Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 15:18   #3031
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

w tych biedronkowych 1 są 28 sztuki pampków.

miałam pytać czym sie róznią oprócz ceną te premium, ale już doczytałam.
Kurcze nie wiem co zrobić, bo owszem, mogę kupić 2 paczki- 1 do szpitala, na pewno sie zużyje, 1 zaraz po wyjściu i faktycznie bardziej opłacają sie pampersa, no ale czy to nie prawda ze sie dupka do luksusu przyzwyczaja? w sensie, żeby mi mały potem nie reagował jakoś na dade ( chyba ze tak zapisane ma w genach). chyba ze zrobić tak, że na noc PAMPERS a w dzien na zmianę DADA i PAMPERS. czy może któras sie wypowiedziec?

kurcze, ja mam mało kocyków. w sumie jeden mikrofibra, a jeden taki grubszy który planuje do wóza.. a jeden mam dostać od mamci, ale to jak wróci z DE to wtedy tak

Mój mąż jest dziwny- przed 5minutami mówi mi ze ruszac sie po obiedzie nie umie, a teraz wperniczył paczkę pryncypałek

a montera nie ma. SPÓŹNIA SIĘ JUŻ 20 MINUT!!!
Stary 2013-08-29, 15:20   #3032
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
ale Sebastian też jest długim imieniem i ze zdrobnieniami też tak sobie, a jakoś przeszło i musicie wybierać dwa imiona
Sebastian nam się od początku podobało, więc przy pierwszym dziecku nie było żadnego problemu z imieniem. A potem w praktyce okazało się, że ma milion zdrobnień I myślę, że z Dominikiem też by tak było.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba Dominik Może się jeszcze mąż przekona...trochę czasu zostało A jakie on ma propozycje?
Nic konkretnego, na razie odrzuca wszystkie moje pomysły

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Dziewczyny jeszcze mam pytanie: te kontrole L4 z ZUS to przychodzą pon.-pt. w godzinach pracy? Czy w sobotę/niedzielę albo wieczorami też mam się bać?
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:23   #3033
Antibia86
Rozeznanie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Paula, ta. Malo przytylam. Potem dziwne ze dziecko male. ja tego nie rozumiem, bo mlody ma 1kg, litr krwi, z pól kilo cycuchy, lozysko też już do kilograma dobija, wody to z pól litra będzie. No i sama macica troszkę waży. To wychodzi ze nic mi ciała nie przybylo. A przecież czuje ze gatki mi na biodra ciasno wchodza :/.
Fakt, nie spuchlam ani razu. Przy Alisie podczas porodu zeszlo mi 11kg. To ze niby sie odchudze? Kto by nie chciał ale bez jaj. Podejrzewam ze skończy sie na lekach usprawniajacych przeplywy :<

Rybko te newborny z dady sie nie oplacaja. Masz 28 sztuk za 14zl czyli 50gr za sztuke. A pampki sa za 21/22zl za 43szt to wychodzi 51gr za szt. To juz chyba lepiej dac za pampersy.
I u mnie w kilku już biedronach też nie ma wkladek laktacyjnych dada.

Lineczko ja nie wiem, ale te sowy są dla mnie trochę jak np pajace czy clowny dla niektórych-odrażające no

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też się dzisija ważyłam i niby 0,5 schudłam przez ostatnie 3 tyg ale musze wziac poprawke bo zawsze sie u gina na jego wadze waze...i tak jak Ty mowisz w pasie się rosnie więc nie martwie sie...z wagi przed ciąży wg mojej wagi teraz 2,5 na plusie w 30 tyg.

co do Pampków to ja mam na razie 2 paczki ale 2 ( dady i Pampersa) Newborny napewno warto do szpitala kupic bo paczki małe i poreczne i rzeczywiscie sie Dady nie opłaca juz lepiej Pampersa ( u mnei w selgrosie po 17 zł widziałam)
Ja planuje miec jescze jedna 1 Pampers Premium na pewno ( kolezanka ma mi kupic) i reszte na razie 2, a jak się okaze że za duze to sobie wtedy dokupie ale piotrus wazył 2700 i uzywałam 2...
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:23   #3034
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
ło matko osiwieć idzie jak tak się pomyśli o tych pieluchach.. u mnie niby większego Bąka przewidują więc rzeczywiście new borny chyba sobie podaruję albo kupię dla zasady 1 paczkę a dalej jakie to już nie wiem... muszę się dokształcić jeszcze
no u mnie chyba mały będzie mały wiec newborny są przydatne.

A w sumie, moja isostra iała tak jak maomami pisze- ze kto przychodzil to z pampersami, wiec na zapas nie bede kupować.
Powedzcie mi tylkoczy mogę zrobić tak że na zmianę raz PAMPERS raz DADA czy to nie ma sensu ? jak sie na to zapatrują już MAMY. ?
Stary 2013-08-29, 15:24   #3035
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Tak po za tym nie pochwaliłam się najważniejszym wydarzeniem w dniu dzisiejszym. Przyszła do mnie koleżanka, która jest przedstawicielem farmaceutycznym. Już kiedyś dostałam od niej Oilatum, a dziś przyniosła mi całą pakę gratisowych prezencików, które przez jakiś czas zbierała dla mnie. Takim sposobem mam mnóstwo próbek: emolientów różnego typu, maści na brodawki, jakiejś maści ziajka z tlenkiem cynku, 7 sudokremików małych, butelkę z aventu, 60 pampersiaków (policzyłam je, wiem jestem nienormalna ), jakieś olejki na ciemieniuchę, dla mnie maści na rozstępy, płyny do higieny intymniej, całą torbę płynów levela, też takich jakby próbek i kocyk z loveli, ale nie wiem do czego, bo jest długi, a wąski. Ona też nie wie Może do wózka. Aaa i chusteczek nawilżanych 10 opakowań takich po 20 sztuk Niby nie jestto może wartę wiele, ale radochę miałam jak dziecko. Oczywiście wszystko posegregowałam, pochowałam w pudełeczka i podpisałam
też bym chciała mieć taką koleżankę

ja mam porobiony zapas do prania 3 kg proszku, płyn do prania i 2 płyny do płukania
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem co zrobić, bo owszem, mogę kupić 2 paczki- 1 do szpitala, na pewno sie zużyje, 1 zaraz po wyjściu i faktycznie bardziej opłacają sie pampersa, no ale czy to nie prawda ze sie dupka do luksusu przyzwyczaja? w sensie, żeby mi mały potem nie reagował jakoś na dade ( chyba ze tak zapisane ma w genach). chyba ze zrobić tak, że na noc PAMPERS a w dzien na zmianę DADA i PAMPERS. czy może któras sie wypowiedziec?
moja bratowa używała dla małego najpier Pampersów, potem Huggisów a potem się przerzuciła na Dady i nie było problemu więc myślę że też dużo zależy od dziecka

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p60681-K_i...ff_36_szt6_szt zobaczcie w DOZie jest zestaw wit K i D, opłąca się kupić?

oczywiście w miejsce czach trzeba wstawić d oz.pl bez spacji
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-29 o 15:30
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:26   #3036
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
w tych biedronkowych 1 są 28 sztuki pampków.

kurcze, ja mam mało kocyków. w sumie jeden mikrofibra, a jeden taki grubszy który planuje do wóza.. a jeden mam dostać od mamci, ale to jak wróci z DE to wtedy tak

Mój mąż jest dziwny- przed 5minutami mówi mi ze ruszac sie po obiedzie nie umie, a teraz wperniczył paczkę pryncypałek

a montera nie ma. SPÓŹNIA SIĘ JUŻ 20 MINUT!!!
Wiesz co z tego co wiem jak używały znajome albo też szwagierka to dzieciaczki się nie przyzwyczaiły to luksusu na dupce
Szwagierka używała w sumie tych co były na promocji, często używała na zmianę pampersy i huggiesy, małemu nic nie było.
Może wypowiedzą się doświadczone mamusie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Sebastian nam się od początku podobało, więc przy pierwszym dziecku nie było żadnego problemu z imieniem. A potem w praktyce okazało się, że ma milion zdrobnień I myślę, że z Dominikiem też by tak było.

Nic konkretnego, na razie odrzuca wszystkie moje pomysły

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Dziewczyny jeszcze mam pytanie: te kontrole L4 z ZUS to przychodzą pon.-pt. w godzinach pracy? Czy w sobotę/niedzielę albo wieczorami też mam się bać?
Też sie właśnie zastanawiałam jak to jest czy tylko od pon do piątku czy w weekendy też mogą zawitać

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:26   #3037
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Rybko Alisa chowana przez dobrych kilka miesięcy w pampers premium (tylko one nie zdzieraly jej pupki). Potem pampers active baby a po roku chyba przeszla na dady w dzień i pampers na noc. Bez problemow.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:26   #3038
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
też bym chciała mieć taką koleżankę

ja mam porobiony zapas do prania 3 kg proszku, płyn do prania i 2 płyny do płukania

moja bratowa używała dla małego najpier Pampersów, potem Huggisów a potem się przerzuciła na Dady i nie było problemu więc myślę że też dużo zależy od dziecka
a może to takie sra.nie w banie, z tym że dupka sie przyzwyczaja..
Stary 2013-08-29, 15:27   #3039
babku
Zadomowienie

Cytat:
Babku cienkie kocyki mialam do:wozka, na mate edukacyjna, na cieplejsze dni i jeden gdyby drugi sie na przykład okichal. Cieplym owijalam od nerki po pas przy większych chlodach itd. No i potrzeba cos do brzuszkowania-im twardsze podloze tym lepsze.
Hmm czyli właściwie sporo tych kocyków by się przydało, żeby ciągle nie prać. I jeszcze bym Ci potruła z wielkościami tych kocyków, bo np. ten co mam już w domu, to taki malutki dosyć. Jak ręcznik kąpielowy, tylko że kwadratowy Wszystkie takie małe masz?
Teraz mam też ten z loveli jakiś długaśny, ale nie wiem do czego służy
A skoro już tak wyliczamy, to przypomnijcie mi ile zamówić pieluch tetrowych i flanelowych?

Lineczka dzięki za info, wybiorę się może po ten kocyk w takim razie
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:30   #3040
ryba91
Zakorzenienie

28 minut spóźnienia..
ubije dziada dzisiaj !

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

kurcze.. to ja chyba też dokupie jeszcze jeden kocyk
Stary 2013-08-29, 15:32   #3041
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
chyba tak :P
Cytat:
A skoro już tak wyliczamy, to przypomnijcie mi ile zamówić pieluch tetrowych i flanelowych?
mam 5 flanelowych i 20 tetrowych
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-29, 15:33   #3042
maomami
Wtajemniczenie

Kurcze niby ta promocja a aptece dbam o zdrowie jest fajna ale kurcze tak naprawde czy mi beda potrzebne jak mam dwie paczki pampersow new baby po 43 sztuki

Stary 2013-08-29, 15:34   #3043
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Babku zaraz sprawdzę.

Edit-z mikro mam 110x90 a polarki 90x100. Ale ja miałam jobla i np koca ktory był dyżurny na dworzu nie używałam w domu dopóki nie wypralam.tak samo tego podlogowego na przykład. Zwlaszcza dla noworodka.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-29, 15:34   #3044
babku
Zadomowienie

Cytat:
Ja słyszałam, że one mało od siebie się różnią, tak naprawdę. Chyba nawet i ceną zaczynają mało się różnić jak tu czytam
Ja od tej mojej koleżanki dostałam pampersa, a później zamierzam przejść na dady, o ile faktycznie będą tańsze.
Stary 2013-08-29, 15:35   #3045
ryba91
Zakorzenienie

ja mam 13 tetrowych i 3 flanelowe. może dokupie, jak bedą potrzebne

49 dni do porodu mi zostało
Stary 2013-08-29, 15:35   #3046
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dziewczyny Gratuluję kolejnych tygodni,miesięcy i studniówek

za dzisiejsze wizyty

Super, że wszystko ok

już lepiej?

zakupu, niech sie dobrze sprawuje

Bardzo mi się podoba Dominik Może się jeszcze mąż przekona...trochę czasu zostało A jakie on ma propozycje?

super, że wszystko ok
Mało przytyłaś ja to się boję na wage stanąć...

30tc i dynieczki

super paka

Ja tak z marszu to mam 140 lub ciut ponad, a teraz sobie zmierzyłam po leżeniu i wyszło 133/81...trochę za wysokie, ale czytałam gdzies, że w III trymestrze ciśnienie jest wyższe u ciężarnych No i waga też robi swoje, mam ponad 10kg na plusie...A jak idę do lekarza to tak bardziej z marszu, chwilę się siedzi w poczekalni tylko...

A Ty też masz problemy z ciśnieniem?

Super

Ja zawsze daję polewę...trusakwki mi tu nie pasują
do tej pory miałam idealne...przy ostatniej wizycie miałam 140/78 i gin się spytal kto mnie wkurzyl
a ja po prostu bardzo stresowałam się wizytą (bo chciałam zwolnienie), później godzina w poczekalni i tez mnie szlag trafial...no i plec chciałam już poznac.wydaje mi się,ze to dlatego

ale mam 2 razy dziennie mierzyc i zapisywać, do kolejnej wizyty.
Cytat:
Rybko nie kupuj. Dzieciaczki często podkurczaja nogi i wiec jak będzie lekko przyduzy ten spioch to nie będzie tragedii. Zwlaszcza ze czesto gesto w stopkach spiochow na 56 jest bardzo mało miejsca i szybko trzeba wymienić na większe.

no wlasnie dlatego ja na 56 mam zaledwie jeden kaftanik, jedne śpiochy i jeden pajac

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
dlatego ja powiedziałam do TŻ ze może my też będziemy zawozić pranie do teściowej bo nie dorobiliśmy się pralki jeszcze

poza tym ona stwierdziła że nie będzie prasowała ciuszków bo ona NIE LUBI prasować inna kwestia jest taka że prania też nie robi (jej mąż przyjeżdża z pracy i sobie pranie wstawia i wiesza) a obiadów też nie robi i nie sprząta :P nie wiem co można robić przez cały dzień jak nawet takich podstawowych rzeczy nie robi

i bardzo dobrze mu powiedziałaś..

zalezy któe sowy, jedne faktycznie tak wyglądają inne nie ale spoko rozumiem że mogą Ci się nie podobać

czyli nie opyla się kupować Dady.. to chyba i ja nie będę kupowała bo faktycznie za 43 sztuki Pampersów zapłaciłam chyba 21,99 w Rossmannie
o matko, to co ona robi jak siedzi w domu?

mnie nosi! i robie wszystko, choć może powinnam przystopować....

moja kolezanka jest w 35 tyg. i wlasnie wrocila z KTG, bo jej maly się mniej ruszal. ona na godzine ma nawet 10 ruchów!
i w ogole jej gin (i mój przy okazji ) później kaze liczyc ruchy: godzina rano, godzina po południu i godzina wieczorem i MUSI być min. 5.jak nie ma to trzeba do szpitala

nie wiem jak to się ma do tych 10 na dobę...ale widać każdy gin jakos inaczej zaleca
Stary 2013-08-29, 15:35   #3047
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

Kupiliśmy wczoraj komodę w Biedronce. Posłuży mi na kosmetyki dla maleństwa. Będzie stała zaraz obok łóżeczka

Zaszliśmy też do Deichmanna i kupiłam czarne czółenka. 15 września siostra chrzci córkę i muszę jakoś wyglądać. Wzięłam te http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-czolenka obcas nie jest za niski, bo ma około 7 cm, ale na krótkie dystanse pewnie się spiszą. Ostatnio prawie wszędzie jeździmy samochodem. Koniecznie muszę kupić sukienkę, najlepiej rozkloszowaną odcinaną pod biustem żeby brzuszek zmieścić.

Zastanawiam się nad tym łóżeczkiem http://www.arus.pl/16-elem-zestaw-lo...iel-haft.htmli tym zestawem pościeli http://arusiowo.gto.pl/pro_1/HAFTY/p...ia_wzoru/7.jpg Poszukam jeszcze czegoś na allegro, ale z tego co przeglądałam jakoś najbardziej podobają mi się te zestawy z szyfonowym baldachimem

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:37   #3048
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

A co do pieluch-flanel mam chyba 8. Z reguły kladlam pod glowke w różnych miejscach.
Tetr mam ok 20 białych i 10 kolorowych (kolorowe żeby odroznic te do spania czy przytulania od tych dupkowych czy rzygowych). I mam jeszcze flanelko-ceratki. Też chyba 8.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-29, 15:40   #3049
lineczka1989
Zakorzenienie

ja je zamówię, to będę miała 78 szt tych Premium + 43 sztuki zwykłych w razie co jak będą mie potrzebne/ będę miałą za dużo to oddam/ odsprzedam bratowej TŻ

i zastanawiam się nad tymi witaminami K i D bo są za 18 zł chyba te co pokazywałam i zamówię jedne podkłady te Bella Mamma

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
o matko, to co ona robi jak siedzi w domu?

mnie nosi! i robie wszystko, choć może powinnam przystopować....

moja kolezanka jest w 35 tyg. i wlasnie wrocila z KTG, bo jej maly się mniej ruszal. ona na godzine ma nawet 10 ruchów!
i w ogole jej gin (i mój przy okazji ) później kaze liczyc ruchy: godzina rano, godzina po południu i godzina wieczorem i MUSI być min. 5.jak nie ma to trzeba do szpitala

nie wiem jak to się ma do
tych 10 na dobę...ale widać każdy gin jakos inaczej zaleca
nie mam zielonego pojęcia, siedzi pewnie przed lustrem i się pindrzy albo przed TV :P
ja sobie nie wyobrażam jakbym mogła mężowi obiadu nie ugotować, nie uprać czy nie posprzątać

o to widzę że każdy lekarz uważa inaczej ze te ruchy trzeba liczyć

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-29, 15:41   #3050
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Powedzcie mi tylkoczy mogę zrobić tak że na zmianę raz PAMPERS raz DADA czy to nie ma sensu ? jak sie na to zapatrują już MAMY. ?
Ja mieszałam pieluchy i nic się nie działo. Na początku w sumie tylko Pampers Newborn dawałam, ale potem miałam i Huggies i Babydream i Dada i jak mieliśmy jakąś paczkę nowych to brałam ze 2-3 na próbę, bo byłam ciekawa jakie są a potem wracałam do starej paczki i dopiero jak się skończyła to używałam następnej. Dziecko nawet nie zauważyło zmiany.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:41   #3051
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Kurcze niby ta promocja a aptece dbam o zdrowie jest fajna ale kurcze tak naprawde czy mi beda potrzebne jak mam dwie paczki pampersow new baby po 43 sztuki
ja nie kupiłam żadnych dlatego je zamówię

a miałam zapytać czy któraś posiada lub będzie posiadać kocyk bawełniany, bo nie wiem czy kupować i czy się taki cienki przyda?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:42   #3052
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
A co do pieluch-flanel mam chyba 8. Z reguły kladlam pod glowke w różnych miejscach.
Tetr mam ok 20 białych i 10 kolorowych (kolorowe żeby odroznic te do spania czy przytulania od tych dupkowych czy rzygowych). I mam jeszcze flanelko-ceratki. Też chyba 8.

o to sporo ich masz

ja mam tylko 2 flanelowe poki co i 10 tetrowych.
najwyżej dokupię

według suwaczka mam 100 dni - ale nie wiem jaka date wpisałam porodu
Stary 2013-08-29, 15:43   #3053
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na chwile obecną mam 3 flanelowe i 16 tetrowych

Stary 2013-08-29, 15:45   #3054
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Jestem wkurzona i zdołowana, nadal nie mamy imienia dla dziecka i źle mi z tym. Mnie się podoba Dominik, ale mąż nie bardzo go chce, bo za długie, bo jak zdrabiać itp. Ciągle wybrzydza. On by najchętniej dał jakieś takie pospolite, które mnie się kompletnie nie podobają. Jak tak dalej pójdzie to damy dziecku na imię Noname
U mnie jest to samo, załamka
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mój też mówił o zasypywaniu pudrem. I jak mu mówiłam, że my pudru mieć nie będziemy, to zapytał "jak to? To można bez pudru?"
Skąd oni ten puder biorą?
z bajek tak mi się kojarzy puder w przewijaniu

Prawie dostałam mandat za parkowanie dzisiaj nie zauważyłam zakazu parkowanie i na moment poszłam z mamą do sklepu, jak wróciłyśmy już staż miejska stała. Sprawdził mnie w bazie bo się pożaliłam że pierwszy punkt itd i ostatecznie powiedział że mnie ciąża uratowała i dzisiaj tylko pouczenie.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:45   #3055
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

a te flanelko-ceratki do czego?

Daniel
Stary 2013-08-29, 15:48   #3056
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Lusesita 10 tetr to bardzo malo wg mnie. Tu pod cyca (a przy laktacji potrafi lecieć ciurkiem-ja np musiałam mec pod druga piersia pidczas karmienia bo inaczej potok po brzuchu.), tu do odbicia. Jak Ci rzygnie albo pluje to do prania.tam pupe wytrzesz, tam znow koło buzi jako przytulak. Albo pod buzie na kocyku/lozku. I zostaje Ci tyle ze średnio co 2 dni optymistycznie pierzesz.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Lilith one maja od spodu cerate, wiec kladlam na przewijak, do wozka w razie wpadki pod pupe, na podtoz do przewijania pupy itp

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Ale dziś przeginam hahaha. Gonie nemoska :P

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-29, 15:49   #3057
Lilith890502
Zakorzenienie

aaaa no i mam jeszcze jedno pytanie (jeju normalnie potok myśli mi się zaczął) czy jeżeli maluch urodzi się w listopadzie to kombinezon na 68 taki misiowy kupować czy już nie warto, bo ja nie wiem w co to na wczesną wiosnę ubierać na spacer.

Daniel
Stary 2013-08-29, 15:51   #3058
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

nie wiem jak to się ma do tych 10 na dobę...ale widać każdy gin jakos inaczej zaleca
Ja we wrześniu mam liczyć od chwili przebudzenia 10 ruchów, zapisać godzinę 10-tego i tyle. A później po śniadaniu, obiedzie i kolacji mam liczyć przez godzinę, czyli podobnie jak Twoja koleżanka.

Cytat:
A flanelko - ceratki, po co?
Fajny pomysł z tymi białymi i kolorowymi tetrami. Nie wpadłabym pewnie na to, a tak to sobie ściągnę
Chyba macie mnie już dość z tymi pytaniami Trudno, mam jeszcze pare
Np. ręczniczki. Mam dwa takie bobasowe z kapturkiem. Czy to mi wystarczy? Bo nie chce kupować więcej, wolałabym kupić normalne, które później jeszcze do czegoś mi się przydadzą.
Stary 2013-08-29, 15:52   #3059
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Lusesita 10 tetr to bardzo malo wg mnie. Tu pod cyca (a przy laktacji potrafi lecieć ciurkiem-ja np musiałam mec pod druga piersia pidczas karmienia bo inaczej potok po brzuchu.), tu do odbicia. Jak Ci rzygnie albo pluje to do prania.tam pupe wytrzesz, tam znow koło buzi jako przytulak. Albo pod buzie na kocyku/lozku. I zostaje Ci tyle ze średnio co 2 dni optymistycznie pierzesz.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Lilith one maja od spodu cerate, wiec kladlam na przewijak, do wozka w razie wpadki pod pupe, na podtoz do przewijania pupy itp

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Ale dziś przeginam hahaha. Gonie nemoska :P

no to najwyżej dokupię

nie chciałam przesadzac z zakupami, strasznie się boje,ze będę miała tego wszystkiego ZA dużo
dlatego np. mam na razie tylko jeden kocyk, drugi będzie taki gruby do wozka.

chodzi mi o to,zeby na start było,a potem to już będzie można dokupić w razie potrzeby

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2013-08-29 o 16:00
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:54   #3060
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Babku nie miałam ani jednego dzidziusiowego dla Mojej.
Mam 4 ręczniki 140x70. Mlody tez takie dostanie a służą nadal.

. Witaj Kochanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości