|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#18001 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bo jeszcze Wam uwierze Ale dzięki za komplementy
|
|
#18002 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam o najważniejszym. Mam nadzieję, że się nic nie zmieni
ś: jabłko, omlet (jajko, płaska łyżka mąki razowej) ze 100g twarożku wiejskiego ze szczypiorkiem IIś:pomarańcza, mała razowa bułka z sałatą, plasterkiem filetu z indyka, 200g serka wiejskiego o: 50g brązowego ryżu z sosem truskawkowym (100g serka wiejskiego, niecałe 100g półtłustego twarogu, 6 truskawek) p: jajecznica z dwóch jajek z plasterkiem filetu z indyka, 50g ziarenek słonecznika k: 70g tuńczyka w sosie własnym, niecałe 100g półtłustego twarogu Nie jest za dobrze, ale lepiej niz bylo. Chyba zaraz sie rzuce na jabłka
|
#18003 |
|
Zadomowienie
|
11,00 3 kromki razowca, serek wiejski, sałata
14,30 talerz warzyw gotowanych(z łyżką kefiru), 100g gotowanej piersi z kurczaka 16,30: 180ml kefiru, jabłko 19,00 pewnie bedzie twaróg z warzywami, do tego może orzechy..
|
#18004 | |
|
Zakorzenienie
|
Jaaasne, że tak
![]() I smakowało niczym z 'A-dong'a' Pyszniutkie ;] Po zjedzeniu tak z ciekawości zerknęłam na kcal i zaskoczona byłam - taka duża paczka i tylko 390 Cytat:
bardzo mi się podoba |
|
|
|
|
#18005 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, tylko juz zaczynam zawalać. Najgorsze, ze nie mam co robic i pozostalo mi około 5 godzin myslenia. Pytanie za 100 pkt: ile i jak wykrocze dzisiaj poza planowany jadłospis ? Podp. Juz zezarlam jedno jabłko :/
|
#18006 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#18007 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do slodyczy, to one poprostu uzalezniaja, czekolada to nalog. organizm sie uzaleznia i juz. i dlatego jak sie zje troszke to sie oprzec nie mozna... wszystko przez to ze dzieciom sie od malego slodycze daje, zwlaszcza "w nagrode".masakra. Ja moich dzieci zamierzam nie wciagac w ten nałóg, to pozniej nie beda takich męczarni przezywac "zjesc czy nie zjesc" ![]() Cytat:
![]() Mangolinka, Ty zawsze ze stoickim spokojem odpowiadasz tymi malutkimi literkami tak milutko aha, i ladne imie masz
|
|
#18008 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#18009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#18010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak Twoje zdrowko dzis? Ja cos kicham, chyba mnie wczoraj wietrzyk "przewietrzykował" przyzwyczajona juz do tych upalow wczoraj troche za cienko sie ubralam ![]() ale nic. miłego, Dziewuszki
|
|
#18011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a zdrowie hmm... cały czas chodze taka jakas niewyrazna ja sie przeziębiłam bo noc była zimna, ciepło wyłączyli a jeszcze mam nieszczelne okna :/ i się odkrywam w nocy
|
|
#18012 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: 5-6łyżek owsianych na mleku+kawa
![]() 2ś: mango O: frosta-pierś z kurczaka po indonezyjsku [ryż parboiled+warzywa] P: porcja lodów śmietanka-krówka ;P |
|
|
|
#18013 |
|
Raczkowanie
|
Mój jadłospis :0 powiedzcie mi dziewczyny jakie błedy popełniam
hehe 1 dzień diety a 2 bez slodyczy ![]() I sniadanie (9.30): 2 naleśniki z marmoladką sliwkowa herbata z cytryną II śniadanie(11.20): jabłuszko Obiad (13.30): rosół ryż w potrawce, gotowane udko kurczaka kawa 3w1 Podwieczorek (17.00): jogurt naturalny ze zbożami 2 wasy kawa 3w1 Kolacja (19.00) będzie dopiero :2 wasy pomidorek sałata herbatka z cytrynką i jak ? |
|
|
|
#18014 |
|
Zakorzenienie
|
kasza gryczana jest zdrowa? z czym moglabym ja zjesc?
|
|
|
|
#18015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zero bialka, malo warzyw. spojrz na jadlospisy seemore. |
|
|
|
|
#18016 |
|
BAN stały
|
heja
to moj trzeci dzień tragedii przyznaje się do słabości- wpadłam w parszywe zamknięte koło "cukrów" zwykle zdrowo się odżywiam i mam super ganialnie ułożone jadłospisy- a teraz nie mogę przestać z tymi słodyczami i wszelkimi kalorycznymi syfami |
|
|
|
#18017 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie boli gardło i dlatego zrobiłam sobie cos cieplego, mianowicie blyskawiczna zupe pomidorową. I kolacji bialkowej nie zjem, cos bierze mnie gorączka a podobnoz wtedy nie powinno sie jesc tego skladnika
|
#18018 |
|
Zakorzenienie
|
III: muesli z jogurtem
Bedzie jak skończe ćwiczyć: IV:jajecznica na teflonie z szynką |
|
|
|
#18019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mi sie wreszcie udalo ![]() jeee 1 dzień diety za mną! ![]() Jak sie ciesze ![]() Tzn jeszcze musza zjeść kolacje ale jestem najedzona po obiadku wiec myśle że nie będzie problemu ![]() ![]() ![]() Śniadanko 3 łyżki owsianki z 100 gramami twarogu ?jabłko II śniadanko 2 kanapki z polędwicą sopocką, sałatą i ogórkiem zielonym<ślina> ![]() Obiadek 50 g kaszy jęczmiennej 100 gram tuńczyka z puszki ![]() jakaś surówka z białej kapusty z koperkiem...kupna ![]() No i kolacyjka bydzie seruś wiejski 200 gram Może być? ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#18020 |
|
Zakorzenienie
|
Seemore jestes śliczna!!!!!
A ja odwiozłam mame do kraka, pojechała i teraz jestem znowu sama i smutna,, nic mi sie nie chce... beczec mi sie chce jedynie;/ od jutra do Was powracam z redukcją. dzisiejszego jadłospisu nie warto nawet pisac bo dietetycznie to nie było. ale jutro postaram sie ładniej. dlaczego zycie jest takie niesprawiedliwe?;/ |
|
|
|
#18021 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#18022 |
|
Zakorzenienie
|
Od nowa zaczynam słodyczowy odwyk :/[/quote]
jo tys Warto poskakać wieczorkiem jak sie nawet duzo zjadło w ciągu dnia?
|
|
|
|
#18023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z warzywami,z mięskiem,z rybką,z kotletami sojowymi Gryczana to chyba najzdrowsza kasza,nie jest produktem przetworzonym,zawiera trochę białka,a także błonnik![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mało warzyw,no chyba,że surówki w obiedzie było dużo jo tys Warto poskakać wieczorkiem jak sie nawet duzo zjadło w ciągu dnia? [/quote]Moim zdaniem takie 'skakanie' w ogóle nie ma sensu Lepiej zagospodaruj czas na porządny trening siłowy,bądź aeroby
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|||
|
|
|
#18024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie mylę pojęć, wiem, ze ryby to zwierzęta i nie czuje sie dobrze jedząc je. Robie to głównie ze względów zdroworozsądkowych ( są bardzo zdrowe, a ja jestem jeszcze nastolatką). Prawdopodobnie i je kiedyś wyelminuje z diety, chciałabym ![]() No, a że większość ludzi nie rozrożnia wegetarianizmu od semiwegetarianizmu, nie mówiąc juz o tych róznych odmianach, skrótem myslowym mówię więc , ze jestem wegetarianką, a jak kogoś interesuje to tłumacze. W każdym razie zrobiłam sobie dziś na obiad 200g warzyw na patelnie z jajkiem. Smaczne było A na podwieczorek ten słynny sernik, o którym dziewczyny pisały kilka stron temu. Też dobry, ale nastepnym razem dodam odrobinę rodzynek i bedę krócej piec.
|
|
|
#18025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#18026 |
|
Zakorzenienie
|
Warto poskakać wieczorkiem jak sie nawet duzo zjadło w ciągu dnia? [/quote]Moim zdaniem takie 'skakanie' w ogóle nie ma sensu Lepiej zagospodaruj czas na porządny trening siłowy,bądź aerobynie ma sensu skakanka? to czemu na fitnessie dziewczyny pisza ze warto?
|
|
|
|
#18027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.I gdzie podwieczorek? brak zdrowego tłuszczyku i mało warzyw .Cytat:
|
|
#18028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#18029 |
|
Zakorzenienie
|
nie umiem teraz tego usunąć ;P
|
|
|
|
#18030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

to moj trzeci dzień tragedii 
jak ja nie lubie jak ktos myli pojecia