|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
Ja miałam powyżej 12 i po leczeniu spadło. Ale leczenie jest konieczne i to jak najszybciej.
|
||
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedz mi co ile trzeba kontrolować TSH? Bo ja również się leczę a do endo nie ma terminów na ten rok i jedynie na łaskę gina jestem zdana
jutro właśnie będę szła prosić o skierowanie na badanie
|
|
|
|
#3093 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
Ale super! No i jaka duża już! Cytat:
takie kijanki szybko rosną ![]() Cytat:
![]() wysłane z fona
|
||||
|
|
|
#3094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#3095 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję cudownych wiadomości ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawo za wizytę!
|
|||||
|
|
|
#3096 |
|
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Estera ja ostatnia wizyte mialam 30.07 a teraz ide 3.09 wiec to tez 5 tygodni wychodzi...
|
|
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
koziemleko jak tam Twoje sprawy? Rozmawiałaś z tym lekarzem, zakwalifikował Was na tą diagnostykę?
|
|
|
|
#3098 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też tak mówiłam że tyle czasu jeszcze a właśnie do mnie dotarło że zostały mi 4 miesiące Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na psy nie miałam warunków teraz niby mam dom z ogródkiem i dużym podwórkiem ale i wstrętną teściową z okropnym nastawieniem do zwierząt ale kiedyś pomyśle o tym aby znowu brać "gadzinę" na dt. Na razie mam swoje 3 psy i 2koty ![]() Zgaga mnie wykończy już kilka dni się z nią męczę bo nie jestem zwolenniczką leków w ciąży ale jutro muszę "coś" kupić bo przez to mi poranne mdłości wróciły i spać po nocach nie mogę... Wogóle od jakiegoś czasu poranki są dla mnie okropne ze 3godziny dochodzę do siebie po przebudzeniu bo boli mnie głowa, kręci mi się świat przed oczami, słabo mi, mam mdłości... wykańcza mnie to powoli |
|||||||
|
|
|
#3099 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Dziewczyny ja znowu w szpitalu. W nocy dostalam krwawienia i karetka mnie zabrala. Tym razem inny szpital. Nie moglam zasnac do rana z tych emocji.
Zbadali mnie w nocy. Dziecko zyje, serce slyszalam pierwszy raz. Pokazal mi raczki i nozki. Jak sie wiercilo. Krwawienie podobno przez nisko polozone lozysko. Nadal krwawie. Tu mi dali tylko luteine. Jak zobaczył ile mam lekow powiedział do pielegniarki-tam tak daja? Przeciez to za duzo. Nie wiem co myslec, jestem juz zmeczona tym wszystkim. Dopada mnie depresja. Nie wiem co bedzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() A już widziałam, że się uśmiechasz tutaj na forum... ![]() Dzidzia zdrowa Wiesz już dlaczego krwawisz Może w tym szpitalu w końcu postawią Cię na nogi Może masz tak słabe naczynia krwionośne, że będą plamić i krwawić, ale ciąża będzie zdrowa Nie jedna kobieta tak miała Współczuję Ci naprawdę, niezłego stracha musiałaś znowu się znowu najeść... :/ Ale jak dzidzia się urodzi to dasz upust emocjom i wszystkie nerwy jej wypomnisz Ale teraz wygadaj się do brzucha, może uleci z Ciebie ta depresja...
|
|
#3101 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Tak jakbym sie poddala, niech sie dzieje co chce, ja juz nie mam sil. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3102 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ludziom czasami naprawdę brakuję empatii.Wierzę Ci, że jesteś zmęczona. Sama ciągle się zamartwiam, a co dopiero Ty... Pozostało Ci tylko leżeć i czekać na rozwiązanie kilka miesięcy zleci szybko i będzie po kłopocie Oczywiście przyjdą nowe kłopoty typu: kolka, kupa, gorączka, ale będzie już inaczej. Trzymam kciuki. Bądź silna
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#3105 | ||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ciezko mi jest. Nie chce narzekac. Ja zawsze bylam twarda baba co nie placze i sie nie boi, silna. Teraz jestem slaba i nie lubie tego. Cytat:
Ale za daleko by o tym myslec. Teraz wazna jest moja kruszynka zebysmy dotrwaly do marca. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby tak dalej Cytat:
![]() W przyszłym tygodniu mam powtórzyć wyniki tokso (oczywiście prywatnie ![]() Jeszcze tyle czekania Cytat:
Myśl pozytywnie, serduszko bije na pewno wszystko będzie dobrze. Odpoczywaj |
|||
|
|
|
#3107 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3108 |
|
Rozeznanie
|
Nadzwyczajna nie poddawaj sie!! W szpitalu mysle, ze jestes pod dobra opieka, choc napewno strachu co nie miara..Twoje dzieciatko bedzie wspaniale juz po samych tych przygodach w ciazy, zobaczysz
W koncu musi byc rownowaga..Mnie sie az łezka zakrecila jak przeczytalam Twoje wiadomosci...eh w ogole chyba sama mam dola..jestem zmeczona..jeszcze wczoraj bylam 10h w pracy i o 22:20 dotarlam do domu..mam nowa prace, okropna kierowniczke i nie moge nikomu sie przyznac, ze jestem w ciazy dzis za chwile znowu na 8 h..byle wytrwac te 2 dni a pozniej juz 1/2 etatu, ale łatwo nie jest![]() Do tego te paskudne mdlosci rano i rozwolnienie..moja emetofobia (lęk przed wymiotami) i naprawde mi sie odechciewa.. (Powinnam sie cieszyc ze jestem w ciazy, to taki piekny stan a niepotrafie moze jak uslysze serduszko to poczuje sie lepiej..Musialam sie wyzalic Wam.. Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-08-29 o 08:00 |
|
|
|
#3109 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ale zobacz jak wielki pozytyw jest w tym całym nieszczęściu - dzidzia jest cała i zdrowa i nie zamierza się poddać Myślę, że to jest najważniejsze i choć teraz jesteś załamana i pewnie jeszcze trochę będziesz to jestem pewna, że gdy przytulisz kruszynkę to powiesz sobie, że było warto i szybko o tym co było złe zapomnisz |
|
|
|
|
#3110 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzoeń dobry dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nadzwyczajna będzie dobrze, dzidzia rośnie i tak trzymać Dziewczyny za wszystkie wizyty. Zazdroszczę tym, co znają płec ![]() Niedługo o mnie zapomnicie, tak często jestem ![]() Nadal nie mam internetu na laptopie i muszę żebrać u brata jak jest komputer wolny Mąż jedzie we wtorek to będę częściej
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() nadzwyczajna, czarnamadonna1982 trzymam za was kciuki, najważniejsze że jesteście pod dobrą opieką i ze z dziećmi wszystko ok koziemleko w takim razie nadal trzymam kciuki Zeby wszystko skończyło się tylko na strachu, w co bardzo wierzę, silna z Ciebie kobieta Trzymam też kciuki za mamusie które mają dziś wizyty. amelka, cobra ![]() czekamy na info i zdjęcia |
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
No mnie to pociesza ze mimo przeciwnosci i krwawien dzidzia sie trzyma...tylko sie naczytalam na necie bzdur i teraz sie boje
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Poza tym tesknie za synkiem:/ |
|
|
|
#3114 |
|
Moderator
|
No coś Ty?
Internet to zło - absolutnie w nim nic nie czytaj Pamiętaj że ludzie tylko złe rzeczy piszą, żeby wylać z siebie żal... |
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mozecie mnie dopisac do listy czarnamadonna 1982 lat 31 2dziecko OM 2.07 tp 7.04 ...
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dom wariatów normalnie Nie mam pojęcia jak groźne jest nisko położone łożysko (jeśli to jest przyczyną) ale mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze. Dla pocieszenia historia mojej mamy Lekarze po porodzie mojego brata powiedzieli jej, że jest bezpłodna i 'była' przez kolejne 14 lat. Aż tu nagle krótko przed 40stką zaczęła mieć bardzo nieregularne miesiączki, przestraszyła się, że to jakaś wczesna menopauza, a okazało się, że jest ze mną w ciąży. Nie wiem dlaczego miała krwawienia ale utrzymywały się aż do 6 miesiąca, kilka razy była w szpitalu, brała tony leków. I zobacz jak jej się opłaciło, ma teraz taką fantastyczną mnie ![]() Trzymam kciuki!
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#3117 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miety nie tkne :blee:---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
ja chodze do szuscika cała poprzednia ciaze mi prowadził cichy człowiek i trzeba z niego wszystko wyciagać ale bezproblemowy ... bardzo dobrze sie czułam przy porodzie miałam bardzo dobra opieke i chyba to spowodowane było tym ze on mnie własnie prowadził .. powinnam lezec na trakcie porodowym a byłam spokojnie na patologi nie musiałam słuchac jak kobity sie drą podczas porodu polozna super w sumie jak przyjechałam w srode do szpitala w czwartek po 13 juz ami byla na swiecie oxy i podawali po 11 ( zadnych oznak porodu oprócz saczacych sie wód) rodziłam naturalnie bez znieczulenia pielegniarki były tak miłe ze nawet obiad mi zostawiły i podgrzały wiec zaraz po porodzie kiedy kiszki mi marsza graly dostałam na sali porodowej goracy obiad ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
uffff ![]() brawa za wizyte ja kiedys usłyszałam ze to nic strasznego karmic jak jest sie ciezarna , tylko jest jeden minus musisz organizmowi dostarczac 2 razy wiecej witamin szybciej mozesz miec anemie bo karmisz dwoje dzieciaków ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
kochana nie denerwuj sie twoj stan ma wpływ na malenstwo jestes teraz w dobrych rekach , trzymaj sie cieplutko ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- ja odebrałam dzis wyniki krwi sa dobre przeciwciała nieobecne wr i tokso beda w srode dopiero a mocz jutro ja snów erotycznych nie mam a wrecz odwrotnie o podłozu kryminalnym hahhah
|
|
#3118 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby nam przeszło jak najszybciej... Cytat:
ale olbrzymek
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa i moje imie Aniela bo zapomnialam
|
|
|
|
#3120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Badz dzielna. Z czasem to minie i pamietaj,ze dziecko jest warte kazdej łzy Będzie dobrze ![]() Czytam na bieżąco,ale nie pisze nic bo nie mam czasu.. O matko jeszcze parę dni i wrzesień!!! : Bo teraz to tylko mamo,mamo,mamo!!! Jak pisałam 10 września mam usg,zastanawiam się nad prenatalnym .. Mojego męża brat mam zespół downa. Przy pierwszym dziecku nie zdecydowałam się,pomimo że miałam skierowanie . Gin powiedział,że dla świętego spokoju daje mi skierowanie,ale decyzja należy do mnie bo przezierność karkowa była prawidłowa. Teraz temat znów wrócił,myślicie,że jest sens robić??? Mam 25 lat,więc wiek ok. Moja teściowa ma 5 dzieci z czego Pierwsze mój mąż urodził się zdrowy (urodziła go w wieku 20 lat) ,2 lata później urodziła brata mojego męża z ZD ,po 30 urodziła zdrową córke i po 40 jeszcze dwie zdrowe córki.. I gdzie jest tu logika w zależności wieku kobiety ciężarnej a ZD?? Dodam że teściowa od początku wiedziała że Syn urodzi się chory ze zwykłego Usg,a przy dziewczynach po 40 nie robiła prenatalnych bo nie chciała,za dużo było przypadków pomyłek u nas w mieście. Więc teraz jestem zielona... Robić czy nie robić???? Pomóżcie!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Ja miałam powyżej 12 i po leczeniu spadło. Ale leczenie jest konieczne i to jak najszybciej.

bylqm.wczoraj u gina.wyniki bardzo dobre.zrobil mi cytologie,badal podwozie i mowi "chce pani poczuc dziecko" ja yyyy.. myslalam ze tam od dolu 

...Ciezko mi o tym pisac-to byl 12 tydzien
Gdybym chociaz dostala po prostu okres-moze byloby inaczej ale ten zabieg...Plakalam do momentu az zadziala narkoza..Nie bede wiecej pisac o szczegolach...Dopiero co zaczelam sie przyzwyczajac do ciazy a tu taki cios 

Może masz tak słabe naczynia krwionośne, że będą plamić i krwawić, ale ciąża będzie zdrowa
Nie jedna kobieta tak miała 

dom wariatów normalnie