|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Najlepszego dla Kubusia i Soni!
Monarika hehe nos w buzi rządzi u nas tez zaśnięcie bez cyca ale w nocy dwa razy. No ale jestem już trochę lepszej myśli, ze kiedyś sie uda rozstać z cycem dziś w ogóle o dziwo jakiś dobry humor mam![]() Agnus tez dawalam ale jakiś czas temu. Samego kleiku nie chce ale sprobuje dziś jeszzcze raz z owocami, może sie skusi:rolleyes. A co do wysypki to Jagoda ma takie krosteczki po jajku, wiec coś Alunie chyba uczulilo. Martus :kcuiki: za egzamin! Gda Ja daje wodę, ale z kubka z miękkim ustnikiem. Mm dawalam dwa razy, rano i wieczorem. Niestety Jagoda chyba wyczaila, ze matka coś z zabraniem cyca kombinuje i od tyg nie chce w ogóle mm, kleiku, ani kaszki ![]() My na jesień musimy butki kupić. Nie wiem dalej czy do chodzenia typowo czy nie,bo mnie dziecię w niepewnosci trzyma Płaszczyki mamy 3 2z pepco i jeden z sh.Mama moja nie cały rok temu je kupiłaSzalika nie bede jesienią zakładała tylko chustke. No i nie wiem co z czapka
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczi dzięki słońce
Gda ja dałam kilka razy mm, potem wodę, a teraz już nic nie muszę. Tylko ważne by smok był. A jesli jest bardzo niespokojny to po wodzie spi dalej. Kwestia ile zjada na kolację i czy nie budzi sie z głodu. Angel dziękuję
Edytowane przez katiem Czas edycji: 2013-08-29 o 13:48 |
|
|
|
#1863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie poczyniłam zakupy na allegro: nocniczek za pieniążki od chrzestnego Oliwkihttp://allegro.pl/interaktywny-nocnik-nocniczek-ze-spluczka-spiewa-i3487426234.html sobie kurtkę na jesieńhttp://allegro.pl/nowosc-taliowana-k...491810769.html dla Lilianki pamiątkowego aniołka na chrzest.http://allegro.pl/aniol-stroz-z-imie...508958611.html Czekam dziś na kuriera bo zamówiłam Kamilowi ksiązki do przedszkola za 165zł |
|
|
|
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dyrektor żeby problemów nie było nam też zakazał zbierać na cokolwiek. Także wsio z naszych pieniędzy...Ja tak na szybko, póki dzieci padły po spacerze, Sto lat dla Kubunia i Soni Lewek - ogromne gratulacje ja dzisiaj się dowiedziałam, ze moja była przyjaciółka z podstawówki jest w ciąży z drugim, też 8 tydzieńBędąc na spacerze po pracy z dzieciakami załapałam się na widza konduktu Miodowicza, widziałam Tuska, Klepaczową, Gowina z bliska ludzi pełno, tv, wosjko - obłęd normalnie a no i rano do pracy z buta leciałam, a się okazało, że do 13.ej jednak zrobili ruch wahadłowy, policja kierowała - więc dojechać bym dojechała, gorzej z miejscem bo wsio zajęte przez mega wypasione warszawskie czarne fury
|
|
#1865 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
samego kleiku Alusia też nie zje.Spróbujemy na początek odstawić pomidory bo ostatnio sporo ich je. Ja ostawiałam cyca tak... najpierw było odstawianie za dnia. Teraz za dnia nie ma już wcale cyckowania. Na wieczór jeszcze trochę daje. Jak zaśnie to ok, ale jak nie zasypia tylko zaczyna mnie gryźć to kładę do łóżeczka i siedzi tam tak długo aż zasypia. W nocy nie daje już piersi. Na początku podawałam trochę wody, smok i kładę. Czasami trzeba było to powtórzyć wiele razy aż zasypiała. Aktualnie przesypia całą noc. Rano jak nie chce mi się wstawać to daje jej cyca żeby dać sobie jeszcze chwile poleżeć. ![]() Przede wszystkim aby odstawić cyca w nocy to dziecko musi umieć zasypiać w łóżeczku. Ja od tego zaczęłam bo inaczej nie było szans. Teraz cudownie zasypia w dzień w łóżeczku, a noce przesypia. Długo na to czekałam, nauka długo trwała, ale cierpliwość się opłaciła. ![]() Przed chwilą nawet usnęła bez smoka |
||
|
|
|
#1866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie próbowaliście(bo przypuszczam że nie jesteś jedna) porozmawiać z dyrem żeby wygospodarował jakąś kasę na to?No ja bym chyba darła japę do niego że nic nie kupię za swoje![]() A kto to był ten Miodowicz?
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Problem w tym, że Henio smoka nie ssie... Cycem zaspokaja potrzebe ssania
|
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i potrafi powiedzieć, że po takie pierdoły przychodzimy dla niego np. kupienie firanek to jest drobiazg...a to przecież koszt ok 300zł za zwykłe najtańsze, przecież to trzeba obszyć bo jak powiesić, no i co najmniej 25 metrów![]() Miodowicz był posłem na sejm przez kilka lat no i z partii Tuska...ja to nawet nie wiedziałam, ze on z buska hehehehe ba, mieszkał ponoć niedaleko mojej szkoły
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2013-08-29 o 16:52 |
|
|
|
|
#1869 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dla wszystkich dzieciaczków, które wczoraj zasnęły bez cycka ehh u nas od rana znowu cyc, tzn na drzemki nie ma szans bez cyca w dzień nie mam pojęcia jak ją oduczyć cyckowania w dzień ![]() Cytat:
Ile razy Henio budzi się w nocy? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A aniołek cudny Cytat:
![]() A może dekoracje niech uczniowie na lekcji plastyki zrobią (czy tam sztuki jak to się teraz nazywa |
||||
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Z Jasiem lepiej, nie gorączkuje tylko wsadza wszystko do buzi. z noska też już sie nie leje. Dziekujemy za troskę
Sonia, Kubuś - wszystkiego najlepszego U nas dzisiaj zimno i ponuro. Siedzimy sami bo TŻ na dyżurku. Zmykam oglądać PLL póki Jasiu ma humor
|
#1871 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja byłam dzisiaj z Kingą na obchodzie po sklepach i sprawdziłam czy są na pewno butki emel w sklepie u mnie na osiedlu i są po 129 zł
, ładne białe balerinki mam upatrzone, ale się śpieszyłam do teściowej na obiad, a chcę iść na spokojnie, żeby Kinga przymierzyła. Poza tym kupiłam w sklepie ekologicznym kaszkę holle jaglaną i byłam oglądać klocki w sklepie z drewnianymi zabawkami, wybór mały, ale mają mieć dostawę ![]() Monarika to pewnie te same, ja mam taką białą w paski granatowe i ciemnoróżową. Szukałam też granatowej dziewczęcej czapeczki i oczywiście w takim kolorze nie ma, wszędzie róż, ewentualnie biały lub fiolet, najwyżej kupię białą Do ciemnoróżowej kurtki mam już fajną różową czapeczkę, ale bez wiązania i nie wiem co z nią będzie bo jak ją kupowałam Kinga jeszcze akceptowała czapki...
|
|
|
|
#1872 |
|
Wtajemniczenie
|
Soniu, KUbusiu wszystkiego najlepszego
kraven i jak wrazenia po PPl? ja sie troche zawiodlam tym odcinkiem. my właśnie wylądowaliśmy w warszawie, teraz czekamy na przelot do krakowa. |
|
|
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurcze, ja mam tyle seriali do nadrobienie breaking bad, PLL, tż wyjeżdża w niedzielę na prawie tydzień to sobie pooglądam w samotne wieczory
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Wielkie buziaki dla Kubusia i Soni! Sto latek!
Na razie tylko tyle napiszę, bo muszę trochę popracować
|
|
|
|
#1875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
![]() Dziewczyny mało mnie, bo mam TŻ-ta w domu 5 dni, więc spędzamy dni całą rodzinką i to głównie poza domem. ![]() Wszystkiego najlepszego dla Sonii i Kubusia z okazji roczku!!! Cytat:
I jak? ![]() Cytat:
Po tym co naczytałam się w internecie byłam przekonana, że to jednak Aria jest A, a tutaj nagle wszystko się komplikuje.
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego co Najlepsze dla świętujących dzieciaczków
Marta trzymam kciuki !
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2013-08-29 o 20:58 |
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam mętlik w głowie. Ja myśle, że to brat Allison jest szefem
![]() W ogóle to 22 października będzie premiera Ravenswood i Caleb będzie tam grał
|
#1878 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z mlekiem krowim muszę spróbować, bo mój mm nie chce już od dawna i to żadnego, ale on do picia tylko wodę toleruje i to w minimalnych ilościach nadal. Nawet słodkiego soczku nie chce. Cytat:
A że ja dobiegająca czterdziestka to nie było na co czekać, choć i tak ciąża była dla mnie zaskoczeniem.Dzięki Dziewczynki jeszcze raz za gratulacje ![]() Czuję się dobrze, zmęczona deko, ale to równie dobrze może być od tych nieprzespanych nocy, bo ostatnio jest fatalnie w tym temacie. Brzuch mi już urósł, ale chyba od tego obżarstwa, które mimo różnych zapewnień jednak zaczęłam uprawiać Cytat:
A jak Heniu wypija to mm rano? Może się rozkręci z tym, ważne że cokolwiek łyka, mój nie chce wcale. A w nocy to już bym próbowała wodę, no chyba że byłby bunt to trudno. Jeśli butli nie chce to daj z niekapka, ja tak planuję, ale w nocy jestem tak nieprzytomna, że tylko młody się ruszy od razu mu wciskam cyca żeby tylko zasnąć jak najszybciej ostatnio zaczął z nami spać, bo wstawanie po niego co godzinę zaczęło mnie wnerwiać, więc coś czuję, że nowy problem mi się rodzi, oby nie. W dzień śpi w łóżeczku i na noc też tam zasypia.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-08-29 o 21:10 |
||||||
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam i oglądałam zapowiedź... zapowiada się ciekawie, więc na pewno będziemy oglądać. ![]() O serialu Pretty Little Liars.
|
|
#1880 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Maggie moja Maja też jeździ w tym pierwszym. Generalnie nie mamy z tym problemu ale we wrześniu a najpóźniej w październiku kupimy następny bo jak dojdą grubsze ubrania to będzie ciasno. I w końcu będę ją widziała jak będziemy jechać same.
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obczajam możliwości... Heniu kilka łyków mm rano tylko pije Ja karmię tylko i wyłącznie z wygody plus nie chcę fundować Beniowi żadnych nieprzyjemności (i tym sposobem sobie ). Jak się w nocy budzi, wciskam cyca i śpimy dalej tak samo.Co to jest Ravenswood??? PLL kocham i mi się podobał odcinek, chociaż już tak mieszają... |
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Dziewczyny podczytuje vWas zawsxe z kilkudniowym opóźnieniem, ale jednak. W skrócie co u nas. Maja zrezygnowała sama z cyca więc rano i wieczorem dostaję mm. Sama wstaje i chodzi więc trzeba ciągle być w pobliżu i pilnować. Czasami chodzimy na spacery za rączkę ale na dworze najbardziej interesują ją liście a nie chodzenie. Wlosy ma krótkie wiec o obcinaniu nie myślę ale pewnie do roku bym tego nie zrobiła Nocnika nie próbowałam ale z tego co piszecie to może najwyższy czas. Poza tym Maja non stop gada, udaje krówki, koniki, pokazuje jak sie dzwoni i kilka innych cudów. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2013-08-29 o 22:46 |
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj możesz obejrzeć zapowiedź: http://www.youtube.com/watch?v=IAbeFKC0APo
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Witam się przed pracą ![]() Do później
|
#1886 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry! U nas noc taka sobie wstawałam często bo Hubert ma jakis stan podgorączkowy
nie wiem nawet jaka temp.bo nie daje sobie zmierzyć.Kamil też wczoraj przyszedł jakiś niemrawy,poszedl spać o 18 Mam nadzieję że to żaden wirus![]() Dzisiaj nudy....a jutro chrzciny ide sama!
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dandik już na podwórku brumami jeździ ![]() A Fabianek się bawi więc mam czas na kawke ![]() Nic ciekawego nie mamy w planach,siedzimy dzisiaj w domku ![]() Ula to jutro będzie zabawa
|
|
|
|
#1888 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() My dzisiaj wybywamy do moich rodziców na weekend bo tżt pracuje więc nie będziemy same siedziały mała już coraz lepiej sobie poczyna na dwóch nóżkach więc może przekonam mamę, żeby chodziłą z nią za rączkę a nie na rączkach ![]() szukam sukienki dla małej na wesele na necie i kurcze ja kupiłam sobie na promo za 80 zł a widzę, że za jej co najmniej 100 będę musiała wybulić ![]() Lewek u nas niestety nie ma szans, żeby małą zasnęła w wózku mimo, że zapinam ją pasami to zawsze się wyplącze, odwraca się i wstaje na nogi trzymając się za oparcie ![]() Cytat:
no i brawo dla małej za nowe umiejętności ![]() Otylka też ma ostatnio fazę na odgłosy zwierzątek Umie już powiedzieć jak robi kurka, krówka, konik i rybka, a wczoraj nauczyłąm ją jak robi świnka ![]() Cytat:
Dziewczyny, które się znają do kiedy wcześniakowi liczy się wiek skorygowany??
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-08-30 o 10:04 |
||
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

u nas tez zaśnięcie bez cyca ale w nocy dwa razy. No ale jestem już trochę lepszej myśli, ze kiedyś sie uda rozstać z cycem
dziś w ogóle o dziwo jakiś dobry humor mam

ja dzisiaj się dowiedziałam, ze moja była przyjaciółka z podstawówki jest w ciąży z drugim, też 8 tydzień
a nie próbowaliście(bo przypuszczam że nie jesteś jedna) porozmawiać z dyrem żeby wygospodarował jakąś kasę na to?No ja bym chyba darła japę do niego że nic nie kupię za swoje