|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
no fajny i nie drogi
![]() |
#2252 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Jesli Twój organizm żąda białka to super, jedz ile wlezie. Warzywa i owoce tez są ważne, ale bez przesady. Zwykle porcje powinny wystarczyć.
![]() |
#2253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do odżywiania jem mniej i staram się codziennie coś zdrowego zjeść jakieś warzywo , owoc , jogurt wcześniej sporadycznie jadłam takie rzeczy . Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |||
Zakorzenienie
|
Pokażę, pokażę - tylko muszę powiedzieć małżowi, żeby wyciął kilka ujęć z filmiku.
Cytat:
Małż obiecał lekarzowi, że będzie mnie pilnował - i już dotrzymuje słowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
Ja biore fembion natan 2 moja ginekolog bardzo zaleca no i doktor od prenatalnego też zalecał więc łykam
![]() Gratuluję wszystkim udanych wizyt no i określenia płci- jak ja wam zazdroszczę też już bym chciała wiedzieć kogo w brzuchu noszę ![]()
#2256 |
Zakorzenienie
|
no to żeście mnie z tym jedzeniem uspokoiły
![]()
#2257 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zadomowienie
|
Amberella gratuluje udanej wizyty.
Akkma witamy Grzesia ![]() yummi_mummy witamy Antka ![]() Ja staram się jeść bardzo rozsądne porcje i zróżnicowane. Uwielbiam produkty mączne, ale zauważyłam, że czuje się po nich gorzej niż po np. rybie na parzę z warzywami (choć nienawidzę ryb). Jem bardzo mało słodyczy, nie tykam fast foodów. I tak moje wyniki wyglądają tak: hemoglobina 9,4 (norma 12), hematokryt 29 (norma 37), erytorycty 3,50 (norma 3,70). Więc Magnusiu droga, skoro wyniki masz dobre, to znaczy, że się dobrze odżywiasz ![]() Ja przytyłam od początku ciąży 2 kg i oprócz brzucha nic się w mojej figurze nie zmieniło. Ja poproszę kciuki za dzisiejszą wizytę. Mam ją o 16 i już tupie nogami. Jutro Małż ma urodziny i chciałaby w prezencie wiedzieć kogo ma się spodziewać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2261 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj w C&A w sklepie internetowym dla odmiany ciuszki dziecięce 20% taniej. Teraz już nie wiem czy się nie skuszę po wizycie
![]() tutaj link: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr.../Kolekcja/Body |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Rozeznanie
|
hello
![]() ![]() ![]() gratluje poznania płci ![]() ![]() mnie wczoraj rano i przedwczoraj wieczorem bolał brzuszek na dole z lewej strony coś jakbym miała kolkę-kuło i przestawało -trwało to kłucie sekundki ale powarzały sie sporo razy. Ogolnie powinno się spać na lewym boku? bo Moja nie pozwala zbytnio leżec mi na plecach- jak kładę się na plecach to na środku brzuszka ponizej pępka z 5cm mam taka gulkę -jak sie ruszam czy wstane i położę znika i taka mniej więcej jak pieść i mam wrażenie ,ze to ona ![]() ![]() ![]() co do brzucha-jak się najem to go widać, delikatnie wystaje mi ale we wszystkie bluzki i spodnie się mieszczę a to już zaczęłam 5miesiąc. Wagowo mam -4kg. Jem na prawdę dużo mniej niz w ciaży. Zjem 1-2małe kawałki pizzy jestem na max najedzona. Ogólnie jem warzywa owoce w sporej ilości ale to dlatego ,ze mam na nie ochotę. Słodycze=0. Zjadłam kawałek cytrynowej babki a tak ostatnio z 2tyg temu batonika jednego. Wolę pikane. Na spaghetti mam dziś mega ochotę ![]() meczą mnie bóle głowy coś często ale wole to od migreny czy wymiotów ,które wreszcie ucichły
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2265 |
Rozeznanie
|
forester ale tylko w sklepie internetowym?ZNajoma kupiła 1 body w c&a u siebie to za 2x body dała 59zł a tu są nawet bez promocji 17-20zł
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zadomowienie
|
Z tego co wiem to tylko w sklepie internetowym. Oni codziennie mają takie akcje np. cena dnia itp. Ja widziałam te ciuszki na żywo i bardzo przypadły mi do gustu, ale nie pamiętam ile kosztowały w normalnym sklepie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zauważyłam to samo u siebie
![]() |
#2269 |
Raczkowanie
|
ja mialam dokladnie tak samo, kupilam magnez homeopatyczny i nawet pomoglo, zobaczymy na ile
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
co do wagi to według mojej domowej wagi przytyłam od początku ciąży 2,8 kg ale waga u lekarza pokazuje mi dużo mniej.
Jak ważyłam się między 12 a 15 tc to w domu mi wychodziło 1,5kg a u lekarki wyszło 0,2 kg więc spora różnica.
#2271 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam kilka zdjęć ale nie są tak dobrej jakoś po kompresji filmiku
![]() ![]() Kręgosłup i dwie buźki pierwszego i kręgosłup i raz buźka drugiego ![]()
#2272 |
Rozeznanie
|
mam to samo ale nie kule a to jest tak jakby piąstak i dlatego pomyslałam,ze to może mała... reszta jest miękkie tylko ta jakby piąstka. Moj tez tez ja zobaczył jak lezę
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
śliczne te ciuszki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja mam USG 4d 5wrzesnia..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Rozeznanie
|
HAHA ja też tak mam jak cokolwiek kupuję to macam, mąż mówił mi że nieraz ludzie się śmieją ze mnie bo ja np nigdy nie odpuszczę macania jaśków czy poduszek;p no po prostu muszę dotknąć ![]()
#2276 |
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny, ja jak zwykle przy śniadanku
![]() Na początku mogłam zapijać się 2 litrami soku pomarańczowego, i nigdy nie miałam dość. Potem pomidory do wszystkiego albo i same po 6 dziennie.Teraz na śniadanie jakiś czas pół kromki z dżemem truskawkowym i pół z musztardą, przy czym gryzłam raz jedną raz drugą stronę. Teraz od około 1,5 tygodnia do wszystkiego idzie musztarda, miód oraz almette z pomidorami ![]() Nie mówiąc już ,że jak poczuje mc donaldsa albo kebaba to obowiązkowo trzeba iść po cheesa. A niech się tylko ktoś obok mnie objada to potrafiłabym zabrać ![]() Co robicie na obiad? Ja ruskie pierogi. Ulubione danie mojego TŻ odkąd mnie poznał ![]() Yummy_mummy- witam oficjalnie Antosia ![]() Akkma -witam także Grzesia ![]() upadly_aniolOO - ja również przegrzebuje internet za butelkami, i nie mogę sobie czegoś ubrać.Mam zamiar co prawda piersią karmić , ale wiadomo na wszelki wypadek trzeba mieć. Ja od położnej dostałam małe upominki na początku i właśnie była tam butelka Aventu .Więc wydaje mi się ,że są one dość dobre skoro przyszłe mamy je dostają. senira666- hah ja nawet nic nie mierze jeszcze.Ale mam na jesień w razie Wu jeden co się go oplata mocno paskiem i się tak fajnie marszczy jest on sporo za szeroki dlatego, więc o jesień się nie martwię.Gorzej z zimą, bo miałam w tym roku kupić nowy,stary się już na mnie obraził. PawMaj- mnie gdzieś teraz głód bardzo wieczorami chwyta i w nocy, chociaż staram się nie jeść, ja i bez ciąży mam nadwagę, i nie chce przytyć więcej niż z 10 kg. Ale wiadomo nie głodzę się, i jem normalnie.Po prostu po ciąży trzeba będzie podwójnie dupsko ruszyć. Kalina27- ja mam od gina , kwas foliowy z jodem i wit.D. Poza tym nic. A jestem w Niemczech A Benjamin super imię. Znałam jednego w dzieciństwie i fajny z niego chłopak był.A teraz wyrósł na takie ciacho ,że hooo hooo.i skończył chyba ze 3 kierunki ![]() em ma, mezaga- mnie tam do picia prosić nie trzeba. Dziennie idzie minimum 3 litry wody i herbatek. ![]() quapissima- ja bym chyba tak nie wytrzymała.1 Usg a to już 18 tydzień. ja jestem w 16 a miałam już 3. Fakt jedno na życzenie płatne,ale mimo wszystko. mezaga- dwa cudowne szczęścia ![]() Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-08-29 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
Hosenka czy w Sączu robią gdzieś USG 3D?
Dzięki dziewczyny - nie udało nam się tak złapać ujęcia, żeby ładniejsze te buźki były. Ale widok takiego dziecka jak ziewa albo łapie wody płodowe jest bezcenna ![]() One są tak ułożone względem siebie, że jeden kopie po brzuchu drugiego. I tak trochę zachodzą na siebie. Może dlatego za bardzo tych ruchów nie czuję.
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-08-29 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2280 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę o takim samym baldachimie jak Ty. Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam, że udaje się Wam wybrać imię. Dla nas to bardzo ciężkie zadanie...jacyś wybredni jesteśmy... Cytat:
A co do witamin to ja w ogóle mam wrażenie, że w Polsce bierze się za dużo tych wszystkich suplementów diety (nie tylko w ciąży). Zresztą widać to po ilości aptek... Ja nie cierpię witamin-te tabletki są takie wielkie! Zresztą mam wrażenie, że to takie placebo i tak najważniejsza jest nasza dieta. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.