|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
ANA powiedz grzecznie teściowej że to Twój ślub! Co to znaczy nie wymyślaj? A właśnie że wymyślaj! Wiesz sama idę z Tż do ołtarza ale jeśli Tobie podoba się inaczej to rób jak Ty chcesz! Moja kuzynka nie ma taty i życzyła sobie żeby chrzestny ją prowadził i ok. Ślub masz raz i ma być jak chcesz
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
Cytat:
ja akurat bym się trochę bała brać zespół z wokalistką, bo na większości wesel na których byłam to te dziewczyny strasznie wyły :P no ale to na pewno zależy od umiejętności.a co do drugiej sprawy - zmęczenia po weselu poprzedniego dnia - myślę, że jeśli są "dobrą firmą" i mają dobrą renomę, to baliby się występować, jeśli nie byliby pewni, czy dadzą radę. pogadaj z nimi może i wyczuj ich podejście. ciężko to ocenić tak naprawdę. zapytaj, czy często pracują w takim systemie.
|
|
#3453 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
lemon dziekuje za link lece poczytac
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014
Z moich obserwacji wynika, że rzadko kiedy laska ma tak dobry głos, żeby ją było dobrze słychać wśród facetów, więc chyba bym nie brała dodatkowej wokalistki.
|
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
ja kupiłam poduszeczkę
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha, nie nabijaj proszę tak postów...
Jakby każda zaczęła pisać 'cześć wszystkim", to byłoby znowu do nadrabiania po 20 stron, a właśnie była ostatnio o tym dyskusja, żeby tego unikać. Podobnie 'dzięki za link, lecę przeczytać', a zaraz napiszesz: przeczytałam, fajny artykuł. Staramy się nie pisać takich podwójnych/potrójnych postów, tzn. idę zrobić obiad/robię obiad/zjadłam obiad, bo to nic nie wnosi, tylko niepotrzebnie nabija posty. To już piszemy, jak coś zrobimy, ew. dodajemy wzmiankę w innym naszym poście (dłuższym, albo odnoszącym się do innych wypowiedzi). |
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację, dokładnie o takie spamowanie chodzilo. Odnośnie poduszeczek pod obrączki - ja swoją uszyłam. Ostatnio wklejałam jej zdjęcie. Koszt uszycia wyszedł mi około 5zł, więc nawet jakbym jej jednak nie użyła to straty nie będzie. A jeszcze widziałam że był poruszany temat prowadzenia przez tatę do ołtarza. Ja bym bardzo chciała żeby to właśnie tato mnie zaprowadził i oddał w ręce TŻ-ta. Tylko on jeszcze o tym nie wie
Edytowane przez kroooliczek89 Czas edycji: 2013-08-29 o 09:10 |
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, zgadzam się z tym, co napisałaś
my chyba wybierzemy tacę, albo właśnie świadka, który będzie miał obrączki w ładnym pudełeczku. a co do ojca prowadzącego do ołtarza - też bym chciała ale nie wiem, czy tata się zgodzi, on raczej nie lubi być w centrum uwagi. i najbardziej bym chciała, żeby tż zobaczył mnie dopiero przed ołtarzem, ale ze względu na błogosławieństwo to jest niewykonalne...
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
ana nie daj tesciowej rządzić, co jej do tego kto Ciebie bedzie prowadzil do oltarza? to Twój wybor, a ona powinna sie tym nie interesowac.
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jakiejś ładnej sukience, żeby zdjęcia również były... Chociaż z drugiej strony, u nas chyba będziemy musieli się przygotowywać w moim mieszkaniu, więc chcąc nie chcąc i tak się zobaczymy. |
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś jest równy rok do naszego ślubu!!
Teściowa mnie wczoraj wkurzyła, powiedziałam do Tż, że jutro jest rok do ślubu a teściowa z taką drwiną "Ty też się bawisz jak I..(czyt. kuzynka tż za która nikt nie przepada) w odliczanie dni do ślubu" Czy to takie dziwne
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
ty jaki rok? masz wtedy kiedy ja? 6 wrzesnia?
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My najprawdopodobniej będziemy razem wchodzic. Myślałam przez jakiś czas o tym, zeby tata mnie prowadził, ale stwierdziłam, że to zbyt amerykańskie. Bez urazy oczywiście. Chciałam też poduszke na obrączki, ale nie będzie miał kto ich niesc, więc bez sensu jest ją kupować. Będą podane na tacy. Nasz zespół to sami faceci, nie zależało mi na wokalistce. Nie mają filmów w necie, ani demo. Pojechalismy na wesele ich posłuchac i sie zdecydowaliśmy, bo grają naprawdę super ![]() Paris, ja bym sie nie zdecydowała na zespół, który zawiesza działalność. Nigdy nic nie wiadomo - czy będą grać dalej czy sie rozpadną. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że nasze miasteczko jest takie małe, bo nie będziemy tracić czasu na dojazdy i wszystko jest blisko ![]() a jeśli Wy przygotowujecie się w jednym mieszkaniu, to Ty zamknij się w jednym pokoju, a tż np. w salonie i tam do niego przyjdź jak już wszyscy będą gotowi gratuluję! a teściową się nie przejmuj
|
|
#3465 |
|
Erudycja
|
No wlasnie rozmawiam o tym z Tżtem, tym bardziej ze juz dawno poprosilam o to wujka, z tego co wiem od babci baaardzo sie ucieszyl i byl dumny z tego powierzonego zadania. Nie chcialabym z powodu widzimi się tesciowej odwolywac wszystkiego. U nas wczoraj bylo 10 miesiecy
Tż tak sie napalil po wyborze garniutura ze juz sie mnie pytał czy mozemy tez juz teraz buty kupic
|
#3466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotka ma 6go września |
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha ja jestem nieprzytomna ;D
![]() Gratuluje roku do slubu ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
kasia1201 spoko, mnie będzie prowadził tata, prowadził moje siostry to i mnie poprowadzi i odda w ręce przyszłego męża
![]() ana909 ładny ten garnitur więc się chyba nie zmarnuje ?
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
wyszla moja spostrzegawczośc i bystrość ;D
|
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
my najprawdopodobniej będziemy szli razem do ołtarza choć "opcja" taty też jest ciekawa, no nic jeszcze jest czas żeby zmienić w razie czego ![]() Obrączki będziemy chcieli (to znaczy ja będę chciała ) żeby były niesione na poduszce z kwiatów.Co do zespołu to szczerze nie pamiętam czy u nas jest 5 facetów czy 4 i jedna kobieta.... hehe tak dawno to załatwialiśmy, że wypadło mi z głowy. Wiemy, że są dobrzy i świetnie grają i to jest podstawa.
|
|
#3472 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
![]() Cytat:
edit: ciocia Tżta powiedziala ze jedna z naszych kucharek ma lepkie rece i bedzie trzeba przypilnowac alkoholu i napoi... no co do towaru to sie nei boimy bo kupimy tyle ile trzeba a nie wiecej, wiec nie bedzie co kraśc... no ale jednak troche mnie to zniesmaczylo.
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2013-08-29 o 09:52 |
||
|
|
|
#3473 |
|
Wtajemniczenie
|
My idziemy razem do ołtarza. Podoba mi się jak ojciec prowadzi córkę ale nie chcę aby TŻ stał sam przy ołtarzu jak słup. U nas w rodzinie/regionie sie tego nie praktykuje.
Stroje My szyjemy dla TŻ garnitur i wyjdzie za to 2000 zł, do tego 2 koszule, krawat za 25 euro, buty skórzane za ok 200-300 zł. Mam nadzieję że zamkniemy się w 3000 dla niego. W tej kwocie ja też chciałabym się zmieścić. Nie muszę mieć droższej sukni niż garnitur TŻ, ważne aby było ładnie
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie suknia jest rownowarta garniturowi xd 1200 zl.
buty TZ juz kupil za stowke w ccc z lasockiego jak byly te obnizki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3475 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie lubię, tak do mnie sobie obcy na Ty lecą, ale nie skreślałabym dziewczyny - może to taka branża? albo ona jest niewychowana, ale za to ładnie maluje? ![]() Cytat:
![]() myślę, że nie będą zmęczeni - oni są przyzwyczajeni, na poprawinach też przecież zespóły grają i dają radę. CO do damskiego głosu - mi do szczęścia potrzebny nie jest, wolę faceta śpiewającego ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wesela dzień wcześniej - tu nie ma reguły - teraz wesela robi się i w piątki, a np w długi weekend majowy niektóre zespoły grają i 3 dni po kolei, więc myślę że nie masz się czego bać.
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-08-29 o 09:57 |
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie caly czas pisala do mnie na Pani i dopiero ten ostatni maíl na Ty xd ale moze wlasnie dlatego ze napisalam Pozdrawiam Agnieszka. no sama nie wiem - ale w mailach jest mila i grzeczna i kulturalna tylko te Ty xd
|
|
|
#3478 |
|
Konto usunięte
|
Say hello a jakby zrobić błogosławieństwo dzień wcześniej? Nie wiem, jaką kolacje dla rodziców i teściów? byłaby też dobra okazja do ostatnich ustaleń i atmosfera intymniejsza?
![]() misia ona przede wszystkim ma ładnie malować może jest potrzepana, albo się zapomniała, albo uznała, że jesteście rówieśniczkami no nie dojdziesz? a z ciekawości, co wcześniej pisałaś zamiast "pozdrawiam Agnieszka"?
Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2013-08-29 o 10:02 |
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogadam z Rodzicami, co oni na to
|
|
#3480 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale ja i tak bym nie chciała. Chcę żeby moje wesele było najważniejsze w tym dniu i dla gości i dla kuchni i dla menedżera, no i w kameralnym miejscu raczej szukałam bo te z kilkoma salami przerażały swoją wielkością...taką sytuację rozumiem, ale ciekawią mnie inne przypadki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratki Resztę nadrobię wieczorem bo znów nie mam czasu
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

kawka i zaraz lece... mam dzis mase spraw do zalatwienia 
a teraz stwierdzilam, ze to chyba jednak najlepsza opcja. Sa z mojej okolicy, kalendarz maja wypchany, graja nanmnostwie imprez i wesel... ( wiadomo, glownie wesela, ale inne rzeczy sie zdarzaja ). Tani nie sa, ale cos, taki rynek....

Masz rację, dokładnie o takie spamowanie chodzilo.

?