![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaką książkę teraz czytacie? cz. IX
Cytat:
![]() ![]() A tak żeby nie offtopować to kończę powoli Odwyk - książka w porządku ale szału nie ma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Doskonale rozumiem, że mogła Ci ta książka nie podejść, bo jest dość specyficzna. Jeśli chodzi o Deavera zdecydowanie najbardziej polecam Ogród bestii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
K. Michalak - Bezdomna
(naczytałam się recenzji, że super - jestem w połowie książki - do tego dosyć rozczarowana).
#395 |
Rozeznanie
|
Witam Was
![]() Ja natomiast męczę (z przerwami) "Lśnienie" Kinga już od czerwca bodajże. W tym czasie wzięłam się za "Misery" (również Kinga) oraz opowiadania Edgara Allana Poe. Na szczęście, "Lśnienie" skończę dziś bądź jutro. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Rozeznanie
|
Z tego co wiem, to przez cały cykl z Lincolnem ciągną się te techniczno-chemiczne analizy. W innych książkach się z tym nie spotkałam. Tak jak pisałam najbardziej podobał mi się Ogród bestii, ale ta książka zdecydowanie się różni od innych powieści Deavera, bo jej akcja toczy się w nazistowskich Niemczech. Całkiem przyjemnie czytało mi się też Panieński grób oraz Hak. Dużo jest w tych książkach analizy, ale analizy psychiki, a tej analizy technicznej właściwie tam nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
Odp: Jaką książkę teraz czytacie? cz. IX
Wlasnie skonczylam Cobena- ostatni szczegow. Niby ok, szybko sie czyta, Coben umie zaciekawic co sie bedzie dzialo dalej. No i ten Win
![]() Teraz zaczynam Pawlikowskiej Blondynka na czarnym ladzie. Czytal ktos? Chcialam wypozyczyc cos Kinga ale nie bylo w bibliotece interesujacych mnie tytulow, a nie chcialam sie znowu zrazac tak jak kiedys po przeczytaniu Komorki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zadomowienie
|
właśnie skonczyłam:
S.E.K.R.E.T. Adeline ![]() Swietna, polecam |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
"Trans" Manueli Gretkowskiej, wyśmienite i inteligentne.
#401 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do samej książki, zła nie jest ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A tak a propos. Czytam te "Wszechświaty" rozumiem słowo pisane, składam, to do kupy, ogarniam, ale jak mam to przerobić na logikę to nie ma męskiego organu we wsi. Nie da rady, nie ogarniam, dla mnie to dziwne, pokręcone, mój mały rozumek nie potrafi przetrawić tych informacji. Aczkolwiek z drugiej strony całkowicie rozumiem co autor chce mi przekazać ![]() ![]()
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Carpe Diem!
|
Skończyłam "Tysiąc wspaniałych słońc" Hosseini.
Podobała mi się.
#404 |
Blond forever!
|
Nowe przygody Mikołajka. Tom II - Sempe, Gościnny
![]() |
#405 |
Konto usunięte
|
Ja teraz czytam Misery Kinga i oczywiscie jest super. Szkoda tylko, ze najpierw widzialam film, a dopiero teraz czytam ksiazke. Ale i tak świetna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A obecnie, jak wspomniałam wcześniej czytam Rękę mistrza, potem robię przerwę od Kinga, choć na mojej liście do przeczytania jest jeszcze kilka jego pozycji, ale teraz mam ochotę przeczytać coś w innym klimacie - myślę o Kocham Nowy York Isabelle Laflache - może ktoś już przeczytał i wypowie się czy warto?
![]() |
#408 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
'Tam gdzie Ty' J. Picoult
![]()
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Film "Kolekcjoner kości" skopał książkę, aktorzy tak jak napisała Karo fatalnie dobrani, zamiana postaci geja Toma na czarnoskórą pielęgniarkę itp. czemu to miało służyć? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Jako, że najpierw oglądałam film,zdziwiło mnie bardzo i przesadzone było wg mnie zakończenie w książce. To "filmowe" było jak najbardziej naturalne, a w książce trochę cuda na kiju.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A jak Ci się podobała 'Ręka mistrza'?
![]() |
#413 |
Rozeznanie
|
Według mnie, ze Lśnieniem jest tak samo jak z Ręką Mistrza. King na początku trochę sobie przynudził, pomieszał parę wątków i dopiero w połowie książki coś zaczęło się dziać. Niestety, ale właśnie tą drugą książkę również "męczyłam", co rzadko mi się zdarza. Z czystym sumieniem mogę polecić natomiast ostatnio przeczytaną Misery, którą dorwałam w Biedronce za 8,99.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
To mnie załamałas... Zamówiłam tą książke w Znaku i czekałam z niecierpliwością. Ostatnio nie mam szczęścia do ciekawych książek. Teraz męczę Bliżej słońca Richard Paul Evans- nudnawe babskie czytadło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
a ja wychodzę z założenia, że to książka musi nas zaciekawić -wybrać
bardzo źle wspominam czasy kiedy ktoś narzucał mi książkę, którą mam przeczytać (mam na myśli lektury) to było obowiązkowe więc trzeba było przepękać, ale już nie interesowała tak jak wybrana samodzielnie z półki i czytanie przestawało być przyjemne... jednym książka może podpasować innym się nie podobać więc ciężko udzielać w tym temacie jakichkolwiek rad w stylu nie polecam bo nudna jak flaki z olejem - zgodzicie się ze mną? czytasz recenzję jeżeli Cię zaciekawia to automatycznie po nią sięgasz, ale to w trakcie wychodzi czy była przereklamowana czy faktycznie ma w sobie to coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz bardzo chętnie sięgam po lektury. Masz rację, aczkolwiek zawsze dobrze usłyszeć czyjąś opinie. Najlepiej jeśli znasz tej osoby gust czytelniczy, to już sobie można samemu przemyśleć, czy warto sięgnąć po pozycję czy nie. Moja mama ma taką koleżankę, że jak jedna zachwala książkę, to już druga jej nie tknie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Jaką książkę teraz czytacie? cz. IX
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#418 |
Gang Iren
|
Zaczynam "Uczta dla wron. Cienie śmierci"
#419 |
Raczkowanie
|
Przez ostatnie 2 tygodnie w ręce wpadły mi cztery książki:
Książę Mgły oraz Marina- obie autorstwa Carlosa Ruiz Zafon. Jak już gdzieś wspominałam, jestem zostałam oczarowana jego pisarstwem i mam zamiar przeczytać jego wszystkie powieści, jakie mi wpadną w ręce. Trzymające w napięciu, napisane świetnym stylem. Gorąco polecam. Drakula- wampir, tyran, czy bohater?- Ilona Czamańska - od ładnych paru lat interesuję się tematyką związaną z fantastyką, mitologią. Książka przypomina dłuższy referat, który dotyczy głównie słynnego Wlada Palownika, pierwowzoru Drakuli Brama Stokera. Sporo ciekawostek i faktów historycznych, które mogą zaciekawić-szczególnie, że o tym się nie mówi na lekcjach historii. Dlaczego mężczyźni kochają zołzy- Sherry Argov - kompletnie nie rozumiem fenomenu tej książki. Miałam wrażenie, że autorka sama sobie co chwila zaprzecza. Pisze, że nie można prowadzić gierek, manipulować. Ale tytułowa zołza dokładnie to robi. Oraz fakt, że miła dziewczyna jest taką osobą, która od razu idzie z facetem do łóżka, żeby był zadowolony. Jedyne z czym się zgadzam, to z tym, że kobieta powinna mieć swoją godność, swoje pasje. Być sobą i mieć wysoką samoocenę bez względu na to, czy się z kimś spotyka, czy też nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |||
Zakorzenienie
|
Dzięki za opinię, no właśnie się waham, bo z jednej strony przeczytałabym coś "babskiego", lekkiego, ale nie znowuż jakieś totalne czytadło.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2013-08-29 o 10:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.