Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 08:22   #2251
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Jaki sliczny komplecik wpadł mi w oko http://allegro.pl/komplecik-wyprawka...450810120.html zielony po prostu uroczy chyba po wypłacie zakupię akurat rozmiar 62 to troszkę większy będzie .

no fajny i nie drogi
Stary 2013-08-29, 08:24   #2252
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja mam nadbagaż 5 kg przez ostatni miesiąc przybyło 1 kg. Lekarz powiedział, ze jest OK
Witaminy łykam- Femibion natal2.

Laski czy Wy się zdrowo odżywiacie? Bo tak powiem szczerze że ja to tak nie bardzo owszem jem jakiegoś pomidora, ogórka itp ale żeby zażerała się sałatkami, owocami itp to nie powiem. Codziennie jakieś tak jabłko czy pomarańcza wciągnę, jakiś jogurt też ale zawsze tak jadłam
Generalnie jem normalnie to co przedtem- kurde może powinnam więcej warzyw.... ale mi się nie chce marchewki tylko np mięcha
A myślisz, ze dziecko to rośnie od marchewki czy od mięsa?
Jesli Twój organizm żąda białka to super, jedz ile wlezie.

Warzywa i owoce tez są ważne, ale bez przesady. Zwykle porcje powinny wystarczyć.
Stary 2013-08-29, 08:31   #2253
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam nadbagaż 5 kg przez ostatni miesiąc przybyło 1 kg. Lekarz powiedział, ze jest OK

Laski czy Wy się zdrowo odżywiacie? Bo tak powiem szczerze że ja to tak nie bardzo owszem jem jakiegoś pomidora, ogórka itp ale żeby zażerała się sałatkami, owocami itp to nie powiem. Codziennie jakieś tak jabłko czy pomarańcza wciągnę, jakiś jogurt też ale zawsze tak jadłam
Generalnie jem normalnie to co przedtem- kurde może powinnam więcej warzyw.... ale mi się nie chce marchewki tylko np mięcha
Ja przytyłam do tej pory 2,5 kg . A dzis jest 19tc 5d ale za to brzuch mam największy ze wszytskich chyba
co do odżywiania jem mniej i staram się codziennie coś zdrowego zjeść jakieś warzywo , owoc , jogurt wcześniej sporadycznie jadłam takie rzeczy .
Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Miałam zwykłe, one tylko odpowietrzacz w smoku mają, z rurką miałam dr brownsa i kiedys nawet chciałam dac herbatke Alkowi przez nią ale w ogóle nie chciał z niej pic.
Na początku się wkurzałam na te butelki TT bo miały byc takie wspaniałe a się zasysały, a sie okazało że przed karmieniem trzeba rozkleić ten odpowietrzacz bo po myciu się sklejał bo to taki cieniutki silikon
Dziękuje ci bardzo Właśnie dużo czytałam wczoraj o tych zasysaniach to tylko jedna dziewczyna napisała w komentarzyu ,żeby przeczytać ulotkę bo jak prawidłowo się postępuje z butelką to ona się nie zasysa . Ale w sumie w każdym z wymienionych u mnie modeli ktoś napisał , że butelka się zasysa .
Stary 2013-08-29, 08:34   #2254
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
ale super, że tak dokłanie wszystko sprawdzono.
Pokaż fotki
Pokażę, pokażę - tylko muszę powiedzieć małżowi, żeby wyciął kilka ujęć z filmiku.

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że to kołatanie może być taką reakcją...w sumie wypijam dziennie jakieś 2 do 3 szklanek wody (chyba najwięcej przy popijaniu magnezu czy witamin), poza tym wiadomo, że jakieś owoce, zupa, mleko z płatkami, ale może to faktycznie jeszcze za mało.
Ja wczoraj dostałam ochrzan od lekarza, Stwierdził, ze te moje problemy to właśnie tez między innymi z tego, że za mało piłam. W pogodę upalną powinnam wypijać do 4 litrów płynów a teraz 2-3.
Małż obiecał lekarzowi, że będzie mnie pilnował - i już dotrzymuje słowa Dzisiaj ledwo wstałam kazał mi wypić szklankę wody na dzień dobry. Do śniadania wypiłam drugą - to już mam pół litra za sobą

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
quapissima- witaj!

O aferze szczepionkowej przyznaję, że nic nie słyszałam. Mimo to mam dość chłodny stosunek do szczepień. Ostatecznie jednak szczepię wszystkie moje dzieciaki obowiązkowymi szczepionkami. Wybieram w moim mniemaniu mniejsze zło.
Jestem natomiast bardzo za szczepieniem przeciw ospie wietrznej. Nie rozumiem przy tym dlaczego nie jest to w naszym kraju szczepienie obowiązkowe i bezpłatne. W USA dzieci nie przechodzą ospy, wszystkie są szczepione.
Jest to na tyle paskudne choróbsko, że powinno być wyeliminowane z naszego społeczeństwa - tym bardziej, że w innych krajach już się dawno z tym uporali.
Powiem szczerze, że jest jedna szczepionka której na pewno nie zastosuję - właśnie na ospę Co do pozostałych - nawet dokładnie nie wiem jakie są. Ale na pewno na część chorób będę szczepić. Inne sobie podarujemy.

Cytat:

Ja się odżywiam baaardzo nie zdrowo. Nie jem prawie wcale warzyw - jedynie pomidor i kiszony ogórek, kanapki z pasztetem, smażone żarcie - którego powinnam unikać. Niby generalnie jem bardzo małe porcje - nie jestem w siebie wcisnąć nawet połowy schaboszczaka nie mówiąc o ziemniakach do tego (strasznie skurczył mi się żołądek w ciąży). I cola. Piję jej zdecydowanie za dużo. W weekend każdy mamy butlę coli w domu. I co z tego, że wygazowaną piję - cola to cola.
Stary 2013-08-29, 08:36   #2255
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja biore fembion natan 2 moja ginekolog bardzo zaleca no i doktor od prenatalnego też zalecał więc łykam
Gratuluję wszystkim udanych wizyt no i określenia płci- jak ja wam zazdroszczę też już bym chciała wiedzieć kogo w brzuchu noszę
Stary 2013-08-29, 08:43   #2256
magnusia
Zakorzenienie

no to żeście mnie z tym jedzeniem uspokoiły
Stary 2013-08-29, 08:53   #2257
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:

Ja teraz pewnie mam z 5 na plusie. I też mam wrażenie, że mogłabym się bardziej przyłożyć do odżywiania. Warzyw wcinam sporo i owoców też, ale jednocześnie często sobie folguję i pozwalam na śmieci. To jakaś czekolada, chipsy, lody. Miałam też etap żółto-pomarańczowego żarcia, czyli węglowodany proste, pomidory i ser (pizza, makaron, pizza, pizza, zapiekanka, makaron itd.) No i oczywiście poszło mi tam, gdzie zawsze - w boczki A brzuch pomimo 23 tygodnia nadal wygląda tylko tak, jakbym od dwóch dni po prostu nie mogła puścić bąka
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 08:55   #2258
forester
Zadomowienie

Amberella gratuluje udanej wizyty.

Akkma witamy Grzesia

yummi_mummy witamy Antka

Cytat:

Laski czy Wy się zdrowo odżywiacie?
Ja staram się jeść bardzo rozsądne porcje i zróżnicowane. Uwielbiam produkty mączne, ale zauważyłam, że czuje się po nich gorzej niż po np. rybie na parzę z warzywami (choć nienawidzę ryb). Jem bardzo mało słodyczy, nie tykam fast foodów. I tak moje wyniki wyglądają tak: hemoglobina 9,4 (norma 12), hematokryt 29 (norma 37), erytorycty 3,50 (norma 3,70).
Więc Magnusiu droga, skoro wyniki masz dobre, to znaczy, że się dobrze odżywiasz

Ja przytyłam od początku ciąży 2 kg i oprócz brzucha nic się w mojej figurze nie zmieniło.

Ja poproszę kciuki za dzisiejszą wizytę. Mam ją o 16 i już tupie nogami. Jutro Małż ma urodziny i chciałaby w prezencie wiedzieć kogo ma się spodziewać
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 09:01   #2259
yummi_mummy
BAN stały

Cytat:
Gratuluję Antosia! To moje ulubione imię chłopięce , ale u nas niestety nie przejdzie. Umówiliśmy się na początku, że ja nadaję imię córeczce a mąż synkowi, ponieważ okazało się, że będzie syn...wypada mi się zgodzić się na Beniamina
Beniamin też ładnie Ale Antek, to Antek Następnym razem umówcie się że Ty wybierasz dla chłopaczka :P hihi
yummi_mummy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 09:03   #2260
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość

Ja poproszę kciuki za dzisiejszą wizytę. Mam ją o 16 i już tupie nogami. Jutro Małż ma urodziny i chciałaby w prezencie wiedzieć kogo ma się spodziewać

Stary 2013-08-29, 09:04   #2261
forester
Zadomowienie

Dzisiaj w C&A w sklepie internetowym dla odmiany ciuszki dziecięce 20% taniej. Teraz już nie wiem czy się nie skuszę po wizycie
tutaj link: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr.../Kolekcja/Body

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 09:04   #2262
lejdi_aga13
Rozeznanie

helloneta nie miałam 2 dni

gratluje poznania płcii wszelkich udanych wizyt

mnie wczoraj rano i przedwczoraj wieczorem bolał brzuszek na dole z lewej strony coś jakbym miała kolkę-kuło i przestawało -trwało to kłucie sekundki ale powarzały sie sporo razy.

Ogolnie powinno się spać na lewym boku? bo Moja nie pozwala zbytnio leżec mi na plecach- jak kładę się na plecach to na środku brzuszka ponizej pępka z 5cm mam taka gulkę -jak sie ruszam czy wstane i położę znika i taka mniej więcej jak pieść i mam wrażenie ,ze to ona na prawym też mi nie wygodnie ogólnie nie czuje codziennie jeszcze ruchów na razie czasem coś poczuje a czasem zastanawiam się czy mi się to nie zdawało

co do brzucha-jak się najem to go widać, delikatnie wystaje mi ale we wszystkie bluzki i spodnie się mieszczę a to już zaczęłam 5miesiąc. Wagowo mam -4kg. Jem na prawdę dużo mniej niz w ciaży. Zjem 1-2małe kawałki pizzy jestem na max najedzona. Ogólnie jem warzywa owoce w sporej ilości ale to dlatego ,ze mam na nie ochotę. Słodycze=0. Zjadłam kawałek cytrynowej babki a tak ostatnio z 2tyg temu batonika jednego. Wolę pikane. Na spaghetti mam dziś mega ochotę

meczą mnie bóle głowy coś często ale wole to od migreny czy wymiotów ,które wreszcie ucichły
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 09:11   #2263
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Dzisiaj w C&A w sklepie internetowym dla odmiany ciuszki dziecięce 20% taniej. Teraz już nie wiem czy się nie skuszę po wizycie
Stary 2013-08-29, 09:15   #2264
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajne to ciuszki- jak orientacyjnie podliczyłam co bym chciałaa kupić (razem z jakimś kodem itp) to z 500-600 zł już wychodzi bo najchętniej kupiłabym wszystko bo przez neta wygodnie
Stary 2013-08-29, 09:18   #2265
lejdi_aga13
Rozeznanie

forester ale tylko w sklepie internetowym?ZNajoma kupiła 1 body w c&a u siebie to za 2x body dała 59zł a tu są nawet bez promocji 17-20zł

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-08-29, 09:22   #2266
forester
Zadomowienie

Z tego co wiem to tylko w sklepie internetowym. Oni codziennie mają takie akcje np. cena dnia itp. Ja widziałam te ciuszki na żywo i bardzo przypadły mi do gustu, ale nie pamiętam ile kosztowały w normalnym sklepie.
Stary 2013-08-29, 09:25   #2267
guapissima
Raczkowanie

Cytat:
Kiedy czytam Wasze opisy o nadmiernym apetycie, to uspokajają się moje wyrzuty sumienia. Jem często i dużo więcej niż zwykle.
Przytyłam już 7 kg a to dopiero przecież półmetek.
W tej ciąży mam ogólnie stres na punkcie wagi. Nasłuchałam się dużo historii, że po trzeciej ciąży najtrudniej wrócić do poprzedniej wagi, najszybciej przybiera się na wadze i ma się duży brzuch. Dwa ostatnie punkty u mnie się już sprawdziły.
A jak u Was z wagą? dużo już przybrałyście?

Ciekawa jestem też czy łykacie witaminy?
ja w tej ciąży nie łykam nic. Sporadycznie magnez, gdy były upały. Mój gin stwierdził, że najnowsze badania wykazują, że tak na prawdę niewiele procent z tzw. witamin dla ciężarnych wchłania się do organizmu...

Poza tym mam kuzynkę we Francji, która dziwi się, że sugeruje się ciężarnym Polkom jakieś "specjalne" witaminki, u nich NIC się nic się nie bierze. Podobnie kuzynka z Canady - wręcz oburza się na te naciski witaminowe - u nich też nic się dodatkowo ni e łyka...
Co kraj to obyczaj...
Tutaj generalnie jakos inaczej traktuje sie prowadzenie ciazy, czasem jak czytam o waszych lekarzach to az zazdroszcze. Tu idzie sie do lekarza ogolnego, ktory odsyla na badania. Fakt, ze u mnie jest to bardziej skomplikowane, bo 3 razy zmienialam kraj od chwili kiedy jestem w ciazy, ale np wizyte u ginekologa bede miala dopiero w tym miesiacu, a wczoraj zaczelam 18 tydzien. O witaminach nikt nawet nie wspomina ( ja lykam falvit mama, bo dostalam w paczce z polski ), do tej pory mialam tylko 1 usg i 2 razy badania z krwi i to tyle
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 09:25   #2268
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Zaczynam się trochę denerwować bo mam takie dziwne twardnienie brzucha... wieczorem i rano jak leżę.
Czuję jakby mi macica robiła się twarda jak kamień i wychodzi do góry tak że czuć pod ręką , taka wielka kula mam tak codziennie.
Wizyta dopiero 13 września

zauważyłam to samo u siebie

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 09:27   #2269
guapissima
Raczkowanie

ja mialam dokladnie tak samo, kupilam magnez homeopatyczny i nawet pomoglo, zobaczymy na ile
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 09:28   #2270
senira666
Zakorzenienie

co do wagi to według mojej domowej wagi przytyłam od początku ciąży 2,8 kg ale waga u lekarza pokazuje mi dużo mniej.
Jak ważyłam się między 12 a 15 tc to w domu mi wychodziło 1,5kg a u lekarki wyszło 0,2 kg więc spora różnica.
Stary 2013-08-29, 09:30   #2271
mezaga
Zakorzenienie

Wrzucam kilka zdjęć ale nie są tak dobrej jakoś po kompresji filmiku Na żywo wyglądały o wiele bardziej okazale - a może mi się wydaje

Kręgosłup i dwie buźki pierwszego i kręgosłup i raz buźka drugiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg vlcsnap-2013-08-29-10h01m26s236.jpg (28,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg vlcsnap-2013-08-29-10h09m38s123.jpg (31,4 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg vlcsnap-2013-08-29-10h09m49s12.jpg (32,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg vlcsnap-2013-08-29-10h13m46s105.jpg (34,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg vlcsnap-2013-08-29-10h17m32s19.jpg (32,9 KB, 37 załadowań)
Stary 2013-08-29, 09:32   #2272
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
zauważyłam to samo u siebie
mam to samo ale nie kule a to jest tak jakby piąstak i dlatego pomyslałam,ze to może mała... reszta jest miękkie tylko ta jakby piąstka. Moj tez tez ja zobaczył jak lezę

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-08-29, 09:33   #2273
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny świetna alternatywa żeby z domu nie wychodzić i darmowa dostawa do dziś
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr.../Kolekcja/Body

śliczne te ciuszki po raz pierwszy mnie chwyciło na ich widok;p

26.05.2013 II kreseczki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 09:33   #2274
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Wrzucam kilka zdjęć ale nie są tak dobrej jakoś po kompresji filmiku Na żywo wyglądały o wiele bardziej okazale - a może mi się wydaje

ale słodkie

ja mam USG 4d 5wrzesnia..

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-08-29, 09:34   #2275
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
całkiem fajne ale ja z tych co to muszą podotykać

HAHA ja też tak mam jak cokolwiek kupuję to macam, mąż mówił mi że nieraz ludzie się śmieją ze mnie bo ja np nigdy nie odpuszczę macania jaśków czy poduszek;p no po prostu muszę dotknąć

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2013-08-29, 09:36   #2276
Muminek1991
Rozeznanie

Hey dziewczyny, ja jak zwykle przy śniadanku . Dzisiaj pełnoziarnisty chlebek z Almette i pomidorkiem. Moje ulubione jedzenie od kilku dni. W ogóle macie tez takie etapy z jedzeniem ,czy tylko ja jestem nienormalna.
Na początku mogłam zapijać się 2 litrami soku pomarańczowego, i nigdy nie miałam dość. Potem pomidory do wszystkiego albo i same po 6 dziennie.Teraz na śniadanie jakiś czas pół kromki z dżemem truskawkowym i pół z musztardą, przy czym gryzłam raz jedną raz drugą stronę. Teraz od około 1,5 tygodnia do wszystkiego idzie musztarda, miód oraz almette z pomidorami
Nie mówiąc już ,że jak poczuje mc donaldsa albo kebaba to obowiązkowo trzeba iść po cheesa. A niech się tylko ktoś obok mnie objada to potrafiłabym zabrać
Co robicie na obiad? Ja ruskie pierogi. Ulubione danie mojego TŻ odkąd mnie poznał

Yummy_mummy- witam oficjalnie Antosia
Akkma -witam także Grzesia
upadly_aniolOO - ja również przegrzebuje internet za butelkami, i nie mogę sobie czegoś ubrać.Mam zamiar co prawda piersią karmić , ale wiadomo na wszelki wypadek trzeba mieć.
Ja od położnej dostałam małe upominki na początku i właśnie była tam butelka Aventu .Więc wydaje mi się ,że są one dość dobre skoro przyszłe mamy je dostają.
senira666- hah ja nawet nic nie mierze jeszcze.Ale mam na jesień w razie Wu jeden co się go oplata mocno paskiem i się tak fajnie marszczy jest on sporo za szeroki dlatego, więc o jesień się nie martwię.Gorzej z zimą, bo miałam w tym roku kupić nowy,stary się już na mnie obraził.
PawMaj- mnie gdzieś teraz głód bardzo wieczorami chwyta i w nocy, chociaż staram się nie jeść, ja i bez ciąży mam nadwagę, i nie chce przytyć więcej niż z 10 kg. Ale wiadomo nie głodzę się, i jem normalnie.Po prostu po ciąży trzeba będzie podwójnie dupsko ruszyć.
Kalina27- ja mam od gina , kwas foliowy z jodem i wit.D. Poza tym nic. A jestem w Niemczech
A Benjamin super imię. Znałam jednego w dzieciństwie i fajny z niego chłopak był.A teraz wyrósł na takie ciacho ,że hooo hooo.i skończył chyba ze 3 kierunki
em ma, mezaga- mnie tam do picia prosić nie trzeba. Dziennie idzie minimum 3 litry wody i herbatek. a czasem i tak mi mało.
quapissima- ja bym chyba tak nie wytrzymała.1 Usg a to już 18 tydzień. ja jestem w 16 a miałam już 3. Fakt jedno na życzenie płatne,ale mimo wszystko.
mezaga- dwa cudowne szczęścia

Edytowane przez Muminek1991
Czas edycji: 2013-08-29 o 09:42
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 09:36   #2277
senira666
Zakorzenienie

Cytat:

super fotki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 09:38   #2278
mezaga
Zakorzenienie

Hosenka czy w Sączu robią gdzieś USG 3D?

Dzięki dziewczyny - nie udało nam się tak złapać ujęcia, żeby ładniejsze te buźki były. Ale widok takiego dziecka jak ziewa albo łapie wody płodowe jest bezcenna
One są tak ułożone względem siebie, że jeden kopie po brzuchu drugiego. I tak trochę zachodzą na siebie. Może dlatego za bardzo tych ruchów nie czuję.

Edytowane przez mezaga
Czas edycji: 2013-08-29 o 09:41
mezaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 09:38   #2279
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Co robicie na obiad? Ja ruskie pierogi. Ulubione danie mojego TŻ odkąd mnie poznał
u mnie dzisiaj dla mojego schabik i ziemniaczki a dla mnie pierogi z jagodami
Stary 2013-08-29, 09:40   #2280
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
My mamy baldachim z takiej jakby siateczki taką "moskitierę" właśnie w celu ochrony przed owadami które mogą się dostać do domu.

I powiem Wam że mnie już tak bardzo nie przeraża wyprawka bo nie licząc kosmetyków/rzeczy aptecznych i rzeczy dla mnie mamy jakieś 95% szukam jakieś niedrogiej apteki online gdzie można zamówić większość rzeczy na raz za rozsądna cenę jakbyście miały jakaś sprawdzoną proszę o link.
95%? O kobieto...może mnie też zaopatrzysz?
Myślę o takim samym baldachimie jak Ty.
Cytat:
Napisane przez yummi_mummy Pokaż wiadomość
No i po wizycie Antek (bo już na pewno wiemy, że to chłopak jak nic czuje się dobrze, ma 345 gram i fika nieustannie.
To na pierwszej stronie wpisujemy Antka?
Zazdroszczę Wam, że udaje się Wam wybrać imię. Dla nas to bardzo ciężkie zadanie...jacyś wybredni jesteśmy...
Cytat:
A jak u Was z wagą? dużo już przybrałyście?

Ciekawa jestem też czy łykacie witaminy?
ja w tej ciąży nie łykam nic. Sporadycznie magnez, gdy były upały. Mój gin stwierdził, że najnowsze badania wykazują, że tak na prawdę niewiele procent z tzw. witamin dla ciężarnych wchłania się do organizmu...

Poza tym mam kuzynkę we Francji, która dziwi się, że sugeruje się ciężarnym Polkom jakieś "specjalne" witaminki, u nich NIC się nic się nie bierze. Podobnie kuzynka z Canady - wręcz oburza się na te naciski witaminowe - u nich też nic się dodatkowo ni e łyka...
Co kraj to obyczaj...
Ja póki co przytyłam 3 kg (kończę 24 tydzień).
A co do witamin to ja w ogóle mam wrażenie, że w Polsce bierze się za dużo tych wszystkich suplementów diety (nie tylko w ciąży). Zresztą widać to po ilości aptek... Ja nie cierpię witamin-te tabletki są takie wielkie! Zresztą mam wrażenie, że to takie placebo i tak najważniejsza jest nasza dieta.
Cytat:
Gratuluję Antosia! To moje ulubione imię chłopięce , ale u nas niestety nie przejdzie. Umówiliśmy się na początku, że ja nadaję imię córeczce a mąż synkowi, ponieważ okazało się, że będzie syn...wypada mi się zgodzić się na Beniamina
Gratulacje! Wpisujemy Beniamina?
Cytat:
Ja wczoraj dostałam ochrzan od lekarza, Stwierdził, ze te moje problemy to właśnie tez między innymi z tego, że za mało piłam. W pogodę upalną powinnam wypijać do 4 litrów płynów a teraz 2-3.
Małż obiecał lekarzowi, że będzie mnie pilnował - i już dotrzymuje słowa Dzisiaj ledwo wstałam kazał mi wypić szklankę wody na dzień dobry. Do śniadania wypiłam drugą - to już mam pół litra za sobą
Mhm...to wychodzi na to, że ja piję jakiś litr dziennie (trudno powiedzieć ile się wchłania z owoców i innych pokarmów)...qrde...postar am się pilnować tego bardziej. Swoją drogą zastanawiam się dlaczego ja pragnienia nie odczuwam nawet w upały nie czułam...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości