|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
|
0 | 0% |
| Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi |
|
2 | 3,51% |
| Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody |
|
1 | 1,75% |
| Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe |
|
13 | 22,81% |
| Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi |
|
5 | 8,77% |
| Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita |
|
0 | 0% |
| Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy |
|
1 | 1,75% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku |
|
25 | 43,86% |
| Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny |
|
9 | 15,79% |
| Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Vea - trzeba mieć koszulę do porodu, bo nie dają, klapki, szlafrok, podstawowe kosmetyki. Co do podkładów, itp to mają i nie trzeba. Dla dziecka trzeba mieć pieluchy i kosmetyki, ubranka oni dają, kocyki też mają do zawijania, chyba że chcesz, żeby dziecko chodziło w swoich i miało np. swój rożek, to możesz wziąć. Położna ogólnie powiedziała, żeby nie przesadzać z tym, co się bierze i że jakby czegoś zabrakło, to na dole jest apteka. Co do badań - trzeba mieć HBS, GBS, grupę krwi. Mąż koniecznie buty na zmianę albo klapki.
Niestety chwilowo mają awarię wanny i nie wiedziała, kiedy będzie znowu sprawna. Opłaty za sale do porodu rodzinnego są dobrowolne, zwyczajowe Z reguły za dużą salę płącą 250 a za małą 150 ![]() Co do szczepionki, powiedziała, że jest w 1 dobie rozmowa z pediatrą i wtedy można powiedzieć, że się chce energix, pediatra wypisuje receptę i idzie mąż do apteki na dole i kupuje bezpośrednio przed szczepieniem A co do tej przychodzi, o której piszesz, to można dla dziecka pediatrę i położną wybrać przed porodem>? Bo mi też się zdawało, że dopiero po
|
#4382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
wiesz zastanawiałam się nad tym ale nic nie zmieniałam ostatnio tzn. płyny i proszek zawsze te same, materac raczej nie powinien bo nie był wymieniany ale tez nie ma nie wiadomo ile lat opcja jeszcze taka że bym mogła poduszki wymienić bo mamy z pierza może warto kupic nowe ale zwykłe i chyba zrobie to jeszcze dzisiaj ? lekarz mówił że bardzo dużo pleśni jest w powietrzu w tym roku i że może to też być na tle alergicznym...naprawdę mam już tego dość chociaż teraz jest trochę lepiej bo już mnie miesnie brzucha nie bola i ten kaszel jest mniej intensywny i czytałam ze przy krztuścu może trwać do 8 tygodni i że słabnie :/ no to ja już mam tak 3 tydzień to jeszcze 5 ??? ;( zapłacze się chyba...
|
|
|
|
|
#4383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie
Do wyboru albo imieniny w wigilię albo w dzień matki, a że niby powinny być PO urodzinach, które mam we wrześniu... Tym sposobem nie obchodzę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2013-08-29 o 12:50 |
||
|
|
|
#4384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Miłek to co?Cytat:
|
||
|
|
|
#4385 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Zjadłam szarlotkę mamy i jestem w niebie ![]() Jeśli chodzi o żurawinę. Ja poszłam do swojego rodzinnego z badaniami, że mam bardzo dużo bakterii w moczu. Sikanie- 6-7 razy w nocy. Polecił mi właśnie suszoną żurawinę. Stwierdził, że lepsza w tej formie niż w tabletkach ( Żurawit, urosept?). Zjadłam jedną całą torebkę z Biedronki (to jeszcze za czasów jamochłona) na raz i potem przez 3 dni męczyłam drugą... Sikanie mi odeszło i teraz potrzebuje raz w nocy i raz nad ranem- więc jest super. Teraz zawsze mam na biurku i sobie zawsze skubnę. m.a.r.t.a.- kciukasy !!! matall- współczuję sytuacji z TŻ-tem. Ale go spotkało... Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na optymistyczne wiadomości
|
|
#4386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bez powodu ja nie pamiętam kiedy ostatni raz chorowałam odkąd pozbyłam się migdałów, w ogole to zaczęło się od takiego dziwnego jakby drapania w gardle i przy głębszym oddechu musiałam odkaszlnąć bo ten oddech mi wymuszał ten kaszel, nie było kataru niczego jedynie stan podgorączkowy i tylei tak jest suchy tzn na początku był a teraz troszkę jakby odrywający i tak bardziej muszę chrząkać często.... Edytowane przez angelikada Czas edycji: 2013-08-29 o 12:55 |
|
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
wkurzę się.
składałam telefoniczny wniosek o debet na koncie i nie dostanę, bo mam za dużo zobowiązań. kredyt hipoteczny, wynajem mieszkania, opłaty itp itd... i ona mówi, że rozumie, że kredyt jest na nas dwoje, że ja jej mogę mówić, że żyjemy z dwóch wypłat i opłat sama nie robię no ale w papierach nigdzie tego nie ma, nie prowadzimy wspólnego nie wiem jak to nazwała chodziło o coś w stylu "ogniska domowego", ja jestem panną więc nie dostanę. no masakra... i już teraz wiem po co jest potrzebny ślub - żeby własnie z takimi sprawami nie mieć problemów.. jeszcze jak dziecko się urodzi to już w ogóle będę na czarnej liście, bo nie dość, że "samotnie wychowująca dziecko" to z jedną pensją i sama utrzymująca mieszkanie i kredyt hipoteczny
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za info To na Kamieńskiego więcej badań chcą I więcej rzeczy trzeba mieć. Swoją drogą apteki w szpitalach zazwyczaj drogie są - jakby co, to będzie Bartek jeździł i z domu dowoził ![]() A powiedz jak te sale wyglądają - sensowne jakieś? W przychodni mi powiedzieli, że można wcześniej, ale nie trzeba. Z tym, że ja już wiem i jestem dogadana ze znajomą, że to będzie ona, wiec mogę od razu zadeklarować. A widzisz, nie wiedziałam, że Ewelina też w Wigilię ![]() Zawsze wydawało mi się, że tylko Adam i Ewa wtedy świętują
Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2013-08-29 o 12:56 |
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Passion urodziła Majeczkę
teraz kciuki niech malutka szybko do 2kg dobija
|
#4390 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4393 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Cytat:
Ale ja o tym wiem, stary się upał po prostu i wymyśla farmazony
|
|
|
#4394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wooooooow !!!!!!!!!!!!!!! Gratulacje passion80 !!!!!
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JUPIIIIIIII
Niech ładnie i szybciorem przybiera Passion gratulacje ![]() |
|
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATY!!! |
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkurza mnie to, bo gdybyśmy byli małżeństwem to mielibyśmy łatwiej - masakra jakaś. i niby mówią, że ślub to tylko z miłości...
|
|
#4399 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zastanawiam się tylko, czy szukać 2 szpitala jakby nie było miejsca, bo położna powiedziała, ż ena kamieńskiego nawet 15 porodów dziennie odbierają, więc jak ich zamkną t6o może być różnie. Na Brochowie trzeba mieć ten wpis o zgodzie na poród rodzinny i nie chce mi się załatwiać go, a Borowska mi się źle kojarzy. A ta Ołąwa i Trzebnica nic takiego nie wymagają? Po prostu przyjeżdżam jak chcę tam rodzić i już? No moje imię własnie takie dziwne z imieninami jest
|
|
#4401 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
wybaczcie, że tak o tym piszę ale to takie żenujące i frustrujące dla mnie zarazem...
to już nie pierwsza sytuacja, z którą się spotykam, że gdybyśmy mieli ślub to wiele by to zmieniło...
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś Jej nie siedzi w imieniu Ewa i co chwilkę mi donosi jakieś nowe propozycje. Ostatnio była Samanta i Dżesika Ano dokładnie-robimy dwie dżampry za jednym zamachem
|
|
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
idealnie to określiłaś.
|
#4405 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Cytat:
Dużo jej do "dwójeczki" nie zostało, więc na pewno szybko pójdzie ![]() Aż się wzruszyłam
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4407 |
|
dryfuję słowami
|
No niestety tam gdzie kasa nie ma sentymentów, nawet w miłości i małżeństwie.
|
|
#4408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem że to małe pocieszenie ale wiem że nie tylko mi takie rzeczy się zdarzają... ale mam nadzieje ze damy rade i dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
|
#4409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

Z reguły za dużą salę płącą 250 a za małą 150 

Do wyboru albo imieniny w wigilię albo w dzień matki, a że niby powinny być PO urodzinach, które mam we wrześniu... Tym sposobem nie obchodzę
ja nie pamiętam kiedy ostatni raz chorowałam odkąd pozbyłam się migdałów, w ogole to zaczęło się od takiego dziwnego jakby drapania w gardle i przy głębszym oddechu musiałam odkaszlnąć bo ten oddech mi wymuszał ten kaszel, nie było kataru niczego jedynie stan podgorączkowy i tyle

I więcej rzeczy trzeba mieć. Swoją drogą apteki w szpitalach zazwyczaj drogie są - jakby co, to będzie Bartek jeździł i z domu dowoził 
klask i: