W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 13:45   #1861
angel166
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Najlepszego dla Kubusia i Soni!

Monarika hehe nos w buzi rządzi u nas tez zaśnięcie bez cyca ale w nocy dwa razy. No ale jestem już trochę lepszej myśli, ze kiedyś sie uda rozstać z cycem dziś w ogóle o dziwo jakiś dobry humor mam

Agnus tez dawalam ale jakiś czas temu. Samego kleiku nie chce ale sprobuje dziś jeszzcze raz z owocami, może sie skusi:rolleyes. A co do wysypki to Jagoda ma takie krosteczki po jajku, wiec coś Alunie chyba uczulilo.

Martus :kcuiki: za egzamin!

Gda Ja daje wodę, ale z kubka z miękkim ustnikiem. Mm dawalam dwa razy, rano i wieczorem. Niestety Jagoda chyba wyczaila, ze matka coś z zabraniem cyca kombinuje i od tyg nie chce w ogóle mm, kleiku, ani kaszki

My na jesień musimy butki kupić. Nie wiem dalej czy do chodzenia typowo czy nie,bo mnie dziecię w niepewnosci trzymaPłaszczyki mamy 32z pepco i jeden z sh.Mama moja nie cały rok temu je kupiła
Szalika nie bede jesienią zakładała tylko chustke. No i nie wiem co z czapka

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:47   #1862
katiem
Wtajemniczenie

Konczi dzięki słońce

Gda ja dałam kilka razy mm, potem wodę, a teraz już nic nie muszę. Tylko ważne by smok był. A jesli jest bardzo niespokojny to po wodzie spi dalej. Kwestia ile zjada na kolację i czy nie budzi sie z głodu.

Angel dziękuję

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2013-08-29 o 13:48
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:38   #1863
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Jejku kochane moje Dziękujemy baaaaaaaaaaaaaaaaardzo

Wszystkiego najlepszego dla Sonii

Ulka dla Ciebie spóźnione życzenia

Agnus a w miejscu tej wysypki nie przypadają guziczki metalowe? bo mi wychodzi coś podobnego w kontakcie z niklem.
Dziekuję
Właśnie poczyniłam zakupy na allegro:
nocniczek za pieniążki od chrzestnego Oliwkihttp://allegro.pl/interaktywny-nocnik-nocniczek-ze-spluczka-spiewa-i3487426234.html
sobie kurtkę na jesieńhttp://allegro.pl/nowosc-taliowana-k...491810769.html
dla Lilianki pamiątkowego aniołka na chrzest.http://allegro.pl/aniol-stroz-z-imie...508958611.html
Czekam dziś na kuriera bo zamówiłam Kamilowi ksiązki do przedszkola za 165zł
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:44   #1864
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Baobabku, tak czytam a rodzice nie chce sie skladac na takie rzeczy - fanie byloby dbac o miejsce w kotyrm uza sie nasze dzieci na codzie - straszne to jest
nie wolno nam organizować żadnych składek to raz, a dwa, ze rodzice nie dadzą...zaraz skarga leci jakim prawem na coś takiego mają się skłądać
Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość

Słuchaj a może by porozmawiać z rodzicami i zrobić składkę na te wszystkie pierdółki?To jednak nie jest w porządku żebyś wykładała z własnej pensji
u nas jest afera, żeby po 1 zł na papier xero zebrać, a co dopiero na firanki czy jakieś ozdóbki do klasy dyrektor żeby problemów nie było nam też zakazał zbierać na cokolwiek. Także wsio z naszych pieniędzy...

Ja tak na szybko, póki dzieci padły po spacerze,
Sto lat dla Kubunia i Soni
Lewek - ogromne gratulacje ja dzisiaj się dowiedziałam, ze moja była przyjaciółka z podstawówki jest w ciąży z drugim, też 8 tydzień pierwszego ma chłopczyka, który w maju skończy 2 lata.

Będąc na spacerze po pracy z dzieciakami załapałam się na widza konduktu Miodowicza, widziałam Tuska, Klepaczową, Gowina z bliska obstawa szła z każdej strony i oczu z ludzi stojących na chodniku nie spuszczali ludzi pełno, tv, wosjko - obłęd normalnie a no i rano do pracy z buta leciałam, a się okazało, że do 13.ej jednak zrobili ruch wahadłowy, policja kierowała - więc dojechać bym dojechała, gorzej z miejscem bo wsio zajęte przez mega wypasione warszawskie czarne fury

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:59   #1865
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Agnus a w miejscu tej wysypki nie przypadają guziczki metalowe? bo mi wychodzi coś podobnego w kontakcie z niklem.
Mało prawdopodobne. Alicja nosi bodziaki i z guzikami raczej skóra nie ma kontaktu.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Agnus tez dawalam ale jakiś czas temu. Samego kleiku nie chce ale sprobuje dziś jeszzcze raz z owocami, może sie skusi:rolleyes. A co do wysypki to Jagoda ma takie krosteczki po jajku, wiec coś Alunie chyba uczulilo.

Gda Ja daje wodę, ale z kubka z miękkim ustnikiem. Mm dawalam dwa razy, rano i wieczorem. Niestety Jagoda chyba wyczaila, ze matka coś z zabraniem cyca kombinuje i od tyg nie chce w ogóle mm, kleiku, ani kaszki
Oby dała się przekonać samego kleiku Alusia też nie zje.
Spróbujemy na początek odstawić pomidory bo ostatnio sporo ich je.

Ja ostawiałam cyca tak... najpierw było odstawianie za dnia. Teraz za dnia nie ma już wcale cyckowania. Na wieczór jeszcze trochę daje. Jak zaśnie to ok, ale jak nie zasypia tylko zaczyna mnie gryźć to kładę do łóżeczka i siedzi tam tak długo aż zasypia. W nocy nie daje już piersi. Na początku podawałam trochę wody, smok i kładę. Czasami trzeba było to powtórzyć wiele razy aż zasypiała. Aktualnie przesypia całą noc. Rano jak nie chce mi się wstawać to daje jej cyca żeby dać sobie jeszcze chwile poleżeć.
Przede wszystkim aby odstawić cyca w nocy to dziecko musi umieć zasypiać w łóżeczku. Ja od tego zaczęłam bo inaczej nie było szans.
Teraz cudownie zasypia w dzień w łóżeczku, a noce przesypia. Długo na to czekałam, nauka długo trwała, ale cierpliwość się opłaciła.
Przed chwilą nawet usnęła bez smoka
Stary 2013-08-29, 16:40   #1866
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nie wolno nam organizować żadnych składek to raz, a dwa, ze rodzice nie dadzą...zaraz skarga leci jakim prawem na coś takiego mają się skłądać
u nas jest afera, żeby po 1 zł na papier xero zebrać, a co dopiero na firanki czy jakieś ozdóbki do klasy dyrektor żeby problemów nie było nam też zakazał zbierać na cokolwiek. Także wsio z naszych pieniędzy...

Będąc na spacerze po pracy z dzieciakami załapałam się na widza konduktu Miodowicza, widziałam Tuska, Klepaczową, Gowina z bliska obstawa szła z każdej strony i oczu z ludzi stojących na chodniku nie spuszczali ludzi pełno, tv, wosjko - obłęd normalnie a no i rano do pracy z buta leciałam, a się okazało, że do 13.ej jednak zrobili ruch wahadłowy, policja kierowała - więc dojechać bym dojechała, gorzej z miejscem bo wsio zajęte przez mega wypasione warszawskie czarne fury
Nie no jajca normalnie a nie próbowaliście(bo przypuszczam że nie jesteś jedna) porozmawiać z dyrem żeby wygospodarował jakąś kasę na to?No ja bym chyba darła japę do niego że nic nie kupię za swoje
A kto to był ten Miodowicz?
Stary 2013-08-29, 16:42   #1867
gda
Zakorzenienie

W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Konczi dzięki słońce

Gda ja dałam kilka razy mm, potem wodę, a teraz już nic nie muszę. Tylko ważne by smok był. A jesli jest bardzo niespokojny to po wodzie spi dalej. Kwestia ile zjada na kolację i czy nie budzi sie z głodu.

Angel dziękuję
Problem w tym, że Henio smoka nie ssie... Cycem zaspokaja potrzebe ssania
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:46   #1868
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Nie no jajca normalnie a nie próbowaliście(bo przypuszczam że nie jesteś jedna) porozmawiać z dyrem żeby wygospodarował jakąś kasę na to?No ja bym chyba darła japę do niego że nic nie kupię za swoje
A kto to był ten Miodowicz?
a bo to jedna już była po prośbie...coś Ty, on ma ważniejsze wydatki i potrafi powiedzieć, że po takie pierdoły przychodzimy dla niego np. kupienie firanek to jest drobiazg...a to przecież koszt ok 300zł za zwykłe najtańsze, przecież to trzeba obszyć bo jak powiesić, no i co najmniej 25 metrów to kwota się robi spora...no ale dla niego to są pierdoły...żeby głupie kwiatki, motylki do dekoracji na tablicę sobie zrobić, to też trzeba dać trochę za filc czy piankę, bo z papieru kolorowego tak, zrobi się, ale ile to wytrzyma? dziecko dotknie i się drze. No ale to też dla niego pierdoła
Miodowicz był posłem na sejm przez kilka lat no i z partii Tuska...ja to nawet nie wiedziałam, ze on z buska hehehehe ba, mieszkał ponoć niedaleko mojej szkoły

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2013-08-29 o 16:52
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:07   #1869
monarika
Wtajemniczenie

dla wszystkich dzieciaczków, które wczoraj zasnęły bez cycka ehh u nas od rana znowu cyc, tzn na drzemki nie ma szans bez cyca w dzień nie mam pojęcia jak ją oduczyć cyckowania w dzień

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Możecie mi powiedzieć, czy ja w przypadku odstawienia od cyca, w nocy mam dawać wodę czy mm? Bo butelki ze smoczkiem chyba nie ma sensu już wprowadzać, nie?
Czyli z bidonu albo niekapka dawać w nocy?
A jeśli odstawię cyca, to mm ile razy dziennie dawać? Niestety my mamy dalej złą reakcję na białko krowie - Henio ulewa jak zje coś mlecznego...
A co Henio je przed snem?? Jeżeli jesteś pewna, że budzi się np z przyzwyczajenia lub chęci przytulenia się to daj wody, jeżeli podejrzewasz, że może być głodny to mm wtedy...

Ile razy Henio budzi się w nocy?

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Nie szkodzi, jakby mi Kasia nie odpowiedziała to pewnie bym jeszcze raz zapytała, tak dawno nie kupiłam Kindze żadnej zabawki, wszystkie co ma jej się znudziły, tylko książeczki chce przeglądać ostatnio i wszystko pokazuje paluszkiem

Ja bym dała wodę w nocy, jak się nie uda to ewentualnie mm. Ja Kingi już dawno nie karmię w nocy, a i tak się budzi, chociaż teraz wiem, że po prostu tak ma, a nie z głodu Co do sposobu podania to nie wiem... Kinga pije w dzień z bidonu, ale w nocy nie ma opcji, bo jest półprzytomna

To super
Ja jeszcze muszę kupić czapeczkę, 2 szaliki, z 2-3 body z długim i butki Emel i będzie wszystko Płaszczyki kupiłam na wyprz w 51015 z 29,90 nowe
Ja też w 5 1015 kupiłam kurteczkę za 29,90 z 75 przecenioną

Cytat:
Dziekuję
Właśnie poczyniłam zakupy na allegro:
nocniczek za pieniążki od chrzestnego Oliwkihttp://allegro.pl/interaktywny-nocnik-nocniczek-ze-spluczka-spiewa-i3487426234.html
sobie kurtkę na jesieńhttp://allegro.pl/nowosc-taliowana-k...491810769.html
dla Lilianki pamiątkowego aniołka na chrzest.http://allegro.pl/aniol-stroz-z-imie...508958611.html
Czekam dziś na kuriera bo zamówiłam Kamilowi ksiązki do przedszkola za 165zł
Kurde też miałąm małej ten nocnik zamówić
A aniołek cudny

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a bo to jedna już była po prośbie...coś Ty, on ma ważniejsze wydatki i potrafi powiedzieć, że po takie pierdoły przychodzimy dla niego np. kupienie firanek to jest drobiazg...a to przecież koszt ok 300zł za zwykłe najtańsze, przecież to trzeba obszyć bo jak powiesić, no i co najmniej 25 metrów to kwota się robi spora...no ale dla niego to są pierdoły...żeby głupie kwiatki, motylki do dekoracji na tablicę sobie zrobić, to też trzeba dać trochę za filc czy piankę, bo z papieru kolorowego tak, zrobi się, ale ile to wytrzyma? dziecko dotknie i się drze. No ale to też dla niego pierdoła
Miodowicz był posłem na sejm przez kilka lat no i z partii Tuska...ja to nawet nie wiedziałam, ze on z buska hehehehe ba, mieszkał ponoć niedaleko mojej szkoły
Baoabek a Ty w jakiej szkole uczysz?? W podstawówce czy gimnazjum?? Bo mi umknęło
A może dekoracje niech uczniowie na lekcji plastyki zrobią (czy tam sztuki jak to się teraz nazywa )
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:08   #1870
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Z Jasiem lepiej, nie gorączkuje tylko wsadza wszystko do buzi. z noska też już sie nie leje. Dziekujemy za troskę

Sonia, Kubuś - wszystkiego najlepszego

U nas dzisiaj zimno i ponuro. Siedzimy sami bo TŻ na dyżurku.

Zmykam oglądać PLL póki Jasiu ma humor

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:18   #1871
lilka00
Wtajemniczenie

Ja byłam dzisiaj z Kingą na obchodzie po sklepach i sprawdziłam czy są na pewno butki emel w sklepie u mnie na osiedlu i są po 129 zł , ładne białe balerinki mam upatrzone, ale się śpieszyłam do teściowej na obiad, a chcę iść na spokojnie, żeby Kinga przymierzyła. Poza tym kupiłam w sklepie ekologicznym kaszkę holle jaglaną i byłam oglądać klocki w sklepie z drewnianymi zabawkami, wybór mały, ale mają mieć dostawę

Monarika to pewnie te same, ja mam taką białą w paski granatowe i ciemnoróżową.

Szukałam też granatowej dziewczęcej czapeczki i oczywiście w takim kolorze nie ma, wszędzie róż, ewentualnie biały lub fiolet, najwyżej kupię białą Do ciemnoróżowej kurtki mam już fajną różową czapeczkę, ale bez wiązania i nie wiem co z nią będzie bo jak ją kupowałam Kinga jeszcze akceptowała czapki...
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:19   #1872
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Soniu, KUbusiu wszystkiego najlepszego

kraven i jak wrazenia po PPl? ja sie troche zawiodlam tym odcinkiem.

my właśnie wylądowaliśmy w warszawie, teraz czekamy na przelot do krakowa.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:32   #1873
lilka00
Wtajemniczenie

O kurcze, ja mam tyle seriali do nadrobienie breaking bad, PLL, tż wyjeżdża w niedzielę na prawie tydzień to sobie pooglądam w samotne wieczory
Stary 2013-08-29, 20:37   #1874
Lewek
Zakorzenienie

Wielkie buziaki dla Kubusia i Soni! Sto latek!

Na razie tylko tyle napiszę, bo muszę trochę popracować
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:38   #1875
Dearlie
Zakorzenienie

Hej.

Dziewczyny mało mnie, bo mam TŻ-ta w domu 5 dni, więc spędzamy dni całą rodzinką i to głównie poza domem.

Wszystkiego najlepszego dla Sonii i Kubusia z okazji roczku!!!

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Dzisiaj będzie mnie mało bo uczę się testów bo jutro już egzamin,teraz Zuzia ma drzemkę a ja zrelaksuję się chwilkę przy kawce.
Martuś będę trzymała jutro kciuki!

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Zmykam oglądać PLL póki Jasiu ma humor
I jak?

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

kraven i jak wrazenia po PPl? ja sie troche zawiodlam tym odcinkiem.
A mnie Ezra zupełnie zaskoczył... w jednej sekundzie stracił cały urok i psychopata się z niego zrobił. Po tym co naczytałam się w internecie byłam przekonana, że to jednak Aria jest A, a tutaj nagle wszystko się komplikuje.
Stary 2013-08-29, 20:57   #1876
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Wszystkiego co Najlepsze dla świętujących dzieciaczków

Marta trzymam kciuki !

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2013-08-29 o 20:58
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 21:07   #1877
kraven
Zakorzenienie

A ja mam mętlik w głowie. Ja myśle, że to brat Allison jest szefem
W ogóle to 22 października będzie premiera Ravenswood i Caleb będzie tam grał

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-08-29, 21:08   #1878
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Hej

U nas wczoraj też sukces mała zasnęła bez cyca w buzi tzn dałam jej cyca bo z butli wypiła tylko 60 ml. Wypiła z cyca i zaczęła wariować, to ja zawsze wtedy chowam cyca aż nie zacznie marudzić i później jej dawałam a ona od razu zasypiała a wczoraj zaczęła marudzić a ja nic leżę to ona mnie za bluzkę, ja nic, to ona mnie za nos zębami ja nic no i w końcu zasnęła trzymając mnie za nos a ja ją głaskałam po pleckach

A ja małej daję mleko krowie pięknie je pije. Daję je co drugi dzie na zmianę z moim odciagniętym i mojego niebardzo chce a krwie wypija
Brawo! Pierwsze koty za płoty
A z mlekiem krowim muszę spróbować, bo mój mm nie chce już od dawna i to żadnego, ale on do picia tylko wodę toleruje i to w minimalnych ilościach nadal. Nawet słodkiego soczku nie chce.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!! Wspaniale! Dużo zdrowia dla Ciebie i Kruszynki
Czekamy na zdjęcia z USG.
Może my też powinniśmy już myśleć o rodzeństwie dla Aleńki.
No my właśnie stwierdziliśmy, że fajnie byłoby żeby Misiek jednak miał to rodzeństwo, początkowo nawet nie myślałam o drugim dziecku, jedno i basta, jak to się człowiek zmienia A że ja dobiegająca czterdziestka to nie było na co czekać, choć i tak ciąża była dla mnie zaskoczeniem.

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Cudowne wieści, serdecznie gratuluję
a jak się czujesz??
Dzięki Dziewczynki jeszcze raz za gratulacje
Czuję się dobrze, zmęczona deko, ale to równie dobrze może być od tych nieprzespanych nocy, bo ostatnio jest fatalnie w tym temacie. Brzuch mi już urósł, ale chyba od tego obżarstwa, które mimo różnych zapewnień jednak zaczęłam uprawiać

Cytat:

Lewek super wieści

Widzę, że wczoraj był jakiś przełom wśród dzieciaków i zasypiały bez cyca!
Piszę to z łóżka, mając Henia przy cycu śpiącego Dziś mam dość późno wizytę u ginekologa, może uda się mężowi uśpić małego. Na razie zaczęliśmy mu dawać rano po pobudce mm, ale wypija tylko z 50 ml

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Możecie mi powiedzieć, czy ja w przypadku odstawienia od cyca, w nocy mam dawać wodę czy mm? Bo butelki ze smoczkiem chyba nie ma sensu już wprowadzać, nie?
Czyli z bidonu albo niekapka dawać w nocy?
A jeśli odstawię cyca, to mm ile razy dziennie dawać? Niestety my mamy dalej złą reakcję na białko krowie - Henio ulewa jak zje coś mlecznego...
To jednak odstawiasz?
A jak Heniu wypija to mm rano? Może się rozkręci z tym, ważne że cokolwiek łyka, mój nie chce wcale. A w nocy to już bym próbowała wodę, no chyba że byłby bunt to trudno. Jeśli butli nie chce to daj z niekapka, ja tak planuję, ale w nocy jestem tak nieprzytomna, że tylko młody się ruszy od razu mu wciskam cyca żeby tylko zasnąć jak najszybciej ostatnio zaczął z nami spać, bo wstawanie po niego co godzinę zaczęło mnie wnerwiać, więc coś czuję, że nowy problem mi się rodzi, oby nie. W dzień śpi w łóżeczku i na noc też tam zasypia.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Sonia, Kubuniu - wszystkiego najlepszego Skarbeńki!!

Lewek, super, że już serduszko i już 8tc! wow! leci! Ty szczęsciaro, nadal dobrze się czujesz i mdłości nie męczą?
Marta, powodzenia w nauce!
Mdłości mam tylko jak za dużo zjem, w sumie zjadam normalne porcje (tylko że często), ale jak widać, nagle one są za duże. Ale to takie delikatne mdłości, na szczęście bez wymiotów i innych sensacji. Oby tak zostało.

Cytat:
dla wszystkich dzieciaczków, które wczoraj zasnęły bez cycka ehh u nas od rana znowu cyc, tzn na drzemki nie ma szans bez cyca w dzień nie mam pojęcia jak ją oduczyć cyckowania w dzień
A w wózku Ci zasypia? Może na spacerki chodźcie w czasie drzemki? Ja swojego po prostu zaczęłam bujać, bo on też lubił ostatnimi czasy pociumkać przed snem - kiedyś niekoniecznie. No ale niestety, teraz bez bujania nie zaśnie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Hej.

A mnie Ezra zupełnie zaskoczył... w jednej sekundzie stracił cały urok i psychopata się z niego zrobił. Po tym co naczytałam się w internecie byłam przekonana, że to jednak Aria jest A, a tutaj nagle wszystko się komplikuje.
Boziu, o czym Wy tu rozprawiacie?

Edytowane przez Lewek
Czas edycji: 2013-08-29 o 21:10
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 21:16   #1879
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
A ja mam mętlik w głowie. Ja myśle, że to brat Allison jest szefem
W ogóle to 22 października będzie premiera Ravenswood i Caleb będzie tam grał
O, to możliwe! Dawno go nie było.

Czytałam i oglądałam zapowiedź... zapowiada się ciekawie, więc na pewno będziemy oglądać.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

Boziu, o czym Wy tu rozprawiacie?
O serialu Pretty Little Liars.
Stary 2013-08-29, 22:25   #1880
Nisia4
Zadomowienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
czy jeszcze jakiś maluch jeździ w pierwszym fotelik, czy tylko Zuzinka?
ciągle tych9 kg nie ma i bez problemu mieści się w tym foteliku. więc jeszcze ze 3 tygodnie poczekamy z zakupem. w końcu niby w takim najbezpieczniej, skoro z niego nie wystaje
Maggie moja Maja też jeździ w tym pierwszym. Generalnie nie mamy z tym problemu ale we wrześniu a najpóźniej w październiku kupimy następny bo jak dojdą grubsze ubrania to będzie ciasno. I w końcu będę ją widziała jak będziemy jechać same.
Stary 2013-08-29, 22:33   #1881
gda
Zakorzenienie

Cytat:

To jednak odstawiasz?
A jak Heniu wypija to mm rano? Może się rozkręci z tym, ważne że cokolwiek łyka, mój nie chce wcale. A w nocy to już bym próbowała wodę, no chyba że byłby bunt to trudno. Jeśli butli nie chce to daj z niekapka, ja tak planuję, ale w nocy jestem tak nieprzytomna, że tylko młody się ruszy od razu mu wciskam cyca żeby tylko zasnąć jak najszybciej ostatnio zaczął z nami spać, bo wstawanie po niego co godzinę zaczęło mnie wnerwiać, więc coś czuję, że nowy problem mi się rodzi, oby nie. W dzień śpi w łóżeczku i na noc też tam zasypia.
Nie odstawiam Obczajam możliwości...
Heniu kilka łyków mm rano tylko pije Ja karmię tylko i wyłącznie z wygody plus nie chcę fundować Beniowi żadnych nieprzyjemności (i tym sposobem sobie ). Jak się w nocy budzi, wciskam cyca i śpimy dalej tak samo.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
O, to możliwe! Dawno go nie było.

Czytałam i oglądałam zapowiedź... zapowiada się ciekawie, więc na pewno będziemy oglądać.

O serialu Pretty Little Liars.
Co to jest Ravenswood??? PLL kocham i mi się podobał odcinek, chociaż już tak mieszają...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 22:34   #1882
Nisia4
Zadomowienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Witajcie Dziewczynki
Jestem po wizycie u ginka, i mogę już oficjalnie potwierdzić, że jestem w 8 tygodniu ciąży serducho pięknie bije i wszystko jest ok Fajnie było do niego wrócić, znaczy do gina, bo lubię gościa mówi: usg dokładnie pokrywa się z OM więc już wiadomo, która impreza i który facet (znaczy kto sprawcą jest )

Zaraz poczytam co tam u Was.
Wspaniale! Dbaj o siebie! Ja dzisiaj byłam u gina i jak siedziałam w poczekalni to tak wszystko mi sie przypomniało i fajne te wspominki są.
Dziewczyny podczytuje vWas zawsxe z kilkudniowym opóźnieniem, ale jednak.
W skrócie co u nas. Maja zrezygnowała sama z cyca więc rano i wieczorem dostaję mm. Sama wstaje i chodzi więc trzeba ciągle być w pobliżu i pilnować. Czasami chodzimy na spacery za rączkę ale na dworze najbardziej interesują ją liście a nie chodzenie. Wlosy ma krótkie wiec o obcinaniu nie myślę ale pewnie do roku bym tego nie zrobiła Nocnika nie próbowałam ale z tego co piszecie to może najwyższy czas. Poza tym Maja non stop gada, udaje krówki, koniki, pokazuje jak sie dzwoni i kilka innych cudów.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Nisia4
Czas edycji: 2013-08-29 o 22:46
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 23:45   #1883
katiem
Wtajemniczenie

Dziekujemy kochanym ciociom

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 00:07   #1884
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

Co to jest Ravenswood??? PLL kocham i mi się podobał odcinek, chociaż już tak mieszają...
To spin-off PLL, którego premiera będzie miała miejsce po odcinku halloveenowym PLL. Akcja serialu będzie toczyła się w Ravenswood, czyli tym miasteczku z ostatniego odcinkach.

Tutaj możesz obejrzeć zapowiedź:

http://www.youtube.com/watch?v=IAbeFKC0APo
Stary 2013-08-30, 07:11   #1885
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
Witam się przed pracą
Do później

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-08-30, 07:31   #1886
ula2689
Wtajemniczenie

Dobry! U nas noc taka sobie wstawałam często bo Hubert ma jakis stan podgorączkowy nie wiem nawet jaka temp.bo nie daje sobie zmierzyć.Kamil też wczoraj przyszedł jakiś niemrawy,poszedl spać o 18 Mam nadzieję że to żaden wirus
Dzisiaj nudy....a jutro chrzciny ide sama!
Stary 2013-08-30, 09:14   #1887
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry!
Dandik już na podwórku brumami jeździ
A Fabianek się bawi więc mam czas na kawke

Nic ciekawego nie mamy w planach,siedzimy dzisiaj w domku

Ula to jutro będzie zabawa

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 10:01   #1888
monarika
Wtajemniczenie

Cześć

My dzisiaj wybywamy do moich rodziców na weekend bo tżt pracuje więc nie będziemy same siedziały mała już coraz lepiej sobie poczyna na dwóch nóżkach więc może przekonam mamę, żeby chodziłą z nią za rączkę a nie na rączkach

szukam sukienki dla małej na wesele na necie i kurcze ja kupiłam sobie na promo za 80 zł a widzę, że za jej co najmniej 100 będę musiała wybulić

Lewek u nas niestety nie ma szans, żeby małą zasnęła w wózku posiedzi grzecznie jakieś 10-15 min a później wstaje mimo, że zapinam ją pasami to zawsze się wyplącze, odwraca się i wstaje na nogi trzymając się za oparcie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Wspaniale! Dbaj o siebie! Ja dzisiaj byłam u gina i jak siedziałam w poczekalni to tak wszystko mi sie przypomniało i fajne te wspominki są.
Dziewczyny podczytuje vWas zawsxe z kilkudniowym opóźnieniem, ale jednak.
W skrócie co u nas. Maja zrezygnowała sama z cyca więc rano i wieczorem dostaję mm. Sama wstaje i chodzi więc trzeba ciągle być w pobliżu i pilnować. Czasami chodzimy na spacery za rączkę ale na dworze najbardziej interesują ją liście a nie chodzenie. Wlosy ma krótkie wiec o obcinaniu nie myślę ale pewnie do roku bym tego nie zrobiła Nocnika nie próbowałam ale z tego co piszecie to może najwyższy czas. Poza tym Maja non stop gada, udaje krówki, koniki, pokazuje jak sie dzwoni i kilka innych cudów.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ehhhh zazdroszczę tej rezygnacji no i brawo dla małej za nowe umiejętności
Otylka też ma ostatnio fazę na odgłosy zwierzątek Umie już powiedzieć jak robi kurka, krówka, konik i rybka, a wczoraj nauczyłąm ją jak robi świnka

Cytat:
Dobry! U nas noc taka sobie wstawałam często bo Hubert ma jakis stan podgorączkowy nie wiem nawet jaka temp.bo nie daje sobie zmierzyć.Kamil też wczoraj przyszedł jakiś niemrawy,poszedl spać o 18 Mam nadzieję że to żaden wirus
Dzisiaj nudy....a jutro chrzciny ide sama!
uu bidulki zdrówka i oby to takie chwilowe osłabienie

Dziewczyny, które się znają do kiedy wcześniakowi liczy się wiek skorygowany??

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2013-08-30 o 10:04
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 10:06   #1889
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Otylka też ma ostatnio fazę na odgłosy zwierzątek Umie już powiedzieć jak robi kurka, krówka, konik i rybka, a wczoraj nauczyłąm ją jak robi świnka
Jak robi rybka ??????????
Stary 2013-08-30, 10:21   #1890
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Jak robi rybka ??????????
bul bul bul przynajmniej u nas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości