|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
jużvnawet tego nie widać, do i pediatra tez stwierdził że wszystko jest dobrze ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- ahh i moją diete szlag dziś trafił, na kolację zjedliśmy curry a teraz dużą czekoladę na spółkę<a po południu chipsy grubo ciachane - pyacha, dobrych kilka miesięcy nie jadłam chipsów> przy moim tż nigdy w życiu nie schudnę
|
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
(u nas uczulenie i tak wystepowało - ulewanie, problemy z kupa i wysypka), jak nie przejdzie wyeliminowac do 6 mc albo przejsc na preparat mlekozastepczy bo mm jest na mleku krowim
|
|
|
#2853 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
bryyy. padam dzisiaj na ryjek, wiec taki szybki skrot
dotarlam w końcu do fryzjera (ciekawe co powiem jutro rano hehe).Bylam tez w przychodni zwazyc mloda i nasze magiczne 6kg chyba nigdy nie zostanie przekroczone...6900. czyli mniej o 60 gramow od wazenia tydzień temu. jeszcze nie panikuje, chociaż coraz bardziej zaczynam watpic w moje cyce mala zle nie wygląda, glodna raczej nie jest...chyba musze sobie darować co tygodniowe wazenie i już. polozna stwierdzila, ze pewnie trafiłam na czas "przed i po kupie" i oby o to wlasnie chodzilo. chyba coraz mniej u nas maluchow z waga poniżej 6kg, co? ![]() ide poczytać i pewnie cos pocytuje... nie, jakas inna zupełnie mi nieznana firma (chyba, ze to był tylko model?) ale fotelik baaardzo zabudowany, taki trochę jak fotel pilota. Nela tez się tak czasem wygina, ale to z jej strony ewidentnie proby odwrócenia się na brzuch itd. jeszcze nie wie jak się za to zabrać, wiec walczy ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
a pierdziele czy ktoś to bedzie czytał czy nie!
Brakuje mi Was więc wracam Zuzanka śpi od 20,więc napiszę ![]() Żyjemy spokojnie z dnia na dzień, Zu dla wszystkim jest "półrocznym dzieckiem".. 7,5kg, 70cm, trzyma łepek, siada, jest mega silna,rozgadana.. W tym jest do przodu.. Za to bardzo rzadko się śmieje,trzeba się namęczyć by ją rozbawić ![]() Aktualnie katar ma bidulka.. Byłam u lekarza i juz lepeij. Zapalenie spojówki nadal. Kupa nadal 1 na 3-4dni. W gondole sie ledwo mieści ![]() rozmiar 74 ubranka wymieniam co tydzien/dwa by byly idealne ![]() strasznie żałuję,że tak szybko rośnie.. chcę malutkiego bejbika a nie wielkiego kloca ![]() ale jest najkochańszą istotka swiata Ogólnie nie wiem czy to możliwe ale chyba zaczyna się mi jakaś akcja z hormonami i beczę co 5min ![]() a bo pani w ciąży,a bo Zu ładnie wygląda,a bo kociak idzie.. dziiiiizu :P postaram się jakoś wbić z tematem..jeśli mnie jeszcze chcecie ![]() PS Zula nie ma chińczykowych ocząt Ona tylko ma takie przy minach :P
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-08-28 o 22:26 |
|
|
|
#2856 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
ale my jesteśmy z tych najmłodszych dzieci na watku;-) może pokażesz fryzurke? Tez się zastanawiam czy nie obciąć na krótko, tylko trochę mam obawy :-P
|
|
|
|
|
#2857 | |
|
Zadomowienie
|
o nie !!! DIABLI ja nie wytrzymam do jutra!
masz skype? ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
słodka a jakie ma paputki
|
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczna Zuzia! I super ma tą opaske
![]() Diabli my też poniżej 6kg ale my mamy 2 miesiące i 10 dni. Czekamy na fotki fryzury
Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-08-28 o 22:34 |
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
jak zwykle ręczna robotta, chyba nie ma żadnej kupionej czapki czy opaski
|
|
|
|
#2860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tą wagą to położna ma rację. Im później w ciągu dnia ważysz tym dziecko mniej waży. Mój po nocy potrafi ważyć np. 6400 - 6500 a pod koniec dnia ma 6120 gram Dlatego więc jak go ważymy co poniedziałek to zawsze pod koniec dnia przed kąpielą- by było o stałej porze z +/- podobnym stanem żołądka Więc faktycznie mogło być tak, że na jednej wizycie byłas bliżej poranka, a na kolejnej po południu i tak wyszło. Cytat:
Przecież się uśmiecha. No i ma imponujące rozmiary ![]()
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ważysz na wadze w domu? nie wiem czy kupić wagę Zu czy nadal zaiwaniać co chwila do lekarza
|
|
|
|
|
#2862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
swietna i zupełnie się nie martw, ze Zu ma 6 miesięcy, polowa z nas to slyszala
na specjalne zamówienie happy - foty z reki fryzura trochę już znieksztalcona, bo pozwoliłam Nelusi i tzowi pomacać ![]() (dopiero na fotach widze brwi kobiety pierwotnej chyba za bardzo skupiłam się na Neli paznokciach, uszach, nosie...hehe)chciałam na Gardias, wyszedł klasyczny bob z krótkim tylem.
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie rodzinka mowi, ze powinnam sobie odpuścić wazenie, ale jakos tak już się przyzwyczaiłam, ze co srode kontrolujemy.
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2
Cytat:
![]() Witam lasencje!!!:-* O 9 przychodzi moja kuzynka i zostanie z moimi łobuzami a ja śmigam 15km do innego miasta po książki do szkoły dla chłopców. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn nie chodzi o fryzurę wstyd, bo jak dodawałaś fotki, to mi się Helena głodna obudziła i po karmieniu już nie wróciłam nie spodziewałam się, że wstawisz chyba reszta dziewczyn się ze mną zgodzi, że Ci baardzo do twarzy! ech, ja naprawdę uważam, że krótkie włosy są mega kobiece a moja polonistka kiedyś mi powiedziała, że wygląda się bardziej inteligentnie siódma, wstałam z łóżka, bo na komórce podglądnęłam post Diabli ze zdjęciami, a nie widzę na telefonie ![]() od dziś zabieram się za angielski, słownik mam już pod ręką, na razie służy jako taca na kawę. czas przestać mówić do Helenki "now it's time for chrup" albo "daddy helps Helenka with chrup" ...no tak, chrup to chyba nie jest naukowe określenie na odbeknięcie a making prum na puszczanie bączków cytowanie z wczoraj mi wcięło...co tam było Vil- tak, przedszkole które sprawdzałam to prywatne (montessoriańskie) Salviae- ja Cię naprawdę podziwiam z dietą bezmleczną, ja nie mogłam wytrzymać ![]() Nuna- jeśli chodzi o tetrę to naprawdę chyba masz coś do powiedzenia, a nie tylko teściowa, szwagierka i mąż Ash- ja mam nadzieję, że Sofka się przekona do wody Mysia- noooo ja myślałam o spędzie w październiku, nie będzie za zimno na grilla? o miejscówce nie myślałam, tzn podejrzewałam brak pogody i spęd u mnie, ewentualnie jakiś wypad do którejś maminej kawiarni Hump- kurczę, mnie jakoś to multikino nie przekonuje, niby z Mogilskiego nie mam tam daleko? Są też Baranki w pieluchach na Rynku, pod Baranami, jak Wam się znudzi multi. Banka- nie zdążyłam Ci odpisać, co do zasypiania Michasia. To może pogoda albo nadrabia te poprzednie miesiące. Niepokoisz się dalej? Magiusa- jak są grudki jakiekolwiek w kupce i nie ma dziwnego koloru, konsystencji to raczej bym nie szła do pediatry. Ulewanie i kupka to często reakcja na coś co zjadłyśmy. Zdaje się, że długo Helena tak reagowała na jaja. Maarchewka- tekst o wyłączności krowy na karmienie dziecka mi utkwił z Twoich postów Diabli- Ty chciałaś żebym Ci zamówiła tę kurtęczkę z George czy żartowałaś? zamówienie poszło, ale będę robić kolejne jakbyś coś chciała Lonely- brawo dla Wiktorka za szczepienie ![]() Jussti- wracaj ![]() Sharp- czemu Karolinka Ci nie pozwoli na spęd krakowski? ![]() helou, jestem sama na forum?! hop hop! Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-08-29 o 07:10 |
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli no i piknie
![]() Moja mała też poniżej 6 Ona teraz gdzies 5100 chyba będzie mieć.Kurde ja to jestem jakaś inna:P W ogóle nie ważę Julki:P Tylko tyle co na szczepieniu była, czyli raz:P Chyba za bardzo wierzę w moc cycus chów:P o Axell Śliczna Zu. I rzeczywiście duuuża
|
#2868 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze a my się wogole nie wazymy :-\ tylko raz na szczepieniu! Powinnam częściej?
|
|
|
|
#2869 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez wlaczam lapa dla zdjec Diabli hii Cytat:
ja na domowej waze sie z m potem sama ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Diabli fryzura świetnie Ci pasuje, wydaje mi się, że podobna do Happy
Bosko!!!Anoxee no to Twój Leoś poszalał. Ładnie się skancerował ;/ Bańka mam nadzieję, że u Michasia wszystko jednak w porządku z napięciem. My już w domu. Dzwonili do nas z przychodni, że są zaniepokojeni, że jeszcze dziecka nie zaszczepiłam ;/ Jakby to moja wina była ;/ Nie nadrabiam, bo nie nadrobię nigdy. Idę ogarniać toboły cyganów. P.S. Mamy dynię, słoiki z owocami dla młodej od Babci, warzywa z ogródka ![]() Veronic, kurcze w Ciechocinku byliśmy dopiero o 21:30 a miałam naszykowane dary (dla powodzian ![]() )dla Ciebie, ale kurcze tak późno wyjechaliśmy, że nie dało raqdy być szybciej. Żałuję ;(
|
#2872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Diabli super fryzurka, pasuje Ci ![]() Axella super że wróciłaś ale Zu pięknie rośnie, ślicznotka
|
|
|
|
|
#2873 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
też dziś idę polować na dynię, pomrożę trochę ![]() idę za Waszą radą niewybudzania Heleny...śpi od 4..nie wiem ile jeszcze wytrzymam
|
||
|
|
|
#2874 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Michas po wczorajszym dniu spania zasnal na noc jak zawsze po 20 i spal do 8:30 z jedna przerwa na mleczko o 5 Widzisz HAPPY nie ma zaleznosci snu w dzien od snu w nocy ja nawet uwazam ze jakpospi w dzien dobrze to i noc bedzie lepsza ![]() boje sie dzisiiejszej wizyty niedosc ze z tym napieciem to z tymi plamami po szczepieniu to tez ma cos wspolnego z ukladem nerwowym ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
|
|
#2875 |
|
Raczkowanie
|
axella Zu jest śliczniutka i fajnie że wróciłaś.
|
|
|
|
#2876 |
|
Wtajemniczenie
|
Axella- fajnie, że wróciłaś. A Zuzia jest cudowna!
diabli- fajnie Ci w tych włoskch! ---- Mały dał mi dzisiaj w nocy popalić i wyglądam jak zombie Padł już o 20 (z reguły zasypia po 21), ale budził się w nocy jak za noworodkowych czasów: 23:30, 2:30, 5, 7, 8 Oczywiście wszystkie budzenia, za wyjątkiem tego o 8 to ciąganie cyca. Nie dał się inaczej ululać i uspokoić I tak się zastanawiam czy przypadkiem moje cyce nie przechodzą kryzysu, bo jakoś tak mniej się napełniają i Młody szybciej się wkurza, że są puste... No, ale w dzień je co 2,5-3h i nie krzyczy, więc ja już sama nie wiem...Teraz panicz zasnął, ale pewnie nie na długo, więc chociaż sobie make-upa walnę, żeby zatuszować siniole pod oczami... Pisałyście o wagach dzieci. My ważyliśmy się pod koniec lipca na szczepieniu i od tamtej pory nie. Teraz idziemy się kłuć 6.09, więc zobaczę ile Kubula przybrał. A przybrać, przybrał, bo czuję to w rękach
|
#2877 |
|
Raczkowanie
|
Diabli śliczna fryzurka, ja przy moich szalonych lokach wyglądała bym jak mop
czytam o wadze dzieciaków i zaczęłam się lekko stresować. małą ważyłam tydzień temu czyli miała 3 miesiące i dwa tygodnie - ważyła 5400. ciuszki zakładam 62 i 68. przy wyjściu ze szpitala miała 3240. ale lekarz nie czepia się wagi. i w ogóle jest taka pulchniutka - tak mi się wydaję. nie pokazałam wam jeszcze jej zdjęcia. zaraz coś spróbuję wysłać
|
|
|
|
#2878 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Dzisiaj ambitnie będę oduczać małego zasypianie jeżdżąc... to będzie ciężki dzień.. trzymajcie kciuki ![]() A co do tego spania w dzien to Banka masz rację
|
#2879 |
|
Raczkowanie
|
ooo chyba mi się udało załączyć zdjęcie
|
|
|
|
#2880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie diabli fajny fryz, tylko napisz jak z jego układaniem rano - bo też planuję się skrócić, mam boba ale do ramion Niki zasnął, małż mój ma dzień wolny, wyblagałam go żeby wziął sobie wolne- pierwszy raz od dnia porodu no ale i tak z rana musiał do firmy jechać więc jak zwykle go nie ma muszę sobie dziś spodnie kupić i jakieś bluzki ![]() veronic zazdroszczę morza, ja niby mam blisko - bo na pomorzu mieszkam, ale i tak jakoś bałabym się jechać, bo nasz maluch najlepiej tylko w domu się czuje ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- ale ślicznotka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

jużvnawet tego nie widać, do i pediatra tez stwierdził że wszystko jest dobrze
przy moim tż nigdy w życiu nie schudnę

(u nas uczulenie i tak wystepowało - ulewanie, problemy z kupa i wysypka), jak nie przejdzie wyeliminowac do 6 mc albo przejsc na preparat mlekozastepczy
bo mm jest na mleku krowim
(ciekawe co powiem jutro rano hehe).
mala zle nie wygląda, glodna raczej nie jest...chyba musze sobie darować co tygodniowe wazenie i już. polozna stwierdzila, ze pewnie trafiłam na czas "przed i po kupie" i oby o to wlasnie chodzilo. 

07.07.2012 
tzn nie chodzi o fryzurę 

Oczywiście wszystkie budzenia, za wyjątkiem tego o 8 to ciąganie cyca. Nie dał się inaczej ululać i uspokoić