięłam się tak ostro za układanie po swojemu że teraz padam na ryjek, zapytałam grzecznie teściową czy mogę cokolwiek poprzekładać, powkładać swoje rzeczy itd to zaczęła się śmiać i mi mówi "nie pytaj tylko rób, przecież to też Twój dom" tego się nie spodziewałam . Ogólnie chciałam wstawić pranie "po swojemu" ale nie mogłam sobie poradzić a teściowej akurat nie było więc zostawiłam, jak wróciła to poprosiłam ją żeby mi wytłumaczyła co i jak i mówię że jutro jadę z mamą do pracy ale jak wrócę to nastawie pranie a ona mi na to że ona mi wypierze i powiesi ta kobieta mnie coraz bardziej zaskakuje .
A ja jako przykładna synowa zrobiłam dzisiaj SAMA obiad, ogarnęłam trochę podwórko, pościągałam i poskładałam pranie teściowej - wróciła to stwierdziła że widać że gospodyni w domu jest bo jej syn raczej by nie wpadł na to żeby cokolwiek ogarnąć
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:42   #2845
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Mój tak samo z tym pudrem wyskoczył jak go spytałam Ale mój do tego jeszcze stwierdził, że weźmie tą starą pieluszkę mocno zawinie żeby nie śmierdziało i ją wyrzuci
Stary 2013-08-28, 21:49   #2846
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Anulka, a najlepsze jest to, że jedyne co mi wychodzi to pieczywo I naprawdę podstawowe ciasta, czyli np. szarlotka na kruchym spodzie. Uznałam, że skoro siedzę w domu będę się podszkalać z pieczenia Póki co, żyjemy.

Ryba, żyjesz?
O widzisz, mi też wychodzi tylko pieczywo z wypieków i to z racji, że mam automat

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:51   #2847
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Mój tak samo z tym pudrem wyskoczył jak go spytałam Ale mój do tego jeszcze stwierdził, że weźmie tą starą pieluszkę mocno zawinie żeby nie śmierdziało i ją wyrzuci
Dobrze, że nie zapytał, czy mamy mąkę ziemniaczaną
Stary 2013-08-28, 21:58   #2848
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Ja musze swojego zapytac czy wie jak przebrac malucha

Jutro chyba musze z Ryskiem do weterynarza jechac.. Ehh

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-28, 22:05   #2849
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ktosiula to nic fajnego z tym klonem bo ona poza drobiazgami jest cała mną. Łącznie z charakterem. Czasem mam ochotę ją na balkon wystawić. Ale musi być ze mnie jędza .

Ja mam czesto ochote mojego wystawic do szafy i zamknac drzwi

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ona rzuca jakieś światełka na sufit ? Takiej mniej więcej szukam ..
Takie z projektorem ciężko znaleźć , jak już sa to jakieś dziwne te światełka ..
A widzialas takie?Moj synek ma i corka znajomych-super sa, ale to jest lampka z muzyczka.Karuzelke mam drewniana, z bardzo kolorowymi zwierzatkami.Baterie mnie wkurzaly i muzyczki tez.

http://www.google.de/imgres?safe=off...r:30,s:0,i:178

cos podobnego

http://csimg.choozen.de/srv/DE/29057...arche-noah.jpg

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Ja musze swojego zapytac czy wie jak przebrac malucha

Jutro chyba musze z Ryskiem do weterynarza jechac.. Ehh

Ja bylam dzisiaj...

Odebralam dzis drugiego kota po usuniecia zeba. To az niemozliwe-mialy oba zakazenie tego samego zeba i musialy byc wyrwane. Wyniki nerkowe i watrobowe.....identyczne myslalam, ze padne. Az sie ich spytalam czy nie podmienili i place za oba a zrobili badania jednemu. Oni tez nie mogli uwierzyc.Gorna norma, ale jeszcze ok. Moje staruszki jeszcze troche sniete, choc mialy narkoze wziewna, to jeszcze nie doszly calkiem do siebie. Ale pierwsze co zrobily po wyskoczeniu z bagaznika to pod drzwi i zaczely mruczec, ze sa juz w domu. Nie powiem, przy placeniu rachunku dostalam prawie zawalu.360 euro Bo to starsze koty i ze wzgledu na podwyzszone wyniki musialy po narkozie dostac kroplowki a Baks dodatkowo dostal krwotoku i musieli mu podac cos na zatamowanie krwi. Plus badania krwi i zdjecie kamienia. Ale musialam juz to zrobic, bo dziasla sine sie zrobily i koty mi cierpialy.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-08-28 o 22:03
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:10   #2850
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

malutki zgrabniutki brzusio

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

A ja dziś wieczorem zaliczyłam wizytę u chirurga naczyniowego, pooglądał moje tętnice w brzuchu na usg i stwierdził że wszystko w normie a tętnienie które odczuwałam w brzuchu to normalna rzecz bo jestem chuda i nie mam tłuszczu - ha jasne. Musiałam iść prywatnie bo lekarz rodzinny mówił że ze skierowaniem to się za pół roku może gdzieś dostane jak już będzie po porodzie.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości