Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV! - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 21:16   #3811
Plotkarrra
Rozeznanie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV!

Cytat:
Napisane przez Labirynth Pokaż wiadomość
A ja sie wkurzyłam, zauważyłam, że u Sacconych w ogóle nie można dać żadnego krtycznego komentarza, nie hejterskiego, ale krytycznego, bo ich psychofanki zaczyną atakować i wyzywać. Jakaś laksa napisała, że zachowali się bardzo nie rozsądnie montując źle fotelik dla dziecka, a tam na nią jakas laska naskoczyła, że jest dziw*** i ma się odpier****, masakra
PS. Anulowałam sub, ale ciekawość jest silniejsza
Jakas laksa,sorry ale nie moge z mimo,ze wiem,ze to tylko literowka
Sokolow sam sobie strzelil w stope,vlogerzy stoja murem za Piotrkiem, a jak wiadomo internety maja moc
Plotkarrra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:18   #3812
natii86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
jak juz podejmujecie dyskusję to wypadałoby być dokładnym - on już przegrał teraz tylko kwestia "kary", Sokołów chce 150 tys, ale tyle nie zasądzą, bedzie raczej symboliczna kwota.
drugą sprawą jest to że wszyscy najeżdżaja na Sokołów, a oni mają trochę racji - w sprawie nie chodzi o to że sie temu facecikowi na YT nie podobało i skrytykował, zarzucił im że ich jedzenie jest napakowane chemią, że to trucizna - coś w ten deseń, a to jest oczywiście nieprawdą i o takie kwestie chodzi w tej sprawie, ale wszyscy widzą tylko to że nie ma filmików wiec nie można powiedzieć swojego zdania w necie - można, tylko trzeba niekiedy ważyć słowa bo mozna trafić na taka firmę jak ta, która jak widac możę sobie pozwolić na wojne z internetami.
dla ścisłości - chodzi o filmik o tatarze, tylko i wyłącznie, parówki oberwały rykoszetem.
rozprawa będzie 18 wrzesnia
natii86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:19   #3813
akasha84
Zadomowienie

Cytat:
jak juz podejmujecie dyskusję to wypadałoby być dokładnym - on już przegrał teraz tylko kwestia "kary", Sokołów chce 150 tys, ale tyle nie zasądzą, bedzie raczej symboliczna kwota.
drugą sprawą jest to że wszyscy najeżdżaja na Sokołów, a oni mają trochę racji - w sprawie nie chodzi o to że sie temu facecikowi na YT nie podobało i skrytykował, zarzucił im że ich jedzenie jest napakowane chemią, że to trucizna - coś w ten deseń, a to jest oczywiście nieprawdą i o takie kwestie chodzi w tej sprawie, ale wszyscy widzą tylko to że nie ma filmików wiec nie można powiedzieć swojego zdania w necie - można, tylko trzeba niekiedy ważyć słowa bo mozna trafić na taka firmę jak ta, która jak widac możę sobie pozwolić na wojne z internetami.
dla ścisłości - chodzi o filmik o tatarze, tylko i wyłącznie, parówki oberwały rykoszetem.
nie no spoko, wszystko ok. Przesadził, jak na kucharza po szkole to faktycznie mało douczony, choć ja sama robiąc taki test też bym pewnie sądziła, że to mięcho jest nafaszerowane.
Sęk w tym, że firma walcząc z popularnym vlogerem sobie tylko niepotrzebnego syfu narobiła. Mogli to po cichu załatwić, filmiki by zniknęły i cześć pieśni.
On umieszczając tego typu testy powinien bardziej się przykładać do tematu. Ciekawa właśnie kwestia wymiaru kary w sensie pieniężnym...
Padło na niego, ale to w sumie dobrze, że innym może dało do myślenia, by zważać na słowa jakie puszczają w świat mając taką oglądalność
Stary 2013-08-28, 21:19   #3814
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
idac tym tropem- jezeli jakas blogera urodowa zjedzie prokudt i powie ze jej szkodzi i ze chemia- to powinna byc pozywana?
chore
Jeżeli jakaś blogerka krzyczałaby w filmiku: nei uzywajcie tego płynu micelarnego bo wam wyżre oczy! A nawet nie zerknęłaby na skład to coś byś pomyślała? A nawet by go nie użyła? Tylko na podstawie np. zapachu stwierdziłaby, że wyzre ci oczy? Albo gdyby blogerka "testowała" płyn micelarny do czyszczenia okien i nie byłby tak super jak płyn do tego przeznaczony?
Kij ma 2 końce. I Piotr i Sądołów odwalili kaszanę. Sądołów tak naprawdę przez swoją ignorancję to rozpętał - gdyby się zainteresowali od razu to Piotrek pewnie by nigdy nie dodał filmiku. I pewnie test z parówkami tez by usunął. Tj. było z Hortexem- dali soki na dom dziecka to Piotruś usunął filmik z groszkiem.

Gdyby w świecie vlo/blogerskim firmy zaczęłyby wysyłac po kilkanaście kosmetyków w ramach za usuniecie jakieś negatywnej recenzji to sądzę, że wiele blogerek by na to przystało. Mam nadzieję, że nie wykrakałam i że firmy kosmetyczne nie zwąchały ( i vlo/blogerki) nowego interesu: daj mi kosmetyki w zamian za usunięcie negatywnej recenzji.
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:20   #3815
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natii86 Pokaż wiadomość
rozprawa będzie 18 wrzesnia
wiem, o tym pisze przecież
koleś przegrał, bo w sprawie chodziło o usunięcie filmików z internetów i tak też się stało na mocy postanowienia sądu.
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:21   #3816
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
tragiczne to jest, szczególnie, że to jest nauczycielka (od angielskiego, owszem, no ale jednak).
Nie wiem jak to ujac, ale to "widac" taki moralizatorski ton glosu i miny
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:23   #3817
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bentkuff Pokaż wiadomość
Jeżeli jakaś blogerka krzyczałaby w filmiku: nei uzywajcie tego płynu micelarnego bo wam wyżre oczy! A nawet nie zerknęłaby na skład to coś byś pomyślała? A nawet by go nie użyła? Tylko na podstawie np. zapachu stwierdziłaby, że wyzre ci oczy? Albo gdyby blogerka "testowała" płyn micelarny do czyszczenia okien i nie byłby tak super jak płyn do tego przeznaczony?
Kij ma 2 końce. I Piotr i Sądołów odwalili kaszanę. Sądołów tak naprawdę przez swoją ignorancję to rozpętał - gdyby się zainteresowali od razu to Piotrek pewnie by nigdy nie dodał filmiku. I pewnie test z parówkami tez by usunął. Tj. było z Hortexem- dali soki na dom dziecka to Piotruś usunął filmik z groszkiem.

obie strony dały ciała i zarazem obie strony maja swoje racje, a internety tylko tego faceta bronią - no ale cóż, jacy sa internauci każdy wie
Stary 2013-08-28, 21:23   #3818
natii86
Rozeznanie

Cytat:
wiem, o tym pisze przecież
koleś przegrał, bo w sprawie chodziło o usunięcie filmików z internetów i tak też się stało na mocy postanowienia sądu.
no ale jak wygra to chyba bedzie mogl je przywrocic?
Stary 2013-08-28, 21:25   #3819
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
nie bardzo mógłby iśc z nimi na wojnę, ale myślę że nie będzie taki głupi.

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2013-08-28 o 21:26
Stary 2013-08-28, 21:27   #3820
Plotkarrra
Rozeznanie

Cytat:
Nie,bo przegral
Plotkarrra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:31   #3821
natii86
Rozeznanie

Cytat:
Zabezpieczenie upada w razie:
a) prawomocnego zwrotu albo odrzucenia pozwu lub wniosku;
b) oddalenia powództwa lub wniosku;
c) umorzenia postępowania;
d) gdy zabezpieczenie udzielone zostało przed wszczęciem postępowania, a uprawniony nie wystąpił we wszczętym postępowaniu w sprawie o całość roszczenia lub też wystąpił o roszczenia inne niż to, które zostało zabezpieczone;
e) złożenia przez obowiązanego na rachunek depozytowy sądu sumy zabezpieczenia żądanej przez uprawnionego we wniosku o udzielenie zabezpieczenia;
f) niewystąpienia przez uprawnionego do sądu o nadanie klauzuli wykonalności postanowieniu przeciwko małżonkowi obowiązanego w terminie dwóch tygodni od dnia zawiadomienia go o złożonym sprzeciwie wykonania postanowienia o udzieleniu zabezpieczenia; upadek zabezpieczenia następuje również w razie oddalenia wniosku o nadanie klauzuli wykonalności przeciwko małżonkowi obowiązanego;
g) upływu miesięcznego terminu od uprawomocnienia się orzeczenia uwzględniającego roszczenie, które podlegało zabezpieczeniu.
h) niezłożenia przez uprawnionego wniosku o dokonanie dalszych czynności egzekucyjnych, w ciągu dwóch tygodni od uprawomocnienia się orzeczenia uwzględniającego roszczenie, jeżeli zabezpieczenie polegało na ustanowieniu zarządu przymusowego nad przedsiębiorstwem lub gospodarstwem rolnym obowiązanego albo zakładem wchodzącym w skład przedsiębiorstwa lub jego częścią albo częścią gospodarstwa rolnego obowiązanego (art. 747 pkt 6 k.p.c.) albo gdy zabezpieczenie nastąpiło przez zajęcie ruchomości, wynagrodzenia za pracę, wierzytelności z rachunku bankowego albo innej wierzytelności lub innego prawa majątkowego (art. 747 pkt 1 k.p.c.)
no ale to bylo zabezpieczenie tylko, ja sie tylko pytam bo myslalam ze jeszcze sprawa nie jest utopiona?
Stary 2013-08-28, 21:33   #3822
akasha84
Zadomowienie

Jedyne, co zastanawia to fakt, że on ich wcześniej o tym swoim teście poinformował. Mogli mu coś wówczas powiedzieć i nie byłoby całej akcji :/

Nie ma nic na żutubie nooo. Zero nowych filmików :/
Stary 2013-08-28, 21:36   #3823
natii86
Rozeznanie

abstrachuje http://www.youtube.com/watch?v=6JYITE4xGyE
Stary 2013-08-28, 21:37   #3824
poprostuewelinka
Zadomowienie

Cytat:
nie użył słowa trucizna -mówił tylko chemii. sorry, ten tatar 25 dni po terminie wyglądał jak samodzielnie zrobiony po kilku dniach....

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Z tym tatarem to jest coś podobnego jak ktoś robi recenzje produktów, które są przeznaczone do czegoś innego (np. chusteczki nawilżające dla dzieci jako chusteczki do zmywanie makijażu, oliwka dla dzieci do olejowanie włosów, płyn do higieny intymnej jako szampon) ?

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Nie aż tak to raczej nie. Może dlatego na YT jest tak mało bubli kosmetycznych? Ale z tymi parówkami to nie wiem o co chodzi. To tylko jego opinia i jego smak.
ale nie chodzi o samo smażenie tatara tylko o to jak on wyglądał prawie miesiąc po terminie..

poprostuewelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:40   #3825
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
no ale to bylo zabezpieczenie tylko, ja sie tylko pytam bo myslalam ze jeszcze sprawa nie jest utopiona?
internetom chodzi o to by była wolność słowa, że jak to nie można powiedzieć co się myli, jak można zakazywać publikowania filmików - no w pewnych przypadkach można, nie widzę podstaw by sąd zmienił zdanie w tym zakresie ( że jednak filmiki mogą sobie śmigać w internecie) autor filmików też nie będzie się o to bił, bo mu się to nie opłaca. moim zdaniem wyjdzie z tego ugoda, żeby nie pogarszać sprawy.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez poprostuewelinka Pokaż wiadomość
nie użył słowa trucizna -mówił tylko chemii. sorry, ten tatar 25 dni po terminie wyglądał jak samodzielnie zrobiony po kilku dniach....
a ja cytowałam?
Stary 2013-08-28, 21:54   #3826
Hadassah
Zadomowienie

Rozumiem, że porównywał dwa różne produkty, ale na Sądołowkim jak wół jest napisane 'tatar' - tatar się robi z mięsa surowego, nie peklowanego. To tak jakby firma x się oburzyła, że blogerka zjechała jedno mleczko do demakijażu, które tak na prawdę jest kremem. Nie znam sprawy dogłębnie, ale to takie moje odczucia jeśli chodzi o sprawe... I miał rację, że chemia, bo mięsa to tam jest 88% - jasne, że dodatki w takim mięsie muszą być, ale na upartego - przecież nie kłamał
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:58   #3827
yunis30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez akasha84 Pokaż wiadomość

hehe taka desperacja, jakbyś autorką filmików była
nie ze desperacja ale poprzednie posty przeszły kompletnie bez echa. zero reakcji wkurza mnie to
yunis30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:00   #3828
TheDocha
Dossisława I

Cytat:
Napisane przez yunis30 Pokaż wiadomość
nie ze desperacja ale poprzednie posty przeszły kompletnie bez echa. zero reakcji wkurza mnie to
Tak czasami jest. Musisz się przyzwyczaić.
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:02   #3829
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
Rozumiem, że porównywał dwa różne produkty, ale na Sądołowkim jak wół jest napisane 'tatar' - tatar się robi z mięsa surowego, nie peklowanego. To tak jakby firma x się oburzyła, że blogerka zjechała jedno mleczko do demakijażu, które tak na prawdę jest kremem. Nie znam sprawy dogłębnie, ale to takie moje odczucia jeśli chodzi o sprawe... I miał rację, że chemia, bo mięsa to tam jest 88% - jasne, że dodatki w takim mięsie muszą być, ale na upartego - przecież nie kłamał
w uzasadnieniu postanowienia jest wyjaśnione o co się rozchodzi
Stary 2013-08-28, 22:04   #3830
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Plotkarrra Pokaż wiadomość
Jakas laksa,sorry ale nie moge z mimo,ze wiem,ze to tylko literowka
Sokolow sam sobie strzelil w stope,vlogerzy stoja murem za Piotrkiem, a jak wiadomo internety maja moc

wiem wiem, ja i to moje super szybkie pisanie
Stary 2013-08-28, 22:08   #3831
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
w uzasadnieniu postanowienia jest wyjaśnione o co się rozchodzi
Nie zaznajomiłam się, ale trafiłam chyba na trójkę blogerów/vlogerów którzy byli 'po stronie' Sokołowa i właśnie mówili że Piotr spartolił robotę, bo porównuje dwa inne produkty - to napisałam jak z mojego punktu widzenia to wygląda
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:10   #3832
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
Nie zaznajomiłam się, ale trafiłam chyba na trójkę blogerów/vlogerów którzy byli 'po stronie' Sokołowa i właśnie mówili że Piotr spartolił robotę, bo porównuje dwa inne produkty - to napisałam jak z mojego punktu widzenia to wygląda
a to nie wiem - nie oglądam go w ogóle ale o tej chemii niby coś wyjaśnili w tym postanowieniu.
Stary 2013-08-28, 22:16   #3833
lmaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to nie była złośliwa uwaga tylko faktycznie zaciekawienie, ale może jestem naiwna.
Nadrabiam Was i od razu : Atenya - BINGO! Nie bylo nic zlosliwego z mojej strony, tylko rzeczywiscie pomyslalam, ze pieczarka jest"zagraniczna" Ale sie pomylilam Koniec tematu,bo niechcacy mozna komus zbyt wrazliwemu na odcisk nadepnac
lmaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:32   #3834
pieczara0701
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lmaa Pokaż wiadomość
Nadrabiam Was i od razu : Atenya - BINGO! Nie bylo nic zlosliwego z mojej strony, tylko rzeczywiscie pomyslalam, ze pieczarka jest"zagraniczna" Ale sie pomylilam Koniec tematu,bo niechcacy mozna komus zbyt wrazliwemu na odcisk nadepnac
Pomyślałaś,że jestem 'zagraniczna', bo literówkę zrobiłam?
pieczara0701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:33   #3835
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkkkllll Pokaż wiadomość
A która to niepoważna specjalizacja ?
Wybaczcie, że wracam to wczorajszej dyskusji, ale czy Ty umiesz dziewczyno stopniować przymiotniki?
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:36   #3836
yunis30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że wracam to wczorajszej dyskusji, ale czy Ty umiesz dziewczyno stopniować przymiotniki?
Stary 2013-08-28, 22:37   #3837
lmaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pieczara0701 Pokaż wiadomość
lmaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:40   #3838
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yunis30 Pokaż wiadomość

Już wyjaśniam
Poważny, poważniejszy, najpoważniejszy.
Nie - Niepoważny, poważniejszy, najpoważniejszy.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:43   #3839
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieczara0701 Pokaż wiadomość

To ja to chyba jestem z kosmosu z moimi literówami
Stary 2013-08-28, 22:44   #3840
yunis30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość

Już wyjaśniam
Poważny, poważniejszy, najpoważniejszy.
Nie - Niepoważny, poważniejszy, najpoważniejszy.
nie czaje dowcipu ale moze już za stara jestem

Edytowane przez yunis30
Czas edycji: 2013-08-28 o 22:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości