|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
|
0 | 0% |
| Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi |
|
2 | 3,51% |
| Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody |
|
1 | 1,75% |
| Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe |
|
13 | 22,81% |
| Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi |
|
5 | 8,77% |
| Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita |
|
0 | 0% |
| Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy |
|
1 | 1,75% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku |
|
25 | 43,86% |
| Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny |
|
9 | 15,79% |
| Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Skup się na tym, że niedługo będzie powszystkim i będziesz mieć swojego maluszka przy sobie ![]() Cytat:
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Cytat:
trzymam kciuki żeby wszystko było po Twojej myśli .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4353 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- No może ja też wypróbuję |
||
|
|
|
#4354 | ||
|
Raczkowanie
|
Tak, zdecydowanie muszę o coś poprosić gina. Trzeba się zorientować.
Cytat:
Cytat:
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Wrócę do domu to zacznę chyba robić przysiady
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4356 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Ta podróż pociągiem będzie gorsza o wiele wg mnie niż samolot |
||
|
|
|
#4357 | |
|
Zadomowienie
|
Motyl, pytałaś o KTG - ja chodzę i to co tydzień, bo takie mam zalecenie, ale szczerze - mam poczucie zmarnowanego czasu....
po co mi to już teraz (36tc)Cytat:
ale super ![]() ![]() Matalku - ja Ci serdecznie współczuję... ja w szpitalu leżałam najdłużej 3 miesiące ale dawno temu - myślałam, że teraz już tak ni trzymają. Zdrowie TZ najważniejsze, bo chory i tak nie będzie w stanie Ci w niczym pomóc (tym bardziej że musi być bardzo słaby od tych głodówek), ale mam takie wrażenie, że on mógłby przychodzić na kontrole ambulatoryjnie, a dnie i noce spędzać z Wami w domu... Eh, Vea - nie łam się, od czasu do czasu taki dzień się niestety zdarza ![]() A to dziwne że już każą Ci podawać pediatrę zawsze wiedziałam, że przy wyjściu ze szpitala trzeba podać przychodnię, żeby szpital wysłał tam dokumenty, ale przed porodem ![]() Logoasia - ja proverę, ale w tabletkach, dostałam dla kota na ruję i nawet nie wiedziałam, że to środek antykoncepcyjny dla ludzi ![]() Czarna - a u Was w końcu niedługo przeprowadzka ![]() Papalinka - też mnie ta porodówka na Chałubińskiego zmroziła a jeszcze bardziej sala do cc ![]() Papuga - urodzisz urodzisz ja weszło to i wyjść kiedyś musi
|
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Biorę
czaszka gratuluję udanej wizyty ![]() t_89 ![]() Cytat:
matallku strasznie mi przykro vea nie top się. Będzie lepiej- niedługo młody się urodzi |
|
|
|
|
#4359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale faktem jest, że możemy pomoc sprzatać dziecku i pokazać, że można mieć porządek. A jak ja widzę, że 8latek nie ma wyrobionego nawyku spuszczania wody po numerze 2, to mnie szlag trafia. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
|
#4360 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, jakoś to będzie
|
|
#4362 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
weź pisz na biało, skąd wiesz, że cię burmistrz nie podczytuje? ![]() Cytat:
![]() a lotu się nie bój przecież A kwestia zabierania fotelika... najlepiej sprawdzić na stronie przewoźnika z którym latasz. Moja znajoma brała fotelik na 100%, chyba traktują go wtedy jakbyś miała wózek. Ale np w wizzair na pewno wkładają ten fotelik do luku, dziecko nie może w nim lecieć Damy radę, na forach też trzeba poczytać co piszą ludzie. W sumie to bardziej niż podróż przeraża mnie pakowanie się na wyjazd z dzieckiem ![]() kciuki są!!! Cytat:
![]() dziń dybry wstałam rano o 6 i o 8 usnełam a teraz mnie tel obudził. Muszę tak robić częściej bo jak się późno wstaje to dni szybciej lecą ale lenia mam niesamowitego, jedynie obiad mnie dziś czeka i poskładanie prania, zamuła jak nie wiem...Misia nie rób pomidorowej!!! Urządzą Ci w domu tomatinę i co?!
09 października 2013 18:45 Ninka |
|||
|
|
|
#4363 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Zacytowałam i mi się apka wywalila, a na kompie Edi ma bajkę
![]() Z tego, co pamiętam: ASIEK84 na mnie krążek działał jeszcze gorzej niż tabsy ja to chyba w ogole hormonów nie mogę ![]() MOTYL w sobotę, ale u mojej siostry w mieszkaniu, więc nie będę musiała sprzątać rano Edzika bierze moja mama, a ja z siostra na zakupy, wszystko przygotujemy i na sama imprezę - jako, ze będą dzieci - moja przyjaciółka przywiezie Ede, bo mama nawet sama nie chce prowadzic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe... widzisz jak nam niedaleko do kotów ![]() Cytat:
domyślam się, ze matka jest umęczona, ale to nie zwalnia obojga rodziców od trzymania się jakiś zasad. masakra ![]() kurna... moja Anka uwielbia spuszczać wodę w kibelku i robimy to zawsze w formie zabawy, trochę inwencji i kreatywności, to nie boli |
||
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Edim nie raz korzystałam. Konduktor też ma obowiązek pomoc wsiąść/wysiąść, tylko nie zawsze zdąży się go znaleźć. Ale.i życzliwi ludzie się zdarzaja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4367 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
dzisiejszy dzień jakiś nie bardzo taki :/... wściekam się bo już 3 tydzień mam kaszel, teraz słabszy ale wciąż jednak jest, u mojego tż było podejrzenie krztuśca, a to może być zaraźliwe ale na początku jego aktywności, nie mogliśmy dojść długo do tego co mu dolega, do dzisiaj ma kaszel a trwa to jakos od czerwca ale ma wziewki i zdarza się to teraz rzadko raz może w nocy jak zapomni wziąć wziewek wieczorem a tak to spokój, no ale możliwe ze i ja się tym zaraziłam ale nie miałam napadów nocnych tylko w dzień mnie męczyło, niby cos w oskrzelach niby później czysto, inhalowałam się aż w końcu wzięłam antybiotyk duomox przez 5 dni miałam nadzieje że całkowicie mi wyciszy ten kaszel ale nie ;( w poniedziałek skończyłam antybiotyk dalej się inhaluje ale wciąż jeszcze mnie takie coś dziwnego w gardle męczy masakra po prostu ile można?? :/ oby to tylko malutkiej nie zaszkodziło ...
|
|
|
|
#4368 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Cytat:
Ja wiem, że do mojego to muszę wyjeżdzać z racjonalnymi, praktycznymi argumentami. On mi gada, że niby od Miłosza nie ma skrótu. Jest taki jak i od Wiktora. Wiktor -Wiktorek, Miłosz- Miłoszek; ta sama forma zdrobnienia , ta sama końcówka, przy czym przy Miłoszu więcej da się wymyśleć. A dwa, imienia Wiktor w kalendarzu jest od zarypania, co chwile imieniny Wiktora i mały będzie miał imieniny i urodziny razem. Do mojego takie coś trafia, bo on jest zdania, że fajnie jak jest osobno, bo więcej okazji do świętowania no. ja chciałam wziąć ślub 14. maja 2011 żeby romantycznie było (bo oboje mamy urodziny wtedy), a on, że nie, bo odbieramy sobie okazję do świętowania i był 24. września. Ale tu się zgodziłam, bo to już pod jesień, a ja jesień kocham I stąd też wrzesień bardzo lubie, tak samo jak i październik
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe na bank nie podczytuje- ma poważniejsze sprawy na głowie
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam koperkową od T.
A na potem pyzy z truchawami,ale to na pewno na dużo później;0 Cytat:
Cytat:
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam kupować bilety przez internet, świetna sprawa, każdy bilet ma swoją miejscówkę, nawet w TLK Cytat:
A nie zastanawialiscie się, czy moze nie macie w domu czegoś co moze uczulać drogi oddechowe? jakiś pył? materiał? materac? proszek? |
||
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
nenka Ty nie rodzisz ??
Nie boję się podróży, moze bardziej jak dziecko to zniesie... co do fotelika, to wiem że raczej do luku. Ale ja sobie wezmę tak czy siak chustę. No i to będzie druga długa podróż w odstępie dwóch miesięcy. Na BN jedziemy ale samochodem, więc tragedii nie będzie. Co do konsulatu, my pojedziemy wyrobić paszport, umiejscowić akt urodzenia, bo potrzebny nam polski na chrzciny. I wyrobimy numer pesel. A co do zupy, myślę, że na widok pływającej w niej zielonej pietruszki, koperku i startej marchewki będą mieć taki odruch... ![]() logoasia tatuś jest wiecznie zajęty, dla mnie to też kwestia tego jak nauczysz męża, tak później to własnie wygląda. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
|
#4374 |
|
dryfuję słowami
|
no my też planowaliśmy na 2011 i akurat była wtedy sobota
ale tż od razu, że nie, bo on nie chce sobie odbierać okazji do świętowania ale data zacna tylko jakoś tak dziwnie mieć wspólnie urodziny. bo trzeba pogodzić się z tym, że nie jest się wtedy najważniejszym
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pietruszka jest fuj, zgadzam się z Tobą. Moja T. uwielbia robić na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ie jakiś napój z pietruszki zielonej.Ostatnio mi to wciskała,ja jej powiedziałam,że nie lubię bardzo pietruszki,ale wciskała dalej. Dała mi do małego kieliszka, wzięłam łyka i prawie zwróciłam...jej mina była bezcenna, potem przeżywała,że przecież pietruszka taka zdrowa, a ja nie jadam No cóż, mówiłam jej,że nie lubię, uprzedzałam
|
|
#4376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj zwiedziłam Kamieńskiego i poza tym, że trafiliśmy na położną z mega fochem na wszystko, to wyszło, że praktycznie wszystko trzeba mieć swoje - dla przeciwwagi w Oławie praktycznie niczego nie trzeba ![]() Cytat:
![]() Więc pokatulam się dzisiaj do małej przychodni niedaleko domu, która ma umowę z NFZ i pracuje tam jako pediatra i lekarz rodzinny zaprzyjaźniona Pani doktor - chce tam złożyć deklarację na swojego lekarza (bo jeżdżenie przez cale miasto z "katarem" to bezsens), na pediatrę dla Młodego i na położną środowiskową - podobno taki układ jest najlepszy jeśli położna i pediatra są z jednej przychodni, bo przekazują sobie informacje Nie składam do szpitala, ale w ogóle żeby gdziekoliwek mieć, to muszę się zadeklarować ![]() Cytat:
A topienie w wannie zazwyczaj pomaga ![]() Nie w szpitalu każą podawać pediatrę, tylko przychodnię, ale nie mam takowej zadeklarowanej, wiec jak pójdę się do przychodni zadeklarować, to od razu wybiorę sobie pediatrę i położną |
|||
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja nawet to lubię, bo można zrobić wspólną imprezę A mąż się śmieje, że mała się może urodzi 28.09...A co do okazji do świętowania, to ja np. obchodzę urodziny, a nie imieniny, bo imieniny mam w wigilię, więc bez sensu
|
|
#4378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do Miłosza - moja koleżanka ma synka o tym imieniu i młody mówi na siebie Mimi
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak ja mam rodziny 31.05 On 03.06. Ja imieniny 21.01 On 19.01
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i nie bedzie bolalo az tak
Skup się na tym, że niedługo będzie powszystkim i będziesz mieć swojego maluszka przy sobie
Bo moim zdaniem globulki powinny wypędzić drożdżaki 

Gin mi mówił, abym się pobawiła swoimi sutkami (oczywiście użył do tego medycznego słownictwa) i żebym chodziła po mieszkaniu podnosząc wysoko kolana, nawet mi to zademonstrował

domyślam się, ze matka jest umęczona, ale to nie zwalnia obojga rodziców od trzymania się jakiś zasad. masakra